Η Nintendo σκοπεύει να επεκταθεί πέρα από τα games

Η Nintendo σκοπεύει να επεκταθεί πέρα από τα games

Η Nintendo σκοπεύει να επεκταθεί πέρα από τα games

Το υπονόησε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων για το περασμένο οικονομικό της έτος.

Η Nintendo εξέδωσε πρόσφατα την ετήσια αναφορά της για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2020, στην οποία περιλαμβάνονται διάφορες πληροφορίες για τα μελλοντικά της σχέδια, μεταξύ των οποίων κι η πρόθεσή της να εφαρμόσει την πνευματική της ιδιοκτησία σε εγχειρήματα που δεν σχετίζονται με games. 

Συγκεκριμένα, η αναφορά περιγράφει την αστάθεια της σύγχρονης gaming βιομηχανίας και στη συνέχεια αναφέρεται στο ενδεχόμενο της παροχής εμπειριών που σχετίζονται με τη Nintendo σε ένα ευρύτερο ακροατήριο. “Ο όμιλος εταιρειών επιδιώκει να φέρει την διασκέδαση που προσφέρει σε ένα ευρύτερο από ποτέ καταναλωτικό κοινό, αναγνωρίζοντας ως δύναμή του την πνευματική ιδιοκτησία της Nintendo (στην οποία συμπεριλαμβάνονται χαρακτήρες και κόσμοι από τα games της) καθώς και να αναπτύξει πλήρη προϊόντα που θα συνδυάζουν hardware και software. Ως εταιρεία που παράγει μέσα διασκέδασης για να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν, η Nintendo πασχίζει να δημιουργήσει νέες μορφές διασκέδασης ενώ ταυτόχρονα θα διατηρεί μια στιβαρή εταιρική δομή. Για να επεκτείνουμε την επιχείρησή μας, δίνουμε τη μέγιστη έμφαση στο να παρέχουμε πρωτόγνωρες μορφές διασκέδασης σε χρήστες σε όλο τον κόσμο.”

Οι πρωτόγνωρες μορφές διασκέδασης που αναφέρει η ανακοίνωση δεν είναι κάτι ξένο για τη Nintendo. Από τους αισθητήρες κίνησης στα χειριστήρια του Wii μέχρι τον υβριδικό χαρακτήρα φορητής/οικιακής κονσόλας του Switch, η Nintendo είναι γνωστή για τις καινοτομίες της στον χώρο του gaming. Ωστόσο, αν κανείς συνδυάσει την πρόσφατη συνεργασία της Nintendo με την LEGO, την συνεχιζόμενη κατασκευή του θεματικού πάρκου Super Nintendo World και αυτή την ανακοίνωση, ιδίως στο σημείο που αναφέρεται στην ισχύ της πνευματικής ιδιοκτησίας της Nintendo, γίνεται προφανές ότι ο στόχος είναι η επέκταση και σε άλλα μέσα πέραν των games με χρήση επιτυχημένων κι αναγνωρίσιμων σειρών και χαρακτήρων όπως Mario, Zelda και Pokemon. Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι “Θα συνεχίσουμε να μεταμορφώνουμε τους εαυτούς μας με ευέλικτο τρόπο και με το να προσαρμοζόμαστε σε καιρούς που αλλάζουν, ενώ ταυτόχρονα θα δίνουμε αξία στην πρωτοτυπία, βασισμένοι στην πίστη ότι η πραγματική αξία της διασκέδασης έγκειται στη μοναδικότητά της. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες που θα εκπλήσσουν και θα ενθουσιάζουν τον κόσμο.”

Διαβάστε επίσης για τους μισθούς των διοικητικών στελεχών της Nintendo σε σχέση με συναδέλφων τους σε άλλες μεγάλες εταιρείες της βιομηχανίας του gaming και για εκτενή συζήτηση σε ότι αφορά τη Nintendo, επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification