Η υποστήριξη του Xbox δεσμεύεται να βοηθήσει τον πελάτη να ανακτήσει τον χάκερ λογαριασμό του
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Twitch streamer και gamer Joshua Khane έγινε viral με μια ανάρτηση που κατηγορούσε τη Microsoft για τη διαγραφή του λογαριασμού του και του OneDrive. Ο Khane σημείωσε ότι η Microsoft αναγνώρισε ότι ο λογαριασμός είχε παραβιαστεί, αλλά αρνήθηκε να τον βοηθήσει να ανακτήσει “25 γαμημένα χρόνια δεδομένων, χιλιάδες ευρώ [που ξοδεύτηκαν] σε games” και τις “φωτογραφίες του μωρού του γιου του.” Τώρα, μετά από μια μαζική αντίδραση, η υποστήριξη του Xbox άλλαξε πορεία και επικοινώνησε με τον Khane για να τον βοηθήσει να επαναφέρει την πρόσβαση στον λογαριασμό του.
Σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο X, ένας εκπρόσωπος της Microsoft ζήτησε συγγνώμη από τον Khane και δήλωσε ότι η ομάδα της “εργάζεται για να αποκαταστήσει την πρόσβαση στις αγορές σας και επικοινώνησε με τα επόμενα βήματα.”
Λυπούμαστε που συνέβη αυτό, δεν είναι η εμπειρία που θέλουμε να έχει κανείς όταν ο λογαριασμός του παραβιάζεται. Έχουμε εργαστεί για να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση στις αγορές σας και επικοινωνήσαμε με τα επόμενα βήματα. Παρακαλώ ελέγξτε το voicemail ή το inbox σας.
Ενώ ο Khane αναγνώρισε την απάντηση, άλλοι χρήστες έχουν έρθει στο προσκήνιο για να δηλώσουν ότι έχουν λάβει την ίδια τυποποιημένη δήλωση από τη Microsoft στο παρελθόν. Και σε αντίθεση με τον Khane, η εταιρεία προφανώς δεν απάντησε στα αιτήματά τους σχετικά με την αποκατάσταση των λογαριασμών τους.
Διορθώστε και τον λογαριασμό μου τότε, δεν είναι δίκαιο να διορθώνετε μόνο τους λογαριασμούς των ανθρώπων αν μπορούν να προκαλέσουν αντίκτυπο για να διορθωθούν τα ίδια προβλήματα όπως το δικό μου.
@XBOXSupport Έτσι, θα επικοινωνήσετε και μαζί μου για να πάρω πίσω τον λογαριασμό μου ή απλά ασχολείστε με τον λογαριασμό του επειδή το Tweet του έγινε viral;
Αυτή είναι κυριολεκτικά η απάντηση που δίνετε σε όλους. Δεν είναι σαν να είναι αυτό μια μοναδική περίπτωση. Αυτή είναι η εμπειρία που προσφέρει η υποστήριξη σε όλους.
Έτσι, επειδή είναι γνωστός στο x και έχει ακολούθους, τον βοηθάτε να πάρει πίσω τον λογαριασμό του. Αλλά όταν έστειλα email και απέδειξα ότι ήμουν ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού μου, αρνηθήκατε. Άδικο.
Κάντε καλύτερα, και κάντε καλύτερα όχι ΜΟΝΟ για διάσημους ανθρώπους. Αυτή η πολιτική είναι παράλογη και δικαίως παίρνετε μια PR βουτιά γι' αυτό.
Η Microsoft υπέφερε ήδη από μια δημόσια σχέση χτυπήματος αυτόν τον μήνα μετά από έναν ακόμη γύρο μαζικών απολύσεων στην gaming division που επηρεάζει 1.600 εργαζόμενους, με περισσότερους να ακολουθούν. Οι προγραμματισμένες περικοπές θα επηρεάσουν περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού του Xbox της Microsoft. Δύο από τα στούντιο της Microsoft, τα Double Fine και Compulsion Games, γίνονται ανεξάρτητα ως αποτέλεσμα των περικοπών. Τα Ninja Theory και Undead Labs πωλούνται σε νέους αγοραστές, ενώ η τύχη του Arkane παραμένει στον αέρα.
Ο γερουσιαστής Bernie Sanders καταδίκασε τη Microsoft για τις απολύσεις μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία κατέγραψε 100 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδους το 2025. Επίσης, κατηγόρησε την εταιρεία για τα σχέδιά της να αυξήσει ξανά την τιμή των κονσολών Xbox αργότερα αυτό το καλοκαίρι.