Abzu

Hot
REVIEWED ON PC (Primary version tested)   PS4  

Το απέραντο γαλάζιο θα πλημμυρίσει τις οθόνες σας.

Το απέραντο γαλάζιο θα πλημμυρίσει τις οθόνες σας.

Το απέραντο γαλάζιο θα πλημμυρίσει τις οθόνες σας.

Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τελειότερο video game για την χρονική περίοδο που διανύουμε (διακοπές), για την αστρολογική εποχή που διασχίζουμε (εποχή του Υδροχόου) και για την χώρα στην οποία κατοικούμε (την ηλιόλουστη και βρεγμένη από παντού Ελλάδα) από το Abzu. Το παράξενο όνομα του είναι σύντμηση πανάρχαιων λέξεων που μεταφράζονται χαρακτηριστικά ως ο ωκεανός της σοφίας. Διαβάζοντας απλά τον σοφιστικέ τίτλο του αρχίζουμε να οραματιζόμαστε ένα game που αναπαριστά την απαράμιλλη ομορφιά της υποθαλάσσιας ζωής και σκεφτόμαστε ποιος game designer θα μπορούσε να φέρει εις πέρας με επιτυχία ένα τέτοιο εγχείρημα.

Όσοι από εσάς είστε πιστοί στις κονσόλες της Sony και δεν αφήνετε να σας ξεφύγει ούτε ένα μοντέλο της, έχετε απολαύσει ήδη την δουλειά του Matt Nava, παίζοντας τα Flower και Journey. Ο Nava είναι η επιτομή του χαρισματικού game designer, ένας καλλιτέχνης που χρησιμοποιεί τα ψηφιακά του έργα σαν πανέμορφούς πίνακες ζωγραφικής μέσα στους οποίους σας προσκαλεί να ζήσετε για μερικές ώρες. Ο Nava αποφεύγει να φορτώσει με ένα τσούρμο από κανόνες τα games του, εστιαζόμενος στο να διεγείρει τα ομορφότερα συναισθήματα για τα οποία είναι ικανός ένας άνθρωπος.

 

Χάρη στην εμπορική επιτυχία των προηγούμενων προσπαθειών του, ο Nava ίδρυσε την δική του εταιρεία ανάπτυξης με το χαρακτηριστικό όνομα Giant Squid και προχώρησε στην ανάπτυξη του Abzu. Μπορεί το όνομα του να σας ωθεί στο να φωνάξετε… γείτσες (αψού, αψού) αλλά δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας μόλις εισέλθετε στον μαγευτικό του κόσμο, σας το εγγυώμαι.

Στον βυθό της θάλασσας
Η έναρξη του Abzu βάζει την κάμερα του να κάνει βουτιά σε έναν ανώνυμο ωκεανό, τραβώντας και το βλέμμα σας μαζί της. Η κάμερα καταδύεται αδιάκοπα για λίγη ώρα, περνώντας γύρω από δεκάδες υποθαλάσσιους κατοίκους. Την ώρα που στο μυαλό σας αρχίζετε να απορείτε για την κατάληξη της βουτιάς, το σκηνικό αλλάζει και μεταφέρεστε σε έναν καταγάλανο, ηλιόλουστο ωκεανό βλέποντας ένα μαυριδερό πλάσμα αραγμένο στο νερό με μια φορεσιά που θυμίζει στολή δύτη. Αναπάντητα ερωτήματα και απορίες ξεπηδούν από κάθε γωνία του μυαλού σας: αυτό το πλάσμα είναι ανθρωπόμορφο αλλά διαφέρει από το είδος μας, γιατί στην στολή του δεν υπάρχει μπουκάλα οξυγόνου και πως αντέχει να αναπνέει για πάντα κάτω από το νερό; Τι θα κάνω μόνος στον απέραντο ωκεανό;

Οι πρώτες εντυπώσεις δημιουργούν την αίσθηση ότι παίζετε έναν εξομοιωτή κολύμβησης χωρίς σενάριο και ξεκάθαρους στόχους. Και όμως σενάριο υπάρχει αλλά ξεδιπλώνεται μέσα από οπτικές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε και να αποκρυπτογραφήσετε για να το εκτιμήσετε σε όλο του το μεγαλείο. Για παράδειγμα, όλες οι πύλες και τα περισσότερα εμπόδια που αντιμετωπίζετε φέρουν το σχήμα του ανεστραμμένου τριγώνου, του αλχημικού συμβόλου του νερού. Το εν λόγω σύμβολο είναι μια επίκληση σε θέα της αποκρυφιστικής παράδοσης των Εβραίων, της Καμπάλα. Πολλά ερωτήματα τίθενται ως προς την σχέση του avatar σας με τον αποκρυφισμό τα οποία πολλαπλασιάζονται μόλις αντικρίσετε βυθισμένα ερείπια πόλεων που θυμίζουν Ατλαντίδα και θαυμάσετε τοιχογραφίες βγαλμένες από την βαβυλωνιακή κοσμογονία Enuma Elis.

Πριν αρχίσετε να αισθάνεστε εκφοβισμένοι σας τονίζω ότι οι μυθολογικές γνώσεις είναι προαιρετικές και απλά ενισχύουν την απόλαυση που θα αποκομίσετε από το Abzu. Ο πυρήνας του δεν βρίσκεται στην κατανόηση στα δημοσιογραφικά ερωτήματα ποιος, τι και γιατί που θα θέσετε στον εαυτό σας αναφορικά με τον playable χαρακτήρα αλλά στην απαλλαγή από όλη την ένταση της ημέρας που θα νοιώσετε γυροφέρνοντας τον κόσμο του.

Αν έχετε δει την ταινία «Το Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν είστε έτοιμοι να ζήσετε στο έπακρο τις εμπειρίες που προσφέρει το Abzu. Εξαρχής θα μαγευτείτε από τον φωτισμό του βυθού, το πελώριο οικοσύστημα του που ζει και κινείται υπακούοντας στους δικούς του νόμους, την χρωματική παλέτα που αλλάζει από περιοχή σε περιοχή, φωτίζοντας το παραδεισένιο περιβάλλον. Δέος και εσωτερική γαλήνη θα νοιώθετε μέσα σας κάθε λεπτό που περνάει ζητώντας να απορροφήσετε ολοένα και περισσότερη ομορφιά που θα την κουβαλάτε στην ψυχή σας δια παντός.

 

I feel good, I knew that I would!
Τα υπέροχα συναισθήματα που έχετε εξασφαλίσει κολυμπώντας στον ωκεανό του Abzu είναι και ο απώτερος σκοπός ενός τίτλου που μπορεί πολύ εύκολα να συγκαταλεχθεί στα εκπαιδευτικά video games. Είναι ο ιδανικότερος τρόπος εκμάθησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των κατοίκων του αφού αποφεύγει την χρήση του heads-up display και επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς του στην υπηρεσία της στενότερης επαφής σας με το οικοσύστημα του. Ο παράξενος αντιπρόσωπος σας στο Abzu έχει μια σειρά από λειτουργίες που μπορεί να εκτελέσει με τις δύο βασικότερες να είναι το κολύμπι και το πλήκτρο αλληλεπίδρασης. Αυτές οι δύο λειτουργίες είναι θεμελιώδεις διότι άνευ αυτών η περιπέτεια δεν θα προχωρούσε ποτέ. Το κολύμπι σας μεταφέρει από περιοχή σε περιοχή και το interaction button σας επιτρέπει να επέμβετε στο περιβάλλον ενεργοποιώντας μηχανές που ανοίγουν τον δρόμο προς τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού σας. Αφού μάθετε τους βασικούς μηχανισμούς του game θα παρατηρήσετε στην συνέχεια ότι οι εναπομείναντες είναι άχρηστοι αναφορικά με την ολοκλήρωση του αλλά η λειτουργικότητα τους έγκειται στο να σας φέρουν σε επαφή με τους κατοίκους του βυθού.

Το καλύτερο μπάνιο που θα κάνετε φέτος και μάλιστα χωρίς να σηκωθείτε από την καρέκλα σας!

Όταν επιτρέψετε στον χαρακτήρα σας να αράξει σταυροπόδι σε ένα βράχο και να αρχίσει τον διαλογισμό, η κάμερα «κλειδώνει» στα ψάρια που περιφέρονται στην γύρω περιοχή και σας μαθαίνει ευθύς αμέσως το όνομα τους. Τότε ξεκινά η πραγματική απόλαυση, η παρατήρηση up close and personal της συμπεριφοράς των ωκεάνιων πλασμάτων που λαμβάνει πολλές μορφές, από την αγελαία συμπεριφορά των μικρών ψαριών μέχρι την αρπακτική συμπεριφορά των γιγάντιων κυτών της απέραντης θάλασσας. Παίζοντας με το meditate θα αισθανθείτε σαν άλλοι Ζακ-Υβ Κουστώ και μπορεί να νοιώσετε την ανάγκη να παρατήσετε την επαγγελματική σας ειδικότητα και να γίνετε ωκεανογράφοι. Η ευφορία σας θα μεγαλώσει ανακαλύπτοντας τον επόμενο μηχανισμό του Abzu που σας φέρνει σε στενή επαφή με τα ψάρια. Έχετε ακούσει πολλές φορές για λαθρεπιβάτες σε πλοία, αεροπλάνα κ.τ.λ. αλλά έχετε ακούσει ποτέ για λαθρεπιβάτη σε… ψάρι; Στο Abzu μπορείτε να κολλήσετε πάνω σε μια ψαρούκλα και να την αφήσετε να σας μεταφέρει όπου γουστάρει. Η εν λόγω λαθρεπιβίβαση είναι το κάτι άλλο διότι αλλάζει τους ρυθμούς του χαρακτήρα σας και, πιστέψτε με, δεν υπάρχει τίποτα εντυπωσιακότερο από το να κολυμπάτε πιασμένος σε ένα ταχύτατο ψάρι μέσα από ένα ανεμοστρόβιλο μικρότερων ψαριών.

 

Θα εκπλαγείτε από την ύπαρξη comic relief στην υποβρύχια περιπέτεια σας. Η κωμική – χαριτωμένη νότα δίνεται από μηχανές με λιγοστά ψαρίσια γνωρίσματα (βλ. πτερύγια) που λειτουργούν σαν sidekicks σας, ακολουθώντας σε κοντινή απόσταση και επεμβαίνοντας όποτε ένα σύμπλεγμα από θαλάσσια ύλη σας φράζει τον δρόμο σαν ιστός αράχνης. Βγάζοντας μόνο ήχους, η τσαχπινιά με την οποία κινούνται τριγύρω σας σαν κατοικίδια και η ξεκαρδιστική τάση τους να κοιτάζονται μεταξύ τους και προς όλες τις κατευθύνσεις σαν να φοβούνται ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει κίνδυνος, θα σας διασκεδάσουν όσο και ένα BB-8 ή R2D2 από τα Star Wars.

To Abzu έχει γραμμική εξέλιξη και ο χαρακτήρας σας κινείται σε προκαθορισμένα θαλάσσια περιβάλλοντα έως την τελική οθόνη. Φυσικά ενθαρρύνεται αλλά και επιβάλλεται η ελεύθερη εξερεύνηση κάθε σπιθαμής του περιβάλλοντος που η ομορφιά και η βιοποικιλότητα του μπορεί να συγκριθεί μόνο με ένα τροπικό δάσος. Πάνω από δύο ώρες συνολικά δεν πρόκειται να σας πάρει για να το τερματίσετε και αυτό θα ήταν το τέλος της υποβρύχιας περιπέτειας σας αν δεν έμπαινε στην μέση ο παράγοντας ομορφιά. Το Abzu είναι τόσο υπέροχο και χαλαρωτικό ώστε, μετά την ολοκλήρωση του, θα το βάλετε στην άκρη και θα το χρησιμοποιείτε πάντοτε μετά από ημέρες μεγάλης έντασης σε δουλειά και σπίτι. Το replayability του για τους παραπάνω λόγους τείνει στο άπειρο.

Κολυμπώντας στον υπέροχο ωκεανό
Είναι ευχής έργο το ότι έχουμε μια τόσο πλούσια γλώσσα, την τελειότερη ίσως στον κόσμο, ειδάλλως θα ήταν αδύνατο να περιγραφεί η αίγλη των γραφικών του Abzu. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό θα αισθανθείτε πρωταγωνιστές σε ταινία της Disney όπου τα πάντα είναι μαγευτικά και τίποτε δυσάρεστο δεν πρόκειται να διακόψει την απόλυτη μακαριότητα σας. Θα σας κοπεί η ανάσα από την ομορφιά των τεράστιων φαλαινών που θα κολυμπήσετε δίπλα τους και το στόμα σας θα μείνει διάπλατα ανοικτό παρατηρώντας τις μεγαλοπρεπείς κινήσεις τους και τα γεμάτα σοφία μάτια τους να σας κοιτούν. Το χρώμα και ο φωτισμός παίζουν τεράστιο ρόλο στην μεγάλη γκάμα θετικών συναισθημάτων που θα βιώσετε και η δουλειά που έχει γίνει στον τομέα αυτό φέρνει στο νου τεχνοτροπίες διάσημων ζωγράφων.

Το τέλειο animation υποστηρίζει την αίσθηση ότι κολυμπάτε στα βάθη των ωκεανών παρέα με τους πανέμορφους κατοίκους τους. Η κίνηση των πτερυγίων, των ουρών, η ταχύτητα που διασχίζουν το νερό, οι ενστικτώδεις αντιδράσεις τους στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και η συμπεριφορά τους όταν βουτούν έξω από το νερό αναπαρίστανται με την μέγιστη δυνατή λεπτομέρεια. Εκτός από την απεικόνιση των υποβρύχιων παραδείσων, τα τεχνητά κατασκευάσματα προηγμένων πολιτισμών που θα αντικρίσετε έχουν σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια, από τα κυκλώπεια παλάτια μέχρι το υποθαλάσσιο εργοστάσιο.

 

Ακούτε τον γαλήνιο παφλασμό της θάλασσας και τους ήχους των κατοίκων της που κολυμπούν πέρα δώθε. Άξαφνα, ορχηστρική μουσική εισβάλλει από τα ηχεία σας και μελωδικές φωνές ψέλνουν σαν άγγελοι που δοξολογούν το ωκεάνιο περιβάλλον. Η μουσική υπόκρουση του Abzu είναι μια σειρά από εκπληκτικές μελωδίες και χορωδιακά κομμάτια που οξύνουν την συγκίνηση που θα σας προκαλέσει το μοναδικό οικοσύστημα του. Πίσω από τις νότες και τις ψαλμωδίες κρύβεται ο αμερικανός συνθέτης Austin Wintory, μόνιμος συνεργάτης του Matt Nava και γνωστός σας από τα soundtrack των The Banner Saga.

Θα μείνω στο νερό μέχρι να μουλιάσω
Το Abzu είναι μια όαση ανάμεσα στον ορυμαγδό εκατοντάδων τίτλων στους οποίους η βία ή το σενάριο καθορίζουν όλες σας τις πράξεις. Η αφήγηση του είναι συμβολική και υπάρχει για να σας προσφέρει μια αίσθηση συνεισφοράς στον κόσμο του. Ο βασικός του σκοπός που τον επιτυγχάνει απόλυτα είναι να σας γεμίσει όμορφα συναισθήματα και σκέψεις αποτελώντας ένα απάνεμο λιμάνι κάθε φορά που η πραγματικότητα σας γεμίζει άγχος. Μπορεί να έχει πολύ μικρή διάρκεια αλλά το replayability του και η κατάσταση ζεν στην οποία σας τοποθετεί όταν ασχολείστε με αυτό, δικαιολογεί τα 20 ευρώ της τιμής του.

Θετικά:
- Όμορφο art design που απεικονίζει τέλεια τον κόσμο του βυθού
- Καταπληκτικό soundtrack από τον Wintory που ενισχύει την συναισθηματική ευφορία
- Υψηλό replayability
- Σύμβολα και συμβολισμοί που θα σας προτρέψουν να ασχοληθείτε με πανάρχαιους πολιτισμούς για να τα κατανοήσετε 

Αρνητικά:
- Δεν έχει επίπεδα δυσκολίας και είναι τόσο εύκολο που δεν ενδείκνυται για όσους θέλουν να τεστάρουν τις ικανότητες τους
- Τελειώνει πριν μπορέσετε να το απολαύσετε

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 9
Gameplay: 7
Αντοχή: 4
Γενικά: 7.4

Το τέλειο καλοκαιρινό βιντεοπαιχνίδι σας περιμένει να το αποκτήσετε.

Γιάννης Μοσχονάς

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

1 review
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
7.5(1)
To write a review please register or
Abzu
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
7.5

Το Abzu είναι ένα single player adventure από την Giant Squid και κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2016. Το παιχνίδι είναι εμπνευσμένο από τον μυθολογικό θεό του νερού των Σουμέριων, τον Abzu, ο οποίος ενώθηκε με την θεά των Ωκεανών Tiamat, για να δημιουργήσουν τη ζωή στο πλανήτη.

Στο παιχνίδι ελέγχουμε ένα δύτη ο οποίος ξυπνάει σε έναν απέραντο ωκεανό χωρίς να γνωρίζουμε το πώς βρέθηκε εκεί.  Δεν υπάρχουν καθόλου διάλογοι και η αφήγηση γίνεται ουσιαστικά μέσω cutscenes και των πραγμάτων που συναντάμε στη θάλασσα. Χωρίς να γνωρίζουμε το τι συμβαίνει στο παιχνίδι(δεν αναφέρω τον σκοπό του δύτη  για λόγους spoiler) ξεκινάμε να εξερευνούμε τον ωκεανό ο οποίος βρίθει από κάθε λογής ζωή. Πολύχρωμα φυτά, ψάρια, μαλάκια και οστρακοειδή αλλά και διάφορα βυθισμένα με μυστήριες τοιχογραφίες ερείπια ενός αρχαίου(;) πολιτισμού. Καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται θα αρχίσουμε να σχηματίζουμε μια ιδέα για το τι συμβαίνει και θα φτάσουμε σε ένα όμορφο και μαγευτικό φινάλε. Η δύναμη για μένα του παιχνιδιού είναι ο πανέμορφος σε χρώματα κόσμος του ο οποίος σου δίνει μια γεμάτη οπτική εμπειρία.

 Gameplay

Ο χειρισμός είναι πολύ απλός, απλά κατευθύνουμε το δύτη μέσα στον ωκεανό εξερευνώντας τα μέρη από τα οποία περνάμε, λύνοντας απλούς γρίφους, χαζεύοντας τα πλάσματα που συναντάμε και αποφεύγοντας πιθανούς κινδύνους. Σε αρκετά σημεία υπάρχει η επιλογή να κάνουμε συλλογισμό, παρακολουθώντας τους θαλάσσιους οργανισμούς. Πέρα από το να δούμε τα πλάσματα η συγκεκριμένη δυνατότητα δεν προσφέρει κάτι περισσότερο. 

Υπέροχη η δυνατότητα να κρατηθούμε από διάφορα ψάρια και άλλα πλάσματα και να τα αφήσουμε να μας μεταφέρουν αυτά ή να τα κατευθύνουμε οι ίδιοι όπου θέλουμε! Η εξέλιξη του παιχνιδιού είναι γραμμική, δηλαδή περνάμε από συγκεκριμένα περιβάλλοντα και προχωράμε σιγά σιγά στο επόμενο μέρος. Η διάρκεια του είναι πολύ μικρή αλλά λόγο της εξερεύνησης μπορεί να πάρει όσο εσείς νομίζετε.

 Γραφικά.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι μαγευτικά με υπέροχα χρώματα και σε συνδυασμό με την ιδέα του παιχνιδιού, δηλαδή την εξερεύνηση ενός ωκεανού προσφέρει μια πανέμορφη οπτική εμπειρία που θεωρώ ότι θα σας μείνει αξέχαστη. Τα χρώματα του περιβάλλοντος και των τοπίων, τα χρώματα ο σχεδιασμός και η κίνηση των πλασμάτων και ο υπέροχος φωτισμός είναι όλα εξαιρετικά δίνοντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Η ομορφιά που θα συναντήσετε θα σας κάνεις πολλές φορές να κάτσετε και να χαζεύετε τα τοπία αλλά και τα πλάσματα. Πραγματικά μεγευτικό!

 Ήχος.

Αν και δεν έχουμε καθόλου διάλογους αυτό δεν επηρεάζει τον ηχητικό τομέα του παιχνιδιού. Οι ήχοι τόσο της θάλασσας αλλά και των πλασμάτων που θα συναντήσετε σε συνδυασμό με ένα υπέροχο και μελωδικό soundtrackείναι υπεραρκετά. Η μελωδία και οι νότες που θα ακούτε ταιριάζουν πολύ στο παιχνίδι αλλά και στα γεγονότα που θα συμβαίνουν είτε στην εξερεύνηση είτε όταν θα υπάρχει κίνδυνος και θα σας γεμίζουν με συναίσθημα.

 ΘΕΤΙΚΑ:

-          Πανέμορφος σχεδιασμός στον υποθαλάσσιο κόσμο με πανέμορφα τοπία και υπέροχα πλάσματα.
-          Εξαιρετικό σαν concept
-          Υπέροχο soundtrack
-          Δυνατότητα εξερεύνησης για όσο θέλετε προσφέροντας παραπάνω από ένα playthrough.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

-          Πολύ μικρή διάρκεια
-          Μηδαμινός βαθμός δυσκολίας
-          Προβλήματα στο χειρισμό αν παίζετε με mouseκαι keyboard.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

ΠΛΟΚΗ/ΣΕΝΑΡΙΟ: 7,5

ΓΡΑΦΙΚΑ: 8

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 7,5

ΑΝΤΟΧΗ: 5,5

ΓΕΝΙΚΑ: 7,5

Το Abzu είναι μια πανέμορφη οπτικοακουστική εμπειρία που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Αν το βρείτε σε discount δώστε του μια ευκαιρία και βυθιστείτε στον μαγευτικό του κόσμο για να γνωρίσετε τους κατοίκους του αλλά και διάφορες μυθολογίες με τις οποίες έχει σχέση το παιχνίδι.

 

 

 

ABZUReviewFeat.jpg
Report this review Comments (0) | Was this review helpful? 1

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 12/08/2016 20:28
Αυτη τη περίοδο διαβάζω ένα μυθιςτορημα που εχει να κανει με την Ατλαντίδα και ένα μεγαλο κομμάτι του ειναι με καταδύσεις σε αρχαίους ναούς. Πολυ όμορφο φαίνεται αυτο το παιχνίδι. Θα το εχω στα υπόψιν αν και ίσως πρεπει να το παίξω τωρα που ειναι καλοκαιράκι.
#2 ashbringer (Level 25) 16/08/2016 08:14
Αρκετά καλό φαίνεται και η εξερεύνηση του βυθού είναι υπέροχη.Μπράβο στον Γιάννη για αυτό το άρθρο.
Score 7.4
7.69 User Score
(8 votes )
User Reviews 7.5
Genre: Adventure
Developer: Giant Squid
Publisher: 505 Games
Διάθεση:
Players: 1
Requirements: 4GB RAM, Επεξεργαστής Pentium ή Athlon στα 3GHz, Κάρτα γραφικών 1GΒ, Χώρος στο σκληρό δίσκο 6GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 2/8/2016
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification