Sonic Origins

Hot
Speedrun is the default mode.

Speedrun is the default mode.

Speedrun is the default mode.

Οι περιπέτειες του Sonic και της παρέας του έχουν καταφέρει να κερδίσουν το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων, gamers και μη. Φυσικά, στην αρχή η εν λόγω σειρά απευθυνόταν σε gamers, ωστόσο με τις πρόσφατες ταινίες του Sonic είδαμε ότι ο μπλε σκαντζόχοιρος έχει τεράστια απήχηση. Οι δύο ταινίες του Sonic έχουν καταφέρει να σπάσουν ρεκόρ στα box office και αποτέλεσαν τεράστιες εμπορικές επιτυχίες για την SEGA. Η τεράστια αυτή απήχηση έδωσε νέα πνοή στο δημοφιλές franchise και ξανά κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων. Εκτός αυτού, η σειρά Sonic πρόσφατα γιόρτασε τα 31 γενέθλιά της.

sonic origins 1

Η SEGA αποφάσισε να δημιουργήσει μια συλλογή με τα κλασικά εμβληματικά Sonic games για να γιορτάσει τα γενέθλια της σειράς, αλλά και να δώσει στους νέους fans της σειράς την ευκαιρία να απολαύσουν τα games αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις σύγχρονες κονσόλες. Το Sonic Origins περιλαμβάνει remasters των Sonic the Hedgehog (1991), Sonic the Hedgehog 2 (1992), Sonic CD (1993) και Sonic the Hedgehog 3 & Knuckles.

Ατελείωτο κυνήγι
Μιας και το Sonic Origins πρόκειται για συλλογή από games και όχι κάποιο νέο παιχνίδι, η ιστορία του είναι αυτή των τεσσάρων κλασικών games που περιλαμβάνει. Βέβαια, το Sonic Origins έχει ένα νέο story mode που πρακτικά κάνει τα τέσσερα games να φαίνονται σαν μια περιπέτεια, όμως δεν υπάρχουν κάποιες αλλαγές στις κλασικές ιστορίες. Στο Sonic the Hedgehog, ο Sonic προσπαθεί να σταματήσει τον Dr. Robotnik από το να συλλέξει τα έξι Chaos Emeralds και να χρησιμοποιήσει την δύναμή τους. Παράλληλα, ο Sonic προσπαθεί να απελευθερώσει τα αθώα ζώα που έχει φυλακίσει ο Dr. Robotnik στην απόπειρά του να χρησιμοποιήσει την δύναμη των Chaos Emeralds.

Στο Sonic the Hedgehog 2, ο Sonic προσπαθεί ξανά να σταματήσει τον Dr. Robotnik από το να χρησιμοποιήσει τα Chaos Emeralds για να τροφοδοτήσει τον διαστημικό του σταθμό. Όμως, σε αυτή την περιπέτεια ο Sonic δεν είναι μόνος, καθώς θα έχει τον Tails για παρέα, ο οποίος κάνει την πρώτη του εμφάνιση.

Στο Sonic CD, το οποίο λαμβάνει χώρα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου παιχνιδιού, ο Sonic έρχεται αντιμέτωπος με τον μεταλλικό του εαυτό, ο οποίος είναι εφεύρεση του Dr. Robotnik και προσπαθεί να σώσει την Amy από τον Metal Sonic. Παράλληλα, ο Dr. Robotnik έχει δέσει στην Γη έναν ιπτάμενο πλανήτη που εμφανίζεται μια φορά τον χρόνο και χρησιμοποιώντας τα Time Stones προσπαθεί να μετατρέψει τον Little Planet σε ένα τεράστιο οχηρό για τα ρομπότ του.

sonic origins 2

Τέλος, στο Sonic the Hedgehog 3 & Knuckles, το οποίο λαμβάνει χώρα ακριβώς μετά τα γεγονότα του Sonic the Hedgehog 2, οι Sonic και Tails έρχονται αντιμέτωποι με τον Knuckles. Ο Knuckles είναι ο προστάτης του Master Emerald και ο Dr. Robotnik καταφέρνει να τον πείσει ότι ο Sonic προσπαθεί να του κλέψει το Master Emerald και έτσι ο Knuckles κλέβει τα Emeralds που είχε συγκεντρώσει ο Sonic μέχρι στιγμής. Όσο ο Knuckles έρχεται αντιμέτωπος με τον Sonic, ο Dr. Robotnik επισκευάζει το Death Egg του προκειμένου να το θέσει ξανά σε τροχιά.

Gotta go fast
Το gameplay του Sonic Origins θα είναι γνώριμο σε όποιον έχει παίξει έστω και μια φορά οποιοδήποτε 2D Sonic. Κάθε παιχνίδι μπορεί να έχει λίγο διαφορετικά mechanics, κυρίως για το spin, όμως η βασική συνταγή παραμένει η ίδια εδώ και χρόνια. Μπορείτε να κινείστε δεξιά αριστερά, να πηδάτε και να κάνετε spin ώστε να νικήσετε τους εχθρούς σας. Φυσικά, στόχος σας είναι να τελειώσετε την πίστα και να νικήσετε όποιο boss στέκεται στον δρόμο σας. Πλην μερικών νέων προσθηκών, στο Sonic Origins εμφανίζονται τα ίδια levels με τα αρχικά Sonic games.

sonic origins 3

To Sonic Origins σας δίνει την επιλογή να παίξετε τα τέσσερα games είτε σε 16:9 ή το original 4:3 ratio. Εκτός από αυτό, υπάρχουν κάποια νέα modes όπως το boss rush, το mirror mode και το mission mode το οποίο περιέχει διάφορες προκλήσεις. Φυσικά, η πιο σημαντική προσθήκη ίσως να είναι το story mode το οποίο σας επιτρέπει να παίξετε όλα τα τέσσερα games σαν μια ιστορία και ενδιάμεσα από τις περιπέτειες περιλαμβάνει κάποια πραγματικά πολύ όμορφα cutscenes.

Κλασικό platforming στις νέες κονσόλες.

Σε αντίθεση με τα αρχικά games, στα remasters μπορείτε να χειρίζεστε και άλλους χαρακτήρες εκτός του Sonic σε κάθε παιχνίδι, καθώς και θα μπορείτε να παίξετε και co-op. Οι πίστες παραμένουν οι ίδιες, όμως ο κάθε χαρακτήρας έχει ξεχωριστές ικανότητες κάτι που μπορεί να κάνει το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό. Για παράδειγμα, ο Tails μπορεί να χρησιμοποιεί την ουρά του για να πετάει, έτσι μπορείτε να φτάσετε σε σημεία που προηγουμένως να μην μπορούσατε. Υπάρχει αρκετή ποικιλία όσον αφορά τις διάφορες περιοχές και τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσετε, όμως δεν εισάγει κάποια συνταρακτική αλλαγή στην κλασική σειρά.

Το κάθε παιχνίδι δεν διαρκεί και πολύ, φυσικά αυτό εξαρτάται και από τα skills σας. Συνολικά για να τερματίσετε την συλλογή, ή το story mode, θα χρειαστείτε κάπου στις 8-10 ώρες. Αν επιλέξετε να ασχοληθείτε με τα boss rush και mission mode τότε μπορείτε να ξεζουμίσετε λίγο ακόμα content από την συλλογή.

Retro νοσταλγία
Το Sonic Origins χρησιμοποιεί το Retro Engine κάτι που του δίνει το κλασικά look που είχαν τα αρχικά Sonic games. Οι διαφορές στα γραφικά είναι ελάχιστες φυσικά. Μιας και πρόκειται για remasters η πιο σημαντική διαφορά είναι ίσως η καλύτερη ανάλυση και το widescreen aspect ratio ώστε να φαίνεται πιο ωραία στις σύγχρονες οθόνες. Ακόμα, αυτή η αναβάθμιση στα γραφικά φαίνεται πιο έντονα σε συγκεκριμένα mini-games, ενώ στις κανονικές πίστες είναι ανεπαίσθητη. Κατά τα άλλα, τα περιβάλλοντα παρέμειναν τα ίδια. Αυτό δίνει την δυνατότητα στους νέους fans να νιώσουν την ζεστασιά του Green Hill Zone, όμως δεν προσφέρει κάτι καινούργιο σε κάποιον που το είχε παίξει πάλι στο παρελθόν.

Ήχοι παρελθόντος
Το Sonic Origins έχει ακριβώς τα ίδια soundtrack που είχαν τα αρχικά games, πλην του Sonic 3. Το soundtrack του Sonic 3 στο Sonic Origins έχει αλλάξει λόγω κάποιων ζητημάτων που προέκυψαν με τα δικαιώματα του αρχικού soundtrack στο οποίο είχε εργαστεί ο Michael Jackson. Το νέο soundtrack του Sonic 3 έχει παραλλαγές από μουσικά κομμάτια του αρχικού, τις οποίες επιμελήθηκε ο Jun Senoue, ο οποίος έχει συνθέσει μουσική για αρκετά Sonic games.

sonic origins 4

Το Sonic Origins, όπως και τα αρχικά, δεν έχει κάποιο voice acting, όμως το εξαιρετικό soundtrack καταφέρνει να καλύψει το μουσικό επίπεδο. Μπορεί κάποιος εύκολα με κλειστά μάτια να καταλάβει σε ποια περιοχή βρίσκεται απλά και μόνο από το μουσικό κομμάτι.

Τα έχει όλα και συμφέρει…ή μήπως όχι;
Το Sonic Origins είναι η μόνη επιλογή κάποιου να παίξει τα τέσσερα πρώτα Sonic games σε σύγχρονες κονσόλες με καλύτερη ανάλυση, όμως απευθύνεται κυρίως σε όσους τα παίζουν για πρώτη φορά. Εκτός από ένα-δύο νέα modes, το Sonic Origins δεν προσφέρει και κάτι καινούργιο σε παίκτες που είχαν παίξει τα αρχικά games. Παρά τις λίγες αλλαγές που φέρνει σε παιχνίδια κοντά 30 ετών, το Sonic Origins κοστίζει 40 ευρώ. Αναλογιζόμενοι την διάρκεια της συλλογής, η οποία είναι κάπου στις 8-10 ώρες, τις μικρές οπτικές αναβαθμίσεις και το γεγονός ότι τα games αυτά κυκλοφόρησαν το 1991-1994, η υψηλή αυτή τιμή δεν δικαιολογείται.

Θετικά:
- Όμορφο soundtrack
- Κλασικό platforming
- Περισσότεροι playable χαρακτήρες και modes

Αρνητικά:
- Υψηλή τιμή
- Λίγες αναβαθμίσεις, κυρίως στον οπτικό τομέα
- Κάποια bugs

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 7.5
Σενάριο: 5
Αντοχή: 8
Γενικά: 7.5

Μια συλλογή τεσσάρων εμβληματικών retro games που φέρνει λίγες αναβαθμίσεις στο gameplay και πολλές στην τιμή.

Σταμάτης Καράμπογας

NEWS   VIEW ALL

Sonic Origins gameplay video

Στο gameplay video του Sonic Origins η Sega παρουσίασε τα modes του παιχνιδιού. Στο βίντεο γίνεται σύγκριση γραφικών ανάμεσα στις εκδόσεις. Θα υπάρχει Classic mode, για να παίξετε τις αρχικές εκδόσει...
Posted (19 Jun 2022)

Sonic Origins

[Αρχική Δημοσίευση: 28/5/21] Κατά την διάρκεια του Sonic Central Broadcast της Sega, το οποίο διεξήχθη με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών από την δημιουργία του Sonic, η Ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε μ...
Posted (20 Apr 2022)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 Markantonian (Level 8) 12/07/2022 23:17
Θυμάμαι μία φορά και έναν καιρό, στην μακρινή δύση παλιά στο Τέξας είχα παίξει το Sonic R στο Sega Saturn. Αγαπημένο. Ο Sonic είναι ένας από τους αγαπημένους μου ήρωες και επίσης λάτρευα την σειρά κινουμένων σχεδίων την δεκαετία του '90 που βλέπαμε μικροί στον κατάπτυστο πλέον ΑΝΤ1. Τότε βέβαια ήταν το καλύτερο κανάλι με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥΣ τίτλους όπως Dragonball, Power Rangers, Sailor Moon, Κόναν ο Βάρβαρος κ. α. Όλα χάλασαν για το κανάλι όταν σταμάτησαν τα παιδικά... Το ίδιο και για τα περισσότερα κανάλια...

#2 +2 Stephen King (Level 10) 13/07/2022 01:23
Ότι καλύτερο! Thanks Σταμάτη για τις αναμνήσεις. :-)
Προσωπικά τα έπαιξα όταν βγήκαν οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πάρω την συλλογή.
Οι νεότεροι αξίζει όμως για να δουν την θρυλική μασκότ της Sega και την παρέα της.
Score 7.5
7 User Score
(6 votes )
User Reviews 0
Genre: Platform
Developer: Sonic Team
Publisher: SEGA
Διάθεση: Zegetron (210 6856000)
Players: 1-2
Requirements: 6GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5-2400 ή AMD FX-8350, Λειτουργικό σύστημα Windows 10 64-bit, Κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 750 ή Radeon HD 7790, Χώρος στο σκληρό δίσκο 3.5GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 23/6/22
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Diablo IV   (8.5)
2.
Final Fantasy XVI   (8.5)
5.
6.
Hogwarts Legacy   (0.5)
7.
eFootball 2023   (5.0)
8.
10.
Notification