Mario + Rabbids Kingdom Battle preview

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
12
Mario + Rabbids Kingdom Battle preview

Mario + Rabbids Kingdom Battle preview

Mario και Κουνέλια = Turn-based RPG.

 

Το GameWorld προσκλήθηκε από την Ubisoft αυτές τις ημέρες για να παίξει το Mario + Rabbids Kingdom Battle, ένα turn-based RPG που αποτελεί προϊόν συνεργασίας των Nintendo και Ubisoft. Κατ’ επέκταση σας καταγράψαμε τις εντυπώσεις μας στο παρόν preview.

Το Mario & Rabbids έλαβε αρκετό hype στη φετινή E3. Κατά βάση αποτελεί video game της Ubisoft, η οποία το αναπτύσσει και το κάνει publish. Κατ’ επέκταση, η Ubisoft μας προσκάλεσε έχοντας μία debug Nintendo Switch κονσόλα, στην οποία παίξαμε τον preview κώδικα της τελικής έκδοσης. Το προϊόν είναι κοντά στο να ολοκληρωθεί κατά 100% μιας και κυκλοφορεί στις 29 Αυγούστου.

mario rabbids kingdom battle attack 1
Δύο κόσμοι σε έναν
Το Mario & Rabbids ενώνει στην ουσία τους κόσμους της σειράς Super Mario της Nintendo και της αντίστοιχης Rabbids της Ubisoft, μόνο που εδώ έχουμε στα χέρια μας ένα turn-based RPG. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι απ’ την στιγμή που το Mario + Rabbids περιέχει χαρακτήρες της Nintendo, δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει σε άλλα format, πέραν του Nintendo Switch. Ακόμη, η Ubisoft δεν μπορεί να αποκαλύψει μέχρι και τώρα την διάρκεια του παιχνιδιού. Υπολογίζουμε πάντως ότι θα είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτή ενός Super Mario game, μιας και λόγω του Tactical στοιχείου θα χρειαστεί να ξοδέψετε αρκετά λεπτά σε κάθε μάχη έως ότου σχεδιάσετε την επόμενη κίνησή σας.

Οι χαρακτήρες του παιχνιδιού είναι 8 και συγκεκριμένα έχουμε τους Mario, Luigi, Peach και Yoshi, αλλά και τις τέσσερις Rabbids εκδοχές τους. Κάθε χαρακτήρες διαθέτει διαφορετικά hit points, damage και skills. Σε κάθε μάχη μπορείτε να επιλέξετε τρεις χαρακτήρες, συνεπώς ανάλογα με την μάχη έχετε την δυνατότητα να πειραματιστείτε κάθε φορά με τους ήρωες που σας ταιριάζουν περισσότερο. Επίσης, το σενάριο αφορά την επαναφορά του Mushroom Kingdom, στο οποίο έχουν κάνει εξόρμηση τα Rabbids. Ο Bowser δεν θα έχει τον ρόλο του κακού στο παιχνίδι, όπως γίνεται στα περισσότερα Super Mario games. Αντ’ αυτού την θέση του παίρνουν γιγάντια bugs. Το παιχνίδι θα διαθέτει και boss fights σε κάθε κόσμο. Το preview που παίξαμε μας επέτρεπε να δούμε μέχρι τρία levels, αλλά σε κανένα από αυτά δεν παλέψαμε με κάποιο boss.

Κρύψου για να μην σε πετύχω”
Ο χειρισμός και γενικά η gameplay φιλοσοφία του Mario + Rabbids Kingdom Battle είναι πανομοιότυπη με αυτή ενός tactical RPG. Στόχος σας είναι να περάσετε από όλες τις μάχες νικητές. Μέσα σε κάθε μάχη κινείτε τους χαρακτήρες σας σε turns, χτυπάτε τον αντίπαλο, καλύπτεστε όσο μπορείτε και στη συνέχεια περιμένετε τις κινήσεις του. Μετά από κάθε μάχη δεν υπάρχει πλήρες healing, συνεπώς θα πρέπει με την ενέργεια που σας έχει απομείνει να βγάλετε όλες τις μάχες ενός level, εκτός κι αν έχετε αντικείμενα για healing.

Στην preview έκδοση που παίξαμε είδαμε δύο είδη μαχών. Στο πρώτο είδος μάχης έπρεπε να εξοντώσουμε όλα τα εχθρικά Rabbids. Στο άλλο είδος μάχης χρειαζόταν να φτάσουμε από το σημείο Α του χάρτη στο σημείο Β. Προσωπικά βρήκα το συγκεκριμένο είδος πιο δύσκολο, μιας και στην πορεία ξεπηδούν διαρκώς εχθροί από το έδαφος (σηκώνονται σταδιακά λες και είναι undead, πρώτα τα αυτάκια στον ένα γύρο και μετά όλο το σώμα) με αποτέλεσμα να πρέπει απ’ τη μία να τα βάλετε με πολυάριθμους εχθρούς κι απ’ την άλλη να χρειάζεται να προχωρήσετε. Σε αυτή την περίπτωση κερδίζετε αν έστω ένας από τους χαρακτήρες σας ακουμπήσει την ζώνη τερματισμού.

Σε κάθε γύρο, δίνετε εντολή για το που θα κινηθεί ο χαρακτήρας σας στο χώρο. Υπάρχει κάθε φορά μία κίνηση, μία χρήση skill και ένας πυροβολισμός. Άρα μπορείτε για παράδειγμα να πυροβολήσετε και μετά να κινηθείτε ή το αντίστροφο. Παράλληλα, μπορείτε να κινηθείτε, να χτυπήσετε τον αντίπαλο με melee επίθεση και να δώσετε εντολή για το που θα μεταβεί ο ήρωάς σας (ακόμα και πίσω στο σημείο όπου καλυπτόταν). Όταν στέκεστε πίσω από σημείο κάλυψης έχετε 0% ή 50% κάλυψη, ανάλογα με το αν ο αντίπαλος βρίσκεται ακριβώς από πίσω ή σε διαγώνια θέση. Τα σημεία κάλυψης διαλύονται σταδιακά μετά από κάποια πυρά, ενώ σε πολλά levels υπάρχουν βαρέλια που εκρήγνυνται αν τα χτυπήσετε (άρα διαλύουν όποιον βρίσκεται από πίσω), καθώς και σωλήνες για να μεταβαίνετε από την μία πλατφόρμα στην άλλη.

mario rabbids kingdom battle attack 1
 
Gear up
Όσο προχωράτε στο παιχνίδι αποκτάτε coins, τα οποία και χρησιμοποιείτε ως in-game νόμισμα για να αγοράσετε νέα όπλα. Παράλληλα ξεκλειδώνετε και νέα skills. Κάθε χαρακτήρας έχει ένα skill tree που χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες από skills. Τα Attack, Movement, Technique και Other. Στο Attack επιλέγετε skills τα οποία σας δίνουν bonus damage όταν επιτίθεστε, ενώ ορισμένοι χαρακτήρες όπως ο Mario μπορούν να πραγματοποιήσουν και damage όταν δεν τους κινείτε. Στο Movement, κερδίσετε bonus κινήσεις, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες. Το Technique περιέχει skills που έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την class του χαρακτήρα σας (όπως για παράδειγμα ασπίδα, bonus damage στις γύρω μονάδες κτλ.) και τέλος το Other δίνει ορισμένα ακόμη επιπλέον bonus, όπως εξτρά ενέργεια.

Όσο για το ρεπερτόριο όπλων, μπορείτε να διαλέξετε primary και secondary weapon. Ξοδεύοντας coins σας δίνεται η ευκαιρία να επιλέξετε ένα πιο ισχυρό κάθε φορά όπλο. Το ταμείο της ομάδας είναι κοινό, συνεπώς θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να εξοπλίζετε με οπλισμό τους χαρακτήρες που ελέγχετε πιο συχνά. Υπάρχουν rifles, μπαζούκα, ζωάκια που ανατινάσσονται και γενικά κάθε είδους όπλα που μπορείτε να φανταστείτε.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που δίνει ξεχωριστή μαγεία στο gameplay είναι το chain damage. Οι χαρακτήρες συνδυάζονται, άρα αν για παράδειγμα έχετε ενεργοποιήσει το skill του Mario που πυροβολάει όταν δεν είναι η σειρά του, τότε μπορείτε π.χ. να κάνετε συνδυασμό με το Attack της Peach και να προκαλέσετε εξτρά ζημιά. Η Peach γενικά είναι πολύ aggressive χαρακτήρας, με καλά επιθετικά skills και μεγάλο health bar (tankιό η άτιμη), ενώ ο Yoshi έχει τον ρόλο του Support.

mario rabbids kingdom battle attack technique other

Το A.I. είναι αρκετά δυνατό, καθώς οι εχθροί σας όσο προχωράτε στο παιχνίδι παίζουν ολοένα και επιθετικά. Κινούνται κοντά σας, καταστρέφουν τα σημεία κάλυψής σας και χρησιμοποιούν τα skills τους αποτελεσματικά. Θα πρέπει γενικά να δημιουργείτε συνδυασμούς επιθέσεων με στόχο το υψηλό damage και να προστατεύετε τους αδύναμους χαρακτήρες σας. Η ενδιαφέρουσα αυτή πρόκληση ενδέχεται να αυξήσει κατά πολύ και την διάρκεια ζωής του παιχνιδιού, καθώς όσοι έχετε παίξει άλλα turn-based RPG τύπου XCOM μην περιμένετε να έχετε ένα τόσο εύκολο έργο. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Co-op του παιχνιδιού, όπου καλείστε μαζί με ένα φίλο να διαλέξετε χαρακτήρα και παίζοντας με την σειρά σας να νικήσετε τις ομάδες του αντιπάλου.

Στον τεχνικό τομέα, το παιχνίδι τρέχει σε 1080p ανάλυση με 60 frames. Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος και των χαρακτήρων είναι –όπως έχετε ήδη δει- καρτουνίστικος, με παλέτα χρωμάτων που κλείνουν κυρίως προς την σειρά Super Mario και χαμηλό anti-aliasing. Τον ηχητικό τομέα υπογράφει ως επί το πλείστον η Nintendo, τόσο στο soundtrack, όσο και στα ηχητικά εφέ.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον Switch exclusive
Το Mario + Rabbids: Kingdom Battle θα κυκλοφορήσει στις 29 Αυγούστου για το Nintendo Switch. Είναι βέβαιο ότι θα εισάγει “νέο αίμα” στο turn-based RPG genre και συγκεκριμένα το κοινό των Nintendo και Ubisoft. Απ’ την άλλη, οι hardcore gamers που έχετε “λιώσει” το συγκεκριμένο είδος, ίσως το βρείτε πολύ απλό στη σύλληψη. Σε κάθε περίπτωση δείχνει μια φιλόδοξη προσπάθεια, παρά το niche target group στο οποίο απευθύνεται. Με την έλλειψη πολλών multiplatform τίτλων το καλοκαίρι για το Switch, όσοι είστε κάτοχοι της κονσόλας ενδέχεται να το τιμήσετε.

Συζητήστε για το Mario + Rabbids: Kingdom Battle σε αυτό το forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Lyricaldemon (Level 22) 02/08/2017 15:20
Τα γραφικά είναι καρτουνιστικά αλλα ωραία,το skill tree απλοικό φένεται,τα special effects*honey* έχουν γέλιο,και γενικά φαίνεται ένας ενδιαφέρον τίτλος!
#2 dimas.fk19 (Level 12) 03/08/2017 17:10
Τα γραφικά μου αρέσουν πολύ και τα maps είναι καταπληκτικά και τα battles είναι ωραία !
Notification