World Video Game Hall of Fame 2018

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
World Video Game Hall of Fame 2018

World Video Game Hall of Fame 2018

Ανακοινώθηκαν οι νικητές. [UPDATE]

 

[Αρχική δημοσίευση: 28/3/18] Το The Strong National Museum of Play που εδρεύει στο Rochester της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα games που αποτελούν φιναλίστ για το World Video Game Hall of Fame.

Η λίστα περιλαμβάνει 12 games, ανάμεσα στα οποία συναντάμε PC, console games αλλά και θρύλους των Arcade. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής:

Asteroids
Call of Duty
Dance Dance Revolution
Final Fantasy 7
Half-Life
John Madden Football
King’s Quest
Metroid
Minecraft
Ms. Pac-Man
Spacewar!
Tomb Raider

Το Spacewar! ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην ιστορία των υπολογιστών. Δημιουργήθηκε το 1962 για υπολογιστή PDP-1 και αργότερα για PC, Arcade και Atari 2600. Συναντάμε επίσης τα Half-Life, Final Fantasy 7, το δημοφιλές εδώ και πολλά χρόνια Minecraft (που είναι και το νεότερο της παρέας), αλλά και ένα ακόμη θρυλικό Arcade game, το Ms. Pac-Man. Η Lara Croft με το ντεμπούτο της στο Tomb Raider έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Τα κριτήρια για την επιλογή των παραπάνω games είναι η απήχησή τους σε όλες τις χώρες, το πόσο δημοφιλή είναι και οι επιρροές που δημιούργησαν στην κοινωνία και την κουλτούρα γενικότερα.

[UPDATE: 4/5/18 - Ανακοινώθηκαν οι νικητές] Ανακοινώθηκαν οι νικητές του World Video Game Hall of Fame 2018.

Τα 12 games έδωσαν μάχη μέσω ψηφοφορίας για να ενταχθούν στο Hall of Fame των Video Games για το 2018. Μόνο τέσσερα όμως εξ αυτών κατάφεραν να αναδειχθούν νικητές αφήνοντας πίσω τους εξίσου μεγάλα ονόματα τίτλων. Ξεκινάμε με το Spacewar!, το πρώτο στην ουσία video game που δημιουργήθηκε το 1962 για υπολογιστή PDP-1. Στους νικητές εμπεριέχεται και το John Madden Football.

 

 

Από λίστα των 12 ξεχώρισε εν τέλει και στους νικητές το Tomb Raider, με την πρώτη περιπέτεια της Lara Croft να βρίσκεται με άνεση στους τέσσερις νικητές, ενώ την τετράδα έκλεισε το αγαπημένο, για τον κόσμο, Final Fantasy VII. Έτσι, video games όπως τα Half-Life, Minecraft, Call of Duty και Ms. Pac-Man δεν τα κατάφεραν. Τα τέσσερα games που κέρδισαν εντάσσονται πλέον στο κλειστό κλαμπ των κορυφαίων games στην ιστορία, όπως τα Doom, The Legend of Zelda, Pac-Man, Street Figher II και άλλα που έχουν κερδίσει στο παρελθόν.

Δείτε τα games του Hall of Fame για το 2017.

Συζητήστε για το World Video Games Hall of Game στο παρακάτω forum topic.

 

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 29/03/2018 20:36
Που πάνε χωρίς κάποιο GTA και κάποιο Zelda;
Notification