Watch Dogs

Hot
Ο "ψηφιακός" εκδικητής του Chicago.

Ο "ψηφιακός" εκδικητής του Chicago.

Ο "ψηφιακός" εκδικητής του Chicago.

Πριν από δύο περίπου χρόνια και συγκεκριμένα στην Ε3 του 2012, η Ubisoft μας παρουσίασε ένα εντυπωσιακό line-up τίτλων που περιελάμβανε τα Assassin's Creed III, Far Cry 3 και Splinter Cell: Blacklist, καθώς και ένα καινούργιο IP το Watch Dogs. Η δημιουργία της Ubisoft Montreal κατάφερε δίχως αμφιβολία να κερδίσει τις εντυπώσεις και μας έκανε να ανυπομονούμε για την κυκλοφορία του, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Νοέμβριο του 2013. Μάλιστα η αναβολή της ημερομηνίας διάθεσης του Watch Dogs για το 2014 έντεινε ακόμα περισσότερο την προσμονή μας. Βέβαια η Ubisoft δεν άφησε αυτό το χρονικό πλαίσιο ανεκμετάλλευτο, καθώς φρόντισε να δημιουργήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο hype, αλλά και να προσθέσει μερικές ακόμη "πινελιές" στο δημιούργημά της.

Μετά λοιπόν από τα Child of Light και Trials Fusion, η Ubisoft μας προσφέρει σήμερα το Watch Dogs, το οποίο καλείται να σταθεί αντάξιο της φήμης της Ubisoft Montreal. H τελευταία άλλωστε είναι μια εταιρεία που έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά, καθώς μας έχει χαρίσει μνημειώδεις δημιουργίες τα τελευταία χρόνια. Χωρίς να μακρηγορούμε περαιτέρω πάμε να δούμε αν το Watch Dogs ανταποκρίνεται στις υψηλότατες προσδοκίες μας. Πάρτε λοιπόν στα χέρια σας το smartphone σας και ετοιμαστείτε για hacking μέχρι τελικής πτώσεως!

To Chicago του μέλλοντος
Το Watch Dogs αποτελεί ένα αρχετυπικό open world Action-Adventure και λαμβάνει χώρα σε μία φανταστική εκδοχή του Chicago των Η.Π.Α. Η πόλη ελέγχεται από έναν κεντρικό υπολογιστή, ο οποίος αποκαλείται Cental Operating System ή CtOS. Η μονάδα αυτή ελέγχει όλη την ροή πληροφοριών, καθώς και κάθε ηλεκτρονική συσκευή μέσα στην πόλη. Επιπλέον, κάθε κάτοικός της είναι "φακελωμένος" στον CtOS, ο οποίος ανά πάσα στιγμή γνωρίζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του κάθε ατόμου, όπως τα χόμπι του, το επάγγελμα του και το ετήσιο εισόδημά του.

Κεντρικός πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Aiden Pearce, ένας επιδέξιος ακτιβιστής hacker. Έντεκα μήνες πριν από τα γεγονότα του Watch Dogs η ανιψιά του Aiden δολοφονήθηκε από τον Maurice Vega, έναν πληρωμένο εκτελεστή. Πραγματικός βέβαια στόχος του Maurice ήταν ο Aiden και όχι το νεαρό κορίτσι. Ο θάνατός της ανιψιάς του συγκλόνισε τον Aiden και τον οδήγησε στο μονοπάτι της εκδίκησης. Πλέον ο συμπαθής hacker έχει θέσει τις ικανότητες του στην υπηρεσία του κοινού καλού, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα έρθει πρόσωπό με πρόσωπο με αυτούς που έδωσαν την εντολή για την δολοφονία του.



Θα λέγαμε ότι δεν χωρά αμφιβολία ότι όσον αφορά το γενικότερο setting της ιστορίας, το Watch Dogs καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Το γενικότερο κλίμα της περιπέτειας είναι αν μη τι άλλο σύγχρονο και επίκαιρο, ενώ ο τρόπος με τον οποίο αποδίδεται η εν λόγω φανταστική ή εναλλακτική αν προτιμάτε εκδοχή του Chicago είναι τουλάχιστον υποδειγματική. Αυτό που επίσης επιτυγχάνει η δημιουργία της Ubisoft Montreal είναι ότι σας βάζει με έναν πειστικό τρόπο στο πετσί ενός hacker. Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε ότι η καναδική εταιρεία συνεργάστηκε με την Kaspersky Lab, η οποία κατασκευάζει anti-virus software, με στόχο να αποδώσει μια όσο το δυνατόν ρεαλιστική εμπειρία hacking.

Με βάση τα παραπάνω είναι γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μία δημιουργία, η οποία έχει δουλευτεί με προσοχή και με μεράκι. Κατόπιν αυτού, το γεγονός ότι το σενάριο αποτυγχάνει να κρατήσει το ενδιαφέρον μας αποτέλεσε μία δυσάρεστη έκπληξη. Η ροή της αφήγησης είναι στιβαρή και δεν λείπουν οι ανατροπές, παρόλα αυτά δύσκολα θα νιώσετε κάποια συμπάθεια για τον κεντρικό πρωταγωνιστή ή τους υπόλοιπους κεντρικούς χαρακτήρες.

Αντιμέτωπος με τον δολοφόνο
Η ιστορία ξεκινά στο τοπικό στάδιο baseball του Chicago, εκεί όπου ο Aiden έχει αιχμαλωτίσει τον Maurice Vega με στόχο να του αποσπάσει πληροφορίες. Ο εν λόγω εγκληματίας απλά εκτελούσε εντολές και όπως είναι λογικό ο πρωταγωνιστής θέλει να φτάσει στην...ρίζα του προβλήματος, κοινώς στον ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του. Στο σημείο αυτό δεν θα δώσουμε περαιτέρω πληροφορίες προς αποφυγή των spoilers, αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι στον άτυπο αυτό πρόλογο του Watch Dogs θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τα πρώτα tutorials και να εξοικειωθείτε με ορισμένους από τους βασικούς μηχανισμούς του παιχνιδιού.

Όπως ήδη γνωρίζετε όσοι από εσάς έχετε δει κάποιο από τα δεκάδες τρέιλερ του Watch Dogs, o Aiden δύναται δια μέσω του smartphone του να κάνει hack διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές όπως άλλα smartphones, κάμερες ασφαλείας, υπολογιστές κ.ο.κ. Στην πρώτη σας αποστολή θα πρέπει να δραπετεύσετε από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν επιβάλλει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από το στάδιο του baseball, χρησιμοποιώντας stealth τακτικές. Οι stealth μηχανισμοί είναι αρκετά τυπικοί θυμίζοντας τους αντίστοιχους του Deus Ex: Human Revolution και του Splinter Cell: Blacklist, αλλά υλοποιούνται σωστά δίνοντας μία ακόμη διάσταση στο gameplay.

Αφού καταφέρετε να δραπετεύσετε ο κόσμος του Watch Dogs είναι ανοιχτός προς εξερεύνηση και έχετε την δυνατότητα να αναλάβετε δεκάδες προαιρετικές αποστολές ή να επικεντρωθείτε στα main missions. Ο απώτερος στόχος σας παραμένει πάντως η εκδίκηση για τον θάνατο της ανιψιάς σας. Ποιος άραγε όμως κινεί τα νήματα του Chicago από το παρασκήνιο και ποιοι ελέγχουν τον supercomputer CtOS;

Grand Theft...Hacking
Όπως προαναφέραμε, το βασικό "όπλο" του Aiden Pearce δεν είναι άλλο από το smarthphone του μέσω του οποίου αποκτάτε πρόσβαση στον CtOS και κατ' επέκταση σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές του Chicago. Ανοίγοντας λοιπόν το τηλέφωνο σας αποκαλύπτονται δεκάδες πληροφορίες για τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σας. Έτσι λοιπόν μπορείτε να παρακολουθήσετε τις τηλεφωνικές συνομιλίες των περαστικών ή να κάνετε hack τον τραπεζικό τους λογαριασμό και να σηκώσετε μετά τις οικονομίες τους από το πλησιέστερο ATM. Με τα χρήματα αυτά μπορείτε να αγοράσετε νέα όπλα, πυρομαχικά, αμάξια ή διάφορα costumes για τον Aiden από τους σχετικούς vendors.

Ουδέν κρυπτόν υπό το...smartphone του Aiden Pearce!

Οι παραπάνω δυνατότητες αποτελούν στην ουσία μονάχα την κορυφή του παγόβουνου, αφού ο Aiden μπορεί να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα δύναται να αλλάξετε το χρώμα των φωτεινών σηματοδοτών, να ανοίξετε ή να κλείσετε γκαραζόπορτες, να δείτε μέσα από κάμερες ασφαλείας, να εκπυρσοκροτήσετε τα εκρηκτικά που κουβαλούν οι αντίπαλοί σας από απόσταση κ.ο.κ. Για να διασχίσετε τώρα το Chicago θα πρέπει να καταφύγετε στον πατροπαράδοτο Grand Theft Auto τρόπο κλέβοντας τα αμάξια των περαστικών. Μάλιστα αν κάποιος από αυτούς καλέσει την αστυνομία μπορείτε να του πάρετε το τηλέφωνο του ή να στείλετε ένα jam signal μπλοκάροντας τις τηλεπικοινωνίες. Η ποικιλία των διαθέσιμων αμαξιών είναι πραγματικά μεγάλη και αριθμεί οχήματα διαφόρων κατηγοριών όπως συμβατικά αμάξια, νταλίκες, λιμουζίνες, περιπολικά κ.ο.κ. Να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα να οδηγήσετε και μικρά ταχύπλοα.

Εν τω μεταξύ, όπως και στην σειρά της Rockstar έτσι και εδώ αρκετές φορές θα χρειαστεί να δραπετεύσετε από την αστυνομία ή από άλλους κακοποιούς που σας καταδιώκουν. Η οδηγική συμπεριφορά των οχημάτων είναι σε γενικές γραμμές ρεαλιστική, αν και παρατηρήσαμε ότι οι ταχύτητες που αναπτύσσουν είναι υπέρ του δεόντως ιλιγγιώδεις. Ένα θετικό στοιχείο είναι ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ξεφύγετε από τους διώκτες σας, καθώς μπορείτε να πυροβολήσετε τα λάστιχα των αμαξιών τους και να σηκώσετε "κολωνάκια" στους δρόμους ή να αλλάξετε το χρώμα στα φανάρια προκαλώντας...ατυχήματα.

H έσχατη λύση
Γενικά μέσω του hacking, αλλά και με την χρήση των stealth τακτικών θα είστε σε θέση να φέρετε με επιτυχία τις περισσότερες από τις αποστολές που θα αναλάβετε. Υπάρχουν πάντως και περιπτώσεις στις οποίες θα πρέπει να μιλήσουν τα...εξάσφαιρα. Το gunplay γενικά είναι στιβαρό και ακολουθεί τα χνάρια των κορυφαίων Third-Person Shooters της αγοράς. Ο Aiden μπορεί να χρησιμοποιήσει μία πλειάδα διαφορετικών όπλων όπως πιστόλια, καραμπίνες, sniper και assault rifles, αλλά και χειροβομβίδες και διάφορους άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Βέβαια για να καταφέρετε να επιζήσετε θα χρειαστεί να αναζητήσετε κάλυψη στα σχετικά cover points, αλλά και να χρησιμοποιήσετε τον μηχανισμό focus. O τελευταίος μοιάζει υπερβολικά με τον αντίστοιχο bullet time της σειράς Max Payne, κοινώς κάθε φορά που τον ενεργοποιείτε οι εχθροί σας κινούνται πιο αργά και εσείς είστε σε θέση να στοχεύσετε με ακρίβεια για εντυπωσιακά headshots. Η Α.Ι. πάντως κινείται σε υψηλά επίπεδα, καθώς οι εχθροί σας δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και προσπαθούν να σας περικυκλώσουν, προσφέρουν πυρά κάλυψης στους συμμάχους τους ή εκτοξεύουν χειροβομβίδες για να σας ξετρυπώσουν στην περίπτωση που έχετε campερωθεί.

Να σημειωθεί ότι ο κεντρικός ήρωας μπορεί να κάνει craft διάφορα χρήσιμα gadgets για να ανταπεξέλθει στις μάχες, αλλά και για να περάσει απαρατήρητος από τους φρουρούς. Πέρα λοιπόν από τις χειροβομβίδες και τους λοιπούς εκρηκτικούς μηχανισμούς, δύναται να δημιουργήσετε ηλεκτρονικές συσκευές που προκαλούν θόρυβο σε μία κοντινή περιοχή με στόχο να αποσπάσετε την προσοχή των αντιπάλων σας ή να μπλοκάρετε τις τηλεπικοινωνίες τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα μπορείτε να προκαλέστε και blackout σε μία συγκεκριμένη περιοχή και να χρησιμοποιήσετε την κάλυψη που παρέχει το σκοτάδι για να φτάσετε στον στόχο σας χωρίς να γίνετε αντιληπτοί.

Από side quests τι έχει;
Εδώ και αρκετό καιρό τα στελέχη της Ubisoft μας είχαν προϊδεάσει σχετικά με την συνολική διάρκεια του Watch Dogs. Πράγματι για να ολοκληρώσετε τις βασικές αποστολές θα χρειαστείτε 30-35 περίπου ώρες, ενώ για να επιτύχετε το 100% progression και να κάνετε τα πάντα θα πρέπει να αφιερώσετε γύρω στις 100 ώρες. Βέβαια το καίριο ερώτημα είναι κατά πόσο οι προαιρετικές αποστολές είναι σε θέση να κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας.

Τα side quests γενικά διακρίνονται σε διάφορες κατηγορίες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι θα πρέπει να εισβάλλετε σε κρησφύγετα κακοποιών και να εξουδετερώσετε τον αρχηγό τους, να οδηγήσετε σε μία συγκεκριμένη διαδρομή χωρίς να σας πιάσει η αστυνομία, να κάνετε hack σε διάφορα σπίτια, να χτυπήσετε διάφορα convoys εγκληματιών κ.ο.κ. Να σημειωθεί ότι κάθε φορά που ολοκληρώνετε μία αποστολή ή διάφορες άλλες δραστηριότητες ανταμείβεστε με exp και καθώς ανεβαίνετε level ξεκλειδώνετε διάφορα skills για τον Aiden. Υπάρχει λοιπόν ένα σημαντικό κίνητρο για να ολοκληρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερα side quests.

Πέρα από τις παραπάνω προαιρετικές αποστολές όμως υπάρχουν αρκετές ακόμη, οι οποίες χαρακτηρίζονται επιεικώς εκτός τόπου και χρόνου. Ουσιαστικά αναφερόμαστε στην κατηγορία των AR Games. Σε αυτή συναντάμε διάφορα ανούσια mini games, στα οποία θα πρέπει για παράδειγμα να συλλέξετε νομίσματα α λα Super Mario κάνοντας parkour ή να πατήσετε με το αμάξι σας δαίμονες όπως στο Carmageddon.

Ας νικήσει ο καλύτερος hacker
Πέρα από το single-player campaign το Watch Dogs περιλαμβάνει ένα ασύγχρονο online multiplayer mode, το οποίο υποστηρίζει 2-8 ανάλογα με το εκάστοτε mode. To όλο σκηνικό θα λέγαμε ότι μοιάζει βγαλμένο από το Dark Souls, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε invade στον κόσμο κάποιου άλλου παίκτη και να τον προκαλέσετε σε μία hacking μονομαχία. Για παράδειγμα, ο ένας παίκτης έχει ως στόχο να κάνει hack το smartphone του άλλου και να εγκαταστήσει έναν ιό, ενώ ο άλλος προσπαθεί να τον αποτρέψει από το να επιτύχει τον σκοπό του.

Εν τω μεταξύ, το multiplayer mode προσφέρει και συγκλονιστικούς αγώνες με αμάξια ή άλλα οχήματα. Εδώ φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε μέσο θεμιτό και μη για να βγάλετε τον αντίπαλο σας από την πορεία του. Κοινώς να πειράξετε τα φανάρια στους δρόμους για να προκαλέσετε τρακάρισμα, να τον εμβολίσετε και να τον πετάξετε στο κοντινότερο χαντάκι κ.ο.κ. Γενικά η online εμπειρία κρίνεται θετική από όλες τις απόψεις και θα λέγαμε ότι η υλοποίηση των modes είναι πραγματικά πρωτότυπη για τα δεδομένα των open world Action-Adventures.



H AnvilNext συναντά την Dunia
Για τις ανάγκες του Watch Dogs η Ubisoft Montreal σχεδίασε μία νέα engine, με στόχο να μας προσφέρει μία πραγματική next-gen εμπειρία. Η Disrupt engine - όπως ονομάζεται- αποτελεί μία πανίσχυρη μηχανή γραφικών που συνδυάζει στοιχεία από τον κώδικα των AnvilNext και Dunia engines που είδαμε στις σειρές Assassin's Creed και Far Cry. To τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό ιδίως σε ότι έχει να κάνει με το level design. H πόλη του Chicago είναι τεράστια σε έκταση και τα περιβάλλοντα παρουσιάζουν τεράστια ποικιλία στον σχεδιασμό τους, ενώ θα συναντήσετε και αρκετά διάσημα κτήρια της πόλης όπως τον πύργο Willis.

Σε γενικές γραμμές έχουμε να κάνουμε με έναν αρτιότατο τίτλο με εντυπωσιακά dynamic lighting effects και σταθερό frame rate. To τελευταίο είναι κλειδωμένο στα 30fps στις next-gen κονσόλες χωρίς να παρατηρούνται σημαντικές πτώσεις. Εν τω μεταξύ, το draw distance έχει το απαραίτητο βάθος που απαιτεί μία δημιουργία του συγκεκριμένου genre, ενώ εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι η engine κάνει render δεκάδες μοντέλα περαστικών τα οποία δεν μοιάζουν ιδιαίτερα μεταξύ τους. Με βάση τα παραπάνω το μοναδικό μας παράπονο έγκειται στο bump mapping των προσώπων των κεντρικών πρωταγωνιστών, το οποίο στερείται λεπτομέρειας.

Φουτουριστικές μελωδίες
Τα μουσικά θέματα του Watch Dogs έχουν επιμεληθεί από τους έμπειρους Brian Reitzell και Peter Connely και διακρίνονται για το έντονο sci-fi ύφος τους. Η ποιότητα του soundtrack είναι εξαιρετική και συν τις άλλοις όλες οι συνθέσεις ταιριάζουν απόλυτα με το κλίμα της δημιουργίας. Εν τω μεταξύ, το voice acting χωρίς να είναι κακό δεν ανταποκρίνεται στα υψηλά production values, καθώς οι περισσότερες ερμηνείες είναι άψυχες. Ειδικά ο Νοam Jenkins στον ρόλο του Aiden Pearce σε καμία στιγμή δεν καταφέρνει να πείσει και θα λέγαμε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου ηθοποιού, ο οποίος σημειωτέον εργάζεται για πρώτη φορά στην βιομηχανία των video games, είναι τουλάχιστον άστοχη.

Καλά όλα αυτά, αλλά μήπως τα έχουμε ξαναδεί;
Κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντα εδώ έχουμε να κάνουμε με μία δημιουργία που αποπνέει ποιότητα και υψηλά production values και είναι τουλάχιστον εφάμιλλη των προγενέστερων τίτλων της Ubisoft Montreal. To βασικό πρόβλημα του Watch Dogs είναι ότι δεν προσφέρει κάτι πραγματικά πρωτοποριακό στον κορεσμένο χώρο των Action-Adventures. Ουσιαστικά εδώ συναντάμε ένα κολλάζ ιδεών από διάφορες άλλες αντίστοιχες κυκλοφορίες, ενώ ακόμα και το σύστημα μάχης είναι σαφώς επηρεασμένο από αλλά Third-Person Shooters της αγοράς.

Το Watch Dogs πλασαρίστηκε πριν από την κυκλοφορία του, ως μία πραγματικά ξεχωριστή δημιουργία και είναι κοινό μυστικό ότι βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα των πολυαναμενόμενων τίτλων του 2014. Εν τέλει, το όλο αυτό κλίμα λειτούργησε μπούμερανγκ, καθώς δημιουργήθηκαν τεράστιες προσδοκίες, στις οποίες το φιλόδοξο project της Ubisoft δεν κατάφερε να ανταποκριθεί πλήρως. Βέβαια παρά τα όποια -ελάχιστα- ελαττώματά του εξακολουθεί να παραμένει μία κορυφαία κυκλοφορία που θα ικανοποιήσει στον μέγιστο βαθμό τους φίλους του συγκεκριμένου genre και τους απανταχού gamers γενικότερα. Εν τέλει, η καναδική εταιρεία έθεσε τις βάσεις για μία σειρά που έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει και για να μας απασχολήσει στο μέλλον. Μέχρι τότε αν ψάχνετε για μία αξιόλογη προσθήκη στην gaming συλλογή σας, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επενδύσετε στο Watch Dogs.


Θετικά:
- Τεχνικά άρτιο
- Εξαιρετικό soundtrack
- Μεγάλη διάρκεια
- Υψηλή Α.Ι.
- Διασκεδαστικό multiplayer
- Σωστά υλοποιημένοι stealth μηχανισμοί
- Εντυπωσιακό level design


Αρνητικά:
- Χλιαρό σενάριο
- Μέτριο voice acting
- Ορισμένα side quests είναι αδιάφορα
- Ελάχιστες καινοτομίες στο gameplay


Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8.5

Θέτει υποψηφιότητα για το κορυφαίο Action-Adventure της χρονιάς.

Παντελής Δασκαλέλος  

NEWS   VIEW ALL

Διαγωνισμός Watch Dogs

Μετά τα 4 t-shirts και τα 5 notepads που σας χαρίσαμε στο Watch Dogs Live της Τρίτης την ημέρα κυκλοφορίας του παιχνιδιού, ήρθε η ώρα για άλλους δύο διαγωνισμούς! Σήμερα σας δίνουμε 2 t-shirts και ...
Posted (02 Jun 2014)

Watch Dogs LIVE gameplay videos

[Αρχική δημοσίευση: 23/5/14] Την Τρίτη από τις 10:00 έως το βράδυ, παρέα με τον Μάνο, παίξαμε το Watch Dogs στο Xbox One. Το live streaming διεξήχθη στο Twitch.tv/LordWinterGW. ...
Posted (31 May 2014)

uPlay Offline λόγω του Watch Dogs

Όπως θα είδατε στο live του Watch Dogs αυτή την Τρίτη, οι servers της Ubisoft έπεσαν live ενώ παίζαμε. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα γύρω στις 19:00 και αφορά το Uplay. Συνεπώς όλα τα games της...
Posted (30 May 2014)

Watch Dogs: Ρεκόρ πωλήσεων για την Ubisoft

 Δεν πάνε λίγες ημέρες από την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου Watch Dogs και οι πωλήσεις έχουνε ήδη φτάσει στα ύψη σε σύγκριση με προηγούμενους τίτλους της εταιρείας, χωρίς όμως να έχουμε στα ...
Posted (29 May 2014)

User reviews

6 reviews
 
33%
 
50%
 
17%
3-5 stars
 
0%
1-3 stars
 
0%
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.1(6)
To write a review please register or
View all user reviews View most helpful
Watch Dogs
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
5.0
Tο Watch Dogs είναι ένα παιχνίδι της Ubisoft που κυκλοφόρησε το Μάιο του 2014.Το περίμενε παρα πολύς κόσμος.Η Ubisoft δημιούργησε μεγάλο hype για αυτο το game και κατά τη γνώμη μου απέτυχε παταγωδώς.

Γραφικά:
Να σας πω την αλήθεια , τα γραφικά είναι ο λόγος που έβαλα 5 στο παιχνίδι. Από τα μοναδικά θετικά του παιχνιδιού. Εδώ πρέπει να πούμε τα μοναδικά συγχαρητήρια στη Ubisoft. Οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι και φαίνονται ρεαλιστικοί.Η μηχανή γραφικών Disrupt Engine έκανε εξαιρετική δουλειά.

Gameplay :
Τα gameplay είναι συνηθισμένο. Δηλαδή τίποτα το ιδιαίτερο. Κάτι παρόμοιο σαν του gta5 και λίγο χειρότερο. Έχει ορισμένα bugs και glitches. Επίσης οι Side quests, είναι βαρετές και επαναλαμβανόμενες.Ένα καλό στοιχείο σε αυτόν το τομέα ειναι το αρκετά καλό A.I των χαρακτήρων.

Διάρκεια/ Αντοχή:
Η διάρκεια του παιχνιδιού , είναι αρκετά μεγάλη , αλλά οι αποστολές όπως είπα είναι επαναλαμβανόμενες. Δεν έχει ουσία το παιχνίδι να είναι μεγάλο , αλλά επαναλαμβανόμενο. Θα προτιμούσα να είναι μικρότερο και ουσιώδες.

Σενάριο:
Δεν έχω να πω πολλα για το σενάριο , το οποίο είναι για εμένα ( ρηχό ). Ο Aiden Pierce , ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού μαζί με την αδερφή του, προσπαθεί να πάρει εκδίκηση από κάποιους που σκότωσαν την ανηψιά του. Παίζοντας το παιχνίδι , νιώθω ότι ο Aiden δεν είναι αποφασισμένος. Εννοώ ότι δε μιλάει πολύ και είναι σχετικά χαμηλών τόνων. Επίσης το voice acting του δεν είναι καλό.

Τέλος , θέλω να πω ότι το παιχνίδι με απογοήτευσε.Περίμενα καλύτερα πράγματα από τη Ubisoft με βάση τη διαφήμιση που έκανε για αυτό το παιχνίδι.
Report this review Comments (0) | Was this review helpful? 1
Watch dogs
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
9.0
Υπαρχουν αρκετα ''σκουπιδια'' με τεραστια διαφημιση δημιουργημενα απο μεγαλες εταιρειες.Το watch dogs,ειχε τεραστια προωθηση ,αναπτυχθηκε απο μια απο τις μεγαλυτερες εταιρειες και εχω να πω πως το παιχνιδι αυτο αδικηθηκε ,κραχτηκε,υποτιμηθηκε χωρις καποιο σημαντικο λογο.Παρακατω θα σας αναλυσω την εμπειρια μου στο παιχνιδι.

''Το Watch dogs για μενα,ειναι το GTA που παντα ηθελα''.Τι εννοω μ'αυτο;Εννοω οτι εχω βαρεθει τα :σκοτωνε,τρεχα απο τους μπατσους,πατησε κανεναν με το αμαξι στο δρομο,ανατιναξε κανα ελικοπτερο,σπασε πλακα με φιλους του GTA.
Θεωρω μεγαλο λαθος να συγκρινεται με GTA V ,αφου τα δυο παιχνιδια εχουν ελαχιστα κοινα.Πιο λογικο θα ηταν να το συγκριναμε με τα assassin's creed.
Στο watch dogs,ειμαστε ο Aiden Pearce, ενας vigilante ο οποιος θελει να παρει εκδικηση για τη δολοφονια της ανιψιας του.Σ'αυτο το παιχνιδι δεν πρεπει (αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε) να σκοτωνουμε αθωους πολιτες.Αντιθετως με το gta V(που ειμαστε οι κακοποιοι),βοηθαμε καποιον αν τον κλεψουν,διωχνουμε τους πολιτες απο το πεδιο μαχης,γλιτωνουμε καποιον απο πιθανο θανατο κλπ.Αν σκοτωσουμε αθωο η εστω τον τραυματισουμε, το reputation πευτει.Αυτο σημαινει πως αν το reputation ειναι πολυ χαμηλο,πιθανοτατα να προβληθειτε στις ειδησεις του κοσμου του WD ως κακοποιος.Οταν οι ανθρωποι σας δουν καλουν την αστυνομια.Βεβαια γινεται και το αντιθετο,να μεινειται γνωστος ως ο ''superior vigilante'' της πολης και ο κοσμος να σας βγαζει φωτο κλπ.

Το ''μπαμ'' στοιχειο του WD ειναι το hacking.Μπορειτε να κλεβετε λευτα απο λογαριασμους αλλων,να απενεργοποιειτε το συναγερμο στα αμαξια,να ανεβοκατεβαζετε γεφυρες κλπ.Μπορω να πω πως ειναι απλα ενα ''χρησιμο βοηθητικο εργαλειο''.Δεν προκειται να τα κανετε ολα με το hackαρισμα ,και για να ειμαστε ακριβεις ουτε καν τα μισα, σε μια αποστολη.

Το shooting του watch dogs ειναι καταπληκτικο!!!Απο τα πιο διασκεδαστικα shooting systems σε 3rd person shooter.Μπορειτε,αν ειστε αχρηστος στο σημαδι,να περνατε απο διαμαχες χρησιμοποιωντας stealth.Δε διαθετει τιποτα τρομερους stealth μηχανισμους,αλλα ειναι απλο,ευκολο και διασκεδαστικο.Κατα τη γνωμη μου,ειναι ακομη καλυτερο απο το stealth στα uncharted.

Η ιστορια ειναι ενδιαφερουσα και ελκυει το κοινο.Θα μπορουσε ευκολα να ειναι πλοκη σε ταινια.
Το voice acting και γενικοτερα η ηχοληψια ειναι ξεκαθαρα απο τα χειροτερα σε AAA τιτλο.
Το μεγαλυτερο αρνητικο στοιχειο του WD ειναι τα αυτοκινητα!.Κακος χειρισμος και καθολου καλα physics.Μπορει να τρακαρετε 400 φορες και το αμαξι να ειναι αγρατζουνιστο.

Στο watch dogs εχεις συγκεκριμενο σκοπο!Να παρεις την εκδικηση σου και να βοηθας τους ανθρωπους!Στο GTA V δινεται μεγαλυτερη ελευθερια στον παικτη να κανει ο,τι του κατεβει.
Αν θελετε να ζησετε την εμπειρια του vigilante(=τιμωρος,εκδικητης) Aiden Pearce .Σας το προτεινω με κλειστα ματια.

Γενικα :
+Καλο shooting system
+Διασκεδαστικο stealth
+Ενδιαφεουσα ιστορια
+Hacking tool
+Πολλα side missions
+Δεν υπαρχουν πολλα παιχνιδια που ειμαστε vigilante!!
-Κακος ηχος
-Κακος χειρισμος των οχηματων
-Αθλια physics στα οχηματα
-Τα γραφικα θα μπορουσαν να ειναι πολυ καλυτερα
Report this review Comments (0) | Was this review helpful? 1
Watch Dogs:User Review!
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5
Πολύ καλό το παιχνίδι για το παιχνίδι όσο αφορά βλέποντας τους σκύλους(Watch Dogs).
Ωραίο το σενάριο που εκτελείται στο παιχνίδι αν και μερικά Side quests είναι λίγο εκτός θέματος όσο αφορά το παιχνίδι και λίγο χλωμό το Voice Acting που δεν με πείθαν με τίποτα.
Γενικά το παιχνίδι αξίζει να πάει για υποψήφιο Action παιχνίδι της χρονιάς για φέτος.
Από όλα αυτά που είδαμε από μένα ένα 8.5.
Report this review Comments (0) | Was this review helpful? 1
Μία από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες της χρονιάς
(Updated: August 10, 2014)
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.0
To Watch Dogs εχει πλέον κυκλοφορισει και όπως όλα δείχνουν ειναι ενα αρκετα καλο παιχνιδι.

Η ιστορια του ειναι παρα πολυ καλη και γινεται στο Chicago που ειναι μια πολη που ειναι γεματοι καμερες. Ο Aiden ειναι ο βασικος χαρακτηρας εχει χασει ολοι την οικογενεια(απο δολοφονους) και ο μονος κοντινος ανθρωπος ειναι η αδελφη του Nicky.

Το παιχνιδι ειχει πολλες δυνατοτητες για τον παιχτη εχει πολλα οπλα ,εχεις πολες δυνατοτητες στο θεμα του χακαρισματος (μπορεις να χακαρεις σχεδον τα παντα αμαξια γεφυρες και οτι βαλει ο νου σου)
Γραφικα 8
Gameplay 9
Ηχος 7
Αντοχη 7
Report this review Comments (0) | Was this review helpful? 1
Αριστούργημα
(Updated: August 10, 2014)
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
10.0
Του βάζω 10 γιατί πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα games που έχει καταφέρει να βγάλει η Ubisoft μέχρι σήμερα.
Report this review Comments (0) | Was this review helpful? 1
View all user reviews

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +8 euris13 (Level 22) 27/05/2014 10:10
Αρχιζω την αναγνωση! Παντως μεχρι τωρα τα βιντεο που εχω δει ειναι τελεια!
#2 +3 sithlorddante (Level 17) 27/05/2014 11:14
Με τόσα που διαβάζουμε ΤΟΣΑ χρόνια ( αν θυμάμαι καλά έχει από το 2012 που προσπαθούν να το κυκλοφορήσουν ) περίμενα ένα καθαρότατο 10άρι, όχι μόνο από το Gameworld, αλλά και από άλλα site στο internet.Μέσος όρος απ'ότι είδα και απ'ότι υπολόγισα και από άλλα review, παίρνει 8.Δεν το λες κακό ο 8αρι, αλλά δεν φτάνει το 9 - 10 του GTA V (αναπόφευκτη σύγκριση που το πρόλαβε στην κυκλοφορία).Προ βλέπω ότι σε κανένα εξάμηνο θα το παίρνουμε δωρέαν ή με αρκετή έκπτωση μέσω του PSN Plus.Εξάλλου και στο παρελθόν μας έδωσαν το Assassin's Creed 3
#3 -17 Aiden_Pearce (Level 5) 27/05/2014 11:26
Διαβασα ολο το review, δεν ειναι οπως τα λεει ο αρθρογραφος κριτης του Watch Dogs εχω παιξει το παιχνιδι και στις δυο κονσολες στο ps4 εχει καλυτερα textures και σκιες στο Xbox 1 ειναι λιγο ποιο ξεβαμμενο και και τα textures λιγο πιο θολα απο οτι στο Ps4 δεν εχει καμια σεχει με το gta v ουτε στο σεναριο ουτε στα γραφικα καθως τα γραφικα του Watch Dogs διχνουν πολυ πιο ανθρωπινα ενω sto gta v οι ανθρωποι ειχαν ποιο ψευτικα textures το σεναριο σε τραβαει και εχει πολλες ανατροπες σου κραταει το ενδιαφερον αμειωτο δολπλοκιες κλπ ερχονται και δενουν τελεια με την ατμοσφαιρα...ασ θηση που εχει το παιχνιδι τεχνικα ειναι αρτιο τα physics στον χαρακτηρα στο ps4 και Xbox one ειναι αυτα που πρεπει να εχει ενας τιτλος που κυκλοφορει σε επομενης γενιας κονσολες και η οδηγηση ειναι και αυτη επισης πολυ ρτια οπως την περιεγραψε ο creative director του παιχνιδιου αναλογα τι αυτοκινητο οδηγης εχει και το αναλογο χειρισμο αλλα ακομα και τα φτηνα αυτοκινητα εχουν αξιοπρεπη εως καλο χειρισμο το ευχαριστιεσαι σεναριο, γραφικα(για ps4\Xbox One)frame rate(fps)ηχος αφηγης ολα ειναι σε αρτιο επιπεδο, αψογα να πω κατι για τα fps ειναι σταθερα την περισσοτερη ωρααντε να παει στο 28-29 ακομα και στις εντονα περιβαλλοντικες καταστασεις εκρηξεις, καραμπολες κλπ ως συνηθως το στυλ που αποδιδεται οταν γινεται μια κριτικη και το κανουν και ξενα gaming sites αυτο οπως ign, gamespot ειναι βασισμενη στο τι λενε ο καθε τυχαρπαστας που δεν χωνευει το παιχνιδι η φραση που διαβασα στην εδω κριτικη οτι δηλαδη ειναι σαν GTA Vειναι κοπια εκριβως τα λογια που λενε πολυ trollers στο youtube αλλα και σε forums για το συγκερκριμενο παιχνιδι απαρχης της ανακοινωσης του δεν ειναι GTA V οποιος εχει ματια και ειναι ειλικρινεις gamer λεει την αληθεια, δεν ειμαι ικανοποιημενος βαζω 0 στο review γιατι ειναι αβασημο 9.7 στο παιχνιδι και για τις δυο κονσολες(PS4\Xb one)που το εχω δει μονο και μονο γιατι το μονο κυριο μειωνεκτικο αρνητικο που εχουν κατ'εμε ειναι η αναλυση τους
Ξερω οτι η "Ανωτατη φυλη των computer" θα πει παλι οτι το pc εχει καλυτερα γραφικα ομως το ps4\Xbone προσφερει σε ολους εμας ολοκληρομενη ψυχαγωγια μονο με 400 ευρω για να φτιαξεις το σωστο συστημα στο pc για να τοτρεξεις 4K και ultra settings χρειαζεσαι χιλια ευρω και πανω και τα παιχνιδια του pc εχουν ενα θανασιμο ελλατωμα που στελνει οτι λεφτα εχεις δωσει στον απατο μετα απο μερικα λειτουργικα συστηματα τα παιχνιδια μπορει να μην παιζουν καν η να εχουν πολλα προβληματα εγω δεν την ξαναπαταω 400-500 και ναι αν αξιζει σε specs μεχρι και 600 ευρω μπορω να δωσω για μια κονσολα γιατι τα παιχνιδια στην κονσολα κρατανε για παντα και αν και δεν φτανει τα γραφικα του Watch Dogs στα pc ακομα, σε λιγα χρονια θα το κανουν, και τα γραφικα του Watch Dogs, infamous second son, killzone shadow fall, The Order: 1886, Driveclub, call of duty ghosts και uncharted(θα ειναι υπεροχο το ξερω) μου κανουν και μου περισσευουν οποτε διαλεγω κονσολες εναντι pc για την καταναλωση ρευματος
pc 850watt(170 ευρω το μηνα)2040 ευρω το 12μηνο
pc 1000-1500 ευρω και, για χτισιμο
pc τα παιχνιδια γινονται ακαταλληλα λειτουργιας μετα απο μερικες κυκλοφοριες καινουργιων λειτουργικων συστηματων widnows 7-8-9 κλπ
---------------------------------------------
ps4 140 watts maximum το μηνα
xbox one 111 watts maximum το μηνα
ps4 399-451 ευρω και αυτο ηταν
Xbox one 399 ευρω και αυτο ηταν
και τα παιχνιδια μενουν για παντα
οσο για τα fanαγορακια\κορ ιτσακια πυ συνεχιζουν και δεν βελπουν τα επιχειρηματα οι κονσολες ανα διαστημα μικραινουν και μικραινει και η τροφοδια λογω των μικροτερων chip οσο για την χωρητικοτητα των σκληρων θα μεγαλωνει και αυτος οποτε always win with the consoles
Υ.Γ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Peace out
#4 +8 panos_90 (Level 6) 27/05/2014 11:27
Πολύ καλό review, κατατοπιστικότα το, αν και περίμενα (όχι μόνο από το gameworld) μεγαλύτερη βαθμολογία. Για μένα είναι must have πάντως το game, το βρίσκω αρκετά πρωτότυπο όσον αφορά τα gameplay mechanics!
#5 -3 Aiden_Pearce (Level 5) 27/05/2014 11:33
Quoting sithlorddante:
Με τόσα που διαβάζουμε ΤΟΣΑ χρόνια ( αν θυμάμαι καλά έχει από το 2012 που προσπαθούν να το κυκλοφορήσουν ) περίμενα ένα καθαρότατο 10άρι, όχι μόνο από το Gameworld, αλλά και από άλλα site στο internet.Μέσος όρος απ'ότι είδα και απ'ότι υπολόγισα και από άλλα review, παίρνει 8.Δεν το λες κακό ο 8αρι, αλλά δεν φτάνει το 9 - 10 του GTA V (αναπόφευκτη σύγκριση που το πρόλαβε στην κυκλοφορία).Προβλέπω ότι σε κανένα εξάμηνο θα το παίρνουμε δωρέαν ή με αρκετή έκπτωση μέσω του PSN Plus.Εξάλλου και στο παρελθόν μας έδωσαν το Assassin's Creed 3


Οποτε διαβαζω reviews βλεπω και μια ολοκληρη σειρα απο ακολουθους της λογικης του review δηλαδη αν το 8.5 το κανανε ξαφινκα 10αρι θα σου αρεσε ετσι στα ξαφνικα καλα απορω μαζι σας με ολους σας δικη σας γνωμη δεν εχετε? οτι λενε οι κριτικοι λετε και σεις? πεξτε πρωτα τοπαιχνιδι και τα εγω τα ξερα και ειναι ιδιο με το gta v ενταξει fanαγορακι αν σου αρεσει τοσο πολυ το γτα v που τα textures ουτε που συγκρινονται με του Watch Dogs τοτε τι να πω μ'αρεσει και μενα το gta v αλλ μονο στο action-adventur e μιαζουν, γραφικα, τεχνικος τομεας ποιοτητα σεναριου και υπολοιπα ειναι αλλο ειδος ετσι απλα εχουν τα πραγματα
#6 +4 Akis 7 (Level 20) 27/05/2014 11:51
Οτι και να λετε ειναι παιχνιδαρα αλλα με τιποτα δεν αξιζει για δεκα 7,5 η 8 πιστευω ειναι οτι πρεπει.Χανει πιστευω στο οτι αντιγραφει το GTA και προσθετει για μενα ενα αδιαφορο σεναριο.Απιστευ τα γραφικα,απιστευ τα ρεαλιστικο παντως και αξιζει να βρισκεται στα top games της χρονιας.
Ωραιο το αρθρο Παντελη!!!!
#7 +9 sithlorddante (Level 17) 27/05/2014 12:12
Quoting Aiden_Pearce:
Quoting sithlorddante:
Με τόσα που διαβάζουμε ΤΟΣΑ χρόνια ( αν θυμάμαι καλά έχει από το 2012 που προσπαθούν να το κυκλοφορήσουν ) περίμενα ένα καθαρότατο 10άρι, όχι μόνο από το Gameworld, αλλά και από άλλα site στο internet.Μέσος όρος απ'ότι είδα και απ'ότι υπολόγισα και από άλλα review, παίρνει 8.Δεν το λες κακό ο 8αρι, αλλά δεν φτάνει το 9 - 10 του GTA V (αναπόφευκτη σύγκριση που το πρόλαβε στην κυκλοφορία).Προβλέπω ότι σε κανένα εξάμηνο θα το παίρνουμε δωρέαν ή με αρκετή έκπτωση μέσω του PSN Plus.Εξάλλου και στο παρελθόν μας έδωσαν το Assassin's Creed 3


Οποτε διαβαζω reviews βλεπω και μια ολοκληρη σειρα απο ακολουθους της λογικης του review δηλαδη αν το 8.5 το κανανε ξαφινκα 10αρι θα σου αρεσε ετσι στα ξαφνικα καλα απορω μαζι σας με ολους σας δικη σας γνωμη δεν εχετε? οτι λενε οι κριτικοι λετε και σεις? πεξτε πρωτα τοπαιχνιδι και τα εγω τα ξερα και ειναι ιδιο με το gta v ενταξει fanαγορακι αν σου αρεσει τοσο πολυ το γτα v που τα textures ουτε που συγκρινονται με του Watch Dogs τοτε τι να πω μ'αρεσει και μενα το gta v αλλ μονο στο action-adventure μιαζουν, γραφικα, τεχνικος τομεας ποιοτητα σεναριου και υπολοιπα ειναι αλλο ειδος ετσι απλα εχουν τα πραγματα


Καταρχήν φίλε μου ασχολούμαι με το gaming εδώ και 25 χρόνια έτσι για να ξέρεις, άρα το fanαγοράκι σε παρακαλώ άστα για αλλού.Και 10αρι να του δίνανε, εγώ δεν πρόκειται να το αγόραζα και τα ίδια θα έγραφα.Ουδέποτε ήμουν fan του GTA αν και έχω παίξει όλη τη σειρά.Αλλά όταν σε βομβαρδίζουν καθημερινά βίντεο με trailers και gameplay και συνεντεύξεις για το πόσο τέλειο είναι, για το open world style παιχνιδιού που υπάρχει, το hacking στα πάντα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο και στο τέλος καταλήγεις σε ένα clone (γιατί για clone πρόκειται απλώς πρόσθεσαν το hacking.Μην πώ και για το bullet time 'MAX PAYNE και MATRIX FOR EVER!') τότε είναι σίγουρο πως θα φας τη σύγκριση στη ΜΑΠΑ, διότι επαναλαμβάνω, το πρόλαβε στην κυκλοφορία και πρόκειται για το ίδιο είδος παιχνιδιού.Όπως όλοι συγκρίνουν το FIFA με το PRO.Ή οποιοδήποτε ΜΜORPG με το WOW. Αν κάποιος θέλει να το αγοράσει δεν θα τον εμποδίζει κανένα review.Αν θυμάσαι καλά πέρσι υπήρξε το μεγαλύτερο hype που έγινε ποτέ και μιλάω φυσικά για το ALIEN COLONIAL MARINES, που αποδείκτηκε η μεγαλύτερη πατάτα που έγινε ποτέ.ΠΑΤΩΣΕ!!Απ λώς ο κόσμος ίσως περίμενε κάτι παραπάνω από το Watch Dogs, καθότι όπως έγραψα και προηγουμένως βρίσκεται σε ανάπτυξη από το 2012 και όλο έπερνε αναβολές και αναβολές.Να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον Παντελή για το review του και την αντικειμενικότη τά που δεν παρασύρθηκε από το τεράστιο κύμα hype που δημιουργήθηκε γύρω από αυτό το παιχνίδι.Και εξάλλου το γράφει και ο ίδιος (-Ελάχιστες καινοτομίες στο gameplay.Από που το είδε άραγε αυτό???)
#8 Akis 7 (Level 20) 27/05/2014 12:45
Quoting sithlorddante:
Quoting Aiden_Pearce:
Quoting sithlorddante:
Με τόσα που διαβάζουμε ΤΟΣΑ χρόνια ( αν θυμάμαι καλά έχει από το 2012 που προσπαθούν να το κυκλοφορήσουν ) περίμενα ένα καθαρότατο 10άρι, όχι μόνο από το Gameworld, αλλά και από άλλα site στο internet.Μέσος όρος απ'ότι είδα και απ'ότι υπολόγισα και από άλλα review, παίρνει 8.Δεν το λες κακό ο 8αρι, αλλά δεν φτάνει το 9 - 10 του GTA V (αναπόφευκτη σύγκριση που το πρόλαβε στην κυκλοφορία).Προβλέπω ότι σε κανένα εξάμηνο θα το παίρνουμε δωρέαν ή με αρκετή έκπτωση μέσω του PSN Plus.Εξάλλου και στο παρελθόν μας έδωσαν το Assassin's Creed 3


Οποτε διαβαζω reviews βλεπω και μια ολοκληρη σειρα απο ακολουθους της λογικης του review δηλαδη αν το 8.5 το κανανε ξαφινκα 10αρι θα σου αρεσε ετσι στα ξαφνικα καλα απορω μαζι σας με ολους σας δικη σας γνωμη δεν εχετε? οτι λενε οι κριτικοι λετε και σεις? πεξτε πρωτα τοπαιχνιδι και τα εγω τα ξερα και ειναι ιδιο με το gta v ενταξει fanαγορακι αν σου αρεσει τοσο πολυ το γτα v που τα textures ουτε που συγκρινονται με του Watch Dogs τοτε τι να πω μ'αρεσει και μενα το gta v αλλ μονο στο action-adventure μιαζουν, γραφικα, τεχνικος τομεας ποιοτητα σεναριου και υπολοιπα ειναι αλλο ειδος ετσι απλα εχουν τα πραγματα


Καταρχήν φίλε μου ασχολούμαι με το gaming εδώ και 25 χρόνια έτσι για να ξέρεις, άρα το fanαγοράκι σε παρακαλώ άστα για αλλού.Και 10αρι να του δίνανε, εγώ δεν πρόκειται να το αγόραζα και τα ίδια θα έγραφα.Ουδέποτε ήμουν fan του GTA αν και έχω παίξει όλη τη σειρά.Αλλά όταν σε βομβαρδίζουν καθημερινά βίντεο με trailers και gameplay και συνεντεύξεις για το πόσο τέλειο είναι, για το open world style παιχνιδιού που υπάρχει, το hacking στα πάντα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο και στο τέλος καταλήγεις σε ένα clone (γιατί για clone πρόκειται απλώς πρόσθεσαν το hacking.Μην πώ και για το bullet time 'MAX PAYNE και MATRIX FOR EVER!') τότε είναι σίγουρο πως θα φας τη σύγκριση στη ΜΑΠΑ, διότι επαναλαμβάνω, το πρόλαβε στην κυκλοφορία και πρόκειται για το ίδιο είδος παιχνιδιού.Όπως όλοι συγκρίνουν το FIFA με το PRO.Ή οποιοδήποτε ΜΜORPG με το WOW. Αν κάποιος θέλει να το αγοράσει δεν θα τον εμποδίζει κανένα review.Αν θυμάσαι καλά πέρσι υπήρξε το μεγαλύτερο hype που έγινε ποτέ και μιλάω φυσικά για το ALIEN COLONIAL MARINES, που αποδείκτηκε η μεγαλύτερη πατάτα που έγινε ποτέ.ΠΑΤΩΣΕ!!Απλώς ο κόσμος ίσως περίμενε κάτι παραπάνω από το Watch Dogs, καθότι όπως έγραψα και προηγουμένως βρίσκεται σε ανάπτυξη από το 2012 και όλο έπερνε αναβολές και αναβολές.Να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον Παντελή για το review του και την αντικειμενικότητά που δεν παρασύρθηκε από το τεράστιο κύμα hype που δημιουργήθηκε γύρω από αυτό το παιχνίδι.Και εξάλλου το γράφει και ο ίδιος (-Ελάχιστες καινοτομίες στο gameplay.Από που το είδε άραγε αυτό???)

Συμφωνω απολυτα.
#9 -2 Tazok5 (Level 4) 27/05/2014 12:46
Quoting Aiden_Pearce:
Διαβασα ολο το review, δεν ειναι οπως τα λεει ο αρθρογραφος κριτης του Watch Dogs εχω παιξει το παιχνιδι και στις δυο κονσολες στο ps4 εχει καλυτερα textures και σκιες στο Xbox 1 ειναι λιγο ποιο ξεβαμμενο και και τα textures λιγο πιο θολα απο οτι στο Ps4 δεν εχει καμια σεχει με το gta v ουτε στο σεναριο ουτε στα γραφικα καθως τα γραφικα του Watch Dogs διχνουν πολυ πιο ανθρωπινα ενω sto gta v οι ανθρωποι ειχαν ποιο ψευτικα textures το σεναριο σε τραβαει και εχει πολλες ανατροπες σου κραταει το ενδιαφερον αμειωτο δολπλοκιες κλπ ερχονται και δενουν τελεια με την ατμοσφαιρα...ασθηση που εχει το παιχνιδι τεχνικα ειναι αρτιο τα physics στον χαρακτηρα στο ps4 και Xbox one ειναι αυτα που πρεπει να εχει ενας τιτλος που κυκλοφορει σε επομενης γενιας κονσολες και η οδηγηση ειναι και αυτη επισης πολυ ρτια οπως την περιεγραψε ο creative director του παιχνιδιου αναλογα τι αυτοκινητο οδηγης εχει και το αναλογο χειρισμο αλλα ακομα και τα φτηνα αυτοκινητα εχουν αξιοπρεπη εως καλο χειρισμο το ευχαριστιεσαι σεναριο, γραφικα(για ps4\Xbox One)frame rate(fps)ηχος αφηγης ολα ειναι σε αρτιο επιπεδο, αψογα να πω κατι για τα fps ειναι σταθερα την περισσοτερη ωρααντε να παει στο 28-29 ακομα και στις εντονα περιβαλλοντικες καταστασεις εκρηξεις, καραμπολες κλπ ως συνηθως το στυλ που αποδιδεται οταν γινεται μια κριτικη και το κανουν και ξενα gaming sites αυτο οπως ign, gamespot ειναι βασισμενη στο τι λενε ο καθε τυχαρπαστας που δεν χωνευει το παιχνιδι η φραση που διαβασα στην εδω κριτικη οτι δηλαδη ειναι σαν GTA Vειναι κοπια εκριβως τα λογια που λενε πολυ trollers στο youtube αλλα και σε forums για το συγκερκριμενο παιχνιδι απαρχης της ανακοινωσης του δεν ειναι GTA V οποιος εχει ματια και ειναι ειλικρινεις gamer λεει την αληθεια, δεν ειμαι ικανοποιημενος βαζω 0 στο review γιατι ειναι αβασημο 9.7 στο παιχνιδι και για τις δυο κονσολες(PS4\Xbone)που το εχω δει μονο και μονο γιατι το μονο κυριο μειωνεκτικο αρνητικο που εχουν κατ'εμε ειναι η αναλυση τους
Ξερω οτι η "Ανωτατη φυλη των computer" θα πει παλι οτι το pc εχει καλυτερα γραφικα ομως το ps4\Xbone προσφερει σε ολους εμας ολοκληρομενη ψυχαγωγια μονο με 400 ευρω για να φτιαξεις το σωστο συστημα στο pc για να τοτρεξεις 4K και ultra settings χρειαζεσαι χιλια ευρω και πανω και τα παιχνιδια του pc εχουν ενα θανασιμο ελλατωμα που στελνει οτι λεφτα εχεις δωσει στον απατο μετα απο μερικα λειτουργικα συστηματα τα παιχνιδια μπορει να μην παιζουν καν η να εχουν πολλα προβληματα εγω δεν την ξαναπαταω 400-500 και ναι αν αξιζει σε specs μεχρι και 600 ευρω μπορω να δωσω για μια κονσολα γιατι τα παιχνιδια στην κονσολα κρατανε για παντα και αν και δεν φτανει τα γραφικα του Watch Dogs στα pc ακομα, σε λιγα χρονια θα το κανουν, και τα γραφικα του Watch Dogs, infamous second son, killzone shadow fall, The Order: 1886, Driveclub, call of duty ghosts και uncharted(θα ειναι υπεροχο το ξερω) μου κανουν και μου περισσευουν οποτε διαλεγω κονσολες εναντι pc για την καταναλωση ρευματος
pc 850watt(170 ευρω το μηνα)2040 ευρω το 12μηνο
pc 1000-1500 ευρω και, για χτισιμο
pc τα παιχνιδια γινονται ακαταλληλα λειτουργιας μετα απο μερικες κυκλοφοριες καινουργιων λειτουργικων συστηματων widnows 7-8-9 κλπ
---------------------------------------------
ps4 140 watts maximum το μηνα
xbox one 111 watts maximum το μηνα
ps4 399-451 ευρω και αυτο ηταν
Xbox one 399 ευρω και αυτο ηταν
και τα παιχνιδια μενουν για παντα
οσο για τα fanαγορακια\κοριτσακια πυ συνεχιζουν και δεν βελπουν τα επιχειρηματα οι κονσολες ανα διαστημα μικραινουν και μικραινει και η τροφοδια λογω των μικροτερων chip οσο για την χωρητικοτητα των σκληρων θα μεγαλωνει και αυτος οποτε always win with the consoles
Υ.Γ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Peace out

Εχω διαβασει τοσα και τοσα σε σχεση με τη μαχη pc vs consoles (κυριως playstation 3,4) και μπορω να πω πως αυτο που διαβασα απο εσενα ειναι αυτο που με εκανε να σκεφτομαι σοβαρα να αρχισω να χρησιμοποιω κονσολα αντι για pc σε αποψη Gaming (y) και εχω να προσθεσω (ισως να το ανεφερες κ απλα να μου διεφυγε) το οτι κατα τη γνωμη μου κυκλοφορουν περισσοτεροι κ καλυτεροι τιτλοι παιχνιδιων για κονσολες (God of War :3 ). Τωρα για το Watch Dogs ξανα με βαση οσα εχω δει κ διαβασει αυτα που λες φαινονται να αληθευουν! Your above comment-> worth reading XD
#10 +8 Chicago Blackout (Level 2) 27/05/2014 14:30
Quoting Aiden_Pearce:

Ξερω οτι η "Ανωτατη φυλη των computer" θα πει παλι οτι το pc εχει καλυτερα γραφικα ομως το ps4\Xbone προσφερει σε ολους εμας ολοκληρομενη ψυχαγωγια μονο με 400 ευρω για να φτιαξεις το σωστο συστημα στο pc για να τοτρεξεις 4K και ultra settings χρειαζεσαι χιλια ευρω και πανω και τα παιχνιδια του pc εχουν ενα θανασιμο ελλατωμα που στελνει οτι λεφτα εχεις δωσει στον απατο μετα απο μερικα λειτουργικα συστηματα τα παιχνιδια μπορει να μην παιζουν καν η να εχουν πολλα προβληματα εγω δεν την ξαναπαταω 400-500 και ναι αν αξιζει σε specs μεχρι και 600 ευρω μπορω να δωσω για μια κονσολα γιατι τα παιχνιδια στην κονσολα κρατανε για παντα και αν και δεν φτανει τα γραφικα του Watch Dogs στα pc ακομα, σε λιγα χρονια θα το κανουν, και τα γραφικα του Watch Dogs, infamous second son, killzone shadow fall, The Order: 1886, Driveclub, call of duty ghosts και uncharted(θα ειναι υπεροχο το ξερω) μου κανουν και μου περισσευουν οποτε διαλεγω κονσολες εναντι pc για την καταναλωση ρευματος
pc 850watt(170 ευρω το μηνα)2040 ευρω το 12μηνο
pc 1000-1500 ευρω και, για χτισιμο
pc τα παιχνιδια γινονται ακαταλληλα λειτουργιας μετα απο μερικες κυκλοφοριες καινουργιων λειτουργικων συστηματων widnows 7-8-9 κλπ
---------------------------------------------
ps4 140 watts maximum το μηνα
xbox one 111 watts maximum το μηνα
ps4 399-451 ευρω και αυτο ηταν
Xbox one 399 ευρω και αυτο ηταν
και τα παιχνιδια μενουν για παντα
οσο για τα fanαγορακια\κοριτσακια πυ συνεχιζουν και δεν βελπουν τα επιχειρηματα οι κονσολες ανα διαστημα μικραινουν και μικραινει και η τροφοδια λογω των μικροτερων chip οσο για την χωρητικοτητα των σκληρων θα μεγαλωνει και αυτος οποτε always win with the consoles
Υ.Γ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Peace out

Είσαι λάθος στο κομμάτι του pc gaming γιατί είσαι άσχετος με το θέμα
Πρώτα απ' όλα δεν χρειάζεσαι 1500€ για να χτίσεις pc αλλά ακόμα και με 650€(όπως έχω και εγώ) κάνει πράγματα πολύ ανώτερα απο κονσόλες όπως 1080p(γράφεις μπούρδες εκεί που λες για 4Κ κτλ.)
Τώρα θα μου πείς εγω βλέπω pc των 650€ που παίζουν με δυσκολία παιχνίδια, αυτό συμβαίνει λόγω των ετοιματζίδικων pc που κοροιδεύουν τον κόσμο. Με 650 € μπορείς να φτιάξεις εσύ ένα πολλή δυνατό gaming pc(κι όταν λέω εσύ μπορείς εννοώ οτι ακόμα κι αν δεν ξέρεις τίποτα απο pc μπορείς να απευθυνθείς σε ένα tech forum και αυτοί να σε προτείνουν τι να πάρεις. Έπειτα μπορείς να ζήτησης την συναρμολόγηση του pc απο το κατάστημα που θα το πάρεις. Τα pc των 1000-1500€ απευθύνονται κυρίως στο κοινό που χρησιμοποιεί το pc για πολλά πράγματα(π.χ. μοντάζ).
Επιπλέον ο ο pc gamer πληρώνει για να πάρει όλο το σύστημα του όπου κάνει όλες τις δουλείες.
ο κονσολάς θα δώσει 400€ για την κονσόλα όμως θα έχει και κανένα λαπτοπ για να μπαίνει στο gameworld, fb κτλ. άρα συν 500€, σύνολο 900€.
Σημαντικό είναι και το γεγονός οτι τα παιχνίδια των κονσολών περιλαμβάνει μέρος το οποία πηγαίνει είτε στην sony είτε στην ms, ενώ ο pc gamer έχει γενικώς φθηνότερες τιμές και τρομερές προσφορές απο το steam, γεγονός που μακροπρόθεσμα εξοικονομεί πάρα πολλά χρήματα.
Χειρίζομαι τα παιχνίδια όπως θέλω δηλαδή άλλα με gamepad(διαφόρω ν ειδών) άλλα με πληκτρολόγιο-πο ντίκι άλλα με τιμονίερα ανάλογα με το παιχνίδι ενώ ο κονσολάς έχει ένα συγκεκριμένο gamepad και άντε καμιά τιμονίρα.
Τέλος, Χειρίζομαι τα παιχνίδια όπως θέλω δηλαδή άλλα με gamepad(διαφόρω ν ειδών) άλλα με πληκτρολόγιο-πο ντίκι άλλα με τιμονίερα ανάλογα με το παιχνίδι ενώ ο κονσολάς έχει ένα συγκεκριμένο gamepad και άντε καμιά τιμονίρα.
Δεν λέω έχουν και οι κονσόλες κάποια exclusives αλλά πρέπει κάποτε να σταματήσετε την προπαγάνδα μόνο και μόνο για να μας δείξεται οτι το δικό σας σύστημα έιναι καλύτερο(που δεν είναι)
#11 +9 Adam_Pap (Level 18) 27/05/2014 14:34
Σε σχεση με αλλα reviews το συγκεκριμενο ειναι κλασης ανωτερο!Το παιχνιδακι μπορει να ειχε ενα hype γυρω απτο ονομα του,αλλα δεν βλεπω να βγηκε κ πατατα!τουλαχισ τον προσπαθησαν για κατι!αμα δεν το παιξουμε δεν μπορουμε να βγαλουμε συμπερασματα!στ ο μελλον θα το τσιμπησουμε κ θα το δουμε!Πολυ ωραιο το review!!!! ;-)
#12 +1 cyclopes (Level 15) 27/05/2014 15:15
Quoting Aiden_Pearce:
Διαβασα ολο το review, δεν ειναι οπως τα λεει ο αρθρογραφος κριτης του Watch Dogs εχω παιξει το παιχνιδι και στις δυο κονσολες στο ps4 εχει καλυτερα textures και σκιες στο Xbox 1 ειναι λιγο ποιο ξεβαμμενο και και τα textures λιγο πιο θολα απο οτι στο Ps4 δεν εχει καμια σεχει με το gta v ουτε στο σεναριο ουτε στα γραφικα καθως τα γραφικα του Watch Dogs διχνουν πολυ πιο ανθρωπινα ενω sto gta v οι ανθρωποι ειχαν ποιο ψευτικα textures το σεναριο σε τραβαει και εχει πολλες ανατροπες σου κραταει το ενδιαφερον αμειωτο δολπλοκιες κλπ ερχονται και δενουν τελεια με την ατμοσφαιρα...ασθηση που εχει το παιχνιδι τεχνικα ειναι αρτιο τα physics στον χαρακτηρα στο ps4 και Xbox one ειναι αυτα που πρεπει να εχει ενας τιτλος που κυκλοφορει σε επομενης γενιας κονσολες και η οδηγηση ειναι και αυτη επισης πολυ ρτια οπως την περιεγραψε ο creative director του παιχνιδιου αναλογα τι αυτοκινητο οδηγης εχει και το αναλογο χειρισμο αλλα ακομα και τα φτηνα αυτοκινητα εχουν αξιοπρεπη εως καλο χειρισμο το ευχαριστιεσαι σεναριο, γραφικα(για ps4\Xbox One)frame rate(fps)ηχος αφηγης ολα ειναι σε αρτιο επιπεδο, αψογα να πω κατι για τα fps ειναι σταθερα την περισσοτερη ωρααντε να παει στο 28-29 ακομα και στις εντονα περιβαλλοντικες καταστασεις εκρηξεις, καραμπολες κλπ ως συνηθως το στυλ που αποδιδεται οταν γινεται μια κριτικη και το κανουν και ξενα gaming sites αυτο οπως ign, gamespot ειναι βασισμενη στο τι λενε ο καθε τυχαρπαστας που δεν χωνευει το παιχνιδι η φραση που διαβασα στην εδω κριτικη οτι δηλαδη ειναι σαν GTA Vειναι κοπια εκριβως τα λογια που λενε πολυ trollers στο youtube αλλα και σε forums για το συγκερκριμενο παιχνιδι απαρχης της ανακοινωσης του δεν ειναι GTA V οποιος εχει ματια και ειναι ειλικρινεις gamer λεει την αληθεια, δεν ειμαι ικανοποιημενος βαζω 0 στο review γιατι ειναι αβασημο 9.7 στο παιχνιδι και για τις δυο κονσολες(PS4\Xbone)που το εχω δει μονο και μονο γιατι το μονο κυριο μειωνεκτικο αρνητικο που εχουν κατ'εμε ειναι η αναλυση τους
Ξερω οτι η "Ανωτατη φυλη των computer" θα πει παλι οτι το pc εχει καλυτερα γραφικα ομως το ps4\Xbone προσφερει σε ολους εμας ολοκληρομενη ψυχαγωγια μονο με 400 ευρω για να φτιαξεις το σωστο συστημα στο pc για να τοτρεξεις 4K και ultra settings χρειαζεσαι χιλια ευρω και πανω και τα παιχνιδια του pc εχουν ενα θανασιμο ελλατωμα που στελνει οτι λεφτα εχεις δωσει στον απατο μετα απο μερικα λειτουργικα συστηματα τα παιχνιδια μπορει να μην παιζουν καν η να εχουν πολλα προβληματα εγω δεν την ξαναπαταω 400-500 και ναι αν αξιζει σε specs μεχρι και 600 ευρω μπορω να δωσω για μια κονσολα γιατι τα παιχνιδια στην κονσολα κρατανε για παντα και αν και δεν φτανει τα γραφικα του Watch Dogs στα pc ακομα, σε λιγα χρονια θα το κανουν, και τα γραφικα του Watch Dogs, infamous second son, killzone shadow fall, The Order: 1886, Driveclub, call of duty ghosts και uncharted(θα ειναι υπεροχο το ξερω) μου κανουν και μου περισσευουν οποτε διαλεγω κονσολες εναντι pc για την καταναλωση ρευματος
pc 850watt(170 ευρω το μηνα)2040 ευρω το 12μηνο
pc 1000-1500 ευρω και, για χτισιμο
pc τα παιχνιδια γινονται ακαταλληλα λειτουργιας μετα απο μερικες κυκλοφοριες καινουργιων λειτουργικων συστηματων widnows 7-8-9 κλπ
---------------------------------------------
ps4 140 watts maximum το μηνα
xbox one 111 watts maximum το μηνα
ps4 399-451 ευρω και αυτο ηταν
Xbox one 399 ευρω και αυτο ηταν
και τα παιχνιδια μενουν για παντα
οσο για τα fanαγορακια\κοριτσακια πυ συνεχιζουν και δεν βελπουν τα επιχειρηματα οι κονσολες ανα διαστημα μικραινουν και μικραινει και η τροφοδια λογω των μικροτερων chip οσο για την χωρητικοτητα των σκληρων θα μεγαλωνει και αυτος οποτε always win with the consoles
Υ.Γ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Peace out


Συμφωνώ απόλυτα σε όλα που λες εκτός απο το σημείο που λες οτι δίνεις στο Review του Παντελή 0.
#13 +8 cosmic7 (Level 12) 27/05/2014 19:53
Το game το αγόρασα σήμερα και είμαι ενθουσιασμένος αρκετά, το βρίσκω πολύ καλό σχεδόν σε όλους τους τομείς, όχι αντάξιο του ντόρου που είχε γίνει τόσα χρόνια. Μην παρεξηγηθώ, παιχνιδάρα είναι, αντάξιο του GTA, απλά κανένα μα κανένα game δεν αξίζει τόσο μεγάλη διαφήμιση, ειδικά όταν είσαι στην αρχή της νέας γενιάς... Η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι κανένα σχεδόν game δεν έχει βρεθεί αντάξιο των προσδοκιών όταν αυτές ανεβαίνουν τόσο ψηλά με τόση διαφήμιση. Το θέμα λοιπόν με την Ubisoft δεν είναι στο development του παιχνιδιού αλλά στο marketing του. Εκεί η εταιρία πρέπει να κάνει άμεσα αναθεώριση γιατί ο τίτλος αυτός ήταν πολύ καλός για να γλιτώσει το "κάψιμο", ο επόμενος της τίτλος όμως που θα διαφημιστεί τόσο πολύ ίσως να μην το αντέξει....

Επίσης είναι απαράδεκτο το 0 που έβαλε ο φίλος στο review του Παντελή μόνο και μόνο επειδή δε συμφωνεί με αυτά που λέει ( όντας προκατειλημμένο ς). Το review του Παντελή είναι κατατοπιστικότα το και αντικειμενικό. Μην ξεχνάμε ότι αναφέρεσαι σε ένα site που έχει 1.516 reviews, λες να ξέρεις καλύτερα ή να είσαι πιο έμεπιρος?
#14 +7 jimbl (Level 12) 27/05/2014 20:23
Δεν ξερω σε ποιο βλαχοforum για noobαδες τα μαθατε αυτα, αλλα σε οποιο gaming site εχω κοιταξει κανενας δεν κανει quote 30 γραμμες κειμενο (Ειδικα ο Akis7 θεος εκανε quote 40 γραμμες για να γραψει δυο λεξεις). Anyway, απαραδεκτος ο τυπος με το 0. Αν και εγω το περιμενα οτι θα απογοητευσει το παιχνιδι (οπως απογοητευσε το Thief, το The Beureau και το Beyond: Two Souls) η βαθμολογια, αν και λιγο τσιμπημενη (8.5? σας παρακαλω κυριοι) ηταν δικαιη. Το concept ειναι εν μερει καινουριο, αλλα το gameplay δεν μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση. Τωρα μην αρχισετε να τσακωνεστε για το ποιο ειναι η καλυτερη πλατφορμα για games. Και τα δυο εχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.
#15 +11 Lordwinter (Level 28) 27/05/2014 20:42
Quoting Aiden_Pearce:
Διαβασα ολο το review, δεν ειναι οπως τα λεει ο αρθρογραφος κριτης του Watch Dogs εχω παιξει το παιχνιδι και στις δυο κονσολες στο ps4 εχει καλυτερα textures και σκιες στο Xbox 1 ειναι λιγο ποιο ξεβαμμενο και και τα textures λιγο πιο θολα απο οτι στο Ps4 δεν εχει καμια σεχει με το gta v ουτε στο σεναριο ουτε στα γραφικα καθως τα γραφικα του Watch Dogs διχνουν πολυ πιο ανθρωπινα ενω sto gta v οι ανθρωποι ειχαν ποιο ψευτικα textures το σεναριο σε τραβαει και εχει πολλες ανατροπες σου κραταει το ενδιαφερον αμειωτο δολπλοκιες κλπ ερχονται και δενουν τελεια με την ατμοσφαιρα...ασθηση που εχει το παιχνιδι τεχνικα ειναι αρτιο τα physics στον χαρακτηρα στο ps4 και Xbox one ειναι αυτα που πρεπει να εχει ενας τιτλος που κυκλοφορει σε επομενης γενιας κονσολες και η οδηγηση ειναι και αυτη επισης πολυ ρτια οπως την περιεγραψε ο creative director του παιχνιδιου αναλογα τι αυτοκινητο οδηγης εχει και το αναλογο χειρισμο αλλα ακομα και τα φτηνα αυτοκινητα εχουν αξιοπρεπη εως καλο χειρισμο το ευχαριστιεσαι σεναριο, γραφικα(για ps4\Xbox One)frame rate(fps)ηχος αφηγης ολα ειναι σε αρτιο επιπεδο, αψογα να πω κατι για τα fps ειναι σταθερα την περισσοτερη ωρααντε να παει στο 28-29 ακομα και στις εντονα περιβαλλοντικες καταστασεις εκρηξεις, καραμπολες κλπ ως συνηθως το στυλ που αποδιδεται οταν γινεται μια κριτικη και το κανουν και ξενα gaming sites αυτο οπως ign, gamespot ειναι βασισμενη στο τι λενε ο καθε τυχαρπαστας που δεν χωνευει το παιχνιδι η φραση που διαβασα στην εδω κριτικη οτι δηλαδη ειναι σαν GTA Vειναι κοπια εκριβως τα λογια που λενε πολυ trollers στο youtube αλλα και σε forums για το συγκερκριμενο παιχνιδι απαρχης της ανακοινωσης του δεν ειναι GTA V οποιος εχει ματια και ειναι ειλικρινεις gamer λεει την αληθεια, δεν ειμαι ικανοποιημενος βαζω 0 στο review γιατι ειναι αβασημο 9.7 στο παιχνιδι και για τις δυο κονσολες(PS4\Xbone)που το εχω δει μονο και μονο γιατι το μονο κυριο μειωνεκτικο αρνητικο που εχουν κατ'εμε ειναι η αναλυση τους


Σε πρώτη φάση προς αποφυγή παρεξηγήσεων θα σχολιάσω μόνο το κομμάτι που αφορά το review για αυτό έκανα edit το quote.

1) Λες ότι τα έπαιξες και στο PS4 και στο Xbox One, έστω ότι τα έπαιξες γιατί μιλάμε για ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε σήμερα. πότε πρόλαβες να βγάλεις συμπεράσματα για το σενάριο και να δεις αν σου κρατάει το ενδιαφέρον; Ανατροπές υπάρχουν, όπως και αναφέρω στο review -που μάλλον δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις-, αλλά δεν αρκούν. Παίζαμε σήμερα live streaming 8 ώρες και δεν νομίζω ότι κανείς σχημάτισε αντίθετη άποψη, κοινώς να ξετρελάθηκε με το story.
2) H οδήγηση είναι επίσης άρτια όπως ξανά επίσης αναφέρει το review που συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν το διάβασες πριν γράψεις το wall of text σου.
3) Για τα fps επίσης αναφέρω ότι είναι σταθερά, ξαναλέω μήπως να διάβαζες το review;
4) Δεν παρουσίασα το παιχνίδι ως κλώνο του GTA αλλά όποιος έχει μάτια και βλέπει διακρίνει τις ομοιότητες όχι μόνο με το GTA, αλλά και με το Max Payne στο Shooting, και με το Deus Ex στο stealth. Πληροφοριακά όταν γράψαμε την κριτική δεν είχε ανέβει κάποιο άλλο review και ούτε επηρρεαζόμαστε από ξένα sites και άλλες βαθμολογίες. Μήπως όπου υπάρχει καπνός όμως υπάρχει και φωτιά; Δεν γίνεται 50 reviewers στον κόσμο να έχουν την ίδια άποψη και τελικά να είμαστε όλοι εμείς λάθος και εσύ να είσαι ο σωστός.
#16 +6 apovag (Level 14) 27/05/2014 20:43
@Aiden Pearce επειδή είδα κι εγώ σήμερα το streaming Μανου και Παντελη πως ειναι δυνατον να δεχομαστε οτι το Saints Row ειναι Gta clone (που εμενα μου αρεσουν και οι 2 σειρες) και να μην δεχτουμε το ιδιο για το Watch Dogs?Κλεβεις οποιο αμαξι θες, σε παει ο χαρτης στις αποστολες, παιρνεις τηλεφωνηματα που εμφανιζονται στη μορφη του gta, κερδιζεις κανενα skill (οκ εκει διαφερει καπως το skill tree) αλλα ενταξει αν αφαιρεσουμε το hacking ποσα στοιχεια πρωτοτυπιας μπορεις να δεις??Πραγματικ α δηλαδη!Οκ τα open world Action Adventures οταν τα βλεπουμε σκεφτομαστε κυριως Gta αλλα απο τη στιγμη που ξεκινησε πρωτη η Rockstar το ειδος αυτο με τα 2D Gta και μετα το Gta 3 εσυ αν κρινω απο την αποψη σου και το nick σου προσβληθηκες ως fan για τον χαρακτηρισμο?Επ ισης στο streaming πραγματικα εχασα τη μπαλα με το σεναριο και απο ενα σημειο και μετα βαρεθηκα και δεν το εγραψα μονο εγω αλλα και αλλοι!

Που την ειδες την ατμοσφαιρα εσυ ειλικρινα δεν ξερω.Απο το πρωι διαβαζω reviews του Gameworld και ξενων sites 9+ δεν εχω δει πουθενα.Γιατι γραφικα εχει αξιολογα,διαρκε ια σιγουρα,αλλα αμα ειχε τοσο τρομερο gameplay τοτε μονο θα μπορουσε να ανταγωνιστει το Gta 5.

Οσο για το 0 στο review στο Gameworld αν εχω καταλαβει καλα βαθμολογουμε τα games και η αξιολογηση του αρθρου ειναι στα 5 αστερακια στο τελος οποτε πρακτικα σκαβεις τον λακο σου. :o

Προσωπικα συμφωνω με την βαθμολογια αλλα λογω οικονομικων παει για ενοικιαση.
#17 +3 Sotiris (Level 29) 27/05/2014 21:14
Πολύ καλό review Παντελή. :-) Εμένα το μόνο που με χάλασε είναι ότι έχει υψηλές απαιτήσεις στο pc και είναι αποκλειστικά για 64bit λειτουργικά οι χρήστες των 32bit το ξεχνάνε διότι δεν είναι συμβατό αλλά και με χαμηλότερα γραφικά μπορείς να απολαύσεις το game. Προσωπικά είτε σε κονσόλα είτε σε pc το έπαιζα δεν θα είχα κάποιο θέμα και δεν θα κολλούσα στα νούμερα 792p ή 900p για κανέναν λόγο.
#18 +2 Akis 7 (Level 20) 27/05/2014 21:38
Quoting jimbl:
Δεν ξερω σε ποιο βλαχοforum για noobαδες τα μαθατε αυτα, αλλα σε οποιο gaming site εχω κοιταξει κανενας δεν κανει quote 30 γραμμες κειμενο (Ειδικα ο Akis7 θεος εκανε quote 40 γραμμες για να γραψει δυο λεξεις). Anyway, απαραδεκτος ο τυπος με το 0. Αν και εγω το περιμενα οτι θα απογοητευσει το παιχνιδι (οπως απογοητευσε το Thief, το The Beureau και το Beyond: Two Souls) η βαθμολογια, αν και λιγο τσιμπημενη (8.5? σας παρακαλω κυριοι) ηταν δικαιη. Το concept ειναι εν μερει καινουριο, αλλα το gameplay δεν μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση. Τωρα μην αρχισετε να τσακωνεστε για το ποιο ειναι η καλυτερη πλατφορμα για games. Και τα δυο εχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.

Το beyond two souls δεν απογοητευσε,και ευτυχως που εισαι εδω να μας μαθεις πως γραφουμε!!!!
#19 +9 geololj (Level 28) 27/05/2014 21:39
Φίλε Aiden_Pearce από το όνομά σου φαίνεται ότι είσαι προκατειλημμένο ς. Πρώτον, συγκρίνεις τον τεχνικό τομέα ενός παιχνιδιού (GTA V) που κυκλοφόρησε μόνο για Xbox 360/PS3 με τον αντίστοιχο του Watch Dogs για τις εκδόσεις των Xbox One/PS4. Λογικό να έχει υψηλότερη ανάλυση και δε ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Δεύτερον, είδες την βαθμολογία και μάλλον απογοητεύτηκες που δεν πήρε 10. Το να μην συμφωνείς με έναν reviewer είναι δεκτό, το να λες ότι να'ναι όμως μόνο και μόνο επειδή δε σε... χαροποίησε ένα review είναι φάουλ. Ο Παντελής είναι από τους καλύτερους, αντικειμενικότε ρους και εμπειρότερους συντάκτες στην Ελλάδα. Αυτό μπορεί να το καταλάβει ο οποιοσδήποτε αν διαβάσει τα reviews του. Ανεξάρτητα από το hype του Watch Dogs, αν διαβάσεις το review θα καταλάβεις ότι μιλάει με απόλυτη αντικειμενικότη τα και δίκαια έδωσε τον βαθμό που έδωσε.

Τρίτον, όσον αφορά την κόντρα PC vs κονσόλες, είσαι λάθος. Πρώτα από όλα, αν θέλεις να παίξεις σε 4K θα πρέπει να έχεις και το αντίστοιχο monitor, αλλά και το αντίστοιχο PC. Δε θέλεις 1000 ευρώ, αλλά πάνω από 3000 χιλιάρικα, οπότε τα 4K θα τα δούμε μετά από 3-4 χρόνια. Προσωπικά προτιμώ τα 120fps monitors από την 4K ανάλυση 8)

Games σε 1080p αυτή τη στιγμή παίζεις άνετα με PC των 600-700 ευρώ. Κάθε σύστημα έχει τα πλεονεκτήματά του. Δεν υπάρχουν δύο στρατόπεδα, αλλά ένα: το gaming. Από εκεί και πέρα επιλέγει ο καθένας ανάλογα με τους τίτλους που θέλει να παίξει προς τα που θα κινηθεί.

Όσο για την κατανάλωση στα PC, δε ξέρω από που έβγαλες αυτούς τους αριθμούς. Έχω το PC μου 15-18 ώρες ανοιχτό κάθε μέρα και το ρεύμα που έχω καταναλώσει/πλη ρώσει συνολικά για όλο το σπίτι (όχι μόνο για το PC) μέσα στα δύο τελευταία χρόνια είναι 1620 ευρώ. Για όλο το σπίτι. Είσαι υπερβολικός ρε συ. Δες τα λίγο όλα πιο αντικειμενικά. Φιλικά πάντα.
#20 +3 palex94 (Level 12) 27/05/2014 21:45
Πολυ ωραιο σημερα μου ηρθε απο που να αρχισω...γεματο δν υπαρχει περιπτωσει να κανεις Mission με τοσα που εχεις να κανεις εχει υπεροχα mini-game ειδικα το ποκερ που παντε ξες τι εχει ο αλλος η με τα σφηνακια η με τα ναρκωτικα εχει 4 ειδη και το καθενα σου δημιουργει διαφορετικες παρεσθησεις .Το οτι παραγγελνεις τα περισσοτερα αυτοκινιτα-μηχα νες μεσο κινιτου και εμφανιζονται διπλα σου σε 5'.Το ονλινε μερος υπεροχο και αυτο.Και κατι για το στορυ εμενα μ'αρεσει πολυ και μπορω να πω οτι ειναι και συγκινιτικο.
#21 +5 Not.your.product (Level 10) 27/05/2014 21:53
Αρχικά συγχαρητήρια για το review. Το παιχνίδι μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον.....
Ενα σχόλιο σχετικά με τις καταναλώσεις του ρεύματος μιας και πλέον λόγω κρίσης μας αφορά.
Ps4-xone είναι 110- 140 watt την ώρα και όχι τον μήνα δηλαδή αν παίζεις 10 ώρες την ημέρα είναι 1.1 -1.4kw δηλαδή από 0.12 έως 0.18 λεπτά του ευρώ χωρίς φπα την ημέρα ανάλογα με την γενικότερη κατανάλωση. Αυτά που δεν υπολογίζονται σε συσχετισμό με τα Pc είναι: Πρώτον οι Pc gamers συνήθως χρησιμοποιούν της οθόνες υπολογιστών μέχρι 24 ίντσες σε αντίθεσή με τους console gamers που χρησιμοποιούν της τηλεοράσεις τους συνήθως από 32 ίντσες και πάνω, οι οποίες είναι σαφώς πιο ενεργοβόρες. Δεύτερον αν ένα υπολογιστής διαθέτει τροφοδοτικό 750 watt για παράδειγμα δεν σημαίνει ότι καταναλώνει σταθερά το μάξιμουμ της απόδοσής του. Τα καινούργια λειτουργικά απενεργοποιούν της αδρανής συσκευές και οι cpu και gpu και έχουν πλέον συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας. Για παράδειγμα το pc μου με 8πύρηνο amd ,
Sapphire R9 270X 2GB GD5 και 6g μνήμη παίζοντας το τελευταίο tomb raider σε ultra ρυθμίσεις καταναλώνει κατά μέσω όρο 350-380 watt και σπανίως peak στα 480w, κάνοντας παράλληλα και άλλες λειτουργίες. Ενας 6core amd καίει για παράδειγμα 69watt maximum και περίπου στα 200-220 watt μια πολύ καλή gpu πχ (amd 7970ge).
Σχετικά με το κόστος αγοράς ενός gaming pc σε σχέση με μια κονσόλα πρέπει να υπολογιστεί ότι σχεδόν κανείς δεν αγοράζει εξ' ολοκλήρου καινούργιο pc , κρατάει συνήθως Motherboard ,σκληρούς δίσκους, κουτί , τροφοδοτικό κτλ και αναβαθμίζει μόνο μνήμες cpu και gpu.
#22 +3 BlaCkFeATh3R (Level 18) 27/05/2014 22:31
Αντικειμενικότα το το review του Παντελή και σίγουρα πρόκειται για παιχνίδι που θα γνωρίσει μεγάλη ανταπόκριση.Σε αυτό βέβαια θα συμβάλλει το ότι είναι διαθέσιμο για πολλές κονσόλες και φυσικά για PC :D!
#23 +3 palex94 (Level 12) 27/05/2014 22:32
Συγχαρητήρια για το review.θα πω και εγω για τι απαιτισεις που το ειδα και απο αλλο ατομο .Συμφωνω σε ολα οσα λεει το review Εξαιρετικό soundtrack!!! μ'αρεσε πολυ το μονο που δεν με τρελανε στο game ειναι η οδηγηση εχει καποια μικρο θεματακια
#24 +2 Amonra (Level 10) 27/05/2014 22:50
Καλό το review. Το πήρα στο ps4 και μου αρέσει πολύ. Με τα side quest διαρκεια 100ωρες? Σιγουρα αξίζει και με το παραπάνω για εμένα!!!!!
#25 +1 Shallow (Level 15) 27/05/2014 23:50
μόνο απο τα video που είδα φαίνεται πολύ ωραίο game αλλά έχω να πω ότι παιχνίδι χωρίς καλό lore δεν πρέπει να πιάνει πάνω από 7-8 σε βαθμολογία και από ότι έχω καταλάβει τέτοιο game είναι και αυτό (διαψεύστε με αν κάνω λάθος). Ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τα παιχνίδια με super duper ουαου γραφικά και χίλια δυο μούσου σούξου είναι πάτος από ιστορία.
ΝΑΙ! φυσικά δέχομαι ότι εφόσον προοδεύει τόσο πολύ το gaming πρέπει τα γραφικά να γίνονται τέλεια, ΑΛΛΑ αν αυτό σημαίνει το lore τους να φτιάχνεται εν μία νυχτί καλύτερα να μην φτιάχνουν παιχνίδια καθόλου.
Δυστυχώς αυτό είναι αποτέλεσμα του υπερκαταναλωτισ μού πιστεύω... Ποσότητα > Ποιότητα πλέον
#26 +3 dimitris21gr (Level 5) 28/05/2014 01:31
Quoting Aiden_Pearce:

pc 850watt(170 ευρω το μηνα)2040 ευρω το 12μηνο
pc 1000-1500 ευρω και, για χτισιμο
pc τα παιχνιδια γινονται ακαταλληλα λειτουργιας μετα απο μερικες κυκλοφοριες καινουργιων λειτουργικων συστηματων widnows 7-8-9 κλπ
---------------------------------------------
ps4 140 watts maximum το μηνα
xbox one 111 watts maximum το μηνα
ps4 399-451 ευρω και αυτο ηταν
Xbox one 399 ευρω και αυτο ηταν
και τα παιχνιδια μενουν για παντα
οσο για τα fanαγορακια\κοριτσακια πυ συνεχιζουν και δεν βελπουν τα επιχειρηματα οι κονσολες ανα διαστημα μικραινουν και μικραινει και η τροφοδια λογω των μικροτερων chip οσο για την χωρητικοτητα των σκληρων θα μεγαλωνει και αυτος οποτε always win with the consoles
Peace out


Από τις πιο άκυρες απόψεις που έχω ακούσει! Πριν απαντήσω να πω ότι δεν έχω κανένα θέμα με τις κονσόλες (όπως έχεις εσύ αντιθέτως με το pc) και πιστεύω ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση όσο αφορά το console vs pc gaming. Θέλω όμως να διορθώσω τις ανακρίβειες.
Τα γραφικά στο pc είναι και θα είναι ανώτερα από τις κονσόλες (μεγαλύτερες αναλύσεις, περισσότερη λεπτομέρεια). Όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι τώρα.
Με λιγότερα από 1000 ευρώ μπορείς να φτιάξεις ένα αξιοπρεπέστατο pc για να παίζεις τα πάντα (και ας μην είναι σε 4Κ αναλύσεις και σε ultra settings). Η καταναλωση των 850w είναι υπερβολική. Ένα κανονικό pc δεν θα χρειαστεί πάνω από 650w. Επίσης τα games στο pc είναι αρκετά φθηνότερα. Το watch dogs για παράδειγμα, μπορείς να βρεις κλειδάκι στα 35 ευρώ ενώ στις κονσόλες όλα τα νέα games κάνουν 60-70 ευρώ, μισή τιμή δηλαδή. Όπως βλέπεις έρχεται μια η άλλη.
Ο καθένας κάνει ότι θέλει, αλλά να μην τα βλέπουμε όλα από την μία πλευρά μόνο.
#27 +3 DaniFantasy (Level 8) 28/05/2014 02:04
Aiden_Pearce εντελώς φιλικά θα σου πρότεινα να μην εκφράσεις ξανά απόψεις αντίθετες με αυτές των reviewers. Δε θα σε βγάλει πουθενά φίλε μου, είτε έχεις δίκιο είτε άδικο. Παρεπιπτόντως , λάθος σου το 0 σαν βαθμολογία στο review, ενώ επιπλέον μερικά απο αυτά που είπες πράγματι δεν στέκουν, όχι όλα..... μερικά. Πάνω κάτω καλύπτομαι απο τα σχόλια των υπολοίπων.
#28 +2 jim10gr1 (Level 3) 29/05/2014 01:32
Quote:
Ξερω οτι η "Ανωτατη φυλη των computer" θα πει παλι οτι το pc εχει καλυτερα γραφικα ομως το ps4\Xbone προσφερει σε ολους εμας ολοκληρομενη ψυχαγωγια μονο με 400 ευρω για να φτιαξεις το σωστο συστημα στο pc για να τοτρεξεις 4K και ultra settings χρειαζεσαι χιλια ευρω και πανω και τα παιχνιδια του pc εχουν ενα θανασιμο ελλατωμα που στελνει οτι λεφτα εχεις δωσει στον απατο μετα απο μερικα λειτουργικα συστηματα τα παιχνιδια μπορει να μην παιζουν καν η να εχουν πολλα προβληματα εγω δεν την ξαναπαταω 400-500 και ναι αν αξιζει σε specs μεχρι και 600 ευρω μπορω να δωσω για μια κονσολα γιατι τα παιχνιδια στην κονσολα κρατανε για παντα και αν και δεν φτανει τα γραφικα του Watch Dogs στα pc ακομα, σε λιγα χρονια θα το κανουν, και τα γραφικα του Watch Dogs, infamous second son, killzone shadow fall, The Order: 1886, Driveclub, call of duty ghosts και uncharted(θα ειναι υπεροχο το ξερω) μου κανουν και μου περισσευουν οποτε διαλεγω κονσολες εναντι pc για την καταναλωση ρευματος
pc 850watt(170 ευρω το μηνα)2040 ευρω το 12μηνο
pc 1000-1500 ευρω και, για χτισιμο
pc τα παιχνιδια γινονται ακαταλληλα λειτουργιας μετα απο μερικες κυκλοφοριες καινουργιων λειτουργικων συστηματων widnows 7-8-9 κλπ
---------------------------------------------
ps4 140 watts maximum το μηνα
xbox one 111 watts maximum το μηνα
ps4 399-451 ευρω και αυτο ηταν
Xbox one 399 ευρω και αυτο ηταν
και τα παιχνιδια μενουν για παντα
οσο για τα fanαγορακια\κορ ιτσακια πυ συνεχιζουν και δεν βελπουν τα επιχειρηματα οι κονσολες ανα διαστημα μικραινουν και μικραινει και η τροφοδια λογω των μικροτερων chip οσο για την χωρητικοτητα των σκληρων θα μεγαλωνει και αυτος οποτε always win with the consoles
Υ.Γ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
βασικα αυτο που χανεις ειναι η ουσια σε ποσο καιρο απ την κυκλοφορια του ps2 βγηκε το ps3? σε ποσο καιρο απ την κυκλοφορια του ps3 βγηκε το ps4? αν τα αγορασες και τα 3 συγχαρητηρια αλλα μολις εχασες 1000 τουλαχιστον παραπανω απο μενα που ισως να εκανα μια αναβαθμιση λογισμικου και μιας καρτας γραφικων ναι μεν το pc χρειαζεται περισσοτερα για χτισιμο αλλα γινεται αμεση αποσβεση απο τις λειτουργιες που προσφερει και μην μου λες για την καταναλωση ρευματος γιατι 1ον τα παιχνιδια στις κονσολες εχουν πολυ μεγαλυτερη τιμη και 2ον αν το τροφοδοτικο σου ειναι 850 w επειδη δεν ηξερες οταν το εχτιζες δεν σου φταιει κανενας αλλος παρα μονον ο εαυτος σου
#29 +1 Not.your.product (Level 10) 29/05/2014 01:35
Καθαρά από περιέργεια δοκίμασα να εγκαταστήσω το watch dogs στο δεύτερο Pc μου με προδιαγραφές : διπύρηνος amd II x2 245, 4 Giga ram και Gpu asus eah6670 (amd HD6670 2giga). Εκλεισα όλες τις διεργασίες με τον task manager και προς μεγάλη μου έκπληξη το παιχνίδι ξεκίνησε. Στο menu έβαλα στο χαμηλότερο όλες τις ρυθμίσεις και ξεκίνησα. Εκτός από μερικά σημεία οδήγησης όπου και έχει λίγο lag το παιχνίδι είναι απολύτως playable και εμφανισιακά μοιάζει απλά με το Gtav. Δεν γνωρίζω αν κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού υπάρχουν πιο απαιτητικά σε γραφικά σημεία μιας και η συνέχεια θα παιχτεί στον κανονικό μου υπολογιστή.
Screenshots




#30 +2 PanosRetroshowcase (Level 11) 29/05/2014 11:41
Το παίζω σε XBOX360 και μπορώ να πω ότι είναι μια χαρά και σ' αυτή την έκδοση παρά τις νέες consoles. Πολύ καλό παιχνίδι, με αρκετή δράση και έντονα τα στοιχεία ενός Assassin's Creed σε modern world.
Πολύ καλό review Παντελή! +rep
#31 Sotiris (Level 29) 29/05/2014 13:41
Πολύ καλό review :-) Το είχα βάλει στο μάτι από την πρώτη στιγμή που είχε βγει το πρώτο τρέιλερ.
#32 +1 sithlorddante (Level 17) 29/05/2014 14:43
Για ποιό λόγο σβήστηκαν όλα τα προηγούμενα σχόλια από χθές?Και πάλι τα συγχαρητήρια μου στον Παντελή για το review.Respect!
#33 +1 Manos (Level 39) 29/05/2014 15:33
Αφήστε σχόλιο για το Watch Dogs σε αυτό το link

Προσοχή: Λόγω της μεταφοράς των reviews στα νέα game profiles, τα σχόλια μεταφέρθηκαν στο παραπάνω link. Θα σας παρακαλούσαμε να αφήσετε σχόλιο εκεί ώστε η γνώμη σας να διατηρηθεί.

Περισσότερες πληροφορίες για τον νέο τομέα των reviews θα διαβάσετε σύντομα στην κεντρική σελίδα.

Ευχαριστούμε.
#34 +3 Manos (Level 39) 30/05/2014 10:39
Όλα τα σχόλια επανήλθαν. Η αλλαγή αυτή συνέβη στα πλαίσια του upgrade μας.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση. :-)
#35 -7 Aiden_Pearce (Level 5) 30/05/2014 13:12
Καλημερα πολλες οι γνωμες αποψεις Likes dislikes confusing για το συγκεκριμενο παιχνιδι, να διορθωσω καποια απο τα σχολια που εγιναν προς το προσωπο μου, το γεγονος οτι μου αρεσε το παιχνδι δεν τυφλωσε τον τροπο που διαλεγω η κριτικαρω ενα παιχνιδι το οτι διαλεξα το ονομα του πρωταγωνιστη του εντος παιχνιδιου εγινε μονο και μονο γιατι μου αρεσει ο πρωταγωνιστης(τ ο ολο background-παρα σκηνιο) και το ονομα του, το ολο θεμα του Watch Dogs και το Hacking που το περιβαλλει ειναι αρκετα δελεαστικα που για ολους εμας που θελουμε hacking with safety εμπειρια χωρις να ειμαστε hackers και να μπορουμε να το διασκεδασουμε ειναι αυτο που θελαμε, το γεγονος και παλι οτι περιμενα ενα τετοιου ειδους παιχνιδι εδω και χρονια δεν επηρεασε την κριση μου, αν δεν μου αρεσε θα το κριτικαρα αρνητικα και ειμαι πολυ αυστηρος κριτης για οτι δεν ειναι καλο αλλα και το αντιστροφο, επισης οσον αφορα την κριτικη που εκανα για το review του Παντελή Δασκαλέλοu ηταν αυστηρη γιατι οπως ειπα δινω αυστηρες κριτικες σε εμπεριστατωμένο υς επισημους κριτες(αξιολογι τες παιχνιδιων)λογω το οτι επειδη εχουν κυρος στον τομεα αυτον πρεπει να ειναι ιδιαιτερα προσεκτικοι στην κριτiκη την οποια εφαρμοζουν\κανο υν λιγο παραπανω οταν προκειται για κατι αξιολογο
το review το διαβασα οχι οτι μου μεινανε λεπτομεριες γιατι ξεχναω ευκολα θυμαμαι ομωs οτι ηταν περιεκτικο καυστικο και ομοιο με αλλα που διαβασα στα ign gamespot digital foundry και λοιπα ξερω οτι ο Παντελής pou προσφωνειται με αι οχι ε φιλικα ηθελε ενα αξιοκρατικο review ομως αν και το κανουν οι κριτες συχνα αυτο απο λαθος η ηθελημενα ειναι απαραδεκτο απο επισημους κριτες περαν του Παντελή Δασκαλέλου οπως o Dan Whitehead o οποιος ειπε το βλακωδες και συνηθες οτι το Watch Dogs ειναι πολυ αυτοματοποιημεν ο "απλα πατας ενα κουμπακι και χακαρεις σχεδον τα παντα με αυτον το τροπο" ενω σαφες ειναι οτι δεν μπορουσε να γινει αλλιως γιατι οι σηματοδοτες και τα υπολοιπα που χακαρονται κατα αυτον τον τροπο ειναι παρα πολλα σε αριθμο σε ολοκληρο το παιχνιδι και παλι ομως εχει τα ctOS stations που ακολουθουν καποια βηματα και αλλα που θελουν μια διαδικασια να γινει to hacking Το παιχνιδι ειναι πολυ καλα σχεδιασμενο στο πως χακαρεις στον κοσμο του Watch Dogs μεταξυ των αλλων, πρωτα αυτο που θελω να πω einai οτι η δικαιολογια αυτη "απλα πατας ενα κουμπακι και χακαρεις σχεδον τα παντα με αυτον το τροπο"
ειναι και αυτη αναληθης και χρησιμοποιουντα ι τετοιου ειδους προφασεις για να μειωθει η βαθμολογια ενος παιχνιδιου ειτε αυτο λεγετε Watch Dogs ειτε κατι αλλο οπωs ειπα οποιος ειναι ελεικρινεις και λιγο εξυπνος βλεπει οτι καποια πραγματα δεν στεκουν στις κριτικες των αξιολογeιτων και γινονται καθαρα μονο για ντορο τιποτα παραπανω ναι παραδεχομαι τον Παντελή Δασκαλέλο οταν λεει οτι υπαρχουν ομοιοτητες ναι ο χωρος το Games ειναι πλουσιος και η παρθενογεννεσις ολο και λιγοτερη ομως στην ουσια τα μεγαλα site οπως ign και digital foyndry λενε οτι το Watch Dogs μειαζει με το gta v λογο το οτι ειναι action adventure αυτο ειναι απλα ηλιθιο και μια αισχρη δικαιολογια για να χαντακωσουν βαθμολογοντας λιγοτερα ενα αξιολογο καινουργιο παιχνιδι που τινει να γινει franchise οσο για την ασχετοσυνη μου στους υπολογιστες αν εσεις της pc master race που στην ουσια και εγω εχω υπολογιστη και μπορω να ειμαι ειλικρινης για το τι ειναι καλυτερο για να παιξετε το συγκεκριμενο παιχνιδι με καλυτερα γραφικα και fps θελετε τουλαχιστον την 780 gtx ΤΙΜΗ 478.04 € και 600 Watt τουλαχιστον βαλε και τα υπολοιπα χαρακτηριστικα ram drives hdd's cpu fans και τα Watt ανεβαινουν τουλάχιστον στα 750-770 watt και το ποιο σημαντικο ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΑ PC ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ Η ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ εγω δεν την ξαναπαταω ηδη μου εχουν μεινει παιχνιδια που δεν παιζουν η εχουν προβλημα στα γραφικα, στην κονσολα τα παιχνιδια μενουν για παντα, αξιζει, εν κατακλείδι διαλεγει ο καθενας οτι του ταιριαζει περισσοτερο κα'τεμε στα pc μου αρεσει και ειμαι πιστος ακολουθος του watercooling οταν μπορω οικονομικα απλα για να χαιρομαι το οπτικο αποτελεσμα και για να εχω αποτελεσματικοτ ερη ψυξη και οι περισσοτεροι σκληροι δισκοι για τα δεδομeνα αν ειστε ειλικρινεις θα δειτε οτι εχω σωστες αποψεις λογω των επειχειρηματων μου οχι επειδη το λεω
#36 +6 christok1986 (Level 1) 30/05/2014 16:30
Πάρα πολύ ωραία γραφικά, έχει πλάκα το hacking, αλλά δε βλέπω καμία ελευθερία κινήσεων. Οπου και να πας στην πόλη δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο εκτός από το να hackareis περαστικούς ανούσια, να χαλάσεις τα φανάρια, να σηκώσεις "μπάρες" στους δρόμους, να κλέψεις ΑΤΜ κλπ. Πολύ μικρότερη ελευθερία κινήσεων από το GTA (χωρίς να είμαι φαν). Βρίσκουμε το communication tower της κάθε περιοχής, ανοίγουν τα κλασικά questakia που επαναλαμβάνοντα ι και πάμε στην επόμενη περιοχή. Το συγκεκριμένο gameplay το έχω χιλιοξαναδεί, συγνώμη δεν έχει κάτι καινούργιο να μου προκαλέσει το ενδιαφέρον!! 6.5 γιατί μπορείς να περνάς την ώρα σου χαλαρά με super γραφικά.
#37 +7 Jaded (Level 14) 30/05/2014 18:06
Πρωτα απ'όλα το παιχνίδι το αγόρασα σήμερα κι έχω παίξει τις πρώτες 5 ώρες.Άφθονη δράση,αρκετό hacking αλλά κάπου το σενάριο έχει αρχίσει ήδη να με κουράζει.

@Akis 7:Και δεν νομιζω να πηρε και 10 κάπου.Η Ubisoft βασικά μπορεί να νόμιζε ότι θα πάρει 10 γιατί έκανε τρελό marketing και τσίμπησαν πάρα πολλοί.Τι να κάνουμε οι gamers έχουν χάσει λεφτά σε πολλά σιγουράκια.Εγώ αν το τερματίσω δεν ξέρω αν θα το κρατήσω.Πάντως είναι σίγουρα 8+ για μένα και κακώς το μειώνουν κάποιοι.

@Aiden Pearce:Καταρχας το οτι εισαι στο site γραμμενος με αυτο το username δεν σου την είπε κάποιος αλλά κι εγώ έχω υποψίες.Αλλα το οτι γραφτηκες λιγες μερες πριν και σχολιαζεις μονο αρθρα Watch Dogs εμενα με βαζει σε υποψιες.Οταν λοιπον μπαινεις απο το πουθενα και λες "Δινω 0 στον αρθρογραφο κριτη", "επισημο κριτη" ,"αξιολογιτη " . σιγα μην ειναι και κριτης ολυμπιακων αθληματων, Παντελη τον λενε και λεγονται "reviewers"!Καλ α καλα δεν ξέρεις τον επίσημο όρο ή το όνομα του για να μην πω για το κείμενο σου που δεν έχει τελεία και σταμάτησα την ανάγνωση στη μέση. :zzz

Επισης κατι έγραψες στην αρχή για gta clone.Κοίτα,τα open world action adventures δεν ειναι παρα πολλα και οτι βγει θεωρειται αντιγραφη της Rockstar οχι για λογους προκαταληψης αλλα γιατι όταν η Rockstar με το open world στα GTA έχτιζε σπιτια αλλοι developers κοιμοντουσαν... σε αντίσκηνα.Μην ξεχνάμε ότι τα πρώτα FPS τα λέγανε "Doom clones" αν πρόλαβες εκείνη την εποχή.

Οσο για το "ειμαι αυστηρος κριτης" που είπες φανταζομαι οτι για να βαλεις 0 στον Παντελη αλλοι που εχουν γραψει σημεια και τερατα οπως λες θα επρεπε να παρουν μείον 8)
#38 +3 Badlorg (Level 25) 02/06/2014 21:44
Το παίζω και απλά τα σπάει.Ειδικά αμα αλλάζεις τα φανάρια εκει να δεις ΤΑ ατυχηματα.
#39 BreakingDevil (Level 3) 26/06/2014 02:31
Περιμέναμε περισότερα σε σχέση με το τι μας παρουσίασαν πριν το release!
#40 Naikoouz (Level 9) 04/07/2014 14:54
Με τις πρώτες ματιές μπορώ να δώ το Watch Dogs ως ένα άριστο game αλλά τώρα που το έχω προσέξει καλύτερα δεν μου φαίνεται τόσο καλό.
#41 kwstasinior7 (Level 3) 04/07/2014 19:40
Από τα πιο ωραία παιχνίδια που έχω παίξει στο ps3 με καλά γραφικά και ωραίο story.
#42 xShadow_Walker (Level 4) 21/07/2014 17:56
Πολύ ωραίο το concept αλλά πολύ κακό το port στο PC
#43 mikexa (Level 6) 06/09/2014 12:13
To παιχνίδι είναι λίγο υπερεκτιμημένο παρόλα αυτά είναι ωραίο το αίσθημα του κινητού, αλλά έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στα PC στην οδήγηση.
#44 ΒΡΟΝΤΑΝΗΣ (Level 4) 06/09/2014 14:48
ακομα ενα απιστευτο παιχνιδι της ubisoft
#45 konstantinos211 (Level 5) 06/09/2014 21:13
Είναι απλώς καλό,για εμένα δεν είναι κάτι το καινούριο
#46 dasenios (Level 6) 06/09/2014 22:00
H ubisoft απογοητευσε πολυ κοσμο με τα γραφικα του watchdogs.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος να καθηστερει ενα παιχνιδι τοσο πολυ και να εχει αυτο το αποτελεσμα ,τι να πω αβυσος το μυαλο των εταιριων
#47 Ripos (Level 7) 09/09/2014 20:37
Εκπληκτικό παιχνίδι (παρά την απογοήτευση του downgrade των γραφικών). Όμως αποζημιώνει το gameplay με τη ''δύναμη'' που έχει ο παίκτης να ελέγχει τα πάντα!
#48 +1 dipratsi (Level 7) 10/09/2014 21:52
Ρε παιδιά εντάξει, ποτέ δεν καταλάβαινα δεν καταλαβαίνω ( και ούτε πρόκειται ).. γιατί δημιουργούνται κάθε φορά αυτά τα θέματα με τα reviews και οι αψιμαχίες ανάμεσα στα PC και τις κονσόλες.. Πρώτον, αν έχεις θέμα με το review, υπάρχουν τα εξής βήματα να μην το δώσεις σημασία, να μην το διαβάσεις.. Δεύτερον, άμα το διαβάσεις να διαφωνήσεις με ένα καλό σχόλιο χωρίς να χάνεις το δίκιο σου.. Και τρίτον, ανεξάρτητα το τι έκανες, κι αν έκανες τα παραπάνω.. παίζεις την παιχνιδάρα σου και είσαι ΑΡΑΧΤΟΠΟΥΛΟΣ!! όπως και θα κάνω εγώ όταν έχω την ευκαιρία, δίχως να βλέπω κριτικές και σχόλια από την αρνητική τους όψη.. εξάλλου τα γούστα μου είναι συγκεκριμένα και δεν θα κρίνει άλλος τι μ' αρέσει και τι όχι.. ότι παιχνίδι έχω βάλει στόχο να το λιώσω, θα το λιώσω!! Και παρεμπιπτόντως το review είναι κατατοπιστικό απλά μένει να φανεί στην πράξη ( όταν και όποτε το παίξω ).. Επίσης, σύγκριση στα δύο παιχνίδια δεν υπάρχει διότι το ένα game ( το GTA ) είναι μια ολόκληρη σειρά από παιχνίδια πολλών ετών γεμάτο ιστορία και αναμνήσεις στις πλάτες του και μόνο στην υποψία ότι το GTA αν δεν υπήρχε μπορεί τώρα να μην μιλούσαμε καν για ένα game ονόματι Watch Dogs τα λέει όλα, χωρίς να λέω ότι είναι κλώνος του GTA γιατί έχει το δικό του ύφος και style!! Τέλος, όσον αφορά τα PC και τις κονσόλες.. αν μιλήσουμε αντικειμενικά το gaming στο PC είναι πιο βολικό από πολλές απόψεις και ίσως καλύτερο σε γραφικά αν έχεις να διαθέτεις κάθε τόσο χρήματα, αλλά και οι κονσόλες έχουν το πλεονέκτημα να είναι πιο οικονομικές και να έχεις πολύ καλά γραφικά στο ultra για αρκετά χρόνια.. τέλος πάντων, κανονικά δεν θα έπρεπε καν να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα γιατί απλά είναι ανάλογα τα γούστα και τι ποσά θες να διαθέτεις κάθε φορά, απλά τα πράγματα και ωραία ξεκαθαρισμένα!!
Υ.Γ. Αν είναι δυνατόν αν κάθεστε και μαλώνετε για ένα game, ενώ έχουμε 1002 άλλα προβλήματα να διαφωνήσουμε και να λύσουμε, που στην τελική είναι ένα ψυχαγωγικό μέσο που μας διασκεδάζει και το έχουμε να περνάμε καλά τον χρόνο μας ώστε να ερχόμαστε μετά εδώ για να ανταλλάξουμε απόψεις και γνώμες χαλαρά και έτσι για το χαβαλέ!! Οπότε Chill out brozz, it's just a Game..
#49 olimpiakara24 (Level 3) 16/09/2014 21:23
Και αυτο ενα απο τα καλύτερα παιχνιδια με τελεια γραφικα και ωραιο story
#50 nikosou22 (Level 7) 28/09/2014 01:10
Το game τα σπαει, οτι καλυτερο μετα το GTA V.
#51 +1 GeoRaragh (Level 18) 31/07/2016 21:03
Είχα δώσει 60 ευρω ευρώ τα Χριστούγεννα του 2014 για αυτό το παιχνίδι!
Στην αρχή με τρέλανε τα γραφικά ήταν τρομερά αλλα μετά απο τρεις περίπου περίπου πίστες συνηδειτοποίησα κάτι.Ήταν επαναλαμβανόμεν ο.Τα ίδια side quests , αποστολές σκότωσε και απόδρασε και μικρή πόλη. Το τερμάτισα για να φύγει απλά απο την μέση.Τι να πω ακόμα στεναχωριέμαι για τα τόσα λεφτά που του έδωσα!
Score 8.5
8.2 User Score
(64 votes )
User Reviews 8.08
Genre: Action-Adventure
Developer: Ubisoft Montreal, Ubisoft Reflections, Ubisoft Paris
Publisher: Ubisoft
Διάθεση: CD Media (210-6854220)
Players:
Requirements: 6GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core 2 Quad Q8400 στα 2.66GHz ή AMD Phenom II X4 940 στα 3.0GHz, Κάρτα γραφικών 1024MB, Χώρος στον σκληρό δίσκο 25GB, Λειτουργικό σύστημα Windows Vista/7/8
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360: 27/5/2014, Wii U: Προς ανακοίνωση
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification