Grand Theft Auto V

Hot
Μια τρελή παρέα στην πόλη του Los Santos.

Μια τρελή παρέα στην πόλη του Los Santos.

Μια τρελή παρέα στην πόλη του Los Santos.

Η σειρά Grand Theft Auto είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο γνωστές σε ολόκληρο τον κόσμο και κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του έχει δοκιμάσει έστω και μια φορά να παίξει έναν από τους τίτλους της. Μέχρι στιγμής η σειρά μετράει 15 τίτλους από τους οποίους ξεχωρίζουν οι: Grand Theft Auto: Vice City, San Andreas και φυσικά το Grand Theft Auto IV το οποίο μας κρατάει συντροφιά από το 2008 που κυκλοφόρησε. Υπεύθυνη για τα πιο επιτυχημένα games της σειράς είναι η Rockstar North (πρώην DMA Design) η οποία είναι και η προγραμματιστική εταιρία που δημιούργησε το πρώτο Grand Theft Auto το 1997.

Μόλις ανακοινώθηκε το Grand Theft Auto V, οι gamers όλου του κόσμου το έβαλαν υψηλά στην λίστα με τα επόμενα video games που σκοπεύουν να αγοράσουν και έτρεξαν σε διάφορα forums για να ανταλλάξουν απόψεις και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες. Η Rockstar έχοντας καταλάβει την ανυπομονησία των οπαδών της σειράς για τον νέο της τίτλο, άρχισε να κυκλοφορεί φήμες και φωτογραφίες οι οποίες μαρτυρούσαν λίγο από το gameplay. Βέβαια όσα είδαμε στα διάφορα trailers και τα screenshots δεν μας έκαναν τρομερή εντύπωση καθώς έδειχναν όσα θέλαμε να δούμε από έναν τίτλο σαν και αυτόν, δηλαδή μεγάλο κόσμο με άπειρες επιλογές.

Παλιές φιλίες και ληστείες
Το Grand Theft Auto V πρωτοτυπεί στο σενάριο καθώς μας παρουσιάζει campaign με τρεις πρωταγωνιστές και όχι έναν όπως είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Ο Nico Belic μπορεί να είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες των gamers αλλά σε αυτό το GTA αντικαθίσταται από τους Michael, Franklin και Τrevor. Το σενάριο δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά και θα πρέπει να το παίξετε περίπου μέχρι το 40% για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.

Ο Michael De Santa και ο Trevor Philips ήταν φίλοι παλιά και διοργάνωναν μαζί ληστείες σε τράπεζες οι οποίες ήταν και επιτυχείς. Μια ημέρα όμως το σχέδιο τους δεν εξελίχθηκε όπως το περίμεναν και ενώ έβγαιναν από τη τράπεζα την οποία είχαν μόλις ληστέψει, οι αστυνομικοί τους πρόλαβαν και πυροβόλησαν τον Michael. Ο Trevor έτρεξε να σωθεί και πίστευε ότι ο Michael πέθανε. Αντιθέτως ο Michael ήταν ζωντανός, απλώς εξαφανίστηκε, δημιούργησε μια οικογένεια και απομακρύνθηκε από τον κόσμο του εγκλήματος. Παρόλα αυτά, οι λάθος επιλογές του τον έχουν βάλει σε μια δύσκολη θέση και βρίσκει τον εαυτό του να χρωστάει χρήματα σε άτομα που καλό είναι να μην μπλέξει κανείς.


Ο Trevor απομονώνεται και μένει μόνος του σε ένα τροχόσπιτο στην ερημιά. Ταυτόχρονα αρχίζει να παίρνει ναρκωτικά και να αναπτύσσει συμπεριφορά που του δημιουργεί προβλήματα όσον αφορά τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ο τρίτος πρωταγωνιστής του GTA V, Franklin, είναι ένας νεαρός ο οποίος δουλεύει σε μια εταιρία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Η εργατικότητά του αναγνωρίζεται σε σπάνιες περιπτώσεις και συνεχώς ψάχνει νέους τρόπους για να βγάλει περισσότερα χρήματα.

Προχωρώντας στο κύριο σενάριο, ο Michael συναντάει τον Franklin, εκτιμά την εργατικότητά του και τις προσπάθειές του για να ζήσει αξιοπρεπώς και αρχίζει να τον βλέπει σαν γιό του. Έτσι του προσφέρει διάφορες δουλειές και οι δυο τους έχουν άριστες σχέσεις. Ο Trevor μαθαίνει όμως ότι ο Michael είναι στη πραγματικότητα ζωντανός και τον ψάχνει για να τον βρει. Μετά τη συνάντηση, ο Michael προτείνει στον Trevor και τον Franklin να αρχίσουν τις ληστείες μαζί έτσι ώστε να ξεχρεώσει ο ίδιος και οι άλλοι δύο να βγάλουν εξτρά χρήματα.

Η πρώτη επαφή με το GTA V
Βάζοντας το blu-ray στο PS3 περιμέναμε να δούμε το κεντρικό μενού με τις επιλογές του και την ωραία ξανθιά παρουσία που διακοσμεί τον δίσκο. Αντιθέτως, χρειάστηκε ένα installation που κράτησε περίπου ένα τέταρτο και ακολούθως παίξαμε την πρώτη αποστολή η οποία και μας έβαλε λίγο απότομα στο κλίμα. Ο Michael με τον Trevor και έναν ακόμη συνεργό επιχειρούν να ληστέψουν μια τράπεζα και στη συνέχεια να ξεφύγουν από την αστυνομία. Εσείς θα μπορέσετε να χειριστείτε αρχικά τον Michael αλλά στη συνέχεια θα δείτε ότι έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και να επιλέξετε τον Trevor εάν το επιθυμείτε.

Παίζοντας μόλις 20 λεπτά, θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε πως είναι η οδήγηση, το shooting system, θα μάθετε να κρύβεστε πίσω από covers αλλά και να αλλάζετε μεταξύ των πρωταγωνιστών. Πέρα από αυτό θα καταλάβετε από νωρίς ότι το χιούμορ και οι βρισιές κάθε είδους θα είναι άφθονες κατά τη διάρκεια του campaign!

Ο χειρισμός
Έχοντας παίξει προηγούμενα games της σειράς Grand Theft Auto, περιμέναμε ο χειρισμός να ήταν ο ίδιος αλλά κάναμε λάθος αφού σε μερικά σημεία είναι τελείως διαφορετικός. Μπορείτε να οδηγήσετε κάποιο όχημα με το R2, να μπείτε σε cover με το R1, να σημαδέψετε και να πυροβολήσετε με τα L2 και R2 αντίστοιχα, να τρέξετε κρατώντας το Χ πατημένο (ή πατώντας το γρήγορα) και να σκαρφαλώσετε με το τετράγωνο. Το τρέξιμο με το Χ δυστυχώς δεν αλλάζει, ενώ όσον αφορά στο σύστημα μάχης η στόχευση είναι ευτυχώς με αυτόματη εστίαση προς διευκόλυνσή σας. Επιπλέον, δεν θα χτυπάτε τους αντιπάλους με το τετράγωνο και το Ο αλλά με το Χ και το Ο. Με το τετράγωνο απλώς θα κάνετε evade για να αποφύγετε τα χτυπήματα των αντιπάλων σας καθώς το A.I είναι αρκετά ανεπτυγμένο, τόσο ώστε να κινδυνεύετε να πεθάνετε ακόμα και από έναν τυχαίο πολίτη. Ένα επίσης αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα πλήρους αλλαγής των controls, αλλά μόνο ορισμένων εξ αυτών. Το τρέξιμο με το Χ θα πρέπει αναγκαστικά να το δεχτείτε.

Η εναλλαγή μεταξύ των πρωταγωνιστών γίνεται κρατώντας πατημένο το κάτω βελάκι από το d-pad και διαλέγοντας με το δεξί analog τον ήρωα που θέλετε. Κάτι σημαντικό για την εναλλαγή μεταξύ των πρωταγωνιστών είναι ότι όταν οι ήρωες βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλον, μπορείτε να διαλέξετε όποιον θέλετε άμεσα ενώ αν οι ήρωες βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του χάρτη, τότε θα περιμένετε όσο γίνεται loading. Η προσθήκη αυτής της επιλογής είναι αρκετά χρήσιμη αφού έτσι μπορείτε να κάνετε αποστολές όποιον από τους ήρωες θελήσετε σε περίπτωση που βαρεθείτε να παίζετε με κάποιον από αυτούς ή αν η ιστορία κάποιου σας φανεί πιο ενδιαφέρουσα.

Μεγάλος κόσμος με άπειρες δραστηριότητες
Το Grand Theft Auto V είναι ένα Action-Adventure όπου ελέγχετε τους τρεις πρωταγωνιστές σε κάμερα τρίτου ή πρώτου προσώπου. Ο κόσμος στον οποίο διαδραματίζονται και οι τρεις ιστορίες όπως και τα side missions είναι το τεράστιο Los Santos (Los Angeles). Το campaign αποτελείται από πολλές αποστολές, κύριες και δευτερεύουσες. Μέσα στον κόσμο του Los Santos θα έχετε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε πολλά μέρη, να αγοράσετε καταστήματα, να ντυθείτε, να κλέψετε τράπεζες, να πάτε σε strip clubs και άλλα πολλά στην μεγαλύτερη πόλη που είδαμε ποτέ σε GTA.

Ένα από τα πιο διαφημισμένα χαρακτηριστικά του Grand Theft Auto V είναι οι άπειρες δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να πάρετε μέρος. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι καθώς όχι μόνο αποτελούν εναλλακτικές λύσεις διασκέδασης σε περίπτωση που κουραστείτε από το κύριο campaign, αλλά προσφέρουν πολλά στο endgame. Πρόκειται για κάτι που έλειπε από τους προηγούμενους τίτλους της σειράς, ακόμα και από το Grand Theft Auto IV. Μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να παίξετε τρίαθλο (τρέξιμο, κολύμπι και ποδήλατο), γκολφ, τένις με την γυναίκα του Michael (προσοχή γιατί είναι καλή σε αυτό) ακόμα και να κάνετε scuba diving. Όταν τα βαρεθείτε όλα αυτά, μπορείτε πάντοτε να πάρετε μια μηχανή και να τρέξετε πάνω σε βουνά για όση ώρα θελήσετε. Πρέπει να προσέξετε όμως γιατί όλοι οι ήρωες παίρνουν falling damage και πεθαίνουν. Ξεχάστε δηλαδή όσα ξέρατε από το Saints Row IV.

Is this an RPG?
Κάθε πρωταγωνιστής στο Grand Theft Auto V έχει την δική του ιστορία, μοναδικό χαρακτήρα και κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά, δικά του skills. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα Special, Stamina, Shooting, Strength, Stealth, Flying, Driving και Lung Capacity. Όσο εξασκείτε τα skills αυτά ανεβαίνει και το αντίστοιχο attribute. Αν για παράδειγμα τρέχετε τότε ανεβαίνει το Speed, αν βαράτε γροθιές το Strength, αν κάνετε καταδύσεις το Lung Capacity κ.ο.κ.

Κάθε πρωταγωνιστής έχει επίσης και τα δικά του special abilities. Οι ήρωες μπορούν να εκπαιδευτούν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες και να γίνουν ακόμα καλύτεροι σε αυτές όπως για παράδειγμα το τρέξιμο, η οδήγηση κτλ. Συνολικά τα abilities είναι οχτώ για τον κάθε ήρωα και με το όγδοο από αυτά να αποτελεί το special ability ενός από τους ήρωες. Το special ability του Michael σας βάζει σε bullet-time έτσι ώστε να μπορέσετε πετύχετε τους στόχους σας πιο εύκολα όταν βρίσκεστε σε μάχη. Ο Franklin μπορεί να κάνει slow motion όταν οδηγάει ενώ ο Trevor έχει την δυνατότητα να προκαλεί περισσότερο damage στους εχθρούς στην μάχη και ο ίδιος να παίρνει το μισό damage από όσο θα έπρεπε κανονικά.

Το background
Ας δούμε λίγα περισσότερα στοιχεία για την προσωπική ζωή των τριών πρωταγωνιστών. Ο Michael είναι όπως είπαμε οικογενειάρχης ο οποίος παρά τον πλούτο που φαίνεται να έχει δεν περνάει καθόλου καλά. Στη πραγματικότητα είναι πνιγμένος στα χρέη και προσπαθεί να ζήσει όσο καλύτερα γίνεται. Ο γιος του είναι κολλημένος με τα video games και δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του ενώ η κόρη του φαίνεται να ασχολείται με άλλες δραστηριότητες οι οποίες είναι αρκετά προκλητικές. Όσο για την γυναίκα του, δεν είναι και η πιο πιστή που υπάρχει αφού έχει απιστήσει με περισσότερους από πέντε άντρες.

Ο Trevor είναι μέσα στη τρέλα. Κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και βρίσκεται συνέχεια σε μπελάδες, κυρίως λόγω του οξύθυμου χαρακτήρα του. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην Patricia η οποία είναι γυναίκα ενός μεγάλου μαφιόζου. Τέλος, ο Franklin είναι το αδικημένο καλό παιδί της ιστορίας και αυτός που διατηρεί τις ισορροπίες. Έχει βαρεθεί να βοηθάει τον φίλο του Lamar o οποίος μπλέκει όλη την ώρα σε μπελάδες και προσπαθεί να δουλέψει τίμια για να ζήσει σωστά.

Grand Need for Speed και Grand Theft Duty
Το κύριο campaign μπορεί να μην αποτελεί το μοναδικό στοιχείο του παιχνιδιού αλλά είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του. Έτσι οι προγραμματιστές φαίνεται να έδωσαν την πρέπουσα προσοχή ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Πλέον θα μπορείτε να κάνετε customize τα πάντα, από την εμφάνισή σας μέχρι και τα όπλα που θα χρησιμοποιήσετε.

Ένα από τα πράγματα που άλλαξαν κατά πολύ και το ευχαριστηθήκαμε είναι η οδήγηση. Μπορεί οι στροφές να παραμένουν δύσκολες και απότομες αλλά ο χειρισμός των οχημάτων έχει αλλάξει κατά πολύ και προς το καλύτερο (χωρίς να στρίβετε λες και τα αμάξια είναι…βάρκες όπως στο GTA IV). Πλέον θα μπορείτε να οδηγήσετε στην αποστολή σας άνετα και με στυλ γιατί μην ξεχνάμε ότι επέστρεψε το customization στα αυτοκίνητα! Είναι κάτι το οποίο είχαμε να δούμε από εποχές San Andreas και έκανε αρκετά δυναμική επιστροφή. Θα αναβαθμίζετε το αμάξι σας, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά αφού μπορείτε να το βάψετε, να αλλάξετε την μηχανή, τα λάστιχα και άλλα πολλά.

Κατά την άποψή μας, μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες είναι επιτέλους η δυνατότητα να κάνετε customize ακόμα και τα όπλα σας. Είναι η πρώτη φορά που συναντάμε κάτι τέτοιο στη σειρά GTA. Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα όπλων όπως για παράδειγμα Sniper, Assault Rifles, Uzi κτλ. Το εντυπωσιακό είναι ότι πλέον θα μπορείτε να προσθέσετε attachments για να σας διευκολύνουν όπως silencers, scopes, flashlight, extended clip, grips και camo. Πέρα από τα κλασικά όπλα, μπορείτε να περάσετε καλά χρησιμοποιώντας και άλλα είδη που πωλούνται στο κατάστημα με τα όπλα όπως χειροβομβίδες, sticky bombs και δακρυγόνα.

Mission Complete
Οι αποστολές του Grand Theft Auto V ακολουθούν τη κλασική δομή. Θα πρέπει να βρείτε ένα αμάξι, να φτάσετε στον προορισμό σας και απλώς να εκτελέσετε την αποστολή σας επιτυχώς. Σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, είναι ο τρόπος στον οποίο έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Βέβαια τώρα θα το διασκεδάσετε περισσότερο καθώς δεν θα είστε μόνοι στις αποστολές αλλά θα έχετε παρέα κάποιον NPC όπως για παράδειγμα τον Lamar ή έναν από τους άλλους πρωταγωνιστές. Έτσι στον δρόμο προς την αποστολή θα ανταλλάζετε ιδέες, θα μιλάτε και θα βρίζεστε.

Πολλές φορές καταντάει γελοίο το πόσο προβλέψιμες μπορούν να γίνουν οι αποστολές. Για παράδειγμα όταν κάποιος NPC ξεφύγει με το όχημά του, εσείς θα πρέπει να τρέξετε να τον προλάβετε με το δικό σας. Βέβαια υπάρχουν και εκείνες στις οποίες θα πρέπει να σκεφτείτε το επόμενό σας βήμα προσεχτικά και να δώσετε μεγάλη προσοχή στους διαλόγους αλλιώς δεν θα έχετε ιδέα το τι πρέπει να κάνετε με αποτέλεσμα να κολλήσετε.

Τα strip clubs του Theft Auto V είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει σε ολόκληρη τη σειρά. Περάστε μια βόλτα, δεν θα απογοητευτείτε.

Εκείνο όμως που όντως προκαλεί το ενδιαφέρον είναι η δυνατότητα να εκτελέσετε μια αποστολή με τον τρόπο που σας αρέσει χρησιμοποιώντας όποιον ήρωα θελήσετε. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της αποστολής μπορείτε να αναθέσετε στον κάθε πρωταγωνιστή από ένα task για να ολοκληρώσει. Για παράδειγμα μπορεί ο ένας να βρίσκεται κοντά στους εχθρούς για να τους πυροβολήσει και να τραβήξει τη προσοχή τους τη στιγμή που ο άλλος θα οδηγάει το όχημα και ο τρίτος θα ολοκληρώνει την αποστολή.

Για το τέλος κρατήσαμε τα heists τα οποία αποτελούν σημαντικό κομμάτι του gameplay. Πρόκειται για side missions τα οποία είναι μεγάλες δουλειές, κυρίως κλεψιές, οι οποίες οργανώνονται και από τους τρεις πρωταγωνιστές μαζί. Michael, Trevor και Franklin ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κλέψουν τράπεζες, αμάξια και διάφορα άλλα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Τα λεγόμενα heists είναι συνολικά έξι και αν τα πετύχετε τότε θα κερδίσετε πολλά εκατομμύρια. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι θα έχετε τον πλήρη έλεγχο ενός heist όσον αφορά τον τρόπο προσέγγισης έτσι ώστε να γίνει η δουλειά όπως την θέλετε εσείς. Το κύριο campaign διαρκεί περίπου 25 με 30 ώρες αλλά τα side missions και τα heists προσθέτουν ακόμα αρκετές ώρες για να παίξετε.

Το user interface
Πρώτα από όλα αξίζει να πούμε συγχαρητήρια στην Rockstar North για την αναβάθμιση στον χάρτη αφού τώρα είναι πολύ πιο κατανοητός, εύκολος να τον μάθετε και φυσικά μεγάλος. Η εταιρεία ανάπτυξης δήλωσε ότι ο χάρτης του Los Santos θα είναι μεγαλύτερος από τον χάρτη των Red Dead Redemption, San Andreas και Grand Theft Auto IV μαζί! Όπως καταλαβαίνετε έχει τεράστιες διαστάσεις γεμάτες δραστηριότητες και παράξενα μέρη για να εξερευνήσετε.

To User Interface είναι πολύ minimal έτσι ώστε να αφήνει αρκετό χώρο στην οθόνη για να μπορέσετε να δείτε καθαρά το τοπίο. Τα μόνα σημεία που καλύπτονται από το UI είναι το κάτω αριστερά μέρος της οθόνης όπου βρίσκεται ο χάρτης και το πάνω δεξιά όπου μπορείτε να δείτε πόσα χρήματα έχετε. Κάτω από τον χάρτη υπάρχουν τρεις μπάρες οι οποίες είναι: Health Bar, Bulletproof bar για να δείτε πόσες σφαίρες μπορείτε να δεχτείτε πριν αρχίσετε να παίρνετε damage και Focus bar.

Πέρα από αυτά που ήδη φαίνονται στην οθόνη, μπορείτε να εμφανίσετε άλλο ένα εικονίδιο το οποίο παίζει και πολύ σημαντικό ρόλο στο gameplay. Πρόκειται για το Smartphone σας το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των αποστολών. Η επιφάνεια εργασίας του θυμίζει Android κινητό και μέσα από αυτό μπορείτε να καλέσετε όσους έχετε στις επαφές σας, να απαντήσετε σε email και μηνύματα αλλά και να κάνετε quick save χωρίς να είναι ανάγκη να γυρίσετε στο κρησφύγετο για να αποθηκεύσετε την πρόοδό σας.

Grand Theft Auto Online
Το Grand Theft Auto V έχει σημειώσει ήδη μεγάλη εμπορική επιτυχία αφού μέχρι τώρα έχουν πουληθεί δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα. Το GTA Online αποτελείται από ένα ξεχωριστό campaign που περιλαμβάνει δικά του objectives, καθώς και από μεμονωμένες αποστολές εκτός του campaign τις οποίες ολοκληρώνετε ξεχωριστά αν το επιθυμείτε. Έχετε τη δυνατότητα να παίξετε με 16 άτομα ταυτόχρονα εάν το θελήσετε, παρόλα αυτά ο κάθε server χωράει κατά πολύ περισσότερους χρήστες. Το GTA Online δεν ήταν διαθέσιμο από τις 17 Σεπτέμβρη, όταν και κυκλοφόρησε το παιχνίδι, αλλά την 1η Οκτωβρίου. Βέβαια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς όπως τα είχε προγραμματίσει η Rockstar καθώς τα disconnections και τα bugs μας δυσκόλεψαν κατά πολύ τις πρώτες ημέρες.

Λίγα λόγια για τα αρνητικά του Grand Theft Auto V Online. Την πρώτη ημέρα μπήκαν τόσα πολλά άτομα να παίξουν που έγινε πανικός και έπεσαν οι servers. Η Rockstar αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους fans της που αντιμετώπισαν πρόβλημα στο να παίξουν online και κυκλοφόρησε 2 ημέρες αργότερα ένα patch το οποίο υποτίθεται ότι θα διόρθωνε όσα προβλήματα υπήρχαν. Για κακή μας τύχη όμως, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και όλοι όσοι ανυπομονούμε να παίξουμε το GTA V Online θα πρέπει να συμβιβαστούμε με τα disconnections, τα bugs που πολλές φορές δεν σε αφήνουν να προχωρήσεις και άλλα πολλά. Πέρα από τα χοντρά εμπόδια, θα βρείτε και άλλα μπροστά σας τα οποία αν και είναι μικρότερης σημασίας πάλι καταντούν κουραστικά όπως για παράδειγμα το πολύωρο loading στις αποστολές ή ακόμα πιο σπάνια το corruption του save file, κάτι που θα σας αναγκάσει να ξεκινήσετε πάλι από την αρχή.

Περνάμε τώρα στα θετικά και γενικά στα κομμάτια τα οποία κάνουν το online κομμάτι του GTA V ενδιαφέρον. Το character creation είναι μακράν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που έχουμε συναντήσει. Τις περισσότερες φορές σας δίνεται ένας χαρακτήρας με δυνατότητα επιλογής φύλου καθώς και διαφόρων customizations. Εδώ όμως για να ολοκληρώσετε την εμφάνιση του χαρακτήρα που επιθυμείτε να φτιάξετε θα πρέπει να διαλέξετε τους παππούδες και τους γονείς του ήρωα και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του καθενός θα διαμορφώσετε την εμφάνισή του. Στη συνέχεια διαλέγετε το φύλο και μετά κλασικά θα μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα του μαλλιού, των ματιών, το μακιγιάζ σε περίπτωση που δημιουργήσετε γυναικείο χαρακτήρα και μικρά αξεσουάρ όπως καπέλα ή γυαλιά.

Τέλος, για να ολοκληρώσετε το προφίλ του χαρακτήρα σας θα πρέπει να ξοδέψετε τους πόντους σας, οι οποίοι είναι μεταφρασμένοι σε ώρες, σε διάφορες δραστηριότητες. Μπορούμε να πούμε ότι αυτοί οι πόντοι λειτουργούν σαν skills και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα σας όπως τον θέλετε. Αν για παράδειγμα θέλετε να είστε καλός στις ληστείες, θα πρέπει να βάλετε πολλούς πόντους στην κατηγορία που αφορά τις παράνομες δουλειές. Αν πάλι θέλετε ο χαρακτήρας να είναι ήρεμος, σωστός και να γυμνάζεται θα πρέπει να ξοδέψετε τους πόντους στις κατηγορίες του ύπνου, της γυμναστικής και της δουλειάς.

Το θέμα όλων είναι το τι θα μπορούν να κάνουν στο GTA V Online. Καταρχάς θα παίξετε κάτι σαν δεύτερο campaign απλώς αυτή τη φορά δεν θα χειρίζεστε τον Michael, τον Trevor ή Franklin αλλά έναν ήρωα που έχετε δημιουργήσει. Στην αρχή σας υποδέχεται ο Lamar ο οποίος σας δείχνει τα κατατόπια και σας οδηγεί στην πρώτη αποστολή σας όπου θα πρέπει να τον νικήσετε σε αγώνα τρεξίματος. Στη συνέχεια θα πρέπει να εξερευνήσετε μόνοι σας to Vinewood, την πόλη δηλαδή στην οποία θα περάσετε τις υπόλοιπες ώρες σας.

Είναι επιλογή σας το αν θα συνεχίσετε το campaign του online ή αν θα ασχοληθείτε με τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να παίξετε το online campaign θα αποκτήσετε περισσότερη εμπειρία, θα μάθετε τον χάρτη και τα κρυφά μέρη καλύτερα και θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε χαρακτήρες από το κύριο campaign. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να εξερευνήσετε τις υπόλοιπες επιλογές που έχετε, δεν θα βγείτε χαμένοι. Θα μπορείτε να κάνετε αποστολές με φίλους, να πάρετε μέρος σε αγώνες ταχύτητας μαζί τους αλλά και εναντίον τους ή να τους τηλεφωνήσετε μέσω του smartphone για να οργανώσετε heists (μεγάλες οργανωμένες ληστείες) μαζί. Όσο κλέβετε παντοπωλεία, οργανώνετε ληστείες και εκτελείτε αποστολές, κερδίζετε RP (Reputation Points) και χρήματα. Τα RP είναι κάτι ανάλογο με το XP αφού όσα περισσότερα μαζεύετε ανεβαίνετε level.

Με τα χρήματά σας, μπορείτε να αγοράσετε σπίτια, οχήματα, ρούχα και όπλα. Επίσης, έχετε την δυνατότητα να κάνετε customize τα αυτοκίνητά σας για να φαίνονται πιο ωραία και φυσικά να τα ασφαλίσετε για να μην σας τα κλέψουν οι άλλοι παίχτες…GTA είναι αυτό! Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι άλλοι παίκτες μπορούν να σας σκοτώσουν αν σας βρουν μπροστά τους και να σας κλέψουν τα χρήματα που έχετε πάνω σας εκείνη τη στιγμή. Γι' αυτό είναι σωστό να τα βάζετε πάντα στη τράπεζα έτσι ώστε να είστε ασφαλής.

 

Αχανή τοπία
Η Rockstar μας έδειχνε κάθε τρεις και λίγο διάφορες in-game φωτογραφίες οι οποίες εξ αιτίας της μεγάλης λεπτομέρειας τους πολλές φορές φαινόντουσαν να ήταν ψεύτικες. Έτσι ανεβήκαν κατά πολύ οι προσδοκίες μας με αποτέλεσμα να περιμένουμε γραφικά πολύ υψηλού επιπέδου. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι το οποίο έχει άπειρα μέρη για εξερεύνηση, τουλάχιστον όχι στις κονσόλες της τωρινής γενιάς.

Ο οπτικός κόσμος του Grand Theft Auto V είναι αρκετά ικανοποιητικός αλλά δεν καταφέρνει να πάρει το πολύπόθητο 10 για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι τα γραφικά δεν είναι τόσο βελτιωμένα όσο θα τα θέλαμε αλλά θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε απλώς ανώτερα του GTA IV. Πολλές φορές παρατηρήσαμε προβλήματα με το collision detection αφού όταν πέσαμε οδηγώντας πάνω σε μικρά στερεά αντικείμενα ήταν σαν να περνούσαμε από μέσα τους και ακολούθως εξαφανίζονταν. Το aliasing επίσης είναι έντονο αλλά μόνο σε σημεία που δεν προσέχει ο μέσος gamer όπως για παράδειγμα οι γωνίες ενώ παρατηρήσαμε πτώση στα frames αρκετές φορές μέσα στη μάχη. Άλλο ένα από τα αρνητικά που βρήκαμε στα γραφικά είναι τα flat textures σε ορισμένα σημεία του χάρτη όπως οι τοίχοι ή τα ρούχα των λιγότερο σημαντικών χαρακτήρων. Τα shadows παρουσιάζουν επίσης χαμηλή ανάλυση.

Πέρα από αυτά, εκείνο που κάνει εντύπωση είναι το animation των χαρακτήρων και ο σχεδιασμός τους. Για πρώτη φορά βλέπουμε τους χαρακτήρες του Grand Theft Auto να περπατάνε με τόσο ρεαλιστικό τρόπο που να μην μπορεί να ξεχωρίσει κανείς αν βλέπει κάποιο cutscene εκείνη τη στιγμή ή όχι. Όσον αγορά τα μοντέλα των πρωταγωνιστών, θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε ως άψογα σχεδιασμένα αφού δεν βρήκαμε κάποιο ψεγάδι. Εκτός από το animation, τα facial expressions είναι εξίσου ικανοποιητικά και λεπτομερή δίνοντας έτσι περισσότερο χαρακτήρα στον κάθε ήρωα.


Βάλε λίγη μουσικούλα
Ο ηχητικός τομέας του Grand Theft Auto V είναι μεγαλοπρεπής από κάθε άποψη. Το σπικάζ είναι από τα πιο επαγγελματικά που έχουμε συναντήσει, όχι μόνο στη συγκεκριμένη σειρά αλλά γενικά σε video game. Κάθε ήρωας έχει χαρακτηριστική φωνή και έναν ιδιαίτερο τρόπο ομιλίας, κάτι που τον κάνει συμπαθή και τόσο μοναδικό ώστε να μπορέσετε να τον αναγνωρίσετε ακόμα και αν δεν κοιτάτε την τηλεόραση σας καθόλου. Όσον αφορά το θέμα της αυθεντικότητας, είναι γνωστό ότι η Rockstar προσέλαβε πραγματικούς gangsters από συμμορίες για να υποδυθούν τα μέλη επικίνδυνων οργανώσεων μέσα στο παιχνίδι. Η ερμηνεία όλων των υπόλοιπων ηθοποιών συμπεριλαμβανόμενου εκείνων που υποδύονται τους λιγότερο κύριους ρόλους είναι πειστική, αυθεντική και περιέχει αρκετή δόση χιούμορ.

Ένα μεγάλο μέρος του Grand Theft Auto θα το περάσετε μέσα σε οχήματα έτσι ώστε να φτάσετε γρήγορα στις αποστολές σας. Έτσι θα αναγκαστείτε να ακούσετε διάφορα τραγούδια από το ραδιόφωνο, κάτι που έχει γίνει πλέον σήμα κατατεθέν της σειράς. Παρατηρήσαμε ότι η λίστα των τραγουδιών περιέχει γνωστά κομμάτια τόσο από την δεκαετία του 80, όσο και από σημερινά τραγούδια. Μερικά παραδείγματα είναι τα: Radio Ga Ga από Queen, Glamorous από Fergie και Ludacris, I Like It από Enrique Iglesias, Madness από Muse, Work από Kelly Rowland, Scandalous από Mystique και Ambitionz Az a Ridah από 2pac.

Bad Boys
Όσοι αγοράσετε το Grand Theft Auto V ετοιμαστείτε για αρκετές ώρες διασκέδασης. Μέσα από το campaign που διαρκεί περίπου 25 με 30 ώρες θα έχετε τη δυνατότητα να παίξετε με τρεις διαφορετικούς πρωταγωνιστές, να κλέψετε τράπεζες, να πάτε σε strip clubs, να παίξετε ξύλο, τένις και άλλα πολλά. Όταν βαρεθείτε, υπάρχουν πάντα και τα side missions τα οποία σας επιτρέπουν να μάθετε καλύτερα τον κάθε ήρωα ξεχωριστά και να ανεβάσετε τα skills του.

Οι καινοτομίες κυριαρχούν στο GTA V και φαίνεται να γίνεται μια επιστροφή στα παλιά. Η πόλη του Los Santos και το customization στα οχήματα επιστρέφουν για να σας προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία στον αχανή χάρτη του παιχνιδιού. Με τόσο μεγάλη διάρκεια και άπειρες δραστηριότητες, το Grand Theft Auto V αποτελεί έναν τίτλο που άνετα μπορεί να διεκδικήσει τo βραβείο του Game of The Year.

Θετικά:
- Μεγάλη διάρκεια στο campaign
- Αρκετά side missions και παράπλευρες δραστηριότητες
- Βελτιωμένα animations
- Μεγάλη γκάμα από γνωστά τραγούδια
- Customization στα όπλα και τα οχήματα
- Πιο εύκολο σύστημα οδήγησης
- Βελτιωμένο σύστημα μάχης
- Άφθονες δόσεις χιούμορ

Αρνητικά:
- Η μη δυνατότητα πλήρους customization στα κουμπιά
- Μερικά προχειροφτιαγμένα textures και frame rate με μικρές αστάθειες

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 10
Gameplay: 9.5
Αντοχή: 10
Γενικά: 9.5

Το Grand Theft Auto V αποτελεί ίσως τον καλύτερο τίτλο της σειράς και είναι ικανό να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία τόσο στους φανατικούς όσο και στους νεότερους.

Χριστιάνα Θάνου  

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

1 review
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
10.0(1)
To write a review please register or
GTA V:User Review!
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
10.0
Απλά κορυφή για το παιχνίδι όπως σε όλα τα παιχνίδια GTA.Απλά αξίζει τα πάντα.Ρεαλιστικά γραφικά,αποστολές θεικές,ειδικά οι διάλογοι μεταξύ των αχτύπητων τρίδυμων.
Ολα τα λεφτά ειδικά και οι επιλογές που έχει στο παιχνίδι για αποστολές.Φυσικά έχει πρόβλημα στα customisation του καθώς δεν γίνετε πλέον να αλλάξουμε τα κουμπιά όπως στα προηγούμενα που μπορούσαμε,πλέον δεν μπορούμε.Απο μένα ενα 10!
Report this review Comments (0) | Was this review helpful?

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 k850stratos (Level 13) 20/09/2013 23:52
Μιλάμε για έπος,το πήρα εχθές και το λιώνω.
#2 +1 Mouse (Level 13) 20/09/2013 23:58
Μεγάλο review βλέπω Χριστιάνα! Ξεκινάω την ανάγνωση να δω τι παίζει για να δουμε αν αξιζει το 70αρι εστω 60αρι!
#3 +1 Malaktiko (Level 6) 21/09/2013 00:04
Τρομερη κριτικη και επικο παιχνιδι ;)
#4 +1 Blade (Level 10) 21/09/2013 00:29
Σωστή η βαθμολογία. Εξαιρετικός τίτλος αλλά για κανέναν απολύτως λόγο παιχνίδι του 10. Άμα σε next gen (?) και Pc λυθούν τα τεχνικά προβλήματα -που ήταν και αναμενόμενα με τους περιορισμούς που θέτουν οι παρούσες κονσόλες- ίσως να το αξίζει..
#5 L0oKinG4FuN (Level 8) 21/09/2013 00:30
το προβλημα μου ειναι το εξης,θελω να το παρω για pc αλλα το Νοεμβρη μπαινω φανταρος κ αν δεν κανω λαθος τοτε βγαινει...αρα δεν προλαβαινω να το λιωσω :S
#6 cyclopes (Level 15) 21/09/2013 00:32
πολύ καλο review (καλα πότε το παίξατε κιόλας?) :)
#7 +4 L0oKinG4FuN (Level 8) 21/09/2013 00:35
btw ,ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ και το τερματισες? εγω κανω 8 χρονια να τα τελειωσω τα gta γιατι ξεχνιεμαι στο open world :D
#8 +3 Manos (Level 39) 21/09/2013 00:36
Quoting cyclopes:
πολύ καλο review (καλα πότε το παίξατε κιόλας?) :)

25-30 ώρες gameplay το βασικό story. Τερματίζεται αν κάτσεις 2 μέρες. Η Χριστιάνα είχε 3,5 μέρες στη διάθεσή της οπότε φτάνουν και περισσεύουν.
#9 fantasyknight (Level 14) 21/09/2013 01:07
Ελπιζω το καινουργιο να αξιζει τα λεφτα του. Οσο λιωσιμο ριχνεις με τα GTA δεν ριχνεις με αλλο παιχνιδι. Μου αρεσει που επιτελους ξαναγυρισαν στο Los Santos. Θυμαμαι στο San Andreas ποσο καψιμο ειχα ρηξει. Και σε PS2 αλλα και με modding αργοτερα στο PC version. Μπαζουκα και 5 αστερακια. Λογικα θα ξαναεβαλαν καμια σπαστικη πιστα με αεροπλανακι να σαμποταρεις φορτηγα χαχα. Πρεπει να εχει cameo εμφανηση CJ οπωσδηποτε.
#10 Mezmerizer4 (Level 16) 21/09/2013 01:13
Πολύ καλό και αντικειμενικό το Review σου Μάνο!! Συγχαρητήρια!!
#11 Mezmerizer4 (Level 16) 21/09/2013 01:14
Quoting Mezmerizer4:
Πολύ καλό και αντικειμενικό το Review σου Μάνο!! Συγχαρητήρια!!

Σόρυ, Χριστιάνα ήθελα να πω :-?
#12 gman95 (Level 8) 21/09/2013 01:47
Μολις πουλησω το κινητο θα γινει δικο μου!Καλη κριτικη!ΤΟ 10αρι το βλεπω να το παιρνει η εκδοση στο pc
#13 SnakeEater (Level 17) 21/09/2013 01:56
η σειρα ειναι μακραν η πιο ''καμενη'' που εχω παιξει ποτε αυτο to san andreas ειδικα...και με αυτο το review με κανει τοσο ανυπομονο..αντε 2 μαθημαατα εμειναν........
#14 RefleX (Level 10) 21/09/2013 02:05
πολύ ωραίο review! εγώ που το έπαιξα σε φίλο θα συμφωνήσω ότι τα γραφικά του δεν αγγίζουν την τελειότητα και σε μερικά σημεία υπάρχει αισθητό FPS drop.
#15 Akis 7 (Level 20) 21/09/2013 08:09
Απλα φανταστικο...Αν ειναι να βρεις καποιο ελατωμα ειναι μονο στα γραφικα, και αυτα ειναι πολυ ομορφα σε καποιες φασεις.Οταν βρεχει η σε μερη που πεφτει ο ηλιος.Παντως δεν υπαρχει καποιο μειονεκτημα σε αυτο το παιχνιδι.Απλα το χαζευεις....
#16 jeffhbkh (Level 7) 21/09/2013 12:10
Δεν θελω να το φουσκώσω αλλα κατά την γνώμη μου είναι ένα απο τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Άνετα κερδίζει το Game of the Year :) ....Α επίσης ένα αρνητικό είναι ότι δεν βγήκε για PC...αλλα μάλλον θα βγει
#17 ioannis kyvranoglou (Level 11) 21/09/2013 12:17
Special review Χριστιάνα!!!Το λιώνω από την πρώτη μέρα και πραγματικά είναι παιχνιδάρα.Πολλ ές σκηνές είναι ακατάλληλες για μικρά παιδιά!!!!!!
#18 euris13 (Level 22) 21/09/2013 12:27
Ειναι για μενα το καλυτερο παιχνιδι της χρονιας! (μετα ακολουθει το Watch Dogs) To πηρα day one και το εχω λιωσει! Πολυ ωραιο παντως το review και πολυ καλη βαθμολογια!
#19 mike kodima (Level 20) 21/09/2013 15:20
Πολύ καλό review για μένα επάξια το 9.5,κατα τη γνώμη μου είναι Game Of The Year!
#20 Bloodman (Level 8) 21/09/2013 16:20
Αχ!!!!! κρατιέμαι σαν τρελός να μην το πάρω σε κονσόλες! περιμένω pc.... δεν μπορώ! Ωραίο review!
#21 DimutriKs (Level 16) 21/09/2013 17:49
Αν έβαζαν υψηλότερης ανάλυσης γραφικά τότε θα είχαν θέματα οι κονσόλες οπότε μου φαίνεται λογικό που δεν υπερέβαλαν! Της πραγματικές δυνατότητες των γραφικών θα της δούμε σε PC και next gen consoles! Από κει και πέρα η βαθμολογία με βάση όλα όσα διάβασα και είδα μου φαίνεται ακριβοδίκαιη καθώς ναι είναι παιχνιδάρα ίσως από τα καλύτερα game ever όμως το 10 είναι υπερβολή που παίρνει σε μερικά σάιτ! Καννένα παιχνίδι δεν είναι τέλειο...
#22 al-del07 (Level 7) 21/09/2013 17:58
Πολύ ωραίο review. Το παιχνίδι φαίνεται εκπληκτικό. Άντε να βγει και για PC να χαρούμε και εμείς λίγο.
#23 stormare (Level 14) 21/09/2013 18:57
ισως το καλυτερο gta to date.η ολη φαση με την εναλλαγη 3 χαρακτηρων ειναι απολαυστικοτατη .
#24 ilovegames (Level 25) 21/09/2013 21:53
Σκέτο έπος το παιχνίδι, GOTY στα πολύ χαλαρά.
#25 +1 jacobrules (Level 10) 22/09/2013 00:14
Πολυ καλό το review Χριστιάνα,μπράβ ο σου.Το παιχνιδι έχει σπάσει κάθε ρεκορ σε πωλήσεις στην ιστορία του gaming (στο πρώτο τριήμερο διάθεσης ξεπέρασε το $1 δισ. εισπράξεις)
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ GAME,το περιμένουμε πως και πως και σε pc !!!!!
#26 Johnny8565 (Level 11) 22/09/2013 18:59
Κοντεύω να το τερματίσω εγώ, άπλα το παιχνίδι είναι Game of the Decade!!!
#27 luffy3131990 (Level 14) 22/09/2013 20:03
παιχνιδαραα!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !
#28 Vagg99 (Level 16) 23/09/2013 01:04
καλή όρεξη σε αυτούς που το πήραν :lol:
#29 rjhe (Level 22) 23/09/2013 01:10
Ωραίο review Χριστιάνα τα συγχαρίκια μου!! Εντάξει πάνω-κάτω αναμενόμενα για μένα πράγματα το GTA χωρίς να σημαίνει αυτό κάτι κακό. Το περιμένω πάντως όπως πολύς κόσμος για PC!!
#30 +1 Glamorous (Level 27) 23/09/2013 08:19
Thanks σε όλους! Η αλήθεια είναι ότι αν έβγαινε σε next gen κονσόλες ίσως να έπαιρνε και 10. Προς το παρόν με τα γραφικά που έχει, το 9.5 είναι αρκετά καλό πιστεύω. Όταν θα βγει για PC εννοείται ότι θα κάνει θραύση και πιστεύω ότι όσοι θα το κατεβάσουν πειρατικό, στη συνέχεια θα αναγκαστούν να το αγοράσουν για να παίξουν Grand Theft Auto Online. Το παιχνίδι έχει άπειρες επιλογές για γκάφες με φίλους, θα δείτε ότι μετά τις 1 Οκτώβρη θα βγουν πολλά αστεία gameplay videos από το Online του GTA V.
#31 jontho (Level 7) 23/09/2013 13:52
Κατα τη γνωμη μου ηταν αριστη η αποφαση της Rockstar να παει για τετοιου επιπεδου γραφικα (τα οποια παρεπιπτοντως ειναι για 9.5), καθως αμα επαιρνε παραδειγμα απο την ΚΟΝΑΜΙ με το PES 2014 που τα fps πανε κατω του 30 στα replay, λογω του οτι οι κονσολες δεν τα αντεχουν αυτα τα γραφικα, θα λεγαμε οτι η Rockstar εκανε κακη δουλεια, ενω τωρα αυτο δεν μπορεις να το πεις οσα μικροψεγαδια και αν εχει στον οπτικο τομεα. Αντε με το καλο στο PC με την καταπληκτικη εκδοση αυτων των γραφικων.
#32 Misfit (Level 20) 23/09/2013 16:09
Review ανταξιο του έπους Χριστιανα, ευγε!
H Rockstar με το GTAV εφτασε τις κονσολες στα ορια τους και το πετυχε με χαρακτηριστικη ανεση.
3 χαρακτηρες με βαθος, 3 λαχταριστα special abilities, τεραστιος κοσμος, απειρες δραστηριοτητες, αρτιο animation και απολαυστικο gameplay σε καθε του πτυχη. Το περιμενα οτι καποια στιγμη θα συνδυαζαν την εμπειρια απο racing (Midnight Club), shooting (Max Payne), πραγματικα ρεαλιστικο world building & storytelling (Red Dead Redemption), ακομα και απλοικά αλλα fun mechanics (Table Tennis anyone?) σε ενα game και η στιγμη ηρθε στο GTAV. Καλη μας απολαυση!
#33 euris13 (Level 22) 24/09/2013 11:13
*στη λιστα των τραγουδιων προσθεστε και το Only girl in the world απο Rihanna!
#34 Alex811 (Level 13) 24/09/2013 18:06
Το Gameplay αξίζει 10... θέλω να πω.. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ FACEPLANT! XD δε το 'χω παίξει ακόμα αλλά έχω δει αρκετά livestreams, έχω κάποιες αμφιβολίες για να physics των οχημάτων.. ανυπομονώ να το δω και από κοντά.
#35 redakos (Level 13) 25/09/2013 14:48
Περιμένω την έκδοση για PC αλλά έχω διαβάσει παντού κριτικές και αυτή ήταν μια από τις κατατοπιστικότε ρες
#36 Stikos Jr. (Level 6) 25/09/2013 16:06
Φοβερο παιχνιδακι ! Ανυπομονω να το αγορασω
#37 PresidentChaos (Level 3) 26/09/2013 20:29
Έτσι πρέπει να είναι ένα σωστό GTA!!! Άντε και το επόμενο ακόμα καλύτερο! Rockstar rules!
#38 billfrigas (Level 29) 26/09/2013 21:44
Το καλύτερο Grand Theft Autο όλων των εποχών?
#39 genaric (Level 24) 29/09/2013 15:50
απλά τρομερό!!!
#40 JimboOo (Level 5) 30/09/2013 13:32
εξερετο αρθρο που μας παραπεμπει να το αγωρασουμε κατευθειαν..κατ ι που θα κανω και εγω ο ιδιος μονο και μονο για το online mode που πειστευω θα σε μεταφερει ολοκληροτικα σε μια 2η ζωη ;)
#41 England (Level 7) 30/09/2013 15:31
To online άμα δεν κάνω λάθος σήμερα θα κυκλοφορούσε..! Έχω ανοίξει το Playstation από το πρωί και το ελέγχω κάθε λίγη ώρα, αλλά ακόμα τίποτα..Μάλλον θα κυκλοφορήσει σύμφωνα με το αμερικάνικο ημερολόγιο, σε 2-3 ωρίτσες ελπίζω..!
#42 PanosRetroshowcase (Level 11) 09/10/2013 14:21
Πραγματικά αξιόλογο παιχνίδι για την γενιά που φεύγει! Για τα γραφικά συμφωνώ με την Χριστιάνα. Ίσως να μπορούσαν να ήταν καλύτερα, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν είναι καλά ακόμα και για τα PS3/XBOX360! Αντιθέτως! Εκεί που βλέπεις low textures σε ορισμένα σημεία, μετά πας π.χ. μια βόλτα σε επαρχιακό δρόμο με καινούργια άσφαλτο και με καταρρακτώδη βροχή και βλέπεις γραφικά λες και είναι ταινία κανονική! Σαν gameplay είναι φοβερό το game και φυσικά κάργα "αλήτικο". Δεν ενδείκνυται για ανήλικα γι' αυτό οι μπαμπάδες που έχουν 12χρονους γιους, ΠΡΟΣΟΧΗ μεγάλη!
Ξέρω ότι οι περιορισμοί είναι εμφανείς, όμως θα προτιμούσα να είχε μεγαλύτερη ελευθερία στο θέμα "μπαίνω σε όποιο κτίριο θέλω"! Προσωπικά το παίζω σε ΧΒΟΧ 360 και με ικανοποιεί απόλυτα. Για τα παιδιά που έχουν απορία περί τιμής, το Game (για XBOX 360) κοστίζει 55 Ευρώ στο Console Club.
Have fun!
Nice review Χριστιάνα ;)
#43 TitoBulletproof (Level 4) 09/10/2013 18:11
Παιχνίδι του Αιώνα
#44 Edu Martínez (Level 4) 09/10/2013 18:27
Συγχαρητήρια πολύ καλή η ανάλυση σας!
#45 ManosXoude (Level 4) 10/10/2013 07:22
Αντε να βγει και για το PC ... δεν την παλευω..
#46 billaia (Level 1) 10/10/2013 14:33
τρομερό παιχνίδι, αν βγει και για PS4 (ελπίζω πως ναι) θα κάνει και εκεί πάταγο
#47 vittas (Level 6) 10/10/2013 15:28
δώστε gta v και στους pc gamers ρε παιδιά!!! τι παγαποντιά έκανε πάλι η sony για να υπάρχει μονο για ps3 δεν κατάλαβα!!
#48 dimokritos (Level 6) 13/10/2013 04:29
περιμενουμε και στο pc...
#49 cosmic7 (Level 12) 15/10/2013 18:34
Πολύ καλό review!!! Είμαι fan της σειράς και μπορώ να πω ότι είναι το καλύτερο GTA μέχρι και σήμερα, όχι όμως με μεγάλη διαφορά καθώς το San Andreas δεν μπορεί να το αγνοήσει κανείς.... Το πήρα από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας και ακόμα δεν το έχω βγάλει από το PS3!!!
#50 liak0ssss (Level 5) 16/10/2013 01:32
Ξέρουμε πότε βγαίνει σε PC?
#51 Manos (Level 39) 18/10/2013 15:41
Quoting liak0ssss:
kseroume pote vgenei se pc?

Ακομα δεν υπαρχει κατι επίσημο.
#52 cras_6O4 (Level 8) 10/01/2014 21:07
Πάρα πολύ καλό βελτιωμένο σε κάθε τομέα αλλά το online έχει ακόμα προβλήματα
#53 general 4 (Level 8) 26/01/2014 13:56
Quoting Manos:
Quoting liak0ssss:
kseroume pote vgenei se pc?

Ακομα δεν υπαρχει κατι επίσημο.

εχω δει ενα εγγυρο γερμανικο site οπου αγοραζεις και παιχνιδια κατεβαζεις δηλ σαν το stem γραφει οτο κυκλοφορει για pc 31-3-2014 στα 49ε
#54 Sotiris (Level 29) 15/03/2014 01:11
Από την μέρα κυκλοφορίας του σε ένα μήνα πήρα το platinum :lol:
#55 NoGood! (Level 24) 10/07/2014 21:53
Κορυφήήήήη!!!!! Ένα παιχνίδι εκατομμυρίων!!!
#56 vagos41 (Level 6) 19/07/2014 17:36
Απίθανο αν και το περίμενα καλύτερο με βάση αυτά που είχε παρουσιάσει η rockstar.
#57 dasenios (Level 6) 08/09/2014 11:19
τι να πω τελεια γραφικα τελεια φυσικη τελεια ιστορια
#58 dipratsi (Level 7) 10/09/2014 12:27
Bravo για το review, με πήρατε και με ρίξατε μέσα στο game.. κατατοπιστικότα τοι γιατί δυστυχώς δεν το έχω δεί ακόμα, ούτε παίξει το παιχνίδι!! Διαχρονική παιχνιδάρα και απλά το game είναι masterpiece και blockbuster τι να λέμε τώρα!! :P
#59 olimpiakara24 (Level 3) 16/09/2014 21:26
Το καλητερο παιχνιδι που υπαρχει, ειναι κορυφη!!!!!!!!! !!!
#60 steliosgiol (Level 7) 20/10/2014 10:12
Το καλύτερο της σειρας κατα την αποψη μου ηταν το vice city! Το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να το παρω στην next gen κονσολα μου, διοτι φενεται παρα πολυ ωραιο!!
#61 paoacab13 (Level 2) 31/12/2014 03:29
ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολυ καλο.Το μονο ελαττωμα ειναι οι χρονοι φορτωσης του onile σε ps3&xbox 360.Λογικο επειδη το παιχνιδι ειναι τεραστιο σε μνημη αλλα θα μπορουσαν με ενα patcaki να φτιαξουν λιγο τους χρονους φορτωσης.
#62 Scar (Level 6) 23/04/2015 14:09
Η αγαπημένη μου έκδοση της σειράς.Την θεωρώ ένα κλικ καλύτερη από το GTA 4.Απο τα καλύτερα games της γενιάς του.
#63 johnymar (Level 2) 28/05/2015 22:45
Game Of The Year!
#64 Fatos Sulce (Level 5) 26/07/2015 14:50
Εδω μιλαμε για παιχνιδαρα ετσι;
#65 maoman (Level 1) 16/07/2016 15:16
Ένα από τα καλύτερα games της Rockstar.
Score 9.5
9.09 User Score
(119 votes )
User Reviews 10
Genre: Action-Adventure
Developer: Rockstar North
Publisher: Rockstar Games
Διάθεση: CD Media (210-6854220)
Players:
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 17/9/2013
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
eFootball 2023   (5.0)
2.
4.
5.
6.
Overwatch 2   (6.0)
7.
Trek to Yomi   (9.0)
8.
God of War (PC)   (9.0)
9.
Stray   (8.0)
Notification