Animal Crossing: New Horizons

Hot
REVIEWED ON Switch  

Δημιουργήστε το ιδανικό νησί σας.

Δημιουργήστε το ιδανικό νησί σας.

Δημιουργήστε το ιδανικό νησί σας.

Μετά από αρκετά χρόνια ραγδαίας ανάπτυξης, η gaming βιομηχανία έχει καλύψει σχεδόν κάθε γούστο στα games. Υπάρχουν games για σκοτωμούς, συγκινητικές ιστορίες, πολέμους, διαστημόπλοια και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Καθώς προχωράμε σε μια βαριά και ταχύρρυθμη καθημερινότητα, πολλοί από εμάς θέλουμε να χαλαρώσουμε και να μην περάσουμε τον χρόνο μας ανταγωνιστικά ή παλεύοντας για την ζωή μας σε κάποιο παιχνίδι με έντονη δράση. Μέσα στα χρόνια έχουν κυκλοφορήσει αρκετά Simulation που μας πάνε πίσω στις ρίζες μας και ζούμε την ζωή του αγρού, αλλά ποτέ δεν προτιμήθηκαν από το ευρύτερο κοινό.

New Horizons 1

Με games όπως τα Harvest Moon και το Stardew Valley, όλο και περισσότεροι gamers, είτε hardcore, είτε casuals, επέλεξαν αυτά ως απόδραση από την καθημερινότητα. Σε αυτά τα δημοφιλή Simulation ανήκει φυσικά και η σειρά Animal Crossing. Με ιστορία που ξεκινάει από το 2001, μέχρι τώρα είχε αρκετό χρόνο να βελτιωθεί και να τελειοποιήσει την συνταγή για ένα υπέροχο και χαλαρωτικό Simulation. Με τον πιο πρόσφατο τίτλο της σειράς να κυκλοφορεί φαινομενικά την καλύτερη στιγμή μέσα στο έτος, μπορεί κάποιος να πει ότι η Nintendo έφτιαξε τον κορωνοϊό (χωρίς παρεξήγηση Bill Gates). Ας δούμε τι προσφέρει το Animal Crossing: New Horizons συγκριτικά με τα πιο “καυτά” Simulation της αγοράς.

Island Designer
Το Animal Crossing: New Horizons σας δίνει την δυνατότητα να μετακομίσετε σε ένα ερημωμένο νησί και να ζήσετε χωρίς καμία ξεγνοιασιά. Πραγματικά δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα που δεν σας αρέσει. Δεν χρειάζεται να προσέχετε την ζωή σας, την ενέργειά σας, δεν χρειάζεται να κοιμάστε, να πίνετε, τίποτα απολύτως. Αυτό το κάνει πιο “χαλαρό” συγκριτικά με άλλα Simulation, όμως μερικές φορές σχεδόν του αφαιρεί το αίσθημα του “σκοπού”, κάτι που προσφέρουν games όπως το Stardew Valley πχ. Το ιδιαίτερο με το New Horizons, είναι ότι δεν υπάρχουν ξεχωριστές ημέρες του παιχνιδιού και ξεχωριστές δικές σας, αλλά συγχρονίζεται με την ημερομηνία και την ώρα του Switch σας. Δηλαδή, αν παίζετε βράδυ, θα είναι και βράδυ στο νησί σας. Αν παίζετε στις 2 Αυγούστου, θα είναι και 2 Αυγούστου στο νησί σας κ.ο.κ.

Αυτό σας δίνει την απόλυτη ελευθερία να παίξετε όσες ώρες θέλετε σε μία μέρα, χωρίς να φοβάστε ότι δεν θα προλάβετε να κάνετε κάτι, ή δε θα προλάβετε κάποιο event, ή να μαζέψετε τα απαραίτητα resources πριν περάσει κάποιος χρόνος, όπως γίνεται στο Stardew Valley. Τα “quests” που θα αναλαμβάνετε στο νησί σας, θα αφορούν συνήθως κατασκευές και θα μπορείτε να ολοκληρώσετε κυριολεκτικά όποτε σας καπνίσει. Δεν σας αναγκάζει κανείς να φτιάξετε την γέφυρα σήμερα ή αύριο, αλλά με την κατασκευή της είναι ο μόνος τρόπος να “ξεκλειδώσετε” και άλλα events. Βασικός μηχανισμός του New Horizons είναι η συλλογή resources και φυσικά το crafting.

Το crafting είναι αρκετά απλό στην κατανόηση και πολύ εύκολο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια DIY συνταγή και τα απαραίτητα resources. Συνταγές βρίσκετε είτε από συμπολίτες σας, είτε τυχαία στο περιβάλλον, είτε κάνοντας κάποια “quest”. Καθώς αναπτύσσετε το νησί σας, θα ξεκλειδώνονται περισσότερες συνταγές και θα μπορείτε σιγά σιγά να κάνετε κυριολεκτικά ότι θέλετε με την εμφάνιση και τη διαρρύθμιση του νησιού σας. Το μεγάλο πλεονέκτημα του New Horizons, είναι το σχεδόν ατελείωτο customization. Μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας, το νησί σας και το avatar σας όπως εσείς θέλετε και να δείξετε τον χαρακτήρα σας.

New Horizons 2

Χωρίς την ανάγκη για επιβίωση, στην αρχή ίσως σας φανεί λίγο βαρετό και αργό, όμως το σύστημα του συγχρονισμού με την ημερομηνία και την ώρα της συσκευής σας, θα σας κάνει να επιστρέφετε στο νησί σας μέρα με την μέρα. Κάθε μέρα που θα μπαίνετε θα βλέπετε κάτι διαφορετικό. Έναν διαφορετικό χαρακτήρα, ένα διαφορετικό quest, ένα διαφορετικό event. Αν είστε από αυτούς που παίζουν πολλές ώρες σε μια καθισιά, τότε δύσκολα θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον, διότι μέσα σε μία ημέρα υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Π.χ αν κάνετε κάποιο θέλημα του (αρχικαπιταλιστή) Nook, τότε, αφού συγκεντρώσετε τα απαραίτητα resources, η κατασκευή θα έχει ολοκληρωθεί την επόμενη ημέρα. Επομένως, αυτό που κάνετε είναι απλά να μαζεύετε συνέχεια resources.

Πίσω από τα ραπανάκια κάνω μπίζνες 

Η συλλογή resources είναι ευχάριστη, χάρη στην μεγάλη ποικιλία των αντικειμένων. Μπορείτε να πιάσετε ψάρια, έντομα, να μαζέψετε φρούτα, να σκάψετε απολιθώματα και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Αυτά μπορείτε να τα πουλάτε στο τοπικό κατάστημα και να συγκεντρώνετε καμπανάκια (το currency του νησιού), ώστε να μπορείτε να αγοράζετε αντικείμενα ή μπορείτε να τα κάνετε (τα resources) δωρεά στο μουσείο του νησιού. Ένα ακόμη currency είναι τα Nook Miles. Αυτά τα κερδίζετε καθώς κάνετε απλές καθημερινές δραστηριότητες. Αν πιάνετε ψάρια κερδίζετε Nook Miles, αν πιάνετε έντομα κερδίζετε Nook Miles, αν συναντήσετε έναν χαρακτήρα κερδίζετε Nook Miles. Σχεδόν με τα πάντα κερδίζετε μερικά Nook Miles τα οποία μπορείτε να εξαργυρώσετε για να αποκτήσετε special αντικείμενα, DIY συνταγές ή αεροπορικά εισιτήρια.

New Horizons 3

Με τα εισιτήρια αυτά μπορείτε είτε να πετάξετε στο νησί κάποιου άλλου, είτε σε ένα random νησί. Αν πάτε σε νησί φίλου σας, μπορείτε να ανταλλάξετε αντικείμενα και να παίξετε διάφορα minigames. Αν πάτε σε random νησί, ίσως πετύχετε κάποιον NPC, που θα μπορείτε να τον πείσετε να μετακομίσει στο νησί σας, είτε θα είστε μόνος σας. Εκεί θα μαζέψετε ότι resources έχει εκείνο το νησί και μετά θα φύγετε. Γενικά το gameplay είναι ομαλό και το pacing ταιριάζει στο ατομικό σας στυλ. Μερικά mechanics που “χαλάνε” λίγο την ομαλότητα είναι η αλλαγή των εργαλείων σας και η απουσία skip σε μερικές στάνταρ συζητήσεις. Ακόμα και το tool ring να έχετε, όταν θέλετε να αλλάξετε εργαλείο ο χαρακτήρας σας σταματάει για λίγο και αυτό χαλάει την ροή. Όσον αφορά το κουμπί skip, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο σε χαρακτήρες όπως ο Blathers που μιλάνε για αιώνες.

Ακόμα, mechanics όπως το ψάρεμα, είναι αρκετά απλά και μετά από κάποιο σημείο δεν προσφέρουν κάποια “ικανοποίηση”. Ενώ άλλα, όπως το χτίσιμο φραχτών (ή γενικότερα της πόλης), είναι λίγο άβολα. Ωστόσο, αυτό που κάνει το New Horizons ένα καλό Simulation, είναι η επιλογή να παίζετε με φίλους σας, τόσο co-op όσο και online, καθώς και ο χαλαρός, διασκεδαστικός και εθιστικός χαρακτήρας του. 

Χαριτωμένα ανθρωπάκια
Το New Horizons προσφέρει πολλά, αυτό που δεν προσφέρει όμως είναι τα υπερ-ρεαλιστικά γραφικά των ΑΑΑ παραγωγών. Αν και θα θέλαμε να δούμε ένα Simulation σε αυτό το στυλ, το στυλ που έχει επιλέξει ο πιο πρόσφατος τίτλος της σειράς Animal Crossing είναι ικανοποιητικό. Είναι χαριτωμένο και δεν περιέχει πολλή “πληροφορία”, επομένως και δεν μας κουράζει. Ούτως η άλλως, το New Horizons θα το παίξετε για να χαλαρώσετε και να κάνετε πράγματα, όχι να παρατηρείτε την παραμικρή λεπτομέρεια.

New Horizons 4

Το περιβάλλον και τα αντικείμενα είναι σε “μονοκόμματα” σχέδια και τα μοντέλα έχουν λίγα πολύγωνα. Το νησί και τα resources έχουν ζωηρά χρώματα και είναι πολύ όμορφα στο μάτι. Όλα τα animations είναι ομαλά και καλοφτιαγμένα, αν και μερικές φορές φαντάζουν λίγο αργά. Αν και δεν θα έπρεπε να αποτελεί θετικό, πλέον τα games που δεν έχουν glitches ή κολλήματα θεωρούνται σπάνια. Έτσι, στην περίπτωση του New Horizons, η συνολική εμπειρία ήταν σαν οδήγηση στην Εγνατία.

Εξωτικές μελωδίες
Το βασικότερο στοιχείο της κατοίκησης ενός ερημωμένου νησιού φυσικά είναι το soundtrack. Φαντάζεστε να πηγαίνατε να μείνετε σε ένα ερημωμένο νησί και να μην είχατε κάποιο καλό soundtrack; Ευτυχώς, ο πιο πρόσφατος τίτλος της σειράς Animal Crossing καταφέρνει να μας βάλει κατευθείαν στο νόημα. Το soundtrack που θα σας συνοδεύει, αν και σε βάθος χρόνου δεν θα παρακολουθείτε και τόσο, είναι άκρως χαλαρωτικό και εξωτικό. Θα νιώθετε κυριολεκτικά σαν να πήγατε διακοπές σε ένα απομακρυσμένο νησί της Χαβάης.

Τα ηχητικά εφέ είναι ποιοτικά αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο, όπως και το voice acting. Οι χαρακτήρες μιλάνε σε μια φτιαχτή γλώσσα, που αν την παρατηρήσετε αρκετά θα δείτε ότι μιλάνε σε κανονική γλώσσα, απλά 10 φορές πιο γρήγορα. Το συγκεκριμένο στυλ ταιριάζει στο New Horizons μιας και όλοι οι NPCs είναι ανθρωπόμορφα ζώα, ωστόσο μετά από αρκετή επικοινωνία με τους ντόπιους, θα θέλετε να κάτσετε και λίγο στο σπίτι σας να φύγουν τα βουητά από τα αυτιά σας.

Τα ραπανάκια πόσο πάνε;
Το Animal Crossing: New Horizons κυκλοφόρησε την κατάλληλη στιγμή. Όταν κλιμακώθηκε η πανδημία και όλοι καθόντουσαν σπίτια τους και έψαχναν πως θα περάσουν τον χρόνο τους, ήρθε το New Horizons και τους προσέφερε την ιδανική απόδραση. Όμως, παρόλο που κυκλοφόρησε την κατάλληλη στιγμή, αν δεν ήταν το κατάλληλο παιχνίδι δεν θα γινόταν και πάλι τίποτα.

New Horizons 5

Το New Horizons προσφέρει ατελείωτες ώρες gaming, είναι χαριτωμένο και χαλαρωτικό, δεν θα σας τρώει πολλές ώρες μέσα στην ημέρα και έχει άπειρο customization. Τα 60€ που ζητάει είναι αρκετά ικανοποιητικά, αν αναλογιστεί κανείς πόσες ώρες μπορείς να παίξεις και αν σε αυτή την εξίσωση προσθέσεις φίλους και την έλλειψη μικροσυναλλαγών, τι άλλο μπορείς να ζητήσεις από ένα Simulation;

Θετικά:
- Πρακτικά δεν τελειώνει ποτέ
- Εθιστικό και διασκεδαστικό gameplay
- Χαλαρωτικό setting και μουσική
- Βαθύ immersion
- Χαριτωμένα γραφικά και χαρακτήρες
- Άπειρες επιλογές για customization

Αρνητικά:
- Fixed κάμερα
- Μερικά άβολα και πολύ απλά mechanics
- Έλλειψη skip dialogue

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 7.5
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 9.5
Γενικά: 8.4

Φτιάξτε το νησί σας με την ησυχία σας και ζήστε ξέγνοιαστες στιγμές σε έναν ζωηρό ψηφιακό κόσμο.

Σταμάτης Καράμπογας

NEWS   VIEW ALL

Η γιαγιά του Animal Crossing παίζει το New Horizons

[Αρχική Δημοσίευση: 3/4/20] Η πιο γνωστή γιαγιά των gamers μπορεί να είναι η YouTuber Shirley Curry, ωστόσο υπάρχει και η 88χρονη Audrey που είναι εξπέρ στο Animal Crossing! Ο εγγονός της και develop...
Posted (21 Aug 2020)

Παίκτες πουλάνε Villagers στο Animal Crossing: New Horizons

Η Nintendo ανακοίνωσε πως έχει επίγνωση ότι οι παίχτες πουλάνε Villagers του Animal Crossing: New Horizons για μεγάλα ποσά στο διαδίκτυο και ανέφερε πως αυτό είναι ενάντια στα Terms of Service της. ...
Posted (16 Jun 2020)

Αυστραλός πολιτικός προτείνει στους γονείς το Animal Crossing: New Horizons

Ένας Αυστραλός πολιτικός πιστεύει ότι η λύση στις μαύρες μέρες τις απομόνωσης κρύβετε στο Animal Crossing: New Horizons. Συγκεκριμένα, ο Tim Watts, o Υφυπουργός Εργασίας, Επικοινωνιών και Κυβερνοασφά...
Posted (06 May 2020)

Το Animal Crossing: New Horizons αποσύρθηκε από την Κίνα

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση της Κίνας διέταξε την απόσυρση του Animal Crossing: New Horizons από τα καταστήματα της χώρας. Αυτό τουλάχιστον συνέβη στα sites Pinduoduo και Taobao, που είναι από ...
Posted (11 Apr 2020)

Animal Crossing: New Horizons

  Ανακοινώθηκε ο επόμενος τίτλος Animal Crossing στην E3 2019. Με μια καθυστέρηση, το Animal Crossing θα κυκλοφορήσει για Nintendo Switch στις 20 Μαρτίου 2020. Στον νέο τίτλο, που ονομάζεται New Hor...
Posted (13 Jun 2019)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8.4
7.75 User Score
(6 votes )
User Reviews 0
Genre: Simulation
Developer: Nintendo
Publisher: Nintendo
Διάθεση: Market24.gr (211-4114050)
Players: 1-4
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 20/3/20
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Prince of Persia   (8.7)
3
Grandia II   (8.6)
4
Crusader Kings III   (8.6)
7
F1 2021   (8.4)
9
Test Drive Le Mans   (8.3)
10
It Takes Two   (8.3)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Dead by Daylight   (7.0)
3.
4.
Gran Turismo Sport   (8.0)
8.
F1 2020   (7.5)
9.
Cyber Shadow   (8.0)
10.
Notification