Crash Bandicoot: On the Run

Hot
Τρέξε Crash, τρέξε!

Τρέξε Crash, τρέξε!

Τρέξε Crash, τρέξε!

Ο Crash Bandicoot είναι σίγουρα ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες των gamers και για κάποιους ίσως είναι και ο χαρακτήρας που αντίκρισαν πρώτη φορά στο θαυμαστό κόσμο των video games. Ας αναφέρουμε λίγα λόγια για τον υπερκινητικό ήρωα. Το Crash Bandicoot είναι ένα 3D Platform που δημιουργήθηκε από τον Άντι Γκάβιν και τον Τζέισον Ρούμπιν, την περίοδο που εργάζονταν στην Naughty Dog, για την Sony. Η σειρά αρχικά ήταν διαθέσιμη μόνο για PlayStation, όμως με τη πάροδο των χρόνων αναπτύχθηκε από πολλές εταιρείες κι έγινε διαθέσιμη για πολλές κονσόλες, περνώντας και από διάφορα είδη.



Το Crash Bandicoot: On the Run, είναι ένα Endless Runner, που δημιουργήθηκε από την King, με αποκλειστική άδεια της Activision. Το παιχνίδι έχει αναφορές από διάφορους προηγούμενους τίτλους της σειράς, και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε επιλεγμένες ασιατικές χώρες στις 22 Απριλίου του 2020. Υπήρχε η δυνατότητα προεγκατάστασης του endless runner τίτλου, για τη δοκιμή του σε beta μορφή, και παράλληλα η εταιρεία έδινε δώρο ένα blue hyena skin, όπως αυτό του Crash Team Racing Nitro-Fueled.

Ανατρέποντας για άλλη μια φορά τα σχέδια του Cortex
Ο Dr. Neo Cortex αρχίζει να κλέβει κάποιους πολύτιμους λίθους για ενεργοποιήσει πύλες για διαφορετικές χρονικές περιόδους και μέρη, ώστε αυτός και οι ακόλουθοι του, αποτελούμενοι από καβούρια, μυρμήγκια, αράχνες και βοηθούς εργαστηρίων, να κυριαρχήσουν τον κόσμο και το multiverse. Με τη βοήθεια της αδελφής του, Coco, ο Crash πρέπει να τους νικήσει, ανακτώντας τους πολύτιμους λίθους και να φέρει ξανά την ειρήνη στον κόσμο και το multiverse.

https://youtu.be/Kk1VoXHSjIA

Χιλιόμετρα κάναμε πάλι
Ο τρόπος παιχνιδιού είναι παρόμοιος με άλλα games του είδους, όπως το Subway surfers, το Temple run, το Sonic Dash κ.τ.λ. Ο Crash και η Coco τρέχουν αυτόματα, όμως ο παίκτης τους χειρίζεται κάνοντας swiping αριστερά ή δεξιά ανάλογα τη κατεύθυνση που θέλει να πάει, κάνοντας swipe πάνω όταν θέλει να πραγματοποιήσει ένα άλμα, swipe κάτω όταν θέλει να γλιστρήσει κάτω από διάφορα εμπόδια και ακουμπώντας απλά την οθόνη ο χαρακτήρας κάνει spin καταστρέφοντας κουτιά ή χτυπώντας εχθρούς.

Ο κεντρικός σκοπός του δημιουργήματος της King, είναι να νικήσετε τους ακόλουθους του Dr. Neo Cortex για να κερδίσετε Power Gems, που αυτό γίνεται μέσω ενός πάρα πολύ μικρού boss fight, πετώντας διάφορους serums και διάφορες bombs. Οι serums και οι bombs πρέπει να γίνονται craft στο Coco’s Base, πριν εισέλθετε σε κάποια μάχη και χρειάζονται συγκεκριμένα αντικείμενα για να τα δημιουργήσετε. Ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα του Crash Bandicoot : On the Run είναι πως πρέπει να περιμένετε σε πραγματικό χρόνο μέχρι να φτιαχτούν τα αντικείμενα, που αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και κάποιες ώρες, και μπορεί να επιταχυνθεί μόνο με Crystals. Τα Power Gems ξεκλειδώνουν νέα επίπεδα, νέα game modes, νέους ακόλουθους για να παλέψετε και νέες τοποθεσίες για να κάνετε craft τα συστατικά που χρειάζεστε.



Άμα δεν έχετε τα απαραίτητα συστατικά ώστε να φτιάξετε τα αντικείμενα που χρειάζονται, καλό θα ήταν να παίξετε Collection Run, ένα mode όπου μπορείτε να καταστρέψετε crates που περιέχουν διάφορα συστατικά, ή μπορείτε να παρακολουθήσετε μια διαφήμιση και να πάρετε κάποια ή μπορείτε να αγοράσετε με Crystals.

Τι είναι το Coco’s Base;
To Coco’s base αποτελεί μια τοποθεσία και ουσιαστικά το μενού του Endless Runner, όπου πηγαίνετε για να διαλέξετε αν θέλετε να μπείτε σε Battle Run, σε Collection Run ή σε διάφορα challenges. Μπορείτε επίσης να κάνετε craft weapons στα Labs ή στα Chicken Coops, ή να αγοράσετε skins, Crystals, weapons και διάφορα συστατικά από το Vending Machine.



Τα modes
Υπάρχουν πέντε modes, το καθένα με διαφορετικούς στόχους και με ξεχωριστή πινελιά, και εξελίσσονται όσο παίζετε και σημειώνεται πρόοδος. Το πρώτο είναι το Battle Run, όπου τρέχετε σε μια πίστα με σκοπό να νικήσετε έναν απλό villain ή ένα boss και κερδίζετε ένα Power Gem σε κάθε πετυχημένο run. Το δεύτερο είναι το Collection Run, όπου τρέχετε επ ‘αόριστον για να συλλέξετε συστατικά, τα οποία ποικίλουν ανάλογα το επίπεδο στο οποίο βρίσκεστε. Για να πραγματοποιήσετε έξοδο από το mode, υπάρχουν σε κάθε checkpoint διασταυρώσεις όπου μπορείτε να επιλέξετε αν θα συνεχίσετε ή θα τερματίσετε το run σας.

Το τρίτο mode είναι το Challenge Run, ένα mode που είναι πιο απαιτητικό σε σχέση με τα άλλα, καθώς δεν υπάρχει checkpoint και στόχος είναι να κερδίσεις το χρωματιστό gem είτε να σπάσεις όλα τα crates μέχρι τον τερματισμό. Αυτά τα challenges γίνονται διαθέσιμα μόλις συγκεντρώσετε τα απαιτούμενα Power Gems και ξεκλειδώνονται μέσω του Collection Run. Στο Time Trial mode αντίπαλός σας είναι μονο ο χρόνος και κερδίζετε ένα Sapphire, ένα Gold ή ένα Platinum Time Relic, ανάλογα με τις επιδόσεις σας. Σπάζοντας crates μπορείτε να παγώσετε το ρολόι έως και τρία δευτερόλεπτα. Το πέμπτο mode είναι το Survival Run όπου τρέχετε μαζί με δύο bots για όση περισσότερη ώρα μπορείτε πριν χάσετε. Τα trophies επιβραβεύονται κάθε δέκα δευτερόλεπτα. Καθώς περνάει η ώρα, το mode αυξάνει το ποσοστό των trophies. Ο πρώτος που θα παραμείνει κερδίζει bonus 50 trophies, ενώ ο δεύτερος κερδίζει bonus 10 trophies.

Έχει κάποια ιδιαίτερα στοιχεία για το είδος των Endless Runners που το κάνουν να ξεχωρίζει θετικά, ωστόσο το είδος του το περιορίζει.

Όσον αφορά το multiplayer, μέχρι στιγμής και μετά από έρευνα που κάναμε δεν φαίνεται να μπορείτε να παίξετε ακόμη με φίλους σας ως αντίπαλοι. Γενικά δεν γίνεται να μπείτε σε μάχη ούτε με άλλους παίκτες, παρά μόνο με bots. Στο κεντρικό μενού υπάρχουν διάφορες τοποθεσίες που αν τις πατήσετε, γράφει coming soon, οπότε σε μια από τις επόμενες ενημερώσεις αυτό το πρόβλημα θα διορθωθεί.



Θυμίζει κάτι από τα παλιά
Τα γραφικά του Crash Bandicoot: On the Run είναι ένα δυνατό στοιχείο, πάντοτε για τα δεδομένα ενός Mobile game. Είναι καλοσχεδιασμένα, αν και η ανάλυση των textures είναι φτωχή. Η μηχανή γραφικών μας θυμίζει εποχές PS2 και PS3. Τα levels χωρίς να έχουν κάτι εντυπωσιακό, είναι όμορφά, τα animations είναι συμπαθητικά και το character design ειδικά σε κάποια skins είναι υπέροχο. Όλος ο σχεδιασμός θα σας βάλει αμέσως στο κλίμα, και όσοι αγαπάτε τον Crash, παρόλο που είναι διαφορετικό είδος παιχνιδιού, θα σας κάνει να θέλετε να παίξετε πολύ ώρα σε συνδυασμό βέβαια με το ικανοποιητικό gameplay, που ωστόσο λόγω του genre σας περιορίζει αρκετά.



Ο ήχος του Crash Bandicoot: On the Run θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ικανοποιητικός. Η μουσική είναι γνώριμη από την σειρά και θα αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη από όσους έχουν ξαναπαίξει το Crash, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι κουραστική. Το δυνατό στοιχείο στον ήχο είναι τα ηχητικά εφέ. Ο ήχος που κάνει το πάτωμα καθώς τρέχει ο χαρακτήρας, το άκουσμα την ώρα που μαζεύει τα μήλα ο Crash καταβροχθίζοντας τα και οι φωνές των διαφόρων πλασμάτων του παιχνιδιού, εντυπωσιάζουν και αν βάλουμε στη ζυγαριά και τη πλατφόρμα στην οποία είναι διαθέσιμο, ίσως είναι κάτι πρωτοποριακό.

Τρέξτε μέχρι να…ξεμείνετε από αντοχές!
Το δημιούργημα της King, με την συγκατάθεση της Activision, θα φέρει πολλά συναισθήματα όπως νοσταλγία, χαρά, γέλιο και ανταγωνιστικότητα με τους φίλους σας για το ποιος θα κάνει πιο γρήγορα πρόοδο στον endless runner τίτλο. Το Crash Bandicoot : On the Run είναι δωρεάν, κάτι που σε καιρό πανδημίας σίγουρα είναι κάτι πολύ θετικό, και ταυτοχρόνως μιλάμε για ένα παιχνίδι που η εταιρεία σκοπεύει να βελτιώσει και να προσθέσει νέους κόσμους και bosses. Όμορφα γραφικά, ρεαλιστικά όσο γίνεται sound effects και ένας εύκολος προσδίδουν χαρακτηριστικά που σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Το μόνο μεγάλο αρνητικό είναι η αναμονή μέχρι να παραχθούν τα υλικά ή τα όπλα, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζονται ώρες, αλλά για κάποιους πολύ ανυπόμονους υπάρχουν μικροσυναλλαγές όπου μπορείτε να αγοράσετε Crystals και να επιταχύνεται τη διαδικασία παραγωγής.

Θετικά:
- Είναι δωρεάν
- Όμορφος σχεδιασμός
- Υπέροχα sound effects
- Εύκολος χειρισμός

Αρνητικά:
- Μεγάλος χρόνος αναμονής για τη παραγωγή
- Το gameplay καταντάει μονότονο
- Δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη όλα τα modes
- Δεν υπάρχει μεγάλη γκάμα χαρακτήρων για να επιλέξετε

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 7
Gameplay: 6.5
Σενάριο: 5
Αντοχή: 6
Γενικά: 6.9

Ταιριάζει και με τον κόσμο των κινητών, αλλά δεν προσφέρει την ίδια ικανοποίηση.

Πάνος Σιρμανίτσας

NEWS   VIEW ALL

Crash Bandicoot: On the Run!

[Αρχική δημοσίευση: 7/2/20] Φαίνεται πως ένα καινούργιο Crash Bandicoot είναι στον ορίζοντα, ωστόσο είναι ένα endless runner για κινητά. Εντοπίστηκε artwork που δείχνει έναν τίτλο Crash Bandicoot για...
Posted (02 Mar 2021)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 BigGreekGamer (Level 31) 16/04/2021 12:12
Πολύ ωραίο παιχνιδάκι ειδικά για ταξίδια. Αν και έχω συναντήσει το ίδιο gameplay σε άλλο παιχνίδι για κινητά (Subway Surfers).
Score 6.9
6.79 User Score
(7 votes )
User Reviews 0
Genre: Endless Runner
Developer: King
Publisher: Activision, King
Διάθεση:
Players: 1, 2-4 multiplayer
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 25/3/2021
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification