Sonic Mania

Hot
Γιάννης Μοσχονάς

Η επιστροφή του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Η επιστροφή του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Η επιστροφή του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Ο διάσημος μπλε σκατζόχοιρος που μας χάρισε αξέχαστες στιγμές απο την δεκαετία του '90 όταν πρωτοεμφανίστηκε, έως την σήμερον ημέρα, εξελίχτηκε σε αντικείμενο λατρείας για πολλούς και διάφορους λόγους. Μέχρι την στιγμή που τον είδαμε να κουλουριάζεται σαν σφαίρα και να διασχίζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα τον πανέμορφο ψηφιακό του κόσμο, δεν γνωρίζαμε τι εστι υπερταχύτητα στα video games. Όταν ο Sonic επανερχόταν στην φυσική του κατάσταση, μας προέτρεπε να δρασκελίσουμε μαζί του επικίνδυνα χάσματα και ζόρικες πλατφόρμες, καθιστώντας μας αυθεντία στα Platform. Τα παραπάνω εξηγούν γιατί συζητήθηκε όσο ελάχιστα games την εποχή εκείνη και παρέμεινε συμπαθής σε όλο το ηλικιακό φάσμα των gamers.  

Ο Sonic the Hedgehog δεν έλαβε από σπόντα την τιμή του να είναι η μασκότ της πασίγνωστης σε όλους μας Sega. Κέρδισε με το σπαθί του τον τίτλο πρωταγωνιστώντας σε μερικά από τα καλύτερα Platform όλων των εποχών και καθαρίζοντας τεράστια έσοδα για τους δημιουργούς του. Οι πρόσφατες εμφανίσεις του στις οθόνες μας τον μετέτρεψαν σε σταρ των Racing αλλά φέτος 25 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στις οθόνες μας ο Sonic επιστρέφει στις Platform ρίζες του με το Sonic Mania, μια συλλογική προσπάθεια από φανατικούς οπαδούς αλλά και πρωτεργάτες στην δημιουργία του αγαπημένου ήρωα.  

sonic mania 1

Το επετειακό Sonic Mania άρχισε να "φυτρώνει" δειλά δειλά το 2015. Τότε τα "μεγάλα κεφάλια" της θρυλικής Sonic Team (εσωτερική ομάδα ανάπτυξης της Sega, υπεύθυνη για όλα τα Sonic games) είχαν την φαεινή ιδέα να δημιουργήσουν ένα 2D Sonic game το οποίο δεν θα είναι remake αλλά θα έχει νέα levels. Για να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η Sonic Team δεν αρκέστηκε στις δυνάμεις της αλλά έμπασε στο project άτομα και ανεξάρτητες εταιρείες ανάπτυξης που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του Sonic. 

Οι Christian "Taxman" Whitehead και Simon "Stealth" Thomley είναι οι διασημότεροι προγραμματιστές ανάμεσά τους, δύο ταλαντούχα άτομα που επιμελήθηκαν πληθώρα από fangames με πρωταγωνιστή τον Sonic καθώς και αναβαθμισμένα ports των πρώτων περιπετειών του για τους χρήστες των κινητών. Με τόσα άτομα παθιασμένα με την μασκότ της Sega, το project "άνθισε" σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα και θα το είχαμε συντομότερα στις οθόνες μας αν οι δημιουργοί του δεν ήθελαν να μας προσφέρουν την απόλυτη Sonic εμπειρία.

         

Οι τρεις… Καμπαλέρος τρέχουν στο ίδιο μέρος
Η πλοκή του Sonic Mania τοποθετείται μετά το φινάλε του Sonic & Knuckles αφότου η τριάδα των ηρώων Sonic, Tails και Knuckles έσωσαν το ιπτάμενο νησί Angel Island. Στα καλά του καθουμένου δημιουργείται μια διαστατική σχισμή στην ατμόσφαιρα του Angel Island η οποία κάνει αισθητή την παρουσία πάνω στο νησί ενός αντικειμένου που εκπέμπει ενέργεια τρομακτικής ισχύος. Την  ώρα που ο Sonic και ο Tails καταφθάνουν για να ερευνήσουν το αντικείμενο αντιλαμβάνονται ότι έρχονται δεύτεροι. 

Ο αιώνιος αντίπαλος του Sonic, ο Dr. Robotnik, πρόλαβε και έστειλε τα τσιράκια του για να το αρπάξουν. Τα πέντε επίλεκτα Egg – Robos, γνωστότερα και ως Hard Boiled Heavies, ξεθάβουν και παίρνουν στην κατοχή τους το πανίσχυρο πετράδι Phantom Ruby. Η πράξη τους προξενεί μεγάλη αναταραχή στο χωροχρονικό συνεχές και τους εκτοξεύει μαζί με τον Sonic, τον Tails και τον Knuckles που άραζε σε μια κοντινή παραλία σε μια χωροχρονική δίνη. 

sonic mania 2

Οι τρεις φίλοι και οι Hard Boiled Heavies προσγειώνονται στην αξέχαστη περιοχή Green Hill Zone του πρωτότυπου Sonic the Hedgehog. Εκεί οι τελευταίοι ανακαλύπτουν ότι το Phantom Ruby αύξησε ραγδαία την δύναμή τους και τους έδωσε ελεύθερη βούληση. Προσπαθώντας οι τρεις φίλοι να ανακτήσουν το Ruby αντιλαμβάνονται τον ερχομό του Dr. Robotnik ο οποίος σκοπεύει να το αρπάξει για την πάρτη του, χρησιμοποιώντας ένα σωρό σατανικές συσκευές για να τους συντρίψει.                  

Η επιστροφή του "Βασιλιά"
Ανέκαθεν ενδιαφερόμασταν ελάχιστα για την πλοκή του Sonic the Hedgehog και οποιουδήποτε Platform και πάρα πολύ για το gameplay τους. Το Sonic Mania είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να δοθεί σε εμάς τα εκατομμύρια οπαδούς του συμπαθέστατου σκαντζόχοιρου διότι ξεχειλίζει από διασκεδαστικό gameplay. Για όσους χαλαστήκατε με την μετάβαση του Sonic σε τρισδιάστατη μορφή τα περασμένα χρόνια εδώ θα συναντήσετε ξανά την αυθεντική Sonic εμπειρία, την φρενήρη 2D side–scrolling δράση που μας έκανε να τον αγαπήσουμε εξαρχής. 

sonic mania 3

Ο αγαπημένος μας ήρωας δεν είναι μόνος του στον νέο αγώνα που ανέλαβε. Στο πλευρό του στέκεται ο κολλητός του φίλος Tails και ο συχνός σύμμαχός του Knuckles, προστάτης του Angel Island. Η παρουσία τριών playable χαρακτήρων εξασφαλίζει ότι θα κάνετε τουλάχιστον τρία περάσματα στο παιχνίδι έως ότου απολαύσετε όλο το περιεχόμενο. Βλέπετε, οι Tails και Knuckles δεν στηρίζονται απλά στο διαφορετικό τους look αλλά και σε ικανότητες που δεν διαθέτει ο ταχύτατος Sonic. Ο Tails χρησιμοποιεί την ουρίτσα του για να εκτελεί πτήσεις περιορισμένου εύρους και να κολυμπά ενώ ο Knuckles έχει την ικανότητα να σκαρφαλώνει σε τοίχους και να γλιστρά στον αέρα. Οι ικανότητες αυτές τους δίνουν πρόσβαση σε μη προσβάσιμες περιοχές για τον Sonic, διευρύνοντας έτσι κατά πολύ το περιεχόμενο που πρόκειται να απολαύσετε. 

Ο πόλεμος ενάντια στον Dr. Robotnik ξεδιπλώνεται σε 13 ζώνες (Zones) χωρισμένες σε δύο acts έκαστη. Οι οκτώ από τις 13 ζώνες θα σας γεμίσουν νοσταλγία καθότι είναι άμεσα αναγνωρίσιμα levels που διασχίσαμε σε παλιότερα Sonic games, ξανασχεδιασμένα ειδικά για την περίσταση. Ρίγη συγκίνησης θα σας τυλίξουν διασχίζοντας την Green Hill Zone με υπερηχητική ταχύτητα, το πρώτο level όπου χειριστήκαμε ποτέ τον Sonic. Λατρέψαμε κυριολεκτικά την Oil Ocean Zone με τις θάλασσες να ξεχειλίζουν πετρέλαιο το οποίο μετατρεπόταν σε πυρκαγιά όταν πέφταμε πάνω του με την fire shield να μας περιβάλλει.  

sonic mania 4

Από τα καινούργια levels ξεχωρίσαμε την Press Garden Zone με την ξεκαρδιστική μορφή πιεστηρίου που έχει και τους φυσητήρες πάγου οι οποίοι μετατρέπουν τον χαρακτήρα μας σε παγοκολόνα, δίνοντας του την δυνατότητα να τσακίζει εμπόδια με τον νεοαποκτηθέντα όγκο του. Απολαύσαμε την Mirage Saloon Zone για την γούεστερν αισθητική της και την δυνατότητα πιλοταρίσματος του αεροπλάνου του Tails. Προσωπικά αγάπησα το υπερθέαμα της Studiopolis Zone λόγω της κινηματογραφικής θεματολογίας, της ξεκαρδιστικής κληρωτίδας και των ελατηρίων που συμπεριφέρονται σαν να κινείστε μέσα σε τεράστιο φλιπεράκι. 

Τρυπώνοντας σε κρυφές περιοχές
Για να εισέλθετε στην 13η και τελευταία ζώνη του παιχνιδιού πρέπει να αποδείξετε τις ικανότητές σας στα φαντασμαγορικά special stages. Η μορφή του κάθε stage είναι διαφορετική αλλά ο σκοπός σας ο ίδιος πάντοτε, το κυνήγι και το πιάσιμο ενός ούφο που κρατά σφιχτά ένα από τα επτά Chaos Emeralds με τις σιδερένιες δαγκάνες του. Το ούφο τρέχει με υπερηχητική ταχύτητα συνεπώς ο Sonic πρέπει να σπάσει ξανά και ξανά το φράγμα του ήχου αν θέλει να το προλάβει. Στην προσπάθειά σας έχετε τρεις εχθρούς και δύο συνεργάτες. 

Αναπτύξτε υπερηχητική ταχύτητα με τον Sonic, τρέξτε προς το μέρος του Dr. Eggman (αυγοάνθρωπου) Robotnik και κουνήστε του τον δείκτη σας λέγοντας "σιγά τα αυγά".

 

Οι εχθροί είναι κατά σειρά το χρονικό περιθώριο που μειώνεται αδιάκοπα, εμπόδια με καρφιά που χτυπούν τον Sonic και τρύπες στο τερέν οι οποίες σας πετάνε εκτός level, τερματίζοντας αυτόματα την προσπάθειά σας. Δαχτυλίδια που αυξάνουν τον χρόνο και μπλε σφαίρες που επιταχύνουν την κίνηση του Sonic είναι οι σύμμαχοι σας. Τα special stages πέραν του πρώτου είναι αρκετά δύσκολα αλλά πολύ διασκεδαστικά. Τοποθετώντας την κάμερα πίσω από τον Sonic θα πάρετε μια πρώτης τάξεως γεύση του τι σημαίνει να τρέχεις με την ταχύτητα του ήχου. Όσο πιο γρήγορο κάνετε τον Sonic τόσο δυσκολεύει το κοντρολάρισμά του στα στενά πλαίσια της πίστας. Αυτόματα νοιώθετε σαν να έχετε καβαλήσει rollercoaster που βρίσκεται εκτός ελέγχου και προσπαθείτε με απεγνωσμένες κινήσεις του χειριστηρίου να το στρίψετε. Θα σας γεμίσει έξαψη και αδρεναλίνη η όλη φάση. 

Τα bonus stages είναι μια ακόμη δοκιμασία της ικανότητάς σας να χειρίζεστε τον γνωστό σκαντζόχοιρο και τους φίλους του. Σε ένα απέραντο έδαφος που μοιάζει με σφαιρική σκακιέρα, ο χαρακτήρας σας βρίσκεται σε μόνιμη κίνηση και εσείς μπορείτε να τον στρέψετε σε ένα από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Η ταχύτητα του αυξάνεται όσο περνά η ώρα μαζί με την δυσκολία διότι σκοπός σας είναι να μαζέψετε όλες τις μπλε σφαίρες και τα δαχτυλίδια στα οποία μετατρέπονται, αποφεύγοντας παράλληλα τις κόκκινες. Το εγχείρημα απαιτεί κινήσεις τρομερής ακρίβειας διότι μια λάθος στροφή του ήρωα μπορεί να τερματίσει απότομα το level. Θα λατρέψετε τα bonus stages για την αδρεναλίνη που προσφέρουν.

sonic mania 5

Sonic δοκιμασίες με παρέα
Μιλήσαμε για το βασικό τμήμα του περιεχομένου του Sonic Mania χωρίς να αγγίξουμε τα δύο modes που θα σας απασχολήσουν πολύ, τα Time Attack και Competition mode. Η ταχύτητα είναι το σήμα κατατεθέν του Sonic αλλά πόσο γρήγορα μπορείτε να διασχίσετε levels γεμάτα κακοτοπιές; Θα το ανακαλύψετε παίζοντας όποιο level θέλετε στο Time Attack και τρέχοντας σαν τον Βέγγο προς την έξοδό του. Αν ο χρόνος σας είναι αξιόλογος, θα δείτε το όνομά σας γραμμένο φαρδιά πλατιά σε online leaderboards, αν όχι μπορείτε να προσπαθείτε έως ότου τα καταφέρετε. 

Σε αντίθεση με το Time Attack, το Competition mode δεν ασχολείται με την διαδικτυακή υστεροφημία σας αλλά με την ευγενή άμιλλα ανάμεσα σε εσάς και έναν φίλο. Η οθόνη χωρίζεται στα δύο, έκαστος επιλέγει τον χαρακτήρα που θέλει και αρχίζετε την ξέφρενη κούρσα έως ότου φτάσετε στο τέλος του level πριν από τον αντίπαλό. Εκτός από το Competition mode που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, μπορείτε να δοκιμάσετε και το συνεργατικό multiplayer mode, το co – op δηλαδή. 

sonic mania 6

Ενώ εσείς θα μανουβράρετε τον Sonic, ο συμπαίκτης σας θα χειρίζεται τον Tails ή τον Knuckles, βοηθώντας σας στα boss fights, εξουδετερώνοντας γρήγορα τους κινδύνους του περιβάλλοντος και ανοίγοντας τον δρόμο για άβατες περιοχές των levels. Σας προτείνουμε να παίζετε εναλλάξ τα δύο multiplayer modes ώστε να νοιώσετε την ευεργετική επίδραση ενός ψηφιακού σκωτσέζικου ντους, όπου την μια θα βρίζεστε με τον συμπαίκτη σας και την άλλη θα τον επευφημείτε για την βοήθεια που σας παρέχει.          
Τα boss fights διακρίνονται για την πρωτοτυπία αλλά και την κυμαινόμενη δυσκολία τους. Δεν θα συναντήσετε boss που να μην αποκρυπτογραφήσετε το μοτίβο δράσης του μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Δεν θα αντιμετωπίσετε επίσης boss που να μοιάζει σε κάποιο άλλο είτε στην εμφάνιση, είτε στον τρόπο επίθεσης. Το πρόβλημα των περισσότερων bosses είναι ότι θα τα συντρίψετε πολύ εύκολα συνεπώς δεν δοκιμάζουν σοβαρά τις ικανότητές σας. 

Υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις όπως το Mega Octus που ξεπηδάει με τα πλοκάμια του από την πετρελαϊκή θάλασσα, τσακίζοντας τις πλατφόρμες και ρίχνοντάς σας στο παχύρευστο υγρό το οποίο σας εξολοθρεύει εντός δευτερολέπτου, αν δεν χοροπηδάτε ασταμάτητα. Το πιο διασκεδαστικό και πρωτότυπο boss είναι το Puyo Puyo Tetris που παίζετε ενάντια στον Robotnik. Ακολουθώντας πιστά τους κανόνες του δημοφιλούς παιχνιδιού προσπαθείτε να αδειάσετε την αριστερή πλευρά της οθόνης από τα σταγονίδια γλίτσας που την γεμίζουν μέχρι η πλευρά του Robotnik να ξεχειλίσει και να ηττηθεί.

sonic mania 7

Τρέχα Sonic, Τρέχα
Το μεγαλείο του Sonic Mania πατάει πάνω σε δύο στέρεες βάσεις. Η πρώτη βάση είναι η αξέχαστη αίσθηση της ταχύτητας που απολαμβάνουμε κάθε φορά που χειριζόμαστε τον μπλε σκαντζόχοιρο. Στα περισσότερα levels υπάρχουν τσουλήθρες όπου θα επιτρέψετε στον Sonic να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα και, σπρώχνοντας με τον αντίχειρά σας τον μοχλό προς την κατεύθυνση που κινείται, θα αρχίσετε τα επιφωνήματα σαν να βρίσκεστε σε τρενάκι του Λούνα Παρκ. Απόλαυση αντίστοιχης έντασης σας περιμένει στις απειράριθμες Platform δραστηριότητες του Sonic. 

Ο αγαπημένος μας ήρωας, παράλληλα με την επίδειξη της γρηγοράδας του που κυριάρχησε στις τελευταίες του περιπέτειες, επιστρέφει εδώ στις Platform ρίζες του. Κινούμενες πλατφόρμες, θανάσιμα καρφιά, αντίπαλοι που σας πυροβολούν, κενά που σημαίνουν βέβαιο θάνατο και άπειροι ακόμα κίνδυνοι σας περιμένουν κατά μήκος των levels. Θα υπολογίζετε με μαθηματική ακρίβεια τα άλματά σας για να προσγειώνεστε στο ασφαλέστερο μέρος, θα μελετάτε σπιθαμή προς σπιθαμή τις περιοχές αναζητώντας εναλλακτικές διαδρομές γεμάτες δαχτυλίδια και bonus stages. Θα γεμίζετε χαρά βλέποντας τον Sonic να πετά παρασυρμένος από ρεύματα του αέρα, θα θυμηθείτε το μεγαλείο των Pinball βάζοντας τον να αναπηδήσει σε σφεντόνες και βατήρες. 

sonic mania 8

Η αρμονία μεταξύ των Platform επιχειρήσεων και των Rollercoaster εκρήξεων του Sonic είναι η τέλεια συνταγή για πολλές διασκεδαστικές ώρες. Πολλές είπαμε; Δυστυχώς το μέγεθος των levels δεν ευνοεί το πολύωρο gameplay και η τελική οθόνη απέχει μόλις τέσσερις με πέντε ώρες από την στιγμή που θα ξεκινήσετε. Ευτυχώς που υπάρχουν τρεις playable ήρωες με διαφορετικές ικανότητες για να έχετε πρόσβαση σε όλες τις περιοχές. Τριπλασιάστε λοιπόν τον χρόνο του παιχνιδιού αφού θα το τερματίσετε σίγουρα και με τους τρεις χαρακτήρες. Επίσης συνυπολογίστε αρκετό ακόμα χρόνο στις Time Attack προσπάθειές σας αλλά και στις μονομαχίες με φίλους για το ποιος θα φτάσει συντομότερα στην έξοδο και θα διαπιστώσετε ότι τελικά το Sonic Mania θα σας απασχολήσει πολύ μέχρι να το εξαντλήσετε.                    

Γραφικά εντός εποχής
Ο σχεδιασμός των levels στο Sonic Mania τον καθιστά ιδεώδη  για εγχειρίδιο που θα μοιραστεί σε όλες τις σχολές για game designers ώστε οι επίδοξοι δημιουργοί video games να μάθουν τι εστί τέλειο level design. Τα εμπόδια, οι τσουλήθρες, οι σφεντόνες, οι τροχιές, η μεταπήδηση του Sonic και των φίλων του στο φόντο όπου συνεχίζεται η δράση, οι αντίπαλοι. Τα πάντα είναι τέλεια διατεταγμένα στον χώρο, σε σωστή απόσταση μεταξύ τους και αντιδρούν καταπληκτικά στις πράξεις σας. Το φόντο αλλάζει συνέχεια παρουσιάζοντας τεράστια ποικιλία οπτικών ερεθισμάτων, από πελώρια αγάλματα και απέραντες ερημικές εκτάσεις με «καραφλά» βουνά μέχρι ηχεία, ουρανοξύστες και εργοστασιακές εγκαταστάσεις. 

Τα animations των τριών ηρώων κερδίζουν αναπόφευκτα το πρώτο βραβείο στον τομέα με τα bosses και τους λοιπούς εχθρούς να ακολουθούν. Ο θαυμασμός σας για το Sonic Mania θα μεγαλώσει αυτόματα μαθαίνοντας ότι το υπερθέαμα είναι σχεδιασμένο με την πατενταρισμένη μηχανή γραφικών Retro Engine του  Christian "Taxman" Whitehead, ειδικά φτιαγμένη για δισδιάστατα games. Με το παραπάνω "ταπεινό" εργαλείο, ο Whitehead και η παρέα του δεν συνέθεσαν απλά όσα προείπαμε αλλά μας τα σερβίρουν και σε high definition rendering με 60 frames per second ακατέβατα σε όλη την διάρκεια του Sonic Mania. Οι αγοραστές του PS4 Pro θα θαυμάσουν τον διάσημο σκαντζόχοιρο σε 4K ανάλυση για πρώτη φορά στα χρονικά. Να τονίσουμε εδώ ότι το 4K δεν είναι native ανάλυση αλλά γίνεται upscaled από τα 2160p που είναι η κανονική.   

Ενόσω χαζεύετε το εναρκτήριο animation του Sonic Mania, animation επιπέδου τηλεοπτικής σειράς, δώστε βάση στην μουσική για να απολαύσετε τον φοβερό ηλεκτρονικό ρυθμό του Friends. Το κομμάτι συνέθεσε το ταλαντούχο δίδυμο που τιτλοφορείται Hyper Potions, παίζει ηλεκτρονική μουσική και μεγάλωσε βλέποντας anime και παίζοντας video games. Το υπόλοιπο soundtrack παρουσιάζεται ομοιόμορφο εξαιτίας των σπινταριστών ηλεκτρονικών ήχων, ταιριάζει όμως γάντι στην ξέφρενη πορεία του Sonic, σας ενθαρρύνει να αυξάνετε διαρκώς την ταχύτητά σας.    

sonic mania 9

Sonic σε αγαπώ, όπου και αν τρέχεις σε ακολουθώ
Δυσκολευόμαστε πραγματικά να προχωρήσουμε σε μια σύνοψη των χαρακτηριστικών του Sonic Mania που λατρέψαμε χωρίς να αναβλύσουν δάκρυα χαράς. Η νέα περιπέτεια του Sonic πρέπει να αποτελέσει γνώμονα για όλες τις υπόλοιπες εμφανίσεις του. Διαθέτει τέλεια σχεδιασμένα levels γεμάτα διαχειρίσιμους κινδύνους, προκλήσεις που αλλάζουν συνέχεια και πολλές ευκαιρίες για να ξεδιπλώσει ο λατρεμένος ήρωας την ταχύτητά του. 

Τα boss fights είναι ευφάνταστα και δεν μοιάζουν το ένα με το άλλο. Συνδυάζει τέλεια την ιλιγγιώδη ταχύτητα για την οποία φημίζεται ο Sonic με τις ωραιότερες εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει ένα Platform. Είναι γεμάτο μυστικές περιοχές που χρειάζονται όλους τους χαρακτήρες για να γίνουν προσιτές. Τα bonus stages αλλάζουν με απολαυστικό τρόπο το ρυθμό της δράσης. Τα δύο multiplayer modes προσφέρονται για διασκεδαστικές εμπειρίες με φιλική παρέα. Ετοιμαστείτε να διαβάσετε το καλύτερο νέο απ’ όλα. Το Sonic Mania κοστίζει μόνο 20€, αστείο ποσό για την απόκτηση του καλύτερου game στο Sonic franchise εδώ και πολλά χρόνια.                  

Θετικά: 
- Επιστροφή του Sonic στις 2D καταβολές του 
- Διασκεδαστικό multiplayer
- Καλοσχεδιασμένα γραφικά, πιστά στην παράδοση
- Μοναδική σύνθεση Platform και Speedster-Rollercoaster χαρακτηριστικών
- Άριστο level design
- Ευφάνταστα boss fights

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια
- Ομοιόμορφο soundtrack 
- Εύκολα bosses

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5 
Ήχος: 8 
Gameplay: 8.5 
Αντοχή: 7 
Γενικά: 8.3 

Ο "Βασιλιάς" Sonic αναπαύεται ξανά στον θρόνο της κατηγορίας του. 

Γιάννης Μοσχονάς

NEWS   VIEW ALL

Φόρος τιμής σε hacker του Sonic community στο Sonic Mania

Το Sonic Mania απέδωσε φόρο τιμής σε hacker του Sonic που είχε πεθάνει το 2013 σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Δεν είναι λίγες οι φορές που developers και παίκτες τιμώνται από εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδ...
Posted (04 Sep 2017)

Sonic Mania: Αρνητικά reviews στο Steam λόγω του Denuvo DRM

Το Sonic Mania στα PC κυκλοφόρησε με δύο εβδομάδες καθυστέρηση, έτσι ώστε η Sega να προσθέσει το Denuvo DRM, δίχως όμως να ενημερώσει τους χρήστες για την απόφασή της. Το νεότερο μέρος της θρυλικής σ...
Posted (30 Aug 2017)

Sonic Mania Collector's Edition

[Αρχική δημοσίευση: 13/9/16] Η Sega ανακοίνωσε την Sonic Mania Collector's Edition. Αφορά το νέο Platform Sonic Mania. Περιλαμβάνει καταρχήν μία φιγούρα 30 εκατοστών του Sonic ο οποίος στέκεται πάν...
Posted (17 Oct 2016)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 06/09/2017 22:37
Μπράβο στον Γιάννη για το review του.Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο για τον Βασιλιά Sonic.Τα 20 ευρώ είναι πραγματικά λίγα για τέτοια παιχνιδάρα.
#2 Efane (Level 24) 07/09/2017 14:53
Απο τα καλύτερα games που έχω στην κατοχή μου. Έχω ακόμα την κασέτα στο Sega Mega Drive και Θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω σε νέα κονσόλα.
Πολυ καλό άρθρο!
#3 lefteris58 (Level 5) 09/09/2017 08:33
Ωραίο review.
#4 Omnibot (Level 22) 15/09/2017 14:05
Κλασσικό Sonic που ξεφεύγει από τις πρόσφατες "πατάτες" που μας προσέφερε απλόχερα η Sega. Μακάρι να δούμε κι άλλες τέτοιες δημιουργίες.
Score 8.3
8.56 User Score
(9 votes )
User Reviews 0
Genre: Platform
Developer: PagodaWest Games, Headcannon
Publisher: Sega
Διάθεση: Zegetron (210-6856000)
Players: 1 - 2
Requirements: 1GB RAM, Επεξεργαστής Pentium 4 στα 3.2GHz ή Athlon 64 3000+, Κάρτα γραφικών GeForce 8600 GS ή Radeon HD 3650, Χώρος στο σκληρό δίσκο 6GB, Λειτουργικό σύστημα Windows XP/7/8/10
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: PS4, Xbox One, Switch: 15/8/2017, PC: 29/8/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification