Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Ειδήσεις και φήμες από την gaming βιομηχανία

01 Feb 2021 18:34 #245499 by Giorgos Tsolaridis
Μικροεπενδυτές αύξησαν την τιμή της μετοχής του GameStop κατά 1700%
Αυξήθηκε κατά 17 φορές μέσα σε λίγες μέρες.


Το GameStop αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων retail video games της βιομηχανίας και το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα γύρω από τις μετοχές του.

Το GameStop απέκτησε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες χρηματιστηριακή αξία 10.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τα κέρδη της μετοχής να φτάνουν στις αρχές του 2021 το 1,700% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η συγκεκριμένη μεταβολή εμφανίστηκε λόγω των μαζικών συναλλαγών από μικροεπενδυτές. Ομάδες μικροεπενδυτών προσπαθούσαν να "χτυπήσουν" όσους στοοχεύαν να κερδίσουν από την πτώση της τιμής των μετοχών κάτι που ονομάζεται short selling. Η μετοχή του GameStop έφτασε μέχρι και τα 300 ευρώ την περασμένη τετάρτη, κάτι που σημαίνει τριπλασιασμό σε σχέση με την τιμή της Τρίτης. Η τιμή της μετοχής στις αρχές της χρονιάς ανερχόταν στα 19 δολάρια.


To 2019 το GameStop έγινε η μετοχή που έχει "σορταριστεί" περισσότερο στo χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου το 30% των μετοχών του βρίσκεται στα χέρια hedge funds. Σύμφωνα με το CNN, κάποιες εταιρείες συναλλαγών όπως τα Robinhood και TD Ameritrade έχουν ήδη περιορίσει τις συναλλαγές των AMC και GameStop ενώ ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης. Ο αμερικάνικος κυβερνητικός οργανισμός, U.S. Securities and Exchange Commission, ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί επίσης την κατάσταση, ενώ Γερουσιαστές επικοινωνούν με τις αρμόδιες αρχές ώστε να ληφθούν μέτρα επί του ζητήματος.

Σύμφωνα με αναφορές, σημαντικό ρόλο έπαιξε η ομάδα του Reddit "WallStreetBets" καθώς φαίνεται ότι η οργάνωση των επιθέσεων έγινε μέσω της πλατφόρμας. Η ομάδα χαρακτηρίζεται από τους διαχειριστές της ως δράση ενάντια στην αισχροκέρδεια και τους μεγαλοεπενδυτές. Η CEO του Nasdaq, Adena Friedman, δήλωσε την Τετάρτη ότι παρακολουθούνται όλες οι συνομιλίες που γίνονται στα social media και έχουν θέμα την απόπειρα μεταβολής της τιμής της μετοχής. Στην όλη κατάσταση συμμετείχε και ο Elon Musk καθώς το Twitter post του κινητοποίησε ακολούθους του.


Ο Matt Levine του Bloomberg, δήλωσε ότι πρόκειται για μία "πανδημική συλλογική ψυχαγωγία" ενώ ο Jim Cramer του CNBC ανέλυσε την κατάσταση στο παρακάτω βίντεο.


Πρόκειται για μία μάχη μετοχών και αναμένουμε τις εξελίξεις της.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Feb 2021 18:11 #245664 by Giorgos Tsolaridis
Ταινίες και σειρές βασισμένες στα γεγονότα μεταξύ GameStop και Reddit
Τρία projects από Netflix, Pinky Promise και Ben Mezrich.


Η ιστορία με την αυξομείωση της τιμής της μετοχής του GameStop από τις μαζικές συναλλαγές μικροεπενδυτών, έχει πλέον τραβήξει τα βλέμματα όλων σε παγκόσμια κλίμακα. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι στο Hollywood έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την μεταφορά των γεγονότων στην μεγάλη οθόνη, με περισσότερα από ένα projects γύρω από το θέμα να βρίσκονται σε στάδιο δημιουργίας.
Για την ακρίβεια είναι τρία projects τα οποία θα βρείτε κάνοντας κλικ

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Feb 2021 19:23 #245693 by Giorgos Tsolaridis
Πτώση στη μετοχή του GameStop
Οι επενδυτές μιλάνε για τις εμπειρίες τους.


Μετά την πτώση των μετοχών του GameStop αρκετοί επενδυτές οι οποίοι έχασαν από λίγες χιλιάδες δολάρια μέχρι 850.000, μίλησαν στο PC Gamer για τις απώλειες των χρημάτων τους.

Ένας επενδυτής τους Wallstreet Bets Discord με όνομα Slik δήλωσε: "Την Παρασκευή επένδυσα 1.1 εκατομμύρια δολάρια στην μετοχή του GameStop και έχασα 850.000. Δεν έκανα αρκετή έρευνα για καταλάβω τι έκανα ή τι μπορούσε να κάνει η αγορά στον λογαριασμό μου τόσο γρήγορα. Δεν έχω κοιμηθεί εδώ και τρεις μέρες, οπότε δεν το έχω σκεφτεί σωστά". Ο Slik ξεκίνησε να επενδύει πέρυσι με την ελπίδα να μειώσει τις ζημιές από την πανδημία, όμως η μη επαρκή έρευνα που έκανε θα τον αναγκάσει να διώξει 50 υπαλλήλους του, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ο Housecat άλλος χρήστης του Discord δήλωσε επίσης: "Το εισόδημα μου είναι χαμηλό και αυτή η κατακόρυφη πτώση της μετοχής ήταν μεγάλο χτύπημα. Αγόρασα μόνο δύο μετοχές αξίας 316 δολαρίων με λεφτά τα οποία είχα ανάγκη. Η κατάσταση μου δεν είναι τόσο κακή όσο άλλων όμως δεν είναι καλή. Ευτυχώς είμαι στο στρατό και είμαι ανύπαντρος, οπότε δεν έχω πολλά έξοδα και λογαριασμούς. Όμως θα πρέπει να βάλω ένα όριο στα γεύματά μου και στα ψώνια μου. Για τον επόμενο καιρό μέχρι να ανακτήσω την ζημιά, θα πηγαίνω συχνά γυμναστήριο και θα παίζω video games για να μην ξοδεύω πολλά λεφτά. Θα κρατήσω τις μετοχές μέχρι να με σκοτώσουν. Δεν έχει να κάνει μόνο με τα λεφτά. Έχει να κάνει με το την κατάσταση της αγοράς η οποία δεν ενδιαφέρεται όταν μικροί άνθρωποι χάνουν χρήματα αλλά αλλάζει εντελώς μορφή όταν οι μεγάλοι χάνουν δισεκατομμύρια και θέλουν να τα πάρουν πίσω".


Στο Twitter ο Shane ο οποίος είχε αγοράσει μετοχές όταν είχαν αξία 390 δολάρια δήλωσε και στην συνέχεια άλλες μικρότερης αξίας με αποτέλεσμα να έχει συνολική ζημιά 1550 δολάρια, δήλωσε: "Μετά από αυτήν την εμπειρία, κάθε φορά που έχω το παραμικρό κέρδος θα σταματάω επειδή όλο αυτό είναι πολύ αγχωτικό και δεν αξίζει τον κόπο".

Παρ’ όλες τις πτώσεις των μετοχών αρκετοί χρήστες του Reddit συνεχίζουν να έχουν ελπίδες λέγοντας ότι υπάρχει σχέδιο και θα μαζέψουν τα χαμένα χρήματά τους ενώ δηλώνουν ότι αγόρασαν περισσότερες μετοχές τώρα που έχουν χαμηλή τιμή. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban ιδιοκτήτης της Dalas Mavericks ο οποίος δήλωσε: "Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε τώρα είναι να κρατήσετε τις μετοχές και να συνεχίσετε τις δουλειές με την GameStop. Αν όλοι πάνε στο site της και κάνουν αγορές θα βοηθήσουν την εταιρεία και την μετοχή της και θα βοηθηθούν και οι ίδιοι. Αν ακόμη πιστεύετε στον σκοπό που αγοράσατε τις μετοχές και αυτό δεν άλλαξε γιατί να τις πουλήσετε; Ξέρω ότι αυτό είναι κάτι που δεν θέλετε να ακούσετε όμως όσο πιο χαμηλά πέσουν οι τιμές, τόσο περισσότεροι και δυνατότεροι επενδυτές θα έρθουν για να τις αγοράσουν".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Feb 2021 09:32 #245725 by Giorgos Tsolaridis
GameStop: Επενδυτές κέρδισαν ή έχασαν αντίστοιχα εκατομμύρια δολάρια από τις μετοχές
Η εταιρεία προσέλαβε υψηλόβαθμα στελέχη.


O Keith Gill, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές του GameStop και γνωστός στο Reddit ως DFV, έχασε 13 εκατομμύρια δολάρια μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα λόγω της βουτιάς που έκανε η αξία της μετοχής, ωστόσο αρνείται να πουλήσει τις μετοχές της εταιρείας που διαθέτει.

Ο Gill θεωρείται ευρέως ως αυτός που αντιλήφθηκε την απόπειρα "σορταρίσματος" των μετοχών του GameStop και που ξεκίνησε το κύμα αγορών που ανέβασε την τιμή της. Παρά τις πρόσφατες εξελίξεις και την πτώση της αξίας περίπου στα 100 δολάρια ανά μετοχή αυτή την στιγμή, ο Gill αρνείται να ξεφορτωθεί τις μετοχές που διαθέτει και ελπίζει σε περισσότερα κέρδη στο μέλλον.

Ο Gill διαθέτει 50.000 μετοχές του GameStop. Αυτό οδήγησε στο να εκτιμηθεί η αξία της σε περισσότερα από 33 εκ. δολάρια τον Ιανουάριο σύμφωνα με αρκετούς χρήστες του Reddit. Αυτό συνέβη στην κορύφωση της ανοδικής πορείας, όταν η τιμή της κάθε μετοχής του GameStop είχε φτάσει πάνω από τα 400 δολάρια προτού μειωθεί ξανά τις επόμενες εβδομάδες. Καθώς ο Gill δεν έχει κλείσει την θέση του, δεν έχει κερδίσει ούτε χάσει χρήματα ακόμη και η επιμονή του να παρακρατεί τις μετοχές αντί να τις πουλήσει και να έχει κέρδος όσο η τιμή τους είναι ακόμη υψηλή μαρτυρά την εμπιστοσύνη του ότι η τιμή θα ανεβεί ξανά, παρά την πτώση της κατά 70% την περασμένη εβδομάδα.

Ο Michael Burry έβγαλε 270 εκατομμύρια
Στον αντίποδα, ο επενδυτής Michael Burry ήταν ένας από τους κερδισμένους της υπόθεσης, μιας και έβγαλε 270 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση μετοχών του GameStop τις οποίες διατηρούσε για χρόνια. Είχε τρία εκατομμύρια μετοχές το 2019, οι οποίες άξιζαν 16.56 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα, τις πούλησε σε πολλαπλάσια τιμή, βγάζοντας 271 εκατομμύρια δολάρια!

Ο Burry είχε γράψει στο Twitter, ότι "Η κατάσταση με την μετοχή του GameStop είναι αφύσικη, τρελή και επικίνδυνη", αλλά πλέον έχει σβήσει το tweet του, μιας και...επωφελήθηκε μια χαρά από την πώληση.

Τρεις προσλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών
Το GameStop προσέλαβε τρία νέα στελέχη, αυτή την περίοδο. Ο Matt Francis, πρώην engineering lead στην Amazon Web Services έγινε ο πρώτος Chief Technology Officer που είχε ποτέ η GameStop. Θα πιάσει δουλειά στις 15 Φεβρουαρίου. Θα επιβλέψει την ομάδα η οποία διαχειρίζεται το τεχνολογικό κομμάτι του GameStop και θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Kelli Durkin θα γίνει η αντιπρόεδρος του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών την 1η Μαρτίου. Προηγουμένως εργαζόταν στην Chewy, ως αντιπρόεδρος στο ίδιο τμήμα. Ο Josh Krueger θα είναι αντιπρόεδρος του τμήματος προμηθειών, επίσης την 1η Μαρτίου. Προηγουμένως είχε ανάλογη θέση προϊσταμένου στα Walmart, QVC και Amazon.

Παράλληλα, ο Ryan Cohen έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Gamestop, καθώς έχει το 10% των μετοχών.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Feb 2021 10:42 #245804 by Giorgos Tsolaridis
20χρονος που έβγαλε χιλιάδες δολάρια από τις μετοχές του GameStop αγόρασε κονσόλες Switch για Νοσοκομείο Παίδων

Επένδυση-δωρεά.
Τις τελευταίες ημέρες επενδυτές κέρδισαν ή έχασαν πολλά χρήματα από την τρελή άνοδο και μετέπειτα πτώση των μετοχών του Gamestop.

Ένας από αυτούς, ο 20χρονος Hunter Kahn, δήλωσε στο CNN ότι χρησιμοποίησε κάποια από τα έσοδά του για να αγοράσει έξι Nintendo Switch Lite και να τα δωρίσει στο Children's Minnesota Hospital της Minneapolis. Βέβαια να αναφέρουμε ότι από την όλη υπόθεση έβγαλε 30.000 δολάρια.

Ο Kahn δήλωσε στο Instagram ότι το θεωρεί χρέος του να πληρώσει για κάτι τέτοιο, μιας και έβγαλε τόσα πολλά από την μετοχή του GameStop. "Τέτοια γεγονότα αναδεικνύουν πολύ διαφθορά και με αυτή την μεταβίβαση ισχύος που έγινε, είναι σημαντικό να μην γίνουμε και εμείς χαρτογιακάδες. Είμαι περήφανος που ανακοινώνω μία ταπεινή δωρεά έξι Nintendo Switch και games στο Children's Minnesota Hospital. Δεν μπορώ να σταματήσω και δεν θα σταματήσω.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ του CNN και την συνέντευξη του νεαρού.

Ο Kahn δώρισε επίσης games, κάρτες eShop και προστατευτικά οθόνης. Συνολικά ξόδεψε 2.000 δολάρια. Η Jennifer Soderholm, πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων της Minessota, δήλωσε στο CNN: "Είμαστε τόσο ευγνόμωνες για αυτή την γενεώδωρη δωρεά που θα φέρει χαρά στα παιδιά των νοσοκομείων μας, ειδικά αυτές τις κρίσιμες στιγμές". Ο Kahn πρόσθεσε στο CNN: "Δεν υπάρχουν άλλοι που να αξίζουν περισσότερο να παίξουν video games από αυτά τα παιδιά που περνούν δύσκολα".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Feb 2021 19:03 #245928 by Γιάννης Παπαργυρίου
Ο σκηνοθέτης του Console Wars ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για το θέμα

Ο Jonah Tulis, σκηνοθέτης του Console Wars, ξεκίνησε τα γυρίσματα πάνω σε ένα ντοκιμαντέρ που θα αφορά την ιστορία γύρω από το πώς μερικοί χρήστες του Reddit εκτόξευσαν την μετοχή του GameStop στο χρηματιστήριο.

Στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ θα συνεργαστούν με τον Tulis ο Julian Rosenberg και ο Blake Harris, συμπαραγωγός και συγγραφέας αντίστοιχα του Console Wars. “Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία Δαβίδ και Γολιάθ και ο σκοπός μας είναι να την πούμε μέσα από τα μάτια των ανδρών και γυναικών που τα ρίσκαραν όλα. Έβγαλαν εκατομμύρια μέσα από την όλη διαδικασία και άλλαξαν το τοπίο στο χρηματιστήριο για πάντα” δήλωσε ο Tulis.

Το ντοκιμαντέρ αυτό, ακόμη χωρίς τίτλο, είναι η τέταρτη παραγωγή πάνω σε αυτό το θέμα, το οποίο μάλιστα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Ο Charles Randolph, ένας από τους συγγραφείς του The Big Short, δήλωσε στους Los Angeles Times ότι δέχτηκε αρκετά τηλεφωνήματα όπου τον ρωτούσαν αν θα ενδιαφερόταν να γράψει κάτι και για αυτό. “Υπάρχει ήδη πολλή δραστηριότητα γύρω από αυτό, θα μαντέψω πως υπάρχουν ήδη περίπου έξι σοβαρά, ενεργά πρότζεκτ” είπε ο Randolph.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Feb 2021 19:11 #245931 by Giorgos Tsolaridis
GameStop: Το Κογκρέσο κάλεσε τον επενδυτή του Reddit να καταθέσει
Η ακρόαση θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα.


Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Χρηματοοικονομικών των ΗΠΑ, Maxine Waters, θέλει να μάθει περισσότερα για την "φούσκα" του GameStop που κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα πολλών το τελευταίο διάστημα. Η Maxine Waters κάλεσε τους κεντρικούς χαρακτήρες για ακρόαση, όπως τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Robinhood, Vladimir Tenev και τον "επενδυτή του Reddit" Keith Gill.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Feb 2021 21:51 #246299 by Giorgos Tsolaridis
Ταινίες και σειρές βασισμένες στα γεγονότα μεταξύ GameStop και Reddit Το Netflix ενέκρινε και πέμπτη ταινία.

Σύμφωνα με το Variety, , το Netflix ενέκρινε και πέμπτη σειρά που αφορά την υπόθεση των μετοχών του GameStop. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αποτελεί παραγωγή της Story Syndicate και σκοπεύει να ρίξει μία πιο προσεκτική ματιά στο πως κινείται η παγκόσμια οικονομία και να ρίξει φως στους οικονομολόγους και τα βασικά μέλη της κοινότητας των WallStreetBets του Reddit. Η εταιρεία είχε δημιουργήσει παλιότερα το The Innocence Project και το All In: The Fight for Democracy. Παράλληλα, ο Charles Randolph, ένας εκ των σεναριογράφων του The Big Short, δήλωσε πρόσφατα στην Los Angeles Times ότι έλαβε διάφορες αιτήσεις που τον καλούσαν να γράψει σενάριο για ταινία, η οποία θα αποτελέσει μάλλον την...έκτη για την υπόθεση GameStop! Για να δούμε.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Feb 2021 17:37 #246615 by Γιάννης Παπαργυρίου
O Keith Gill είπε ότι ίσα που καταλαβαίνει τι συνέβη με το GameStop

Στα πλαίσια της εξέτασής του από το Κογκρέσο σχετικά με την μετοχή του GameStop, o Keith Gill δήλωσε ότι μετά βίας καταλαβαίνει τι ακριβώς συνέβη.

Ο Gill, ο οποίος γράφει συχνά στην σελίδα WallStreetBets στο Reddit, ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για το τεράστιο άλμα στην αξία της μετοχής του GameStop που είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ο ίδιος πολυεκατομμυριούχος και να ζημιωθούν όσοι είχαν σορτάρει στο χρηματιστήριο με την ελπίδα να πέσει η αξία της.

Στα πλαίσια της ακρόασής του από το Κογκρέσο σχετικά με την υπόθεση GameStop, o Gill ομολόγησε ότι “ελάχιστα” καταλαβαίνει ορισμένα στοιχεία των γεγονότων του προηγούμενου μήνα, μεταξύ των οποίων η απόφαση της Robinhood να απαγορεύσει τις αγορές όταν η μετοχή του GameStop είχε φτάσει το αποκορύφωμά της με αξία εκατοντάδες δολάρια. “Είναι ανησυχητικό πόσα λίγα γνωρίζουμε σχετικά με τις ενδότερες λειτουργίες του χρηματιστηρίου και είμαι ευγνώμων που αυτή η Επιτροπή διερευνά το τι συνέβη” είπε.

Πέραν του Gill, ο οποίος κατονομάζεται σε ομαδική αγωγή εναντίον του ως υπαίτιος για απάτη, άλλοι οι οποίοι κλήθηκαν στα πλαίσια της ακρόασης ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Robinhood,Vlad Tenev, ο διευθύνων σύμβουλος της Melvin Capital, Gabriel Plotkin και ο διευθύνων σύμβουλος του Reddit, Steve Huffman. Η Melvin Capital είναι ένα hedge fund που είχε σορτάρει την μετοχή του GameStop και χρειάστηκε διάσωση μετά την απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών όσο η αξία της μετοχής ανέβαινε.

Αν και απάντησε αναλυτικά στις ερωτήσεις που του έγιναν, ο Gill προφανώς θεώρησε ότι η όλη διαδικασία ήταν και λίγο αστεία. Κάποια στιγμή μάλιστα που το μικρόφωνό του παρουσίασε πρόβλημα, είπε “δεν είμαι γάτα”, αναφερόμενος στο πρόσφατο viral βίντεο ενός δικηγόρου που χρησιμοποίησε κατά λάθος ένα φίλτρο γάτας στο Zoom ενώ απευθυνόταν σε έναν δικαστή.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Feb 2021 09:33 - 24 Feb 2021 10:05 #246740 by Giorgos Tsolaridis
GameStop: Το Κογκρέσο κάλεσε τον επενδυτή του Reddit να καταθέσει
O Keith Gill είπε ότι ίσα που καταλαβαίνει τι συνέβη.
​​​​​​​
Στα πλαίσια της εξέτασής του από το Κογκρέσο σχετικά με την μετοχή του GameStop,  o Keith Gill δήλωσε ότι μετά βίας καταλαβαίνει τι ακριβώς συνέβη .Ο Gill, ο οποίος γράφει συχνά στην σελίδα WallStreetBets στο Reddit, ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για το τεράστιο άλμα στην αξία της μετοχής του GameStop που είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ο ίδιος πολυεκατομμυριούχος και να ζημιωθούν όσοι είχαν σορτάρει στο χρηματιστήριο με την ελπίδα να πέσει η αξία της.Στα πλαίσια της ακρόασής του από το Κογκρέσο σχετικά με την υπόθεση GameStop, o Gill ομολόγησε ότι “ελάχιστα” καταλαβαίνει ορισμένα στοιχεία των γεγονότων του προηγούμενου μήνα, μεταξύ των οποίων η απόφαση της Robinhood να απαγορεύσει τις αγορές όταν η μετοχή του GameStop είχε φτάσει το αποκορύφωμά της με αξία εκατοντάδες δολάρια. “Είναι ανησυχητικό πόσα λίγα γνωρίζουμε σχετικά με τις ενδότερες λειτουργίες του χρηματιστηρίου και είμαι ευγνώμων που αυτή η Επιτροπή διερευνά το τι συνέβη” είπε.
Πέραν του Gill, ο οποίος κατονομάζεται σε ομαδική αγωγή εναντίον του ως υπαίτιος για απάτη, άλλοι οι οποίοι κλήθηκαν στα πλαίσια της ακρόασης ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Robinhood,Vlad Tenev, ο διευθύνων σύμβουλος της Melvin Capital, Gabriel Plotkin και ο διευθύνων σύμβουλος του Reddit, Steve Huffman. Η Melvin Capital είναι ένα hedge fund που είχε σορτάρει την μετοχή του GameStop και χρειάστηκε διάσωση μετά την απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών όσο η αξία της μετοχής ανέβαινε.Αν και απάντησε αναλυτικά στις ερωτήσεις που του έγιναν, ο Gill προφανώς θεώρησε ότι η όλη διαδικασία ήταν και λίγο αστεία. Κάποια στιγμή μάλιστα που το μικρόφωνό του παρουσίασε πρόβλημα, είπε “δεν είμαι γάτα”, αναφερόμενος στο πρόσφατο viral βίντεο ενός δικηγόρου που χρησιμοποίησε κατά λάθος ένα φίλτρο γάτας στο Zoom ενώ απευθυνόταν σε έναν δικαστή.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification