NBA 2K19

Hot
Ο βασιλιάς του μπάσκετ παραμένει στον θρόνο του.

Ο βασιλιάς του μπάσκετ παραμένει στον θρόνο του.

Ο βασιλιάς του μπάσκετ παραμένει στον θρόνο του.

Έφτασε ο Σεπτέμβριος και όλοι γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό. Όπως κάθε χρόνο, είναι ο μήνας που κυκλοφορούν τα περισσότερα Sports games στην παγκόσμια αγορά, αφού μετά το καθιερωμένο Pro Evolution Soccer, που συνήθως βγαίνει τον Αύγουστο, ακολουθούν τα NBA 2K και FIFA. Στην περίπτωση των μπασκετικών games η 2K Sports κυριαρχεί εδώ και χρόνια, αφού η σειρά NBA Live της EA δεν μπόρεσε σχεδόν ποτέ να την ανταγωνιστεί σημαντικά, με αποκορύφωμα τη διετία 2012-13, αλλά και το 2017 που δεν κυκλοφόρησε καν κάποιο παιχνίδι της σειράς. Συνεπώς, μπορούμε να πούμε πως το 2K διαθέτει εδώ και χρόνια το μονοπώλιο στα basketball games, αφού εκατομμύρια κόσμος σπεύδει να αγοράσει την ετήσια έκδοση.

nba 2k19 1
Η σειρά NBA 2K ξεκίνησε να υφίσταται το 1999, όπου κυκλοφόρησε το πρώτο παιχνίδι του franhcise με τίτλο NBA 2K. Υπεύθυνη για την ανάπτυξή του ήταν η Visual Concepts, μία developer που εισήχθη στον χώρο το gaming το 1989 και επιμελήθηκε όλων των NBA 2K τίτλων μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μία εταιρεία που αρέσκεται ιδιαίτερα στο να δημιουργεί Sports games, ωστόσο το μεγάλο της βήμα, που άλλαξε και την ιστορία των μετέπειτα 2K τίτλων, ήταν η συμφωνία της με την 2K Sports, που από το 2006 έχει καπαρώσει την θέση του εκδότη σε κάθε νέο 2K. Το NBA 2K19, είναι το 20ο παιχνίδι της σειράς και έχει ιδιαίτερη αξία τόσο για τις εταιρείες που κρύβονται πίσω από την δημιουργία του, όσο και για εμάς τους Έλληνες, αφού στο εξώφυλλο του παιχνιδιού φιγουράρει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Τρίποντο για τα modes
Χωρίς νέες προσθήκες παρουσιάζεται το νέο ΝΒΑ 2Κ και γιατί να έχει, όταν ήδη διαθέτει ένα σωρό από modes για να επιλέξετε και να δοκιμάσετε. Ξεκινάμε από την καρτέλα Play Now στην οποία χρειάζεται να μεταβείτε αν απλά θέλετε να παίξετε έναν αγώνα. Το πώς, από την άλλη, θα το κάνετε αυτό καθορίζεται από εσάς αφού υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες. Η πρώτη σας επιλογή θα σας οδηγήσει στο να επιλέξετε ομάδα και να αντιμετωπίσετε την CPU ή κάποιον φίλο σας χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε ομάδα θέλετε εκ των τωρινών ομάδων του NBA και όχι μόνο, αφού είναι εφικτό να διαλέξετε και κάποια Classic NBA Team ή και All Time. Πολύ ευχάριστο το γεγονός το ότι για ακόμα μία φορά μπορείτε να ελέγξετε τους αγαπημένους σας παίκτες από την κορυφαία διοργάνωση καλαθοσφαίρισης, αλλά και τους θρύλους αυτής, αφού ποιος δεν θα ήθελε να ρίξει τριποντάρες με τον Michael Jordan ή να γκρεμίσει τα ταμπλό με τα καρφώματα του Shaquille O’ Neal.

Συνεχίζουμε με τα NBA Today και 2KU, με το πρώτο να είναι και πάλι ένας φιλικός αγώνας με 100% up-to-date στοιχεία, αφού τα ρόστερ των ομάδων, τα στατιστικά των παικτών, οι τραυματισμοί και κάθε άλλο στοιχείο καθορίζεται από την πραγματική πορεία των ομάδων στο NBA. Το 2KU από την άλλη, είναι κατά βάση το training mode, που σας βοηθά μέσω tutorials να διδαχτείτε τις βασικές λειτουργίες του παιχνιδιού, αλλά και ορισμένες στρατηγικές για να αποδίδετε καλύτερα στους αγώνες. Είναι αρκετά καθοδηγητικό για όσους εισάγονται για πρώτη φορά στον κόσμο των NBA 2K games, αφού σας προσφέρει συμβουλές που εφαρμόζονται στην πράξη, για να μπορείτε στην συνέχεια να ανταπεξέλθετε στις δοκιμασίες των πιο απαιτητικών modes που περιλαμβάνει.

Δεν χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στα Play Now Online ή Play With Friends, αφού όπως δηλώνουν είναι τα online φιλικά ματσάκια, στα οποία συναντήσαμε αρκετά καλή σύνδεση, χωρίς προβλήματα. Στο Blacktop mode μπορείτε να ξεφύγετε από την όλη σοβαρότητα των αγώνων του NBA και να παίξετε αγώνες σε γειτονιές και ανεπίσημα γήπεδα, επιλέγοντας μάλιστα τον αριθμό των παικτών κάθε ομάδας (από 1 μέχρι 5), αλλά και το αν θα παίζετε σε ολόκληρο το γήπεδο ή και μονό, με όλους τους κανόνες που επιφυλάσσει αυτός ο τρόπος παιχνιδιού. Το παρών mode αφήνει πολύ θετική απήχηση. Είναι σαν να παίζετε μπάσκετ για χόμπι ή και επαγγελματικά και να βγαίνετε έξω μία Κυριακή να παίξετε χαλαρά με τα φιλαράκια σας, αποβάλλετε δηλαδή την ρουτίνα και την πίεση των σημαντικών αγώνων.

nba 2k19 2
Παράλληλα υπάρχει το MyLeague που, όπως αντιλαμβάνεστε, σας προσφέρει την όλη εμπειρία μίας σεζόν στο NBA. Σε αυτήν μπορείτε να συμμετέχετε ως παίκτης, ως προπονητής και όπως αλλιώς επιθυμείτε, παίρνοντας την αγαπημένη σας ομάδα για να την οδηγήσετε στην κορυφή του NBA. Μπορείτε να παίξετε ολόκληρη την σεζόν χειροκίνητα, να περάσετε ορισμένους αγώνες αφήνοντας την τύχη σας στην CPU, να παίξετε μία μονή σεζόν, αλλά και να ζήσετε αποκλειστικά την εμπειρία των Play-Offs όπου εκεί θα βρείτε τις κορυφαίες ομάδες πλέον να μάχονται για την κατάκτηση του τίτλου. Το MyLeague είναι σαφέστατα ένα από τα modes στα οποία μπορείτε να αφιερώσετε αμέτρητο χρόνο και αυτή την χρονιά στο 2K19.

Από πρωτάρης σε θρύλος
Το ένα από τα δύο modes που αξίζουν ιδιαίτερη αναφορά είναι φυσικά το MyCareer ή αλλιώς The Prelude. Για τους ποδοσφαιρόφιλους το MyCareer του NBA 2K είναι κάτι αντίστοιχο του Become a Legend στο PES ή του The Journey στο FIFA, αντλώντας στοιχεία και από τα δύο αυτά modes των Konami και EA αντίστοιχα. Συγκεκριμένα δημιουργείτε έναν αθλητή, βάση των δικών σας προτιμήσεων, δίνοντας του όνομα και εμφάνιση και δεν έχετε άλλον στόχο πέραν από το να τον μετατρέψετε σε αστέρα του NBA. Όσο δύσβατος ακούγεται ο δρόμος, τόσο δύσκολος είναι και στην πράξη, αφού ξεκινάτε έχοντας στην κατοχή σας έναν παίκτη με 60 rating με τον οποίο θα πρέπει να πραγματοποιήσετε καταπληκτικές εμφανίσεις για να τραβήξετε τα βλέμματα των μεγάλων ομάδων του NBA.

nba 2k19 3
Ο παίκτης σας θα αγωνίζεται στην θέση και θα έχει τα ατού και τις ικανότητες που εσείς οι ίδιοι θα έχετε επιλέξει κατά την διαδικασία του character creation. Κοινώς, εξαρτάται από εσάς το αν θα χρησιμοποιείτε έναν playmaker που θα αριστεύει στα μακρινά σουτ, την δημιουργία φάσεων και τα τρίποντα, ή αν θα ελέγχετε ένα κλασσικό 5άρι για να καρφώνετε σαν να μην υπάρχει αύριο. Ο παίκτης σας θα έχει ένα primary και ένα secondary skill, που θα καθορίζουν το όλο playstyle και τις δεξιότητες του χαρακτήρα σας. Παίζοντας και ολοκληρώνοντας challenges, λαμβάνετε coins τα οποία μπορείτε να εξαργυρώνετε όποτε το επιθυμείτε, για να αναβαθμίσετε τα στατιστικά του μπασκετμπολίστα σας και το overall rating του. Η διαφορά με τα άλλα modes είναι πως σε αυτό η κάμερα εστιάζει μόνο στον παίκτη που ελέγχετε, επομένως ακολουθεί συνεχώς τον χαρακτήρα σας και δεν βλέπετε οριζόντια το παρκέ.

Το MyCareer διατηρεί στοιχεία κλασικού story mode, αφού έχει κομμάτια ιστορίας, μπόλικα cinematics και φυσικά πολλές επιλογές διαλόγων που επηρεάζουν την σχέση σας με τους συμπαίκτες σας, αλλά και τους fans των ομάδων που αγωνίζεστε. Μην νομίζετε ότι θα ξεκινήσετε αγωνιζόμενοι σε κορυφαίες ομάδες, αφού ο αρχικός σύλλογος που αγωνίζεστε ανήκει στο κινέζικο μπάσκετ, τόσο κινέζικο που ούτε αγγλικά δεν μιλάει ο προπονητής σας. Όσο αποδίδετε στις ευκαιρίες που σας δίνονται, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να υπογράψετε σε κάποια ομάδα του NBA. Όταν πάλι συμβεί αυτό, οφείλετε να παίζετε όλο και καλύτερα, λαμβάνοντας υψηλές βαθμολογίες σε κάθε ματς, ώστε να έχετε και τον επιθυμητό χρόνο συμμετοχής. Δεν πρέπει να επαναπαυθείτε σε καμία περίπτωση αφού πάρετε μεταγραφή για το NBA. Πρόκειται για το, ίσως, καλύτερο mode του παιχνιδιού, αφού διαγράφετε σημαντική πορεία σε αυτό και είναι αρκετά ικανοποιητικό και redeeming να διαπιστώνετε πως από κει που δεν μπορούσατε να κάνετε ένα lay-up της προκοπής, ξαφνικά να επιλέγεστε για το ετήσιο All Star Game.

nba 2k19 4
Είναι ένα mode που γενικότερα επιβραβεύει τις προσπάθειες των παικτών. Το MyCareer διαθέτει και open world στοιχεία αφού σας επιτρέπει να περιφέρεστε στην γειτονιά σας πραγματοποιώντας διάφορες δραστηριότητες. Περιλαμβάνει ένα σωρό από δυνατότητες customization, σε ότι έχει να κάνει με τις ιδιότητες του παίκτης σας, την εμφάνισή του, τα badges-challenges που ανεβάζουν τα στατιστικά σας και πολλά ακόμη. Είναι η πιο κοντινή αναπαράσταση της ζωής ενός παίκτη του NBA και η Visual Concepts φρόντισε να είναι αρκετά ρεαλιστική. Δεν φέρει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το αντίστοιχο mode του NBA 2K18, απλά σας παρουσιάζει μία άλλη ιστορία με την ίδια δυνατότητα επιρροής σας σε αυτή. Χρειάζεται αρκετό χρόνο και αφοσίωση αν επιθυμείτε να βελτιώσετε με την αξία σας τον χαρακτήρα σας, χωρίς να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας μικροσυναλλαγές, οι οποίες είναι ξανά παρούσες στο παιχνίδι και μάλιστα αισθητά.

Νέες και ρεαλιστικές κινήσεις
Η 2K Sports υποσχέθηκε πως το NBA 2K19 θα περιείχε σημαντικές αλλαγές στο gameplay, στον ευρύτερο χειρισμό των παικτών, αλλά και την αντιμετώπιση του A.I. όπου χρειάζονταν. Ας τα πάρουμε ένα ένα καταγράφοντας όλες τις προσθήκες του νέου NBA. Ξεκινάμε από το σύστημα Takeover. Μπορεί να το έχετε ακουστά αν έχετε παίξει NBA Jam στην ζωή σας, αφού πρόκειται για κάτι αντίστοιχο. Συγκεκριμένα, όσο καλύτερα αποδίδετε με την ομάδα σας ή έναν παίκτη της, πραγματοποιώντας καλές κινήσεις, μοιράζοντας assists ή και πετυχαίνοντας πόντους, γεμίζετε το takeover meter, το οποίο στην συνέχεια μπορείτε να ενεργοποιήσετε. Όταν το κάνετε αυτό, οι παίκτες σαν μπαίνουν στην ουσία σε μία κατάσταση “on fire” στην οποία έχουν για μικρό χρονικό διάστημα αναβαθμισμένα στατιστικά. Αυτό βέβαια μπορεί να λειτουργήσει και εναντίον σας, αφού αν πραγματοποιείτε λάθη το ένα μετά το άλλο, οι παίκτες σας χάνουν κατά κάποιο τρόπο ψυχολογία και είναι πιο ευάλωτοι σε περισσότερα λάθη.|

nba 2k19 5 
Από την άλλη, υπήρξαν αλλαγές στις μάχες ένας με έναν και στα κλεψίματα. Το μαρκάρισμα των αντιπάλων σας είναι πιο ρεαλιστικό και πιο σύνθετο, αφού πρέπει να ελέγχετε την πορεία που διαγράφουν στον χώρο και να έχετε το νου σας για την επόμενη τους κίνηση. Κάπου εκεί προστέθηκαν και οι αλλαγές στα κλεψίματα, αφού κατά το ντριμπλάρισμα των παικτών υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις στις οποίες μπορείτε να απλώσετε το χέρι και να κλέψετε την μπάλα, βγαίνοντας ύστερα σε αντεπίθεση. Έτσι, χρειάζεται και εσείς από την μεριά σας να έχετε μεγαλύτερη προσοχή όταν έχετε την μπάλα στον έλεγχό σας, αφού μπορεί ανά πάσα στιγμή ένα κακό σκάσιμο της μπάλας να δώσει την κατοχή στην αντίπαλη ομάδα, με πολύ πιο αναπάντεχο τρόπο σε σύγκριση με τα προηγούμενα 2K.

Φίλε Steph Curry, μπορεί να είσαι υπερβολικά OP και να βάζεις τρίποντα και από το σπίτι σου, όμως ένα είναι το όνομα που δεν χορταίνουμε ποτέ να ακούμε από τους speakers…Giannis!!!

Αλλαγές υπήρξαν και στην αντιμετώπιση του παιχνιδιού σας από την πλευρά του A.I. το οποίο παρουσιάζεται ελαφρώς πιο εξελιγμένο. Η CPU δείχνει πιο επικίνδυνη και δεν έχει ελεύθερα τα νώτα της τόσο συχνά, ενώ δείχνει να είναι και πιο αποτελεσματική στην επίθεση, όντας πιο δημιουργική και απρόβλεπτη. Γενικότερα η άμυνα στο 2K19 απαιτεί στρατηγική και καλό συγχρονισμό κάθε φορά που επιχειρείτε κάποιο κλέψιμο, screen ή μία εντυπωσιακή “τάπα”. Ιδίως στο MyCareer mode όπου ελέγχετε έναν παίκτη και κάθε λάθος σας κοστίζει, θα αντιληφθείτε όλο και περισσότερο την αξία του σωστού timing για κάθε σας κίνηση. Στα άλλα ματς ελέγχετε όλους τους παίκτες, επομένως πάντα υπάρχει περιθώριο λάθους αλλά και διόρθωσής του.

nba 2k19 6
Το εντυπωσιακότερο στοιχείο του NBA 2K19 είναι οι νέες κινήσεις που προστέθηκαν. Ως γνωστόν, το NBA είναι ό,τι καλύτερο στο παγκόσμιο μπάσκετ από άποψη θεάματος. Επομένως, το NBA 2K οφείλει να προσφέρει την ανάλογη εμπειρία σε όσους το προτιμήσουν για ακόμα μία χρονιά. Στο 2K19 βλέπουμε ορισμένες νέες κινήσεις για τους αστέρες του NBA, ρεαλιστικές, πολύ καλά απεικονισμένες, που θυμίζουν ακριβώς τον τρόπο που λειτουργούν και αγωνίζονται μορφές όπως ο “βασιλιάς” Lebron James, ή και ο δικός μας Γιάννης “The Greek Freak” Αντετοκούνμπο. Είναι εντυπωσιακό να βλέπουμε λεπτομέρειες όπως το στυλ με τον τρόπο που σουτάρουν οι παίκτες, οι πανηγυρισμοί τους μετά από κάθε καλάθι και καθετί που κάνουν να υπάρχει με μεγάλη ακρίβεια στον κόσμο του 2K19.

Στο 2K18, παρότι πούλησε τρελό αριθμό αντιτύπων για τα δεδομένα του franchise, υπήρξαν πολλά παράπονα από τους fans για bugs σε ότι έχει να κάνει με την επαφή ανάμεσα στους παίκτες. Ειδικά αν παρακολουθούσατε τα replays ή τα στιγμιότυπα plays of the game, θα διαπιστώνατε πως υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες βλέπαμε τα μέλη των παικτών να περνούν μέσα από τα σώματα άλλων σαν να είναι αόρατοι, είτε να υπάρχει περίεργη αλληλεπίδραση ανάμεσα στα χέρια των παικτών και τις μπασκέτες ή και την ίδια την μπάλα που δεν έβγαζαν ιδιαίτερο νόημα στο μάτι. Όλα αυτά περιορίστηκαν σημαντικά από την Visual Concepts, όχι όμως ολοκληρωτικά. Ενώ θα συναντήσετε πιο σπάνια τέτοιου είδους φαινόμενα, σε στιγμές όπου υπάρχει σύγχυση ανάμεσα σε πολλούς παίκτες που μάχονται για το rebound, καλό είναι να αποφύγετε να παρακολουθήσετε το replay.

nba 2k19 7
Για ακόμα μία χρονιά το NBA 2K19 είναι ότι πιο πραγματικό υπάρχει σε basketball game εκεί έξω, για όλους τους παραπάνω λόγους στο κομμάτι του χειρισμού. Σε Sports games θέλουμε να βλέπουμε πράγματα που θα παρατηρούσαμε και στην πραγματικότητα, επομένως τα games αυτά οφείλουν να βρίσκονται όσο κοντινότερα γίνεται σε αυτήν. Το 2K19 υπέστη αρκετές αλλαγές στο gameplay που βελτιώνουν την εμπειρία του παιχνιδιού και το φέρνουν πιο κοντά σε όσα βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας κάθε φορά που αγωνίζονται οι κορυφαίοι αθλητές του NBA. Είναι αξιομνημόνευτο το ότι η Visual Concepts δείχνει να ασχολήθηκε σημαντικά με τα προβλήματα που υπήρχαν στα προηγούμενα 2K και έδειξε διάθεση να τα περιορίσει. Δεν τα κατάφερε τελείως, ωστόσο τα περιόρισε και είναι κάτι που θα γίνει με ευκολία ορατό στα μάτια όσων αγοράζουν κάθε χρόνο το νέο 2K.

Η ομάδα μου είναι ακριβότερη από την δική σου
Το άλλο mode που αφήσαμε ξέχωρο από τα υπόλοιπα είναι φυσικά το MyTeam. Όπως υπάρχει αντιστοιχία με τα ποδοσφαιράκια στο MyCareer έτσι και το MyTeam θυμίζει λίγο το MyClub του PES και πολύ περισσότερο το Ultmate Team του FIFA. Αν δεν είστε fans όμως της “στρογγυλής θεάς”, το MyTeam είναι ένα mode στο οποίο προσπαθείτε να χτίσετε την δική σας ομάδα στο NBA χρησιμοποιώντας τους παίκτες που σας τυχαίνουν σε διάφορα packs. Πρόκειται για την απόλυτη εμπειρία διαχείρισης ομάδας, αφού κάνετε αλλαγές με βάση τους παίκτες που έχετε βρει σε κάποιο πακέτο, τους δίνετε συμβόλαια, τα στατιστικά τους επηρεάζονται με βάσει την απόδοσή τους και πολλά ακόμα. Είναι ξεκάθαρα το πιο εθιστικό mode του 2K19, με εκτενές progression system, άφθονο grinding και πολλές επιλογές.

nba 2k19 8
Στο MyTeam έχετε τον απόλυτο έλεγχο της ομάδας σας, στο κομμάτι των στρατηγικών, της αντοχής και της αποτελεσματικότητας τους. Τι πιο ικανοποιητικό από το να αποκτάτε όλους τους αγαπημένους σας παίκτες από το NBA και να τους βάζετε σε μία ομάδα, μετά από μπόλικό κόπο και αρκετές ώρες παιχνιδιού; Υπάρχουν οι Auctions στις οποίες μπορείτε να αγοράσετε παίκτες που βρίσκονται στην κατοχή άλλων online παικτών ή και να πουλήσετε με τον ίδιο τρόπο. Σε αντίθεση με το 2K18, η νέα έκδοση σας προσφέρει packs με μεγαλύτερη συχνότητα, ενώ προστέθηκαν τα MyTeam Unlimited και Triple Threat modes στην θέση των Pack and Playoffs και Supermax.

Στο παραπάνω mode μπορείτε να παίξετε τόσο single player όσο και online, ωστόσο η δεύτερη επιλογή συνίσταται, αφού εμπεριέχει καλύτερα rewards και είναι πιο πρωτότυπη, εφόσον αντιμετωπίζετε την ομάδα που έχει δημιουργήσει ο κάθε παίκτης παγκοσμίως. Η μεγάλη απογοήτευση έρχεται στην περίπτωση των μικροσυναλλαγών. Ήταν πάρα πολλά τα άτομα που παραπονέθηκαν για την παρουσία τους στο NBA 2K18, αφού μετέτρεψαν το παιχνίδι σε pay-to-win τίτλο. Ξοδεύοντας χρήματα μπορείτε να λάβετε το in-game νόμισμα για να αγοράσετε packs και να αποφύγετε το ατελείωτο grinding, γλιτώνοντας βέβαια αρκετό χρόνο προς την σύνθεση της ομάδας σας. Το 2K19 δίνει και φέτος ανάλογη αξία στις μικροσυναλλαγές, πράγμα που εμπεριέχει αρκετό κίνδυνο για το franchise, αφού οι fans δεν το έχουν σε τίποτα να προβούν σε κάποια επανάσταση τύπου Star Wars Battlefront II και να μποϊκοτάρουν την προσπάθεια της 2K Sports.

nba 2k19 9
Συνολικά, τα online modes, πέραν του MyTeam, μπορούν να προσφέρουν μία πολύ ολοκληρωμένη εμπειρία στους fans του 2K. Μπορεί να μην υπήρξαν προσθήκες σε αυτό το κομμάτι, ωστόσο υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να παίξετε με άλλους παίκτες από όλο τον κόσμο και να δοκιμάσετε τις ικανότητες και την πρόοδο σας στο παιχνίδι. Η σύνδεση από την άλλη, είναι εξαιρετική, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ποιότητα του παιχνιδιού όταν συνδέεστε με άλλους παίκτες. Το μόνο για το οποίο πρέπει να αναθεωρήσουν στην 2K Sports είναι οι μικροσυναλλαγές που είτε θα αφαιρεθούν, είτε θα χρειαστεί να μειώσουν την επιρροή τους στο παιχνίδι αν δεν θέλουν τους fans να αρχίσουν να προδίδουν τις συνήθειες τους αγοράζοντας κάθε χρόνο το νέο 2K.

Θεαματικό σαν power dunk
Για ακόμα μία χρονιά το 2K τα πηγαίνει εξαιρετικά στον τεχνικό του τομέα. Χωρίς πολλές αλλαγές σε σύγκριση με το 2K18, ο νέος τίτλος προσφέρει εξίσου ρεαλιστική απεικόνιση των πρωταγωνιστών του NBA. Τα ειδικά σχεδιασμένα πρόσωπα των παικτών τους καθιστούν σχεδόν ολόιδιους με την πραγματικότητα, τόσο στην εμφάνιση, όσο και στις εκφράσεις τους, τις κινήσεις τους, την συμπεριφορά και το στυλ παιχνιδιού τους. Υπάρχει αυξημένη λεπτομέρεια στο παρουσιαστικό τους με αποκορύφωμα τον Γιάνναρο, που λόγω το ότι βρίσκεται στο εξώφυλλο του παιχνιδιού, φέτος δείχνει πιο αληθινός από ποτέ. Όλα τα υπόλοιπα σε ότι έχει να κάνει με γήπεδα, εμφανίσεις, οπτικά εφέ, μασκότ, αλλά και τους θεατές, συνέχισαν από κει που έμειναν στο 2K18 όπου ήδη βρίσκονταν σε παραπάνω από καλό επίπεδο.

Από animations το 2K19 δεν πρωτοτύπησε αλλά παρέμεινε και εκεί σταθερό, με εξαίρεση τις νέες κινήσεις των παικτών και μικρές διαφορές σε συγκεκριμένους παίκτες στους οποίους αφιερώθηκε περισσότερος χρόνος από πλευράς Visual Concepts, λόγω της καταπληκτικής πορείας τους την περασμένη σεζόν, όπως για παράδειγμα ο James Harden ή ο Kevin Durant. Στο MyCareer συναντήσαμε περισσότερα cinematics στα οποία βλέπαμε πολύ συμπαθητικές συμπεριφορές και κινήσεις των πρωταγωνιστών, χωρίς ωστόσο να είναι τέλειες σε καμία περίπτωση.

Στον ρυθμό των cheerleaders 
Σταθερότητα παρατηρήθηκε και στον ηχητικό τομέα του NBA 2K19, πράγμα που ήταν αναμενόμενο αφού η προηγούμενη έκδοση διακρίθηκε για την ποιότητα αυτού. Τα πρωτεία δίνονται στην εταιρεία ανάπτυξής του και φέτος λόγω του καταπληκτικού voice acting. Μιλάμε φυσικά τόσο για τις ερμηνείες όσων συμμετέχουν στο MyCareer, με ισχυρές παρουσίες ηθοποιών όπως ο Anthony Mackie, όσο και για τους σχολιαστές και φυσικά τον επικό Shaquille που δίνει για ακόμα μία φορά το παρών στο πάνελ του 2K Show. Μάλιστα, όταν γίνεται κάποιο ιδιαίτερο play, δεν θα χορτάσετε να ακούτε τους σχολιαστές να πωρώνονται και να σχολιάζουν με κορυφαίες ατάκες την εκάστοτε μαγεία από πλευράς παικτών.

nba 2k19 10
Μία μεγάλη ποικιλία από rap κομμάτια καλύπτει την πλειονότητα των menus και των loading screens, προσφέροντας της ζητούμενη αμερικανιά που χαρακτηρίζει την όλη διοργάνωση του NBA. Παρόλα αυτά στις τελευταίες εκδόσεις του NBA 2K, το ρεπερτόριο έχει επεκταθεί και είναι πλέον πιο προσιτό σε περισσότερους fans. Τέλος, κατά την διάρκεια των αγώνων, θα χαζεύετε με ανοιχτά στόματα τις cheerleaders να χορεύουν για να σπάσουν τον ρυθμό και την πίεση των αγώνων, όπως οφείλουν στα διαλείμματα ημιχρόνου ή στα time outs.

Στρογγυλοκάθεται στον θρόνο του
Για ακόμα μία χρονιά, το νεότερο NBA 2K είναι το καλύτερο basketball game που θα βρείτε στην αγορά. Οι αλλαγές του σε σχέση με το 2K18 παρατηρήθηκαν κυρίως στο gameplay και ήταν μικρές, αλλά αρκετές για να βελτιώσουν ελαφρά την εμπειρία που έχει να προσφέρει το 2K19. Περιέχει τόσα πολλά modes και αυτά από μόνα τους διαθέτουν τόσες παροχές και λειτουργίες, που δεν θα δυσκολευτείτε να του αφιερώσετε εκατοντάδες ώρες παιχνιδιού, αφού παρουσιάζει, αντικειμενικά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όλο θέματα που θα συναντούσατε αν επιλέγατε να παρακολουθήσετε κάποιον αγώνα NBA στους δέκτες σας. Ο ρεαλισμός των κινήσεων, των πλάνων, της εμφάνισης των παικτών και όλων των άλλων στοιχείων του παιχνιδιού είναι στοιχεία αρκετά για να οδηγήσουν τον οποιονδήποτε να αποκτήσει το NBA 2K19 χωρίς δισταγμούς, ιδιαίτερα αν είναι οπαδός του αθλήματος.

nba 2k19 11
Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν έχει ατέλειες, αφού όπως είπαμε το κομμάτι των μικροσυναλλαγών είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να ελεγχθεί από πλευράς Visual Concepts και 2K. Ο κόσμος έχει ήδη ξεκαθαρίσει την αρνητική στάση απέναντί τους, γι’ αυτό οφείλουν να το λάβουν υπόψη αν δεν θέλουν να λοξοδρομήσουν σε κάποιο ενδεχόμενο NBA Live. Ο χαμηλός, σχετικά, ανταγωνισμός φαίνεται να κάνει κακό στα μυαλά των δημιουργών του 2K, ωστόσο η κατ’ επανάληψη παρουσία των μικροσυναλλαγών εμπεριέχει τεράστιο κίνδυνο για αυτούς. Τεχνικά, τα λάθη είναι μικρά σε κάθε τομέα του, ενώ υπήρξαν και αρκετές διορθώσεις, καθιστώντας έτσι το 2K19 την καλύτερη επιλογή για τους fans του NBA και των basketball games.

Θετικά:
- Άφθονα, διαφορετικά modes
- Άριστη απεικόνιση παικτών
- Βελτιώσεις στο gameplay
- Ανταγωνιστικό και εθιστικό MyTeam
- Ρεαλιστικές κινήσεις και animations
- Μεγάλη αντοχή και διάρκεια - Καταπληκτικός ηχητικός τομέας
- Καλή σύνδεση στα online modes
- Θετικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του Α.Ι. 

Αρνητικά:
- Μεγάλη αξία μικροσυναλλαγών
- Ανύπαρκτη εξέλιξη στον τεχνικό τομέα
- Απαράλλαχτα modes
- Μερικά bugs στα animations 

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 9
Γενικά: 8.3

Ένας ακόμη εθιστικός NBA τίτλος με άφθονο περιεχόμενο και ρεαλιστικό gameplay. Δυστυχώς, μας τα χαλάνε οι μικροσυναλλαγές. 

Γιάννης Σιδηρόπουλος

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 DimutriKs (Level 16) 21/09/2018 12:37
H 2K έχει καταστρέψει το franchise με τα vc και την απαράδεκτη πολιτική της που είναι χειρότερη από την ΕΑ. Πέρυσι το 2κ18 όχι μόνο είχε την χειρότερη μορφή μικροσυναλλαγών και p2w αλλά είχε και απαράδεκτο gameplay, το χειρότερο της σειράς από το 2κ9 και μετά. Χωρίς να έχω δοκιμάσει ακόμα τον φετινό τίτλο, με όσα είδα στο 18 δεν βιάζομαι κιόλας. Το nba-live 18 πέρυσι μετά από αιώνες είχε ωραία γραφικά και ένα gameplay arcade μεν αλλά ήταν διασκεδαστικό, είχε θετικά στοιχεία. Η ΕΑ έχει προοπτικές να δημιουργήσει ανταγωνισμό. Αν δεν τα καταφέρει η 2κ θα συνεχίσει το την σταθερή καταστροφή της...
#2 it9997 (Level 6) 23/09/2018 11:16
Συμφωνώ με όσα ειπώθηκαν πριν. Θέλει προσοχή η διαχείριση του τίτλου από την 2Κ.
Περιμένω review και του NBA LIVE 19· μου έκανε θετική εντύπωση η δουλειά που έκανε η ΕΑ. Όχι ότι κινδυνεύει η 2Κ στο θέμα των πωλήσεων...
#3 Astro (Level 19) 29/09/2018 17:06
Τα WWE2K και ΝΒΑ2Κ από ένα σημείο και μετά με έχουν κουράσει, ναι μεν καλύτερα γραφικά και αλλαγές στα ροστερ αλλά από ουσία τίποτα.
Score 8.3
8.3 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: Sports
Developer: Visual Concepts
Publisher: 2K Sports
Διάθεση: Gaming Galaxy (211-800 8305)
Players: 1-2 (2 online)
Requirements: Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8.1/10 64-bit, Επεξεργαστής Intel Core i3-530 στα 2.93GHz ή AMD FX-4100 στα 3.6GHz, 4GB RAM, Κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GT450 1GB ή AMD Radeon HD 7770 1GB, Χώρος στον σκληρό δίσκο 80GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 7/9/2018
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification