Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Sam & Max Save The World Remastered

10 Nov 2020 14:00 #240985 by Φίλιππος Κανελλόπουλος
Sam & Max Save The World Remastered
Η season 1 θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.Η Telltale Games θα κυκλοφορήσει το Sam & Max Save The World Remastered και θα περιλαμβάνει τα γεγονότα της season 1 του Adventure.

To remaster θα προσθέσει πέντε νέα τραγούδια, βελτιωμένα γραφικά και πλήρη υποστήριξη για χειριστήριο. Την ανάπτυξή του έχει αναλάβει η Skunkape Games που έχει δημιουργηθεί από πρώην υπαλλήλους της Telltale Games.

Η Telltale Games έγινε γνωστή από κυκλοφορίες όπως τα Walking Dead και The Wolf Among Us, αλλά ο στόχος της με το Sam & Max ήταν με να πάρει τα δικαιώματα από την LucasArts, όπως και έγινε και η τελευταία ακύρωσε τελικά την κυκλοφορία των Sam & Max: Freelance Police και Full Throttle 2.

Οι season 2 και season 3 του Sam & Max κυκλοφόρησαν από την Telltale, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν η εταιρεία θα δουλέψει πάνω σε remaster, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε νέες πληροφορίες για αυτό.

Το Sam & Max Save The World Remastered θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου για PC και Switch, θα κοστίζει 16.79 ευρώ και οι κάτοχοι της season 1 θα μπορούν να το προμηθευτούν στην μισή τιμή.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Oct 2021 18:11 #256024 by Γιώργος Σκένδρος
Διαβάστε το review για το Sam & Max Save the World: Remastered!

Το Sam & Max Save the World είναι ένα Adventure που αναπτύχθηκε από την Telltale Games. Ο τίτλος κυκλοφόρησε αρχικά ως Sam & Max: Season One πριν μετονομαστεί στις αρχές του 2009. Το Save the World αναπτύχθηκε αποτελούμενο από έξι επεισόδια που κυκλοφόρησαν για Microsoft Windows κατά τη διάρκεια των τελών του 2006 και των αρχών του 2007. Τα επεισόδια διανεμήθηκαν αρχικά διαδικτυακά από την GameTap και την ίδια την Telltale Games, αν και οι μετέπειτα εκδόσεις λιανικής του παιχνιδιού εκδόθηκαν από την The Adventure Company και την JoWooD Productions στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη αντίστοιχα. Μια μεταφορά του παιχνιδιού για το Wii δημοσιεύτηκε στα τέλη του 2008, ενώ μια έκδοση για το Xbox Live Arcade κυκλοφόρησε στα μέσα του 2009. Ένα remaster του τίτλου από την Skunkape Games κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2020 για το Nintendo Switch και τα Microsoft Windows και τον Αύγουστο του 2021 για το Xbox One.Το Sam & Max Save the World, βασισμένο στη σειρά κόμικς Sam & Max του Steve Purcell, ακολουθεί τους ομώνυμους χαρακτήρες Sam και Max -αυτοαποκαλούμενους εκδικητές ιδιωτικούς ερευνητές, ο πρώτος ένας ανθρωπόμορφος σκύλος και ο δεύτερος ένα "υπερκινητικό κουνελάκι" - σε διάφορες υποθέσεις που αφορούν μια συνωμοσία υπνωτισμού. Κάθε επεισόδιο περιλαμβάνει μια υπόθεση με μια περιεκτική ιστορία, με μια υποκείμενη πλοκή να διατρέχει τη σειρά. Ο τίτλος ανακοινώθηκε από την Telltale Games το 2005 μετά την ακύρωση του Sam & Max: Freelance Police από την LucasArts το προηγούμενο έτος- πολλοί από τους υπαλλήλους της Telltale Games ήταν μέλη της ομάδας ανάπτυξης του Freelance Police. Το Sam & Max Save the World κέρδισε αρκετά βραβεία και υπήρξαν δύο συνέχειες: Sam & Max Beyond Time and Space το 2007 και Sam & Max: The Devil's Playhouse το 2010.
 

 Αστυνομικά μυστήρια, γρίφοι και ξεκαρδιστικοί διάλογοι
O τίτλος περιλαμβάνει την ανακάλυψη στοιχείων σε διάφορα επίπεδα με σκοπό την λύση αστυνομικών γρίφων ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τα στοιχεία ανακαλύπτονται μέσω της χρήσης του ποντικιού καθώς πρόκειται για ένα point and click τίτλο ο οποίος ωστόσο δίνει περισσότερες δυνατότητες από την απλή εξερεύνηση με το ποντίκι. Συγκεκριμένα έχετε την δυνατότητα να ελέγχετε κρυφές περιοχές και να χρησιμοποιήσετε ή να εξετάσετε τα διάφορα αντικείμενα που βρίσκετε. Κάθε αντικείμενο έχει συγκεκριμένη χρήση ωστόσο η κατανόηση της ιστορίας και η ανάλυση των γρίφων είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε. Οι παίκτες έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τι θα ειπωθεί στον διάλογο μεταξύ των πρωταγωνιστών και των NPCs.Κάθε διάλογος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού αποκαλύπτει διάφορα στοιχεία από το παρελθόν των χαρακτήρων και μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε τους γρίφους που σας βασανίζουν. Ορισμένοι γρίφοι απαιτούν την προσοχή σας σε κάποιο ιδιαίτερο σημείο του δωματίου ή την απόκτηση κάποιων αντικειμένων. Η δυσκολία τους δεν είναι μεγάλη και μπορείτε εύκολα να βρείτε την λύση αν και ταιριάζουν απόλυτα στα περίεργα γεγονότα που εμφανίζονται στην ιστορία. Οι γρίφοι και η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια απόκτησης στοιχείων διακόπτεται συχνά από διάφορες καταδιώξεις με το retro αυτοκίνητο των πρωταγωνιστών. Ξεκαρδιστικοί διάλογοι και βόλτες με ένα retro cabriolet
Οι πρωταγωνιστές έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με ένα ρετρό αυτοκίνητο το οποίο σας δίνει την ευκαιρία να διασκεδάσετε με διάφορα άλλα NPCs ή να το χρησιμοποιήσετε για να μετακινηθείτε ολοκληρώνοντας αποστολές και λύνοντας γρίφους. Η ηχογράφηση των διαλόγων είναι άψογη με πολύ καλή ποιότητα και το σενάριο είναι αρκετά έξυπνο με ατάκες και χιούμορ. Οι χαρακτήρες μέσω των διαλόγων αποκτούν μια ρεαλιστική υπόσταση ακόμα και αν πρόκειται για έναν σκύλο και ένα κουνέλι μα ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά.Η κάθε σκηνή αποτελεί ένα κωμικό σχήμα που μέσω των πληροφοριών και των διαλόγων γίνεται απόλυτα ξεκαρδιστική. Ο τρόπος με τον οποίο διαδραματίζεται θυμίζει κινούμενα σχέδια ή stop motion ταινία με διαδραστικά στοιχεία. Αν και πολλές από τις περιοχές έχουν κάποια στοιχεία, το περιβάλλον και κάποιες από τις σκηνές υπάρχουν μόνο και μόνο για την ύπαρξη ορισμένων αστείων από τους χαρακτήρες. Οι περιπέτειες αλλά και οι γρίφοι είναι αρκετά ιδιαίτερη και συχνά περνάνε το όριο της λογικής με διάφορους αστείους τρόπους.
Ένα νοσταλγικό ταξίδι με νέες προσθήκες
Όσοι έχουν παίξει τον αρχικό τίτλο πριν το Remastered θα παρατηρήσετε ορισμένες διαφορές κυρίως όσον αφορά τα γραφικά καθώς πρόκειται πλέον για έναν πιο προσεγμένο τίτλο όσον αφορά τα textures και γενικά τον σχεδιασμό. Πέρα από κάποιες αλλαγές ορισμένων αντικειμένων και κάποιων στοιχείων για τους γρίφους δεν υπάρχουν σημαντικές μεταβολές στον τίτλο. Ο χειρισμός έχει δεχθεί μια αναβάθμιση καθώς όπως και στους νεότερους τίτλους της TellTale μπορείτε να μετακινηθείτε με το πληκτρολόγιο και όχι απλώς με το ποντίκι όπως στο παρελθόν.Το UI έχει γίνει πιο εύκολο στην χρήση και πιο ευδιάκριτο ώστε να βλέπεται ότι έχετε συλλέξει σε μεγαλύτερο μέγεθος. Ένα παράθυρο με τα στοιχεία στη σειρά σας δίνει την δυνατότητα να εξετάσετε τα στοιχεία σας και τα αντικείμενα που μαζέψατε. Τα γραφικά έχουν αρκετό χρώμα και είναι πολύ ευχάριστα στο μάτι ενώ οι χαρακτήρες παρά το γεγονός ότι μοιάζουν με καρτούν φαίνεται να έχουν ένα ρεαλιστικό βάρος όταν κινούνται στον χώρο. Ο φωτισμός είναι πάρα πολύ προσεγμένος με τις σκιές να δημιουργούν μια ρεαλιστική όψη στα αντικείμενα και στα δωμάτια στα οποία κινούνται οι χαρακτήρες. Τα μισοσκότεινα δωμάτια δημιουργούν την ατμόσφαιρα που χρειάζεται μια noir περιπέτεια του 1960.[img]images/stories/reviews/adventures/Sam--Max-Save-the-World-Remastered-3.jpg[/img]Εύκολη περιπέτεια με ωραία σημεία και κάποια κρύα αστεία
Ο τίτλος αν και remastered εμφανίζει συγκεκριμένες διαφορές σε σχέση με την αρχική κυκλοφορία ενώ τα περισσότερα παραμένουν ίδια. Τα αστεία σε ορισμένα σημεία ήταν αρκετά κρύα και η πλοκή κάποιες φορές προχωρούσε μόνο και μόνο για την τοποθέτηση κάποιας ατάκας στον τίτλο. Έπαιξα γύρω στις 9 ώρες και κάτι και το διασκέδασα αρκετά, ιδιαίτερα στα σημεία με το αυτοκίνητο. Ένας καλός τίτλος για τους fan της σειράς και για όσους θέλουν να θυμηθούν τα point and click Adventures.Θετικά:
- Καλά ηχογραφημένοι διάλογοι
- Όμορφα γραφικά κινουμένων σχεδίων
- Ευφάνταστες λύσεις στους γρίφουςΑρνητικά:
- Κρύα αστεία σε ορισμένα σημεία
- Επαναλαμβανόμενο gameplay
- Πολύ εύκολοι γρίφοιΒαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 8
Gameplay: 6
Σενάριο: 7
Αντοχή: 5
Γενικά: 7.5Μία νοσταλγική περιπέτεια με διασκεδαστικούς διαλόγους και σουρεαλιστικές καταστάσεις.Γιώργος Σκένδρος

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification