Pokémon Scarlet and Violet

Hot
REVIEWED ON Switch  

Μία ευχάριστη αλλά ημιτελής προσθήκη στη σειρά.

Μία ευχάριστη αλλά ημιτελής προσθήκη στη σειρά.

Μία ευχάριστη αλλά ημιτελής προσθήκη στη σειρά.

Οι συστάσεις για την σειρά των παιχνιδιών Pokemon μπορεί πλέον να είναι περιττές, ωστόσο το ξεκίνημά τους ήταν αρκετά ταπεινό με την πρώτη εμφάνιση της σειράς να αποτελεί ένα γραμμικό RPG κλασσικού τύπου από την Gamefreak για το Game Boy το 1996. Ωστόσο, έκανε παγκόσμια αίσθηση με το εθιστικό gameplay του.

Παρά την τεράστια εμπορική επιτυχία παγκοσμίως και μετά από 30 χρόνια περίπου, η κύρια συνταγή του να πιάνεις και να παλεύεις με τα “τερατάκια τσέπης” έχει μείνει πιστή στην αρχική ιδέα για όλες τις κύριες προσθήκες του τίτλου.

Ξεκινώντας με 151 Pokemon στην πρώτη γενιά και πλέον ξεπερνώντας τα 1000 αυτή η προσήλωση στην αρχική ιδέα έχει κρατήσει τους ακόλουθους της σειράς να επιστρέφουν με θρησκευτική ευλάβεια σε κάθε νέα προσθήκη. Με το σύμπαν της σειράς να μεγαλώνει και τα Pokemon να κάνουν την μετάβαση στο 3d, το όνειρο κάθε φαν ήταν η κυκλοφορία ενός open world τίτλου από τα χέρια της Gamefreak,οπού ο παίκτης θα έχει την ελευθερία να διαλέξει εκτός από τα Pokemon που θα τον συντροφεύουν και τον τρόπο που θα κινείται και θα αλληλεπιδρά μέσα σε αυτό τον κόσμο.

Οι Pokemon Violet & Scarlet είναι η επέκταση αυτής της ιδέας η οποία υλοποιήθηκε πρώτα στο Pokemon Arceus υπό περιορισμούς. Πλέον έχουμε για πρώτη φορά έναν πραγματικά ανοιχτό κόσμο με τα Pokemon να βρίσκονται και να αλληλεπιδρούν με φυσικό τρόπο στο περιβάλλον και τον παίκτη να προσεγγίζει κάθε στόχο πιο ρεαλιστικά. Παρά το θέλγητρο αυτής της ιδέας, η υλοποίηση σε σημεία απογοητεύει αρκετά και βρίσκει τοίχο στο πως να κάνει τον κόσμο της να λειτουργεί φυσικά και ομαλά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

pokemon scarlet and violet 1

Εξερευνώντας το παρελθόν ή το μέλλον
Κύριος πρωταγωνιστής του lore των Pokemon και ως εκ τούτου του σενάριο γύρω από κάθε κύριο τίτλο της σειράς είναι τα Legendary, τα οποία φιγουράρουν στο κουτάκι της αντίστοιχης έκδοσης του παιχνιδιού. Πρόκειται για θρυλικά Pokemon τα οποία είναι μοναδικά. Μπορείς να τα πιάσεις μόνο μία φορά και τα συναντάς κατά την κλιμάκωση του παιχνιδιού. Στην περίπτωση της Violet & Scarlet τα Miraidon & Koraidon αντίστοιχα μας συντροφεύουν από την αρχή της περιπέτειας μας.

Έχοντας χάσει τις δυνάμεις τους και την ικανότητά τους για μάχη από ένα ανεξήγητο γεγονός βρίσκονται στην διάθεση του παίκτη ως companion και αποτελούν το μέσο μετακίνησης στον κόσμο της Paldea. Με την πρόοδο του παιχνιδιού ανακτούνε κάποιες από τις δυνατότητές τους, οι οποίες βοηθάνε στην καλύτερη εξερεύνηση του κόσμου και ξετυλίγουν το μυστήριο της ιστορίας τους. Η βασική πλοκή χωρίζεται σε τρία διαφορετικά μονοπάτια ,τα Victory Road, Starfall Street και Path of Legends τα οποία μπορούμε να προσεγγίσουμε με όποια σειρά θέλουμε.

Από αυτά τα τρία, οι βετεράνοι της σειράς θα αναγνωρίσουν το Victory Road στο οποίο όπως και εδώ σκοπός είναι να συλλέξουμε 8 διαφορετικά εμβλήματα νικώντας Gym Leaders πριν φτάσουμε στους Elite Four και μονομαχήσουμε με τον Champion,για να πάρουμε τον τίτλο του νικώντας τον.

Τα άλλα δύο μονοπάτια εξιστορούν τα γεγονότα ενός δευτερεύων χαρακτήρα των οποίων τα κίνητρα για τον σκοπό τους είναι αρκετά θολά στην αρχή. Το σενάριο στο σύνολό του παρά τις αδυναμίες είναι αρκετό για να εντείνει την περιέργεια και να κρατήσει το ενδιαφέρον, ενώ σε σημεία κρύβει και εκπλήξεις ή θίγει θέματα που δεν μας έχει συνηθίσει η σειρά.

Καλωσορίσατε στην Paldea
Η ιστορία μας ξεκινάει όπως όλες οι άλλες κλασσικές προσθήκες της σειράς,με τον χαρακτήρα μας,ένα νεαρό αγόρι ή κορίτσι-ανάλογα με την επιλογή του παίκτη, να ετοιμάζεται φεύγοντας από το σπίτι του για να γίνει εκπαιδευτής Pokemon. Η αρχική επιλογή του πρώτου Pokemon και σύμφωνα με την άγραφη παράδοση της σειράς είναι ανάμεσα σε τρεις τύπους,water,fire και grass,τα οποία μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε μετά από μια επίδειξη των δυνάμεών τους.

Με το πρώτο Pokemon στην κατοχή μας και νικώντας το ένα εκ των δύο στην πρώτη μας μάχη ξεκινάμε το ταξίδι μας για την Uva Academy,την ακαδημία Pokemon όπου παρευρίσκονται νεαροί μαθητές από όλη την περιοχή. Κάπου εδώ γνωρίζουμε και το Miraidon (στην δική μας περίπτωση) το οποίο αφού το βοηθήσουμε να ξεφύγει από μια δύσκολη κατάσταση γίνεται ο μόνιμος companion μας.

pokemon scarlet and violet 3

Φτάνοντας στην Mesagoza την πρωτεύουσα της Paldea,όπου και φιλοξενείτε η Uva Academy,συστήνονται και άλλοι χαρακτήρες στην ιστορία,τους οποίους μετά από χρονοβόρους και σε πολλές περιπτώσεις μονότονους διαλόγους μας ξεκλειδώνουν τα κύρια quest. Το ετήσιο “κυνήγι του θησαυρού” που διεξάγεται από την Ακαδημία μια φορά το χρόνο βάζει τους μαθητές σε διάφορες δοκιμασίες με στόχο να ανακαλύψουν τον δικό τους θησαυρό στην περιοχή.

Σε αυτό το σημείο ξεκινάει και η αναζήτηση σε ένα από τα δύο μονοπάτια που θα επιλέξουμε και ο κόσμος ανοίγει προσφέροντας την δυνατότητα της εξερεύνησης. Πεδιάδες,λαγκάδια,ρυάκια και βουνά σφύζουν από Pokemon,είτε σε κοπάδια, είτε κρυμμένα ακόμα και στον αέρα η Paldea μας προσφέρει από πολύ νωρίς μια πολύ μεγάλη ποικιλία από Pokemon που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ή να πιάσουμε από την πρώτη κιόλας ώρα. Ο προορισμός που θέλουμε να φτάσουμε στα quest μας είναι ευδιάκριτος στον χάρτη αλλά ο τρόπος σφύζει ου τον προσεγγίζουμε εξαρτάται από εμάς χωρίς να υπάρχουν κατευθυντήριες.

Ωστόσο ανάμεσα σε εμάς και τον προορισμό μας πέρα από τα άγρια Pokemon,έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τυχαία npc σε μάχες pokemon.Η ουσιώδης διαφορά σε αυτό τον τίτλο είναι ότι κάθε μάχη είναι προαιρετική και δεν θα βρεθεί πουθενά κανένας να μας “κλείσει” τον δρόμο εάν δεν τον κερδίσουμε σε μονομαχία.

pokemon scarlet and violet 4

Μια πινελιά φρεσκάδας σε κάτι γνώριμο
Παρά το open world περιβάλλον και την εξερεύνηση ο κύριος πυρήνας των Pokemon τίτλων ακόμα και εδώ βασίζεται στο battle system. Οι μάχες είναι turn=based και είναι 1v1 ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις συναντάμε διπλές μάχες όπου 2 pokemon πολεμάνε με άλλα 2 από κάθε πλευρά. Κύριο ρόλο στο αποτέλεσμα του νικητή παίζει το lvl,το type των pokemon και το type των επιθέσεων. Οι types αυτοί χωρίζονται σε 18 διαφορετικές κατηγορίες, οι οποίοι έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έναντι άλλων (το water έναντι του fire,το fighting έναντι του rock κτλ).

Αυτή η γνωστή, απλή και κατανοητή συνταγή βρίσκει μικρές παραλλαγές σε κάθε νέα προσθήκη της σειράς, στις Pokemon Violet & Scarlet έχουμε το φαινόμενο του terastilize,μια προσωρινή μεταμόρφωση η οποία μετατρέπει το Pokemon σε μια πιο γυαλιστερή μορφή και προσθέτει ένα σύμβολο στο κεφάλι τους ( κάτι που μοιάζει με collab της pokemon company με την swarovski ),το οποίο προδίδει το type που έχει η συγκεκριμένη εξέλιξη.

pokemon scarlet and violet 6

Το terastal φαινόμενο επηρεάζει τον τύπο και την δύναμη του ίδιου type επιθέσεων, το ιδιαίτερο σε αυτό τον μηχανισμό είναι ότι πλέον μπορούμε να αλλάξουμε το type των Pokemon όταν κάνουν terastilize.Το tera type αν και μόνο ένα, μπορεί να ποικίλει ακόμη και στο ίδιο είδος Pokemon προσφέροντας μέχρι και 3 διαφορετικούς τύπους, κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί στην σειρά. Η δυνατότητα αυτή περιορίζεται μια φορά σε κάθε μάχη μέσω του tera orb,το οποίο για να το ξαναχρησιμοποιήσουμε πρέπει να επισκεφθούμε ένα pokemon center.Στις περιπτώσεις που συναντάμε ένα άγριο terastilized pokemon για να το πιάσουμε πρέπει πρώτα να εξασθενήσουμε αρκετά τους hit points σε σημείο που επιστρέφει στην αρχική του μορφή για να πετάξουμε την pokeball.Η αναζήτηση αυτών των σπάνιων pokemon μπορεί να κρατήσει απασχολημένους για πολλές ώρες τους παίκτες ειδικά αν αναζητάνε κάποιο με συγκεκριμένο tera type,ωστόσο είναι πολύ εύκολα να τα ξεχωρίσεις καθώς “γυαλίζουν” από πολύ μακρυά και μέσω του χάρτη εμφανίζονται τα σημεία οπού μπορείς να τα συναντήσεις.

Το let’s go που μας συστήνετε από νωρίς είναι ένας νέος μηχανισμός όπου μας επιτρέπει να στέλνουμε το πρώτο pokemon της εξάδας μας αντιμετωπίσει μόνο του ένα άλλο άγριο pokemon.Οι σύντομες αυτές αυτόματες μάχες, δίνουν λιγότερες ανταμοιβές, τόσο σε αντικείμενα όσο και σε πόντους εμπειρίας.Τ α αντικείμενα που μας δίνουν τα wild pokemon είναι απαραίτητα για την δημιουργία νέων ή επιπλέον TM,δηλαδή επιθέσεων που μπορεί να μάθει ένα pokemon,η προσθήκη του crafting αν και απλή είναι ευπρόσδεκτη και δένει όμορφα με τους υπόλοιπους μηχανισμούς.

Στο σύνολό τους οι μάχες ακόμη και των πιο προχωρημένων αντιπάλων είναι αρκετά βατές για τους βετεράνους της σειράς που γνωρίζουν τις αδυναμίες των pokemon types. Για τους νέους χρειάζεται αρκετή εξοικείωση η οποία μπορεί να αποκτηθεί από τα μαθήματά της Uva Academy,έναν τελείως προαιρετικό μηχανισμό αποτελούμενο από διαλόγους ο οποίος δίνει αναλυτικές πληροφορίες όσο αφορά τις μάχες και τα pokemon. Επίσης η σειρά που θα προσεγγίσετε τα quest,είτε πρόκειται για τα gyms είτε για τα γιγαντιαία pokemon του path of legends επηρεάζει την πρόκληση που έχετε να αντιμετωπίσετε.

Η κάθε πόλη στην Paldea έχει και από ένα gym,στο οποίο για να προκαλέσουμε τον gym leader θα χρειαστεί να περάσουμε από διάφορα gym test,τα οποία διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους. Θα χρειαστεί να εκτελέσετε χωρογραφίες, να βρείτε κρυμμένα μυστικά μέσα στην πόλη, να αντιμετωπίσετε άλλους trainers μέχρι και να να κερδίσετε αγώνες δημοπρασίας. H προσθήκη αυτών των νέων μηχανισμών μας φάνηκε εντελώς αδιάφορη και πρόχειρη στην εκτέλεσή της σε αντίθεση με τις περιπτώσεις που είχαμε να λύσουμε κάποιο γρίφο.

pokemon scarlet and violet 2

Κάπου εδώ οφείλουμε να αναφερθούμε σε μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες του τίτλου, την έλλειψη πρόκλησης και αναζήτησης μέσα στο main quest. Παρόλο που μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο που θα πάτε από το σημείο Α στο Β, δεν έρχεστε σχεδόν ποτέ αντιμέτωποι με την αναζήτηση κάποιου μυστηρίου, κάτι το οποίο πάντα έδινε μια επιπλέον πνοή στο lore του κόσμου των pokemon.

Το traversing όσο γίνεται καβάλα στο Miraidon είναι αρκετά διασκεδαστικό σε σημεία, αλλά στο σύνολό του ο μηχανισμός απογοητεύει. Ειδικά πεζοί η κίνηση του χαρακτήρα δεν είναι όσο ομαλοί θα έπρεπε και διάφορα σημεία στον κόσμο μπερδεύουν με αυτό που πρέπει να απεικονίσουν λόγω των κακών σκιάσεων και textures.

Μέσα σε αυτό τον ανοιχτό κόσμο πέρα από τα κεντρικά σημεία οπού μπορείς να κάνεις heal την εξάδα των pokemon, σου δίνετε η δυνατότητα όπου στο επιτρέπει το terrain να κάνεις picnic.Με μια επιλογή στο μενού, στήνετε ένα κεντρικό τραπέζι, ρίχνουμε μια μπάλα και αφήνουμε όλα τα pokemon της εξάδας μας ελεύθερα. Μπορούμε να φτιάξουμε συνταγές με σάντουιτς τα οποία ανεβάζουν προσωρινά στατιστικά και δίνουν διάφορα άλλα bonus και buffs,όπως και το να αλληλεπιδράσουμε με τα pokemon ή να τα κάνουμε μπάνιο κάτι που αυξάνει το friendship.Το πιο σημαντικό όμως για τα picnic είναι ότι αποτελούν την μόνη μέθοδο για breeding,δηλαδή την εμφάνιση αυγών από τα οποία γεννιούνται τα pokemon. 

Ξεχωριστό κομμάτι στο gameplay του τίτλου και από τις καλύτερες προσθήκες, είναι η επιστροφή των raid battles.Πρόκειται για μάχες στις οποίες μόνοι μας ή με άλλα τρία άτομα αντιμετωπίζουμε ένα ισχυρό pokemon με διαφορετικό tera type από το συνηθισμένο, στις οποίες σκοπός είναι να το πιάσουμε αφού το κερδίσουμε πριν την λήξη του χρόνου. Μετά από κάθε επιτυχημένη προσπάθεια λαμβάνουμε και αντίστοιχα αντικείμενα ως ανταμοιβή.

Στις Scarlet & Violet έχουμε παραλλαγές Pokemon από το παρελθόν και από το μέλλον αντίστοιχα. 

Το Pokedex αποτελείται και αυτή τη φορά από 400 pokemon,παρόλο που πλέον έχουμε ξεπεράσει τα 1000.Αυτό σημαίνει ότι πάνω από τα μισά λείπουν μέχρι τουλάχιστον να έχουμε νέα dlc ή updates και αν αναλογιστεί κανείς ότι κύριος στόχος των περισσότερων fans είναι η ολοκλήρωση του pokedex,πρόκειται για μια διαδικασία που δεν παίρνει όσο χρόνο απαιτούταν στο παρελθόν.

Η παρέα μετράει

Η σύνδεση με άλλους παίκτες ήταν πάντα ένα από τα κύρια concept τόσο σε θέμα gameplay όσο και marketing από τον πρώτο κ’ολας τίτλο στο gameboy.Πάντα οι παίκτες μπορούσαν και θεωρούταν απαραίτητο να κάνουν μάχες και να ανταλλάξουν pokemon τα οποία βρίσκονται μόνο σε μία εκ των δύο εκδόσεων που κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα. Η μετάβαση σε open world έφερε επιπλέον επιλογές σε αυτό τον τρόπο αλληλεπίδρασης.

Με έναν έως τέσσερις άλλους παίκτες να μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα, έρα από τις προηγούμενες επιλογές δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσετε μαζί την Paldea,να κάνετε tera raid battles,και picnics. Ενώ στην περίπτωση που είστε συνδεδεμένοι με κάποιον παίκτη που έχει την άλλη έκδοση γίνονται διαθέσιμα και σε εσάς τα αποκλειστικά pokemon.

pokemon scarlet and violet 2

Δυστυχώς το multiplayer θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερο εκτόπισμα,καθώς η μόνη νέα κοινή δραστηριότητα που προσφέρει η σειρά και αξίζει να επαναλάβεις περισσότερο από μια φορά είναι τα raid battles.Ειδικά στα tera raid battle των πέντε ή έξι αστεριών που αποτελούν τα πιο δύσκολα,η συνεργασία και η στρατηγική είναι απαραίτητη για να επιτευχθεί ο στόχος.Με την Nintendo να προσθέτει συνεχώς event,τα raid battles δίνουν μεγάλο replayability.

Στο σύνολο της η multiplayer εμπειρία μας άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις καθώς το παιχνίδι “κράσαρε” σε μερικούς από εμάς και η εμφάνιση framedrops ήταν πιο συχνή.

Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός
Κάπου εδώ φτάνουμε στον πιο προβληματικό τομέα του παιχνιδιού. Ο τεχνικός τομέας έχει αναβαθμιστεί, με τα μοντέλα των pokemon,όπως και τα εφέ του terastalize και των επιθέσεων τους να έχουν περισσότερη λεπτομέρεια, τα χρώματα και τα τοπία και να φαίνονται πιο ρεαλιστικά, ενώ το animation κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Κάπου εδώ τελειώνουν και τα θετικά και ξεκινάνε τα προβλήματα. Πέρα από τα κακής ανάλυσης textures,σκιάσεων και alliasing που είναι αισθητό σε κάθε ευθεία γραμμή, ο τεχνικός τομέας έχει σημαντικό πρόβλημα απόδοσης. Η μηχανή γραφικών αδυνατεί να κρατήσει σταθερό το framerate των 30fps σε πολλές από τις περιοχές και τα pop ups είναι συχνό φαινόμενο.

Παρόλο που η ανάλυση σε docked mode είναι υψηλότερη από ότι στο handheld στην μικρή οθόνη τα προβλήματα αυτά είναι πιο υποφερτά. Κανείς θα έλεγε ότι το ξεπερασμένο hardware του switch μπορεί να ευθύνεται για αυτή την κατάσταση ωστόσο έχουμε δει αρκετές περιπτώσεις open world τίτλων στις οποίες το μηχάνημά ανταπεξέρχεται και με το παραπάνω. Η βιασύνη για την κυκλοφορία του τίτλου πριν τις γιορτές προδίδεται κυρίως από τον τεχνικό τομέα ο οποίος σε σημεία θυμίζει beta έκδοση και σίγουρα χρειαζόταν περισσότερη δουλειά.
 
Σαν να με γελούν τα αυτιά μου
Η μουσική υπόκρουση στους Pokemon τίτλους αποτελούταν συνήθως από ενδιαφέρουσες και πιασάρικες μελωδίες οι οποίες κατάφερναν πάντα να μεταφέρουν τα ίδια συναισθήματα, τα οποία πολλές φορές συνοδεύονταν με νοσταλγία. Από την εποχή των 8bit έχουμε φτάσει πλέον στην εποχή όπου τα περισσότερα games και οι μουσικές τους συνθέσεις είναι μεγάλης παραγωγής και αποτελούνται ακόμη και από ολόκληρες ορχήστρες,στην περίπτωση που εξετάζουμε ωστόσο παρόλο που η μουσική περιέχει πολύ ωραία κομμάτια φαίνεται να λείπει η βασική ενορχήστρωση.

Οι ήχοι του περιβάλλοντα χώρου και οι κραυγές που βγάζουν τα pokemon στο φυσικό τους περιβάλλον προσθέτουν ζωντάνια στον κόσμο και χαρακτήρα στα ψηφιακά αυτά πλάσματα. Ενώ όταν πιάνεις ένα pokemon,βρίσκεις έναν θησαυρό ή πατάς κάτι στο μενού συνοδεύεται με λίγες σύντομες νότες που δίνουν feedback.Αρκετά αισθητή γίνεται ωστόσο σύντομα η έλλειψη των voice overs,η άρνηση της gamefreak να προσθέσει φωνές στους χαρακτήρες ενοχλεί όλο και περισσότερο και στερεί αρκετά από την εμπειρία, ειδικά προς το τέλος όπου υπάρχουν αρκετοί διάλογοι παράλληλα με το gameplay. 

pokemon scarlet and violet 2

Η νοσταλγία είναι δίκοπο μαχαίρι
Τερματίζοντας το νέο Pokemon, οι εντυπώσεις που έχουμε από την συνολική μας εμπειρία έχουν μια γλυκόπικρη γεύση,η συνταγή και τα υλικά είναι ακριβώς αυτά που κάθε φαν των pokemon αναζητούσε εδώ και χρόνια αλλά η εκτέλεση φαίνεται να έγινε βιαστικά χωρίς την απαραίτητη προσοχή που αρμόζει σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Την ώρα που γράφουμε το review έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο patch μετά από τα παράπονα της κοινότητας για τον τεχνικό τομέα και τα bugs,το οποίο ωστόσο δεν διόρθωσε στο ελάχιστο την κατάσταση. Μετά τον τερματισμό, το περιεχόμενο που γίνεται διαθέσιμο δεν θυμίζει τις παλιές καλές εποχές και αδυνατεί να σου δώσει την αίσθηση ότι κάτι νέο αρχίζει.

Για όσους ψάχνουν μια open world εμπειρία με στοιχεία rpg θα συμβουλεύαμε να το αποφύγουν, για όσους ωστόσο αναζητούν να εξερευνήσουν για πρώτη φορά ή να επιστρέψουν στον κόσμο των pokemon θα το συνιστούσαμε παρά τα προβλήματά του.

Θετικά:
- Ανοιχτός κόσμος με τεράστια ποικιλία Pokemon
- Το Terastilize αναβαθμίζει το σύστημα μάχης
- Κάποια από τα καλύτερα battle themes που έχουμε ακούσει τελευταία
- Ωραίος σχεδιασμός των νέων Pokemon
- Ενδιαφέρουσα ιστορία
- Δυνατότητα εξερεύνησης με φίλους

Αρνητικά:
- Bugs και κακός τεχνικός τομέας
- Tο multiplayer οξύνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα
- H απουσία των voice overs
- Απογοητευτικό endgame περιεχόμενο

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 7
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 7
Αντοχή: 8
Γενικά: 7

Τα Pokemon Scarlet & Violet πάνε προς την σωστή κατεύθυνση το franchise αλλά δίνουν την εντύπωση μιας γρήγορης δουλειάς που δεν μπορούσε να λάβει καμία καθυστέρηση για την κυκλοφορία της.

Κώστας Χατζόγλου

NEWS   VIEW ALL

Παίκτες του Pokémon Scarlet και Violet προσπαθούν να πάρουν επιστροφή χρημάτων

Το Pokémon Scarlet και Violet, η νέα έκδοση της σειράς Pokemon από την Game Freak, θάβεται στα κακά σχόλια από την κυκλοφορία του στις 18 Νοεμβρίου για αντικειμενικά απαίσιο performance, που το ξεπερν...
Posted (23 Nov 2022)

Review bombing στο Pokemon Scarlet and Violet, έχει bugs και τεχνικά θέματα

Η εταιρεία ανάπτυξης Game Freak, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη Pokemon games, δυστυχώς δεν κατάφερε να υλοποιήσει όπως θα έπρεπε το Pokemon Scarlet and Violet και οι gamers που το αγόρασα...
Posted (21 Nov 2022)

Pokemon Scarlet and Pokemon Violet

  Η νέα έκδοση της σειράς Pokemon θα έχει open world εξερεύνηση, σε περιοχές τόσο μέσα στις πόλεις, όσο και στη φύση. Δεν θα υπάρχει κάποιο όριο ανάμεσα στις δύο εκδόσεις, όπως συνέβαινε στα ...
Posted (10 Oct 2022)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Son Goku (Level 8) 24/12/2022 16:10
Καμία σχέση με τα προηγούμενα. Και βιαστική κυκλοφορία που τόσος κόσμος περίμενε και πολλά bugs και το Switch δεν το σήκωνε οπως το εκαναν. Κρίμα.
#2 SolidGamer (Level 5) 26/12/2022 03:06
Quoting Son Goku:
Καμία σχέση με τα προηγούμενα. Και βιαστική κυκλοφορία που τόσος κόσμος περίμενε και πολλά bugs και το Switch δεν το σήκωνε οπως το εκαναν. Κρίμα.


Πραγματικά κρίμα γιατί είχε πολλές προοπτικές και αν δεν υπήρχαν τα τεχνικά θέματα θα μιλήσουμε ίσως για το καλύτερο της σειράς.
Τουλάχιστον φαίνεται οτι η σειρά πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση...ακ όμη και κουτσένοντας
Score 7
6.93 User Score
(7 votes )
User Reviews 0
Genre: RPG
Developer: Gamefreak
Publisher: Nintendo
Διάθεση:
Players: 1-4
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 18/12/22
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.