Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Διεθνής επικαιρότητα

26 Aug 2016 23:11 - 26 Aug 2016 23:12 #186808 by Πιέρρος Φουστέρης
Σεισμός 6,2 Ρίχτερ ισοπέδωσε χωριό στην Ιταλία! Ξύπνησαν μνήμες από το χτύπημα του εγκέλαδου στη Λ' Άκουϊλα! - Ισχυρή σεισμική δόνηση ξύπνησε τα ξημερώματα την Ιταλία - Πληροφορίες για νεκρούς
- 6,2 Ρίχτερ η ισχύς του σεισμού που σημειώθηκε στις 3:36 ώρα Ιταλίας (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας)
- Είχε διάρκεια 20 δευτερόλεπτα και έγινε αισθητός ακόμη και στη Ρώμη
- Κατέρρευσαν κτίρια και καταστράφηκε μεγάλο μέρος του χωριού Αματρίτσε
- Υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους εγκλωβισμένους στα συντρίμμια
Μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό του 2009 στην Λ’ Άκουϊλα ξύπνησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (24.08.2016) στην Ιταλία, όταν σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:36 ώρα Ιταλίας (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας) και έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας ακόμη και στην πρωτεύουσα Ρώμη.

Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με τη RAI, βρίσκεται στο χωριό Ακούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος το οποίο είχε αρχικά αναφερθεί ως 14 χλμ, ήταν 4 χλμ.. Ο σεισμός διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε.

Οι μεγαλύτερες ζημιές όμως εντοπίζονται στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλι, όπου κατέρρευσαν κτίρια και σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους σε συντρίμμια! Χαρακτηριστικές της καταστροφής στο χωριό Αματρίτσε (που βρίσκεται στην περιφέρεια της πόλης Ριέτι) είναι οι δηλώσεις του Σέρτζιο Πιρότσι, δημάρχου του χωριού. Μίλησε για «δράμα» περιγράφοντας την κατάσταση και πρόσθεσε πως μεγάλο μέρος του χωριού δεν υπάρχει πια! Πολλοί από τους κατοίκους έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Υπεύθυνοι της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι σημειώθηκαν καταρρεύσεις σε κατοικημένα κτίρια και αναφέρουν ότι πρόκειται για σεισμό που μπορεί να συγκριθεί με εκείνο της Λ' Άκουϊλα, του 2009, αλλά ο οποίος σημειώθηκε σε περιοχή λιγότερο πυκνοκατοικημένη.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η πυροσβεστική έχουν δεχθεί δεκάδες κλήσεις τρομαγμένων πολιτών, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής αν υπάρχουν θύματα. Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας στην περιφέρεια Ούμπρια και την πρωτεύουσά της Περούτζια, δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή σοβαρές υλικές ζημιές.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε εικόνες από αυτό το τραγικό γεγονός στο άρθρο του newsit.gr και δείτε περισσότερες ειδήσεις για τον σεισμό στην Ιταλία εδώ...

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister
Attachments:
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Aug 2016 17:16 - 27 Aug 2016 17:27 #186841 by Blood Prince
«Οι ΗΠΑ δημιούργησαν και χρησιμοποιούν το ISIS»



«Το ISIS είναι μια εγκληματική οργάνωση, που δημιούργησαν και χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ. Όσο για τη Συρία, δεν ήταν μόνο η επέμβαση της Ρωσίας, που ήρθε άλλωστε μετά από αρκετά χρόνια πολέμου, ήταν και η ικανότητα της κυβέρνησης Άσαντ να αμυνθεί, εξασφαλίζοντας ιδίως την οικονομική βιωσιμότητα και τη διατροφική επάρκεια της Συρίας, αλλά και έναν στρατό ικανό να υπερασπίσει τη χώρα του», υπογραμμίζει η Λεϊλά Χαλέντ, ηγετικό στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στη συνέντευξη παραχώρησε στο ΑΠΕ.

Το Λαϊκό Μέτωπο (PFLP) είναι η δεύτερη σε ισχύ, μετά τη Φατάχ, «συνιστώσα» της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), έχει έδρα στη Δαμασκό και είναι η σημαντικότερη οργάνωση της παλαιστινιακής αριστεράς, με θέσεις πιο μαχητικές από αυτές της Φατάχ.

Η Λεϊλά Χαλέντ βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς». Το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξασφάλισε από πρώτο χέρι, τις εκτιμήσεις ενός από τα πιο σημαντικά κέντρα των Παλαιστινίων για τα όσα δραματικά συμβαίνουν τώρα σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Τρομοκράτης για τους Ισραηλινούς, η Χαλέντ υπήρξε παγκόσμιο σύμβολο της ένοπλης παλαιστινιακής αντίστασης, μετά τη συμμετοχή της σε μία από τις τέσσερις ταυτόχρονες αεροπειρατείες του Σεπτεμβρίου 1970, εμπνέοντας τραγούδια, ταινίες και έργα τέχνης διεθνώς. Οι Παλαιστίνιοι «απήντησαν», και με αυτές τις αεροπειρατείες, στη δεινή ήττα που υπέστησαν με την κατάληψη των εδαφών τους από το Ισραήλ το 1967 και τη σφαγή τους στην Ιορδανία κατά τον «μαύρο Σεπτέμβρη» του 1970.

Επειδή το PFLP ήταν μια μαρξιστική οργάνωση με διεθνιστική ιδεολογία, έγινε εύκολα «γέφυρα» με τους κύκλους τόσο της ευρωπαϊκής «αντιϊμπεριαλιστικής» αριστεράς (όπως π.χ. η TMRI, διεθνής οργάνωση που διηύθυνε ο Έλληνας Μιχάλης Ράπτης-Pablo), όσο και της «τριτοκοσμικής», όπως π.χ. οι Σαντινίστας της Νικαράγουας. Αυτές οι δυνάμεις συνέδραμαν και πρακτικά τη διεθνή (εκτός Αραβίας) ένοπλη δράση του PFLP. Αντίστροφα, στελέχη τους εκπαιδεύτηκαν στα παλαιστινιακά στρατόπεδα, μεταξύ των οποίων Έλληνες αγωνιστές κατά της στρατιωτικής δικτατορίας και Κύπριοι σοσιαλιστές, που ήθελαν να προετοιμαστούν και δυναμικά για την απελευθέρωση του νησιού από την τουρκική κατοχή.

«Δεν με ενδιαφέρει τι λένε για μένα. Ξέρω ποιά είμαι και ξέρω τον λαό μου», απαντάει η Χαλέντ όταν της υπενθυμίζουμε τις κατηγορίες για τρομοκρατία εναντίον της. Όσο για τις επανειλημμένες ήττες που γνώρισε το παλαιστινιακό και αραβικό εθνικό κίνημα (των οποίων αντανάκλαση θεωρεί την άνοδο του ισλαμισμού μεταξύ των αραβικών μαζών), δεν συνιστούν «τελική ήττα» των Παλαιστινίων. «Έχουμε εμπεδώσει μια κουλτούρα αντίστασης» λέει, προσθέτοντας ότι «η αραβική εθνική υπόθεση δεν είναι υπόθεση μιας γενιάς» και τονίζοντας ότι οι αγώνες και οι εμπειρίες συσσωρεύονται μέχρις ότου δώσουν το ποθητό αποτέλεσμα.

Για τη Λεϊλά Χαλέντ οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είναι το αποτέλεσμα εφαρμογής ενός σχεδίου που αποσκοπούσε στην καταστροφή των ισχυρότερων στρατών των Αράβων (ιρακινού, λιβυκού και συριακού), αλλά και χωρών που είχαν μεγάλους, αρχαίους πολιτισμούς. Σε ότι αφορά τις διαφορές νεοσυντηρητικών και της τάσης Μπρεζίνσκι ή του Ομπάμα με τον Νετανιάχου, θεωρεί ότι είναι τακτικές και δεν αφορούν τις μείζονες, στρατηγικές επιδιώξεις. Η Χάλεντ πιστεύει ότι το σχέδιο ομοσπονδοποίησης της Συρίας εντάσσεται στον σχεδιασμό «κατακερματισμού» των κρατών της Μέσης Ανατολής, για τους Κούρδους υποστηρίζει ότι «χρησιμοποιούνται», ενώ για το Ισραήλ πιστεύει ότι πάει σε κάποια μορφή φασισμού.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Aug 2016 17:22 #186842 by Blood Prince
Στέλνουν τον Λούλα στο δικαστήριο για οικονομικά εγκλήματα




Η βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία εισηγήθηκε χθες να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα για παθητική διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο μιας έρευνας η οποία συνδέεται με το σκάνδαλο της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Petrobras.

Η εισήγηση για την απαγγελία κατηγοριών, την ώρα που η διάδοχός του Λούλα στην προεδρία, η Ντίλμα Ρουσέφ, δικάζεται στη Γερουσία, θα πρέπει ωστόσο να εγκριθεί από την εισαγγελία, όπως αναφέρεται σε έκθεση του Μάρσιου Αντριάνου Ανσέλμου, ανώτατου αξιωματικού της αστυνομίας, η οποία περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Λούλα, 70 ετών, και η σύζυγός του Μαρίσα Λετίσια, κατηγορούνται για την αγορά ενός διαμερίσματος κι ενός εξοχικού με παράνομο τρόπο, με ενίσχυση της εταιρείας BTP OAS, η οποία ενέχεται στο κύκλωμα διαφθοράς στη γιγαντιαία δημόσια εταιρεία πετρελαίου, την Πετρομπράς.

Το ζεύγος φέρεται να απέκτησε τα ακίνητα αυτά «παράνομα» με χρήματα της εταιρείας BTP OAS, συγκεκριμένα ένα ποσό «ύψους 2,4 εκατομμυρίων ρεάις» (750.000 δολάρια), σύμφωνα με την έκθεση. Το διαμέρισμα, κατά την αστυνομία, αγοράστηκε από την εταιρεία κι ανακαινίστηκε από τον Λούλα.

Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου αντέδρασαν χαρακτηρίζοντας την έκθεση του ανώτατου αξιωματικού της αστυνομίας «καθαρή φαντασία», τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι τα ακίνητα «δεν ανήκουν και δεν ανήκαν ποτέ στον Λούλα ή στους οικείους του» αλλά στην εταιρεία, καθώς και ότι ο πρώην πρόεδρος και η σύζυγός του απλά επισκέφθηκαν το διαμέρισμα μια φορά, όταν σκέπτονταν να το αγοράσουν.

«Το κίνητρο αυτής της έκθεσης είναι πολιτικό», υπογράμμισαν οι δικηγόροι του Λούλα, καθώς ο Ανσέλμου έχει ήδη καταγγείλει τον Λούλα «σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και έχει εκφράσει δημόσια τη συμπάθειά του στο πολιτικό στρατόπεδο που αντιτίθεται σε εκείνο του πρώην προέδρου».

«Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε σύμπτωση το γεγονός ότι η έκθεση αυτή παρουσιάστηκε εν μέσω της διαδικασίας παραπομπής της προέδρου (Ρουσέφ), η οποία εξελέγη με την υποστήριξη του Λούλα», πρόσθεσαν.

Ο Λούλα, πρόεδρος της Βραζιλίας από το 2003 ως το 2010, είναι πλέον αντιμέτωπος με συνολικά τρεις έρευνες οι οποίες συνδέονται με το σκάνδαλο της Πετρομπράς, μια υπόθεση η οποία εκτιμάται ότι στοίχισε στη δημόσια επιχείρηση πάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Πολλοί πολιτικοί διαφόρων κομμάτων, επιχειρηματίες και στελέχη της εταιρείας φέρονται να ωφελήθηκαν από το κύκλωμα διαφθοράς που απομυζούσε την εταιρεία.

Ήδη σε βάρος του Λούλα απαγγέλθηκαν την 29η Ιουλίου κατηγορίες για απόπειρα παρακώλυσης της δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο της Πετρομπράς. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η εμβληματική μορφή της βραζιλιάνικης κεντροαριστεράς κλήθηκε να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης για την υπόθεση.

Σε περίπτωση καταδίκης του, ο Λούλα δεν θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για μια τρίτη θητεία στην προεδρία το 2018.

Στα τέλη του Ιουλίου, ο πρώην πρόεδρος είχε καταθέσει προσφυγή στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη καταγγέλλοντας την «κατάχρηση εξουσίας» σε βάρος του.

Προχθές Πέμπτη άρχισε στη Βραζιλία η δίκη της Ρουσέφ, η θεωρούμενη ως βέβαιη καθαίρεση της οποίας θα σημάνει το τέλος των 13 ετών διακυβέρνησης της κεντροαριστεράς στη χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Aug 2016 18:25 - 29 Aug 2016 18:26 #186899 by Blood Prince
«Καμπανάκι» από τη Frontex για την τεράστια μεταναστευτική πίεση



Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την αύξηση του αριθμού των προσφύγων στην Ευρώπη κρούει ο επικεφαλής της Frontex. «Η μεταναστευτική πίεση παραμένει τεράστια», δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Welt. «Στη Συρία συνεχίζεται ο πόλεμος, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ριζώνει και στη Βόρεια Αφρική, ενώ η φτώχεια επικρατεί σε μεγάλα τμήματα του κόσμου».

«Οι πρόσφυγες και οι διακινητές τους βρίσκουν νέους δρόμους». Επειδή πλέον «πηγαίνουν περισσότεροι στη Βουλγαρία από την Ελλάδα και την Τουρκία», ο Φαμπρίτσε Λετζέρι ζήτησε μεγαλύτερη υποστήριξή της Βουλγαρίας προκειμένου να προστατεύσει τα σύνορά της. «Έχουμε διορίσει 112 υπαλλήλους και χρειαζόμαστε τουλάχιστον άλλους 100», όπως είπε. Εν τούτοις δεν έχουν καταγραφεί τόσο μεγάλοι αριθμοί όπως στα δυτικά Βαλκάνια πέρυσι, αφού τον Ιούλιο του 2016 καταγράφηκαν μόνο 2.160 παράνομες είσοδοι στη Βουλγαρία.

Στην παρατήρηση της Welt ότι στην περίοδο της έξαρσης του προσφυγικού οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλαν λιγότερους υπαλλήλους στην Ελλάδα από όσους χρειαζόταν και ότι ενδεχομένως και τώρα η προθυμία τους θα είναι πολύ μικρή ο Λετζέρι το παραδέχτηκε: «Πράγματι, αν και η δέσμευση για υποστήριξη προβλέπεται από κανονισμό της ΕΕ», συμφώνησε, προσθέτοντας όμως ότι οι χώρες της ΕΕ έχουν φτάσει στα όριά τους: «Τα κράτη μέλη έχουν εξαντληθεί», όπως είπε.

Ο επικεφαλής της Frontex υπογράμμισε τη σημασία του κλεισίματος των συνόρων από την ΠΓΔΜ προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων προς την Ευρώπη λέγοντας πως «ήταν αποφασιστικής σημασίας». Η συμφωνία η οποία έγινε μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκία θα συμβάλει «ας ελπίσουμε σε έναν μόνιμο έλεγχο της κατάστασης», πρόσθεσε.

Λόγω της τεταμένης κατάστασης στην Τουρκία ο Λετζέρι εξέφρασε την ανησυχία του στην περίπτωση αποτυχίας της συμφωνίας για τους πρόσφυγες: "O αριθμός των παράνομων εισροών από την Τουρκία πιθανόν να αυξανόταν. Από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας η Τουρκία συνεργάζεται όμως με την Ελλάδα και την Frontex πολύ καλά. Γίνεται ολοένα και πιο εφικτό «να ελέγχονται οι προσφυγικές ροές ήδη στην Τουρκία. Εκτός τούτου δεν θα μπορούμε να επαναπροωθούμε (τους πρόσφυγες) από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία, όπως προβλέπει η συμφωνία». Από τα στοιχεία δεν προκύπτει πάντως ότι ο Ερντογάν στέλνει περισσότερους πρόσφυγες στην Ευρώπη, σημείωσε.

Στο ερώτημα της γερμανικής εφημερίδας εάν οι φράχτες μπορούν να σταματήσουν τους πρόσφυγες ο επικεφαλής της Frontex απάντησε «Όχι δεν μπορούν».

Ο Λετζέρι έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου ότι «εάν αποτύχει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας τότε θα πρέπει να παλέψουμε σε δύο μέτωπα», δηλαδή τόσο στο Αιγαίο όσο και στην κεντρική Μεσόγειο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό για τη Frontex να αποκτήσει μια σταθερή επιχειρησιακή μονάδα. Οι χώρες μέλη της ΕΕ πρέπει να διαθέσουν 1500 υπαλλήλους οι οποίοι να μπορούν να επιχειρήσουν εντός ολίγων ημερών, τόνισε.

Στο ερώτημα εάν η Frontex μπορεί να στείλει μελλοντικά συνοριακούς υπαλλήλους και πλοία ακόμα και όταν τα κράτη μέλη έχουν αντίθετη γνώμη, ο Λεντζέρι απάντησε: «Καταρχάς θα κάνουμε συνομιλίες με τις εθνικές αρχές. Εάν δεν βρεθεί λύσει τότε θα μπορέσει να αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Έχουμε να κάνουμε με κυρίαρχα κράτη».

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Aug 2016 22:55 - 29 Aug 2016 23:02 #186917 by Blood Prince
Τράκαραν τις Ferrari τους αφότου ο ένας οδηγός προσπάθησε να αποφύγει σκυλί στο δρόμο



Δύο ιδιοκτήτες Ferrari τράκαραν τα αυτοκίνητά τους, όταν ο ένας από τους δύο έκανε έναν ελιγμό για να αποφύγει ένα σκυλί στο δρόμο.



Τα ιταλικά σπορ αυτοκίνητα που κοστίζουν πάνω από 220.000 ευρώ καθένα, κινούνταν στο δρόμο μια πόλης στην Κίνα, όταν το μπροστινό αυτοκίνητο ξαφνικά φρέναρε στη θέα του σκύλου που περπατούσε αμέριμνος στο δρόμο.

Την ώρα που προσπάθησε, λοιπόν, να το αποφύγει, το αυτοκίνητο έπεσε σε μια μπάρα στο κέντρο του δρόμου στέλνοντας ένα τμήμα από τα σίδερα στην άλλη πλευρά του δρόμου, πάνω σε ένα ταξί.

Ο δεύτερος οδηγός της Ferrari που ακολουθούσε, ήταν επίσης αδύνατο να αντιδράσει στο ξαφνικό φρενάρισμα και προκάλεσε ζημιά όχι μόνο στον ίδιο, αλλά και σε άλλα τρία οχήματα τα οποία ακολουθούσαν. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι οδηγοί των δύο Ferrari, οι οποίοι ήταν κοντά στην ηλικία των 30 ετών, ήταν ήρεμοι μετά το ατύχημα και δεν είχαν σοβαρούς τραυματισμούς.

Παρά την προσπάθεια όμως του οδηγού να φρενάρει, τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει τον σκύλο ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από τη σύγκρουση των οχημάτων. Η τοπική αστυνομία η οποία διερεύνησε το συμβάν και είδε βίντεο από κάμερες ασφαλείας κατέληξε ότι οι οδηγοί των πανάκριβων οχημάτων δεν έφταιγαν. Ο έλεγχος για πιθανή μέθη ήταν επίσης αρνητικός, ενώ δεν οδηγούσαν με υπερβολική ταχύτητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής Sun, οι ασφαλιστικές εταιρείες που καλύπτουν τα οχήματα θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 115.000 ευρώ για την επισκευή του κάθε οχήματος. Κατά το συμβάν δεν υπήρξαν τραυματισμοί πεζών, ενώ δεν έχει εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης του σκύλου.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Sep 2016 00:55 #187048 by Blood Prince
Επανεκκίνηση του Turkish Stream αποφάσισαν Gazprom και Τούρκοι



Σε συμφωνία να δώσουν το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση του έργου του τουρκικού αγωγού αερίου (Turkish Stream) το συντομότερο δυνατό κατέληξαν η ρωσική εταιρεία αερίου Gazprom και το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις για τους όρους παροχής ρωσικού αερίου στην Τουρκία θα συνεχιστούν, μετά από τη συνάντηση εργασίας που είχαν ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν χθες στην Κωνσταντινούπολη για την επανεκκίνηση του έργου του αγωγού, για τη διαδικασία διαιτησίας αναφορικά με τις εκπτώσεις στις τιμές του αερίου καθώς και για την περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία, δήλωσε εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου στο RIA Novosti.

Ο South Stream, που προβλέπει την παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Τουρκία μέσω της Μαύρης Θάλασσας, είχε ανασταλεί, λόγω της ψύχρανσης των πολιτικών σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας. Η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών συμφωνήθηκε στη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 9 Αυγούστου στην Αγία Πετρούπολη.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

The following user(s) said Thank You: Παναγιώτης Πολυδεύκης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Sep 2016 03:29 #187379 by Μάνος Γρυπάρης
Θρίλερ στις Άλπεις: 110 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε τελεφερίκ στα 3.800 μέτρα



Εκατόν δέκα άνθρωποι εγκλωβίστηκαν απόψε στις καμπίνες του τελεφερίκ όπου επέβαιναν και το οποίο ακινητοποιήθηκε πάνω από τους παγετώνες του Λευκού Όρους, στις Άλπεις, σε ύψος 3.800 μέτρων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τους με ελικόπτερα στα πεδινά, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα που επικαλούνται αξιωματούχους της επιχείρησης, 65 άνθρωποι έχουν διασωθεί, ενώ 45 παραμένουν ακόμη παγιδευμένοι.

«110 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε ύψος 3.800 μέτρων στο τελεφερίκ» που συνδέει το Αιγκίγ ντι Μιντί (3.842 μέτρα), σε γαλλικό έδαφος, στο Πουάντ Ελμπρονέ (3.462 μέτρα) στα σύνορα με την Ιταλία, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο νομάρχης της Άνω Σαβοΐας, Ζορζ Φρανσουά Λεκλέρκ.

Κάποια καλώδια μπλέχτηκαν μεταξύ τους γύρω στις 17.00 ώρα Ελλάδας «για αδιευκρίνιστους λόγους» και οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία του Λευκού Όρους δεν μπόρεσαν να επιδιορθώσουν τη ζημιά, εξήγησε στο AFP ο Ματιέ Ντεσαβάν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που διαχειρίζεται το τελεφερίκ.

Από την πλευρά του το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3 έκανε λόγο για ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή κι είχαν ως αποτέλεσμα να μπλέξουν τα καλώδια.

Οι αρχές αποφάσισαν να οργανώσουν μια επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων από αέρος, όπου συμμετέχουν τρία ελικόπτερα από την Ελβετία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

«Η επιχείρηση θα διαρκέσει κάποιο χρόνο όμως ο καιρός είναι καλός» διευκρίνισε ο Ντεσαβάν.

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους πελάτες. Διαθέτουν νερό και μέσα επικοινωνίας όμως αρχίζουν να δυσανασχετούν καθώς έχει περάσει πολλή ώρα» πρόσθεσε ο υπεύθυνος.

Η διαδρομή με το τελεφερίκ "Panoramique Mont-Blanc" είναι μήκους 5 χιλιομέτρων και διαρκεί περίπου 35 λεπτά, ωστόσο οι επιβάτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί ήδη 2 ώρες.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Sep 2016 11:27 #187383 by Βασίλης
Το βλεπω να εχουμε homefront 3 με τον τρελο Κιμ :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Sep 2016 03:56 #188146 by Blood Prince
Καθηγητής σε φοιτητές: Αντιγράψτε ελεύθερα, όπως κάνουν και οι συνάδελφοί μου !



Στο περίοπτο πανεπιστήμιο της Μπολόνιας, ένας καθηγητής προκάλεσε αίσθηση καθώς προέτρεψε τους φοιτητές του να αντιγράψουν, ένας τρόπος για εκείνον να καταγγείλουν την ατιμωρησία ορισμένων του συναδέλφων του που κατηγορούνται για λογοκλοπή.

«Θέλω να σας ανακοινώσω ότι δεν παρακολουθώ εάν εσείς αντιγράφετε, διότι με κάθε επίγνωση δεν θέλω να σας ζητήσω να τηρήσετε κανονισμούς που το πανεπιστήμιο της Μπολόνιας επιτρέπει στους καθηγητές του να καταπατούν» έγραψε ο Λούτσιο Πίτσιο, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας σε ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου, το οποίο ιδρύθηκε το 1088.

«Επομένως, υπάρχει ένα σύστημα που εγγυάται στους καθηγητές ότι δεν θα τους επιβληθούν κυρώσεις σε περίπτωση λογοκλοπής» πρόσθεσε ο ίδιος σε αυτήν την ανακοίνωση που ανήρτησε χθες στον ιστότοπο του πανεπιστημίου.

Στην επιστολή, ο Πίτσιο αναφέρεται σε πολλά περιστατικά λογοκλοπής στα οποία εμπλέκονται ορισμένοι εκ των συναδέλφων του οι οποίοι παραμείνουν ατιμώρητοι, εξαιτίας μιας ιδιότυπης ομερτά που επικρατεί, σύμφωνα με τον ίδιο, στους κόλπους του πανεπιστημίου.

Ο εκπαιδευτικός κάνει έναν παραλληλισμό μεταξύ αυτών των κρουσμάτων και της περίπτωσης μιας φοιτήτριας που αποβλήθηκε για ένα διάστημα 3 μηνών «καθώς την έπιασαν κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης να έχει μαζί της ένα κινητό τηλέφωνο και ακουστικά».

Μία από τις υποθέσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Πίτσιο εκτυλίχθηκε τον Ιανουάριο του 2015, όταν ο υπεύθυνος ενός σημαντικού επιστημονικού ιδρύματος «έγραψε στον διευθυντή του Τμήματός μας προκειμένου να τον ενημερώσει ότι ένας καθηγητής είχε αντιγράψει από άλλους συγγραφείς» επισήμανε ο ίδιος.

Το πανεπιστήμιο εκείνη την περίοδο διαβεβαίωνε «ότι δεν αποδέχεται καμίας μορφής λογοκλοπή ή πνευματική ανεντιμότητα» συνέχισε ο καταγγέλλων, προσθέτοντας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις, ο συνάδελφος διορίστηκε πρόσφατα επικεφαλής σε ένα «διάσημο ερευνητικό ινστιτούτο της Μπολόνιας».

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Sep 2016 03:57 #188147 by Blood Prince
Τζόνσον: Ελπίζω σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Τουρκία

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ελπίζει σε μια νέα μεγάλη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Τουρκία μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό στο οποίο ελπίζω είναι μια μεγάλη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Τουρκίας», δήλωσε ο Τζόνσον σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Φεύγουμε από την Ε.Ε., αλλά δεν φεύγουμε από την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον είπε επίσης ότι η Βρετανία και η Τουρκία έχουν παρόμοιες θέσεις για τη Συρία και ότι βλέπει να υπάρχει βάση για συγκρατημένη αισιοδοξία για το Κυπριακό.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification