PewDiePie: Legend of the Brofist

Hot
REVIEWED ON PC (Primary version tested)   iOS   Android   Mac  

O No. 1 YouTuber πρωταγωνιστεί σε δικό του παιχνίδι.

O No. 1 YouTuber πρωταγωνιστεί σε δικό του παιχνίδι.

O No. 1 YouTuber πρωταγωνιστεί σε δικό του παιχνίδι.

Ανά διαστήματα ακούμε ότι οι μεγάλοι YouTubers, οι οποίοι έχουν παγκόσμια φήμη, έχουν και τα δικά τους video games. Τα games αυτά αναπτύσσονται είτε από fans των YouTubers αυτών ή ακόμα και από τους ίδιους. Βέβαια τα games αφιερωμένα σε YouTubers είναι μετρημένα στα δάκτυλα, τουλάχιστον τα αξιοπρεπή, καθώς για να αναπτύξει κάποιος ένα video game χρειάζεται αρκετό κόπο. Γεγονός είναι πάντως ότι αν κάποιος είναι κατάλληλος για κυκλοφορία ενός video game αυτός είναι ο PewDiePie.

Όσοι δεν γνωρίζετε τον PewDiePie – που μάλλον θα είστε λίγοι – ίσως αναρωτηθείτε τι καθιστά έναν YouTuber ως κεντρικό ήρωα για την ανάπτυξη ενός video game. Με περισσότερους από 110 εκατομμύρια ακόλουθους στο YouTube, ο Σουηδός PewDiePie (Felix Arvid Ulf Kjellberg) είναι ο πιο δημοφιλής ανεξάρτητος δημιουργός στο YouTube, κουβαλώντας στο ζωνάρι του πάνω από 10 χρόνια από gameplay videos, αλλά και βίντεο σχολιασμού.

pewdiepie legend of the brofist 1

Το βάπτισμα του πυρός
Το PewDiePie: Legend of the Brofist αποτελεί το πρώτο εγχείρημα του Pewds στον κόσμο των games, κάτι αναμενόμενο κρίνοντας από την πλούσια gaming καριέρα του. Απευθύνεται κυρίως στους subscribers του τους οποίους αποκαλεί ‘Bros’, εντούτοις, η Καναδέζικη εταιρεία ανάπτυξης Outerminds Inc. πίσω από το Platform κατάφερε να παραδώσει μια αρκετά ολοκληρωμένη εμπειρία που απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα παικτών.

Εάν κάτι ξεχωρίζει στο συγκεκριμένο τίτλο της Outerminds Inc. αυτό είναι το τρελό και αλλόκοτο σενάριο που θέλει τους fans του PewDiePie να έχουν απαχθεί από ένα στρατό… βαρελιών. Ακούγεται παράξενο, όμως το μίσος του YouTuber για τα βαρέλια είναι γνώριμο στο κοινό του αφού έγιναν οι άσπονδοι εχθροί του μέσα από την σειρά Amnesia. Η αναφορά στα βαρέλια αποτελεί ένα από τα αμέτρητα inside jokes κρυμμένα στο σενάριο, μερικά από τα οποία ίσως διαφύγουν της υπόληψης ακόμα και των πιο πιστών ακόλουθων του δημιουργού.

Τα βαρέλια, λοιπόν, αποσκοπούν στο να αιχμαλωτίσουν τον PewDiePie ώστε να αποκτήσουν την θρυλική δύναμη του Brofist (Γροθαψία για όσους έχετε διαβάσει το review του Sonic 2 ή έχετε δει την ταινία μεταγλωττισμένη). Το σενάριο δεν χαρακτηρίζεται από την πιο ακράδαντη λογική και συνοχή, ειδικά για όσους δεν γνωρίζουν τον PewDiePie, ωστόσο δεν είναι και καταλυτικής σημασίας για το παίξιμο και την ολοκλήρωση του Platform.

Η ιστορία ξεκινάει στο δωμάτιο του PewDiePie ο οποίος έχει μόλις τελειώσει το γύρισμα ενός βίντεο, και από περιέργεια ελέγχει να δει πόσες προβολές έχει πάρει το προηγούμενο βίντεό του. Προς μεγάλη του έκπληξη, το βίντεο κάθεται στις μηδέν προβολές, πράγμα πολύ ασυνήθιστο για το βεληνεκές του καναλιού του. Εκείνη την στιγμή χτυπάει το τηλέφωνό του, και στην άλλη γραμμή είναι ο Βασιλιάς των Βαρελιών (Barrel King) ο οποίος τον ειδοποιεί για το κακόβουλο σχέδιο απαγωγής του.

pewdiepie legend of the brofist 2

Αλλόκοτοι εχθροί
Κάπου εδώ ξεκινάει και το gameplay αφού πανικόβλητος ο πρωταγωνιστής αρχίζει να τρέχει μέσα και έξω από το σπίτι του, με τους τοίχους να έχουν σπάσει σε διάφορα σημεία στο τριώροφο σπίτι και από τις τρύπες να ξεπροβάλλουν βαρέλια χωρίς σταματημό. Ο πρωταγωνιστής καθοδηγείται από βοηθητικά βέλη σε στοίβες από άπλυτα ρούχα στο πάτωμα (δεν είναι εύκολο να είσαι Youtuber) τις οποίες πρέπει να σκάψει για να βρει αντικείμενα. Ωστόσο, πρέπει να χρονομετρήσετε τις κινήσεις με ακρίβεια, εφόσον τα βαρέλια είναι άψογοι κυνηγοί και δεν σας αφήνουν να πάρετε ανάσα.

Μέσα σε μια στοίβα από ρούχα, ο creator βρίσκει και την γυναίκα του Marzia, η οποία από αυτήν την στιγμή και μετά γίνεται unlockable χαρακτήρας στο store. Επίσης, εξίσου σημαντικό για το σενάριο είναι πως βρίσκει και τα δύο του σκυλάκια ανάμεσα στις στοίβες, τον Edgar και την Maya, τα οποία είναι γνωστές φιγούρες στο κανάλι του.

Τα σκυλάκια από εδώ και στο εξής θα ακολουθάνε μερικούς χαρακτήρες στο παιχνίδι, προσφέροντας δύο έξτρα ζωές. Εάν δηλαδή, ο κύριος χαρακτήρας δεχτεί damage που κανονικά θα τον σκότωνε, το damage το δέχονται τα σκυλάκια διαδοχικά, γλυτώνοντας τον πρωταγωνιστή από θάνατο (τερματίζοντας όμως με αμφότερους τους ‘companions’ σας σημαίνει αυξημένα rewards για το level). Αφού ο PewDiePie “καθαρίσει”, κυριολεκτικά, όλες τις στοίβες, τότε μπαίνει στο αυτοκίνητό του και φεύγει προς νέες περιπέτειες. Το κύριο σενάριο, πέρα από την επεξήγηση της πρόθεσης των βαρελιών να απαγάγουν τον PewDiePie, δεν εξελίσσεται πολύ κατά την διάρκεια της περιπέτειας του πρωταγωνιστή, με αποτέλεσμα να μην συνδέεται πολύ ο παίκτης με την αποστολή. Ωστόσο, το game art και η ποικιλία στα levels είναι αρκετά για να εθίσουν κάποιον.

pewdiepie legend of the brofist 3
Το Legend of the Brofist είναι ένα 2D Side-Scrolling Action-Adventure Platform το οποίο διαθέτει single-player modes στο κινητό με την δυνατότητα co-op στα PC. Ο τίτλος της Outerminds κυκλοφόρησε αρχικά για iOS και Android στις 24 Σεπτεμβρίου 2015 και αγαπήθηκε από το κοινό – στην πλειοψηφία του αποτελούμενο από fans του creator – αμέσως, αφού μέσα σε 2 μόλις ώρες από την κυκλοφορία του σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των επί πληρωμή games στο Αμερικάνικο App Store. Όσοι επιθυμούσαν να το παίξουν σε PC ωστόσο θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, όμως θα μπορούσαν να απολαύσουν και αποκλειστικό co-op mode.

Η εμπειρία του συγκεκριμένου Platform είναι αρκετά οικεία αφού θυμίζει στον χειρισμό του τα περισσότερα games του ίδιου genre. Με εξαίρεση ίσως την εμπειρία στο κινητό, όπου θα πρέπει να συνηθίσετε τους δύο on-screen μοχλούς δεξιά και αριστερά για κίνηση και άλματα, το μοντέλο χειρισμού στα PC είναι ενστικτώδες. Υπάρχει η επιλογή των κουμπιών WASD καθώς και των arrows, όπως επίσης και η δυνατότητα σύνδεσης χειριστηρίου εάν σας είναι πιο βολικό.

Ο συνδυασμός πληκτρολογίου – controller θα σας επιτρέψει να παίξετε το coop mode. Τα power-ups του παιχνιδιού τα ενεργοποιείτε με τα κουμπιά 1 και 2. Με άλλα λόγια, μπορείτε να αρχίσετε να παίζετε κατευθείαν χωρίς δεύτερη σκέψη για τον χειρισμό των χαρακτήρων. Καθώς παίζετε θα συναντάτε διάφορους διάσημους YouTubers που είναι φίλοι του PewDiePie και στην πραγματικότητα, και θα μπορείτε έπειτα να τους ξεκλειδώσετε στο store για να παίζετε τα levels μαζί τους. Κάποιοι από τους χαρακτήρες μάλιστα έχουν τους δικούς τους companions αντί των pugs του PewDiePie και της Marzia. Επίσης, μια άλλη λεπτομέρεια που καθιστά το παιχνίδι προσεγμένο και διασκεδαστικό είναι τα διάφορα skins που υπάρχουν για τους χαρακτήρες, με θέματα μέχρι και τον Άγιο Βαλεντίνο ή τα Χριστούγεννα.

pewdiepie legend of the brofist 4

Γίνεται σύντομα εμφανές ότι στα περισσότερα levels στόχος είναι ο Pewdiepie να καταφέρει να τερματίσει έχοντας αποφύγει τα πυρά των εχθρών ή έχοντας τους σκοτώσει πηδώντας απάνω τους και μαζεύοντας τα in-game currency, τα Brocoins (ακόμα μια μνεία στο κοινό του). Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι σε κάθε level θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για στοίβες στο έδαφος (από φύλλα, παιχνίδια, τουβλάκια και άλλα) διότι το σκάψιμο αυτών αναδεικνύει συνολικά 58 collectible patches για το patch book. Κατά την συλλογή όλων των patches, ξεκλειδώνετε έναν ultra μυστικό χαρακτήρα. Ωστόσο αυτό είναι τεράστια και χρονοβόρα πρόκληση αφού πολλές στοίβες κρύβονται σε δυσμενή μέρη ή πολιορκούνται από πολυάριθμους εχθρούς. Δυστυχώς η αποστολή καταντά επαναληπτική γρήγορα αφού δεν αναπτύσσεται σχεδόν καθόλου η έχθρα των βαρελιών προς τον creator ή οι προθέσεις τους. Παρότι στην αρχή μερικών levels δύναται να υπάρχει διάλογος μεταξύ των βαρελιών και του PewDiePie, αυτός δεν εξελίσσεται πέρα από το ‘Μια μέρα θα σας πιάσω, απαίσια Στρουμφάκια (εεε, απαίσιε PewDiePie).

 

Θα μισήσετε και εσείς τα βαρέλια.

 

Οι εχθροί ωστόσο αποτελούν σημείο ενδιαφέροντος και προσθέτουν ένα στοιχείο έκπληξης σε κάθε level αφού δεν σταματούν ποτέ να αλλάζουν σε design, abilities και μοτίβα κίνησης. Για παράδειγμα, τα βαρέλια μπορεί να παρουσιάζουν θηλυπρεπή χαρακτηριστικά, να είναι γεμάτα με τοξικό αέριο, να εκρήγνυνται, και ούτω καθεξής. Εκτός από τα βαρέλια, θα συναντήσετε και άλλους εχθρούς όπως τρίγωνα Illuminati, μονόκερους και φάλαινες. Αυτά πιθανώς να ακούγονται λιγότερο τυχαία σε fans του PewDiePie, όμως μπορεί να θεωρηθεί ολίγον τι υπερβολικό για τους υπόλοιπους παίκτες. Ένας λόγος για αυτήν την πληθώρα εχθρών μπορεί να κρύβεται στο ότι ο creator δανείστηκε ιδέες για πολλά στοιχεία του Αction Platform από τους subscribers του, δημιουργώντας έτσι ένα χαώδες αμάλγαμα ιδεών. Πέρα από αυτούς τους εχθρούς, υπάρχουν και τα boss fights, ωστόσο είναι λιγοστά χωρίς πολλές ανατροπές. Ακόμη και στο χαμηλότερο επίπεδο ευκολίας όμως θα χρειαστούν αρκετές προσπάθειες για να νικηθούν. Εάν ένας παίχτης αναζητά μεγαλύτερη πρόκληση μπορεί να δοκιμάσει τα υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας – μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε όμως!

pewdiepie legend of the brofist 5

Τρελή καταδίωξη
Παρά το ανάλαφρο πλαίσιο στο οποίο έχει δημιουργηθεί το Platform αυτό, τα επίπεδα δυσκολίας αποτελούν μια σοβαρή πρόκληση για gamers κάθε επιπέδου. Παρόλο που η default δυσκολία είναι το ‘Easy’, τα αμέσως επόμενα επίπεδα δυσκολίας είναι το ‘Hard’ και το ‘Bro’ (όλως περιέργως δεν υπάρχει ‘Normal’ επίπεδο δυσκολίας). Τα δύο τελευταία είναι όντως δύσκολες δοκιμασίες, οι οποίες όμως επιφέρουν προνόμια κατά την συμπλήρωση τους όπως έξτρα achievements και αυξημένα rewards στο τέλος κάθε level.

Ένα level που συμπληρώνεται επιτυχώς και στα τρία επίπεδα δυσκολίας ξεκλειδώνει και ένα τέταρτο επίπεδο δυσκολίας στο οποίο ακόμη και ένα λάθος οδηγεί στον θάνατο του χαρακτήρα. Πιο δύσκολο επίπεδο σημαίνει πιο ανελέητα πυρ από εχθρούς, περισσότερα βαρέλια και ίσως μια προϋπόθεση να γνωρίζετε τα μοτίβα κίνησης των εχθρών από καρδιάς. Θα πρέπει λοιπόν, ο τολμηρός gamer που θα το επιχειρήσει, να έχει τρομερή συγκέντρωση και άφθονο χρόνο στην διάθεσή του. Από πολλές απόψεις, το Platform της Outerminds θυμίζει στο gameplay το Cuphead, αφού και στα δυο Side-Scrolling Platform υπάρχουν στάδια με εχθρούς που πρέπει να αποφύγετε με τρελές μανούβρες, ενώ αγγίζουν και τα δύο, πολύ ήπια, τα πλαίσια των Βullet Ηell games. Σημειωτέον, ότι στον τίτλο της Outerminds τα είδη των levels ποικίλουν. Έχουμε Survival mode, Rushing against the clock, Βullet Ηell, και κανονικό Side-Scrolling adventure. Ο συνδυασμός των προαναφερθέντων στοιχείων είναι συνταγή για εθισμό και πείσμα για τερματισμό του παιχνιδιού σε μια μέρα!

pewdiepie legend of the brofist 6

Η Outerminds όμως δεν είναι άκαρδη, να αφήσει τους παίχτες στο έλεος των βαρελιών χωρίς να τους προμηθεύσει με αμυντικά όπλα. Παρά την έλλειψη συμβατικών όπλων εναντίον των εχθρών, στο store μπορείτε να προμηθευτεί κανείς διάφορα power-ups για την αντιμετώπιση των εχθρών. Ειδικότερα, θα πρέπει να διαλέξει ένα Defence και ένα Αttack power-up, νοουμένου ότι τα έχει αγοράσει πρώτα, σε τιμές που κυμαίνονται από 500 μέχρι 1500 Brocoins.

Το κάθε power-up σημειώνει στην περιγραφή του για ποιους χαρακτήρες προορίζονται αφού δεν είναι όλα διαθέσιμα για όλους τους χαρακτήρες. Για παράδειγμα, το Defence ‘Maya Ride’ είναι μία άμυνα μόνο για την Marzia, κατά την οποία η γυναίκα του PewDiePie σερφάρει πάνω στο σκυλάκι τους, διαπερνώντας τους εχθρούς. Από την άλλη, το Attack ‘Pro 360 No Scope’ επιτρέπει σε όλους τους χαρακτήρες να κάνουν headshot τον κοντινότερο εχθρό. Υπάρχουν μόνο δύο slots για power-ups κατά την διάρκεια ενός level, οπότε ανάλογα με το είδος των εχθρών και του επιλεγμένου χαρακτήρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα ανάλογα power-ups. Ευτυχώς τα power-ups είναι ‘επαναφορτιζόμενα’, που σημαίνει ότι όσο πιο πολλούς εχθρούς σκοτώνει ο παίκτης, τόσο πιο συχνά θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις ειδικές του δυνάμεις. Η αγορά από το store προϋποθέτει ένα σύστημα οικονομίας και επιλεκτικότητας αφού πολλά power-ups και χαρακτήρες κοστίζουν μέχρι και 1000 Brocoins την στιγμή που το διαθέσιμο ποσό coins στο κάθε level είναι μικρό. Βέβαια, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με το να μην ξεκλειδώσετε άλλους χαρακτήρες πέρα από του PewDiePie, αφού κιόλας δεν υπάρχει ιδιαίτερο κίνητρο για κάποιον που δεν είναι collector να ξεκλειδώσει περισσότερους από ένα χαρακτήρες.

Το Legend of the Brofist δεν είναι μεγάλο παιχνίδι σε θέμα διάρκειας εάν απλώς θέλετε να τερματίσετε το βασικό σενάριο χωρίς να συλλέξετε όλα τα patches ή να ξεκλειδώσετε όλα τα unlockables. Η κεντρική ιστορία διαρκεί περίπου 3,5 ώρες. Εάν όμως θέλετε να συμπληρώσετε και τις προαιρετικές αποστολές σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας και να αποδεχτείτε την πρόκληση να βρείτε όλα τα patches, η διάρκεια αυξάνεται στις 17 ώρες. Εάν και, μεταξύ μας, το Legend of the Brofist μπορείτε να το παίζετε ξανά και ξανά μέχρι να βαρεθείτε, εφόσον έχει υψηλό replayability. Βέβαια μάλλον ούτε ο πιο σκληροπυρηνικός ακόλουθος του PewDiePie δεν θα το έκανε αυτό, αλλά η επιλογή είναι δική σας.

Μικρή εταιρεία, μεγάλες προσδοκίες
Η Outerminds, αν και μικρή ανεξάρτητη εταιρεία, εξέπληξε ευχάριστα το κοινό όταν δημιούργησε το Legend of the Brofist. Το χαριτωμένο pixel art, σε συνδυασμό με εμφανίσεις και voice acting από αγαπημένους YouTubers το καθιστά ένα πολύ νοσταλγικό και ευχάριστο παιχνίδι. Το soundtrack επίσης προσθέτει μια ευχάριστη νότα (pun intended) αφού θυμίζει την μουσική στα ρετρό 8-bit video games άρα ταιριάζει απόλυτα με το pixel art design. Είναι αξιοσέβαστες οι προσπάθειες να υπάρχει διαφορετική μουσική σε πολλά levels έτσι ώστε να δημιουργείται η κατάλληλη ατμόσφαιρα για την εκάστοτε αποστολή, λόγου χάριν αγχωτική μουσική, χαλαρή, παιχνιδιάρικη ή απόκοσμη.

pewdiepie legend of the brofist 7

Toύτων αναφερθέντων, η μουσική παραμένει απλοϊκή και αρκετά επαναληπτική, στις χείριστες περιπτώσεις μέχρι και ενοχλητική. Ευτυχώς καταφέρνει να το σώσει το απίστευτο voice acting των YouTubers, οι οποίοι ένωσαν δυνάμεις για να παραδώσουν ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι στο κοινό του PewDiePie και κατ’επέκταση, στο δικό τους επίσης. Στο τέλος της ημέρας, το Legend of the Brofist αποτελεί ένα δημιούργημα των indie developers μεν, αλλά σε συνεργασία με τον YouTuber δε και αυτό είναι ολοφάνερο – από τα αμέτρητα inside jokes μέχρι και το ακαταλαβίστικο σενάριο. Είναι άξιο απορίας εάν ο PewDiePie ήθελε το πνευματικό του αυτό τέκνο να έχει απήχηση μόνο στους subscribers του ή αν προέβλεπε να το απολάμβαναν περισσότεροι παίκτες. Αν καταφέρετε να ξεπεράσετε τα inside jokes προς τους ακόλουθους του δημιουργού, καθώς και τα παλαβιάρικα αστεία με μονόκερους και… αέρια σκύλων, τότε αναμφίβολα θα απολαύσετε αυτό το παιχνίδι.Θετικά:
- Όμορφο game art
- Voice acting από YouTubers
- Διασκεδαστικές μάχες
- Απλό μοντέλο χειρισμού

Αρνητικά:
- Επαναλαμβανόμενα levels
- Η εξέλιξη του σεναρίου
- Απευθύνεται κυρίως σε fans του PewDiePie

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7.5
Gameplay: 7
Σενάριο: 5
Αντοχή: 6.5
Γενικά: 6.9

Μια γεύση από την ζωή και το κοινό του πιο δημοφιλούς YouTube creator μέχρι σήμερα.

Βασιλική Ασπρή

NEWS   VIEW ALL

Pewdiepie: Legend of the Brofist

Ο Pewdiepie βρίσκεται σε συνεργασία με την indie εταιρεία ανάπτυξης Outerminds με σκοπό την κυκλοφορία ενός 2D Action Platform το οποίο είναι αφιερωμένο σε εκείνον. Στο Pewdiepie: Legend of the Brofis...
Posted (13 Apr 2015)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Frazzle (Level 20) 16/05/2022 01:58
Καλή αρχή με τα reviews!
Score 6.9
6.58 User Score
(6 votes )
User Reviews 0
Genre: 2D Side-Scrolling Action-Adventure Platform
Developer: Outerminds Inc.
Publisher: Outerminds Inc.
Διάθεση: Outerminds Inc.
Players: 1-2
Requirements: 1GB RAM, NVIDIA GeForce 510, Intel Core 2 Duo E8400, Χώρος στο σκληρό δίσκο 400 MB, Λειτουργικό Σύστημα Windows XP+ ή νεότερο
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: iOS, Android: 24/9/2015, PC, Mac: 10/12/2015
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Elden Ring   (9.0)
2.
Martha is Dead   (9.0)
4.
6.
It Takes Two   (8.0)
7.
8.
10.
Notification