Dead Island 2

Hot
Από το τροπικό νησί στη HELL-A!

Από το τροπικό νησί στη HELL-A!

Από το τροπικό νησί στη HELL-A!

Το Dead Island, που κυκλοφόρησε το 2011, ανέδειξε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στα zombie games. Διαδραματίζεται σε έναν τροπικό παράδεισο, όπου οι παίκτες βρίσκονται παγιδευμένοι και αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε βρουν γύρω τους, για να επιβιώσουν από τον αποκοιμισμένο τρόμο.

Όσον αφορά το Dead Island 2, από το πρώτο ανακοινωμένο trailer το 2014, ο τίτλος προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της επιτυχημένης προκάτοχό του. Παρ' όλα αυτά, η ανάπτυξή του παρουσίασε πολλά εμπόδια και καθυστερήσεις. Μέσα από διάφορες εναλλαγές στις εταιρείες ανάπτυξης και δυσκολίες στο συντονισμό, έχει πάρει πολλές στροφές και αναβολές. Τελικά, το Dead Island 2 κυκλοφόρησε το 2023, μετά από επτά χρόνια καθυστερήσεων.

dead island 2 1

Παγιδευμένοι στο Los Angeles
Η ιστορία ξεκινάει 14 χρόνια μετά τον original τίτλο. Βλέπουμε πως οι ήρωές μας καταλήγουν σε ένα αεροπλάνο, που έχει σκοπό να φύγει από το Λος Άντζελες. Φαίνεται ότι μονάχα πολύ επιλεγμένοι άνθρωποι μπορούν να επιβιβαστούν σε αυτό. Η ιστορία, όμως, παίρνει μια τραγική ροπή, όταν ένας από τους επιβάτες μετατρέπεται σε zombie. Έτσι η κυβέρνηση καταρρίπτει το αεροπλάνο για να μείνει ο ιός στο Los Angeles. Όταν χτυπάει η ρουκέτα το αεροπλάνο, καλείται ο παίκτης να επιλέξει ανάμεσα στους ήρωες, λαμβάνοντας έτσι κάποια στατιστικά για κάθε ένα από αυτούς και ένα μικρό backstory.

Εγώ επέλεξα να παίξω με την Amy, μία δρομέα των Παραολυμπιακών, που έχει προσθετικό πόδι. Την επέλεξα, μιας και έχει τη μεγαλύτερη ευκινησία. Ξυπνάει, λοιπόν, ο ήρωας στο συντρίμμι του αεροπλάνου και φαίνεται σαν να είναι ο μόνος επιζών. Προχωρώντας λίγο ακούει κάποιες φωνές και αντιμετωπίζει τα πρώτα zombies. Οι φωνές έρχονται και από άλλους επιζώντες και πιο σημαντικά από όλους τη διάσημη ηθοποιό Emma Jaunt και το βοηθό της Michael. Βρίσκει, επίσης δύο ακόμα επιζώντες, οι οποίοι φαίνονται παγιδευμένοι. Καθώς μία ορδή από zombies πλησιάζει, η Emma αποφασίζει να το βάλει στα πόδια, αλλά, πριν φύγει, μας δίνει τη διεύθυνσή της. Αφού ο πρωταγωνιστής κατατροπώσει τα zombies, πλησιάζει στους επιζώντες που ήταν παγιδευμένοι, αλλά, ένας από αυτούς, που έχει μετατραπεί, τον δαγκώνει. Αποφασίζει έτσι να πάει στο σπίτι της Emma. Όταν φτάσει εκεί, καταλαβαίνει ότι έχει ανοσία στον ιό. Έτσι ξεκινάει την περιπέτειά του για να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για την ανοσία του, μήπως και μπορέσει να βοηθήσει κάπως την κατάσταση. Στο δρόμο του βρίσκει πολλά γνωστά πρόσωπα, αλλά ακόμα και καινούργια.

Η ιστορία του Dead Island 2 είναι μία κανονική ιστορία από zombie game έχει όπως πάντα τα plot Twist και τους μυστήριους χαρακτήρες της, αλλά φαίνεται πως οι Developers έχουν βάλει πολύ παραπάνω από τη δύναμή τους στο να είναι διασκεδαστικό.

Πλησιάστε πολλούς ανθρώπους…για να τους σκοτώσετε
Το gameplay του Dead Island 2 επικεντρώνεται στην επιβίωση και την εξερεύνηση. Οι παίκτες πρέπει να εξερευνήσουν τις γειτονιές της L.A. για να βρουν νέα όπλα, εξοπλισμό και να προχωρήσουν την ιστορία.

Το σύστημα μάχης του Dead Island 2 είναι ένα από τα δυνατά του σημεία. Είναι διασκεδαστικό και ικανοποιητικό, και δίνει στους παίκτες μια μεγάλη ποικιλία επιλογών για να πολεμήσουν τα zombies. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιούν μια ποικιλία όπλων, συμπεριλαμβανομένων μαχαιριών, τσεκουριών, πιστολιών, τουφεκιών και άλλων όπλων. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία ικανοτήτων, όπως ειδικές επιθέσεις, εκρηκτικά και παγίδες.

dead island 2 1

Τα melee weapon, όπως τσεκούρια, τα μαχαίρια, οι λοστοί και άλλα, δέχονται αναβαθμίσεις μέσω του workbench, στο οποίο χρησιμοποιούνται διάφορες πρώτες ύλες, πού βρίσκετε στον κόσμο γύρω σας, για να κάνετε αυτές τις αναβαθμίσεις. Δίνεται έτσι στα όπλα σας μία συγκεκριμένη ιδιότητα, όπως το να είναι όπλα φωτιάς, όπλα ηλεκτρισμού όπλα τοξικότητας και άλλα. Κατά κύριο λόγο στη διάρκεια της ιστορίας θα χρησιμοποιείτε τέτοια όπλα, μιας και τα όπλα πυροβόλα εμφανίζονται μετά το εν τρίτο της διάρκειάς του.

Τα πυροβόλα όπλα δέχονται αντίστοιχες αναβαθμίσεις και μπαίνουνε σε κάποια αντίστοιχη κατηγορία, όπως τα παραπάνω. Συμπεριλαμβάνονται πιστόλια, καραμπίνες, ντουφέκια, αυτόματα και όπλο με καρφιά, το οποίο είναι μία πολύ ιδιαίτερη προσθήκη. Σφαίρες για τα όπλα βρίσκεται στο περιβάλλον ή μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς στο workbench.

dead island 2 1

Τα zombies έχουν διάφορες εξελίξεις. Πέρα από τα κλασικά υπάρχουν και άλλοι τύποι, όπως zombie που τρέχουν, zombies τα οποία είναι πιο δυνατά και άλλοι τύποι που συναντάτε κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Πέρα από αυτό αλλάζει και η δύναμή τους ανάλογα με το level του παίκτη. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι το γεγονός ότι, ανάλογα με τα ρούχα τα οποία φοράνε, μπορεί να έχουν ανοσία σε ένα συγκεκριμένο τύπο ζημιάς. Για παράδειγμα, αν ένα zombie ήταν πυροσβέστης, πριν μετατραπεί, τότε, επειδή φοράει ακόμα την αμφίεση του πυροσβέστη, έχει ανοσία και δεν πτοείται καθόλου από όπλα, τα οποία έχουν αναβάθμιση φωτιάς. Αυτό ισχύει για πολλά άλλα επαγγέλματα, όπως ηλεκτρολόγος και πολλά άλλα. Θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε πολλούς ανθρώπους και να γνωρίσετε πολλούς διάσημους, για να τους σκοτώσετε για τα καλά.

Αυτό δίνει μία ωραία στροφή στο gameplay, μιας και βοηθάει με το αίσθημα πανικού, το οποίο δημιουργείται στον παίκτη, όταν του επιτίθενται 10 διαφορετικοί infected και κάθε ένας από αυτούς θέλει διαφορετικό τρόπο για να εξολοθρευτεί. Επίσης, δίνει διλήμματα στον παίκτη κάθε φορά που βάζει μία αναβάθμιση σε ένα όπλο “κλειδώνοντάς” το έτσι σε ένα μόνο συγκεκριμένο τύπο zombie.

dead island 2 1

Το combat, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, είναι πολύ ικανοποιητικό, επειδή είναι αρκετά δύσκολο. Ήταν αρκετά δύσκολο σε πολλές στιγμές και ήθελε πολλές προσπάθειες, για να αντιμετωπιστούν κάποιες δυσκολίες. Το gore effect, επίσης, είναι πάρα πολύ έντονο δίνοντας τη δυνατότητα να κοπούν σχεδόν όλα τα μέλη ενός zombie. Αυτό προσθέτει ένα ακόμα επίπεδο περιπλοκότητας, μιας και μπορείτε να κόψετε τα πόδια από κάποιο εχθρό για να ασχοληθείτε μαζί του αργότερα ή ίσως και καθόλου, όσο ασχολείστε με κάποιο άλλο μεγαλύτερο πρόβλημά σας.

Ο ίος βέβαια σας έχει δώσει κάποιες παραπάνω ιδιότητες, ξεκλειδώνοντας έτσι περιθώριο για ένα ξεχωριστό skill tree. Οι πρωταγωνιστές έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το rage, που είναι μία ιδιότητα η οποία είναι λίγο πιο πρωτόγονη. Με το rage αποκτούν την ιδιότητα να γίνουν σαν zombies οι πρωταγωνιστές και να ξεκινήσουν να πολεμούν τους νεκρούς με τα γυμνά τους χέρια.

dead island 2 1

Πολύ ενδιαφέρον ήταν επίσης κάτι το οποίο είδαμε πρώτη φορά, το Alexa game control. Η γνωστή Alexa του Amazon. Υπήρχε δυνατότητα μέσα από το ίδιο το game να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας, για να δώσετε κάποιες εντολές, το οποίο στην αρχή ακούγεται λίγο βλακώδες, τελικά αποδείχτηκε ότι είναι πολύ χρήσιμο. Για αρχή το πιο άχρηστο από τις λειτουργίες σας είναι ότι μπορείτε να κοροϊδέψετε ένα zombie φωνάζοντας του με το όνομά του ή λέγοντάς του κάτι σαν “Αν μπορείς κάνε κάτι”, πράγματα τα οποία ακούγονται χαζά, αλλά, όντως είχανε πλάκα και βοηθούσαν στη βύθιση του κόσμου, μιας και οι νεκροί αντιδρούσαν αντίστοιχα. Μία ακόμα λειτουργία ήτανε να ζητάτε να τοποθετήσει κάποιο waypoint. Για παράδειγμα, άν θέλετε να πάτε σε κάποιο workbench απλά λέγατε “Πού είναι το κοντινότερο workbench;” και αυτόματα το βάζει στον χάρτη για να μπορέσετε να ξεκινήσετε την πορεία σας προς τα εκεί. Αλλά η πιο σημαντική λειτουργία, που βρήκα τον εαυτό μου περισσότερες φορές να χρησιμοποιεί, που με έπεισε κιόλας ότι ίσως να μην είναι τελείως χαζή η σκέψη του Game control με φωνή, είναι πως πάνω στη μάχη μπορούσατε να ζητήσετε κάθε δεδομένη στιγμή κάποιο συγκεκριμένο όπλο. Για παράδειγμα, μπορούσατε να πείτε “Δώσε μου ένα όπλο φωτιάς” ή “Δώσε μου το όπλο που κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά” ή “Δώσε μου ένα οπλοπολυβόλο το όπιο είναι ηλεκτρικό”. Και πολλοί ακόμα συνδυασμοί, οι οποίοι πραγματικά βοηθούν πολύ στο immersion, μιας και δε χρειάζεται να μπείτε στο inventory ή να ανοίξετε το weapon wheel και να χαλάσετε 30 δευτερόλεπτα για να ψάχνετε για αυτό το ένα συγκεκριμένο όπλο, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει. Παρόλο που δίνετε μία πολύ απλή οδηγία λαμβάνει υπόψη του και το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο κόσμο του game, oπότε σας δίνει πάντα το πιο κατάλληλο όπλο για την κατάστασή σας. Τέλος, έχει μερικές ακόμα κλασικές λειτουργίες της Alexa, όπως να βάλετε κάποιο χρονόμετρο ή να ανοίξετε ή να κλείσετε τα φώτα σας.

Το Dead Island 2 διαθέτει, επίσης, λειτουργία co-op για να παίξετε με τους φίλους σας ή με ανθρώπους online, οι οποίοι μπαίνουν στα παπούτσια άλλων πρωταγωνιστών survivor. Δε δοκίμασα αυτήν τη λειτουργία, αλλά, αν έχουμε στο νου μας το προηγούμενο τίτλο λογικά έχει γίνει πολύ σωστά.

Πέρα από τα main quest υπάρχουν και πολλά side quest τα οποία κάνουν όλη την περιπέτεια να έχει λίγο μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά το main story παραμένει ακόμα μικρό, μιας και μπορεί κάποιος να τερματίσει σε μόλις 10 ώρες. Το gameplay περιστρέφεται κατά κύριο λόγο γύρω από το να σκοτώνετε zombie μετά από zombie με ελάχιστα puzzle, εδώ και εκεί. Αυτό ισχύει και για τα main quest και για τα side quest. Αυτό μπορεί να παραμείνει διασκεδαστικό, αλλά, κάποιες φορές γίνεται και ενοχλητικό, μιας και γίνεται πολύ μονότονο κάποιες στιγμές.

Εξολοθρεύστε ορδές από νεκρούς στην πιο διάσημη γειτονιά του Χόλιγουντ.

Δεν είναι η κλασική βόλτα στη γειτονιά των σταρ
Η ατμόσφαιρα του Dead Island είναι κατά κύριο λόγο ζωηρή και πολύχρωμη. Ακόμα και, όταν έχει σκοτάδι τη νύχτα, τα φωτεινά πολύχρωμα φώτα του Los Angeles φωτίζουν τους δρόμους. Τα γραφικά είναι πανέμορφα και αναδεικνύουν κάθε λεπτομέρεια της πόλης των σταρ. Αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι χάνει, όταν πρέπει να δείξε μία πιο τρομακτική ατμόσφαιρα, όπως για παράδειγμα τους υπονόμους και το μετρό, οπού βρωμιά και σκοτάδι ακουμπάει κάθε γωνιά.

Τα γραφικά του Dead Island 2 είναι εντυπωσιακά και ρεαλιστικά. Χρησιμοποιεί το Unreal Engine 4, το οποίο επιτρέπει στους developers να δημιουργήσουν λεπτομερή και ζωντανά περιβάλλοντα. Οι χαρακτήρες είναι, επίσης, πολύ καλοσχεδιασμένοι και κινούνται με φυσικότητα. Όλα τα zombies είναι πολύ καλά σχεδιασμένα και πολλά από αυτά, τα οποία ήταν κάποτε διάσημα, μπορούν να αναγνωριστούν πολύ καλά ότι βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο. Προσφέρει, επίσης, μια ποικιλία από εφέ, όπως φωτοσκιάσεις, σκόνη και νερό και πάνω από όλα αίμα, που προσθέτουν ακόμη περισσότερο βάθος και ατμόσφαιρα.

 

dead island 2 1

Pop μουσική στην ατμόσφαιρα
Η ήχηση του Dead Island 2 αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας του. Κάθε ηχητικό στοιχείο συμβάλλει στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας εντάσεων και αγωνίας. Τα ρεαλιστικά εφέ ήχου, όπως ο ήχος των zombie που πλησιάζουν ή το θρόισμα των όπλων, δημιουργούν μια αίσθηση αληθοφάνειας και εμβαθύνουν το συναίσθημα του κινδύνου. Το μουσικό υπόβαθρο ενισχύει τις εντάσεις και τη δράση, χτίζοντας μια αίσθηση ανατροπής και απειλής. Από το συναισθηματικό βάθος των περιβαλλόντων ήχων μέχρι τη μουσική που συνοδεύει κάθε στιγμή του. Αυτή τη φορά βλέπουμε κιόλας πολλά pop και rock τραγούδια, των τελευταίων δεκαετιών, σαν κομμάτι του soundtrack, τα οποία ταιριάζουν πάρα πολύ με το χολιγουντιανό, αμερικάνικο στυλ του Los Angeles. Συνεισφέρει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εμβαπτισμένου σε αγωνία και απόγνωση, ενισχύοντας την αίσθηση της επιβίωσης σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από τον τρόμο.

Δυστυχώς, αυτό δεν μπορούμε να το πούμε και τόσο για το voice acting. Oι ηθοποιοί των κύριων χαρακτήρων έχουν πολύ καλές ερμηνείες, αλλά, δυστυχώς στους πιο δεύτερους και τρίτους ρόλους, υπάρχει ένα πρόβλημα ηθοποιίας, μιας και δεν είναι τόσο πειστικοί.

Ωραία η California αλλά δεν είναι σαν το Banoi
Το sequel του Dead Island πέρασε μία πολύ δύσκολη διαδικασία δημιουργίας, αν και ο original τίτλος είναι ένα old time classic, ο τίτλος του 2023 έχει μερικά προβλήματα, τα οποία τον καθιστούν λίγο χειρότερο. Βέβαια, εάν σας αρέσει η σειρά και spin-off της, είναι ένας τίτλος ο οποίος προσθέτει στην ευρύτερη ιστορία του κόσμου και εξακολουθεί να έχει το λίγο πιο χιουμοριστικό του τόνο.

Μετά από πάρα πολλές ώρες και πάρα πολλά νεκρά zombie, έχουν τελειοποιήσει τη φόρμουλα σφαγής. Αυτό το κομμάτι πραγματικά είναι που μετράει. Το Dead Island 2, είναι ένας τίτλος ο οποίος δε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πολύ το μυαλό σας, αλλά θα σας δώσει πολλές ικανοποιητικές στιγμές.

Θετικά:
- Πολύ ωραία και πολύχρωμα γραφικά
- Ικανοποιητικό combat
- Δυνατό gore
- Υποστηρίζει Co-Op
- Ποικιλία αποστολών

Αρνητικά:
- Πολύ επαναλαμβανόμενο
- Άπλες αποστολές
- Σύντομο για την τιμή του
- Μέτρια ηθοποιία φωνής

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 6.8
Gameplay: 8
Σενάριο: 7
Αντοχή: 6
Γενικά: 7.1

Άπειρο splatter, αλλά, μία προβλέψιμη και απλή ιστορία.

Μιχάλης Τσακίρογλου

NEWS   VIEW ALL

UK Game Charts Top 10: 17-22/4/23 - Dead Island 2

Την εβδομάδα που μας πέρασε το Dead Island 2 ήταν στην πρώτη θέση στο Top 10 στη Μεγάλη Βρετανία και το Minecraft Legends δεύτερο. Δείτε αναλυτικά το Top 10:1) Dead Island 22) Minecraft Legends3) Adv...
Posted (24 Apr 2023)

Dead Island 2 gameplay videos

[Αρχική δημοσίευση: 2/3/23] Η Techland παρουσίασε ένα εκτενές gameplay video για το Dead Island 2. Το βίντεο είναι γεμάτο απίστευτες σκηνές splatter καθώς τα ζόμπι κυριολεκτικά διαμελίζονται και το...
Posted (17 Apr 2023)

Dead Island 2: Οι απαιτήσεις στα PC

Η Dambuster Studios και η Deep Silver ανακοίνωσαν τις απαιτήσεις του Dead Island 2 στα PC. Το παιχνίδι ζητάει 10GB RAM minimum, ενώ στις Ultra απαιτήσεις για 4K ανάλυση θα χρειαστείτε...μία RTX 309...
Posted (11 Apr 2023)

Dead Island 2

[Αρχική δημοσίευση: 10/6/14] Η Deep Silver ανακοίνωσε στην press conference της Sony την κυκλοφορία του Dead Island 2, το οποίο θα έχει αποκλειστικό περιεχόμενο στην next-gen κονσόλα της Sony. ...
Posted (23 Mar 2023)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.1
7.8 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure
Developer: Deep Silver Dambuster Studios
Publisher: Deep Silver
Διάθεση: Deep Silver
Players: 1, 2-4 Co-Op
Requirements: 10 GB RAM, AMD FX-9590 ή Intel Core i7-7700HQ, Radeon R9 390X (8192 VRAM) ή GeForce GTX 1060 (6144 VRAM), Χώρος στο δίσκο 70 GB, Λειτουργικό Σύστημα Windows 10 ή νεότερη
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 21/4/2023
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification