• Reviews
  • Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Hot
Ερμής Δερβίσης
REVIEWED ON PS5 (Primary version tested)   PC  

Nathan Drake και Chloe Frazer έρχονται ανανεωμένοι στο PS5.

Nathan Drake και Chloe Frazer έρχονται ανανεωμένοι στο PS5.

Nathan Drake και Chloe Frazer έρχονται ανανεωμένοι στο PS5.

Το PlayStation σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του δεν έχει δύο ή τρεις χαρακτήρες μασκότ, αλλά δεκάδες. Από την εποχή του PS3 με το Uncharted: Drake’s Fortune, ο Nathan Drake έγινε μία από αυτές και ακόμα και σήμερα βρίσκεται στην πεντάδα. Η σειρά Uncharted σε κάθε κυκλοφορία της ανέβαζε τα standards στη βιομηχανία στους τομείς των γραφικών και της αφήγησης και μαζί με τη σειρά The Last of Us, τοποθέτησε τη Naughty Dog στις πιο ποιοτικές εταιρείες ανάπτυξης που υπάρχουν. Το τέλος της ιστορίας του Nathan Drake ήρθε το 2016 με το Uncharted 4: A Thief’s End, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα ένας από τους καλύτερους τίτλους του PS4.

Το 2017 η Naughty Dog ήθελε να αναπτύξει ένα expansion για το συγκεκριμένο τίτλο, το οποίο όμως τελικά έγινε αρκετά μεγαλύτερο από το αναμενόμενο, με αποτέλεσμα το Uncharted: The Lost Legacy να αποκτήσει δική του ξεχωριστή κυκλοφορία. Μετά την κυκλοφορία του PS5 αρκετοί από τους first-party τίτλους της Sony έλαβαν το λεγόμενο next-gen patch και πλέον ήρθε και η σειρά των Uncharted. Το Uncharted: Legacy of Thieves Collection εκτός από το ντεμπούτο της σειράς στο PS5 θα είναι και η πρώτη της επαφή με τα PC, πράγμα που αναμένεται για μέσα στο 2022.

uncharted legacy of thieves collection 1

Ας τα ξαναπαίξουμε για πολλοστή φορά
Το Uncharted 4: A Thief’s End ακολουθούσε τον Nathan Drake, ο οποίος ενώ αρχικά είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μετά την επιστροφή του αδερφού του Sam στη ζωή του, μπλέκεται στο κυνήγι του θησαυρού του διάσημου πειρατή Henry Avery. Το σενάριο είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια και πιο προσγειωμένο από τα προηγούμενα Uncharted. Η ιστορία, εκτός από μία καλογραμμένη και επική περιπέτεια, μας χάρισε και ένα πολύ ικανοποιητικό αντίο σε έναν από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες του PlayStation.

Το Uncharted: The Lost Legacy ήταν το πρώτο της σειράς και μοναδικό ως τώρα που δεν είχε τον Nathan ως κεντρικό πρωταγωνιστή. Αυτή τη φορά η περιπέτεια αφορούσε την Chloe Frazer, πρώην του Nathan και εξίσου ικανή εξερευνήτρια. Η Chloe ταξιδεύει στην Ινδία για να βρει τον Χαυλιόδοντα του Ganesh, ένα θρυλικό αντικείμενο, το οποίο ο πατέρας της έχασε τη ζωή του αναζητώντας το. Στην περιπέτειά της θα την ακολουθήσει η κακία του Uncharted 4, Nadine Ross.

Στον τομέα του gameplay δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή από τις αρχικές κυκλοφορίες. Θα εξερευνήσετε πολλά αρχαία μέρη, θα σκοτώσετε αμέτρητους μισθοφόρους, θα λύσετε γρίφους και φυσικά θα… σκαρφαλώσετε πολύ. Η αίσθηση ότι βρίσκεστε στο επίκεντρο ενός Χολιγουντιανού blockbuster υπάρχει σε κάθε λεπτό των δύο τίτλων. Ο συνδυασμός του gameplay με την αφήγηση της ιστορίας είναι εξαιρετικός, πράγμα που έχουμε συνηθίσει πλέον να βλέπουμε από τη Naughty Dog. Το Dualsense κάνει αισθητή την παρουσία του, όπως πάντα, δίνοντας μας πολύ πιο ακριβείς δονήσεις και τα adaptive triggers κλοτσάνε αντίστοιχα με το όπλο που κρατάτε την κάθε στιγμή.

Το ταλέντο της Naughty Dog γίνεται συνεχώς αισθητό, ακόμα και στα παλαιότερα games της.

Η πιο αισθητή διαφορά που υπάρχει στη νέα έκδοση είναι στα frames τα, για τα οποία μπορείτε πλέον να επιλέξετε 60fps ή 120. Έτσι το gameplay μπορεί να είναι το ίδιο, όμως μας δίνει την αίσθηση ότι είναι πολύ πιο ομαλό και εκσυγχρονισμένο. Παρότι έχουν περάσει περισσότερα από πέντε χρόνια, το gameplay δεν έχει γεράσει καθόλου σε σχέση με πιο πρόσφατες κυκλοφορίες, κυρίως για την απλότητά του, που είναι φτιαγμένο να ικανοποιήσει από τον πιο απαιτητικό gamer, μέχρι και τον πιο casual. Κάτι που ίσως λείψει από κάποιους είναι τα Multiplayer modes, τα οποία δεν υπάρχουν πλέον.

uncharted legacy of thieves collection 2

Πανέμορφα ακόμα και μετά από τόσα χρόνια
Ο τεχνικός τομέας είναι το σημείο που βρίσκονται και οι περισσότερες βελτιώσεις του Uncharted: Legacy of Thieves Collection. Τα πανέμορφα τοπία, τα εντυπωσιακά σκηνικά και ο εξαιρετικός σχεδιασμός χαρακτήρων είναι πλέον συνώνυμα με τη Naughty Dog και ειδικά με τη συγκεκριμένη σειρά και τα δύο τελευταία Uncharted έχουν αντέξει αρκετά το πέρασμα του χρόνου. Πλέον όλα τα παραπάνω έρχονται με περισσότερα frames ανά δευτερόλεπτο και μεγαλύτερη ανάλυση. Οι επιλογές που έχετε είναι 30fps με 4Κ ανάλυση, 60fps με λίγο κατώτερη ανάλυση και 120fps, εάν τα υποστηρίζει η οθόνη σας. Εμείς δοκιμάσαμε αρκετά τα 60fps και το οπτικό αποτέλεσμα δεν είχε εντυπωσιακές διαφορές, όμως η αίσθηση είναι αρκετά καλύτερη. Κάτι που γίνεται αισθητό σε όσους είχαν παιξει τις αρχικές κυκλοφορίες είναι το πολυ πιο σύντομο loading. Πλέον αντί να περιμένετε 30-40 δευτερόλεπτα για να φορτώσει το παιχνίδι, είναι έτοιμο με μόλις 2-3.

Ο ηχητικός τομέας είναι σε γενικές γραμμές απαράλλακτος, με τη διαφορά ότι πλέον υπάρχει καλοφτιαγμένος 3D ήχος. Όλα τα ηχητικά εφέ, οι εκρήξεις, οι σφαίρες κλπ παραμένουν εντυπωσιακά σε όλη τη διάρκεια των τίτλων. Το επικό soundtrack είναι επίσης όπως το αφήσαμε όμως ακόμα δεν χορταίνουμε να το ακούμε. Τα δύο συγκεκριμένα Uncharted έχουν και μερικούς από τους πιο γνωστούς και ταλαντούχους ηθοποιούς στη βιομηχανία: Ο Nolan North έδωσε ρεσιτάλ ως Nathan Drake, στον ρόλο που τον καταξίωσε ως voice actor και σίγουρα παραμένει αναντικατάστατος. Στο ρόλο του Sam έχουμε τον Troy Baker, ο οποίος έχει παίξει σε δεκάδες τίτλους, μικρούς ή μεγάλους ρόλους, με πιο γνωστό τον Joel στη σειρά The Last of Us. Το ίδιο ισχύει και για την Laura Bailey που υποδύεται τη Nadine. Όπως έγινε και με τις αρχικές κυκλοφορίες, υπάρχει κανονικά η υποστήριξη Ελληνικών σε menu και υπότιτλους.

Το Uncharted: Legacy of Thieves Collection είναι μία ακόμα γυαλισμένη επανακυκλοφορία της Sony, που περιλαμβάνει όμως δύο εξαιρετικούς τίτλους, τους οποίους με χαρά ξαναπαίξαμε. Ο ανανεωμένος τεχνικός τομέας ήταν αρκετός για να τους εκσυγχρονίσει και πλέον δεν έχουν ζηλέψουν και πολλά από πιο πρόσφατες κυκλοφορίες. Η αναβάθμιση από τις εκδόσεις του PS4 κοστίζει 10 ευρώ, ενώ αν είχατε, για παράδειγμα, μόνο το Uncharted 4 στην κατοχή σας, παίρνετε και το The Lost Legacy χωρίς επιπλέον κόστος. Η συγκεκριμένη κυκλοφορία μας ανανέωσε το ενδιαφέρον για τη σειρά και φυσικά για την επερχόμενη ταινία με τον Tom Holland. Αν είστε fans της σειράς, πλέον έχετε την ευκαιρία να την απολαύσετε όπως πρέπει στο PS5, ενώ αν ξεκινάτε τώρα, σας περιμένουν δύο εξαιρετικές περιπέτειες.

Θετικά:
- Οι αναβαθμίσεις στον ήδη εξαιρετικό τεχνικό τομέα είναι αισθητές
- Το gameplay και το σενάριο δεν έχουν γεράσει καθόλου
- Οικονομικό και εύκολο update
- Αν είχατε μόνο τον ένα τίτλο στο PS4 παίρνετε και τους δύο στο PS5
- Υποστήριξη της Ελληνικής γλώσσας

Αρνητικά:
- Καθόλου νέο περιεχόμενο
- Το Multiplayer ίσως λείψει από κάποιους

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 8.5
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.5

Κάποια games δύσκολα γερνούν.

Ερμής Δερβίσης

NEWS   VIEW ALL

Uncharted: Legacy of Thieves Collection

[Αρχική δημοσίευση: 1/9/21] Μία εικόνα ενός Uncharted Collection για PC βρέθηκε στο 4chan και περιλαμβάνει την βασική τριλογία και τον Uncharted: The Lost Legacy. Σύμφωνα με τη δημοσίευση στο ...
Posted (22 Jan 2022)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 apovag (Level 14) 26/01/2022 22:10
Είχα παίξει τα original. Ωραίο review αλλά απλά προσπερνάμε εδώ! :-)
Score 8.5
6.5 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure
Developer: Naughty Dog
Publisher: Sony Interactive Entertainment
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players: 1
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 28/1/22
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.