Total War: Warhammer

Hot
REVIEWED ON PC (Primary version tested)   Mac  

Μια νέα εποχή στην ιστορία των δύο σειρών.

Μια νέα εποχή στην ιστορία των δύο σειρών.

Μια νέα εποχή στην ιστορία των δύο σειρών.

Η Creative Assembly είναι πασίγνωστη σε όλους τους gamers ως μία εκ των κορυφαίων εταιρειών ανάπτυξης στη δημιουργία Strategy. Θα λέγαμε ότι σε κάθε περίπτωση είναι ο ορισμός της εξειδικευμένης εταιρείας στον τομέα των εν λόγω παιχνιδιών στρατηγικής που δημιουργεί, καθώς με την εμπειρία της έχει εμβαθύνει και εντρυφήσει αποκλειστικά στο συγκεκριμένο genre. Το νέο Total War είναι η τελειότερη αναπαράσταση του fantasy Warhammer όπως το Dawn of War ήταν η απόλυτη εικονογράφηση του sci-fi συγγενή του, Warhammer 40.000. Έχουμε κλείσει 16 χρόνια από την αξέχαστη ημέρα που η Creative Assembly μας έβαλε στον χορό των Total War και η διασκέδαση που μας έχουν προσφέρει τα προϊόντα της μέχρι σήμερα εκτείνεται στις πολλές εκατοντάδες ώρες.

Οι άνθρωποι της Creative Assembly εκδηλώνουν ακατάπαυστα την ευφυΐα τους δημιουργώντας τίτλους που μαγνητίζουν όχι μόνο τους φανατικούς gamers αλλά και τους άσχετους με το σπορ. Αμφιβάλλει κανείς ότι αμέτρητοι ιστοριοδίφες σήκωσαν την μύτη τους από τα σκονισμένα ιστορικά βιβλία, έπιασαν το mouse και άρχισαν να περνούν χιλιάδες ώρες στους ψηφιακούς κόσμους των Total War, βιώνοντας τις αγαπημένες ιστορικές τους περιόδους; Μήπως οι κινηματογραφόφιλοι δεν άλλαξαν media μόλις κυκλοφόρησε το Alien: Isolation θέλοντας να νιώσουν σε πρώτο πρόσωπο το σοκ και δέος που προξενεί η εμφάνιση του αγαπημένου τους τέρατος σε απόσταση αναπνοής;


Έφτασε επιτέλους (αν και αργοπορημένα κατά την γνώμη μου) η στιγμή να μαζευτούν οι οπαδοί των Strategy και του table-top RPG με μινιατούρες που ακούει στο όνομα Warhammer στην ίδια οθόνη και να απολαύσουν μια από τις καλύτερες διαδραστικές εμπειρίες της χρονιάς. Πιστό στα gameplay mechanics των Total War και ξεχειλισμένο από άπειρους χαρακτήρες, μονάδες και οπτικά ερεθίσματα του Warhammer σύμπαντος θα σας καθηλώσει για εκατοντάδες ώρες μέχρι να χαρείτε όλο το περιεχόμενο του.

Τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται εκκωφαντικά
Το Total War: Warhammer δεν χάνει τον χρόνο του για να ασχοληθεί με σενάρια, αφήγηση, κινηματογραφική πλοκή. Οι δημιουργοί του γνωρίζουν για ποιο λόγο το αγοράζετε και τι κάνουν; Μεταφέρουν όλη την λαογραφία του επιτραπέζιου Warhammer με την ποικιλία φυλών, φατριών, πλασμάτων και ηρώων και σας προσκαλούν να επιβιώσετε και να κυριαρχήσετε στον τεράστιο κόσμο του. Αν θέλετε να έχετε μια ιστορία στο μυαλό σας σκεφτείτε ότι βρίσκεστε σε έναν κόσμο κατοικούμενο από φανταστικά πλάσματα που σπαράσσεται από συνεχής πολέμους ενώ στον ορίζοντα διαφαίνεται η εισβολή μιας φυλής που μπορεί να προκαλέσει την ολοκληρωτική καταστροφή του.


Το οικοσύστημα του Total War: Warhammer είναι το πιο εχθρικό που θα συναντήσετε σε Total War παιχνίδι και κάθε faction αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα επιβίωσης τροποποιώντας έτσι δραματικά το gameplay.Ο κόσμος του Warhammer ζωντανεύει εδώ με φοβερή αφοσίωση στις επιμέρους λεπτομέρειες του, διατηρώντας όλα τα χαρακτηριστικά των φυλών που μάχονται, τα μίση και τις κακίες τους, την θέση τους στην αιματοβαμμένη κοινωνία. Το faction Empire είναι μια μικρογραφία της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, του πρώτου γερμανικού Ράιχ και ο στόχος του είναι να αποκρούσει τις επιθέσεις των Orcs και των Vampires, ενώνοντας παράλληλα όλα τα βασίλεια των humans σαν την Bretonnia υπό το λάβαρο του.

Οι Greenskins είναι μια ορδή από orcs, goblins και trolls με ληστρικές διαθέσεις που αγαπούν τον πόλεμο πάνω από όλα. Ο δείκτης fightiness που συντροφεύει κάθε στρατιά των Greenskins εξαφανίζει το ενδεχόμενο αμυντικής στρατηγικής και αναγκάζει τους πολέμαρχους της ορδής να πολεμούν και να μετακινούνται αδιάκοπα, κάνοντας αμέτρητους εχθρούς στην πορεία. Οι Vampires είναι τα αρπαχτικά του παιχνιδιού, αιμοδιψή πλάσματα δημιουργημένα από σκοτεινή μαγεία που έχουν την τάση να μετατρέπουν τα πτώματα των πεσόντων σε μια μάχη σε zombies, αναπληρώνοντας ταχύτατα τις τάξεις του στρατού τους με φθηνούς πολεμιστές. Η πανίσχυρη μαύρη μαγεία τους και ο πολυάριθμος στρατός από αποτρόπαια όντα θα τους καθιστούσε την απόλυτη δύναμη στο Total Warhammer αν δεν είχαν πρόβλημα με το φώς της ημέρας και το μεγαλείο της ζωής που κυριαρχεί σε όλες τις περιοχές πλην των δικών τους.

Οι στρατιές των Vampires υποβάλλονται σε τρομακτική φθορά όταν προελαύνουν σε ζωντανές περιοχές και έτσι αναγκάζονται να στέλνουν τους agents να διαφθείρουν τις πόλεις που έχουν βάλει στο μάτι πριν προελάσει ο στρατός τους. Οι Dwarves είναι η πατροπαράδοτη σκληροτράχηλη φυλή που έχουμε αγαπήσει διαβάζοντας αμέτρητες ιστορίες φαντασίας. Χτίζουν τις πόλεις τους στα βουνά, έχουν υψηλό ηθικό, είναι άσσοι στον χειρισμό των τσεκουριών, φορούν εξαιρετικές πανοπλίες και κινούνται σε υπόγεια περάσματα όπως και οι Greenskins. Δεν έχουν μαγικές ικανότητες και έτσι στηρίζονται μόνο στην τέχνη του πολέμου που κατέχουν αλλά μεγάλο ατού τους είναι ότι ζουν σε απομονωμένη περιοχή και δυσπρόσιτη για τους επίδοξους επιδρομείς.

Η Αυτοκρατορία Αναπτύσσεται
Το Total War: Warhammer παίζεται σε δύο επίπεδα, στο turn - based χτίσιμο της αυτοκρατορίας σας και στο real time πεδίο της μάχης. Οι λάτρεις των στατιστικών σαν τον γράφοντα θα απολαύσουν τρομερά το πρώτο επίπεδο. Ολόκληρες σελίδες από στατιστικά και πληθώρα εικονιδίων γεμίζουν την οθόνη και η εκμάθηση τους είναι μονόδρομος για την σωστή διαχείριση του κράτους. Όσοι έχουν εμπειρία από τα περασμένα Total War θα βρουν γρήγορα τον δρόμο τους ενώ οι υπόλοιποι πρέπει να στήσετε αυτί στα λεγόμενα του ενσωματωμένου advisor. Το συμβουλευτικό σύστημα σας ενημερώνει διαρκώς για τις μικρολεπτομέρειες του gameplay και είναι τρομερά αναλυτικό αλλά εμένα με χάλασε ο συμβουλάτορας. Στα πέντε εισαγωγικά cinematics των ισάριθμων factions, ο πανούργος γέρος δίνει την αφοσίωση του στο επιλεγμένο faction αποκαλύπτοντας μια προδοτική προσωπικότητα χωρίς αρχές που γέρνει όπου φυσάει ο άνεμος.

Το χτίσιμο των settlements είναι παιχνιδάκι και τρομερά εθιστικό. Σε μια και μόνη οθόνη της εκάστοτε επαρχίας διακρίνονται όλες οι πόλεις σας και τα κτίρια που μπορούν να χτίσουν. Κλασικά η πρωτεύουσα μπορεί να αναβαθμιστεί αρκετά επίπεδα πάνω από τις υπόλοιπες διευκολύνοντας έτσι τις επιλογές σας. Τα κτίρια που φτάνουν μέχρι tier 3 θα τοποθετηθούν στις μικρές πόλεις και εκείνα που αγγίζουν το μέγιστο tier 5 και ξεκλειδώνουν τους καλύτερους heroes και μονάδες θα χτιστούν στην πρωτεύουσα. Με ειδικά εικονίδια θα σας προειδοποιεί το παιχνίδι να μην χτίσετε το ίδιο κτίριο σε άλλη περιοχή χάνοντας ένα slot τζάμπα.

Για να ορθοποδήσει η οικονομία σας, ένας σκασμός οικονομικών κτιρίων πρέπει να τοποθετηθεί σε όλη την επικράτεια αλλά από μόνα τους δεν αρκούν. Πολλές φορές θα χρησιμοποιήσετε το raid stance ενός hero ή ολόκληρης στρατιάς σας και θα αράξετε σε εχθρική περιοχή απομυζώντας αρκετό χρήμα ανά γύρο. Παράλληλα θα αποφύγετε την καταστροφή ή την κατάληψη αρκετών settlements, αρκούμενοι στο να τα λεηλατήσετε ανελέητα για να φουσκώσετε το θησαυροφυλάκιο σας. Όπως θα καταλάβετε μέχρι στιγμής η διαχείριση πόρων και το empire building στοιχείο είναι πολύ εύκολο και εθιστικό, ανοίγοντας τον δρόμο για την μικροδιαχείριση των agents και των lords σας όπου θα συναντήσετε τα πιο λαχταριστά στατιστικά και επιλογές.

Όταν οι Θεοί περπατούν στη Γη
Το Total War: Warhammer έχει προσωπικότητα η οποία εκφράζεται μέσα από τις θρυλικές μορφές της μυθολογίας Warhammer που θα τεθούν υπό τις διαταγές σας. Ο επικεφαλής της διασπασμένης αυτοκρατορίας, ο Karl Franz, είναι η πρώτη σας επιλογή για να οδηγήσετε τις στρατιές της ανθρωπότητας στην μάχη. Ο απόγονος του ισχυρότερου Von Carstein βρικόλακα που έζησε ποτέ, ο Mannfred Von Carstein, κρατά το τιμόνι των νεκροζώντανων και φιλοδοξεί να πιεί το αίμα σε καθετί που αναπνέει. Ο Grimgor Ironhide ηγείται της ανεγκέφαλης ορδής των Greenskins και τα έργα του στον κόσμο του Warhammer έχουν γράψει ιστορία, από τους αγώνες του εναντίον των Skaven μέχρι την επική του μάχη με τους Chaos. Τέλος, οι Dwarves προελαύνουν στην μάχη κάτω από το έμβλημα του Thorgrim Grudgebearer, βασιλιά της φυλής του και κάτοχο του μεγάλου βιβλίου της μνησικακίας.

Μπορεί να ακούγεται αστείο το όνομα του αλλά το βιβλίο της μνησικακίας αναθέτει σε εσάς, τον ηγεμόνα των dwarves, να ξεκαθαρίσετε τους λογαριασμούς σας με τα εχθρικά factions σε μια σειρά αποστολών που οδηγούν σε αντίστοιχα bonuses. Στην θέση του βιβλίου της μνησικακίας θα βρείτε στους Empire μία λίστα από κρατικές θέσεις στις οποίες μπορεί ο αυτοκράτορας να τοποθετήσει τους ικανότερους lords της επικράτειας γεμίζοντας τους με bonuses.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας αποτελεί σύντομη αλλά ικανοποιητική ενασχόληση. Το καλύτερο τεχνολογικό δέντρο το έχουν οι Dwarves και τα υπόλοιπα factions ακολουθούν από κοντά. Η επιλογή μιας τεχνολογίας την φορά η οποία θα ολοκληρωθεί μετά από μερικούς γύρους είναι πολύ απλοϊκή δραστηριότητα. Αυτό που την ομορφαίνει είναι η στρατηγική σας απόφαση να ρίξετε όλο το βάρος της τεχνολογικής ανάπτυξης στους τομείς που σχετίζονται με τον τρόπο παιξίματος σας. Έτσι, αν είστε τύποι που γουστάρουν τις επιδρομές, θα αναπτύξετε τις σχετικές τεχνολογίες, αν παίζετε με ιππικό ή ranged μονάδες το ίδιο, αν θέλετε να μειώσετε το κόστος συντήρησης των στρατευμάτων μια από τα ίδια κ.ο.κ.

Η διπλωματία, με μια πρώτη ματιά, θα σας φανεί εντελώς γραμμική και αδιάφορη, σαν να κινείται στον αυτόματο πιλότο χωρίς να μπορείτε να την επηρεάσετε. Factions θα σας προτείνουν αμυντικές και επιθετικές συμμαχίες, εμπορικές συμφωνίες, σύμφωνα μη επιθέσεως και άλλα πολλά από μόνα τους και εσείς θα αποφασίζετε αν αποδέχεστε τις προτάσεις τους ή όχι. Εγκαινιάζοντας διπλωματικές σχέσεις με ένα faction θα δείτε δίπλα στις προτάσεις που μπορείτε να κάνετε το πόσο ευνοϊκά διακείμενο είναι σε καθεμιά τους. Μια πιο προσεκτική θεώρηση της σχέσης σας με τα άλλα factions θα σας αποκαλύψει ότι η στάση τους επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες τους οποίους μπορείτε να αλλάξετε ώστε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας. Αν δεν τα καταφέρετε και πολύ καλά να τους αλλάξετε διαθέσεις, αρκεί να γνωρίζετε ότι όλα τα factions έχουν ένα ποσοστό «σκουριάς» πάνω τους συνεπώς ποτέ δεν θα πουν όχι σε ένα καλό… λάδωμα!

Έκλαψα λίγο από τα γέλια διαβάζοντας άτομα στο διαδίκτυο να παραπονιούνται για την έλλειψη ποικιλίας στα victory conditions και στις αποστολές. Καταρχάς τι άλλα victory conditions θα μπορούσαν να υπάρξουν από το να ανακαταλάβεις συγκεκριμένες περιοχές που έχασε το faction σου, να εξολοθρεύσεις τους φυλετικούς εχθρούς και να βάλεις φρένο στην εισβολή των Chaos; Πόσες περισσότερες αποστολές θα θέλαμε όταν έρχονται η μια πίσω από την άλλη χωρισμένες σε πέντε κεφάλαια παράλληλα με τις faction quests που ενεργοποιούνται αυτόματα μόλις ο ηγέτης σας φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο;


Οι scripted battles των faction quests είναι ίσως οι φοβερότερες μάχες που θα παίξετε στο Total War: Warhammer. Εμπλέκεστε σε αυτές με τον στρατό που έχετε διαθέσιμο αλλά οι αντίπαλοι και οι συνθήκες της μάχης είναι προκαθορισμένες. Σκεφτείτε πως θα νιώσετε έχοντας κρύψει την στρατιά σας μέσα σε ένα δάσος, περιμένοντας τον εχθρικό στρατό να απλωθεί σε μια τεράστια γραμμή στον χωματόδρομο μπροστά σας χωρίς να γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από την πυκνή βλάστηση. Άξαφνα δεκάδες άλογα ξεπροβάλλουν στα μετόπισθεν του εχθρού και σπάνε την παράταξη με απανωτές επελάσεις. Πριν προλάβει ο εχθρός να καταλάβει τι τρέχει, πάνοπλοι ξιφομάχοι και ακοντιστές ξεχύνονται από το δάσος και πέφτουν στα πλευρά της παράταξης του, δημιουργώντας σύγχυση. Ο Karl Franz βγαίνει μεγαλοπρεπής και τρέχει προς το μέρος του αντίπαλου ήρωα σφάζοντας τον και σπάζοντας το ηθικό της αντίπαλης στρατιάς.

Τα παραπάνω είναι μια μικρή μόνο γεύση των υπέροχων scripted battles που έρχονται όμως, όπως και αρκετές ακόμη αποστολές με ένα μικρό προβληματάκι ροής. Πως μπορεί να με διατάξει το παιχνίδι να προελάσω μέσα από πολλές εχθρικές περιοχές στην άλλη άκρη του χάρτη για να πολιορκήσω και να ισοπεδώσω ένα settlement του εχθρού την ώρα που έχω ελάχιστες στρατιές και το κράτος μου βρίσκεται σε πολυμέτωπο αγώνα; Όταν μάλιστα προστίθεται και χρονικό περιθώριο στις αποστολές τότε είναι που δεν τις προλαβαίνετε με τίποτα. Να μην ξεχνάτε όμως ότι κάθε αποστολή και scripted battle φιλοδωρεί το faction σας με μεγάλες ανταμοιβές, από σπάνιο εξοπλισμό μέχρι δωρεάν heroes.

Ο εξοπλισμός είναι τρομερά σημαντικός και το ντύσιμο των χαρακτήρων σας πρωταρχικής σημασίας. Μαγικά αντικείμενα και ακόλουθοι συσσωρεύονται όσο πολλαπλασιάζετε τα πολεμικά σας ανδραγαθήματα και σας δίνεται η ευκαιρία να τα «κολλήσετε» πάνω σε lords και heroes. Η ενίσχυση που τους δίνουν συνδυαστικά είναι τρομακτική. Αποκτάτε buffs και debuffs για να δυναμώνει ο στρατός σας και να αποδυναμώνεται ο εχθρός, προκαλείτε τρόμο στις εχθρικές μονάδες αποσυντονίζοντας τους, λαμβάνετε bonuses σε όλα τις δραστηριότητες σας στον χάρτη και πολλά ακόμα.

Deus Ex Machina
Σε γενικές γραμμές το A.I. που διοικεί όλα τα υπόλοιπα factions του χάρτη, δεν χαρίζει κάστανα σε μακροκοσμικό (στον επιχειρησιακό χάρτη) και μικροκοσμικό (στο πεδίο της μάχης) επίπεδο. Κανένα faction δεν περιμένει ήσυχα στην περιοχή του μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι για να αναζητήσει εύφορες περιοχές προς κατάκτηση. Από τους πρώτους γύρους θα παρατηρήσετε μικρές και μεγάλες στρατιές να κινούνται περιφερειακά και στην συνέχεια να διασχίζουν με θράσος τα σύνορα σας. Αν οι στρατοί σας είναι ισχυροί, οι περιπλανώμενοι στρατοί δεν θα τολμήσουν να επιτεθούν στις πόλεις σας αλλά είναι συχνό το φαινόμενο ενός στρατού τοποθετημένου σε στάση επιδρομής (raid stance) να την έχει αράξει στα εδάφη σας και να απομυζά αργά αλλά σταθερά τα πλούτη τους.

Ενίοτε εμφανίζονται heroes που πλησιάσουν τις πόλεις αρχίζοντας το σαμποτάρισμα ή απλά κάθονται και επεκτείνουν την διαφθορά τους, αν κι εφόσον ανήκουν στις σκοτεινές φυλές του Warhammer. Το A.I. γνωρίζει πολύ καλά ότι συμμετέχει με εσάς για αντιπάλους του σε ένα παιχνίδι δύναμης όπου τα νούμερα έχουν τεράστια αξία έτσι οι παρενοχλήσεις είναι συχνές.

Στη μάχη το A.I. συμπεριφέρεται με πανουργία, στήνοντας παγίδες με την συνδρομή του φυσικού περιβάλλοντος και παρατάσσοντας τα στρατεύματα της ανάλογα με το τερέν. Σε μια από τις πολεμικές μου αναμετρήσεις θαύμασα την εξυπνάδα της engine που έστησε σωστά τις μονάδες του πάνω σε ένα ύψωμα και με περίμενε υπομονετικά να κάνω την πρώτη κίνηση ενώ θα μπορούσε να προελάσει άφοβα αφού οι δυνάμεις του υπερτερούσαν 2:1. Πολιορκώντας μια πόλη έστειλα τις ιπτάμενες βαμπιρικές μονάδες μου να σφαγιάσουν όσους περισσότερους στρατιώτες πάνω στα πέτρινα τείχη της μπορούσαν. Ήθελα να επικεντρώσω την προσοχή του εχθρού στην «αεροπορία» μου μέχρι να πλησιάσουν οι πολιορκητικοί πύργοι και να ξεβράσουν τις απέθαντες λεγεώνες μου μέσα στο κάστρο.

H Α.Ι. μάζεψε όλες τις ranged μονάδες της μαζί με τον hero-προστάτη της πόλης σε μακρινή οχύρωση και ράντισε τις νυχτερίδες μου με βέλη και spells. Το αποτέλεσμα ήταν μια νίκη με τεράστιες απώλειες που δεν με ωφέλησε και πολύ στην συνέχεια. Με εξέπληξε η απότομη πτώση του A.I. στην έναρξη μιας πολιορκίας. Ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις δρα με γνώμονα την διαφορά δυναμικότητας, μόλις αρχίζει μια πολιορκία ο υπολογιστής παίρνει αμυντική στάση και περιμένει με παθητικότητα την στιγμή που θα του τελειώσουν οι προμήθειες, θα αποδεκατιστούν οι μονάδες του από την πείνα και θα μπουκάρει ο στρατός σας για να σφάξει τους τελειωμένους υπερασπιστές της πόλης. Ακόμα και διπλάσιο στρατό να έχει από τον δικό σας γεμάτο ελίτ μονάδες, η engine δεν θα κάνει έξοδο για να σπάσει την πολιορκία.


Ολοκληρωτικό Σκάκι

Περισσότερο από όλα τα περασμένα games, το Total War: Warhammer βιώνεται σαν μια τεράστια παρτίδα σκακιού στην real-time μορφή της μάχης. Για πρώτη φορά στα Total War χρονικά ο επικεφαλής του faction συνδυάζει ταυτόχρονα τον αντίκτυπο στο ηθικό του στρατού και στο αποτέλεσμα της παρτίδας που έχει ένας βασιλιάς στο σκάκι και τις απίστευτες δεξιότητες της βασίλισσας που την καθιστά το ισχυρότερο πιόνι στην σκακιέρα. Αν πεθάνει, το ηθικό του στρατού καταβαραθρώνεται, οδηγώντας συνήθως στην ήττα. Από την άλλη, όταν λαμβάνει μέρος με τις μαγικές του δυνάμεις και τα melee attacks που διαθέτει, μπορεί να εξολοθρεύσει ολόκληρες εχθρικές μονάδες μόνος του, να κινηθεί όπου υπάρχει ανάγκη σβήνοντας «φωτιές» σαν πυροσβέστης και να αλλάξει το ρου της μάχης όπως η βασίλισσα του σκακιού.

Στον ρόλο αλόγου, αξιωματικού και πύργου του σκακιού θα συναντήσετε τους heroes. Κινούνται γρήγορα, είναι δυνατοί όσο ένα σώμα στρατού και, παρέα με μια μονάδα σας, θερίζουν εύκολα τα εχθρικά μπουλούκια. Αν περιμένατε όλες οι υπόλοιπες μονάδες σας να έχουν τον ρόλο αναλώσιμων πιονιών θα απογοητευτείτε ευχάριστα. Το Total War: Warhammer παίρνει όλα τα επικά στοιχεία των Total War και τα οδηγεί στην απόλυτη -όσο και πολυπόθητη- υπερβολή. Ξεχάστε τους περιορισμούς των ιστορικών περιόδων, εδώ οι μονάδες είναι τεράστιες και αποτρόπαιες, με δυνάμεις που ξεπερνούν την φαντασία. Ένας γίγαντας, ένα troll ή μια αράχνη μπορεί να κινηθεί σαν πύργος του σκακιού σαρώνοντας τα πάντα σε μια ευθεία μπροστά του. Ένα ιπτάμενο πλάσμα που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε «ιππικό του ουρανού» είναι το άλογο σας που πετά πάνω από τα εμπόδια και προσγειώνεται ακριβώς στο σημείο του εχθρού που σκοπεύει να πλήξει.

Θα το λατρέψουν σίγοτρα οι fans της σειράς Total War που επιθυμούν να πιάσουν στα χέρια τους ένα fantasy setting, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα.


Η επιφάνεια ενός πεδίου μάχης είναι ο καμβάς όπου θα σχεδιάσετε τα πολεμικά αριστουργήματα σας. Το υψόμετρο, η κάλυψη των μονάδων και η απότομη εμφάνιση τους όταν πλησιάζει ο εχθρός, η τοποθέτηση των ranged μονάδων, η παράταξη του στρατού, η αύρα ενός legendary lord ή hero και πολλά ακόμα γνωρίσματα θα υπολογίζονται προσεκτικά από εσάς ώστε να δημιουργούνται πάντα οι ευνοϊκότερες συνθήκες για την νίκη. Το gameplay αποκτά απύθμενο βάθος στην μάχη με την παρουσία της μαγείας και των καταδρομικών επιθέσεων από τις εναέριες μονάδες. Η παραμικρή κίνηση μπορεί να αλλάξει την έκβαση της μάχης έτσι θα χρησιμοποιήσετε κατά κόρον την δυνατότητα «παγώματος» της δράσης εκτός και αν ο στρατός σας είναι απείρως ισχυρότερος από τον αντίπαλο.

Ο στρατός έκαστου faction διαφέρει δραματικά στην συμπεριφορά του την ώρα της σφαγής και προσφέρει απαράμιλλες επιλογές για Total War τίτλο, διαθέτοντας τα υπέρ και τα κατά του που πρέπει να μάθετε σύντομα. Οι απέθαντοι χρησιμοποιούν τα φθηνιάρικα πτώματα που έχουν αναστήσει σαν μπουλούκι για να αποσυντονίσουν την αντίπαλη παράταξη με τον αριθμό τους. Την ίδια ώρα, οι επίλεκτες μονάδες έφιππων νεκροζώντανων μπορούν να υπερφαλαγγίσουν τους εχθρούς και να τους σφυροκοπήσουν από τα νώτα. Οι ιπτάμενες μονάδες τους είναι ιδανικές για να ξεκάνουν τους άτυχους τοξότες, πιστολάδες ή κανόνια που ρίχνουν από μακριά. Οι μαγικές δυνάμεις νεκρομαντών και βρικολάκων στοχεύουν εύκολα τους ηγέτες τους εχθρού, ανασταίνουν πτώματα από το πουθενά για αντιπερισπασμό κ.ο.κ.


Τα orcs είναι πολυάριθμα και διαθέτουν γιγαντιαίες μονάδες για να ποδοπατούν τους άτυχους αντιπάλους τους αλλά δεν έχουν και πολύ σταθερό ηθικό. Σαν τους απέθαντους, είναι δύσκολο να διατηρηθεί η συνοχή της ορδής τους που διψά για αίμα έτσι ένας αντίπαλος hero με debuff για morale μπορεί να τους σκορπίσει στους πέντε ανέμους. Οι dwarves έχουν σιδερόφρακτες μονάδες με ακλόνητο ηθικό και ισχυρό πυροβολικό αλλά μπορούν να λυγίσουν κάτω από το βάρος μαγικών επιθέσεων και μονάδων με anti – armour skills.

Kill for Khorne! Kill for Popcorn! Kill for Porn!
Δεν έχει σημασία αν το κίνητρο σας για να οδηγήσετε τις στρατιές του Χάους στον θρίαμβο είναι ο σκοτεινός θεός Khorne, το Popcorn ή το… porn! Αν δεν έχετε συνειδητοποιήσει το πόσο ισχυρή είναι η σκοτεινή πλευρά της Δύναμης παρακολουθώντας Star Wars, θα το εμπεδώσετε παίζοντας το campaign των Chaos στο Chaos Warriors DLC. Σας μιλάω για το faction που υπηρετεί τους δαιμονικούς θεούς και εξολοθρεύει ή διαφθείρει τα πάντα στο διάβα του.


Οι Chaos λειτουργούν ακριβώς σαν τους Ούννους στο Total War: Attila. Κινούνται σε κοπάδια και δεν μπορούν να καταλάβουν ένα settlement ή μια επαρχία παρά μόνο να την λεηλατήσουν ή να την καταστρέψουν ολοσχερώς. Κάθε στρατός – κοπάδι τους μπορεί να μπει σε encampment stance και να χτίσει κτίρια επιλέγοντας τα καταλληλότερα από την μεγάλη ποικιλία που διατίθεται. Σε αντίθεση με τους Ούννους, οι Chaos δεν χρειάζεται να είναι σε encampment stance για να αβγατίζουν το favour που λειτουργεί σαν νόμισμα για όλες τις αγορές κτιρίων, μονάδων και ηρώων. Παράλληλα ο πληθυσμός τους αυξάνεται εν κινήσει έτσι δεν έχουν πρόβλημα ούτε σε αυτό τον τομέα.

Οι Chaos έχουν πρόβλημα στην διπλωματία όπως αναμενόταν. Κανένα faction που να διατηρεί τα λογικά του δεν θέλει να συνεργαστεί με τα τερατόμορφα όντα του σκότους και έτσι οι συμμαχίες επιβάλλονται με την αιχμή του ξίφους και της λόγχης. Συντρίβοντας ενίοτε settlements που κάποτε υπηρετούσαν τους θεούς του Χάους μπορείτε να τις γεμίσετε με χαοτικά πλάσματα και να τις μετατρέψετε σε συμμαχικό faction που θα δρα αυτόνομα αλλά θα σας βοηθά αν υπάρξει ανάγκη.


Θα λατρέψετε κυριολεκτικά τους legendary lords των Chaos. Ο Archaon The Everchosen είναι αντάξιος του παρατσουκλιού Lord of the End Times. Σαν faction leader διαθέτει όλα τα skill trees του faction και δρα σαν «μπαλαντέρ» στο campaign αφού μπορεί να είναι ταυτόχρονα πανίσχυρος μάγος, ανίκητος πολεμιστής και φάρος έμπνευσης για το στράτευμα που διοικεί. Ο Kholek Suneater είναι ο τρομακτικότερος hero που θα αντικρίσετε στο Total Warhammer. Η ανατριχιαστική αυτή διασταύρωση δράκου με Ogre έχει τεράστιο μέγεθος και μπορεί να πολτοποιήσει με το σφυρί του χιλιάδες εχθρούς πριν τον ξεκάνουν. Αν αναρωτιέστε που κολλάει ο τρίτος hero των Chaos (είναι το μοναδικό faction με τρείς επιλογές εξαρχής) που μοιάζει με κομψευόμενο δανδή θα πρέπει να ασχοληθείτε μαζί του για να το ανακαλύψετε.

Οι Chaos έχουν αρκετές τεχνολογίες για να αποκτήσετε, εφάμιλλο περίπου αριθμό με τις αντίστοιχες των Empire. Οι μονάδες τους περιλαμβάνουν πολλά τερατώδη πλάσματα με κορυφαία τα dragon ogre shaggoth, τους chaos knights και τους chaos giants. Ένα στοιχείο τους που ενισχύει την αυθεντικότητα του παιχνιδιού και θα σας αρέσει πολύ είναι ο τρόμος που προκαλεί η παρουσία τους. Σε όσες μάχες έδωσα, ανεξάρτητα από την ισορροπία δυνάμεων, μόνο οι δαιμονικές δυνάμεις έπαιρναν πρωτοβουλία και μου επιτίθονταν στο πεδίο της μάχης. Όλα τα υπόλοιπα factions έπαιρναν αμυντική στάση και με περίμεναν να τους επιτεθώ εγώ, προς μεγάλη μου χαρά φυσικά. Οι Chaos επίσης δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με πολιορκίες, όταν μπαίνουν σε ένα settlement προχωρούν σε κατά μέτωπο επίθεση και όποιον πάρει ο… Khorne!


«Τα κακώς κείμενα»

Η οικονομική διαχείριση αποτέλεσε σε όλο το παιχνίδι ένα αγκάθι στα χαλύβδινα πλευρά μου. Η έντονη χαρά που ένοιωσα βλέποντας ότι δεν υπάρχει army cap με συνέπεια να αρχίσω να ονειρεύομαι τον χάρτη γεμάτο με στρατούς μου, αναπολώντας τις ηρωικές εποχές του Medieval 2, δεν άργησε να ξεφουσκώσει. Το χρήμα και η αντίστοιχη μαγική ενέργεια των βαμπίρ είναι δυσεύρετο και αυξάνεται με πολύ αργό ρυθμό. Την στιγμή που θα δείτε το εισόδημα σας ανά γύρο να φουσκώνει σε ικανοποιητικά επίπεδα και θα αρχίστε σαν νεόπλουτοι να σπρώχνετε χρήμα στην στρατολόγηση πλασμάτων θα διαπιστώσετε ότι η συντήρηση μιας και μόνης ισχυρής στρατιάς με heroes και ελίτ μονάδες είναι τόσο δαπανηρή που δεν θα σας επιτραπεί ποτέ να έχετε 50 στρατούς ας πούμε υπό την διοίκηση σας.

Υπάρχει μια δαμόκλειος σπάθη που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια σας σε όλη την διάρκεια της εκστρατείας και το όνομα της είναι Chaos. Οι στρατιώτες του λυκόφωτος αρχίζουν την κάθοδο τους από τον βορά κοντά στον εκατοστό γύρο, εξαλείφοντας την τεράστια απόλαυση που θα νοιώθατε αν είχατε τον χρόνο να εξοντώσετε κάθε αντίπαλο και να αρπάξετε όλα τα settlements πριν από την εισβολή τους. Σίγουρα η επέλαση των σκοτεινών δυνάμεων συνάδει με την λαογραφία του Warhammer και προσθέτει την απαραίτητη ένταση αλλά οι παίκτες των Total War έχουμε σαν όνειρο μια κοσμοκρατορία με την προσωπική μας σφραγίδα επάνω της και όχι έναν συνασπισμό δυνάμεων για να καταπνίξουμε την κοινή απειλή.


Η τυποποίηση των εμπορικών συναλλαγών και η οριζόντια φορολογία είναι ένα ακόμα ζήτημα. Δεν μπορείτε να αυξομειώσετε τους φόρους σας ανά περιοχή ώστε να ελέγχετε καλύτερα τα οικονομικά και το public order σας και τα εμπορεύσιμα αγαθά είναι περιορισμένα άρα εμπόριο και φόροι μετατρέπονται σε τυποποιημένες διαδικασίες. Επίσης θα ήθελα οι μονάδες ενός στρατού να μπορούν να αποσπαστούν από αυτόν και να κινηθούν ανεξάρτητα χωρίς την παρουσία hero αλλά η γνωστή φόρμουλα που ξεκίνησε από το Rome 2 παραμένει και εδώ αναλλοίωτη.

Η μαγεία είναι πανίσχυρη στον κόσμο του Total Warhammer και οι μονάδες που την χρησιμοποιούν θα ήταν overpowered αν δεν υπήρχε δικλείδα ασφαλείας για να περιορίσει την τεράστια δύναμη τους. Οι άνεμοι της μαγείας λοιπόν φυσούν σε συγκεκριμένες περιοχές ανά γύρο, ενισχύοντας τους χρήστες μαγείας που θα την εξαπολύσουν εκεί. Στην μάχη επίσης, η μαγική μπάρα είναι μισογεμάτη και αδειάζει πολύ γρήγορα, ξαναγεμίζοντας στην συνέχεια με αργούς ρυθμούς. Αντιλαμβάνομαι το γιατί περιόρισαν την χρήση της μαγείας οι δημιουργοί του Total Warhammer αλλά προσωπικά θα ήθελα απεριόριστη χρήση της, να μπορεί δηλαδή ένας μάγος με φουλ τα μαγικά skills του να εξαφανίζει στρατιές, να διαλύει settlements και να κάνει τα δικά του σε όλο τον χάρτη.


Γιατί δεν υπάρχουν βίντεο που να δείχνουν τις δόλιες ενέργειες ενός agent στον χάρτη, οέο; Πως είναι δυνατόν να ικανοποιηθούμε από μερικά νούμερα και ποσοστά όταν έχουμε στείλει τον πράκτορα μας να δολοφονήσει, να σαμποτάρει, να καταστρέψει και να δημιουργήσει αναταραχές; Πιστεύω ότι όλοι σας θα θέλατε να δείτε τον πράκτορα σας να σφάζει, να δηλητηριάζει, να ανατινάζει και να υπονομεύει τον εχθρό αντί για μερικά ξερά στατιστικά και μια οθόνη που γράφει success ή failure.

Ολοκληρωτικό multiplayer
Μπορείτε να φανταστείτε δυσκολότερες άρα και επικότερες συγκρούσεις από εκείνες του δικού σας στρατού ενάντια στον στρατό που διοικείται από άλλο ανθρώπινο πλάσμα; Δεν έχει κατασκευαστεί τεχνητή νοημοσύνη που να ξεπερνά την ανθρώπινη ευφυΐα συνεπώς το multiplayer mode θα αποτελέσει πολύ συχνό σταθμό σας όταν φορτώνετε το Total Warhammer. Στο multiplayer έχετε στην διάθεση σας τους στρατούς των non playable factions για να πάρετε μια καλή γεύση από την δυναμικότητα των μονάδων τους και τις ιδιότητες που διαθέτουν ώστε να ξέρετε πως θα τους αντιμετωπίσετε στο campaign.

Το 2v2 είναι η προτεινόμενη επιλογή σας. Αν μάλιστα επιλέξετε εκ διαμέτρου αντίθετους στρατούς με τον σύμμαχο σας τότε το υπερθέαμα είναι εξασφαλισμένο. Την ώρα που οι ιπτάμενες μονάδες σας θα παίρνουν ψυχές στα μετόπισθεν του εχθρού, τα κανόνια του συμπαίκτη σας θα σκορπίζουν τον θάνατο στους ranged αντιπάλους για να αποσπάσουν την προσοχή τους από τον εναέριο θάνατο. Οι μάγοι agent σας θα θερίζουν τα εχθρικά στίφη από την μια μεριά ενώ από την άλλη οι πάνοπλοι agents του συμπολεμιστή θα σπάνε το ηθικό εφορμώντας στους τρομοκρατημένους πεζικάριους. Με 50 χάρτες στο multiplayer ετοιμαστείτε για χοντρά ξενύχτια.


Ολοκληρωτικό θέαμα

Η ποικιλία και το μεγαλείο των μονάδων θα σας αναγκάσουν να χρησιμοποιείτε συνέχεια την επιλογή ζουμ για να μην χάσετε την παραμικρή λεπτομέρεια από το υπερθέαμα. Τα ειδικά εφέ των ξορκιών είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η σειρά Total War και θα ευχόσαστε αδιάκοπα να είχατε άπειρη μαγική ενέργεια για να τα ρίχνετε ξανά και ξανά. Το animation είναι τόσο ρεαλιστικό που δεν μπορώ παρά να το εξυμνήσω.

Ετοιμαστείτε για monty pythons moments παρακολουθώντας τον άρχοντα του Χάους σας να τρέχει μανιωδώς για να μακελέψει την ομάδα που τον στείλατε, να σκοντάφτει, να σαβουριάζεται για μερικά δευτερόλεπτα και να ξανασηκώνεται σαν να μην συνέβη τίποτα για να συνεχίσει την πορεία του. Τα πελώρια πλάσματα είναι αργοκίνητα αλλά η τροχιά του χτυπήματος τους και το αποτέλεσμα που έχουν πάνω στα εχθρικά κορμιά δεν έχει προηγούμενο. Στοιχηματίζω δε ότι αν οι δράκοι στο Total Warhammer ήταν τεράστιοι δεν θα είχαν να ζηλέψουν τίποτα από το υπέροχο animation των αντίστοιχων πλασμάτων ενός Skyrim.


Επικούρα πρέπει να είναι το όνομα του soundtrack του Total Warhammer. Τα πολεμικά εμβατήρια δίνουν και παίρνουν, είναι τόσο έντονη η ακουστική τους παρουσία ώστε ακόμα και την στιγμή που πατάτε με τον κέρσορα για να σώσετε ή να φορτώσετε ένα παιχνίδι ακούγονται κλαγγές και σφυροκοπήματα. Συγχαρητήρια στην Creative Assembly για το καταπληκτικό voice acting. Η διπλωματία είναι ένα ωραίο όχημα για να τεσταριστεί η φοβερή δουλειά που έχουν κάνει οι voice actors, δίνοντας σάρκα και οστά με την φωνή τους σε αποτρόπαια όντα που δεν μπορούν να υπάρξουν. Την ώρα που μετακινείτε τους agents σας θα ακούσετε γκαρίσματα, βρυχηθμούς, πνιχτές φωνές ή φωνές λόρδων να εκστομίζουν ενδιαφέροντα πράγματα.

Ολοκληρωμένο έπος
Εμβαθύνοντας στο Total Warhammer μου δημιουργήθηκε μια μεγάλη απορία που πλησιάζει τα όρια του τρόμου: με τόσες φανταστικές μονάδες τιτάνιου μεγέθους και δύναμης και χαρακτήρες με υπερφυσικές ικανότητες πως θα ξαναγυρίσουμε στους απλούς ιππείς, τους χωρικούς, τους ιππότες και τους τοξότες των ιστορικών Total War; Θα αντέξουν τα αισθητήρια όργανα μας τέτοια υποβάθμιση ή θα παραμείνουμε προσκολλημένοι στο Total Warhammer με τα επερχόμενα DLC του; Η Creative Assembly μας ετοιμάζει μπόλικο πρόσθετο περιεχόμενο και έχει προαναγγείλει ήδη νέα factions σε επόμενες αναβαθμίσεις του υπάρχοντος υλικού (φέρτε Lizardmen, Skaven, Chaos Dwarfs, φέρτε τους όλους!) έτσι η πορεία μας στην νέα πραγματικότητα του Warhammer θα συνεχιστεί για πολύ καιρό.

Μήπως το Warhammer είναι το προοίμιο μιας σειράς Total War σε σύγχρονο ιστορικό setting σαν τους παγκόσμιους πολέμους όπου θα λάβουν χώρα επικές αερομαχίες, θα χειριστούμε πυραυλικά συστήματα και ατομικές βόμβες διαλύοντας settlements από μακριά κ.ο.κ.; Όποια απάντηση και αν δοθεί στα παραπάνω ερωτήματα γνωρίζουμε πλέον ότι η Creative Assembly βελτιώνει αδιάκοπα το απίθανο franchise της κερδίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη μας σε ότι κάνει. Τα 60 ευρώ είναι ένα τίμιο αντίτιμο για το καλύτερο Total War μετά το Medieval 2 και ευελπιστώ η τιμή των DLC που θα κυκλοφορήσουν μελλοντικά να είναι προσιτή για όλες τις τσέπες.

Θετικά:
- Τα καλύτερα γραφικά της σειράς, πλήρως optimised
- Εκκωφαντικός ήχος που φτιάχνει ατμόσφαιρα, γαρνιρισμένος από απολαυστικές ατάκες στο voice acting
- Κείμενα την ώρα του loading που αποκαλύπτουν πλούτο πληροφοριών για τον κόσμο του Warhammer
- Ενσωματωμένη εγκυκλοπαίδεια που περιέχει τα πάντα για το gameplay
- Καταπληκτικά factions που προσφέρουν εντελώς διαφορετικές εμπειρίες
- Φανταστικές μάχες με πλάσματα και μαγικές επικλήσεις μεγέθους Lord of the Rings
- Εύχρηστος τομέας διαχείρισης πόρων και πολυεπίπεδη ανάπτυξη χαρακτήρων και μονάδων με τεράστια skill και technology trees

Αρνητικά:
- Αργό loading σε δίσκους που δεν είναι SSD και έχουν αρκετό υλικό αποθηκευμένο
- Για να παίξετε σε ultra settings πρέπει να έχετε μηχάνημα «τούμπανο»
- Χλιαρό trade και φορολογικές δραστηριότητες
- Δεν έχει όλες τις φυλές του επιτραπέζιου

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 9
Γενικά: 8.6

Μια νέα εποχή ποιότητας και δράσης άρχισε. Γίνε μέρος της.

Γιάννης Μοσχονάς 

NEWS   VIEW ALL

Total War: Warhammer

[Αρχική δημοσίευση: 14/1/15] Η Sega και η Creative Assembly αποκάλυψαν...κατά λάθος το επόμενο μέρος της σειράς Total War. Στο νέο artbook με τίτλο "The Art of Total War" που κυκλοφορεί στις 23 Ιανου...
Posted (26 Jul 2017)

Total War: Warhammer gameplay videos

[Αρχική δημοσίευση: 12/2/16] Η εταιρεία ανάπτυξης Creative Assembly κυκλοφόρησε ένα gameplay βίντεο για το Total War: Warhammer, στο οποίο μας παρουσιάζει το Grand Campaign του παιχνιδιού. Το ...
Posted (26 Feb 2017)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 AntonKos (Level 17) 25/05/2016 20:08
Προβλέπεται πολύ καλή μείψη. Τα σέβη μου στην Creative Assembly. Σκοπεύω να το αγοράσω όπως και να εχει μεσα στην εβδομαδα.
#2 +2 ashbringer (Level 25) 25/05/2016 21:51
Εκπληκτικό φαίνεται.Πολύ ωραίο review απο τον Γιάννη.
#3 Geonick (Level 19) 26/05/2016 02:48
Μεγαλείο. Θα είμαι και το Σάββατο στο event να το δοκιμάσω και ίσως το αγοράσω επιτόπου.Όντως πολύ καλό review Γιάννη.
#4 +1 MuscleMuseum (Level 11) 26/05/2016 10:00
Έαν αρνητικό ακόμα είναι ότι θα μπουν όλεςοι φυλές αλλά σαν dlc, κατι το οποίο μας έχει συνιθίσει να κάνει η Sega, για μένα όμως το αρνητικότερο από λα είναι ότι δεν είναι διαθέσιμη η high king edition και αναγκάστικα να τη ναγοράσω από e bay με 200+ ευρω. Φυσικά τα αξίζει, για τον λόφω ότι έχω ε΄να δωμάτιο μόνο με warhammer unirverse-40k πραγματα και δεν ήθελα να λείπει από τη συλλογή μ
#5 +1 Scorcher (Level 21) 27/05/2016 18:35
Quoting MuscleMuseum:
Έαν αρνητικό ακόμα είναι ότι θα μπουν όλεςοι φυλές αλλά σαν dlc, κατι το οποίο μας έχει συνιθίσει να κάνει η Sega, για μένα όμως το αρνητικότερο από λα είναι ότι δεν είναι διαθέσιμη η high king edition και αναγκάστικα να τη ναγοράσω από e bay με 200+ ευρω. Φυσικά τα αξίζει, για τον λόφω ότι έχω ε΄να δωμάτιο μόνο με warhammer unirverse-40k πραγματα και δεν ήθελα να λείπει από τη συλλογή μ


Φιλαράκι επειδη σε καταλαβαίνω το ξέρω οτι θα πονέσει η τσέπη σου αλλά αξίζει.
#6 +1 Blood King (Level 25) 27/05/2016 19:04
Quoting MuscleMuseum:
Έαν αρνητικό ακόμα είναι ότι θα μπουν όλεςοι φυλές αλλά σαν dlc, κατι το οποίο μας έχει συνιθίσει να κάνει η Sega, για μένα όμως το αρνητικότερο από λα είναι ότι δεν είναι διαθέσιμη η high king edition και αναγκάστικα να τη ναγοράσω από e bay με 200+ ευρω. Φυσικά τα αξίζει, για τον λόφω ότι έχω ε΄να δωμάτιο μόνο με warhammer unirverse-40k πραγματα και δεν ήθελα να λείπει από τη συλλογή μ


Είναι όντως πάνακριβη η High King έκδοση αλλά τόσο σπάνια και όμορφη με τα αναμνηστικά που περιέχει ώστε δεν πιστεύω να κλάψεις τα λεφτά σου. Επίσης ετοιμάσου για εκατοντάδες ώρες απολαυστικού gameplay παίζοντας το Warhammer. :-)
#7 Blood Prince (Level 29) 20/06/2016 14:59
To review είναι πάρα πολύ καλό και ήταν και ο λόγος που διάλεξα το Total War:Warhammer στα παιχνίδια που μπορούσα να διαλέξω ως user του μήνα.Σκεφτόμουν και το Mirror's Edge : Catalyst το οποίο είναι επίσης πολύ καλό παιχνίδι από τα αγαπημένα μου αλλά επειδή δεν θα μπορούσα να το απολαύσω κατάλληλα με βάση τις επιδόσεις του pc μου αποφάσισα να στραφώ στο Total War : Warhammer και διαβάζοντας το συγκεκριμένο review το αγάπησα.Δεν βαρέθηκα σε κανένα σημείο του άρθρου την ανάγνωση,καθώς παρουσιάζεται αναλυτικά και με μεγάλη λεπτομέρεια με τρόπο που προσελκύει τον αναγνώστη κάθε πτυχή του παιχνιδιού.
#8 +2 Shikabane_Hime7 (Level 29) 22/06/2016 13:26
Περιμένω να δω έκπτωση στα steam offers και θα το πάρω. Με Warhammer ασχολούμουν την περίοδο 2003-2005 με τις φιγούρες. Αν δεν έχω παίξει τα προηγούμενα video games υπάρχει κάποιο θέμα για το story και τα campaigns στο Total War version;
#9 Blood Prince (Level 29) 22/06/2016 16:50
Quoting Shikabane_Hime7:
Περιμένω να δω έκπτωση στα steam offers και θα το πάρω. Με Warhammer ασχολούμουν την περίοδο 2003-2005 με τις φιγούρες. Αν δεν έχω παίξει τα προηγούμενα video games υπάρχει κάποιο θέμα για το story και τα campaigns στο Total War version;


Εγώ το 2006 είχα αποκτήσει το Rome Total War και την συνέχεια του το Barbarian Invasion το οποίο ήταν φοβερό.Δεν είχα αντιμετωπίσει κανένα θέμα,απλά το συγκεκριμένο διαθέτει λιγότερα faction από το αντίστοιχο επιτραπέζιο.Νομ ίζω μελλοντικά θα προστεθούν και άλλα μέσω DLC.Τώρα για το story είναι τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα Total War.
Score 8.6
8.81 User Score
(18 votes )
User Reviews 0
Genre: Turn-based strategy, Real-time tactics
Developer: Creative Assembly
Publisher: Sega
Διάθεση: Zegetron
Players: 1 - 4
Requirements: 3GB RAM, Επεξεργαστής Pentium ή Athlon στα 3GHz, Κάρτα γραφικών 1GΒ, Χώρος στο σκληρό δίσκο 35GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 24/5/2016
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
3.
Gran Turismo Sport   (8.0)
7.
F1 2020   (7.5)
8.
Cyber Shadow   (8.0)
9.
10.
Notification