F1 2020

Hot
Από απλά outsiders απόλυτοι κυρίαρχοι.

Από απλά outsiders απόλυτοι κυρίαρχοι.

Από απλά outsiders απόλυτοι κυρίαρχοι.

Σε μια χρονιά που η υπομονή των φιλάθλων δοκιμάστηκε από την διακοπή όλων των πρωταθλημάτων αλλά και την απαγόρευση κατ’ ιδίαν παρακολούθησης μετά την επανεκκίνησή τους, η μόνη διέξοδος για να γεμίσει το κενό είναι το να παίξει κανείς ο ίδιος. Όταν δε το εν προκειμένω άθλημα είναι τόσο περίπλοκο και απαιτητικό που μόνο είκοσι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο καταφέρνουν να εξασφαλίζουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε αυτό, περνάμε στο μονοπάτι των προσομοιώσεων. Δεν θα μπορούσε όμως ένα τόσο αποκλειστικό άθλημα να μην έχει και αποκλειστικότητα στα βιντεοπαιχνίδια του. Η Codemasters λοιπόν είναι η εταιρεία που για μια ακόμα χρονιά ανέλαβε να φέρει τον εθιστικό, φρενήρη κόσμο της Formula στις οθόνες και τα χειριστήρια ή πληκτρολόγιά σας. Το F1 2020 κυκλοφόρησε στις 10 Ιουλίου για όλα τα formats.

f1 2020 1

Μια παράλληλη πραγματικότητα
Ο κόσμος των gaming, πέραν των ακυρώσεων ορισμένων πρωταθλημάτων eSports ή της διεξαγωγής τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά, και κάποιον καθυστερήσεων σε κυκλοφορίες, ελάχιστα έχει επηρεαστεί από την φετινή πανδημία. Έχοντας ξεκινήσει την ανάπτυξη πριν τα γεγονότα που άλλαξαν τον ρου του πρωταθλήματος προκαλώντας αναβολές, ακυρώσεις, και μετατροπές στο πρόγραμμα και τις πίστες που θα συμμετείχαν φέτος, το F1 2020 περιλαμβάνει και τους 22 (αριθμό ρεκόρ για τη Formula 1) αγώνες που θα πραγματοποιούνταν κανονικά. Αυτό σημαίνει πώς θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε τις μάχες ρόδα με ρόδα σε καταστάσεις που δεν θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε από την τηλεόρασή σας.

Στον αντίποδα, παρά την ευκαιρία να δείτε πώς θα ήταν ένας αγώνας στο Hanoi ή το Zandvoort, που θα ήταν νέες πίστες για το φετινό πρωτάθλημα, δεν θα καταφέρετε να τρέξετε στους δρόμους του Mugello ή του Algarve, που προστέθηκαν ανάμεσα σε άλλα στην καταπληκτική υπερπροσπάθεια των διοργανωτών να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου αμείωτο. Αυτό δημιουργεί ένα κενό συνοχής ανάμεσα στο εικονικό και το πραγματικό πρωτάθλημα, που καταλήγει σε ορισμένες περιπτώσεις να χαλάει την ψευδαίσθηση της ενεργής συμμετοχής σε ένα άθλημα που είναι από πολύ δύσκολο εώς αδύνατο να πάρει κανείς μέρος στην κανονική του ζωή.

f1 2020 2

Μην «φτιάχνεις» ό,τι δεν είναι χαλασμένο
Αποφεύγοντας τα επικίνδυνα στοιχήματα, η Codemasters κρατάει σταθερή τη συνταγή των F1 games που τόσα χρόνια αναπτύσσει. Προς υπεράσπισή της, το ίδιο το άθλημα δεν μεταλλάσσεται σε βαθμό που να σηκώνει πολλές αλλαγές στο gameplay, τα γραφικά, ή τον ήχο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το F1 2020 αποτελεί ένα ανακυκλωμένο F1 2019 με καινούριο εξώφυλλο. Μικρές, αλλά κύριες, βελτιώσεις κάνουν τον νέο τίτλο πιο ενδιαφέρων και καθηλωτικό από ποτέ.

Κάνοντας τα όνειρά σας πραγματικότητα
Είναι πλέον τυπικό σε ένα παιχνίδι που αποτελεί προσομοίωση ενός αθλήματος στο οποίο ο μέσος χρήστης δεν θα έχει τη δυνατότητα ποτέ να συμμετάσχει, να παρέχει κάποιου είδους career mode, όπου ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να αναλάβει το ρόλο ενός αθλητή και να βιώσει ολόκληρη την εμπειρία από την άνεση του σπιτιού του. Έτσι και για τη σειρά παιχνιδιών της F1, το Driver Career αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε τίτλου, δίνοντάς σας την ευκαιρία να υπογράψετε σε μία από τις 10 ομάδες και να οδηγήσετε με αυτήν, έχοντας για συμπαίκτες όπως ο Hamilton ή ο Verstappen και συναγωνιζόμενοι όλους τους υπόλοιπους οδηγούς που γνωρίζετε και αγαπάτε ή μισείτε. Οι αγώνες δεν είναι ποτέ βαρετοί, καθώς, όπως και στην πραγματική Formula, κάποιο ατύχημα που θα προκαλέσει την έξοδο του safety car ή μια αλλαγή ελαστικών τη λάθος στιγμή μπορεί να σας στοιχίσει την νίκη. Ταυτόχρονα, είσαστε υπεύθυνοι για όλα τα κομμάτια ενός Grand Prix, που περιλαμβάνουν τις προπονήσεις και τα προκριματικά.

Σπάζοντας την μονοτονία της οδήγησης, καλείστε να καθοδηγήσετε την ομάδα στο σε ποιους τομείς του μονοθέσιου να επενδύσει κυνηγώντας βελτιώσεις, αλλά και να διαχειριστείτε τις διαπραγματεύσεις για νέα συμβόλαια με την ίδια, ή κάποια άλλη ομάδα που θα σας δελεάσει περισσότερο. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε πως ενώ από προηγούμενες χρονιές σας δινόταν η ευκαιρία να παίξετε μερικούς αγώνες στη Formula 2 πριν δεχτείτε τις πρώτες σας προσφορές για να ανεβείτε κατηγορία, για πρώτη φορά με το F1 2020 έχετε τη δυνατότητα να παίξετε μια ολόκληρη χρονιά στην δεύτερη κατηγορία, αυξάνοντας ουσιαστικά το χρόνο ζωής του παιχνιδιού από 10 σεζόν που επιτρέπονται στο Driver Career στις 11.

f1 2020 3

Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας. ΟΛΗ την κατάσταση.
Η ειδοποιός διαφορά όμως, και αυτό που κάνει το F1 2020 να ξεχωρίζει από τους προκατόχους του, είναι η ύπαρξη του My Team. Για πρώτη φορά στα χρονικά των παιχνιδιών Formula 1, έχετε την επιλογή αντί να οδηγήσετε για κάποιον άλλο, να γίνετε η 11η ομάδα στην άσφαλτο, και ως άλλος Bruce McLaren, να χτίσετε μια ομάδα γύρω σας οδηγώντας την (μεταφορικά και κυρίως κυριολεκτικά) στην κορυφή!

Ξεκινάτε ορίζοντας το όνομα της καινούριας σας ομάδας, τα χρώματά της, την εμφάνιση του αυτοκινήτου και των οδηγών, καθώς και του εμβλήματός της. Δυστυχώς οι επιλογές δεν έχουν όσο μεγάλη ποικιλία θα έπρεπε να έχει ένα παιχνίδι που φέρει το έτος 2020 στο όνομα του, αλλά ο συνδυασμός των διαθέσιμων επιλογών με την πολύ πιο ελεύθερη επιλογή επιμέρους χρωμάτων θα σας δώσει τη δυνατότητα να καταλήξετε σε ένα αρκετά προσωποποιημένο αποτέλεσμα που να σας ταιριάζει. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε τον βασικό χορηγό σας, που είναι εκείνος που θα σας δώσει τα αρχικά χρήματα αλλά και τις μεγαλύτερες αμοιβές εφόσον πετυχαίνετε τον ετήσιο στόχο του. Θα πρέπει να ζυγίσετε προσεκτικά τις δυνατότητές σας και να επιλέξετε μια εταιρεία που να σας δίνει αρκετά χρήματα αλλά να μην ζητάει το ακατόρθωτο από τη νεοσύστατη και εξ ορισμού αδύνατης απέναντι στον ανταγωνισμό ομάδα σας. Τέλος, χρησιμοποιώντας τα χρήματα του χορηγού μπορείτε να επιλέξετε κινητήρα και οδηγό-συμπαίκτη για να ολοκληρωθεί η δυάδα, ακολουθώντας πάλι το γνώμονα της ισορροπίας, καθώς αν πάρετε πολύ ακριβό κινητήρα θα αναγκαστείτε να υπογράψετε με αδύναμο οδηγό και αντίστροφα.

f1 2020 4

Στην καθημερινότητά σας μέσα στη σεζόν, θα πρέπει να αφιερώνετε χρόνο στο να αποφασίσετε πώς θα επενδύσετε τους περιορισμένους σας πόρους στην πληθώρα των διαθέσιμων επιλογών. Ομοίως με το Driver Career, θα πρέπει να καθοδηγήσετε την ανάπτυξη του μονοθέσιου, επιπλέον όμως θα πρέπει να αποφασίσετε σε ποια τμήματα θα αναβαθμίσετε τις εγκαταστάσεις ξεκλειδώνοντας bonus που θα βοηθήσουν στην ταχύτερη βελτίωση του αντίστοιχου τομέα ανάμεσα στη μηχανή, το αεροδυναμικό πακέτο, το αμάξωμα, και την αντοχή των επιμέρους εξαρτημάτων στο χρόνο και τις έντονες συνθήκες που υποβάλλονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Ταυτόχρονα, έχετε την επιλογή να επενδύσετε στον συμπαίκτη σας και τις ικανότητες του, αλλά και το κομμάτι της «γραμματειακής υποστήριξης» της εταιρείας, βελτιώνοντας τη σχέση σας με τα media και τους χορηγούς.

Μιλώντας για τα media, σαν οδηγός αλλά και σαν ιδιοκτήτης θα καλείστε να δώσετε συνεντεύξεις είτε μετά από αγώνες είτε σε ορισμένες στιγμές κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι απαντήσεις σας επηρεάζουν την αντίληψη που έχει για εσάς και την ομάδα σας ο κόσμος (εξασφαλίζοντας μεγαλύτερα κέρδη από χορηγούς και προκαλώντας το ενδιαφέρον άλλων οδηγών), αλλά και το ηθικό των εργαζομένων στα τμήματα που αναφέραμε προηγουμένως (πράγμα που επηρεάζει την ταχύτητα και την ακρίβεια τους στην ανάπτυξη των αναβαθμίσεων). Τέλος, σε τακτά χρονικά διαστήματα οι δημοσιογράφοι θα σας ρωτούν ποιον οδηγό θεωρείτε αντίπαλό σας, και η απάντησή σας θα προκαλεί μια «έχθρα» με τον συγκεκριμένο οδηγό, δίνοντας και στους δυο σας την ευκαιρία να μαζέψετε πόντους ανάλογα με τις επιδόσεις σας, στέφοντας νικητή όποιον φτάσει πρώτος στους 30 ή έχει τους περισσότερους πόντους μετά από έξι αγώνες. Αν κερδίσετε, θα πάρετε ένα καλό bonus στην αντίληψη του κόσμου, όμως αν χάσετε ο κόσμος θα απογοητευτεί από εσάς, συνεπώς πρέπει να διαλέγετε ρεαλιστικούς αντιπάλους αν θέλετε να έχετε καλές πιθανότητες.

f1 2020 5

Εκτός από τον βασικό χορηγό, όσο βελτιώνεται η δημοτικότητα της ομάδας θα έχετε την δυνατότητα να υπογράψετε μέχρι τέσσερις μικρότερους χορηγούς που θα σας δίνουν κάποια χρήματα μπροστά αλλά και εβδομαδιαίους στόχους για να ενισχύσετε το εισόδημά σας. Η διάρκεια κάθε συμβολαίου είναι διαφορετική αλλά το παιχνίδι θα σας ειδοποιεί όταν κάποιο λήγει. Παράλληλα, ανά πάσα στιγμή θα μπορείτε να κάνετε κινήσεις στην αγορά οδηγών (χωρίς δηλαδή προκαθορισμένες μεταγραφικές περιόδους) όμως τα συμβόλαια διαρκούν για το μισό πρωτάθλημα. Θα πρέπει λοιπόν κάθε 11 περίπου αγώνες να ανανεώνετε το συμβόλαιο του συμπαίκτη σας ή να τον αντικαθιστάτε με κάποιον καλύτερο ή οικονομικότερο, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Η διαδικασία σύναψης συμβολαίου είναι αρκετά απλοϊκή, δίνοντας σας τη επιλογή να προσεγγίσετε μέχρι τρεις οδηγούς την ημέρα και κάνοντας σε καθένα μια προσφορά εφόσον καλύπτετε τις απαιτήσεις του και δεχτεί να μιλήσει μαζί σας.

Υπάρχει λόγος που οι οδηγοί είναι μόνο 20 παγκοσμίως και, ως σωστή προσομοίωση, θα χρειαστεί κόπος για να γίνετε ένας από αυτούς

Ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια
Η επιστροφή του split-screen μετά από σχεδόν μια δεκαετία σημαίνει πως θα έχετε τη δυνατότητα να παίξετε με τους φίλους, τους γονείς, τα παιδιά σας, ή το μικρό αδερφάκι σας. Όλοι αυτοί όμως έχουν διαφορετικές ικανότητες και επιδόσεις από εσάς στο παιχνίδι. Θα καταφέρουν να παίξουν και να διασκεδάσουν ή θα πηγαίνουν…τοίχο τοίχο; Μην ανησυχείτε! Η Codemasters για πρώτη φορά περιλαμβάνει το επίπεδο «Casual» στο χειρισμό, κάνοντας την οδήγηση παιχνιδάκι ακόμα και για κάποιον εντελώς αμύητο στον κόσμο της Formula 1. Φυσικά, όσο βελτιώνεστε, θα μπορείτε να περάσετε στο «Standard» που σας δίνει τον απόλυτο έλεγχο στο ποια συστήματα υποβοήθησης θέλετε ενεργά και ποια όχι. Όσα περισσότερα απενεργοποιείτε, τόσο καλύτερο έλεγχο θα έχετε πάνω στο αυτοκίνητο και τόσο καλύτερη απόδοση θα μπορείτε να πετύχετε.

Κλείνοντας τα συστήματα υποβοήθησης θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε και πόσο περίπλοκη είναι η οδήγηση ενός μονοθέσιου. Αν νομίζατε ότι σβήνουν τα φώτα, πατάτε γκάζι, και απλά στρίβετε δεξιά αριστερά μέχρι την καρό σημαία, είσαστε γελασμένοι. Πέρα από το γεγονός ότι τα ελαστικά δεν αντέχουν τις ταχύτητες των 325χλμ/ώρα σε συνδυασμό με το φρενάρισμα που ακολουθεί για τις σχεδόν δυο ώρες που διαρκεί ένα Grand Prix και θα χρειαστεί να τα αλλάξετε μία ή περισσότερες φορές, τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν ηλεκτρονικά συστήματα όπως το ERS και το DRS τα οποία θα πρέπει να έχετε στο νου σας και να ανοιγοκλείνετε τις κατάλληλες στιγμές για να πετύχετε τον τέλειο γύρο. Ταυτόχρονα, καθώς ο ανεφοδιασμός καυσίμου κατά τη διάρκεια των pit stops απαγορεύεται από τους κανονισμούς της Formula 1, θα πρέπει να ελέγχετε την κατανάλωση ώστε να έχετε την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο ελαφρύτερο και συνεπώς ταχύτερο αμάξι, και το να σας σβήσει η μηχανή πριν φτάσετε στον τερματισμό. Δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι ένας ολοκληρωμένος προσομοιωτής χωρίς να σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε όλες τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου όσον αφορά την αεροδυναμική στάση, το διαφορικό, και την συμπεριφορά των φρένων.

f1 2020 6

Αν όλα αυτά σας φαίνονται βουνό, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το παιχνίδι σας δίνει τη δυνατότητα να τα αυτοματοποιήσετε πλήρως, και να αναλάβετε μόνο να σταματήσετε για αλλαγή ελαστικών όταν σας το ζητήσει η ομάδα σας μέσα από το σύστημα ραδιοεπικοινωνίας. Σαν επιπλέον αλατοπίπερο θα παραμείνουν οι πιθανές συγκρούσεις με άλλα αυτοκίνητα ή τα προστατευτικά κιγκλιδώματα γύρω από την πίστα, καθώς και άλλων οδηγών μεταξύ τους. Τέτοια περιστατικά είναι λίγο σπάνια σε σχέση με τους αγώνες που θα δείτε στην τηλεόραση, στερώντας από τον παίκτη την ευκαιρία να νικήσει με στρατηγικά pit stop αμέσως μετά από ένα ατύχημα. Αν βέβαια είστε εσείς που χτυπήσατε, θα χαρείτε να μάθετε ότι σε όλα τα single player modes του παιχνιδιού υπάρχει διαθέσιμη η λειτουργία flashback, που σας επιτρέπει να ταξιδέψετε μερικά δευτερόλεπτα πίσω στο χρόνο για να διορθώσετε το λάθος σας. Την πρώτη φορά που θα προσπαθήσετε να στείλετε κάποια οδηγία στην ομάδα σας παίρνοντας τα μάτια από το δρόμο τον οποίο διασχίζετε με 325χλμ/ώρα θα καταλάβετε πόσο χρήσιμο είναι το flashback.

Κάνοντας τους φίλους σας ρεζίλι στην άσφαλτο
Αναπόσπαστο κομμάτι κάθε παιχνιδιού στην εποχή του ίντερνετ αποτελεί η δυνατότητα του να παίξετε ενάντια σε άλλους χρήστες, γνωστούς και άγνωστους, κυνηγώντας τη νίκη και το αίσθημα υπεροχής που τη συνοδεύει. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει και από το F1 2020. Πέρα από το split-screen που αναφέρθηκε παραπάνω, το παιχνίδι έχει τέσσερα βασικά modes στο multiplayer. Καταρχάς υπάρχει ένα event που αποτελείται από έναν αγώνα και το οποίο αλλάζει κάθε μερικές μέρες, όπου μπορείτε να ανταγωνιστείτε παίκτες από όλο τον κόσμο για την καλύτερη απόδοση στη συγκεκριμένη πίστα. Στη συνέχεια έχουμε τα κλασικά ranked (όπου μέσω matchmaking κάνετε αγώνες με άλλους παίκτες του ίδιου επιπέδου και κερδίζετε ή χάνετε επίπεδο ανάλογα με την απόδοσή σας) και unranked (όπου οι χρήστες δημιουργούν lobbies που αποτελούνται από έναν ή περισσότερους αγώνες και οδηγούν για την πλάκα τους) modes, ενώ τέλος υπάρχουν τα leagues, όπου παίκτες καλούνται να συμμετέχουν σε μια σειρά αγώνων και να μαζέψουν πόντους όπως θα έκαναν σε ένα πρωτάθλημα. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένες μέρες και ώρες που θα διεξάγονται οι αγώνες ενός league, ώστε να δώσετε ένα πιο επίσημο ύφος στο πρωτάθλημά σας.

f1 2020 7

Η Codemasters έχει κάνει καταπληκτική δουλειά για να εξασφαλίσει πολύ χαμηλό εώς αμελητέο lag κατά τη διάρκεια των αγώνων. Παρόλα αυτά, το να καταφέρετε να βρείτε unranked lobby με κόσμο που θέλει όντως να παίξει χωρίς χαζομάρες είναι λίγο τζόκερ, οπότε αν δεν σας αρέσει ο υψηλός ανταγωνισμός του ranked θα πρέπει να αρκεστείτε στο να παίζετε με τους φίλους σας, είτε περιστασιακά, είτε σε κάποιο league. Μοναδικό παράπονο η έλλειψη κάποιου είδους career mode για dedicated φίλους που θέλουν να παίζουν ολόκληρα πρωταθλήματα, είτε ανταγωνιστικά είτε συνεργατικά. Σίγουρα το My Team με κάθε χρήστη να χειρίζεται άλλη ομάδα θα ήταν περίπλοκο στην υλοποίηση, αλλά το Driver Career που είναι αρκετά πιο απλοϊκό στο εύρος του θα ήταν πολύ απολαυστικό σε multiplayer κατά την άποψη του συντάκτη.

Ένα βήμα μπρος, ένα βήμα πίσω – Μηδέν εις το πηλίκον
Χωρίς κάποιο δραματικό άλμα στην τεχνολογία μεταξύ του περσινού τίτλου και του F1 2020, η Codemasters χρησιμοποίησε την ίδια μηχανή γραφικών, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές. Τα μονοθέσια και οι οδηγοί, που είναι βεβαίως και τα δύο πρωταγωνιστικά στοιχεία του παιχνιδιού, παρουσιάζουν κάποια βελτίωση στη μορφή και το φωτισμό, όμως οι πίστες σε ορισμένα σημεία έχουν υποστεί ένα κατά τα φαινόμενα αχρείαστο downscaling, κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει (είναι;) ένα reskin του F1 2019.

Ο ήχος των μηχανών συνεχίζει και είναι αρκετά ρεαλιστικός, ακολουθώντας διαφορές αντίστοιχες των πραγματικών κινητήρων από εταιρεία σε εταιρεία. Το voice acting είναι άψογο χρησιμοποιώντας τους δημοσιογράφους που όντως καλύπτουν τους αγώνες, προκαλώντας μια ελαφριά ανατριχίλα ευχαρίστησης όταν ακούτε τις φωνές που αναγνωρίζετε να μιλούν για εσάς και τα επιτεύγματά σας. Ταυτόχρονα, το αναγνωρίσιμο theme της Formula 1 θα συνοδεύει κάθε αγώνα σας, καθώς και το εμβατήριο την ώρα που λούζετε τον κόσμο με σαμπάνιες σε πανηγυρισμό.

f1 2020 8

Κάτι να σας κρατήσει συντροφιά το χειμώνα
Είναι γεγονός πως όλα τα παιχνίδια της σειράς απευθύνονται πρωτίστως σε φιλάθλους της Formula 1. Έτσι και το F1 2020, παρά την αξιέπαινη και επιτυχημένη προσπάθεια του να είναι ο πιο προσιτός τίτλος της σειράς, θα δυσκολευτεί να σας «κρατήσει» αν δεν απολαμβάνετε την εμπειρία του μονοθέσιου. Η προσθήκη του My Team και η δυνατότητα του να πάρετε μια ομάδα που μετά βίας θα βγει προτελευταία στην πρώτη της σεζόν (στα υψηλά επίπεδα δυσκολίας) και να την φτάσετε να κερδίζει απανωτά πρωταθλήματα είναι μια γλυκιά πρόκληση που θα σας πεισμώσει μέχρι να την κατακτήσετε. Στον πυρήνα του όμως το παιχνίδι, παρά τις εξτρά επιλογές, αποφάσεις, και προκλήσεις, παραμένει ένας προσομοιωτής αγώνων Formula 1, που ειδικά φέτος χρησιμοποιήθηκε ανελλιπώς στην καραντίνα από τους ίδιους τους επαγγελματίες οδηγούς σε Twitch και «φιλικά». Συνεπώς, θα ενθουσιάσει τους φιλάθλους που ψάχνουν να συμπληρώσουν την «λειψή» φετινή χρονιά και να γεμίσουν το χειμώνα τους, θα προσηλυτίσει μερικούς καινούριους οπαδούς, αλλά θα φανεί επαναλαμβανόμενο και αχρείαστα πολύπλοκο σε όσους θέλουν απλά να οδηγήσουν λίγο από την άνεση της πολυθρόνας τους.

Θετικά:
- Ρεαλιστική προσομοίωση χειρισμού και αντίδρασης σε φθορές και καιρικά φαινόμενα
- Μεγάλη ποικιλία σε πίστες αλλά και ιστορικά μονοθέσια
- Ασυναγώνιστος συνδυασμός racing και management
- Καταπληκτικά συστήματα υποβοήθησης για νέους παίκτες

Αρνητικά:
- «Ανακυκλωμένο» τεχνικό κομμάτι από τον περσινό τίτλο
- Χαμηλή συχνότητα τυχαίων συμβάντων την ώρα του αγώνα
- Χαμηλή ποιότητα αγώνων και ποικιλίας επιλογών στο multiplayer

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 9
Σενάριο: 9
Αντοχή: 7
Γενικά: 8.4

Η καλύτερη εμπειρία Formula 1 μόλις έγινε καλύτερη, δίνοντάς σας περισσότερο έλεγχο και μεγαλύτερο αίσθημα κατάκτησης από ποτέ.

Γρηγόρης Κοσμίδης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

1 review
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
7.5(1)
To write a review please register or
F1 2020 και τέρμα τα γκάζια με Max Verstappen!
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
7.5
H Codemasters για ακόμη μια χρονιά έφτιαξε ένα game το οποίο είναι ολοκληρωμένο αλλά σίγουρα μπορεί να κάνει κάποιες βελτιώσεις στον κώδικά της για διάφορα θέματα όπως για παράδειγμα το Safety Car που μπορείς να πάρεις ποινή ακόμη και αν φτάσεις πολύ κοντά στον μπροστινό σου σε μια στροφή που είναι πολύ ''κλειστή'' και δεν έχεις άλλη επιλογή. Το F1 2020 προσωπικά μου φάνηκε πολύ εύκολο στα modes που παίζεις με το AI ακόμη και στην maximum δυσκολία του, πόσο μάλλον για έναν παίκτη που παίζει περισσότερο καιρό από εμένα το παιχνίδι. Τα γραφικά είναι άρτια με όλη την σημασία της λέξης. Μου έκανε εντύπωση στις φάτσες των οδηγών που υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες. Το gameplay είναι εύκολο στο να το μάθει κανείς αφού το παιχνίδι από μόνο του σου έχει επιλογές στο να αφαιρείς ή να προσθέτεις διάφορα Assists που σε βοηθάνε. Συμβουλή: Μην επιχειρήσετε να ξεκινήσετε με όλα τα Assists στο Off! Δεν θα βγάλετε ούτε έναν γύρο.

Η εμπειρία μου με το παιχνίδι ήταν ευχάριστη καθώς με έναν φίλο μου περάσαμε πολλές ώρες μαζί σε διάφορα modes. Είτε σε online είτε σε PvP που εκεί υπήρχαν πολλά Rage Quit λόγω των τρακαρισμάτων που είχαμε αλλά η διασκέδαση και η ψυχολογία ήταν στην κορυφή! Οι αγαπημένες μας πίστες είναι αυτή της Αυστρίας (η πιο εύκολη που υπάρχει στο παιχνίδι) και αυτή της Γαλλίας που κάναμε φοβερά fights μιας που η πίστα μας το επέτρεπε και κατά την γνώμη μου είναι σχεδιασμένη για fights. Προσωπική αγαπημένη είναι η πίστα της Monza στην Ιταλία αλλά και αυτή της Σιγκαπούρης καθώς έχει φοβερή ατμόσφαιρα και η αδρεναλίνη είναι στο φουλ λόγω το ότι είναι στενή και δεν υπάρχουν πολλές προσπεράσεις αλλά γίνονται πολλά λάθη που μπορεί να είναι μοιραία και να σε φέρουν σε χαμηλή θέση.

Η νέα προσθήκη του F1 2020 ήταν αυτή του MyTeam που στην ουσία ο παίκτης είναι και ο ιδιοκτήτης της ομάδας και ελέγχει οποιαδήποτε κίνηση επιχειρηματική που βελτιώνει την ομάδα. Αλλά το παράπονο μου είναι ότι το mode είναι offline και όπως είπα νωρίτερα μου είναι πολύ εύκολο με αποτέλεσμα να είναι πολύ εύκολο να παίρνεις πρωταθλήματα (οδηγών γιατί ο αρχικός team-mate είναι από την F2 και συνήθως δεν παίρνει ούτε βαθμό σε ολόκληρη την σεζόν) με αποτέλεσμα να καταντά βαρετό κάποια στιγμή. Ελπίζω στο μέλλον να βγει και ένα παρόμοιo mode σε online με κάποιο τρόπο έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Έχουμε ένα Racing game που σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί και ελπίζω τώρα με την ΕΑ που εξαγόρασε την Codemasters να γίνει ακόμη καλύτερο. Περιμένω πως και πως να δοκιμάσω το νέο F1 2021 αλλά πιο πολύ για την IRL σεζόν της F1 που σίγουρα θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί είχαμε αρκετές μεταγραφές και προσθήκες αλλά και νέους κανονισμούς.

Παρακάτω θα δείτε μερικά Screenshots που έβγαλα μέσα από το παιχνίδι:

To πρώτο είναι το Loading Screen που μπορεί άνετα να μπει σαν Wallpaper οπουδήποτε πράγμα που τρελαίνομαι να βλέπω σε πολλά games. Στο δεύτερο screenshot βλέπεται να είμαι στην Pole - Position με τον Max Verstappen (ο οδηγός που μου αρέσει περισσότερο από την ομάδα που υποστηρίζω). Και στην τρίτη εικόνα με βλέπεται στην είσοδο της τελευταίας στροφής στην Σιγκαπούρη αλλά σε κάποιο online mode.
image
image
image
Report this review Comments (0) | Was this review helpful?

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8.4
8.4 User Score
(5 votes )
User Reviews 7.5
Genre: Racing, Simulation
Developer: Codemasters
Publisher: Codemasters
Διάθεση: Enarxis Dynamic Media (210-9011900)
Players: 1 (2 split-screen, 1-20 online)
Requirements: Λειτουργικό σύστημα: 64 bit Windows 10, Επεξεργαστής: Intel Core i3 2130 / AMD FX 4300, 8 GB RAM, Κάρτα Γραφικών: NVIDIA GT 640 / AMD HD 7750 (Υποστήριξη DirectX11), Χώρος στο σκληρό: 80 GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 10/07/2020
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Prince of Persia   (8.7)
3
Crusader Kings III   (8.6)
4
Grandia II   (8.6)
7
Castlevania   (8.5)
8
F1 2021   (8.4)
10
Monster Train   (8.3)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

Notification