Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword
×
Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Κωφοί παίκτες δημιουργούν κοινότητα στο VRChat

More
18 Nov 2019 22:01 #228561 by Ghost-XIII
Ghost-XIII created the topic: Κωφοί παίκτες δημιουργούν κοινότητα στο VRChat
Από τα πιο ευχάριστα νέα της βιομηχανίας, μιας και παίκτες του VRChat δημιουργούν κοινότητα, την Helping Hands, για την εκμάθηση της νοηματικής από όποιον το επιθυμεί. Μέσω των χαρακτήρων anime και του πλήθους δραστηριοτήτων στον ψηφιακό κόσμο του VRChat, η διάδοση της νοηματικής γλώσσας θα γίνεται με τον πιο διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
23 Nov 2019 14:12 #228656 by BigGreekGamer
BigGreekGamer replied the topic: Κωφοί παίκτες δημιουργούν κοινότητα στο VRChat
Κωφοί παίκτες δημιουργούν κοινότητα στο VRChat
Για να διδάξουν τη νοηματική και να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό.


Πλήθος παικτών του VRChat ενώθηκαν με σκοπό να δημιουργήσουν μια κοινότητα για τους κωφούς με όνομα Helping Hands. Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον χρήστη Syrmor δείχνει το anime avatar ενός παίκτη μέσα στο VRChat να εξηγεί την εμπειρία του να είσαι κωφός. Έπειτα καταλήγει σε ξενάγηση του κτιρίου κατά τη διάρκεια της οποίας οι παίκτες μπορούν να μάθουν τη νοηματική. Η κοινότητα ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2018 από τον Papa Thelius. Σκοπός αυτής είναι να αναπτυχθεί η κοινότητα των κωφών στο VRChat και να τους μάθει να χρησιμοποιούν τη νοηματική και για την καθημερινή ζωή.


Στο βίντεο παρακολουθούμε μία ξενάγηση, της οποίας ηγείται ο Quentin, του κυρίως χώρου, στον οποίο βλέπουμε πινακίδες με την Αμερικανική νοηματική (ASL) και μία περιοχή στα Ολλανδικά. Επιπλέον, υπάρχει ένας μεγάλος πίνακας με κουμπιά, τα οποία οι παίκτες μπορούν να πατήσουν ώστε να παρακολουθήσουν ένα βίντεο με ένα χαρακτήρα του VRChat που θα κάνει επίδειξη του νοήματος που επέλεξαν. Αξιοθαύμαστη είναι η ύπαρξη δύο εκδόσεων νοημάτων VR. Η πρώτη αφορά όσους χρησιμοποιούν γενικής χρήσης σύστημα VR ενώ η δεύτερη όσους χρησιμοποιούν τα Valve Index Controllers. Όσοι γίνονται μέρος της κοινότητας έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν το όνομά τους σε μία λίστα νοημάτων με σκοπό άλλοι παίκτες να μπορούν με ευκολία να το διατυπώσουν με τη χρήση αυτών.

Ο ιδρυτής, Papa Thelius έχει δηλώσει πως παρόλο που το VR δεν αποτελεί τον καλύτερο τρόπο εκμάθησης, βοηθάει τους παίκτες να αντιληφθούν και να γνωρίσουν καλύτερα τη νοηματική. Πολλοί είναι άλλωστε αυτοί που, αφού γνώρισαν την κοινότητα, έκαναν εγγραφές για μαθήματα στην πραγματική ζωή. Αδιαμφισβήτητα, μία πολύ καλή κίνηση για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τη νοηματική και να είναι μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου, και όλα αυτά χρησιμοποιώντας χαρακτήρες anime. Αξίζει να αναφερθεί πως η νοηματική δεν είναι διεθνής, συνεπώς η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) δεν μεταφράζεται επακριβώς στο σύστημα ASL.

After All We’ve Been Through. Everything That I’ve Done.
It Can’t Be For Nothing.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.485 seconds
Notification