God of War στο PS4

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
53
God of War στο PS4

God of War στο PS4

Νέο τρέιλερ με εναλλακτική εκτέλεση του εισαγωγικού τραγουδιού του παιχνιδιού. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 29/3/11] Η Sony Santa Monica έχει νέα σχέδια για τον Kratos. Σε αγγελία που αναρτήθηκε πρόσφατα, η πολυεπιτυχημένη ομάδα της Sony θέλει να προσλάβει έναν senior online programmer, δηλαδή άτομο που θα είναι επικεφαλής των προγραμματιστών για το online mode ενός video game. H αγγελία λέει χαρακτηριστικά "Γίνετε μέλος της ομάδας του God of War". Αυτό δείχνει ότι οι προθέσεις της εταιρείας είναι να δημιουργήσει επιτέλους ένα online mode στο God of War. Το ερώτημα είναι αν θα το πράξει με ένα God of War 4, με ένα DLC για το God of War 3 ή με μία έκδοση για το NGP thς Sony. Φυσικά, πάντα εμπεριέχεται και μία μικρή πιθανότητα, οι developers να μην ασχοληθούν με το God of War αλλά με έναν νέο τίτλο.

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν καθώς ένας από τους developers της Sony στην Santa Monica, επιβεβαίωσε σήμερα μέσω του προφίλ του στο Linkedin, ότι δουλεύει πάνω σε animations για το God of War 4.

[UPDATE: 7/12/14] Σήμερα στο PlayStation Experience επιβεβαιώθηκε και επίσημα από τον creative director του παιχνιδιού, Cory Barlog, ότι το νέο God of War βρίσκεται σε ανάπτυξη. Δεν θα πρόκειται για prequel όπως το God of War: Ascension αλλά για συνέχεια της σειράς. Περισσότερα όπως είπε ο Barlog θα μάθουμε το 2015 ή το 2016. Συνεπώς έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. 

[UPDATE 2: 5/4/16] Διαρροή πληροφοριών σχετικά με το God of War 4 δείχνει πως θα είναι επηρεασμένο από την Σκανδιναβική μυθολογία.

Το NerdLeaks.com ανακάλυψε πλήθος από artwork στο site κάποιου καλλιτέχνη που δούλευε στην εταιρία ανάπτυξης Santa Monica Studio το 2015. Τόσο το site του καλλιτέχνη αυτού όσο και το NerdLeaks.com την παρούσα στιγμή δεν λειτουργούν. Παρόλα αυτά και ευτυχώς για όλους μας το NeoGaf διατήρησε αρχείο όλων των εικόνων που διέρρευσαν. Από τις εικόνες αυτές βλέπουμε πως ο Kratos επιστρέφει και έχει στην διάθεση του τσεκούρι το οποίο χρησιμοποιεί για να ανοίξει δρόμο. Ακόμη, φαίνεται πως θα είναι διαθέσιμες περιοχές γνώριμες από την σκανδιναβική μυθολογία όπως το Álfheimr και το Land of Fairies. Αναμένονται περισσότερες επίσημες πληροφορίες.

[UPDATE 3: 14/6/16] Η Sony ξεκίνησε την press conference της στην E3 δίνοντας στην δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ του God of War.

Οι φήμες που ήθελαν να λαμβάνει χώρα σε ένα σκανδιναβικό setting επιβεβαιώθηκαν πλήρως, εντούτοις όπως όλα δείχνουν ο πρωταγωνιστής της ιστορίας θα είναι για μια ακόμη φορά ο Kratos. Στο βίντεο είδαμε τον εμβληματικό ήρωα της σειράς να μαθαίνει στον γιο του πως να κυνηγά, ενώ πήραμε και μια πρώτη γεύση από το σύστημα μάχης του. Τα γραφικά του δείχνουν εκ πρώτης όψεως εντυπωσιακά, ενώ διακρίνεται το Spartan Rage, το οποίο ο Kratos χρησιμοποίησε για να αντιμετωπίσει ένα boss.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την φορά η κάμερα είναι over-the-shoulder και παραπέμπει στο Ryse: Son of Rome και στο πρόσφατο Dark Souls 3. Όσον αφορά το σενάριο δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, αν και είναι φανερό ότι στο προσκήνιο θα δούμε την σχέση μεταξύ του Kratos και του υιού του.

[UPDATE 4: 21/6/16 - Νέα στοιχεία για το gameplay και τις σχέσεις Kratos και γιου] Το επίσημο site του God of War δίνει στη δημοσιότητα τις παρακάτω πληροφορίες.

Καταρχήν ο Cory Barlog, υπεύθυνος ανάπτυξης του νέου God of War, επιβεβαίωσε ότι το νεότερο μέλος της σειράς που θα κάνει την εμφάνισή του στο PS4 δεν θα περιλαμβάνει multiplayer mode. Όπως αναφέρει, η Sony Santa Monica θέλει να επικεντρωθεί στο single-player campaign αυτή την φορά, σε αντίθεση με την περίπτωση του God of War: Ascension που περιείχε για πρώτη φορά multiplayer. Το σενάριο θα διεξάγεται μετά το God of War 3 και θα δανείζεται στοιχεία από την Νορβηγικη μυθολογία. Το site αναφέρει: "Ο Kratos θα ζει πλέον ως άνθρωπος, έξω από την σκιά των Θεών. Ψάχνει για ηρεμία στις χώρες της Νορβηγικής μυθολογίας. Έχοντας τον γιο του για παρέα, ο Kratos θα παλέψει για την επιβίωση, καθώς πανίσχυρες δυνάμεις θα απειλήσουν την νέα του ζωή.

Ο Kratos θα ξεχάσει το αίσθημα εκδίκησης ενάντια στους Θεούς. Τώρα ως άνθρωπος θα πρέπει να μάθει τον γιο του να επιβιώνει, όπως και ο ίδιος. Ως μέντορας και προστάτης του, θα έχει μια απροσδόκιτη ευκαιρία να τελειοποιήσει το rage του που έχει καθορίσει την πορεία του καιρό τώρα. Θα διασχύσει δάση, βουνά και βασίλεια της Νορβηγικής μυθολογίας, πολεμώντας μυστήρια πλάσματα, τέρατα, αλλά και Θεούς. Η κάμερα τρίτου προσώπου στο ύψος του ώμου θα φέρει την δράση πιο κοντά, με ξέφρενη δράση κατά την διάρκεια της μάχης. Ο πέλεκυς του Kratos θα αποτελέσει ένα δυνατό όπλο." Συν τις άλλοις, ο σχεδιαστής του gameplay, Jeet Shroff, δήλωσε πως "Ο Kratos κατηγορεί το rage του για πολλά λάθη του παρελθόντος. Θα πρέπει να τον καταλαγιάσει ώστε να προστατέψει τον γιο του από τα άσχημα συναισθήματα που τον διακατέχουν. Κατά βάση θα πρόκειται για ένα ταξίδι ανάμεσα σε εσάς και τον γιο σας." Το όνομα του παιδιού πάντως δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αν και η μητέρα του...δεν αποκλείεται να είναι κάποια θεότητα.

[UPDATE 5: 26/6/16 - Bosses, εχθροί και αλληλεπίδραση με τον γιο] Ο Cory Barlog, υπεύθυνος ανάπτυξης του νέου God of War, έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για το gameplay.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Barlog, σκοπός του Kratos δεν είναι πλέον η εκδίκηση, αλλά η λύτρωση, καθώς προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν του. Η λογική πίσω από την ανάπτυξη του νέου God of War είναι να παρουσιαστεί μέσω μιας “φρέσκιας” οπτικής, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τις νόρμες των προηγούμενων games. Έτσι, παρά τις αλλαγές στην κάμερα και το σύστημα μάχης, η Sony Santa Monica κρατάει πολλά από τα στοιχεία που έκαναν αγαπητά τα God of War.

Βροντερό παρόν θα δώσουν τεράστια bosses (τα μεγαλύτερα από ποτέ, όπως αναφέρεται)και εχθροί, ενώ αναφέρεται ότι θα δείτε ταυτόχρονα στην οθόνη σας 15-20 αντιπάλους ή ακόμα και έως 100 από αυτούς. Ταυτόχρονα, ο Barlog δηλώνει ότι ο γιος του Kratos θα έχει ενεργό ρόλο στο gameplay. Υπάρχει ένα ξεχωριστό κουμπί για τον γιο του, με το οποίο θα μπορείτε να του δώσετε εντολές για να αλληλοεπιδράσει με οτιδήποτε βρίσκεται στο οπτικό σας πεδίο. Αυτό σημαίνει ότι θα σας βοηθάει και στους γρίφους, καθώς και κατά την διάρκεια της μάχης.

[UPDATE 6: 16/1/17 - Το όνομα του γιου του Kratos] Το όνομα του γιου του Kratos θα είναι Aτρεύς (Atreus), σύμφωνα με τον Cory Barlog, σκηνοθέτη του παιχνιδιού. Κοινώς, ο γνωστός σε όλους μας Ατρέας.

Το όνομα είναι επίσης ελληνικό. Ο Ατρέας ήταν βασιλιάς των Μυκηνών, γιος του Πέλοπα και της Ιπποδαμείας και πατέρας του Αγαμέμνωνα και του Μενέλαου. Ανήκε στο "καταραμένο γένος των Τανταλιδών". Η αποκάλυψη του ονόματος έγινε αρχικά από τον χρήστη του Twitter Fabiano Banin, ο οποίος βρήκε την πληροφορία αυτή στο μουσικό mp3 αρχείο Overture, το οποίο δημοσιεύθηκε χθες από την Sony Santa Monica. Τα παιδιά του, Αγαμέμνωνας και Μενέλαος, είχαν αναφερθεί από τον Όμηρο στην πολιορκία της Τροίας.

Κατεβάστε τo God of War Overture mp3 από την Sony Santa Monica.

[UPDATE 7: 5/6/17 - Open world το νέο God of War] Σύμφωνα με δηλώσεις του Jim Ryan της Sony στο Glixel, το νέο God of War που αναμένεται για το PS4, θα ακολουθεί την λογική των open world games.

Ο Ryan σημείωσε επίσης: “Πρόκειται για ένα franchise που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στην Ευρώπη. Τα Hack and Slash games τείνουν να μην τα πηγαίνουν καλά στην Ευρώπη, οπότε η αφήγηση του νέου God of War θα κάνει την διαφορά αυτή την φορά.”

[UPDATE 8: 18/6/17 - Θα ελέγχουμε και τον γιο του Kratos, ο οποίος θα βοηθάει σημαντικά]  Ο Cory Barlog της Sony δήλωσε ότι η ομάδα του αποφάσισε σε αυτή την έκδοση να μην κάνει χρήση των Blades of Athena αλλά ενός πέλεκυ, μιας και ο Kratos θέλει να αφήσει πίσω του το παρελθόν που τον έχει πληγώσει και τα παλιά του όπλα θα του θυμίζουν καταστάσεις στις οποίες είχε προδοθεί, ενώ παράλληλα αποτελούν μέρος της σκοτεινής ιστορίας του Kratos, αφού έχουν δοθεί σε αυτόν απ' τους Θεούς του Ολύμπου.

Μαθεύτηκε ακόμη ότι ο γιος του Kratos Ατρεύς δεν θα είναι "βάρος" για αυτόν, αλλά θα τον βοηθάει στο ταξίδι του, αφού θα μιλάει την τοπική διάλεκτο και θα αλληλεπιδρά με τους ντόπιους, θα διαβάζει κείμενο από τοίχους, χαρτιά ή πινακίδες και γενικά θα μεταφράζει τα πάντα. Σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού θα μπορούμε μάλιστα να τον ελέγξουμε, ακόμα και σε μάχες με εχθρούς! Θα αποκτήσουμε επίσης συμμάχους που θα μας βοηθήσουν, όπως έναν dwarf με την ονομασία Sindri, που βοήθησε στην κατασκευή του σφυριού του Hor, Mjolnir.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι τα μούσια του Kratos και οι γούνες των ζώων θα κινούνται σύμφωνα με τον αέρα σε πραγματικό χρόνο και ταυτόχρονα μαζί με το περιβάλλον.

[UPDATE 9: 28/8/17 - Περισσότερη βία από ποτέ] Ο Asad Qizilbash, αντιπρόεδρος του τμήματος Marketing της Sony, δήλωσε στην έκθεση GameStop του Λας Βέγκας, ότι "Το νέο God of War θα είναι το πιο βίαιο που έχουμε δει". Επιπλέον, τόνισε ότι το σύστημα μάχης έχει αλλάξει. Πλέον δεν θα πολεμάτε ένας εναντίον πολλών στο βαθμό που το γνωρίζαμε, αλλά οι μάχες θα εστιάζουν κυρίως ενάντια σε έναν ή σε δύο χαρακτήρες. Θα είναι πιο προσωπικές και θα απαιτούν στρατηγική.

Πάντως, σύμφωνα με το σενάριο, θα ζήσουμε στιγμές στις οποίες θα νοιαζόμαστε πραγματικά για τον Kratos. Μία ακόμη λεπτομέρεια αφορά το Leviathan Axe του Kratos, το οποίο αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει γίνει craft από τους ίδιους dwarves που έφτιακαν αι το σφυρή του Thor (Sindri και Brokkr), ενώ ο Qizilbash επιβεβαίωσε ότι θα μπορεί ως όπλο να αναβαθμιστεί.

[UPDATE 10: 3/9/17 - 3 νέα screenshots] Η Sony παρουσίασε τρία νέα screenshots για το God of War στο PS4.

Ο Cory Balrog έδωσε στη δημοσιότητα τρεις νέες εικόνες απ’ το God of War στο PS4, μαζί με νέα πληροφορίες για το παιχνίδι.

Καταρχήν η Elder Futhark θα είναι η βασική γλώσσα του παιχνιδιού, αλλά κάθε βασίλειο θα έχει την δικιά του και θα πρέπει να μάθετε κάποιες από αυτές. Επίσης, αν μεταφράζετε επιγραφές στο δρόμο τότε θα αποκαλύπτετε μυστικά quests. Το παιχνίδι θα έχει μαγεία, λέξεις, spells και runes. Η Earth Magic θα αξιοποιεί για παράδειγμα το έδαφος, καθώς ο Kratos θα μπορεί πλέον να ανοίξει ένα μαγικό αντικείμενο. Σχετικά με τις ιστορίες, θα ακούσετε αφηγήσεις από τον Atreus, γιο του Kratos. Δείτε τις νέες εικόνες στη gallery στο κάτω μέρος του άρθρου.

[UPDATE 11: 8/9/17 - Podcast 35 λεπτών και δύο νέα screenshots] Η Sony Santa Monica κυκλοφόρησε ένα podcast 35 λεπτών, στο οποίο ο Creative Director Cory Carlog και ο Story Lead, Matt Sophos, μιλούν για το νέο God of War. Συγκεκριμένα, αναφέρονται στις runes, τη γλώσσα και την μαγεία, ενώ θα μάθετε και για τον γιο του Kratos, Atreus.

Παράλληλα, δημοσιεύθηκαν δύο νέα screenshots τα οποία έχουν προστεθεί στη gallery. Αφορούν την περιοχή Midgard Ruins, για την οποία είχαν δημοσιευθεί τρία screenshots πριν από μερικές ημέρες.

[UPDATE 12: 28/9/17 - Τρέιλερ και developer diary] Η Sony Santa Monica έδωσε στη δημοσιότητα δύο νέα βίντεο για το God of War. Το πρώτο ονομάζεται The Lost Pages of Norse Myth: Rise of The Draugr και αναφέρεται στον Νορβηγικό μύθο των Norse και στους Draugr. Αντίστοιχα undead πλάσματα θυμίζουμε ότι έχουμε αντιμετωπίσει και στο Skyrim. Δείτε το τρέιλερ παρακάτω:

 

Το δεύτερο βίντεο είναι ένα ηχογραφημένο developer diary 38 λεπτών που αναλύει την μυθολογία του παιχνιδιού. Σε αυτό μιλούν δύο developers της Sony Santa Monica, ο lead artist Rafael Grasseti και ο lead animator Bruno Valazquez. Θα πρέπει να είστε πολύ φανατικός της σειράς για να το ακούσετε ολόκληρο.

[UPDATE 13: 29/9/17 - Fire Troll trailer] Νέο τρέιλερ του God of War για το Fire Troll.

Η Sony Interactive Entertainment έχει αρχίσει να φέρνει στη δημοσιότητα όλο και περισσότερα τρέιλερ και λεπτομέρειες σχετικά με το πολυαναμενόμενο God of War. Το πιο πρόσφατο τρέιλερ όμως είναι αφιερωμένο στο Fire Troll ένα είδος τέρατος που έκανε την εμφάνισή του στο πρώτο κιόλας τρέιλερ που παρουσιάστηκε την E3 2016. Πρόκειται όπως καταλαβαίνετε να είναι ένα είδος εχθρών που θα αντιμετωπίσει ο Kratos στον διάβα του.

Στο τρέιλερ αυτό βλέπουμε εντυπωσιακά artworks που αφορούν το κτήνος και το γιγάντιο πέτρινο τοτέμ που κουβαλάει ως όπλο του.

[UPDATE 14: 2/11/17 - Νέο τρέιλερ με τον μύθο των Norse] Η Sony έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο τρέιλερ για το God of War με τον μύθο των Norse.

Δείτε το παρακάτω:[UPDATE 15: Τα όπλα και η συνεργασία των δύο ηρώων] Η Sony αποκάλυψε πληροφορίες για τα όπλα του νέου God of War στο PS4.

Καταρχήν ο πέλεκυς του Kratos θα έχει φτιαχτεί από τους Dwarves Brok και Sindri, με σκοπό ο ήρωας να αποκαταστήσει την τάξη στο βασίλειο. Η ασπίδα του Kratos περιγράφεται ως στιβαρή και ταυτόχρονα ευέλικτη. Το τόξο που θα χειρίζεται ο γιος του Kratos, Atreus, παρουσιάζεται μέσω των σχετικών φωτογραφιών στη gallery.

Ο Kratos θα χρησιμοποιεί κυρίως melee επιθέσεις και ο γιος του θα έχει πρόσβαση στη μαγεία των Norse. Οι ικανότητες για crowd control του Kratos θα είναι πλέον πιο περιορισμένες, καθώς θα τις χειρίζεται κυρίως ο γιος του. Επίσης, η κάμερα θα τοποθετηθεί πιο κοντά στον Kratos σε σχέση με τα προηγούμενα games. Επίσης, η μάχη δεν θα έχει σκηνικά υπερβολικής σφαγής του στυλ "Ακρωτηριάζω τον εχθρό μου και συνεχίζω να τον πετσοκόβω" αλλά ένας απλός ακρωτηριασμός μέλους θα είναι αρκετός. Επίσης, ο Kratos θα έχει Rage mode και το gameplay θα διαθέτει λίγο περισσότερο RPG μηχανισμούς απ' το συνηθισμένο. Η μάχη θα είναι γρήγορα και ο Ατρεύς (τουλάχιστον στην αρχή) θα εκτελεί τα abilities του μετά από εντολή του πατέρα του. Γενικά οι δυο τους θα έχουν συνεργασία μέσα στη μάχη.

[UPDATE 16: 16/12/17 - Νέο τρέιλερ για τον Atreus και τα όπλα] Η Sony Interactive Entertainment κυκλοφόρησε νέα τρέιλερ του God of War που μας αποκαλύπτει το backstory του Atreus, καθώς και μερικά εντυπωσιακά όπλα του παιχνιδιού.

Το πρώτο τρέιλερ ονομάζεται A Call From the Wilds και μας μιλά για τον γιο του Kratos που παίζει μείζονα ρόλο στην ιστορία του παιχνιδιού. Επίσης αποκαλύπτει εντυπωσιακά artworks του παιχνιδιού, ενώ μιλά για τις ιδιαίτερες ικανότητες του νεαρού όπως το να μιλάει στα…ζώα.

Από την άλλη τα τρία Twitter posts της Santa Monica Studio (εδώ, εδώ και εδώ) αφορούν τα τρία κύρια όπλα του παιχνιδιού και μιλάμε φυσικά για το Leviathan Axe, την ασπίδα και το τόξο που κουβαλούν οι πρωταγωνιστές μας στα μέχρι τώρα τρέιλερ και πιθανότατα στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.

[UPDATE 17: 7/1/18 - To 25-30% του παιχνιδιού σε βάρκα] Ο Creative Director του παιχνιδιού, Cory Barlog, δήλωσε τα εξής για το gameplay του νέου God of War:

- Ο Ατρεύς δεν θα σκοτώνεται.
- Το 25-30% του σεναρίου θα διεξάγεται σε βάρκα.
- Ο Kratos θα μιλάει κάποιες Νορμανδικές λέξεις αλλά κυρίως Αγγλικά και Σουηδικά.
- Ο Kratos θα σκοτώνει Θεούς της Νορμανδίας και θα υπάρχουν τεράστιοι Θεοί. 
- Ο Ατρεύς γίνεται σταδιακά δυνατότερος.
- Υπάρχουν ηθοποιοί που έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενα God of War και θα συμμετάσχουν και σε αυτό.
- Υπάρχει χάρτης στο παιχνίδι και NPCs.
- Με το Leviathan Axe θα ρίχνετε κάποια δέντρα σε ορισμένα σημεία.
- Δεν θα υπάρχουν quick-time events.
- Η διάρκεια θα είναι 25-35 ώρες και θα είναι δύσκολο να γίνει speed run.
- Θα υπάρχουν unlockble customes.
- Δεν θα υπάρχει double jump. Θα δούμε γρίφους, side quests, μέχρι και ενδείξεις για το που θα πάμε.

Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη στο GameInformer:

[UPDATE 18: 6/3/18 - Dev diary για την σκανδιναβική μυθολογία] Η Sony έδωσε στη δημοσιότητα ένα dev diary στο οποίο ο creative director Cory Barlog μιλάει για την Σκανδιναβική μυθολογία και πώς αυτή παρουσιάζεται στην νέα περιπέτεια του Kratos. Το βίντεο προέρχεται από το PlayStation Experience 2017.

[UPDATE 19: 19/3/18 - Το τηλεοπτικό σποτ] Η Sony έδωσε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό σποτ του God of War που θα κυκλοφορήσει στις 20 Απριλίου.

Δείτε το παρακάτω:

[UPDATE 20: 24/3/18 - Νέο behind-the-scenes trailer] Το νέο behind-the-scenes trailer του God of War παρουσιάζει την σχέση ανάμεσα στον Kratos και τον Atreus.

Η Sony κυκλοφόρησε ένα νέο τρείλερ για το πολυαναμενόμενο στο οποίο βλέπουμε τους Cory Barlog και Jason McDonald να αναφέρονται στον σχεδιασμό ενός αποτελεσματικού συνδυασμού ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες.

Αναφέρονται στον συναισθηματικό δεσμό ανάμεσά τους και το πώς αυτός θα τους κατευθύνει στο μεγάλο τους ταξίδι. Επίσης τόνισαν και πάλι τον υποστηρικτικό μηχανισμό με τον οποίο θα λειτουργεί ο Atreus στο παιχνίδι και πως του έδωσαν ικανότητες που όχι μόνο είναι μοναδικές σε σχέση με αυτές του Kratos αλλά και πολύπλοκες

[UPDATE 21: 29/3/18 - Πέντε νέα βίντεο με εξιστόρηση της μυθολογίας] Η Sony δημοσίευσε την εξιστόρηση του μυθολογικού υποβάθρου του νέου God of War χωρισμένη σε πέντε βίντεο-κεφάλαια.

Στα βίντεο αυτά γίνεται μια εισαγωγή στην Νορβηγική μυθολογία με σκοπό να σας εξοικειώσει με αυτήν και την απόδοσή της στον κόσμο του God of War, μιας και τα προηγούμενα μέρη της σειράς ήταν βασισμένα στην Ελληνική μυθολογία.

Απολαύστε τα βίντεο παρακάτω:

[UPDATE 22: 31/3/18 - Η δημιουργία του Atreus] Η Sony κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ για το God of War που μας παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο η Santa Monica δημιούργησε τον Atreus, το γιο του Kratos.

Στο βίντεο μας μιλά ο Jeet Shroff, Gameplay Engineering Lead στην ανάπτυξη του God of War. Όπως αναφέρει ο ίδιος, θέλησε να δώσει στον Kratos ένα πάτημα για να μπορέσει να αλλάξει, να δει τον κόσμο από διαφορετική οπτική γωνία και σε αυτό θα συμβάλλει άμεσα ο Atreus. Φυσικά λέει πως επειδή ο Kratos δεν χρειάζεται ουσιαστική βοήθεια στην μάχη, το να κάνουν τον Atreus να φαίνεται χρήσιμος στο gameplay ήταν μεγάλη πρόκληση. Όλες οι προκλήσεις όμως έλαβαν τέλος όταν δώσαν στον μικρό το δικό του κουμπί πάνω στο χειριστήριο με το οποίο θα σας βοηθά στο πεδίο της μάχης.

 

[UPDATE 23: 9/4/18 - Progression system dev diary] Η Sony Santa Monica έδωσε στη δημοσιότητα ένα ιδιαίτερο developer diary στο οποίο μιλάει για το progression system του παιχνιδιού.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω, θα έχετε την δυνατότητα να αυξήσετε τα στατιστικά του Kratos εκμεταλλευόμενοι τα RPG στοιχεία που διαθέτει το νεότερο μέρος της σειράς, καθώς και να ξεκλειδώσετε νέα abilities μέσω ενός talent tree. Ταυτόχρονα, όπως είναι ήδη γνωστό, θα μπορείτε να διαμορφώσετε την εξωτερική εμφάνιση του Kratos κατά βούληση μέσω του customization.

 

[UPDATE 24: 10/4/18 - Τα επίπεδα δυσκολίας] Η Sony δημοσίευσε πληροφορίες για τα επίπεδα δυσκολίας του God of War στο PS4. Τα difficulty levels θα είναι τέσσερα και μπορούμε να τα ερμηνεύσουμε κατά σειρά σε Easy, Normal, Hard και Very Hard. Δείτε την ανακοίνωση του καθενός.

- Give Me A Story: Απολαμβάνετε την ιστορία χωρίς δύσκολες προκλήσεις στο gameplay. Δεν θα πάρετε το ταξίδι με την γόνδολα και θα έχετε περισσότερα περιθώρια λάθους στις μάχες.
- Give Me A Balanced Experience: Το mode που προτείνεται στους περισσότερους χρήστες. Προσφέρει την απόλυτη ισορροπία μεταξύ μάχης και ιστορίας. Θα το χρησιμοποιήσουμε για το review μας.
- Give Me A Challenge: Ένα δύσκολο επίπεδο που συγχωρεί λιγότερο τα λάθη σας. Προτείνεται σε όσους είναι ήδη "καμένοι" με τα Action games.
- Give Me God of War: Το ανώτερο επίπεδο δυσκολίας. Δεν συγχωρεί λάθη και δεν σας επιτρέπει καν να αλλάξετε επίπεδο δυσκολίας ενώ το παίζετε!

[UPDATE 25: 14/4/18 - Αντίστροφη μέτρησης προς την κυκλοφορία] Νέο σύντομο τρέιλερ του God of War μετρά αντίστροφα για την κυκλοφορία του.

Στο σύντομο αυτό βίντεο βλέπουμε ορισμένες εντυπωσιακές σκηνές μάχης με τον Kratos να κατατροπώνει τους εχθρούς του, αλλά και να χρησιμοποιεί το Spartan Rage. Η Sony φυσικά θυμίζει πως το παιχνίδι καταφθάνει στις 20 Απριλίου.

[UPDATE 26: 17/4/18 - Πληροφορίες για τα trolls] Στο νέο βίντεο της Sony βλέπουμε πληροφορίες για τα trolls του God of War.

[UPDATE 27: 18/4/18 - Βίντεο με τον Revenant] Οι Revenants στο God of War είναι ένα είδος εχθρού που παίζει αρκετά με stealth και projectiles τα οποία πρέπει να αποκρούσετε με την ασπίδα σας. Για να τους εξοντώσετε καλό θα είναι να επιστρατεύσετε τα γρήγορα βέλη του Ατρέα.

Δείτε τον συγκεκριμένο εχθρό στο παρακάτω βίντεο:

[UPDATE 28: 20/4/18 - Accolades trailer και photo mode] Κυκλοφόρησε νέο Accolades trailer για το God of War καθώς και ένα ακόμα για το photo mode του παιχνιδιού.

Η μέρα της κυκλοφορίας του God of War έφτασε επιτέλους και η Sony παρουσίασε ένα ακόμα τρέιλερ για τον πολυαναμενόμενο τίτλο της. Σε αυτό βλέπουμε διάφορα στιγμιότυπα από αυτό, να πλαισιώνονται από φράσεις που εμπεριέχονταν σε διάφορα reviews ανά τον κόσμο και εκθειάζουν το παιχνίδι. Βέβαια η Sony επέλεξε να μην καταγράψει τις βαθμολογίες των κριτικών του παιχνιδιού και να εστιάσει στα λόγια των δημοσιογράφων.

Στην συνέχεια κυκλοφόρησε βίντεο-απόσπασμα από το χθεσινό livestream της Sony για το God of War στο οποίο βλέπουμε το photo mode. Πρόκειται για μία μελλοντική κυκλοφορία, αφού δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πότε θα εισέλθει ως υπηρεσία στο παιχνίδι, ωστόσο είναι σίγουρο πως θα προστεθεί με κάποιο μελλοντικό update.

 [UPDATE 29: 19/12/18 - "Memories of Mother" trailer] Η SIE Santa Monica δημοσίευσε ένα νέο τρέιλερ για το God of War, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πλέον αρκετοί μήνες από την κυκλοφορία του. Το βίντεο καθεαυτό δείχνει τοπία του God of War, ενώ στο τέλος διακρίνεται ο Kratos με τον Atreus να ατενίζουν τον ήλιο και ο Kratos λέει "Αντίο Faye". Η μουσική επένδυση του βίντεο είναι και ο λόγος δημοσίευσής του, καθώς πρόκειται για μια πιο συναισθηματική εκτέλεση του κομματιού "Memories of Mother" που αποτελεί και το κομμάτι με το οποίο ξεκινάει το God of War. Απολάυστε το "Memories of Mother - Farewell to Faye version" στο νέο τρέιλερ παρακάτω:

Διαβάστε το review του God of War και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 tensazangetsu (Level 12) 30/03/2011 11:17
God Of War Online????και τι θα θα ειναι?μαχη ημιθεων?Action- RPG Online και ειδικα σε εναν τετοιον τιτλο δεν ταιριαζει....
#2 TheReaper (Level 23) 30/03/2011 14:19
Να προσβάλει; Μήπως εννοείτε να "προσλάβει"; Γιατί έχει άλλο νόημα έτσι όπως είναι γραμμένο.
#3 draginfable (Level 23) 30/03/2011 14:58
O Μάνος μαθαίνει τυφλό σύστημα! :P
Άσχετα με αυτό, θα προτιμούσα να μην προσθέσουν online mode στο GOW.
#4 +2 Manos (Level 39) 30/03/2011 16:16
Fixed και Updated. Ένας...έξυπνος developer έγραψε στο Linkedin.com (τύπου Facebook) ότι δουλεύει για το God of War 4. Φαντάζομαι θα την έχει ήδη ακούσει.
#5 +1 draginfable (Level 23) 30/03/2011 19:07
God of War 4; Ελπίζω το ότι διέρρευσε να μην αλλάξει τίποτα...
#6 Galilaios (Level 14) 07/12/2014 13:56
Ενδιαφέρον, μην κατακρίνεται φίλοι μου το online mode αν δεν δούμε τουλάχιστον πληροφορίες για αυτό!!
Δεν είναι χαζοί και αυτοί για να σπαταλήσουν resources για αυτό!! Θα προσπαθήσουν για το καλύτερο
#7 Nicko (Level 20) 07/12/2014 17:22
θα ταν ωραιο τωρα αφου πετσοκοψε τους ελληνες θεους να μπουνε στο παιχνιδι τιποτα αιγυπτιοι και σκανδιναβοι θεεοι.
#8 RampageForYouNA (Level 7) 07/12/2014 17:58
Ναι,επιτέλους God of War....την λατρεύω αυτή την σειρά.Lets see!!
#9 koskinas18 (Level 17) 07/12/2014 18:07
Ναι αλλά στο 3 ο Kratos πέθανε τη υποτίθεται θα μας δείχνει στο 4
#10 elefsis13 (Level 13) 07/12/2014 21:32
Επιτέλους.Το God of War 4 θα είναι η αφορμή για να πάρω και το ps4. Αν έχετε προσέξει στο τέλος του God of War 3 η κάμερα εστιάζει στο αίμα του Kratos στο χείλος του γκρεμού και εκεί κόβεται αμέσως το πλάνο.Προφανώς από εκεί θα συνεχιστεί η ιστορία διότι ο Kratos απλά τραυματίζεται,α λλά δεν πεθαίνει.Θα κυκλοφορήσει φυσικά και συλλεκτική της παιχνιδάρας.Θα μάθουμε στο μέλλον νέα.Φυσικά από το gameworld :lol:
#11 the_prophet1987 (Level 22) 07/12/2014 22:24
Δε ξέρω για το online mode,είναι νωρίς ακόμα να πούμε κάτι.Αυτό που ξέρω είναι ότι θα έχουμε sequel επιτέλους.
#12 Blood King (Level 25) 08/12/2014 23:37
Δώστε Kratos στον λαό, μόλις κυκλοφορήσει θα πέσει αγορά! 8)
#13 George Shady (Level 7) 05/04/2016 13:33
Από τα πιο πολυαναμενόμενα παιχνίδια όλων των εποχών. Προβλέπεται επικό, όταν με το καλό κυκλοφορήσει.
#14 abtr (Level 10) 05/04/2016 14:26
Εγώ βρήκα και το σενάριο :lol:
Kratos: Finally im going to....(what happen on the and of GOW3)

Unknown Norse character: Nope, not yet, you have to go to Norse...

Kratos: Damm it Zeus.....

Zeus: Wait what?

Athena: Really?

Zeus:shut up B.. is your fault, our Gods race is in danger!!

Kratos: what? there is more Gods?!!!!

Zeus:Oh no.. oh no....

Kratos: Rage scream...aaaaaa aaaaaaaaaa i wiil kill them all!!!!!!

Hera:hahahhahahahaha
#15 supermario644ever (Level 20) 05/04/2016 14:59
Ανυπομονώ για την κυκλοφορία του
#16 apovag (Level 14) 07/04/2016 00:01
Εντελώς έξω από τα νερά του το νέο God of War.Μα Σκανδιναβική μυθολογία?Κρίμα γιατί οι πρώτες εικόνες δεν με τρελαίνουν και τόσο.
#17 Verbal (Level 14) 07/04/2016 00:04
Αν και σε αρκετά πρώιμο στάδιο δείχνει πολλά υποσχόμενο. Το σκανδιναβικό setting προσφέρει πολλές δυνατότητες τόσο λόγω μυθολογίας όσο και λόγω μαγευτικών τοποθεσιών.
#18 +1 Salina (Level 18) 07/04/2016 00:04
Ειναι αρκετα εντυπωσιακες οι εικονες μπορω να πω,για να δουμε τι λεει το God of War 4 :-?
#19 +1 Mario07 (Level 22) 07/04/2016 00:05
Ωραίο φαίνεται το concept art. Προσωπικά μου αρέσει η Σκανδιναβική Μυθολογία και πιστεύω πως ταιριάζει στο όλο σκεπτικό της σειράς.
#20 Weezer (Level 10) 08/04/2016 00:02
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Sony θα επιβεβαιώσει το concept art.Πάντως οι εικόνες δείχνουν όμορφες.
#21 drakul (Level 16) 08/04/2016 11:53
μπορει να μην γουσταρω την sony αλλα το god of war ειναι πραγματικο διαμαντι.επος.
#22 ashbringer (Level 25) 14/06/2016 07:43
Άλλο ένα God of War το οποίο θα τα σπάει.Εντυπωσια κές σκηνές και το gameplay ακόμα καλύτερο απο τα προηγούμενα.Η κάμερα σε βάζει πιο πολύ στο παιχνίδι και σου δίνει μια διαφορετική άποψη για τον κόσμο του Σπαρτιάτη ήρωα.
#23 the_prophet1987 (Level 22) 14/06/2016 13:10
Quoting ashbringer:
Άλλο ένα God of War το οποίο θα τα σπάει.Εντυπωσιακές σκηνές και το gameplay ακόμα καλύτερο απο τα προηγούμενα.Η κάμερα σε βάζει πιο πολύ στο παιχνίδι και σου δίνει μια διαφορετική άποψη για τον κόσμο του Σπαρτιάτη ήρωα.


Δεν νομίζω οτι είναι ο Kratos αλλά δεν έγινε αναφορά στο όνομα του οπότε τίποτα δεν είναι σίγουρο.Εγώ πιστεύω οτι απλά κράτησαν το look και το τατουάζ ως φόρο τιμής στον πρώτο ήρωα των GOD και είναι κάτι σαν κληρονομιά ας το πούμε έτσι.
Πάντως το παιχνίδι τα σπάει!
#24 TheRedWood (Level 17) 14/06/2016 14:23
Quoting the_prophet1987:
Δεν νομίζω οτι είναι ο Kratos αλλά δεν έγινε αναφορά στο όνομα του οπότε τίποτα δεν είναι σίγουρο.Εγώ πιστεύω οτι απλά κράτησαν το look και το τατουάζ ως φόρο τιμής στον πρώτο ήρωα των GOD και είναι κάτι σαν κληρονομιά ας το πούμε έτσι.
Πάντως το παιχνίδι τα σπάει!


Αφού έχει το abillity Spartan Rage, και τελευταία φορά που κοόταξα οι σκανδιναβικές χώρες δεν είχαν πολή που ονομάζοταν Σπάρτη.
#25 Marston (Level 12) 14/06/2016 16:46
Ένταξή ότι ήταν να δούμε το είδαμε στο τέλος. Εφόσον είδαμε God of War δεν χρειάζεται να δούμε τίποτα άλλο
#26 MuscleMuseum (Level 11) 16/06/2016 07:23
ΟΜ ΜΑ ΓΟΔ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ Π ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ!
#27 MASTERSOT (Level 8) 16/06/2016 08:07
Και μόνο από την εμφάνιση του Kratos καταλαβαινουμε πως έχουν περάσει πολλά χρονιά από το God of War 3, αν και θα δυσκολευτώ να συνηθίσω το παιχνιδι χωρίς τα Blade του "καθώς ήταν το όπλο κατατεθέν του" αλλα το ότι δεν θα τα έχει αυτό ειναι ενα παράδειγμα για το πόσο έχει αλλάξει ο Kratos, όπως και να έχει ανυπομονώ να παίξω το game
#28 ashbringer (Level 25) 21/06/2016 07:14
Ω ναι και πρωταγωνιστής είναι ο Kratos.Είχα δίκιο.Το Setting είναι φοβερό απίστευτες εικόνες.Το multiplayer δεν με ενδιέφερε ποτέ για κανένα λόγο.Θέλω να δώ δυνατό στόρι και εκπληκτικές μάχες.
#29 +1 drakul (Level 16) 27/06/2016 10:20
100 εχθροι ταυτοχρονα!!!δη λαδη dynasty warriors με kratos.
#30 Dovahkiin (Level 22) 16/01/2017 23:04
Κρίμα τέτοια παιχνιδάρα να μη βγει και για PC, κάπως θα τη βολέψουμε όμως! Απ' τα πιο πολυαναμενόμενα παιχνίδια αυτής της χρονιάς, και όσα περισσότερα μαθαίνουμε γι' αυτό, τόσο πιο πολύ είμαστε ανυπόμονοι για την κυκλοφορία του.
#31 ashbringer (Level 25) 03/06/2017 09:34
Ανυπομονούμε για να δούμε περισσότερα σχετικά με το νέο God of War.
#32 Dovahkiin (Level 22) 05/06/2017 21:19
Προτιμώ πολύ περισσότερο τα open world παιχνίδια απ' ό,τι τα hack and slash, οπότε η είδηση αυτή είναι πολύ θετική για μένα. Πιστεύω ήταν μια ώριμη απόφαση των developers να παρεκκλίνουν απ' το καθιερωμένο hack and slash μοτίβο της σειράς και να μας προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία.
#33 ashbringer (Level 25) 06/06/2017 16:12
Οπότε θα μεγαλώσει αρκετά ο χάρτης και η εξερεύνηση θα είναι ακόμα πιο απολαυστική.
#34 ashbringer (Level 25) 29/08/2017 09:05
Μάχες εναντίον λιγότερων χαρακτήρων με μεγαλύτερη δυσκολία,περισσ ότερη βία,όπλο που έχει φτιαχτεί απο τους νάνους που έφτιαξαν το σφυρί του Θόρ.Τι άλλο να ζητήσει κανείς.Τιμούλα και αγορά τώρα!
#35 ashbringer (Level 25) 04/09/2017 07:08
Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές όπως και το ίδιο το παιχνίδι εξάλλου.Άραγε θα είναι το καλύτερο God Of War μέχρι στιγμής;
#36 ashbringer (Level 25) 03/11/2017 08:48
Θα μάθουμε αρκετά πράγματα για τους Βίκινγκς και την μυθολογία τους παίζοντας με τον αγαπημένο μας χαρακτήρα.
#37 ashbringer (Level 25) 15/12/2017 08:26
Συνεργασία πατέρα και γιού στο απόλυτο έπος God of War με πάρα πολλές δυνατότητες.
#38 ashbringer (Level 25) 17/12/2017 14:56
Ίσως ο γιός του Kratos να πρωταγωνιστεί μόνος του στις συνέχειες του έπους; όλα παίζουν.
#39 Divine Raiden (Level 26) 07/01/2018 20:39
Τι εννοούν σε βάρκα...;Ελπίζω να το κάνουν με ωραίο τρόπο έτσι ώστε να μην είναι βαρετό.
#40 the_prophet1987 (Level 22) 07/01/2018 20:52
Quoting Divine Raiden:
Τι εννοούν σε βάρκα...;Ελπίζω να το κάνουν με ωραίο τρόπο έτσι ώστε να μην είναι βαρετό.


Πρέπει να είναι κάτι σαν safe zone όπου θα μιλάς με τον γιό σου και θα ανεβάζεις skills κ.α.Και πολύ πιθανό να τη χρησιμοποιείς για να πηγαινοέρχεσαι απο περιοχή σε περιοχή.Επίσης πολύ θετικό για μένα το οτι το παιχνίδι δε θα έχει qtes.

Και πάλι είναι αρκετά στοιχεία που δε μ'αρέσουν,αλλά είναι νωρίς.Ας κυκλοφορήσει με το καλό και βλέπουμε.
#41 ashbringer (Level 25) 08/01/2018 07:56
Παρόλο που γουστάρω αρκετά τη σειρά και τη θεωρώ απο τις top για ps3,ps4 κρατάω μικρό καλάθι μέχρι να βγεί .
#42 Efane (Level 24) 08/01/2018 17:11
Πολλές αλλαγές στο νέο god of war, θέλει να προσελκύσει νέο κοινό (που είναι και το ζητούμενο), για να δούμε όμως μήπως ξενερώσει τους οπαδούς του.
#43 dimas.fk19 (Level 12) 10/01/2018 22:52
Αυτό το God Of War είναι πολύ δυνατό!!
Αλλά για να δούμε που θα καταλήξει και με το Online που λένε!
Και το επόμενο God Of War λένε θα είναι κάτι με την Αίγυπτο!
#44 profile (Level 1) 30/10/2018 10:47
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

#45 +1 akiszax (Level 21) 20/12/2018 11:01
Ποσο πιο τελειο μπορει ννα γινει αυτο το παιχνιδι!!!!
Notification