Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Παναθηναϊκός 1971: Η πορεία μέχρι τον τελικό του Wembley

13 Feb 2020 00:28 - 13 Feb 2020 00:34 #231565 by Μάνος Γρυπάρης


Το 1971 ήταν η πιο σημαντική χρονιά στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ο οποίος κατάφερε τον μεγαλύτερο άθλο ελληνικού συλλόγου στο ποδόσφαιρο μέχρι και σήμερα. Πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών όπου έπαιξε ενάντια στον Ajax.

Ρεπορτάζ πριν από τον αγώνα:


Ο τελικός για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης 1970-71 πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Γουέμπλεϊ, Λονδίνο, στις 2 Ιουνίου 1971, με αντιμέτωπους τον Άγιαξ και τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη και μοναδική ελληνική ομάδα σε τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ο Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ ήταν πολύ πιο ισχυρός και κέρδισε με 2-0.

Ο τελικός του 1971 - Highlights:


Και οι δύο ομάδες προχώρησαν σε τέσσερις γύρους για να φτάσουν στον τελικό. Ο Άγιαξ κέρδισε άνετα όλους τους αγώνες του με δύο γκολ, εκτός από τη νίκη του με 5-1 με την Ελβετική ομάδα Βασιλεία στο δεύτερο γύρο. Οι αγώνες του Παναθηναϊκού ήταν δύσκολοι, με εξαίρεση τη νίκη 7-1 με την Ζενές Ες του Λουξεμβούργου στον πρώτο γύρο. Στη φάση των 16 κέρδισε την Σλόβαν Μπρατισλάβας εντός και εκτός έδρας με συνολικό σκορ 4-2, στα ημιτελικά έφερε 1-1 με την Έβερτον εκτός έδρας και 0-0 στον επαναληπτικό, ενώ η πιο δύσκολη πρόκριση έγινε στα ημιτελικά με τον Ερυθρό Αστέρα, όπου έχασε 4-1 εκτός έδρας και κέρδισε 3-0 στον επαναληπτικό της Αθήνας. Ο προημιτελικός και ο ημιτελικός κερδίθηκαν αμφότεροι μέσω του κανόνα του εκτός έδρας γκολ.

Οι 11άδες


Ολόκληρος ο τελικός του 1971:


Υπό το βλέμμα 83.179 θεατών στο κατάμεστο Στάδιο Γουέμπλεϊ, ο Άγιαξ πήρε το προβάδισμα στο 5ο λεπτό όταν σκόραρε ο Ντικ Βαν Ντίικ. Ο Άγιαξ διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 87ο λεπτό όταν ένα σουτ του Άρι Χάαν βρήκε τον αμυντικό Άνθιμο Καψή και πήγε στα δίχτυα του Παναθηναϊκού, δίνοντας στον Άγιαξ την πρώτη νίκη του στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο με σκορ 2-0.

Και εδώ η τελευταία συνέντευξη του Φέρεντς Πούσκας, ιστορικού προπονητή μας, ο οποίος δίδαξε στους παίκτες το "11 αυτοί, 11 κι εμείς".

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification