Trine 2

Hot
Η ιστορία συνεχίζεται σε έναν ακόμα πιο μαγικό κόσμο.

Η ιστορία συνεχίζεται σε έναν ακόμα πιο μαγικό κόσμο.

Η ιστορία συνεχίζεται σε έναν ακόμα πιο μαγικό κόσμο.

Το καλοκαίρι του 2009 γνωρίσαμε το Trine, ένα puzzle game το οποίο τράβηξε αμέσως την προσοχή των gamers και κέρδισε βραβεία από τα πιο γνωστά ξένα sites. Φτιαγμένο από μια εταιρία η οποία ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, κατάφερε να γίνει αγαπητό τόσο για την παραμυθένια του ατμόσφαιρα, όσο και για τις 12 ώρες που μας κράτησε καθηλωμένους να προσπαθούμε να λύσουμε τους γρίφους του. Παρόλο που δεν ήταν όσο δύσκολο θα ήθελαν οι fans των puzzle παιχνιδιών, τα στοιχεία του το καθιστούν ιδανικό για να παιχτεί ακόμα και από παιδιά.

Για καλή μας τύχη, η Frozenbyte αποφάσισε να δημιουργήσει ένα sequel το οποίο είναι ακόμα καλύτερο από το πρώτο. Οι γρίφοι συνεχίζονται και αυτή τη φορά απαιτούν ενήλικο μυαλό για να λυθούν και το στοιχείο του παραμυθιού είναι πιο έντονο από ποτέ. Εξίσου θετική είναι η κίνηση των Φινλανδών να επεκταθούν σε περισσότερα format και συγκεκριμένα σε Xbox 360 και Wii U, καθότι η πρώτη έκδοση είχε κυκλοφορήσει μόνο για PC, PS3 και Mac. Επιπλέον, ως indie game, το Trine 2 κυκλοφορεί έναντι μόλις 15 ευρώ ή 1.200 Microsoft points (13 ευρώ στο Steam). Δείτε λοιπόν τι μπορείτε να αποκτήσετε με αυτό το ποσό.

Duty Calls
Βρισκόμαστε μερικά χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου μέρους, όταν οι τρεις ήρωες του Trine χρειάστηκε να επαναφέρουν την τάξη στο κατεστραμμένο βασίλειο του φανταστικού κόσμου όπου διεξάγεται το σενάριο του παιχνιδιού. Οι ήρωές μας εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι τρεις. Πρόκειται για την Zonya, η οποία ζει στο δάσος το οποίο γνωρίζει άριστα, ο Amadeus που είναι παντρεμένος με μάγισσα έχοντας μαζί της τρία παιδιά και ο Pontius ο οποίος...εμμμ...απολαμβάνει όση μπύρα θέλει! Η ηρεμία που αποκτήσατε μετά τις μάχες του πρώτου μέρους αρχίζει να εξαλείφεται, όταν το καθήκον σας καλεί άλλη μια φορά. 


Ένα βράδυ ο Amadeus προσπαθεί να φτιάξει την μπάλα φωτιάς που του έχει μείνει απωθημένο εδώ και πολλά χρόνια όταν βλέπει μια λάμψη στον ουρανό και αποφασίζει να την ακολουθήσει. Η λάμψη αυτή είναι το αρχαίο κειμήλιο Trine το οποίο ενώνει ξανά τους ήρωές μας για ένα καλό σκοπό. Η βασίλισσα Rosabell χρειάζεται επειγόντως τη βοήθειά τους, καθώς το βασίλειό της έχει ρημαχτεί από τα goblins. Οι ήρωές μας καλούνται να πολεμήσουν τους εισβολείς, να σκοτώσουν τον αρχηγό τους και να επαναφέρουν την ισορροπία στο παλάτι.


Αν ήταν η ζήλια ψώρα
Οι κεντρικοί ήρωες συνεχίζουν να είναι τρεις. Ο Amadeus είναι ο μάγος ο οποίος μπορεί να μετακινεί αντικείμενα και να κατασκευάζει κουτιά που τον βοηθούν να περνάει πάνω από ψηλά εμπόδια. Ο Pontius είναι ο προστάτης πολεμιστής που με την ασπίδα, το σπαθί και την βαριοπούλα του πολεμάει τα τέρατα και προστατεύει την ομάδα. Η Zonya, η γυναίκα της παρέας, είναι αυτή που με τις ακροβατικές ικανότητές της μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Σε συνδυασμό με το τόξο της βοηθάει στον πόλεμο ενάντια στα goblins.

Μόλις μπείτε και πάλι στον μαγικό κόσμο του Trine, θα έρθετε αντιμέτωποι με δύο πράγματα. Το ένα από αυτά είναι οι νέοι και αρκετά πιο δύσκολοι γρίφοι που μπορεί να χρειαστεί και walkthrough για να λύσετε. Το επόμενο είναι ότι το αρχικό σενάριο είναι επιφανειακό και ότι η πραγματική ιστορία έχει να κάνει με την ζήλια μεταξύ των δύο αδερφών Rosabell και Isabel. Mε λίγα λόγια, η μάχη για να διώξετε τα goblins θα σας απασχολήσει λιγότερο απ' ότι το να βρείτε λύση και να σπάσετε τα "μάγια" ώστε να αποκαταστήσετε την σχέση των δύο αδερφών.

Περισσότερα Skills
Αυτό που θα σας τραβήξει την προσοχή έτσι κι αλλιώς είναι τα τρία skill trees που υπάρχουν, ένα για τον κάθε ήρωα. Ο μόνος τρόπος για να ανεβείτε level είναι μαζεύοντας συγκεκριμένα μπλε μπουκαλάκια (potions) τα οποία κρύβονται σε διάφορα μέρη. Πολλές φορές θα πρέπει να πάτε από δρόμους που βγάζουν σε αδιέξοδο απλά και μόνο για να συλλέξετε τα 50 potions που χρειάζεστε για το level up.

Τα στοιχεία RPG είναι ακόμα πιο έντονα στο Trine 2, οι επιλογές είναι περισσότερες και σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι μπορούν να κάνουν την διαφορά στην λύση των γρίφων. Δεν είναι σωστό να διαλέξετε να αναβαθμίσετε τις ικανότητες του ήρωα που προτιμάτε καθώς αυτό μπορεί να αποτελέσει λόγο για να μη μπορείτε να περάσετε ορισμένα δύσκολα σημεία. Αντίθετα σας συμβουλεύουμε να αναβαθμίσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται τις ικανότητες του μάγου Amadeus και συγκεκριμένα αυτές που του δίνουν την ικανότητα να κατασκευάσει περισσότερα αντικείμενα.

Σπαζοκεφαλιές
Όσοι έχετε παίξει το πρώτο Trine ξέρετε ότι ο Amadeus μπορεί να μετακινεί ρόδες, νερόμυλους, αγκαθωτές μπάλες και γενικά κάθε λογής αντικείμενα για να περάσει πιο εύκολα απέναντι. Με λίγα λόγια χρησιμοποιεί τις μαγικές ικανότητες που κατέχει προς όφελός του. Αυτό το χάρισμα αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο αφού ως γνωστόν δεν υπάρχουν κανόνες, ούτε μία μόνο λύση για τους γρίφους.

Μόνο το Trine 2 μπορεί να συνδυάζει λουλούδια που μιλάνε, τεράστιες φούσκες και καθρέφτες που γίνονται portals.


Όπως θα περίμενε κανείς, το επίπεδο δυσκολίας των γρίφων έχει αυξηθεί κατακόρυφα και αυτό φαίνεται από τα πρώτα λεπτά του campaign. Για παράδειγμα, μόλις ξεκινήσαμε το πρώτο κεφάλαιο βρεθήκαμε απέναντι σε μια μυστηριώδη γυαλιστερή σκόνη η οποία δεν τραβούσε και πολύ την προσοχή. Αργότερα αποδείχθηκε ότι θα έπρεπε να βγάλουμε το νερό που βρισκόταν μέσα σε ένα φυτό και με κάποιο τέχνασμα να το ρίξουμε πάνω στην γυαλιστερή σκόνη έτσι ώστε να φτιαχτεί ένα μεγάλο φυτό το οποίο βοηθάει για να περάσετε απέναντι. 

Άλλα παραδείγματα είναι η σωστή τοποθέτηση των αντλιών φωτιάς και αέρα τις οποίες πρέπει να συγχρονίσετε έτσι ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο. Αξιοσημείωτα είναι τα portals που παίζουν έναν αρκετά σημαντικό ρόλο. Συνήθως βρίσκονται ανά ζευγάρι και πρέπει με το μοχλό που θα δείτε δίπλα τους να μετακινήσετε τους καθρέφτες- portals έτσι ώστε να συγχρονιστούν και μέσω του ενός να περάσετε στον άλλον τον οποίο θα έχετε βάλει κοντά σε ύψωμα. Κατά την άποψή μας, οι μοχλοί αποτελούν γρίφους μέτριας δυσκολίας και δεν συγκρίνονται με την γυαλιστερή σκόνη που για να την μετατρέψετε σε φυτό μέσω του νερού… μπορεί και να χρειαστείτε βοήθεια από το internet.

Εφιάλτης στο Co-Op
Δεν μπορούμε να πούμε ψέματα, χαρήκαμε αρκετά όταν μάθαμε πως το Trine 2 θα έχει και online co-op mode, καθώς το Trine διέθετε μόνο τοπικό Co-Op στην ίδια κονσόλα/PC. Βέβαια δεν άργησε να έρθει και η απογοήτευση αφού στο Trine 2 τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε με τα συνεχή disconnections είναι πολλά. Απαιτείται συνέχεια να κάνετε invite τους φίλους σας γιατί για κάποιο ανεξήγητο λόγο οι servers τους κάνουν kick. Ύστερα από ορισμένα disconnections, είναι περιττό να αναφέρουμε το πόσο πολύ μπορεί να εκνευριστείτε.

Για να παίξετε co-op, χρειάζονται 2-3 άτομα, καθώς τόσοι είναι και οι κεντρικοί ήρωες. Στο PC, η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται πατώντας τα 1, 2, 3 αλλά μόνο εφόσον έχουν συνεννοηθεί προηγουμένως οι παίχτες μεταξύ τους. Επίσης υπάρχει και η επιλογή για να παίξετε local co-op στον ίδιο υπολογιστή, κάτι που συναντήσαμε και στο πρώτο Trine, αλλά το mode αυτό δεν έχει τίποτα το επαναστατικό.


Σκηνικά που σας ταξιδεύουν
Το τελευταίο Trine μας έκανε εντύπωση με τα ωραία χρώματα του και την ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν. Παρόλα αυτά, τα γραφικά του δεν ήταν αυτά που άρμοζαν (έστω για τα δεδομένα του 2009) πράγμα που δικαιολογείται αφού η Frozenbyte ήταν στα πρόθυρα του κλεισίματος. Τώρα όμως η Φινλανδική εταιρεία μας αντάμειψε και με το παραπάνω αφού τα εφέ φωτισμού είναι πιο εντυπωσιακά, συνδυαζόμενα δε με βελτιωμένα animations και φανταχτερά bloom effects!


Στον ηχητικό τομέα, το Trine 2 θα σας μεταφέρει σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα, τόσο με τη μουσική του, όσο και με τον αφηγητή του. Τα μουσικά κομμάτια στις μάχες είναι αρκετά έντονα και σε αντίθεση με το πρώτο Trine σας παρακινούν να πολεμήσετε. Οι φωνές των ηρώων έχουν παραμείνει οι ίδιες οπότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το voice acting είναι επαγγελματικό.

Επίλογος
Φαίνεται ότι η Frozenbyte εκτίμησε την αγάπη που έδειξε ο κόσμος στο Trine και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ακόμα καλύτερο sequel. Το Trine 2 έχει βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και πολλά νέα περιβάλλοντα έτσι ώστε να μην κουράζεται το μάτι. Οι διάλογοι μεταξύ των ηρώων έχουν χιούμορ και πολλές φορές βοηθούν στη λύση των γρίφων.

Η επιλογή του online multiplayer θα αποτελούσε μια άριστη επιλογή εάν δεν υπήρχαν τόσα πολλά disconnections. Παρόλα αυτά, μπορείτε να έχετε μια καταπληκτική Single-player εμπειρία που θα κρατήσει γύρω στις 12 ώρες. Σίγουρα είναι πολύ σημαντική η κυκλοφορία του sequel σε Xbox 360 και Wii U, καθώς ειδικά για την Nintendo θα αποτελέσει την ιδανική αγορά για κάθε κάτοχο Wii U. Ελπίζουμε να δούμε κάποια στιγμή και το Trine 3 γιατί είμαστε σίγουροι ότι με τις κατάλληλες προσθήκες θα είναι το ίδιο διασκεδαστικό με τα προηγούμενα.

Θετικά:
- Μεγάλη βελτίωση στα γραφικά
- Περισσότεροι γρίφοι
- Εναλλασσόμενα τοπία
- Value for money

Αρνητικά:
- Eλαφρώς "παιδικό" story
- Πολλά disconnections στο online co-op

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 7.5 
Γενικά: 8

Είναι το sequel που όλοι περιμέναμε και για καλή μας τύχη δεν μας απογοήτευσε.

Χριστιάνα Θάνου

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 SirLvr (Level 27) 29/03/2013 19:53
Πολύ ωραίο review!! Και τα puzzle/platform είναι από τα αγαπημένα μου! Ψήνομαι να το δοκιμάσω!
#2 Manos (Level 39) 30/03/2013 02:05
Ευχάριστα γραφικά και gameplay αν και το σημαντικότερο απ' όλα για μένα είναι το ότι κυκλοφορεί σε όλες τις κονσόλες τις αγοράς για να μπορούν αν το παίξουν περισσότερα άτομα και φυσικά σε ιδανική τιμή.
#3 Blood King (Level 25) 31/03/2013 21:54
Εξαιρετικό review για ένα φανταστικό platform game που έχω τερματίσει και το συνιστώ σε όσους αγαπούν το συγκεκριμένο είδος, από τα πιο όμορφα (κυριολεκτικά) παιχνίδια των τελευταίων χρόνων 8)
#4 geololj (Level 28) 02/04/2013 03:10
Από τις πιο όμορφες εμπειρίες στο είδος του. Τα γραφικά και η ατμόσφαιρά του είναι αξεπέραστα. Όσοι δε το έχετε στη κατοχή σας, τρέξτε να το πάρετε! Ωραίο review :)
#5 rjhe (Level 22) 02/04/2013 12:33
Χριστιάνα πολύ ωραία τα λες!! Τρομερό game, μου θυμίζει κάπως το lost vikings που είναι ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια ever!!!
#6 PanosRetroshowcase (Level 11) 03/06/2013 20:14
Ένα από τα πιο όμορφα XBLA games που έχω παίξει ποτέ στο Χ360!
Score 8
8.47 User Score
(32 votes )
User Reviews 0
Genre: 2D Platform/Puzzle
Developer: Frozenbyte
Publisher: Atlus, Frozenbyte
Διάθεση:
Players:
Requirements: 1 GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo στα 2.0 Ghz, Κάρτα γραφικών GeForce 7600 GS, Χώρος στο σκληρό δίσκο 1.5 GB, Λειτουργικό σύστημα: Windows Vista/7, Max, Linux
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Full Game: Download
Release Date: PC, Mac: 7/12/2011, PS3: 7/03/2012, Xbox Live Arcade: 21/12/2011, Wii U: 30/12/2012
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification