10 χρόνια YouTube

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
10 χρόνια YouTube

10 χρόνια YouTube

Με οικονομικά προβλήματα για την Google.

Το YouTube έκλεισε 10 χρόνια καθώς ιδρύθηκε το 2005, ίδια χρονιά με το GameWorld.gr.

Αρχικά το YouTube.com προοριζόταν για dating site, με το πρώτο βίντεο να ανεβαίνει τον Απρίλιο του 2005, να έχει διάρκεια 19 δευτερόλεπτα και τίτλο "Me at the Zoo". Σήμερα, μετά την εξαγορά του site απ' την Google εδώ και χρόνια, η εταιρεία κοστολογείται στα 40 δισεκατομμύρια και είναι Νο.3 στα sites παγκοσμίως, μετά το Google και το Facebook.

Πάνω από 300 ώρες σε βίντεο γίνονται upload κάθε λεπτό. Το 40% εξ αυτών είναι μουσικά βιντεοκλίπ, καθώς μέσω του YouTube έχουν επεκταθεί στη μουσική βιομηχανία οι Justin Bieber, Psy, Rebecca Black και πολλοί ακόμη καλλιτέχνες. Δείτε το σχετικό επετειακό βίντεο:

Το YouTube δεν έχει καθαρά έσοδα!
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο ετήσιος κύκλος εργασιών της Google είναι τα 4 δις δολάρια, όμως η εταιρεία δεν εμφανίζει κέρδος. Οι διαφημίσεις στο YouTube αντιστοιχούν στο 6% του τζίρου της Google, η οποία διερευνά λύσεις προς αύξηση των εσόδων της, όπως το να πληρώνει YouTubers για να δημιουργούν νέο περιεχόμενο, ώστε να προσελκύσει διαφημιστές.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα όμως για την εταιρεία είναι η δημιουργία βίντεο μέσω των οποίων θα μπορείτε να ψωνίζετε! Έχετε δει interactive ads στις οποίες οδηγείστε από το ένα βίντεο στο άλλο; Σκεφτείτε κάτι τέτοιο σε πιο εξελιγμένο βαθμό.

Διαβάστε επίσης τον σάλο στο YouTube με το monetization της Nintendo και τις εικόνες από τα γραφεία της Google στην Αθήνα.

Συζητήστε περισσότερα για το δημοφιλές site στο YouTube/Twitch forum του GameWorld.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 WhiteAngel (Level 8) 19/03/2015 00:34
Ναι ναι ναι τωρα θα μας πει οτι μπαινει και μεσα...να κλαψω τωρα? :o
Notification