Driveclub VR

Hot
REVIEWED ON PS4  

Γίνε ο οδηγός, ζήσε το όνειρο.

Γίνε ο οδηγός, ζήσε το όνειρο.

Γίνε ο οδηγός, ζήσε το όνειρο.

Μια από τις πιο παλιές αναμνήσεις μου όσον αφορά τα Racing ήταν η δυνατότητα να αλλάξω τον τρόπο που έβλεπα το αμάξι μου και την πίστα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ποτέ δεν ήμουν το άτομο που θα διάλεγε cockpit view (αυτό που βλέπεις μέσα από τη θέση του οδηγού), καθώς ένιωθα ότι εμπόδιζε αρκετά το οπτικό μου πεδίο. Με την ίδια λογική, απέρριπτα όποια άλλη κάμερα έμοιαζε με first person και πάντοτε διάλεγα την πιο ασφαλή, μακρινή επιλογή που σαν κάποιος θεός έβλεπα το αμάξι μου από πάνω και όλη τη γύρω περιοχή. Η αλήθεια είναι ότι πέρα από το θέμα ασφάλειας που μου προσέφερε αυτή η κάμερα τρίτου προσώπου, δεν ένιωθα πως το cockpit view ήταν αρκετά αληθοφανές για να με κάνει να νομίζω πως βρίσκομαι εντός του αμαξιού.

Η παραπάνω κατάσταση άλλαξε με τον ερχομό του PlayStation VR. Η κυκλοφορία του συνοδεύτηκε από το Driveclub VR, την virtual reality έκδοση του αγαπητού μου Racing. Έπειτα από το review του Μάνου για το Driveclub στο PS4, ήμουν σίγουρη ότι ήθελα να δω αυτόν τον τίτλο με το virtual reality headset της Sony. Παίξαμε λοιπόν το Driveclub VR, περάσαμε αρκετό motion sickness για να σας το παρουσιάσουμε και παρακάτω βρίσκεται η γνώμη μας για αυτή τη μεταφορά.

Modes και Challenges
To Driveclub VR διαθέτει τα ίδια modes με την αρχική έκδοση του τίτλου. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να νιώσετε σαν πραγματικός οδηγός πίστας στο Tour mode, να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας με τα Single Challenges αλλά και να φτάσετε το crew σας στην κορυφή των leaderboards μέσα από το Multiplayer mode. Οι περισσότεροι παίκτες επικεντρώνονται στο Tour που περιλαμβάνει αγωνιστικές προκλήσεις, με κούρσες που ανταμείβουν με 2-3 αστεράκια ή τουρνουά που αποφέρουν ακόμη περισσότερα ανάλογα με την τελική σας κατάταξη.

Εμείς τεστάραμε αρκετά τους εαυτούς μας και με τα απλά challenges όπου δοκιμάσαμε μια πληθώρα από απλούς αγώνες, Time Trials και Drift Events. Έχοντας παίξει το πρώτο Driveclub, το μενού μαζί με το είδος των αγώνων φαίνεται αρκετά γνώριμο. Παρά το κλείσιμο της Evolution Studios το 2016, η εταιρεία φρόντισε το Driveclub VR να είναι μια καλή εμπειρία στο PS VR αν και δεν φτιάχτηκε εξ αρχής στα πρότυπα του virtual reality.

Όλη η πίστα μπροστά μας
Όπως με όλα τα PlayStation VR games, έτσι και με το Driveclub VR μπορεί να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε έναν άλλο κόσμο. Με τον συγκεκριμένο τίτλο, μπαίνετε στην θέση του οδηγού και νιώθετε ότι βρίσκεστε πραγματικά εντός της πίστας. Το cockpit view είναι πλέον κάτι που όχι μόνο δεν εμποδίζει στην οδήγηση εμένα προσωπικά, αλλά δεν θεωρώ πως γίνεται να παίξεις racing σε VR αλλιώς.

Κατά την διάρκεια του replay, μπορείτε να μπείτε στην θέση του συνοδηγού και να δείτε τον εαυτό σας να οδηγάει.


Μπροστά μας βλέπουμε το τιμόνι, την πίστα, μπορούμε να κουνήσουμε το κεφάλι μας και να δούμε κάθε λεπτομέρεια εντός του αυτοκινήτου μας. Ο αγώνας ξεκινάει και ο 3D ήχος κάνει αρκετά καλή δουλειά για να είναι η εμπειρία μας όσο πιο πιστευτή γίνεται. Όσον αφορά το motion sickness, έπρεπε να το υποφέρουμε αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο με άλλα VR games που έχουμε συναντήσει. Το πρώτο τρακάρισμα ήταν μια...τρομαχτική εμπειρία καθώς σε αντίθεση με άλλες φορές που ανυπομονούμε να κάνει το αμάξι reset, εδώ νιώσαμε ότι πραγματικά τρακάραμε!

Απογοητευτικά γραφικά
Η εμπειρία μας μέσα από την θέση του οδηγού στο Driveclub VR ήταν ενδιαφέρουσα και ευχαριστηθήκαμε τους αγώνες που παίξαμε. Θα λέγαμε πως εάν θέλετε να έχετε μια πρώτη ιδέα για το πως είναι τα Racing εικονικής πραγματικότητας, ο συγκεκριμένος τίτλος προσφέρει μια καλή εμπειρία. Παρόλα αυτά, οι κάτοχοι του Driveclub θα παρατηρήσετε τεράστια διαφορά στην ποιότητα των γραφικών ανάμεσα στις δύο εκδόσεις.

Υπάρχουν αρκετά θέματα με θολά textures τα οποία μας χάλασαν λίγο την εμπειρία του VR Racing καθώς μπορεί εντός του οχήματός σας τα πάντα να είναι όμορφα φτιαγμένα αλλά όταν ο δρόμος και οι άλλοι οδηγοί μοιάζουν με γραφικά κακού PS3 game, τα πράγματα αλλάζουν. Επίσης λείπουν παντελώς τα καιρικά φαινόμενα, κάτι που στο αρχικό Driveclub μπορεί να μπήκαν με κάποια καθυστέρηση...αλλά είναι εκεί! Στην αρχή θα εντυπωσιαστείτε από την VR εμπειρία και θα θεωρήσετε ότι δύσκολα γυρνάς σε gaming σε κανονική οθόνη αλλά στην συνέχεια θα καταλάβετε ότι η θολούρα είναι αρκετή για να σας κάνει να παίξετε πολύ λιγότερη ώρα από ότι συνήθως.

Τελικά...πάμε για κόντρα;
Το Driveclub VR θα αρέσει σε VR και Racing fans. Πρόκειται για έναν από τους πρώτους τίτλους που μας βάζουν στην “φάση” του VR gaming και θα λέγαμε πως πετυχαίνει να εντυπωσιάσει κατά τις πρώτες ώρες λειτουργίας του. Τα κλασικά modes υπάρχουν όλα και σε περίπτωση που έχετε παίξει την αρχική έκδοση, θα νιώθετε πάντα ένα deja vu, ότι βλέπετε κάτι νέο αλλά το έχετε ξανασυναντήσει.

Το Multiplayer κομμάτι δουλεύει σωστά με ελάχιστο lag αλλά λόγω χαμηλών πωλήσεων του τίτλου, δύσκολα βρίσκουμε αντιπάλους. Εάν είχε δοθεί περισσότερη προσοχή στον οπτικό τομέα, το Driveclub VR θα ήταν ένας σωστός τίτλος που θα άξιζε να είχε κάθε κάτοχος PlayStation VR. Ελπίζουμε με updates να βελτιωθεί η κατάσταση αλλά αυτό είναι λίγο δύσκολο καθώς η Evolution Studios έκλεισε το 2016.

Θετικά:
- Η αλληλεπίδραση μεταξύ των Clubs
- Η VR εμπειρία
- Σχετικά χαμηλό motion sickness

Αρνητικά:
- Θέματα με textures
- Έλλειψη καιρικών συνθηκών
- Μικρή διάρκεια

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 7.5
Gameplay: 6
Αντοχή: 7
Γενικά: 6.8

Μια ωραία Racing εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

Χριστιάνα Θάνου  

NEWS   VIEW ALL

Driveclub VR

[Αρχική δημοσίευση: 26/4/16] Αυξάνονται οι πιθανότητες για την κυκλοφορία του Driveclub VR, παρά την διάλυση της Evolution Studios. To Driveclub VR ήταν ένα εκ των games που είχε χρησιμοποιήσε...
Posted (19 Aug 2016)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Adam_Pap (Level 18) 30/05/2017 16:33
Πρεπει να ειναι ωραιο, παρολο VR!!!
#2 Mr.Dododi (Level 25) 01/06/2017 18:57
Πραγματικά η VR εμπειρία ήταν το κάτι άλλο. Αν γίνω κάτοχος VR σίγουρα must-buy το συγκεκριμένο.
Score 6.8
7.04 User Score
(13 votes )
User Reviews 0
Genre: Racing
Developer: Evolution Studios
Publisher: Sony
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players: 1
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 13/10/2016
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification