DiRT 5

Hot
DiRT 5

DiRT 5

Ανακοινώθηκαν νέα modes και το δωρεάν upgrade για τις κονσόλες της νέας γενιάς. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 4/5/20] Η Codemasters έχει χτίσει τεράστιο legacy με την σειρά DiRT. Μέσα στα 13 χρόνια κυκλοφορίας του, η σειρά έχει αλλάξει δραστικά.

Με το DiRT Rally 2.0 να φτάνει σε άλλα επίπεδα ρεαλιστικότητας, φαίνεται πως η εκδότρια εταιρία θέλει να πειραματιστεί με τον επόμενο τίτλο στη σειρά. Δημοσιεύσεις στα social media της Codemasters και της σειράς DiRT δείχνουν καινούργια λογότυπα και γράφουν “ετοιμαστείτε για κάτι…. διαφορετικό”. Βλέποντας το καινούργιο λογότυπο, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι ο επόμενος τίτλος θα απομακρυνθεί από τα γνωστά simulation. 

Σε πρόσφατο blog post μπορούμε να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες. Η Codemasters δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το DiRT Rally 2.0 και αργότερα θα αρχίσει να μιλάει για τα επόμενά της βήματα. “Ετοιμαστείτε να δείτε κάτι καινούργιο να αποκτά ζωή στον κόσμο του DiRT, αρκετά σύντομα. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με τον επόμενο τίτλο, ο οποίος θα αναπτυχθεί από ένα studio της Codemasters διαφορετικό από αυτό που ανέπτυξε το DiRT Rally,” έγραφε η δημοσίευση.

[UPDATE 2: 7/5/20 - Ανακοινώθηκε και επίσημα] Το DiRT 5 ανακοινώθηκε και επίσημα από την Codemasters. Θα κυκλοφορήσει για PC, PS4, Xbox One, PS5 και Xbox Series X.

Στα του gameplay, θα έχουμε μια σύγχρονη προσέγγιση, που θα περιλαμβάνει δυναμική αλλαγή καιρού, ώρας της ημέρας και εποχών, ώστε καμία κούρσα να μην μοιάζει με κάποια άλλη. Όπως μπορείτε να δείτε στο τρέιλερ, κατά την διάρκεια της καριέρας σας θα οδηγήσετε σε διαδρομές στν Κίνα, την Νορβηγία, την Νέα Υόρκη, την Βραζιλία, την Ευρώπη, την Ιταλία ή ακόμα και την Αριζόνα.

Στο Career mode, θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα είδη των events και να κλείσετε συμφωνίες με χορηγούς. Θα υπάρχουν αγώνες Arcade και competitive modes. Θα μπορείτε επίσης να επιλέξετε διάφορα είδη οχημάτων, όπως buggies, οχήματα για drift και άλλα ακόμη οχήματα, τα οποία θα δούμε για πρώτη φορά στη σειρά. Το ωραίο όμως είναι ότι θα αλληλεπιδράτε με διάφορους χαρακτήρες, των οποίων το voice acting έχουν αναλάβει γνωστοί ηθοποιοί, όπως ο Nolan North (Nathan Drake) και ο Troy Baker. Στο Xbox Series X, μέσω του Smart Delivery, αγοράζοντάς το θα αποκτάτε και την έκδοση του Xbox One.

[UPDATE 3: 8/5/20 –Το DiRT 5 θα τρέχει με 120 fps] Ο επικεφαλής για την εταιρεία ανάπτυξης του DiRT 5, Robert Karp, δήλωσε στο Inside Xbox: "To Dirt 5 θα τρέχει με 60fps σε 4K ανάλυση, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα ενός mode από τους παίκτες να το τρέξουν με 120fps".

Θα είναι ενδιαφέρον αν η εταιρεία ανάπτυξης, Codemasters, ανακοινώσει το ίδιο και για το PS5.

[UPDATE 4: 18/6/20 - Νέα για το Career Mode] Το νέο βίντεο για το Dirt 5 από την εταιρία ανάπτυξης Codemasters παρουσιάζει το Career Mode που θα περιέχει πέντε κεφάλαια, με πάνω από 130 events σε εννέα τύπους αγώνων και Throwdown challenges.

Το Career Mode του Dirt 5 θα περιλαμβάνει τους Alex ‘AJ’ Janicek (Troy Baker) και Bruno Durand (Nolan North) ο οποίος γίνεται ο ανταγωνιστής του παιχνιδιού. Η αντιπαλότητα μεταξύ τους δίνει την ευκαιρία για την γέννηση ενός θρύλου. Τα 5 κεφάλαια του Career Mode θα ενώνονται με διάφορα μονοπάτια και όταν τερματίζετε σε καλύτερη θέση θα κερδίζετε Stamps ώστε να συμμετάσχετε στο Main Event. Εκεί θα περνάτε την αντίστοιχη πρόκληση για να φτάσετε στο επόμενο κεφάλαιο.

Το Career Mode θα συνδέεται με τους James Pumphrey και Nonal Sykes από την Donut Media και θα δένει μέσω του Dirt Podcast από την Donut Media. Σε αυτό θα έρθουν καλεσμένοι ο τωρινός πρωταθλητής του W Series, Jamie Chadwick και ο YouTuber SLAPTrain. Σημαντικό νέο είναι ότι το Career Mode θα μπορεί να παιχτεί μέσω couch co-op με μέχρι και 4 παίκτες καθώς και σε challenges όπου οι παίκτες αντικαθιστούν τα οχήματα που θα ήλεγχε η AI.

[UPDATE: 3/7/20 – H Codemasters αποκάλυψε τα car classes που θα είναι διαθέσιμα στο Dirt 5] Η εταιρεία ανάπτυξης του Dirt 5, Codemasters, αποκάλυψε ότι το Racing game θα έχει διαθέσιμα 12 car classes με αρκετές πληροφορίες για το καθένα. Πάμε να δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Το Cross Raid είναι  χτισμένο ειδικά για τα δύσκολα τερέν, η κατηγορία Cross Raid συνδυάζει ταχύτητα, αντοχή και δύναμη για μερικά πραγματικά φοβερά φορτηγά, όπως το Volkswagen Race Touareg 3 και το Laffite G-Tec X-Road. Επιπλέον, το Rock Bouncer θα διαθέτει τεράστιους τροχούς, με τρελές αναρτήσεις και ένα μεγάλο κλουβί στο οποίο θα βρίσκεστε στην μέση. Το Dirt 5’s rock bouncer είναι ειδικά σχεδιασμένο για να κατακτήσει και το ποιο δύσκολο έδαφος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιτάχυνση και την πρόσφυση για ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια. Τέλος, θα υπάρχουν κατηγορίες όπως το Rally Cross, Formula Off- Road, Classic Rally, 80s Rally, 90s Rally, Rally GT, Sprint, Pre Runners, Super Lites και τέλος το "Unlimited" που θα έχει φορτηγά για τα πιο απαιτητικά off-road events.

Διαβάστε αναλυτικά στο site της Codemasters περισσότερες πληροφορίες για τα 12 car classes.

[UPDATE 5: 16/7/20 – Ανακοινώθηκαν νέα modes και το δωρεάν upgrade για τις κονσόλες της νέας γενιάς] Το DiRT 5 αποκάλυψε νέα πράγματα για το περιεχόμενό του μέσω ενός τρέιλερ, στο οποίο παρουσιάζονται αρκετές από τις πίστες και κάποια από τα χαρακτηριστικά του επερχόμενου Racing.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι επιστρέφει το Gymkhana mode, το οποίο υπήρχε και στο DiRT Showdown ενώ στοιχεία του ήταν ενσωματωμένα και στο DiRT 4. Θα μπορείτε λοιπόν και πάλι να πραγματοποιείτε επικίνδυνα κόλπα και drifts σε αρένες που είναι ειδικά σχεδιασμένες για τέτοιες ξεχωριστές περιπτώσεις.

Το τρέιλερ υπόσχεται ακόμα 10 νέα events και δείχνει παραδείγματα από την Βραζιλία, τις Η.Π.Α. και το Μαρόκο. Επίσης σας δείχνει ότι μπορείτε να πειράξετε και την εμφάνιση του αυτοκινήτου σας σε μεγάλο βαθμό.

Η Codemaster επιβεβαίωσε επίσης μέσω ενός δελτίου τύπου ότι τόσο η έκδοση για PS5 όσο και εκείνη για το Xbox Series X θα είναι διαθέσιμη δωρεάν εάν το έχετε αγοράσει για κάποια από τις δύο κονσόλες της προηγούμενης γενιάς. Επιπλέον, έγινε αναφορά σε διάφορα νέα modes τα οποία μπορείτε να δείτε στην παρακάτω λίστα.

  • Landrush: πίστα ανώμαλου εδάφους με άλματα που τινάζουν και τομείς με τεχνικές προκλήσεις. Ο καιρός και οι συνθήκες της πίστας αλλάζουν κατά τη διάρκεια του event.
  • Rally Raid: Θα ελέγχετε μηχανές που κατασκευάστηκαν για extreme καταστάσεις off-road. Στα Rally Raid θα υπάρχουν και ξεχωριστές διαδρομές.
  • Ice Breaker: Θα διαγωνίζεστε σε μικρές διαδρομές που θα γίνονται ολοκληρωτικά στο πάγο. Ο έλεγχος στο γκάζι και το ακριβές drifting είναι βασικά στοιχεία προκειμένου να κατακτήσετε αυτό το mode.
  • Stampede: Σκληρό φυσικό τοπίο κατασκευασμένο για rough-and-ready μηχανές. Το υπέδαφος δεν έχει δρόμο και έχει μεγάλους κυματισμούς πάνω στη λάσπη και στην άμμο.
  • Path Finder: Ακόμη ένα νέο mode, στο οποίο απαιτείται η ελεγχόμενη ταχύτητα και η στρατηγική.
  • Sprint: Ενισχυμένο racing mode. Θα έχετε τη δυνατότητα να αγωνιστείτε με 900bhp, τεράστια φτερά και τέσσερις ρόδες διαφορετικού μεγέθους. Θα έχει μόνο αριστερές στροφές στις οβάλ και στις κυκλικές πίστες.
  • Ultra cross: Το έδαφος εδώ θα ποικίλει και ο σχεδιασμός της πίστας θα είναι απρόβλεπτος. Ενισχυμένο rallycross για την απόλυτη πρόκληση.

Ο υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Racing Robert Karp υπόσχεται περισσότερες εκπλήξεις στο μέλλον και μερικά νέα στοιχεία που δεν τα έχετε ξαναδεί στη σειρά DiRT.

Το DiRT 5 θα κυκλοφορήσει στις 9 Οκτωβρίου για τα PC, PS4 και Xbox One, ενώ θα κυκλοφορήσει για το Stadia στις αρχές του 2021. Για την κυκλοφορία του σε PS5 και Xbox Series X δεν έχει δοθεί ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας.

Διαβάστε το review του DiRT Rally 2.0 και συζητήστε για το νέο DiRT στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification