Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα 4K και ένα 4K HDR monitor?

29 Jan 2020 14:43 #231215 by Μάνος Γρυπάρης
Σε σχέση με τα 1080p monitors (1920x1080 pixels), τα 4K monitors μπήκαν στη ζωή μας προσφέροντας υψηλότερες αναλύσεις (3840 × 2160 pixels τις περισσότερες φορές ή 4096 × 2160 για ταινίες). Περισσότερα pixels σημαίνει αντίστοιχα καλύτερη απόδοση των αντικειμένων.



Τι συμβαίνει όμως με μία 4K HDR οθόνη/τηλεόραση και ποιο είναι το κέρδος μας αν την αποκτήσουμε;
Οι 4K HDR τηλεοράσεις έχουν ως έξτρα την τεχνολογία HDR (High-Dynamic Range), η οποία αυξάνει την απόδοση του contrast ratio, δηλαδή την διαφορά ανάμεσα στα φωτεινά και τα σκοτεινά χρώματα που μπορεί να δείξει η οθόνη σας. Αυτό σημαίνει ότι βλέπετε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις σκιές σε ένα πλάνο ανάμεσα σε αυτά τα φωτεινά και σκοτεινά χρώματα αντίστοιχα.

Οι HDR οθόνες έχουν συνήθως κι ένα ακόμη χαρακτηριστικό, το WCG (Wide-Color gamut), το οποίο επιτρέπει σε μια οθόνη να παράγει περισσότερα χρώματα απ' ότι είναι ικανή.

Σε αυτή την περίπτωση, ο συνδυασμός 4K, HDR και WCG δημιουργεί εικόνες που μοιάζουν περισσότερο με την πραγματικότητα. Τα χρώματα αποδίδονται άριστα και χωρίς περικοπές και τα αντικείμενα έχουν μεγαλύτερο βάθος.



Βέβαια, το θέμα είναι ότι όπως τα 4K βίντεο δεν είναι συνηθισμένα, έτσι αντίστοιχα και η υποστήριξη HDR δεν είναι συνηθισμένη. Θα χρειάζεται δηλαδή να βλέπετε μπροστά σας και τα ανάλογα βίντεο (4K και με υποστήριξη HDR αν έχετε HDR οθόνη).

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Jan 2020 14:06 - 30 Jan 2020 14:08 #231227 by Blood Prince
Εγώ πάντως είμαι ικανοποιημένος με την οθόνη μου και δεν σκοπεύω να αγοράσω σύντομα καινούργια.

Το ξέρω πως η Τεχνολογία προχωράει και υπάρχουν οθόνες και με ανάλυση 8Κ .

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.