Το Twitch ρίχνει bans για σεξουαλικές συμπεριφορές των streamers

Hot
Τάσος Μαναριώτης

Τάσος Μαναριώτης  

Τελικά το πρώτο Paper Mario θα ξαναβγεί ποτέ ή τζάμπα περιμένω ;
 
0.0 ()
1
Το Twitch ρίχνει bans για σεξουαλικές συμπεριφορές των streamers

Το Twitch ρίχνει bans για σεξουαλικές συμπεριφορές των streamers

Έπεσαν τα πρώτα τρία, το ένα για παρενόχληση σε ανήλικη. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 23/6/20] Μέσα από πολλά tweets τον τελευταίο καιρό οι streamers του Twitch και οι fans αναφέρουν πως τα μεγάλα ονόματα που συνεργάζονται με την πλατφόρμα την χρησιμοποιούν για να παρενοχλούν γυναίκες. Ζητάνε επίσης να μάθουν γιατί γενικά οι πλατφόρμες social media με τέτοια άτομα δεν τα διώχνουν και το Twitch έχει γίνει το επίκεντρο τέτοιων συμπεριφορών.

O Emmet Shear, διευθύνων σύμβουλος του Twitch έδωσε μέσω tweet ένα email στάλθηκε εντός εταιρίας πάνω στο θέμα αλλά για πολλούς δεν είναι αρκετό.

 
Τώρα πολλοί streamers καλούν τον κόσμο σε ένα Twitch blackout την Τετάρτη 24 Ιουνίου όπου ζητάνε από τους streamers να απουσιάσουν από το Twitch για 24 ώρες.

 


Άλλοι υπόσχονται να σταματήσουν τις συνδρομές τους στο Twitch και να δίνουν στους streamers απευθείας χρήματα ώστε να μην έχει έσοδα η πλατφόρμα.

Αυτές οι κινήσεις έχουν ως βάση τους ισχυρισμούς ότι οι συνεργάτες του Twitch χρησιμοποιούν την θέση τους για παρενόχληση γυναικών αλλά πολλοί θέλουν να φέρουν στο φώς και το θέμα του ρατσισμού και της ομοφοβίας που συνήθως περνάει απαρατήρητο σε μεγάλους streamers. Το Twitch έχει προβεί σε κυρώσεις αντίστοιχων γεγονότων στο παρελθόν και ban λογαριασμών αλλά αυτές οι τιμωρίες δεν είναι πάντα αυστηρές. Στο παρελθόν ο streamer MrDeadMoth είχε συλληφθεί επειδή χτυπούσε την σύντροφό του αλλά το Twitch του έδωσε απλά 14 μέρες ban από την πλατφόρμα.

[UPDATE: 26/6/20 - Το Twitch κάνει bans για σεξουαλικές συμπεριφορές των streamers] Με τον φόβο επέκτασης αντιδράσεων, το Twitch ξεκίνησε να ρίχνει bans σε streamers για τις σεξουαλικές τους συμπεριφορές.

Το site ανακοίνωσε ότι θα αρχίζει να εξετάζει περιπτώσεις που αφορούν σεξουαλικές κακομεταχειρήσεις που κάνουν οι streamers (σ.σ. μπορεί να αφορούν σεξουαλική παρενόχληση ή κακή συμπεριφορά προς πρώην τους) και θα "ρίξει άμεσα ακόμα και permabans στις πιο σημαντικές πεπριπτώσεις".

Επειδή η πλειοψηφία τέτοιων περιστατικών θα συμβαίνουν εκτός Twitch, η πλατφόρρμα θα χρειαστεί πολλές πληροφορίες πριν πάρει κάποια απόφαση. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα θα ειδοποιεί ακόμα και την αστυνομία για να διερευνήσει εκτενώς κάθε υπόθεση. Επίσης, το Twitch παρότρυνε όσα άτομα θέλουν να αναφέρουν τέτοια περιστατικά, να κάνουν report από την αντίστοιχη σελίδα κάθε καναλιού. Τέλος, το Twitch δεσμεύτηκε να κάνει την πλατφόρμα "ασφαλή για όλους" και θα συνεχίσει το moderation σε όσα usernames είναι κακόβουλα, αλλά και με την χρήση του AutoMod, μια λίστα με απαγόρευμένες λέξεις, αλλά και νέα μέτρα ασφαλείας τα οποία ετοιμάζονται.

Τα τελευταία 24ωρα και με αφορμή τα νέα μέτρα, έπεσαν bans στους streamers BlessRNG και iamsp00n, οι οποίοι παραδέχτηκαν τις πράξεις τους και στον WarwitchTV, ο οποίος είχε παρενοχλήσει σεξουαλική μία ανήλικη, όταν ήταν 20κάτι χρονών.

Διαβάστε για την στάση του CEO του Twitch και συζητήστε για το Twitch στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification