God of War Ragnarok: Valhalla DLC

Hot
REVIEWED ON PS5 (Primary version tested)   PS4  

Η Valhalla άνοιξε τις πύλες της και σας περιμένει.

Η Valhalla άνοιξε τις πύλες της και σας περιμένει.

Η Valhalla άνοιξε τις πύλες της και σας περιμένει.

Κάτι παραπάνω από 1 χρόνο μετά την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου Action – Adventure της Sony, η αγαπημένη σειρά τόσο των Greek gamers, αλλά και γενικότερα, επιστρέφει με μια ακόμη μικρή προσθήκη στην παλέτα της. Μετά το κλείσιμο της ιστορίας του God of War Ragnarok, υπήρχε η αίσθηση πως κάτι ακόμα θα μπορούσε να δοθεί για να ολοκληρωθεί πλήρως. Μην ξεχνάτε πως η ιστορία εκείνη αφορούσε την προφητεία του Ατρέα, αλλά και κατά πόσο θα μπορούσε πραγματικά να την αλλάξει, κάτι το οποίο γνώριζε αρκετά καλά ο Kratos.

Ωστόσο, η τελευταία προσθήκη σε μορφή DLC ονόματι Valhalla αφορά αποκλειστικά και μόνο τον Kratos. Το DLC είναι δωρεάν και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό μόνο εφόσον έχετε το base game. Μια αρκετά έξυπνη κίνηση της Santa Monica studio, η οποία για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνει το πόσο πραγματικά νοιάζεται για τους οπαδούς της, καθώς ούτε το Valhalla στερείται ποιότητας. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια, υπάρχει έντονη η τάση των video games, να μεταφέρουν το setting σε σκανδιναβικά μέρη και ακόμα και να χρησιμοποιούν το όνομα Valhalla στον τίτλο τους. Λίγες είναι εκείνες που καταρρίπτουν τα στερεότυπα των Vikings και αφοσιώνονται στην πραγματική ουσία του πράγματος.

god of war ragnarok valhalla dlc 1

Γνώθι σαυτόν
Το γεγονός ότι ο Kratos δεν ησυχάζει ποτέ δεν είναι κάτι καινούργιο. Πάντα θα τον κυνηγάει το παρελθόν του, μέχρι να αποφασίσει να το αποδεχτεί και να αποδεχτεί και τον εαυτό του. Πλέον με την σοφία ενός μεγαλύτερου άντρα και γονιού, μπορεί και βλέπει τα γεγονότα από μια διαφορετική οπτική. Ωστόσο, οι τύψεις πάντα θα παραμένουν τύψεις. Παραμένει άραγε το ίδιο ασυναίσθητος, όσο ήταν όταν κυνηγούσε να εξοντώσει μέχρι και τον τελευταίο θεό του Ολύμπου; Πόσο εύκολο είναι πραγματικά να ξεχάσει κανείς αυτή την μεριά του εαυτού του; Ο Kratos με οδηγό πάντα τον Mimir, επιστρέφει με την βάρκα του σε ένα μέρος που ονομάζεται "The Shores". Έπειτα από μια γρήγορη αρκετά περιήγηση συναντάει την Freya, η οποία αναρωτιέται τι γυρεύει εκεί. Έχοντας λάβει μια πρόσκληση για τις πύλες της Valhalla, ο Kratos χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίζει να τις διαβεί.

Η Valhalla ξέρει τα πάντα για σένα
Έντονη εντύπωση του προκαλούν, όλα όσα συναντάει στην Valhalla. Ο γνωστός πλέον παράδεισος για όσους έπεσαν ένδοξα στην μάχη (κατά την Νορβηγική μυθολογία), γνωρίζει αρκετά καλά τον Kratos και μπορεί να τον διαβάσει ως "ανοιχτό βιβλίο". Μπορεί και ελέγχει τις σκέψεις του πολεμιστή μας, κάνοντας τον να αμφιβάλει για αρκετά πράγματα. Σκοπός του είναι πέραν του να καταφέρει να επιβιώσει στις προκλήσεις της, να ανακαλύψει τόσο τον αποστολέα της πρόσκλησης αυτής, αλλά και τον πραγματικό λόγο για τον οποίον βρίσκεται εκεί.

 

Κάτι μου θυμίζεις εσύ
Βασικό selling point, πέραν της ιστορίας είναι και το gameplay των God of War video games. Το συγκεκριμένο DLC, αν και μέρος ενός Action-Adventure τίτλου, δανείζεται στοιχεία και από τα Roguelike. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για checkpoints και για τυχόν χαμένα currencies, καθώς κάνετε respawn κάθε φορά στην αρχή, με την δυνατότητα αναβάθμισης των attributes σας. Το μοντέλο χειρισμού είναι ίδιο με εκείνο του base game. Με τα τετράγωνο/ X (για PlayStation και Xbox) να αχρηστεύονται από την στιγμή που δεν υπάρχει πλέον ο Ατρέας κοντά σας. Πατήστε μια φορά το Χ/Α για parry και δύο φορές για dodge. Με το R1/RT κάνετε επίθεση (light attack), ενώ κρατώντας το πατημένο εφαρμόζει ένα special attack, μοναδικό για κάθε όπλο του. Με το R2/RB κάνετε heavy attack και σε περίπτωση που επιλέξετε να παίξετε με το Leviathans Axe, μπορείτε να πετάξετε τον εχθρό μακριά σας και να προκαλέσετε επιπλέον ζημία στους γύρω τους. Με το L1/LT έχετε την θρυλική ασπίδα σας, μέσω της οποίας μπορείτε να κάνετε τόσο block (σε περίπτωση που επιθέσεις που δέχεστε είναι blockable), όσο και parry αν καταφέρετε να πετύχετε το σωστό timing. Τέλος κρατώντας πατημένο το L1/LT και ένα από τα R1/RT και R2/RB χρησιμοποιείτε light και heavy ruin attacks αντίστοιχα.

Ένα νέο χαρακτηριστικό που έρχεται να προστεθεί στα controls, είναι ο συνδυασμός L1/LT με κύκλο/B, κάνοντας χρήση ενός νέου skill move Valhalla runic attack. Την αποκτάτε σταδιακά όσο προοδεύετε στην ιστορία και έπειτα μπορείτε είτε να την κάνετε equip είτε να την αλλάξετε μετά από κάποιο boss fight. Έχει μικρό cooldown, αλλά είναι περιορισμένη με μερικά charges. Όλα και όλα τα κεφάλαια, που μπορείτε να παίξετε στο μοναδικό και μόνο single player mode του Valhalla, είναι μόλις 6. Σε όλα τους απαιτείται από εσάς να περάσετε τις πύλες της Valhalla και να δοκιμαστείτε όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Μια ακόμη έξυπνη κίνηση της Santa Monica Studio, ήταν να συνδυάσει στοιχεία από παλαιότερα God of War, όχι μόνο στην ιστορία, αλλά και στο gameplay. Έτσι θα συναντήσετε εχθρούς από το God of War 1 κυρίως Legionnaires, Minotaurs, Cyclopses, Harpes, Wraiths και τις Sirens. Κυριολεκτικά σαν να μην πέρασε μια μέρα.

god of war ragnarok valhalla dlc 2

Έχει 5 επίπεδα δυσκολίας (Show Me Will, Resolve, Courage, Prowess, Mastery). Ανεξαρτήτου δυσκολίας, όσοι έχετε παίξει τα προηγούμενα God Of War σίγουρα θα θυμάστε το πόσο ανυπόφοροι μπορούν να γίνουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν εμπλουτιστεί λίγο με ένα νέο skill, κοινό για όλους τους. Με αυτό τον τρόπο, εάν δεν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, κινδυνεύετε να χάσετε αρκετά μεγάλο μέρος του Spartan Range και της ζωής σας. Για να το αποφύγετε αυτό, δώστε έμφαση στο resistance των εχθρών. Για παράδειγμα η μπλε μπάρα αφορά αντίσταση στον πάγο, οπότε πρέπει να τους "τσουρουφλίσετε" με τα blades of Athena.

Πειραματιστείτε σε κάθε run και με διαφορετικά όπλα, δίνοντας έμφαση στην αναβάθμιση τους (έστω και προσωρινά), σε κάθε γύρο της Valhalla. Υπάρχουν chests που σας προσφέρουν perks και glyphs, για αυτόν τον σκοπό, είτε αναβαθμίζοντας την ζημιά που προκαλείτε στους εχθρούς είτε τα attributes τους. Αν και τα 6 αυτά κεφάλαια, διαρκούν κάπου στις 6 ώρες, μου χρειάστηκαν περίπου 10 καθώς έπρεπε να θυμηθώ τα controls. Για αυτό τον λόγο, εξάλλου, σας προτείνεται να ξεκινήσετε το DLC, μετά το πέρας της ιστορίας του base game, τόσο για να μην φάτε spoilers, αλλά και για να έχετε πιο φρέσκα τα controls.

Μόνο δυνατότεροι μπορείτε να βγείτε από τις προκλήσεις της Valhalla

Το παρελθόν ζωντανεύει.
Για ακόμα μια φορά τα γραφικά εντυπωσιάζουν στο God of War. Λεπτομέρειες στα πρόσωπα των χαρακτήρων με ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνο του Kratos. Ζωντανά facial expressions, συμβάλλοντας στο immersion του παίκτη και εμβαθύνοντας στην αισθητική μεριά της ιστορίας. Όμορφα χρώματα, αντιπροσωπευτικά για το κάθε βασίλειο που θα εξερευνήσετε. Αισθητικά έχουν καταφέρει, μάλιστα, να κρατήσουν ατόφιο τον σχεδιασμό των εχθρών παλαιότερων God of War, προκαλώντας έντονη νοσταλγία. Βέβαια, όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να αναδειχθούν αν δεν έτρεχαν σε 60 fps και 1440 με 2160p ανάλυση.

Οι φωνές στο κεφάλι μου
Ένα ακόμα στοιχείο που δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα God of War είναι και ο ήχος. Για ακόμη μια φορά υπάρχει ελληνική μεταγλώττιση, αρκετά ανώτερη από τα προηγούμενα, με αρκετά εύστοχη μετάφραση του αγγλικού κειμένου. Για ακόμη μια φορά η ερμηνεία του Δημήτρη Χαβρέ (Kratos) είναι επιβλητική, ενσαρκώνοντας την φωνή του Kratos. Σε συνδυασμό με την εξίσου ιδιαίτερη ερμηνεία του Τηλέμαχου Κρεβάικα (Mimir), το τελικό αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. Το κερασάκι σε αυτή την ηχητική πανδαισία έρχεται να βάλει για ακόμη μια φορά η μουσική του Bear McCreary. Οι συνθέσεις του, όπως και στο προηγούμενο God of War έχουν αρκετά έντονο το epic στοιχείο, ετοιμάζοντας τον κάθε παίκτη για μάχη.

god of war ragnarok valhalla dlc 3

 

Σύντομος μεν, ευχάριστος δε επίλογος στο Ragnarok
Συνοψίζοντας το God of War Ragnarok: Valhalla (DLC), είναι το δωρεάν expansion στο base game και το βρίσκετε αποκλειστικά μέσω του PS store. Αρκεί να έχετε αγοράσει το base game, για να έχετε πρόσβαση σε αυτό. Το Roguelike Action – Adventure της Sony, καταφέρνει μέσα σε ένα σχετικά εύλογο χρονικό διάστημα περιεχομένου, να προσφέρει ποιότητα διατηρώντας εκείνα τα σημεία που αγάπησαν οι οπαδοί της, αλλά και εμπλουτίζοντας τα μέσω της πολύ ενδιαφέρουσας ιστορίας του. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους καινούργιους στα God of War να πάρουν μια μικρή γεύση για την αρχή αυτής της τόσο πετυχημένη video game σειράς και να τους ενθαρρύνει να παίξουν τα παλαιότερα, ενώ για τους πιστούς της σειράς να απολαύσουν για λίγο ακόμα το ταξίδι του Kratos και του Mimir.

Θετικά:
- Εντυπωσιακά γραφικά
- Η έξυπνη ενσωμάτωση παλαιότερων God of War
- Δυνατές ερμηνείες
- Αρκετά απολαυστική ιστορία
- Σωστή συμπεριφορά AI
- Είναι δωρεάν

 Αρνητικά:
- Επαναλαμβανόμενες αποστολές
- Αρκετά περίεργο hit box

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 8
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 9
Αντοχή: 5.5
Γενικά: 8.3

Περάστε τις πύλες της Valhalla και ανακαλύψτε τον εαυτό σας.

Γιώργος Χατζηϊωαννίδης

NEWS   VIEW ALL

God of War: Ragnarok Valhalla Free DLC

Η Sony ανακοίνωσε ένα δωρεάν DLC για το God of War Ragnarok Θα ονομάζεται God of War Ragnarok - Valhalla DLC και θα κυκλοφορήσει στις 12 Δεκεμβρίου. Έτσι, η PlayStation κάνει ένα καλό δώρο σε ...
Posted (08 Dec 2023)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 -1 kostas294 (Level 10) 01/07/2024 13:41
"Free" DLC με τέτοιο ωραίο story. Η Santa Monica ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ!
#2 DragonSlayer (Level 6) 01/07/2024 16:22
Quoting kostas294:
"Free" DLC με τέτοιο ωραίο story. Η Santa Monica ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ!


Ανυπομονώ για το επόμενο παιχνίδι της Santa Monica. Λέγεται πως θα είναι μάλλον καινούργιο God of war , καθώς έχει αναρτήσει job offers που πιθανώς να παραπέμπουν σε αυτό
#3 Kadaz (Level 24) 01/07/2024 20:43
Επικό δώρο το free dlc.
#4 DragonSlayer (Level 6) 01/07/2024 20:50
Quoting Kadaz:
Επικό δώρο το free dlc.


Έτσι είναι. Βέβαια απαιτεί να έχεις το base game το οποίο σίγουρα μπορείς να το βρεις σε digital σε αρκετά πιο χαμηλή τιμή ( αν δεν είσαι συλλέκτης retail έκδοσης) και μάλιστα ακόμα πιο χαμηλά σε περίοδο εκπτώσεων , εορτών κλπ κλπ .
Η Santa Monica studio και η Sony βέβαια σέβονται την τσέπη του παίκτη (εντάξει μερικές επιλογές της Sony είναι λίγο αμφιλεγόμενες) αλλά αν είσαι οπαδός της σειράς αξίζει να επενδύσεις στο God Of War. Άλλοι κοιτάνε να σου προσφέρουν ποιότητα και άλλοι απλά να στα πάρουν, έτσι πάνε αυτά.
Score 8.3
8.5 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: Roguelike Action - Adventure
Developer: Santa Monica Studio
Publisher: Sony Interactive Entertainment
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players: 1
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 12/12/2023
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification