Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Εθνική Ελλάδας

19 Jan 2015 00:19 #155670 by sprk
Replied by sprk on topic Εθνική Ελλάδας
Μαρκαριάν για Εθνική


Ούτε Δώνης ούτε Λεμονής ούτε Αναστασιάδης. Ξένος αναμένεται να είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας και παράλληλα ιδιαίτερα γνώριμος στο ελληνικό κενό.

Ο εκλεκτός του Γιώργου Καραγκούνη είναι ο Σέρτζιο Μαρκαριάν ο οποίος κατά το παρελθόν δούλεψε με επιτυχία στον Ιωνικό και τον Παναθηναϊκό.

Ο λόγος που προτιμάται ο 71χρονος Ουρουγουανός είναι προφανής. Γνωρίζει άριστα την ελληνική πραγματικότητα και εκτός των άλλων μιλάει και καλά ελληνικά.

Με το δε Καραγκούνη, ο Μαρκαριάν είχε μεγάλο... έρωτα όταν δούλεψαν μαζί στον Παναθηναϊκό (τις σεζόν 2001-2002 και 2002-2003).

Ο Μαρκαριάν έχει την εμπειρία δουλειάς και στις εθνικές ομάδες. Δούλεψε στην Εθνική ομάδα της Παραγουάης το 1992-1993 αλλά και την τριερία 1999-2002 με επιτυχία.

Από το 2010 έως και το 2013 εργάστηκε στην Εθνική ομάδα του Περού και η δουλειά αναγνωρίστηκε σχεδόν από το σύνολο των φιλάθλων της χώρας. Προφανώς το γεγονός ότι διαθέτει το know how της δουλειάς του ομοσπονδιακού μέτρησε στην επιλογή.

O Mαρκαριάν στην Ελλάδα

Ο Μαρκαριάν, που έχει αρμένικες ρίζες, ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1998 για να εργαστεί στον Ιωνικό. Εμαθε Ελληνικά στο άψε-σβήσε και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με τη δουλειά του.

Ο Παναθηναϊκός τον κάλεσε για πρώτη φορά μετά την παραίτηση του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα τον Δεκέμβριο του 2001. Οι πράσινοι επί της πρώτης θητείας του μείωσαν κατά πολύ τη διαφορά που τους χώριζαν από τον Ολυμπιακό και έφτασαν στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ όπου αποκλείστηκαν στις λεπτομέρειες από την Μπαρτσελόνα.

Την επόμενη σεζόν ήρθε πιο νωρίς (όταν έφυγε ο Σάντος) και ο Παναθηναϊκός κάλυψε τη διαφορά από την κορυφή και πέρασε και μπροστά. Εχασε όμως τον τίτλο στο περίφημο ματς της Ριζούπολης και την ευρωπαϊκή υπέρβαση από την Πόρτο του Μουρίνιο στα προημιτελικά του UEFA.

Τη σεζόν 2004-2005 τέλος εργάστηκε στον Ηρακλή και ο κύκλος της εν Ελλάδι καριέρας του ολοκληρώθηκε.

www.contra.gr/Soccer/Hellas/National-Greece/markarian-gia-ethnikh.3254854.html

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Feb 2015 14:43 #156650 by sprk
Replied by sprk on topic Εθνική Ελλάδας
Ο Σέρχιο Μαρκαριάν είναι και με τη "βούλα" ο νέος προπονητής της Εθνικής μας ομάδας



Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ με ομόφωνη απόφαση και συνεργάτης του θα είναι ο Νίκος Κωστένογλου..

Μπορεί να άργησε αρκετά να κλείσει το θέμα του διαδόχου του Κλάουντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας, εντούτοις από σήμερα (12/2) έχουμε νέο ομοσπονδιακό εκλέκτορα. Ο Σέρχιο Μαρκαριαν, όπως είχε ενημερώσει από νωρίς το Sport24.gr, αναλαμβάνει τα ηνία της "γαλανόλευκης".

Ο 71χρονος Ουρουγουανός προπονητής, ο οποίος αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Γιώργου Καραγκούνη και επικράτησε στην... κούρσα της διαδοχής των Τιμούρ Κετσπάγια και Γιώργου Δώνη, θα οδηγήσει την Εθνική μας στα προκριματικά και στη μεγάλη προσπάθειά της να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ πήρε ομόφωνη απόφαση και ως εκ τούτου ανακοινώθηκε η πρόσληψη του πολύπειρου κόουτς, ο οποίος θα έχει στο πλάι του ως βοηθό το Νίκο Κωστένογλου και έναν ακόμη συμπατριώτη του. Όσο για την αμοιβή του, αυτή θα φτάσει και ίσως ξεπεράσει τις 350.000 ευρώ, συν μπόνους σε περίπτωση πρόκρισης στα τελικά στα γήπεδα της Γαλλίας.

Το συμβόλαιο που πρόκειται να υπογραφεί με τον Ουρουγουανό τεχνικό, θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ και θα επεκταθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2016 σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής Ομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Μαρκαριάν θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, έχοντας άλλωστε εμπειρία από την χώρα μας ως προπονητής του Ιωνικού, του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή, ενώ έχει θητεύσει σε πάγκους εθνικών ομάδων, της Παραγουάης και του Περού.

Προπονητής τερματοφυλάκων συνεχίζει να είναι ο Φάνης Κατεργιαννάκης, ο οποίος είχε ανακοινωθεί την ημέρα που γνωστοποιήθηκε το "διαζύγιο" με τον Ρανιέρι και επιστρέφει ο Νεκτάριος Πανταζής που είχε απομακρυνθεί μετά το φινάλε της συνεργασίας με τον Φερνάντο Σάντος.

Θυμίζουμε ότι στα προκριματικά του EURO 2016, η Εθνική μας βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις ένα βαθμό σε τέσσερα ματς και το επόμενό της ματς είναι αυτό με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη στις 29 Μαρτίου, ενώ έπεται αυτό με τα Νησιά Φερόε (13/6).

Αναλυτικά οι αγώνες μέχρι το τέλος των προκριματικών:
29 Μαρτίου: Ουγγαρία - Ελλάδα
13 Ιουνίου: Νησιά Φερόε - Ελλάδα
4 Σεπτεμβρίου: Ελλάδα - Φινλανδία
7 Σεπτεμβρίου: Ρουμανία - Ελλάδα
8 Οκτωβρίου: Β. Ιρλανδία - Ελλάδα
11 Οκτωβρίου: Ελλάδα - Ουγγαρία


Η αναλυτική ανακοίνωση της ΕΠΟ:
Ο κ. Σέρχιο Μαρκαριάν είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και σχετικής εισήγησης του κ. Γιώργου Καραγκούνη.

Το συμβόλαιο που πρόκειται να υπογραφεί με τον Ουρουγουανό τεχνικό θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 και θα επεκταθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2016 σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής Ομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Εκ των συνεργατών του κ. Μαρκαριάν θα είναι ο κ. Νίκος Κωστένογλου.

Το βιογραφικό του κ. Μαρκαριάν

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν είναι γεννημένος την 1η Νοεμβρίου 1944 στο Μοντεβιδέο. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ιωνικό, στον Παναθηναϊκό και στον Ηρακλή, ενώ έχει θητεύσει σε συλλόγους της Παραγουάης (Ολίμπια, Σολ ντε Αμέρικα, Σέρο Πορτένο, Λιμπερτάδ), του Περού (Ουνιβερσιτάριο Ντεπόρτες, Σπόρτινγκ Κριστάλ), του Μεξικό (Κρουζ Αζουλ), της Χιλής (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε) και της Ουρουγουάης (Ντανούμπιο). Το 1983 και το 1985 κέρδισε το Πρωτάθλημα Παραγουάης με την Ολίμπια, καθώς επίσης το 2006 και το 2007 με τη Λιμπερτάδ. Δύο φορές αναδείχθηκε Πρωταθλητής στο Περού με την Ουνιβερσιτάριο Ντεπόρτες (1993) και την Σπόρτινγκ Κριστάλ (1996), ενώ κέρδισε και το Πρωτάθλημα Apertura στη Χιλή το 2009 με την Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε.

Ως ομοσπονδιακός προπονητής, ο Σέρχιο Μαρκαριάν εργάστηκε στην Παραγουάη (1992-1993, 1999-2001) και στο Περού (2010-2013). Και τα δύο συγκεκριμένα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα σημείωσαν, ιστορικά, την καλύτερη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA επί θητείας Σέρχιο Μαρκαριάν (η Παραγουάη 8η και το Περού 19ο), ενώ το Περού κατέλαβε την 3η θέση στο Κόπα Αμέρικα του 2011.

www.sport24.gr/football/ellada/ethniki_elladas/markarian-kai-me-th-voula.3301454.html

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Mar 2015 20:33 - 07 Apr 2015 10:52 #158760 by sprk
Replied by sprk on topic Εθνική Ελλάδας
Ουγγαρία - Ελλάδα 0-0



Η Εθνική Ελλάδος, με ριζικά διαφοροποιημένη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, πίεσε ασφυκτικά τους Ούγγρους στη Βουδαπέστη, αλλά το γκολ δεν ήρθε (0-0). Το πάλεψαν μέχρι τέλους οι διεθνείς μας, που έδειξαν ψυχή και πάθος .

Η εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας στη Γκρουπάμα Αρένα απέναντι στην Ουγγαρία δεν θύμισε τίποτα σε σχέση με την εικόνα των προηγούμενων τεσσάρων αγώνων στον 6ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016. Στο ντεμπούτο του Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, οι Έλληνες διεθνείς έδειξαν ομοψυχία, πάθος και ψυχή, πίεσαν πολύ τους Μαγυάρους, αλλά κατέστη ανέφικτο να σκοράρουν.

Ειδικά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι ποδοσφαιριστές της ''γαλανόλευκης'' έκλεισαν στο μισό γήπεδο τους Ούγγρους, οι οποίοι κατάφεραν να ισορροπήσουν μονάχα μετά το 70'. Πάντως οι γηπεδούχοι απέδειξαν ότι δεν είναι αμελητέα ποσότητα και αν ήταν περισσότερο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν τη ''ζημιά'' και να πάρουν αυτοί τη νίκη.

Με τον βαθμό η Εθνική μας μπορεί να μένει πίσω στη βαθμολογία και να μειώνονται οι ελπίδες πρόκρισης, αλλά το εισιτήριο ακόμη δεν έχει χαθεί οριστικά. Παράταση αγωνίας για την ομάδα μας, η οποία θα πρέπει στον δεύτερο γύρο να ''τρέξει'' πάση πάση θυσία σερί νικηφόρων παιχνιδιών για να ελπίζει ότι θα μπορέσει να καταλάβει έστω την τρίτη θέση.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: ''Γκρουπάμα Αρένα''
Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ
Βοηθοί: Άντον Αβεριάνοβ, Τίκον Καλούγκιν
4ος: Νικολάι Γκολούμπεβ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Παλ Ντάρνταϊ): Κίραλι, Φιόλα, Κάνταρ, Γιούχας, Λεάντρο, Έλεκ (70' λ. τρ. Πίντερ), Τόζερ, Γκέρα, Στίμπερ, Τζούτζακ, Σάλαϊ (68' Νίκολιτς).
ΕΛΛΑΔΑ (Σέρχιο Μαρκαριάν): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Κονέ (77' Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος (69' Φορτούνης), Φετφατζίδης (77' Γιαννιώτας), Αθανασιάδης.

Γκολ: -
Κάρτες: Λεάντρο (13'), Έλεκ (54'), Πίντερ (79') - Κονέ (64'), Φετφατζίδης (65')



Η βαθμολογία του 6ου ομίλου
1. Ρουμανία 13 (7-1)
2. Βόρειος Ιρλανδία 12 (8-4)
3. Ουγγαρία 8 (4-3)
4. Φινλανδία 4 (5-7)
5. Νήσοι Φαρόε 3 (2-7)
6. Ελλάδα 2 (1-5)

www.sport24.gr/football/ellada/ethniki_elladas/oyggaria-ellada-0-0.3384733.html

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Mar 2015 20:59 - 30 Mar 2015 21:15 #158761 by Μάνος Γρυπάρης
Κρίμα που δεν καταφέραμε να νικήσουμε. Το παλέψαμε όμως και η εικόνα μας ήταν σαφώς καλύτερη από τα χάλια του Ρανιέρι. Δύο άνθρωποι στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν ξεκινούσαν ποτέ απο την αρχή. Ο Μαρκαριάν κι ο Solskjaer.

Επίσης είχαμε και Τροχαίο με ταξί στην Ουγγαρία με 3 παίκτες της Εθνικής!

Το πρωί της Δευτέρας (30/3) η ατυχία χτύπησε την πόρτα της Εθνικής, καθώς το ταξί που μετέφερε τους Γιάννη Φετφατζίδη, Βαγγέλη Μόρα και Παναγιώτη Ταχτσίδη συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ένας οδηγός και να τραυματιστούν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Η επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ αναφέρει πως οι τρεις Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους και τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Φετφατζίδη να έχει μπει στην εντατική δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με το περιβάλλον του άσου της Κιέβο Βερόνα με σκοπό να μάθει περισσότερα με την κατάσταση της υγείας του.

Ευτυχώς ο Φετφατζίδης είναι καλά. 'Όπως είναι λογικό έχει υποστεί σοκ, ενώ του έχουν τοποθετηθεί ράμματα στο μέτωπο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αν όλα πάνε καλά με τις εξετάσεις του και οι γιατροί δεν επιμείνουν να παραμείνει μία ακόμα μέρα στο νοσοκομείο, τότε θα αναχωρήσει για την Ιταλία το απόγευμα της Δευτέρας.

Όσον αφορά το δυστύχημα, το ταξί που μετέφερε τους παίκτες από το ξενοδοχείο προς το αεροδρόμιο πέρασε από έναν δρόμο που δεν είχε διαχωριστικό στη μέση, με αποτέλεσμα το διερχόμενο όχημα να πέσει πάνω στο ταξί που μετέφερε τους παίκτες.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από την Ουγγαρία ο οδηγός είτε έχασε τις αισθήσεις του, είτε τον πήρε ο ύπνος πάνω στο τιμόνι.

Οι πρεσβείες των δυο χωρών βρίσκονται σε επικοινωνία και συνεργασία μαζί με τις Αρχές της περιοχής.
Πρέπει να τονίσουμε πάντως πως υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα, οπότε καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί στο πως μεταφέρουμε τις πληροφορίες.




File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Apr 2015 00:37 - 03 Apr 2015 00:38 #158906 by Αγησίλαος Σιντόρης
Σχετικα με την Εθνικη πρεπει να πω οτι ηταν σαφως βελτιωμενη η εικονα της ομαδας και αρκετα φιλοτιμη η προσπαθεια της..Βεβαια ολα αυτα σε συκγριση με την εικονα της ομαδας του Ρανιερι ,η οποια ηταν Ενα ματσο χαλια... Γιατι η ομαδα συνεχιζει να μην μπορει να βρει τροπο να απειλησει την αντιπαλη εστια ..Οσον αφορα το δυστυχημα τι να πω,δοξα τον Θεο που ειναι καλα οι διεθνεις ποδοσφαιριστες,αγιο ειχαν.κριμα για τον εκλειποντα αλλα τουλαχιστον δεν τον ακολουθησε κανενας αλλος ..

Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα.
Thomas Fuller

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jun 2015 09:18 #162646 by Μάνος Γρυπάρης


Νησιά Φαρόε - Ελλάδα 2-1
ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ήττα της Εθνικής Ελλάδας για δεύτερη φορά από τα Ν. Φαρόε! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε 2-1 από τους "ψαραδες" και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας του ομίλου με μόλις δύο βαθμούς.

Στο 32ο λεπτό ο Χάνσον άνοιξε το σκορ και έβαλε μπροστά τα Ν. Φαρόε. Έτσι ξεκινά το σωστό κείμενο για τον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήγε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση με δύο ξεκάθαρους στόχους: τη νίκη για να διεκδικήσει όποιες ελπίδες έμειναν και για να κερδίσει κάποιους από τους φιλάθλους που έχει χάσει, κυρίως λόγω της αγωνιστικής της νοοτροπίας.

Η βαθμολογία και τα στατιστικά του ομίλου της Εθνικής στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016
Τελειώνοντας το πρώτο ημίχρονο δεν κέρδισε τίποτα από τα δύο. Το μόνο που κέρδισε είναι χλευασμό από τον κόσμο που έβλεπε 11 ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν παίκτες, πολλούς εξ αυτών που πήραν... ρεπό από τους δουλειές τους για να δώσουν το παρών.

Κι όμως, αυτή η Εθνική νικούσε για δεύτερη φορά. Στα Ν. Φαρόε αναφερόμαστε. Το κι όμως δεν είναι υποτιμητικό. Είναι η σκληρή πραγματικότητα. Μπορεί να μην είχαν το σούπερ αγωνιστικό πλάνο που θα χρειαστούν 29 αναλυτές ποδοσφαίρου για να το εξηγήσουν, αλλά έβγαζαν πάθος στο χορτάρι. Εμείς το μόνο που κάναμε ήταν κάποιες σπασμοδικές κινήσεις και κάποιες φάσεις για να φέρουμε το ματς στα ίσα.

Για την ιστορία, ο Σέρχιο Μαρκαριάν ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Καρνέζη, δεξί μπακ τον Τοροσίδη, αριστερό τον Σταφυλίδη και στόπερ τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά. Στα χαφ, ο Σάμαρης αμυντικό χαφ, ο Κονέ δεξί εσωτερικό χαφ και ο Χριστοδουλόπουλος αριστερό εσωτερικό χαφ. Σε ρόλο αριστερού εξτρέμ ο Καρέλης, δεξιά ο Φετφατζίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μαρκαριάν έβαλε τον Νίνη στη θέση του Χριστοδουλόπουλου, η Ελλάδα πήρε μέτρα στο αγωνιστικό χώρο και μέσα σε λίγα λεπτά έκανε κάποιες φάσεις, με σημαντικότερη το δοκάρι του Καρέλι στο 53ο λεπτό. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 56' ο Μήτρογλου σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Μανωλά στον Ολσεν (στο ριπλέι δεν φάνηκε παράβαση).

Τουλάχιστον, σε σχέση πάντα με το πρώτο ημίχρονο, στην αρχή του δεύτερου βλέπαμε μια Εθνική να προσπαθεί. Μπορεί να μην γινόταν πάντα με ορθόδοξο τρόπο, αλλά τουλάχιστον έψαχνε το γκολ βγάζοντας κάποια ενέργεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι βγάζαμε φάσεις με μεγαλύτερη ευκολία και σε αυτό έπαιζε ρόλο πως η μπάλα πήγαινε στα αντίπαλα καρέ, δημιουργώντας κινδύνους στους άπειρους γηπεδούχους.

Όλα αυτά, βέβαια, πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων όταν ο Όλσεν στο 70ο λεπτό έκανε το 2-0 για τα Ν. Φαρόε και έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή. Η ελληνική ομάδα δεν είχε τα κουράγια να παλέψει για κάτι καλύτερο (που λέει ο λόγος...) αν και μείωσε το σκορ με κεφαλιά του Παπασταθόπουλου στο 84ο λεπτό. Το ταπεινωτικό 2-1 έγραψε την ιστορία της αναμέτρησης. Πάντως, ελπίδες συνεχίζουμε να έχουμε. Ακόμα και για τη δεύτερη θέση...

Για την ιστορία, η τελευταία ήττα της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro ήταν το... μακρινό 2002! Ήταν αήττητη στα τελευταία 16 ματς, τα 11 εκ των οποίων είχε κερδίσει.

Οι συνθέσεις:
Ν. ΦΑΡΟΕ (Όλσεν): Νίλσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Όλσεν, Σόρενσεν (12' λ.τ. Ντάβιντσεν), Χολστ (74' Φερό), Βατνχάμαρ, Έντμουντσον (90+2' Γιόνσεν), Χάνσεν.

ΕΛΛΑΔΑ (Μαρκαριάν): Καρνέζης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Σάμαρης, Χριστοδουλόπουλος (46' Νίνης), Κονέ (81' Φούντας), Καρέλης, Φετφατζίδης (71' Κολοβός), Μήτρογλου.


Σχόλιο: Αφενός μεν θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι φουρνιές σαν κι αυτές του Euro 2004 ίσως να μην ξαναβγουν ποτέ, αφετέρου είναι απαράδεκτο επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να χάνουν από...τους ψαράδες! Που την εβδομάδα που μας πέρασε πήγαιναν για ψώνια, μετά στη δουλειά τους για ψάρεμα και δεν ξερω κι εγώ τι άλλο. Κι οι δικοί μας προπονούνται και αγωνίζονται χρόνια τώρα σε υψηλό επίπεδο. Μήπως τους φάνηκε αγγαρεία ο αγώνας? Μήπως είχαν πιστέψει από τώρα ότι είχαν αποκλειστεί κι ότι δεν θα μπορέσουν να κάνουν σερί νικών; Δεν θυμάμαι ποτέ οι Φερόε Νήσοι να καταφέρνουν διπλή νίκη μέσα-έξω στην ιστορία τους. Επίσης να πω ότι τους θυμάμαι μόνο από το Sensible World of Soccer όπου όταν το είχα τερματίσει σε skill αναλάμβανα αυτύς και νικούσε κάτι Βραζιλιές με γκολ από την σέντρα γιατί οι παίκτες μου ήταν αργοί. Όλα αυτά στο Sensible όμως.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Sep 2015 22:51 #168489 by tsakos
Replied by tsakos on topic Εθνική Ελλάδας
:cheer:
Βλέποντας τον αγώνα της εθνικής με την Ρουμανία (ακόμα δεν έχει τελειώσει το παιχνίδι) θεωρώ πως οι παίχτες δε θέλουν να νικήσουν (ουσιαστικά μόνο ο Χολέμπας παίζει). Αυτό είναι ο λόγος που στοιχηματικά είναι ίσως πολύ εύκολο να βγάλει χρήματα από τους αγώνες της εθνικής.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Sep 2015 12:51 #168513 by Βασίλης
εννοειται φιλε Τσακο..
δεν υπαρχει εξηγηση για το οτι βρισκομαστε πιο κατω και απο τα..Φεροε

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Sep 2016 01:22 - 02 Sep 2016 01:23 #187051 by Blood Prince
Ολλανδία - Ελλάδα 1-2

Στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της έναρξης της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018, η Εθνική Ελλάδα παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο και επικράτησε με 2-1 της Ολλανδίας στο "Phillips Stadion", παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ. Κώστας Μήτρογλου και Γιάννης Γιαννιώτας τα "χρυσά" γκολ. Πρώτη νίκη στην ιστορία απέναντι στους "οράνιε".



Η εικόνα του αγώνα

Η αναμέτρηση με την Ολλανδία ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για τον Μίκαελ Σκίμπε να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα ενόψει της έναρξης της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Ο Γερμανός τεχνικός τοποθέτησε τον Χοσέ Χολέμπας στη θέση του αριστερού χαφ, με τον Πέτρο Μάνταλο να επιλέγεται για τα δεξιά και τον Κώστα Φορτούνη να κινείται κοντά στον μοναδικό προωθημένο, Κώστα Μήτρογλου. Οι "οράνιε" μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν ψηλά και δημιούργησαν πρόβλημα στην κυκλοφορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Όμως, τα σουτ των Σνάιντερ (8') και Βαϊνάλντουμ (13') δεν ανησύχησαν τον Ορέστη Καρνέζη. Τελικά, ένα λεπτό αργότερα, ο μέσος της Λίβερπουλ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με κοντινή προβολή, ύστερα από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Γιάνσεν.

Οι παίκτες του Ντάνι Μπλιντ προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την... ψυχρολουσία των διεθνών μας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ένα μακρινό σουτ του Φορτούνη στο 21ο λεπτό ανάγκασε τον Ζουτ να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική επέμβαση. Οι διεθνείς μας, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκόρ, παρουσίασαν καλή εικόνα, είχαν σωστή ανάπτυξη, αλλά υστερούσαν ξεκάθαρα στην τελική προσπάθεια. Όμως, στο 29ο λεπτό, οι Ολλανδοί έκαναν το λάθος να αφήνουν αμαρκάριστο τον Μήτρογλου μέσα στην μεγάλη περιοχή και το "πλήρωσαν". Ο Βασίλης Τοροσίδης, στο πρώτο καλό ανέβασμά του, έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο στράικερ της Μπενφίκα με κοντινή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Καρνέζης δήλωσε παρών κι έσωσε την Εθνική.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ολλανδία έχασε την ευκαιρία να μπει ξανά σε θέση οδηγού, καθώς ο νεοεισελθών, Στέφανος Καπίνο αρνήθηκε το γκολ με εξαιρετική απόκρουση σε όμορφο σουτ του Γιάνσεν. Παρ' όλα αυτά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους "οράνιε", αφού οι διεθνείς έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας στην ομάδα του Μπλιντ. Στο 56ο λεπτό ο τραυματισμός του Φορτούνη κι αναγκαστική αλλαγή του γέμισε με αγωνία το στρατόπεδο της Εθνικής, ενώ σε αγωνιστικό επίπεδο οι ευκαιρίες έρχονταν με το σταγονόμετρο. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν κι αρκετές αλλαγές μετά το 65ο λεπτό. Μάλιστα, η Εθνική εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους που άφησαν οι γηπεδούχοι και, κόντρα στη ροή του αγώνα, έκανε την μεγάλη ανατροπή.

Ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, έδωσε στον Μήτρογλου, ο οποίος σούταρε, ο Ζουτ απέκρουσε, αλλά ο Γιάννης Γιαννιώτας πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό πλάσε διαμόρφωσε το 2-1. Παρά τις προσπάθειες των Ολλανδών να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, οι διεθνείς άντεξαν την πίεση και πήραν μία ιστορική νίκη.

Οι συνθέσεις

Ολλανδία: Ζουτ, Φέλτμαν, Μπρούμα, Μπλιντ, Βίλεμς (80' Ντοστ), Στρόουτμαν (65' Πρέπερ), Βαϊνάλντουμ (72' Κλάασεν), Σνάιντερ (65' Χέντριξ), Μπέρχαους, Πρόμες (72' Νάρσιχ), Γιάνσεν.

Ελλάδα: Καρνέζης (46' Καπίνο), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46' Κ. Παπαδόπουλος), Τζαβέλλας, Τοροσίδης (46' Σταφυλίδης), Σάμαρης, Μανιάτης, Μάνταλος (83' Καρέλης), Φορτούνης (56' Γιαννιώτας), Χολέμπας (46' Μπακασέτας), Μήτρογλου.

Δείτε τα γκολ του αγώνα :






File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Sep 2016 09:20 #187067 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Δε το περίμενα γιατί έχουμε άσχημη προιστορία με τους Ολλανδούς. Αν και φιλικό μπράβο τους και μακάρι να ξανά μπούμε σε καλό δρόμο. Ωραίο μούσι ο Μήτρογκλον :p
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification