Ένα τρένο στην Αμερική λειτουργεί ακόμα με δισκέτες 5 25

Κωνσταντίνος Λάζος

Κωνσταντίνος Λάζος  

Now Playing: Real life (First-Pesron Shooter όσο υπάρχουν Τούρκοι και woke, μετά θα γίνει Action-Adventure)
 
0.0 ()
2
Ένα τρένο στην Αμερική λειτουργεί ακόμα με δισκέτες 5 25

Ένα τρένο στην Αμερική λειτουργεί ακόμα με δισκέτες 5 25

Υπάρχει κίνδυνος για απώλεια δεδομένων.

Η San Francisco’s Municipal Transportation Agency βασίζεται ακόμα σε floppy disks των 5,25 ιντσών για να φορτώνουν το software που απαιτείται για να «τρέξει» τους κεντρικούς servers για της γραμμής του Muni Metro κάθε πρωί, το οποίο με τη σειρά του ελέγχει το σύστημα που επιτρέπει στα τρένα να κινούνται σε αυτόματη λειτουργία ενώ είναι στο σύστημα του μετρό.

Η SFMTA θα προσπαθήσει να κάνει update το σύστημα για να καταργήσει την εξάρτησή του από τεχνολογία παλαιότερων δεκαετιών. Όμως, το αρχικό σχέδιο έγινε το 2018. Τελικά εξαιτίας κάποιων καθυστερήσεων λόγω του COVID-19, το project σχεδιάζουν να το ολοκληρώσουν το 2029-2030.

Η SFMTA έχει τονίσει γιατί ακριβώς ο έλεγχος ενός τρένου βασισμένος σε floppy disks είναι μια κακή ιδέα στη μοντέρνα και σύγχρονη εποχή. Ο Jeffery Tumlin, ο διευθυντής μεταφορών του πρακτορείου το θέτει συνοπτικά: «Το σύστημα αυτή τη στιγμή λειτουργεί καλά, αλλά ξέρουμε ότι κάθε χρόνο αυξάνεται ο κίνδυνος απώλειας δεδομένων των floppy disks και κάποια στιγμή θα υπάρξει καταστροφική αποτυχία». Το σύστημα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1998 και έλεγαν ότι θα αντέξει για 20-25 χρόνια, που σημαίνει ότι από πέρυσι το σύστημα κινδυνεύει να καταστραφεί. Η διάρκεια ζωής ενός floppy disk υπολογίζεται στα 10-20 χρόνια και η Sony, η τελευταία εταιρεία που παρήγαγε δισκέτες σταμάτησε την παραγωγή τους το 2010.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα σύστημα που βασίζεται σε floppy disks κινδυνεύει. Η Boeing (εταιρεία αεροπλάνων) έκανε update τα αεροπλάνα 747 το 2020 που τώρα έχουν αποσυρθεί βάζοντας δίσκους 3.5 ιντσών. Αλλά, το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ βασιζόταν σε σύστημα με floppy disks μέχρι το 2019.

Διαβάστε για το Nvidia Blackwell B200 AI chip και συζητήστε για την τεχνολογία στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification