Cryptocurrencies (Bitcoin/Eth κ.α.)

12 Apr 2021 14:42 - 12 Apr 2021 14:44 #249276 by Giorgos Tsolaridis
Cryptocurrency: Πρόκειται όντως για το νόμισμα του μέλλοντος; Σκέψεις και προβληματισμοί.
Φανταστείτε έναν κόσμο όπου δε χρειάζεται πλέον να κουβαλάτε πορτοφόλι, να στέκεστε στην ουρά για να πληρώσετε ή να καταθέσετε χρήματα. Έναν κόσμο όπου η ανωνυμία και η ιδιωτικότητα μπορούν να συνυπάρχουν με την ευκολία και την άνεση στις πληρωμές παγκοσμίως. Μακριά από μια κεντρική αρχή που διαφεντεύει τα πάντα και υπαγορεύει τους κανόνες, με ελάχιστα κόμιστρα και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης. Αυτός είναι ο κόσμος του κρυπτονομίσματος (cryptocurrency) και σας καλεί να τον ανακαλύψετε.

Σαφώς ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων δεν είναι άλλος από το Bitcoin. Όντας στην αγορά από το 2008, κατάφερε να δημιουργήσει μια πραγματική ανάγκη στον κλάδο των χρηματικών συναλλαγών. Ο άνθρωπος πίσω από το εγχείρημα του συγκεκριμένου νομίσματος είναι ο Satoshi Nakamoto και υπήρξε πρωτοπόρος, καθώς οραματίστηκε μία πραγματικότητα κατά πολύ διαφορετική από αυτή που ίσχυε έως τότε. Προσωποκεντρική, δίχως αισχροκέρδεια, με ανοιχτό κώδικα και ελεύθερη πρόσβαση σε όλους, η νέα αυτή πραγματικότητα αποτελεί μια όαση.
File Attachment:
Τα τελευταία χρόνια ολοένα περισσότερες ιστοσελίδες προτιμούν τα κρυπτονομίσματα ως τρόπο χρηματικών συναλλαγών. Πολλοί διαδικτυακοί ιστότοποι καζίνο έχουν συμπεριλάβει τα Bitcoins ανάμεσα στις επιτρεπτές μεθόδους πληρωμών, όπως επίσης ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) και φυσικά ιστοσελίδες gaming. Όσο περνά ο καιρός, το σύνολο των ιστοτόπων πληθαίνει εκθετικά και αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον.

Πέρα όμως από το διαδικαστικό κομμάτι των πληρωμών, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που σχετίζεται με τις επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα. Αντί λοιπόν να στοχεύσετε στην αγορά μετοχών ή να επενδύσετε στο real estate, μπορείτε να εμπλουτίσετε το χαρτοφυλάκιό σας με αγορές κρυπτονομισμάτων. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε πολύ εύκολα, η τιμή τους εκτοξεύεται ανά διαστήματα και αυτό επιτρέπει την κερδοφορία.  Πολλοί ίσως φοβούνται πως τα κρυπτονομίσματα είναι μια παροδική μόδα, η οποία αργά ή γρήγορα θα ξεθωριάσει και θα χαθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ωστόσο, η μέχρι τώρα πορεία τους μαρτυρά το εντελώς αντίθετο.

Επενδύοντας στα cryptocurrencies
Αν αναρωτιέστε γιατί αξίζει να επενδύσετε στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, οι λόγοι είναι πολλοί. Πρώτα απ’ όλα, πρόκειται για μια εντελώς καινούρια αγορά. Ως εκ τούτου, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια κέρδους. Δεν πρόκειται για έναν κορεσμένο κλάδο και συνεπώς μπορείτε να επενδύσετε σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις. Επιπλέον, τα κρυπτονομίσματα αποτελούν μια επένδυση που δεν απαιτεί συγκεκριμένα ποσά εκ μέρους σας. Έχετε τη δυνατότητα να επενδύσετε όσα εσείς κρίνετε ότι μπορείτε να διαθέσετε.
File Attachment:
Την ίδια στιγμή, μπορείτε να κερδίσετε κρυπτονομίσματα μέσα από την προσωπική σας εργασία και όχι αγοράζοντάς τα. Δεν είναι καταπληκτικό; Ακόμη και χωρίς προσωπικό κεφάλαιο, έχετε τη δυνατότητα να διεκδικήσετε ψηφιακά νομίσματα που θα σας δώσουν ώθηση να ξεκινήσετε τις επενδύσεις σας. Η διαδικασία είναι απλή και υπάρχουν αμέτρητα tutorials στο διαδίκτυο που θα σας διδάξουν πώς να καταφέρετε να αποκτήσετε cryptocurrencies μέσω του crypto mining. Εξορύσσεται το κάθε κρυπτονόμισμα με τη βοήθεια συγκεκριμένων προγραμμάτων, ενώ η κάθε χρηματική συναλλαγή επιβεβαιώνεται από χρήστες και ταυτοποιείται ως μοναδική. Πρόκειται για ένα σύστημα εξαιρετικά ασφαλές, που προωθεί τη διαφάνεια και την ισονομία.Ωστόσο, θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην επιλογή του κατάλληλου κρυπτονομίσματος. Αν σκεφτείτε πως υπάρχουν χιλιάδες επιλογές εκεί έξω πέρα από το Bitcoin, το Ethereum και το Ripple (XRP), τότε η επένδυσή σας οφείλει να αντικατοπτρίζει τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τους σκοπούς σας. Κάντε την έρευνά σας και αποφασίστε με βάση την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, το κόστος, την ασφάλεια στις συναλλαγές και το ιστορικό του εκάστοτε παρόχου. Μη βασίζεστε σε κάποιο ένστικτο ή σε συμβουλές από τρίτους. Αντιθέτως, βασιστείτε στα δεδομένα και εξάγετε αντικειμενικά συμπεράσματα ως προς τις καλύτερες επιλογές σας. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Apr 2021 01:12 - 21 Apr 2021 01:14 #249727 by Μάνος Γρυπάρης
Δείτε εδώ ενδιαφέροντα βίντεο από το κανάλι Greek Miners για το πως θα κάνετε εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.
Οδηγός για αρχάριους.




File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 May 2021 16:42 #251412 by Giorgos Tsolaridis
Πτώση σε Bitcoin και Ethereum, καθώς η τράπεζα της Κίνας απαγόρευσε τα κρυπτονομίσματα ως μέθοδο πληρωμής Χάθηκε το 1/4 της αξίας τους.

 Η μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας (People's Bank of China) και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματά της δήλωσαν ότι "τα cryptocurrencies δεν είναι πραγματικά χρήματα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αγορά", ενώ απαγόρευσαν τις εταιρείες από το να τα χρησιμοποιούν. Το αποτέλεσμα ήταν το Bitcoin και το Ethereum να χάσουν ένα μεγάλο μέρος της αξίας τους.

 Τα κρυπτονομίσματα έχουν μεγάλη μεταβλητότητα και ανεβαίνουν ή πέφτουν γρήγορα. Τα περισσότερα cryptocurrency παρουσίαζαν άνοδο τους τελευταίους μήνες, ωστόσο τώρα τα πράγματα αντιστρέφονται. Η ανώτερη τράπεζα της Κίνας και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματά της, αποφάσισαν να μπλοκάρουν την Τρίτη τις συναλλαγές που αφορούν  εμπόριο και πολλές ακόμη συναλλαγές . Η δήλωση ότι "τα cryptocurrencies δεν είναι πραγματικά χρήματα" έγινε  μέσω της εφαρμογής WeChat .

 Φυσικά οποιοσδήποτε μπορεί να διατηρεί bitcoins, το θέμα είναι ότι η κίνηση αυτή δεν βοηθάει τις εγχώριες συναλλαγές της Κίνας, άρα και όσους Κινέζους κάνουν mining. Το 75% των miners παγκοσμίως προέρχονται από την Κίνα. 1,4 δις πληθυσμός είναι αυτός και μάλιστα σχεδόν όλοι περνούν ώρες μπροστά από την οθόνη του PC τους, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στο Internet, γι' αυτό και κάνουν mining.

 Την Δευτέρα, ο Elon Musk, ιδιοκτήτης της Tesla, δήλωσε ότι πλέον η εταιρεία του δεν θα δέχεται αγορές οχημάτων σε cryptocurrencies. Η δήλωση αυτή προκάλεσε μια πάρα πολύ μικρή πτώση σε Bitcoin και Ethereum και μετά γρήγορη επάνοδο ύστερα από ώρες.  Ωστόσο, η κίνηση της τράπεζας της Κίνας να απαγορεύσει σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες πληρωμών να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με συναλλαγές κρυπτονομισμάτων είναι το κερασάκι στην τούρτα.

 Οι πτώσεις των κρυπτονομισμάτων
Το Bitcoin από τα 46.700 ευρώ την Τρίτη έπεσε απότομα στα 35.000 ευρώ σήμερα βράδυ Τετάρτης προς ξημερώματα Πέμπτης, μέσα σε 24 ώρες. Το Ethereum έπεσε από τα 3.400 ευρώ στα 2.700 ευρώ

 Πως θα επηρεάσει αυτό την αγορά στις κάρτες γραφικών
Η είδηση ότι  η Nvidia θα nerfάρει την απόδοση των νέων καρτών γραφικών της με hash rate limiter  σε συνδυασμό με την σημερινή είδηση της Κίνας μπορούν να επηρεάσουν θετικά την αγορά στις κάρτες γραφικών. Με τις τιμές των cryptocurrencies να πέφτουν, σίγουρα ορισμένοι χρήστες ίσως ξανασκεφτούν το mining. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες για να δούμε τι ποσοστό των miners από Κίνα θα ρευστοποιήσουν τα κρυπτονομίσματά τους (κυρίως το Bitcoin και το Ethereum) και αν θα σταματήσει η πτώση τους.

 Προς το παρόν μακροπρόθεσμα είναι πιθανό να δούμε περισσότερες διαθέσιμες κάρτες γραφικών στην αγορά και σε πιο λογικές τιμές. Αλλά αν επανέλθει η σταδιακή άνοδος της αξίας των cryptocurrencies τότε η έλλειψη στις κάρτες γραφικών θα συνεχίσει να μεγαλώνει.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Jun 2021 09:53 #252168 by Giorgos Tsolaridis
Οι Anonymous δηλώνουν ότι ο Elon Musk κατέστρεψε ζωές με τις δηλώσεις του για τα cryptocurrencies Καθώς κατέβηκε αρκετά η αξία τους.
 Εκπρόσωπος των Anonymous κατηγόρησε τον Elon Musk για τις δηλώσεις που έκανε στο Twitter για τα crypocurrencies, των οποίων η αξίες έπεσαν, καταστρέφοντας έτσι ζωές και όνειρα.

 Συγκεκριμένα ο Musk ανέβασε μία χιουμοριστική δημοσίευση για το Dogecoin, ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις επιπτώσεις του Bitcoin στο περιβάλλον. Πρόσφατα η αξία του Bitcoin έπεσε κατά 7% όταν ο Musk ανέβασε ένα meme που αφορούσε χωρισμό, και αρκετοί επενδυτές κατάλαβαν ότι η Tesla θα πουλούσε τα coins της, αξίας 1.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία αγόρασε το Φεβρουάριο. 

 Ο εκπρόσωπος των Anonymous δήλωσε ότι η συμπεριφορά του Musk δείχνει πλήρη αδιαφορία για τον μέσο εργαζόμενο άνθρωπο και ότι έχει την καλύτερη φήμη που θα μπορούσε να έχει ένας δισεκατομμυριούχος, καθώς έχει αποκτήσει φανατικό κοινό δίνοντας στους ανθρώπους την ελπίδα ότι θα έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα ταξιδεύουν στο διάστημα και κράζοντας και τρολάροντας τον κόσμο στα social media. Επίσης υποστηρίζει ότι ο Musk θέλει να σώσει τον κόσμο περισσότερο για να νιώθει ανωτερότητα και από το σύνδρομο του σωτήρα, παρά από πραγματικές ανησυχίες. Επιπλέον  αναφέρθηκε σε ένα άρθρο , στο οποίο εργαζόμενοι της Tesla δηλώνουν ότι δεν αντέχουν τις συνθήκες εργασίας της.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jun 2021 16:21 #252643 by Κώστας Δαλακλίδης
Σύμφωνα με έρευνα της Jon Peddie Research (JPR), 25% όλων των GPU που πωλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους, αποκτήθηκαν από Cryptominers. Πρόκειται για περίπου, 700.000 high-end και mid-range κάρτες γραφικών, αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την έρευνα, πρόκειται για επαγγελματίες στο mining και όχι για ερασιτέχνες που απλώς ήθελαν να αναβαθμίσουν το PC τους. Με αυτόν τον τρόπο οι cryptominers μπορούσαν να αγοράζουν κάρτες γραφικών ασταμάτητα.

Το μοντέλο που χρησιμοποίησε η Jon Peddie Research, εκτός από τον τρόπο που αποκτήθηκαν οι κάρτες γραφικών, δείχνει, ταυτόχρονα, πως οι πωλήσεις PC μειώθηκαν, την ώρα που οι πωλήσεις των GPU ήταν αυξημένες. Ωστόσο, η έρευνα ξεκαθαρίζει πως η αυξομείωση που υπάρχει στις τιμές των καρτών γραφικών μέχρι και σήμερα, δίνει δικαίωμα αμφισβήτησης σε κάθε συμπέρασμα.

Πάντως με την αυξημένη χρήση του Cryptocurrency, ακόμα και οι κάρτες γραφικών αποτελούν πειρασμό για όσους ασχολούνται με το mining. Μέχρι αυτό να αλλάξει, η εύρεση GPU για gaming, θα παραμείνει δύσκολη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Jun 2021 15:21 #252830 by Κώστας Δαλακλίδης
Οι τιμές των GPU στην Κίνα έχουν πέσει έως και κατά 45%, μετά την εντολή για καταστολή κάθε είδους mining για cryptocurrency.

Η Κίνα από παράδεισος των miners, αποτελεί πλέον μία από τις πιο εχθρικές χώρες απέναντι στα ψηφιακά νομίσματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και την πτώση στις τιμές των GPU. Πιο συγκεκριμένα, οι mid-range αλλά και οι φθηνότερες κάρτες παρουσιάζουν μείωση στις τιμές τους που ξεκινάει από 25% και φτάνει έως και το 45%. Σε ότι αφορά τις high-end κάρτες, παρουσιάζουν και αυτές μια σχετική μείωση στην τιμή. Για παράδειγμα, η GeForce RTX 3060 είχε την τιμή των 1.531 δολαρίων τον Μάιο, ενώ τώρα η τιμή της έχει πέσει στα 835 δολάρια στις συγκεκριμένη αγορά.



Τις τελευταίες βδομάδες όλο και περισσότερες επαρχίες της Κίνας απαγορεύουν κάθε είδους mining. Το γεγονός αυτό αποτελεί βαρύ πλήγμα τόσο για τιμές αλλά και για το Bitcoin, το οποίο είχε γνωρίσει άνθιση στην χώρα, εξ αιτίας της φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας στις αγροτικές περιοχές. Δυστυχώς, οι πτώσεις των τιμών στις κάρτες γραφικών στην Κινέζικη αγορά, δεν αναμένεται να βοηθήσει και στην πτώση των τιμών στις υπόλοιπες αγορές.

Δυσκολεύεστε και εσείς στην εύρεση κάρτας γραφικών σε φυσιολογική τιμή;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Jul 2021 18:55 - 03 Jul 2021 19:00 #253333 by Σταμάτης Καράμπογας
Η FaZe clan έθεσε σε διαθεσιμότητα τρία μέλη της και έδιωξε ένα, γιατί συμμετείχαν σε μια απάτη με κρυπτονομίσματα

Η FaZe clan έθεσε σε διαθεσιμότητα τρία από τα μέλη της και έδιωξε ένα μέλος της, καθώς οι τέσσερίς τους εμπλέκονταν σε μια “κομπίνα” με κρυπτονομίσματα, ειδικότερα συμμετείχαν σε μια χειραγώγηση τιμής τύπου “pump and dump”.Τον Ιούνιο, τα μέλη Kay, Jarvis, Nikan και Teeqo της FaZe clan συμμετείχαν στην δημιουργία ενός κρυπτονομίσματος με όνομα Save the Kids. Το Save The Kids υπόσχονταν ότι ένα μέρος των εσόδων να πήγαινε σε δωρεές και αυτός ήταν ο λόγος που κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών influencers. Αφότου διάφοροι fans και γνωστοί esports παίκτες πλήρωσαν για να αποκτήσουν τα κρυπτονομίσματα, η αξία του Save The Kids έπεσε κατακόρυφα. Σε μια ανακοίνωσή της αυτή την εβδομάδα, η FaZe clan δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν είχε καμία ανάμειξη με την συγκεκριμένη σκευωρία και καταδίκασε την συμπεριφορά των τεσσάρων μελών της.


Οι Jarvis, Nikan και Teeqo έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα επ’ αόριστόν, ενώ ο Kay έχει φύγει οριστικά από την ομάδα. Αρκετοί YouTubers δημοσίευσαν βίντεο στα οποία έψαχναν την αλήθεια και το τι ακριβώς έγινε με το Save The Kids. Στην συνέχεια, ο Kay δήλωσε ότι δεν είχε “κακές προθέσεις” με την προώθηση του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος και ότι απλά δεν είχε κάνει καλά την έρευνά του πρίν το προωθήσει.


Σε μια δημοσίευσή του στο Twitter, ο Kay γράφει: “Ειλικρινά πίστευα πως όλοι θα είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε, κάτι το οποίο δεν έγινε. Δεν είχα μιλήσει για αυτό στα μέλη της FaZe clan και τώρα βλέπω ότι έπρεπε να το είχα συζητήσει μαζί τους.” Πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτή η ανακοίνωση περιγράφει ακριβώς την χειραγώγηση “pump and dump”. Ειδικότερα, το “pump and dump” είναι μια παράνομη τεχνική χειραγώγησης της τιμής μια μετοχής (ή κρυπτονομίσματος), κατά την οποία το “asset” (κρυπτονόμισμα) προς πώληση προωθείτε υπερβολικά από γνωστά άτομα με σκοπό να ανέβει η τιμή του όσο πιο πολύ γίνεται πριν την κυκλοφορία του στο χρηματιστήριο. Αργότερα, αφού κυκλοφορήσει, τότε η αξία του εν λόγω asset (κρυπτονομίσματος) πέφτει κατακόρυφα, αποδίδοντας τεράστια κέρδη σε όσους την είχαν κάνει “short”.

Ο ιδρυτής της FaZe, Banks, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανάμειξη με παρόμοιες σκευωρίες, ωστόσο δήλωσε ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτό. Ειδικότερα, η δημοσίευσή του στο Twitter αναφέρει τα εξής: “Ούτε μια φορά στην ζωή μου δεν είχα συμμετέχει σε σχέδιο pump and dump. Δεν έγινε ποτέ, κάντε την έρευνά σας. Το πορτοφόλι μου είναι δημόσιο. Δεν είχα καμία ανάμειξη με αυτό.” Τέλος, κανένα από τα μέλη της FaZe που κατηγορήθηκαν δεν έχουν μιλήσει δημόσια μέχρι στιγμής.

Science isn’t about why! It’s about why not!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jul 2021 01:44 #253651 by Μάνος Γρυπάρης
Οι miners στην Κίνα πουλάνε τις κάρτες γραφικών τους σε πολύ χαμηλές τιμές
Οι cryptocurrency miners στην Κίνα άρχισαν να πουλάνε τις κάρτες γραφικών τους σε πολύ χαμηλές τιμές.

Τα Bitcoin και Ethereum έχουν σταθεροποιηθεί κοντά στα 30.000 και 1.800 ευρώ, την στιγμή που ορισμένοι miners στην Κίνα έχουν αρχίσει τους τελευταίους μήνες να σταματούν το mining, λόγω των τοπικών απαγορεύσεων. Ορισμένοι PC builders από την Ταϊβάν εντόπισαν GPUs στην Κίνα να πωλούνται αρκετά φθηνά. Κάρτες γραφικών που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για mining.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται για παράδειγμα ορισμένες από την σειρά 30 ή την σειρά 6.000, αλλά και παλιότερες γενιές, ακόμα και φθηνές κάρτες γραφικών AMD της γενιάς Polaris. Εντοπίστηκε μέχρι και RTX 3070 για 400 δολάρια. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι όσες κάρτες γραφικών έχουν "ξεπατωθεί" στο mining, έχουν πλέον πεσμένες επιδόσεις, άρα δεν είναι ότι καλύτερο για αγορά, καθώς αργά ή γρήγορα θα τα "τινάξουν τα πέταλα".

Η Κίνα έχει το υψηλότερο hash rate, δηλαδή τα cryptos γίνονται mine εκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Επίσης, οι τιμές στις κάρτες γραφικών πέφτουν, άρα το ίδιο ισχύει και για τις μεταχειρισμένες, ενώ η Nvidia βάζει hash limiter, άρα οι παλιές που δεν έχουν θα πρέπει να πουληθούν...το συντομότερο για να πιάσουν καλή τιμή και να μην έχουν πολύ χρήση.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Aug 2021 17:17 #254446 by Stathis Moose Stathopoulos
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει νόμους για κατάργηση ανωνυμίας στα κρυπτονομίσματα



Για να πατάξει ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση τρομοκρατών.

Τα Bitcoin και Ethereum παρουσίασαν αυξομειώσεις τιμών αυτή την εβδομάδα, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε νομοθεσία κατά του ξέπλυμα χρήματος και της χρηματοδότησης τρομοκρατίας στα κρυπτονομίσματα, μιας και υπάρχουν άτομα τα οποία αποκρύπτουν περιουσίες, επενδύοντας σε αυτά για φορολογικούς λόγους.

Το σχέδιο της ΕΕ αφορά τόσο τις συναλλαγές που θα γίνονται, όσο και την -μέχρι τώρα- ανώνυμη διατήρηση των κρυπτονομισμάτων μέσα σε wallets. Η ανακοίνωση αυτή από μόνη της είχε ως αποτέλεσμα τα δύο κρυπτονομίσματα να δεχτούν μια νέα μείωση τιμής. Οι νέοι νόμοι θα επιτρέψουν στις ευρωπαϊκές χώρες που ανήκουν στην ΕΕ, να ελέγχουν καλύτερα τα cryptocurrencies, καθώς όλες οι συναλλαγές θα είναι πλέον ανιχνευόμενες και δεν θα υπάγονται σε ανωνυμία.

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει, ότι οι έλεγχοι θα γίνονται "ως μέρος των προσπαθειών μας να προστατέψουμε τους πολίτες της Ευρώπης και το οικονομικό σύστημα από ξύπλυμα χρήματος και την χρηματοδότηση τρομοκρατών. Θέλουμε να ανιχνεύσουμε ύποπτες συναλλαγές και ενέργειες και εγκληματίες που χρησιμοποιούν τις μεθόδους αυτές για ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων". Θα υπάρξουν περιορισμοί έως 10.000 ευρώ και όλα τα wallets θα πρέπει να φέρουν το ονοματεπώνυμο του κατόχου.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι: "Με τους περιορισμούς των πληρωμών και βάζοντας ένα όριο, οι εγκληματίες θα δυσκολευτούν να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα. Τα wallets δεν θα είναι ανώνυμα, όπως γίνεται άλλωστε και στις τράπεζες". Για να δούμε τι θα ακολουθήσει στην αγορά. Πάντως η κίνηση αυτή θα σημαίνει ταυτόχρονα και ότι τα κρυπτονομίσματα θα μεταβάλλονται πιο δύσκολα απ' ότι γίνεται σήμερα, όπου ιδιοκτήτες μεγάλων κεφαλαίων μπορούν να κάνουν ρευστοποιήσεις απεριόριστων ποσών. Πάντως αυτό μπορεί να σημαίνει δυστυχώς και φορολογία όλων των ποσών που έχει ο καθένας σε κρυπτονομίσματα.

Μετά από την ανακοίνωση, το Bitcoin μειώθηκε κατά 1.000 δολάρια και το Ethereum κατά 94 δολάρια, ωστόσο τις τελευταίες ώρες έχουν ανακάμψει.

Διαβάστε ακόμη για την μείωση τιμών των Bitcoin και Ethereum λόγω της Κίνας και για την έλλειψη των semiconductors που επηρεάζει επίσης τις κάρτες γραφικών και τις κονσόλες ένατης γενιάς, πέρα από το θέμα του mining.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Aug 2021 01:30 #254696 by Stathis Moose Stathopoulos
Έλαβε 500.000 δολάρια και πρόταση θέσης εργασίας

Ο hacker Mr. White Hat που επέστρεψε τα 610 εκατομμύρια δολάρια, έλαβε 500.000 δολάρια αμοιβή, ενώ η Poly Network του πρότεινε την θέση του Chief Security Advisor στην εταιρεία.


#PolyNetwork has no intention of holding #mrwhitehat legally responsible and cordially invites him to be our Chief Security Advisor. $500,000 bounty is on the way. Whatever #mrwhitehat chooses to do with the bounty in the end, we have no objections. t.co/4IaZvyWRGz

— Poly Network (@PolyNetwork2) August 17, 2021

Δείτε τι γίνεται στην Κίνα με τους miners που πουλάνε τις κάρτες γραφικών φθηνότερα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification