Discord: Εφαρμογή επικοινωνίας για gamers

28 Jan 2022 01:28 #260715 by Nikos Georgopoulos
Η μεγάλη διακοπή λειτουργίας στο Discord έχει επιλυθεί




Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη.

Η διακοπή λειτουργίας του Discord διορθώθηκε.

Το Discord αναφέρει ότι έχει επιλύσει σχεδόν πλήρως μια "εκτεταμένη διακοπή API" που εμπόδισε τους χρήστες να συνδεθούν στην πλατφόρμα συνομιλίας για ώρες την Τετάρτη. Τα όρια του ρυθμού σύνδεσης, σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν αφαιρεθεί και το Discord έχει επανέλθει σχεδόν στο φυσιολογικό. Η εταιρεία ανέφερε σε δήλωση  της: "Κατά την επόμενη ώρα, ορισμένοι διακομιστές Discord ενδέχεται να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα αλληλεπίδρασης με bots που χρησιμοποιούν εντολές slash. Στο πλαίσιο της επίλυσης του περιστατικού, έπρεπε να μειώσουμε το φορτίο στις βάσεις δεδομένων μας και απενεργοποιήσαμε ορισμένα τμήματα του συστήματος εντολών slash".


Hey @ everyone connection should be fully restored now! Hope you touched a little grass while we were out. Thx for the patience. t.co/smYJJdJm3e pic.twitter.com/fx35pnU3eW

— Discord (@discord) January 26, 2022

To Discord ανέφερε για πρώτη φορά τη διακοπή λειτουργίας το πρωί της Τετάρτης στις 11:49. Tο μεσημέρι, δήλωσε ότι είχε εντοπίσει δύο προβλήματα, ένα με το API και ένα άλλο με ένα από τα "clusters της βάσης δεδομένων", σε εκείνο το σημείο, το Discord περιόρισε τον ρυθμό με τον οποίο οι χρήστες μπορούσαν να συνδεθούν. Το Discord Στις 12:30 δήλωσε ότι τα συστήματά της ήταν και πάλι υγιή, αλλά η πρόσβαση αποκαταστάθηκε για όλους τους χρήστες μόλις μετά τις 14:00

Μετά την επίλυση του προβλήματος η εταιρεία δήλωσε: "Θα ολοκληρώσουμε την εσωτερική μας διαδικασία postmortem για να εμβαθύνουμε πραγματικά και να κατανοήσουμε τι ακριβώς συνέβη εδώ, αλλά ζητάμε πραγματικά συγγνώμη για την ταλαιπωρία αν δεν μπορέσατε να συνδεθείτε σήμερα ή είχατε άλλα προβλήματα".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Feb 2022 17:34 #260924 by Απόστολος Μητσακούλης
Μόλις άνοιξα το discord μου έβγαλε μήνυμα για να κάνω link με το playstation account. Το δοκίμασα και πλέον όταν βάζω παιχνίδι εμφανίζεται και στο status του discord. Καλή φάση. Λογικά θα βγάλουν και εφαρμογή για την κονσόλα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Mar 2022 00:35 #261784 by Nikos Georgopoulos
Το Discord ρίχνει bans σε όσους μιλούν κατά των εμβολίων ή δημοσιεύουν πληροφορίες που θεωρούνται fake news




Απαγορεύονται ακόμα και οι συμβουλές υγείας και προτάσεις άλλων θεραπειών.

Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, το θέμα του κορωνοϊού παραμένει. Το Facebook και το Instagram δεν είναι τα μόνα μέσα στα οποία όσοι τάσσονται υπέρ των εμβολίων αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον λογαριασμό τους, καθώς εδώ και μερικές ώρες στα μέσα αυτά προστέθηκε και το Discord.

Οι νέοι κανόνες του Discord απαγορεύουν αναφορές κατά των εμβολίων ή το να δίνετε links προς sites τα οποία έχουν γίνει flag με την σήμανση "fake news", καθώς υπάρχει και κανόνας για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, τα community guidelines που προστέθηκαν είναι τα εξής:

Δεν επιτρέπονται ψευδείς ή παραπλανητικοί ισχυρισμοί για τα παρακάτω θέματα:
- Την ασφάλεια, τις παρενέργειες ή την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
- Τα συστατικά, την ανάπτυξη ή την έγκριση των εμβολίων.
- Εναλλακτικές, μη εγκεκριμένες θεραπείες για ασθένεια (συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών που προωθούν επιβλαβείς μορφές αυτοθεραπείας, καθώς και ισχυρισμών που υποστηρίζουν την άρνηση εμβολιασμού ή εναλλακτικές λύσεις).
- Την ύπαρξη ή την επικράτηση μιας ασθένειας.
- Τη μετάδοση ή τα συμπτώματα μιας ασθένειας.
- Καθοδήγηση, συμβουλές ή εντολές για την υγεία (συμπεριλαμβανομένων ψευδών ισχυρισμών σχετικά με προληπτικά μέτρα και ενέργειες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίλυση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία).
- Τη διαθεσιμότητα ή την επιλεξιμότητα για υπηρεσίες υγείας και
- Περιεχόμενο που συνεπάγεται μια συνωμοσία για την υγεία από κακόβουλες δυνάμεις (συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή ή να προκαλέσουν την καταστροφή κρίσιμων υποδομών).

Η λίστα θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως γενική απαγόρευση έκφρασης δυσπιστίας σε οποιαδήποτε τοπική υγειονομική εντολή ή ακόμη και σύσταση «εναλλακτικών» παραδοσιακών φαρμάκων. Ο ειδικός του policy για το Discord, Alex Anderson, δήλωσε ότι το Discord θα εξετάσει το πλαίσιο σαν πρόθεση και δεν θα λάβει μέτρα εκτός εάν πιστεύει ότι τα μηνύματα είναι "πιθανόν να προκαλέσουν κάποια μορφή βλάβης".

Η δήλωσή του αναφέρει τα εξής: "Αυτή η πολιτική δεν έχει σκοπό να τιμωρήσει πολωτικές ή αμφιλεγόμενες απόψεις. Επιτρέπουμε την ανταλλαγή προσωπικών εμπειριών υγείας, απόψεων και σχολίων (εφόσον αυτές οι απόψεις βασίζονται στην πραγματικότητα και δεν θα οδηγήσουν σε βλάβη), καλόπιστες συζητήσεις σχετικά με την ιατρική επιστήμη και την έρευνα, περιεχόμενο που προορίζεται να καταδικάσει ή να απομυθοποιήσει την παραπληροφόρηση για την υγεία και σάτιρα και χιούμορ που χλευάζει τους ψευδείς ή παραπλανητικούς ισχυρισμούς υγείας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 May 2022 00:28 #264425 by Μάνος Γρυπάρης
"Discord: Η πιο κακή επιχείρηση στον κόσμο"

Το βίντεο κάνει expose πολλά πράγματα που ορισμένοι ίσως να μην γνωρίζετε.



Όπως το ότι η εταιρεία ανήκει για παράδειγμα στην Tencent (η οποία με την σειρά της ανήκει στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας). Δεν έχω επαληθεύσει 100% το περιεχόμενο του βίντεο.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Oct 2022 08:51 #267348 by Nikos Georgopoulos
Το Discord έχει ρίξει bans σε πάνω από 55.000.000 λογαριασμούς και 68.000 servers σε 6 μήνες




Πέφτει ban στο 23% των αναφορών.

Το Discord ανακοίνωσε ότι έριξε bans σε 55.573.411 λογαριασμούς και αφαίρεσε 68.379 servers από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2022.

Τα accounts που δέχθηκαν bans, τα οποία το Discord αποκαλεί "απενεργοποιημένα" ήταν κυρίως για ότι αφορά spam ή κάτι σχετικό με το spam. 

Οι απαγορεύσεις servers και λογαριασμών χωρίς ανεπιθύμητο περιεχόμενο κατηγοριοποιούνται ευρέως, αλλά η πλειονότητά τους είναι για λόγους Ασφάλειας των Παιδιών. Ο έλεγχος της παράνομης δραστηριότητας στο Discord ήταν υψηλός τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχει περιεχόμενο που βλάπτει τα παιδιά και που προωθεί το μίσος. Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Γενικός Εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε μια έρευνα για πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται για τη διάδοση μίσους, συμπεριλαμβανομένου του μίσους, μετά από μαζικό πυροβολισμό.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Discord, οι απαγορεύσεις του στοχεύουν τα σωστά άτομα, καθώς ένα πολύ μικρό ποσοστό των banned λογαριασμών για τις οποίες έχει ασκηθεί ένσταση αποκαθίσταται. Μόλις το 2% όσων έκαναν αίτηση το πρώτο τρίμηνο και το 0,6% το δεύτερο τρίμηνο έλαβαν πίσω τον λογαριασμό τους.

Δευτερεύον ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στατιστικά στοιχεία του Discord για τις αναφορές παραβιάσεων που γίνονται report. Το Discord έριξε ban στο 24% των αναφορών από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο και στο 22% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Δηλαδή ο μέσος όρος του ban ανά αναφορά είναι στο 23%.

Μπορείτε να διαβάσετε τις αναφορές διαφάνειας του Discord που χρονολογούνται από το 2019 στο επίσημο site .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Feb 2023 09:57 #269604 by Nikos Georgopoulos
Ο ιδιοκτήτης του Discord του subreddit r/Pokémon παρενοχλούσε σεξουαλικά ανηλίκους




Επί 4 χρόνια. Τελικά δέχθηκε ban.

Ο Discord server του subreddit r/Pokémon έχει πάνω από 300.000 χρήστες, οι οποίοι παίζουν, κάνουν trade ή απλά chat. Ο ιδιοκτήτης του server αποκλείστηκε από την πλατφόρμα, μετά από ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο server είναι ανεπίσημος, που σημαίνει ότι δεν εποπτεύεται από τη Nintendo ή την The Pokémon Company, και επίσης είναι ανοιχτός σε παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Ο επικεφαλής (admin) με το username technophønix παρενοχλούσε ανηλίκους, σύμφωνα με screenshots που βγήκαν στη φόρα από τον Δεκέμβριο του 2022. Ζητούσε παιδική πορνογραφία από ανηλίκους στον server και προσπαθούσε να τους συναντήσει με σκοπό το σεξ.

Αρκετοί χρήστες έκαναν παράπονα στο support του Discord στις αρχές Ιανουαρίου και τελικά ο admin αφαιρέθηκε στις 2 Φεβρουαρίου, ένα μήνα αργότερα. Το Discord άργησε πολύ και το αιτιολόγησε λέγοντας ότι έπρεπε να διερευνήσει το θέμα διεξοδικά. "Λόγω του όγκου των αναφορών που διερευνούμε, δεν αποτελεί προς το παρόν πολιτική μας να παρέχουμε τακτική ενημέρωση για την κατάσταση των ερευνών. Ωστόσο ο χρήστης αυτός δέχθηκε μόνιμο ban." δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Τα πράγματα για τα οποία κατηγορείται αναφέρθηκαν σε ένα Google doc, με screenshots. Ο technophønix εκτός από γυμνό υλικό ζητούσε από τους ανήλικους ακόμη και να τους φέρει στο σπίτι του ή να επιχειρήσει να ταξιδέψει για να τους συναντήσει. Τα screenshots χρονολογούνται από το 2016 έως το 2020 και περιλαμβάνουν μηνύματα στα οποία ο technophønix φαίνεται να υπερασπίζεται την παιδική πορνογραφία και τον νόμιμο βιασμό με βάση το πόσο χρονών είναι το θύμα. Ο technophønix ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι τα άτομα με τα οποία μιλούσε ήταν ανήλικοι, είπε ότι δεν τους αναζήτησε μέσω του Discord server του r/Pokémon και ότι σε ορισμένα σχόλια έκανε πλάκα ενώ ήταν μεθυσμένος.

Το Discord αρχικά αρνήθηκε να μεταβιβάσει την ιδιοκτησία του server σε νέα άτομα και στη συνέχεια ένα νέο email ενημέρωσε τον χρήστη που έκανε την καταγγελία (με το username Cell) ότι τελικά η ιδιοκτησία θα μεταβιβαστεί όντως σε νέα άτομα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Mar 2023 15:03 #270171 by Nikos Georgopoulos
Το Discord βάζει AI στο chatbot




Από την OpenAI που έφτιαξε το ChatGPT.

Το Discord καλωσορίζει και αυτό με την σειρά του το AI, όπως και αρκετές ακόμη εταιρείες τους τελευταίους μήνες, μετά την μόδα που ήρθε με το ChatGPT. Πλέον, το chatbot του Discord θα έχει λειτουργίες AI, τις οποίες θα πάρει από το OpenAI .

Σε ένα blog post το Discord παρουσιάζει μια σειρά από νέες δυνατότητες που θα εισάγει στην υπηρεσία συνομιλίας. Πρώτον, θα έχουμε το Clyde, το οποίο πιθανώς έχετε δει ήδη αν έχετε server . Το Clyde θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία του OpenAI και θα απαντάει σε ερωτήσεις σας, ενώ θα έχει συνομιλίες με οποιονδήποτε στον server. Θα μπορεί να προτείνει playlists και να χρησιμοποιήσει GIFs και emojis. Το τεστάρισμα θα ξεκινήσει την άλλη εβδομάδα σε περιορισμένους servers.

Επίσης, το Discord θα αναβαθμίσει με AI και το χαρακτηριστικό AutoMod, το οποίο μπλοκάρει ανεπιθύμητα μηνύματα σε έναν server. Με το AutoMod AI, το οποίο επίσης χρησιμοποιεί το OpenAI, οι moderators θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν κάποιος χρήστος παραβιάζει τους κανόνες του server και θα αντιλαμβάνονται τι λέει από το νόημα των φράσεών του και όχι μόνο από συγκεκριμένες λέξεις που θα γράφει (σ.σ. αυτό για όσα τοξικά άτομα μπορεί π.χ. να βρίζουν αλλάζοντας κάποια γράμματα).

Το Discord προστέθηκε και στο PS5 ενώ υπάρχουν και άλλες προσθήκες στο update αυτό τις οποίες μπορείτε να δείτε στο παραπάνω link.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Mar 2023 09:42 #270220 by Nikos Georgopoulos
Δεν θα διατηρεί ιστορικό



Σύμφωνα με το Gizmodo, το Discord αποφάσισε τελικά να αλλάξει την πολιτική του για την καταγραφή συνομιλιών με το chatbot, μετά από αντιδράσεις χρηστών. Αρχικά το Discord είχε διαγράψει έναν κανόνα που ανέφερε ότι "δεν θα διατηρεί το περιεχόμενο των κλήσεων, των streams και των καναλιών".
Αυτό το παρατήρησαν αρκετοί χρήστες και έτσι μετά από αντιδράσεις το Discord αποφάσισε να επαναφέρει τον κανόνα αυτό. Άρα, θεωρούμε ότι δεν θα καταγράφει τις συνομιλίες μας. Η πολιτική του Discord αναφέρει τα εξής: "Γενικά δεν αποθηκεύουμε το περιεχόμενο βιντεοκλήσεων ή φωνητικών κλήσεων ή καναλιών. Εάν το αλλάξαμε αυτό στο μέλλον (για παράδειγμα, για να διευκολύνουμε την εποπτεία περιεχομένου), θα σας το αποκαλύπταμε εκ των προτέρων. Επίσης δεν αποθηκεύουμε περιεχόμενο streaming όταν κάνετε κοινοποίηση οθόνης."

Σε μια δήλωση που εστάλη στο Gizmodo, το Discord είπε: "Αναγνωρίζουμε ότι όταν εκδώσαμε πρόσφατα αλλαγές στην Πολιτική απορρήτου μας, προκαλέσαμε αναστάτωση στους χρήστες μας. Για να είμαστε σαφείς, τίποτα δεν έχει αλλάξει και επαναφέραμε τους κανόνες που υπήρχαν στην Πολιτική απορρήτου μας, μαζί με κάποιες πρόσθετες διευκρινιστικές πληροφορίες." Η εταιρεία δεν εξήγησε γιατί η αλλαγή είχε γίνει σε αυτή την πολιτική εξαρχής.

Το Discord άλλαξε επίσης την ανάρτησή στο blog του σχετικά με νέα εργαλεία AI, εξηγώντας πώς χρησιμοποιούν και πώς δεν χρησιμοποιούν δεδομένα χρήστη. "Οι λειτουργίες AI χρησιμοποιούν την τεχνολογία OpenAI, αλλά το OpenAI δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει δεδομένα χρήστη του Discord για να εκπαιδεύσει τα γενικά του μοντέλα. Όπως και τα άλλα προϊόντα Discord, αυτές οι λειτουργίες μπορούν να αποθηκεύουν και να χρησιμοποιούν πληροφορίες μόνο όπως περιγράφονται στην Πολιτική απορρήτου μας και δεν καταγράφουν, αποθηκεύουν ή χρησιμοποιούν οποιοδήποτε περιεχόμενο φωνητικής κλήσης ή βιντεοκλήσης από χρήστες." Η αλλαγμένη παράγραφος τελειώνει με το Discord να δεσμεύεται για άλλη μια φορά να ειδοποιεί τους χρήστες εκ των προτέρων εάν πρόκειται να αλλάξει αυτή η πολιτική.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Apr 2023 10:59 #270715 by Nikos Georgopoulos
Φωνητικά μηνύματα στο Discord




Ξεκίνησαν από σήμερα.

Το Discord έχει πλέον λειτουργία φωνητικών μηνυμάτων. Μπορείτε να αφήσετε φωνητικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, όπως κάνετε στο Facebook, το Instagram και άλλα social networks.

Κάθε φωνητικό μήνυμα μπορεί να είναι μέχρι 20 λεπτά το καθένα. Προς το παρόν τα voice messages είναι διαθέσιμα μόνο στην έκδοση για κινητά, αλλά σύντομα θα είναι διαθέσιμα και στα PC και τις κονσόλες (PlayStation και Xbox). Επίσης, μπορείτε να ακούσετε κανονικά τα φωνητικά μηνύματα από οποιαδήποτε πλατφόρμα. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τα φωνητικά μηνύματα ενός server , από το μενού "Server Settings > Roles menu". Επίσης, τα φωνητικά μηνύματα επιτρέπονται μόνο σε servers με κάτω από 200 μέλη .
The following user(s) said Thank You: Απόστολος Μητσακούλης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Apr 2023 01:24 #270758 by Απόστολος Μητσακούλης
Καλή η φάση με τα φωνιτικά μυνήματα. Βέβαια αργήσαν πολύ για να βάλουν τέτοια δυνατότητα στο discord.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification