Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Μπάσκετ: Γενική Συζήτηση

02 Mar 2018 16:38 #213049 by Lyricaldemon
Ανοιχτή επιστολή Γιαννακόπουλου: "Δεν συμμορφώνομαι"

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έστειλε ανοιχτή επιστολή προς όλες τις ομάδες της EuroLeague, ενημερώνοντας ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με την τιμωρία που του επιβλήθηκε και ότι θα πηγαίνει κανονικά στο γήπεδο!



Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν κάνει πίσω. Παρά το γεγονός πως η τιμωρία που του επιβλήθηκε από την EuroLeague μειώθηκε κατά το ήμισυ, είναι αποφασισμένος να πηγαίνει κανονικά στους αγώνες των "πράσινων" και ενημέρωσε μάλιστα σχετικά όλες τις ομάδες της EuroLeague μέσω ανοιχτής επιστολής που απέστειλε μέσω του Instagram!

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

"Αγαπητή μπασκετική κοινότητα,

Όπως όλοι γνωρίζετε, μου έχει επιβληθεί παράνομα από την EuroLeague, μία εταιρία στην οποία ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι συνιδιοκτήτης, πεντάμηνος αποκλεισμός από τα γήπεδα και πρόστιμο 60.000 δολαρίων.

Ο λόγος γι' αυτό ήταν το αποκαλούμενο ξέσπασμά μου όταν 30.000 «αποκαλούμενοι φιλάθλοι του μπάσκετ» μπήκαν στον λογαριασμό μου στο Instagram από την 11η χρονη κόρη μου και απείλησαν αυτήν, την σύζυγό μου και τον γιο μου (αντίγραφα έχουν προσκομιστεί στην EuroLeague).

Είμαι σίγουρος ότι ότι όλοι όσοι έχετε βρεθεί στη θέση μου θα έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα, προκειμένου να προστατεύσετε την οικογένεια σας.

Αυτός ήταν ο λόγος για την τιμωρία μου.

Έχω τιμωρηθεί ως πατέρας και όχι σαν μέλος ενός αθλητικού σωματείου.

Εξαιτίας όλων των παραπάνω, δεν πρόκειται να συμμορφωθώ με την προαναφερθείσα ποινή, η οποία ίσως έχει ως αποτέλεσμα να πληρώσω περαιτέρω πρόστιμα από 30 έως 280 χιλιάδες ευρώ για κάθε φορά που παρακολουθώ την ομάδα στην οποία επένδυσα χρόνο, ενέργεια και χρήματα.

Κύριε Μπερτομέου και όλα τα μέλη της μπασκετικής κοινότητας, ελπίζω να αισθάνεστε καλά γι' αυτή την απόφαση και πάνω απ' όλα εύχομαι... να αισθάνεστε αφωσίωση.

Χαιρετισμοί,

Δημήτρης Γιαννακόπουλος".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Mar 2018 12:10 #213062 by Lyricaldemon
Παναθηναικός Superfoods 85-87 Ολυμπιακός

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη... έξι και η κακή του μέρα! Ο Ολυμπιακός κατάφερε να «σπάσει» τη δυσμενή παράδοση που είχε δημιουργηθεί από τους περσινούς τελικούς και να «αποδράσει» με ένα υπερπολύτιμο διπλό από το ΟΑΚΑ (87-85) βάζοντας τα θεμέλια για το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs της φετινής EuroLeague.



Αντίθετα ο Παναθηναϊκός τρέχει και δεν... φτάνει πλέον, αφού όχι μόνο αποχαιρετά το αβαντάζ ενόψει της postseason αλλά άρχισε να κάνει σκέψεις ακόμα και για τη πρόκριση! Πολλώ δε μάλλον μετά το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί στις εναπομείνασες αγωνιστικής με τέσσερα ματς εκτός έδρας!

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Μπράιαν Ρόμπερτς, ο οποίος ήταν και ο παίκτης της τελευταίας στιγμής για τον Ολυμπιακό! Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε πάρει το momentum στην παράταση και να είχε προηγηθεί και με 82-81, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ με ένα τρίποντο και με 2/2 βολές γύρισε και πάλι το ματς υπέρ της ομάδας «κλειδώνοντας» τη νίκη. Συγκεκριμένα τελείωσε το ματς έχοντας 18 πόντους με 1/1 δίποντο, 4/4 τρίποντα και 4/5 βολές. Εκεί κρίθηκε και το φοβερό ματς του ΟΑΚΑ, το οποίο κράτησε το ενδιαφέρον στα ύψη και στα 45 λεπτά του!

Ο Ολυμπιακός πήγε καλά διαβασμένος στο ΟΑΚΑ και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη! Ήταν το αφεντικό του ματς για 35 λεπτά έχοντας σταθερά προβάδισμα 10 ή περισσοτέρων πόντων (57-67) και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να γυρίσει. Κι όμως! Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από την άμυνά του η οποία ήταν εξαιρετική στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς με αποτέλεσμα να πάρει και προβάδισμα με 71-70 έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιμέρους 14-3 σε αυτό το διάστημα. Το παιχνίδι έγινε... ροντέο στο τελευταίο λεπτό, με τον Σπανούλη να έχει 1/2 βολές στα 55' για το 71-71. Στις τελευταίες επιθέσεις δεν άλλαξε κάτι με αποτέλεσμα να πάει το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο και ο Ολυμπιακός να φύγει με τη μεγάλη νίκη.

Για τον Παναθηναϊκό ο Καλάθης ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο τελειώνοντας το ματς με 23 πόντους και 10 ασίστ, ενώ ο Τζέιμς Γκιστ που αποβλήθηκε από το ματς με 5 φάουλ στο ξεκίνημα της παράτασης ήταν η «σταθερή αξία» με 21 πόντους (8/9 σουτ) και 6 ριμπάουντ.

Η εκατέρωθεν αστοχία και τα πολλά φάουλ ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στο ξεκίνημα του αγώνα! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός είχε 0/6 σουτ εντός παιδιάς για τεσσερισήμισι λεπτά πριν βρει στόχο ο Γκιστ έξω από τα 6.75 μέτρα. Ουσιαστικά ήταν το σουτ που έδωσε επιθετική πνοή στους «πράσινους» την ώρα που και ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα, έχοντας ξεκινήσει το ματς με 1/6 σουτ.

Αντίθετα το δεύτερο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου ήταν σαφώς καλύτερο ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να παίζουν συνέχεια με αλλαγές στα σκριν στην άμυνα, αλλά την ευστοχία να είχε πάρει δειλά-δειλά τη θέση της αστοχίας. Ο Γκιστ ήταν ο μεγάλος «πονοκέφαλος» του Σφαιρόπουλου, έχοντας πετύχει 9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο με 3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 2 ριμπάουντ. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί δύο φορές με τρεις πόντους μέχρι το τέλος του α' δεκαλέπτου (18-16).

Βέβαια το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν τελείως διαφορετικό, με τον Ολυμπιακό να αποτελεί τον κυρίαρχο του παιχνιδιού! Με άμυνα που... τσάκιζε κόκαλα και τον Μπράιαν Ρόμπερτς να αποτελεί τον παίκτη-κλειδί έχοντας 3/3 τρίποντα, μπόρεσε να πάρει ολοκληρωτικά τα ηνία του αγώνα και με ένα επιμέρους 16-3 να μετατρέψει το -3 (23-20 στο 12') σε... +10 (26-36)!

Ουσιαστικά ήταν και το σημείο που ο Παναθηναϊκός είχε πάθει μπλακ-άουτ και στις δύο πλευρές του παρκέ αφού δεν μπόρεσε να πάρει σκορ από τους περιφερειακούς. Τζέιμς (0/3 σουτ), Λοτζέσκι (0/3 σουτ), Ρίβερς (0/3 σουτ) ήταν πολύ άστοχοι με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί η... δύναμη πυρός της ομάδας. Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους, ήταν εύστοχοι (11/19 δίποντα, 5/10 τρίποντα), έλεγξαν τα ριμπάουντ (20-11) την ώρα που ο Παναθηναϊκός σούταρε με 44% στα δίποντα (8/18), 28% στα τρίποντα (4/14) και 46% στις βολές (6/13)! Σε αυτό το διάστημα εξαιρετική δουλειά έκανε ο Παπαπέτρου στην άμυνα πάνω τον Ρίβερς, ενώ σημαντικές βοήθειες πρόσφερε και ο Τιλί δίνοντας ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μάλιστα η διαφορά έφτασε και στους 13 πόντους (30-43) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (34-43).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Mar 2018 16:19 #213089 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Μεγάλη και σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό καθώς κλείδωσε την πρόκριση στους 8 και έσπασε το μεγάλο αρνητικό σερί που είχε απέναντι στον Παναθηναικό.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Mar 2018 14:25 #213282 by Lyricaldemon
Ρεάλ Μαδρίτης 92-75 Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει το μεγάλο «διπλό» που έψαχνε ούτε στη Μαδρίτη και παρέμεινε με μόλις τρεις νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ! Μια ήττα (92-75) που αναμένεται να του στερήσει το πλεονέκτημα της έδρας και ταυτόχρονα να αρχίσει να ανησυχεί ακόμα για την είσοδο στα playoffs της EuroLeague.



Σίγουρα μπορούσε να κυνηγήσει κάτι καλύτερο, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που απουσίαζε και ο Λούκα Ντόντσιτς. Όμως υπολόγιζε χωρίς τον Φαμπιάν Κοζέρ, ο οποίος έκανε το παιχνίδι της ζωής του και έβαλε τον Παναθηναϊκό σε περιπέτειες ενόψει της συνέχειας. Οι «πράσινοι» συνέχισαν τον κατήφορο στα τελευταία παιχνίδια αφού μέτρησαν την 3η συνεχόμενη ήττα τους (μετά την έλευση των Τζέιμς, Πέιν) και την 6η στα τελευταία 8 παιχνίδια.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν... καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας πίσω την μεγάλη προσπάθεια που είχε κάνει στο πρώτο μισό του αγώνα (38-37). Με συνεχόμενα λάθη σε άμυνα και επίθεση έδωσε το δικαίωμα στην Ρεάλ και δη στον εξαιρετικό Κοζέρ να στείλουν την διαφορά στους 14 πόντους (56-42) στα μέσα της περιόδου. Ο Πασκουάλ ολοένα και ανακάτευε την τράπουλα αλλά δεν μπορούσε να βρει το σχήμα που θα έκανε την διαφορά. Οι ατομικές προσπάθειες του Τζέιμς ήταν εκείνες που «ψαλίδισαν» την διαφορά στους επτά πόντους (60-53) ωστόσο συνέχισε να προδίδεται από τα αμυντικά του λάθη.

Όσο και αν προσπαθούσε να πλησιάσει στο σκορ, η Ρεάλ κατάφερνε να διατηρήσει τη διαφορά κοντά στους 10 πόντους (69-61 στο 32', 75-65 στο 34', 81-69 στο 35') και να φτάσει και στο +17 (90-73 στο 38') παρά την εμφάνιση του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος έμοιαζε να παίζει... μόνος του στην τελευταία περίοδο του αγώνα. Με τα καλά του και φυσικά με τα... άσχημά του.

Η Ρεάλ έκανε αυτό που ήθελε στο ξεκίνημα του αγώνα. Να είναι «σφικτή» στην άμυνα, να τρέξει στο transition και να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό να έχει εύκολο σουτ! Όπερ και εγένετο. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με 0/6 εντός παιδιάς και το γεγονός αυτό έφερε τους γηπεδούχους σε θέση ισχύος έχοντας πάρει το προβάδισμα με 8-0 και τον Παναθηναϊκό να είναι χωρίς σκορ για τέσσερα λεπτά.

Όμως οι κινήσεις του Πασκουάλ έμελλε να αλλάξουν άρδην την εικόνα του αγώνα. Οι Ρίβερς και Ντένμον πήραν τις θέσεις των Αντετοκούνμπο και Λοτζέσκι αντίστοιχα και αμέσως άρχισε να... ρολάρει στην επίθεση! Με ένα επιμέρους 16-2 (!) πήρε προβάδισμα με 16-10 έχοντας πάρει τα ηνία και τον ρυθμό της αναμέτρησης. Ο μεν Ρίβερς είχε... βρει το χέρι του, ο δε Ντένμον ήταν αποτελεσματικός συνεχίζοντας από εκεί που είχε σταματήσει στην Πάτρα.

Παρόλα αυτά ο Φαμπιάν Κοζέρ (11π., με 4/4δίπ., 1/2τρ., στο α' μέρος) κρατούσε τη Ρεάλ μέσα στο ματς η οποία στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της ελληνικής ομάδας και πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 30-27. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο είχε κυριαρχήσει στα ριμπάουντ (24-19 εκ των οποίων τα 11 επιθετικά!) αλλά δεν μπόρεσε να τα μετατρέψει σε πόντους αφού είχε μόλις 7/27 δίποντα (!) και ποσοστό 26%!

Βέβαια την ίδια ώρα η Ρεάλ δεν είχε την γνωστή της ευστοχία στα τρίποντα (2/12!) με αποτέλεσμα να υπάρχει ισορροπία στο σκορ λόγω του εξαιρετικού ποσοστού στα δίποντα (13/19 με 68%)! Οι Ρίβερς, Ντένμον αποτελούσαν τις αξιόπιστες λύσεις στην «πράσινη» επίθεση, ενώ λύσεις πρόσφερε και ο Μάικ Τζέιμς στο διάστημα που αγωνίστηκε καλύπτοντας το «κενό» του Καλάθη ο οποίος είχε τραυματίσει τραυματίας στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Mar 2018 15:08 #213321 by Lyricaldemon
Ολυμπιακός 87-79 Μπαμπεργκ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του κακού του δαίμονα Μπάμπεργκ με 87-79 και συνεχίζει να βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας. Οι «ερυθρόλευκοι» στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ έχοντας σε εκπληκτική κατάσταση τους ψηλούς του (Μιλουτίνοφ 16π, ΜακΛιν 16π., Πρίντεζης 16π., Τιλί 6π.) και τον Βασίλη Σπανούλη (17π., 8ασ.).



Ο Ντάνιελ Χάκετ γνώρισε τη λατρεία του κόσμου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Εκπληκτική άμυνα και στην επίθεση πότε αιφνιδιασμός και πότε δημιουργία και σκορ από τον Βασίλη Σπανούλη (2π., 3ασ.) με αποτέλεσμα πολύ νωρίς να γίνει το 10-3 (4’). Το τάιμ των Γερμανών τους βοήθησε να αντιδράσουν και με πρωταγωνιστή τον Ρίκι Χίκμαν (9 σερί πόντοι) μείωσαν σε 14-12 (6’). Ο Ολυμπιακός απέδειξε πως η αντίδραση των αντιπάλων ήταν πρόσκαιρη κι έτσι με τους συνεχόμενους αιφνιδιασμούς του Κώστα Παπανικολάου προηγήθηκε με 10 πόντους (27-17, 10’).

Η Μπάμπεργκ με την είσοδο του Μαόντο Λο βρήκε έναν ακόμη παίκτη που τη βοήθησε στο σκοράρισμα κι έτσι ισοφάρισε στους 29 πόντους. Ο Ολυμπιακός με τρία σερί τρίποντα από Ρόμπερτς και Τιλί (2) πήρε πάλι διαφορά 7 πόντων (38-31, 16’). Μέχρι την κόρνα της λήξης όμως η Μπάμπεργκ ήταν η ομάδα που έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ. Συνεχόμενοι αιφνιδιασμοί, πίεση στη μπάλα και προβάδισμα με 38-40 (19’).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι συγκεντρωμένος στα μετόπισθεν κι έτσι δεν επέτρεπε καλάθια στον αντίπαλο. Στην άλλη πλευρά οι συνεργασίες των Σπανούλη-Μιλουτίνοφ και εν συνεχεία Παπανικολάου-Πρίντεζη έφεραν σερί 9-0 και τη διαφορά στο +13 (62-49, 27’). Ο Ντορέλ Ράιτ όμως δεν έχανε τρίποντο και κρατούσε την ομάδα του σε λογική απόσταση (67-60, 30’).

Οι φιλοξενούμενοι δεν έλεγαν να αφήσουν τους Πειραιώτες σε ησυχία (73-67, 34’) μένοντας σε απόσταση… απειλής. Ο Τζαμέλ ΜακΛιν σε εκείνο το σημείο βρήκε μπόσικο τον προσωπικό του αντίπαλο και με 9 πόντους έκανε το 84-74 (37’).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Mar 2018 15:24 - 16 Mar 2018 15:28 #213482 by Lyricaldemon
Ολυμπιακός 63-90 Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα σκόρπισε στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό (63-90) διακόπτοντας το σερί των 5 συνεχόμενων νικών στην Euroleague. Οι Ισπανοί ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου δημιουργώντας την απορία για το αν βγήκαν οι «ερυθρόλευκοι» από τα αποδυτήρια τους στην ανάπαυλα. Ο κόσμος της ομάδας πάντως «έκλεψε» την παράσταση αποθεώνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο Σφαιρόπουλο, παίκτες εκφράζοντας πίστη για το ταξίδι στο Βελιγράδι.



Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν χωρίς συγκέντρωση και με πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ. Οι ψηλοί της Μπαρτσελόνα (Τόμιτς, Μοερμάν) σκόραραν με μεγάλη ευκολία και έτσι οι Καταλανοί προηγήθηκαν με 14-20 (8’). Ο Σπανούλης (7π., 4ασ.) πάλευε μόνος του να κρατήσει τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ ενώ στη συνέχεια βρήκε συμπαράσταση και στον ΜακΛιν (25-27, 14’). Η Μπαρτσελόνα πάντως αντέδρασε και έτσι με τρίποντο του Ρίμπας και lay up του Οριόλα βρέθηκε στο +7 (25-31, 16’) με τους Πειραιώτες να καταφέρνουν να μειώσουν στο καλάθι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εύστοχο τρίποντο του Παπαπέτρου, αλλά το προβάδισμα αποδείχθηκε πρόσκαιρο αφού Ερτέλ και Κόπονεν έτρεξαν σερί 17-0 για την ομάδα τους (41-57, 26’) φέρνοντας τους «ερυθρόλευκους» σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου έφερε αντίδραση και με καλάθια των Πρίντεζη και ΜακΛιν πλησίασε σε 50-59, 28’).

Οι παίκτες όμως του Πέσιτς βρήκαν δύο τρίποντα (Ναβάρο και Μοερμάν) με αποτέλεσμα αφενός να στείλουν τη διαφορά ξανά στο +17 (52.69, 32’) αφετέρου να βελτιώσουν κι άλλο την ψυχολογία τους. Ο Ολυμπιακός στην επίθεση δεν έκανε τίποτα εκτός από το να βιάζεται να εκτελεί σουτ έξω από τα 6.75 κι έτσι οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το +33 (55-88, 38’). Το μοναδικό ενδιαφέρον στο τελευταίο πεντάλεπτο ήταν η εντυπωσιακή αντίδραση του κόσμου που με εξέφρασε πλήρως τη στήριξή του στην ομάδα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Mar 2018 14:31 #213498 by Lyricaldemon
Μαλαγα 79-90 Παναθηναικός

Έπρεπε να περάσουν 85 μέρες για να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να πανηγυρίσει μία εκτός έδρας νίκη στην EuroLeague! Οι «πράσινοι» αγνοούσαν επιδεικτικά τη λέξη «νίκη» μακριά από το ΟΑΚΑ με αποτέλεσμα να μετρούν πέντε σερί ήττες και να... απομακρυνθούν από τον στόχο του αβαντάζ!



Να, όμως, που αυτό έμελλε να αλλάξει στην Ανδαλουσία! Οι «πράσινοι» πάτησαν το πόδι στο γκάζι στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα με τη Μάλαγα, έπαιξαν το μπάσκετ που ξέρουν και μπορούν και έφτασαν στη νίκη με 90-79 η οποία τους κρατάει «ζωντανούς» στο κυνήγι της τετράδας και του πλεονεκτήματος έδρας.

Βέβαια παρουσιάστηκαν... διπρόσωποι και παραλίγο να έχουν «μια από τα ίδια» και στην ισπανική πόλη. Για 25 λεπτά ήταν ο... γνωστός Παναθηναϊκός των εκτός έδρας αγώνων, αλλά στα τελευταία 15 ήρθαν τα πάνω-κάτω.

Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν εκείνος που άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα με τα εύστοχα σουτ, ο Νικ Καλάθης εκείνος που έκανε τα πάντα «αγγίζοντας» και πάλι το triple double με 12 πόντους, 11 ασίστ και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Λούκας Λεκαβίτσιους το «κρυφό χαρτί» του Πασκουάλ για την μεγάλη ανατροπή!

Η Μάλαγα ήταν το αφεντικό του ματς και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, έχοντας στείλει τον δείκτη του σκορ και στο +14 (48-34) εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στην άμυνα. Παρόλα αυτά τίποτε δεν είχε τελειώσει. Με αντεπίθεση διαρκείας και τον Καλάθη να... ανεβάζει στροφές, ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 3 πόντους (55-52) και έδειχνε να επιστρέφει στο ματς. Ακόμα και έτσι, οι γηπεδούχοι έφτασαν και στο +8 (60-52) τρία λεπτά πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν, ενώ ο Πασκουάλ απέσυρε στον πάγκο τον Μάικ Τζέιμς και έριξε στο παρκέ τον Λούκας Λεκαβίτσιους. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν η κίνηση... ματ! Με ένα σερί 16-0 ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 68-60 και πήρε ολοκληρωτικά τα ηνία του αγώνα, ενώ δεν... πτοήθηκε από την επιστροφή της Ουνικάχα.

Το ξεκίνημα του αγώνα θύμισε σε μεγάλο βαθμό την πλειοψηφία των αγώνων του Παναθηναϊκού μακριά από το ΟΑΚΑ! Κάκιστη άμυνα και... εύκολοι πόντοι στον αντίπαλο. Καμία περιστροφή δεν δούλευε, καμία βοήθεια δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα οι παίκτες της Ουνικάχα να βρίσκουν ελεύθερα σουτ, αλλά και ελεύθερους διαδρόμους για το καλάθι της ελληνικής ομάδας. Με 9/16 εντός παιδιάς (εκ των οποίων 3/7 τρίποντα) οι γηπεδούχοι έλεγχαν το ματς και χάρη στην επίθεσή του μπόρεσαν να καλύψουν τα 4 εύκολα καλάθια των «πρασίνων» στο τρανζίσιον.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε κάποιες καλές στιγμές στην επίθεση με 7/9 δίποντα, ωστόσο τα... ακατάπαυστα σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα είχαν αρχίσει να γέρνουν την πλάστιγγα στη μεριά της ισπανικής ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Σίνγκλετον, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ μέτρησαν 0/13 (!) μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (1/14).

Από τη στιγμή που χάθηκε το επιθετικό μομέντουμ στην επίθεση και εξαφανίστηκαν οι (λιγοστές έστω) συνεργασίες, η Μάλαγα ήταν το απόλυτο αφεντικό του ματς. Η διαφορά είχε φτάσει και στους 13 πόντους (37-24) λίγο πριν από το ημίχρονο (44-32) με τους γηπεδούχους να κλείνουν το πρώτο μισό του αγώνα έχοντας 6/13 τρίποντα! Ουσιαστικά ήταν και το στατιστικό στοιχείο που έκανε την διαφορά στο ματς, αφού ο Παναθηναϊκός είχε καλά ποσοστά στα δίποντα (70% με 14/20) αλλά άθλια έξω από τα 6.75 μέτρα (7% με 1/14).

Στον αντίποδα, ο Ζοάν Πλάθα κατάφερε να πάρει «κάτι» απ' όλους όσους χρησιμοποιήθηκαν αφού και ο... Όκουο κατάφερε να γίνει παράγοντας του ματς σε αυτό το διάστημα. Ο Νέντοβιτς πήρε τις περισσότερες προσπάθειες, ενώ έκαναν εξαιρετική μοιρασιά οι Όγκουστιν (5π.), ΜακΚάλουμ (5π.), Μπρουκς (5π.) και Μιλοσάβλιαβιτς (5π.)

Για τον Παναθηναϊκό ο Τζέιμς μπορεί να είχε 3/3 δίποντα, αλλά είχε επίσης και 0/4 τρίποντα, την ώρα που ο Σίνγκλετον αλλού... πάταγε και αλλού βρισκόταν στην άμυνα σε αυτό το διάστημα, με τους Καλάθη και Ρίβερς να προσπαθούν να κρατήσουν την ομάδα τους μέσα στο ματς.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Mar 2018 14:53 #213600 by Lyricaldemon
Παναθηναικός Superfoods 91-71 Ερυθρός Αστέρας

Απ' ότι φαίνεται η πολυαναμενόμενη και πολυπόθητη εκτός έδρας νίκη στάθηκε αρκετή για να δώσει την ώθηση στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις! Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια τους την φετινή σεζόν και με τη νίκη τους απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα με 91-71 πήραν και... μαθηματικά τη πρόκριση στα playoffs της EuroLeague.



Πλέον κοιτάζουν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο τέλος της regular season και να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες, ακόμα και για το πλεονέκτημα της έδρας. Δύσκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο. Το ευχάριστο για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες της ομάδας ήταν η πολύ καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Μάλιστα η τρίτη περίοδος ήταν πραγματικό... showtime, με τον Νικ Καλάθη να «δημιουργεί» και τον Κρις Σίνγκλετον να επιστρέφει στις καλές του εμφανίσεις και να «εκτελεί» με όλους τους δυνατούς τρόπους. Αποτέλεσμα; η διαφορά να φτάσει και τους 23 πόντους (77-54) λίγο πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ένα διάστημα όπου ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα επιμέρους 30-18 και έδειξε ότι ήταν το απόλυτο και μοναδικό αφεντικό του αγώνα. Μάλιστα είχαν σκοράρει και οι 12 παίκτες των «πρασίνων» από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου!

Τα πάντα είχαν ξεκινήσει από το πρώτο τζάμπολ... Το πρώτο πεντάλεπτο έμοιαζε βγαλμένο από τα καλύτερα μπασκετικά παραμύθια για τον Παναθηναϊκό αφού ήταν άψογος σε ό,τι και αν έκανε στο παρκέ του ΟΑΚΑ! Το 17-2 αποτυπώνει από μόνο του τα όσα συνέβαιναν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, με τους «πράσινους» να έχουν σχεδόν το απόλυτο στα σουτ εντός παιδιάς με 4/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα όπως επίσης και 3/3 βολές. Τα πάντα λειτουργούσαν... ρολόι για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα με αποτέλεσμα να βρουν και εύκολα καλάθια, είτε με τρανζίσιον παιχνίδι, είτε με ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια. Βέβαια ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή ο Αστέρας θα αντιδρούσε. Συγκεκριμένα «έκλεισε» προς τα μέσα την άμυνα με αποτέλεσα να δυσκολέψει τους «πράσινους» και με ένα επιμέρους 4-10 να μειώσει σε 21-12 λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου (24-15).

Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το απαραίτητο rotation του Πασκουάλ με αποτέλεσμα να χαθεί ο ρυθμός. Παρόλα αυτά στη συνέχεια μπόρεσε και πάλι ο Παναθηναϊκός να ανεβάσει στροφές και να προηγηθεί με 34-20 στο 14'! Ο Κένι Γκέιμπριελ ήταν εκείνος που έδωσε την απαραίτητη ενέργεια και ώθηση στην ομάδα του, συμπληρώνοντας τον πολύ καλό σε αυτό το διάστημα, Κρις Σίνγκλετον. Και πάλι. Οι Σέρβοι αντέδρασαν εκ νέου και εκμεταλλεύτηκαν κάποια βιαστικά λάθη και κάποιες βιαστικές επιλογές των «πρασίνων». Με ένα νέο επιμέρους 12-2 μείωσαν στους τέσσερις πόντους (36-32) τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η «πράσινη» απάντηση ήταν άμεση με ένα γρήγορο 5-0 και την διαφορά να μένει στους εννέα πόντους (41-32) μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα (47-38).

Οι «πράσινοι» είχαν εξαιρετικά ποσοστά στο πρώτο ημίχρονο με 65% στα δίποντα (15/23) και 40% στα τρίποντα (4/10) ενώ είχαν «εκτελέσει» 11 βολές λιγότερες (5/8) από τον Ερυθρό Αστέρα (12/19). Ο Κρις Σίνγκλετον συνέχιζε το σερί των καλών του εμφανίσεων με 14 πόντους σε αυτό το διάστημα (2/2δίπ., 3/3τρ., 1/2β., 4ρ.), ενώ ο Καλάθης μετρούσε 9 πόντους και 7 τελικές πάσες. Αντίθετα τα ποσοστά του Ερυθρού Αστέρα δεν ήταν καθόλου καλά με 10/24 δίποντα (41%) και 2/6 τρίποντα (33%).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Mar 2018 14:11 #213619 by Lyricaldemon
ΤΣΣΚΑ 89-81 Ολυμπιακός

Η ΤΣΣΚΑ επικράτησε του Ολυμπιακού με 89-81 σε ένα παιχνίδι που για τρία δεκάλεπτα ήταν ντέρμπι. Οι λύσεις των Ρώσων ήταν καλύτερες, περισσότερες την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν τα πάντα από τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ.



Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση στην επίθεση όπου με τις σωστές αποστάσεις και τον οίστρο των Πρίντεζη και Σπανούλη, προηγήθηκαν με 11-18 (6'). Η είσοδος του Ντε Κολό και η σβελτάδα του Ροντρίγκεθ, άλλαξαν μέσα σε ένα δίλεπτο τα δεδομένα (21-18, 8'). Τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ ριμπάουντ πλήγωναν τον Ολυμπιακό ο οποίος όμως με τρία διαδοχικά καρφώματα του Μιλουτίνοφ ξαναπέρασε μπροστά (21-26, 10').

Στην δεύτερη περίοδο οι παίκτες που μπήκαν από τον πάγκο του Σφαιρόπουλου δε βοήθησαν καθόλου σε κανέναν τομέα και με τον Ντε Κολό να σκοράρει 8 σερί πόντους η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 10 πόντους (36-26, 13'). Χάρη στον αρχηγό του ο Ολυμπιακός επέστρεψε αν και θα έπρεπε να το είχε κάνει ακόμη περισσότερο ωστόσο με 1/6 βολές αυτό έγινε αδύνατο.

Στην τρίτη περίοδο οι δυο ομάδες ισορροπούσα τόσο στο σκορ όσο και με την εικόνα τους στο παρκέ. Από τη μία ο Ντε Κολό κι από την άλλη ο Σπανούλης, μέχρι που μπήκε στην εξίσωση του σκορ ο Χίγκινς και έτσι η ΤΣΣΚΑ βρήκε ευκαιρία και απομακρύνθηκε (56-49, 26'). Πρίντεζης και Στρέλνιεκς όμως δεν άφησαν αβοήθητη την ομάδα τους με αποτέλεσμα να πλησιάσει ξανά σε 61-60 (28').

Οι Μοσχοβίτες όμως αντέδρασαν με εύστοχα σουτ τριών πόντων και εύκολα καλάθια τα οποία έφεραν ένα σερί 12 αναπάντητων πόντων με αποτέλεσμα το 75-62, (32΄). Όσο κι αν ήθελαν οι Πειραιώτες να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης, ήταν αδύνατο. Βοήθεια από παίκτες πέραν των τριών (Σπανούλης, Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ) δε βρέθηκε με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να χάσει ένα ακόμη ματς στη Μόσχα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Mar 2018 15:03 #213648 by Lyricaldemon
Μακάμπι 75-76 Παναθηναικός Superfoods

Ναι. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο αποκτήθηκε ο Μάικ Τζέιμς. Όταν οι υπόλοιποι «κολλάνε» και δεν μπορούν να βρουν σκορ, να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και με το... άναρχο, πλην όμως αποτελεσματικό, παιχνίδι του να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά!



Όπως ακριβώς στο Τελ Αβίβ! Την ώρα που όλοι υπόλοιποι γκαρντ του Παναθηναϊκού είχαν 9/30 σουτ και 0/5 βολές, εκείνος πραγματοποίησε το ματς της καριέρας του! Όχι μόνο επειδή ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του, ούτε και επειδή ήταν εξίσου καλος στην άμυνα με 4 κλεψίματα. Ήταν εκείνος που αποδείχθηκε και «clutch player» για τον Παναθηναϊκό σημειώνοντας το νικητήριο καλάθι στα 5'' πριν από το τέλος του αγώνα δίνοντας το προβάδισμα με 76-75 το οποίο έμελλε να ήταν και το τελικό σκορ.

Αντίθετα, η Μακάμπι έχασε την ευκαιρία να κλέψει τη νίκη με buzzer beater αλλά το σουτ του ΝτεΣόν Τόμας δεν βρήκε στόχο και ο Παναθηναϊκός έφτασε αισίως στο 17-11! Ο Τζέιμς τελείωσε το ματς με 27 πόντους έχοντας 9/11 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 3/5 βολές, 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη στα 31:20 που βρέθηκε στο παρκέ. Βέβαια οι «πράσινοι» λίγο έλειψε να αυτοκτονήσουν, όταν ο Παππάς υπέπεσε σε ένα τραγικό λάθος και ο Ρολ με τρίποντο είχε δώσει προβάδισμα με 75-74 στην Μακάμπι στα 25''. Όμως στο τέλος υπήρχε ο Μάικ Τζέιμς για «τελειώσει» τη δουλειά για την ομάδα του.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Ίαν Βουγιούκας ο οποίος ήταν σταθερός και ουσιαστικός για την ομάδα του, ο Σίνγκλετον «καθάρισε» πολλές φάσεις, την ώρα που ο Νικ Καλάθης δεν ήταν ο... γνωστός Καλάθης, ενώ ο Ρίβερς μετρούσε 0/8 σουτ εντός παιδιάς. Όμως η καλή άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν εκείνη που έδινε στον Παναθηναϊκό τον πρώτο λόγο και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, εκείνη που κρατάει την ομάδα «ζωντανή» στο κυνήγι της τετράδας.

Βέβαια πολλά ελεύθερα σουτ στην γ' περίοδο βρήκαν στο... σίδερο, με αποτέλεσμα να διατηρείται η Μακάμπι μπροστά στο σκορ, ενώ δεν... πτοήθηκε ούτε και όταν οι «πράσινοι» πέρασαν μπροστά με 47-46 ύστερα από ένα επιμέρους 7-2. Ο Μάικ Τζέιμς ήταν εκείνος που οδηγούσε τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα, ενώ ταυτόχρονα βοηθούσε και στην άμυνα έχοντας 4 κλεψίματα. Όμως η Μακάμπι κατάφερνε και έβρισε λύσεις, κυρίως με καλάθια μέσα από το καλάθι.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Παναθηναϊκού έχοντας προηγηθεί με επτά πόντους διαφορά (7-14 στο 5' και 11-18 στο 7') χάρη στο καλό διάβασμα και το τρανζίσιον παιχνίδι του, ακόμα και σε καταστάσεις «πέντε εναντίον» πέντε. Ο Μάικ Τζέιμς ήταν εκείνος που είχε ξεχωρίσει σε αυτό το διάστημα ωστόσο η συνέχεια έμελλε να ήταν τελείως διαφορετική για την ελληνική ομάδα.

Το rotation χάλασε τον ρυθμό και την «χημεία» που είχε βρει η πρώτη πεντάδα, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο οι γηπεδούχοι και με ένα 9-0 να πάρουν προβάδισμα με 20-18 στο πρώτο δεκάλεπτο. Η είσοδος του Άλεξ Τάιους αποδείχθηκε καταλυτική αφού «καθάρισε» όλες τις φάσεις πάνω απο τη στεφάνη (8π., 4/4δίπ., 2μπλοκ) ενώ πολλές βοήθειες πρόσφερε στην ομάδα του και ο Τζον Ντιμπαρτολομέο με 9 πόντους και 2 κλεψίματα. Αντίθετα, οι «πράσινοι» έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, ο (κατά τ' άλλα ρέκορντμαν στις ασίστ) Καλάθης δεν ήταν στη... μέρα του (2/7 σουτ, 0/2 βολές) ενώ ξεκίνησαν το ματς και με 0/6 βολές!

Κάπως έτσι το επιμέρους σκορ της Μακάμπι μεγάλωσε ακόμα περισσότερο και έφτασε στο 27-9 (!) παίρνοντας διαφορά 11 πόντων (38-27) τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Όμως, όταν ο Παναθηναϊκός «έβαλε» τη μπάλα στη ρακέτα και δη στον Ίαν Βουγιούκα που ήταν ο καλύτερος της ομάδας του στο πρώτο μισό του ματς (8π., 3/3δίπ., 2/2β.) μαζί με τον Μάικ Τζέιμς (11π., 3/4δίπ., 1/2τρ., 2/2β., 2ασ.) κατάφερε να μειώσει (39-35) πριν από το τέλος του ημιχρόνου (41-35).

Στο πρώτο μισό του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 43% στα δίποντα (12/28), 25% στα τρίποντα (2/8) και 45% στις βολές (5/11) την ώρα που η Μακάμπι σούταρε με το εκπληκτικό 63% στα σουτ δύο πόντων (12/19) ενώ είχε και 33% έξω από τα 6.75 μέτρα (4/12).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification