Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Διεθνής επικαιρότητα

16 Jul 2016 02:34 #184492 by Παναγιώτης Τσιάτσος
Προσγειώνεται, λέει, σε λίγο ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Προφανώς ανακατελήφθη το αεροδρόμιο, άρα επικρατεί.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jul 2016 03:25 #184493 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
΄Γίνονται εκρήξεις και βομβαρδισμοί στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης σύμφωνα με ξένα πρακτορεία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jul 2016 10:13 #184497 by Δημήτρης Κάτσης
Στρατός ημίχρονο, Ερντογάν τελικό. Πραξικόπημα 4 ωρών? Το είδαμε και αυτό. Πολύ ευνοϊκή συγκυρία για Ερντογάν πάντως ούτε παραγγελία να το είχε.
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jul 2016 11:02 #184498 by Georgios Manolis

DimutriKs wrote: Πολύ ευνοϊκή συγκυρία για Ερντογάν πάντως ούτε παραγγελία να το είχε.


Αυτό τα λέει όλα!
Χωρίς να προσθέσω τίποτα παραπάνω,το αφήνω απλά όπως είναι...

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore
The following user(s) said Thank You: Νικολής Ασημάκης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jul 2016 14:59 #184518 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Αν κάτσεις και διαβάσεις κάποιες λεπτομέρειες φαίνεται όντως ότι βρωμάει η υπόθεση. Μόνο 2 τάγματα λέει και μερικά άρματα ήταν που έκαναν το πραξικόπημα στην Πόλη και στην Άγκυρα. Ή failαραν με κακή συνεννόηση ή ήταν καθοδηγούμενοι για άλλα συμφέροντα. Όπως και να έχει δυστυχώς 194 άνθρωποι έχασαν τι ζωή τους, το κόμμα της κυβέρνησης ακούγεται ότι θέλει να επαναφέρει τη θανατική ποινή, ακούστηκε ότι ήδη αποκεφάλισαν στρατιώτες και έναν ελικόπτερο με στελέχη του στρατού έφτασε Ελλάδα ζητώντας άσυλο. Αναμένουμε εξελίξεις γιατί η κατάσταση παρότι απέτυχε το πραξικόπημα είναι δύσκολη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jul 2016 16:30 #184525 by Αλέξανδρος Στεφάτος
Έπρεπε να πηγαίνανε να κλείσουν τον Βόσπορο να τους την έπεφτε η Ρωσία και να γλυτώναμε μια καλή από τους Τούρκους.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jul 2016 01:07 #184547 by Aνέστης Αδαμίδης
Μάγκες για μένα είναι επικρατέστερο το σενάριο που λέει ότι όλο αυτό ήταν μια καλοστημένη θεατρική παράσταση από το κυβερνών κόμμα, ώστε να φανεί ο Ερντογάν ότι ακόμη έχει τον έλεγχο. Δεν υπάρχει περίπτωση να έγινε κανονικό πραξικόπημα και όλως τυχαίως η κεφαλή της χώρας να λείπει από τη χώρα.

Ορίστε τι είδους λαός θέλει να μπει και στην ΕΕ. Έχει να προσφέρει πολλά ακόμη στον πολιτισμό της ανθρωπότητας... :whistle:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Jul 2016 18:46 #184901 by Blood Prince
Μέι και Μέρκελ θα συζητήσουν για το Brexit

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θα συναντηθεί αργότερα σήμερα στο Βερολίνο με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για να συζητήσουν την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε. και άλλα θέματα.

«Το απόγευμα θα ταξιδέψω στο Βερολίνο για να συναντήσω την καγκελάριο Μέρκελ, για να συζητήσουμε πώς θα εφαρμόσουμε την απόφαση που έλαβε ο βρετανικός λαός στο δημοψήφισμα και περιμένω ότι θα καλύψουμε επίσης αριθμό άλλων πιεστικών διεθνών ζητημάτων», δήλωσε η Μέι στο κοινοβούλιο.

Η Μέι πήρε το λόγο στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης που ήταν αφιερωμένη σε ερωτήσεις στον πρωθυπουργό αφότου έγινε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ηγέτης των κυβερνώντων Συντηρητικών.

Η Μέι είπε ακόμη ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη το μήνυμα για τη μετανάστευση το οποίο έστειλαν οι ψηφοφόροι που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από τον Ε.Ε., αλλά η Βρετανία χρειάζεται επίσης να εξασφαλίσει μια καλή νέα συμφωνία για το εμπόριο με την Ε.Ε.

«Αυτό που χρειαζόμαστε κατά τη διαπραγμάτευση της συμφωνίας είναι να εξασφαλίσουμε ότι λαμβάνουμε υπόψη αυτό που είπε ο κόσμος για την ανάγκη να επιβληθούν έλεγχοι στην ελεύθερη μετακίνηση, όμως διαπραγματευόμαστε επίσης τη σωστή και την καλύτερη για τον βρετανικό λαό συμφωνία για το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών», δήλωσε η Μέι στο κοινοβούλιο.

Η Ε.Ε έχει απαιτήσει από χώρες εκτός της Ένωσης, όπως η Νορβηγία, να συμμορφωθούν προς την αρχή της ελευθερίας της μετακίνησης ως αντίτιμο για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ε.Ε.

Τα θέματα που θα συζητήσουν

Η Τουρκία, ο αγώνας κατά του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους», το προσφυγικό/μεταναστευτικό και βεβαίως η κατάσταση στην Βρετανία μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, θα τεθούν κατά την συνάντηση, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι δεν θα γίνει οποιαδήποτε προκαταρκτική διαπραγμάτευση.

«Πρόκειται για μια πρώτη προσωπική συνάντηση της Καγκελαρίου με τη νέα Πρωθυπουργό. Όταν δηλώνουμε, όπως είναι και η θέση της Γερμανίας και της Ε.Ε., ότι δεν μπορούν να υπάρξουν προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις πριν η Βρετανία υποβάλει επισήμως το αίτημα εξόδου βάσει του άρθρου 50, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητούμε μεταξύ μας. Αλλά δεν υπάρχουν ‘προ-διαπραγματεύσεις' και για αυτό μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιοι», διευκρίνισε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι η Καγκελάριος, όπως κάνει πάντα, θα συζητήσει «ανοιχτά και ελεύθερα για τα θέματα που μας ενώνουν και για τις κοινές προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας», αλλά όχι για οποιεσδήποτε λεπτομέρειες ή για λεπτομέρειες μιας μελλοντικής συμφωνίας.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Jul 2016 17:58 #185187 by Blood Prince
Εκατό απολύσεις στην Turkish Airlines μετά το πραξικόπημα



Η κρατική αεροπορική εταιρία της Τουρκίας, η Turkish Airlines, απέλυσε περισσότερους από 100 υπαλλήλους, περιλαμβανομένων ορισμένων στελεχών και πληρωμάτων καμπίνας, στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων από κρατικούς θεσμούς των υποστηρικτών μιας απόπειρας πραξικοπήματος, ανέφεραν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι απολύσεις από τον εθνικό αερομεταφορέα έγιναν αργά χθες βράδυ έπειτα από πληροφορίες ότι οι υπάλληλοι συνδέονταν με το θρησκευτικό κίνημα το οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση στις 15 Ιουλίου, ανέφερε η εφημερίδα Sabah.

Αξιωματούχος της Turkish Airlines, του τέταρτου μεγαλύτερου αερομεταφορέα στην Ευρώπη, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για "ανεπάρκεια". Σύμφωνα με την ιστοσελίδα οικονομικών ειδήσεων Thelira.com, περίπου 250 μέλη πληρωμάτων καμπίνας απολύθηκαν μαζί με 100 διοικητικούς υπαλλήλους και στελέχη.

Η ενημερωτική ιστοσελίδα αεροπλοΐας Airporthaber.com ανέφερε πως στους απολυθέντες περιλαμβάνεται ένας αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις της εταιρίας.

Οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα, συλλάβει ή θέσει υπό έρευνα περισσότερους από 60.000 στρατιώτες, δικαστικούς, εκπαιδευτικούς, δημοσίους υπαλλήλους και άλλους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου

Εξάλλου, η εταιρία τηλεπικοινωνιών Turk Telekom, όπου το κράτος κατέχει μερίδιο 30%, απέλυσε την Παρασκευή 198 υπαλλήλους για «συνεργασία με τις δυνάμεις ασφαλείας» και ανέφερε πως ορισμένα εκτελεστικά στελέχη κλήθηκαν από εισαγγελείς για κατάθεση σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται για το πραξικόπημα, σύμφωνα με μηνύματα που στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Jul 2016 18:09 #185188 by 001
Και προς Αμερική μεριά, το WikiLeaks έβγαλε στη φόρα (sic) 20 χιλιάδες e-mails από το DNC (Democratic National Convention, η αριστερά, χοντρικά) που αποκαλύπτουν διαφθορά, πισώπλατα μαχαιρώματα, δωρεές για ανταλλάγματα και άλλα όμορφα.

Αν και δεν είναι μυστικό, δεν υπάρχει μεγάλη κάλυψη (orly) από τα ΜΜΕ ενώ τις τελευταίες ώρες γίνεται προσπάθεια να στραφούν τα βλέμματα στη Ρωσία, διότι «οι κακοί οι Ρώσοι οι κομμουνισταί κρύβονται πίσω από αυτό εμείς δε φταίμε εμείς αυτοί τα κάνανε».

Μέχρι στιγμής έχει δηλώσει παραίτηση η Debbie Wasserman Schultz (DNC chair), λογικά θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Τουλάχιστον η όλη κατάσταση βγάζει γέλιο, παρ' ότι θλιβερή.

Τα mail μπορούν να βρεθούν εδώ: wikileaks.org/dnc-emails/

"Every human being not going to the extreme limit is the servant or the enemy of man"
(Georges Bataille)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification