Τα Alan Wake 2 και Total War: Pharaoh θα κυκλοφορήσουν μόνο digital

New
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Τα Alan Wake 2 και Total War: Pharaoh θα κυκλοφορήσουν μόνο digital

Τα Alan Wake 2 και Total War: Pharaoh θα κυκλοφορήσουν μόνο digital

Η THQ προσφέρθηκε να το ξανακάνει. [UPDATE]

Δύο ανακοινώσεις με διαφορά ωρών για games τα οποία θα κυκλοφορήσουν μόνο ψηφιακά μας έκαναν μεγάλη εντύπωση.

Στις 23/5 η Sega ανακοίνωσε ότι το Total War: Pharaoh θα κυκλοφορήσει μόνο ψηφιακά για PC, μέσω του Steam και του Epic Games Store.

Με μόλις μερικές ώρες διαφορά, η Remedy Entertainment παρουσίασε ένα τρέιλερ του Alan Wake 2 και έκρυψε μέσα στο FAQ του παιχνιδιού την πληροφορία ότι το Alan Wake 2 θα κυκλοφορήσει μόνο digital για PC, PS5 και Xbox Series X/S.

Για ποιο λόγο άραγε δύο games τα οποία είναι παραδοσιακά single-player θα κυκλοφορήσουν μόνο digital και όχι σε retail αντίτυπο; Ειδικά στην περίπτωση του Alan Wake 2, όπου δεν ενεργοποιούμε απλά έναν κωδικό στο Steam ή το Epic Games Store, θα μπορούσαμε να αγοράσουμε το παιχνίδι για PS5 ή Xbox Series X/S και μετά να το μεταπουλήσουμε ή να το δανείσουμε σε φίλους μας. Πέρα φυσικά από την συλλεκτική αξία του.

Η Remedy είπε μερικές φθηνές δικαιολογίες για την απόφασή της και συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: "Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για την κυκλοφορία του Alan Wake 2 σε blu-ray disc. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Καταρχήν ένας μεγάλος αριθμός από gamers αγοράζει μόνο ψηφιακά. Μπορείτε να αγοράσετε ένα Sony PlayStation 5 χωρίς blu-ray disc και το Xbox Series S της Microsoft είναι ψηφιακή κονσόλα. Δεν είναι ασυνήθιστο να κυκλοφορούν σύγχρονα games ως μόνο ψηφιακά." Υποστήριξε επίσης ότι "η μη κυκλοφορία ενός blu-ray disc βοηθά στη διατήρηση της τιμής του παιχνιδιού στα 60 ευρώ και της έκδοσης για PC στα 50 ευρώ και δεν θα θέλαμε να πουλήσουμε ένα retail αντίτυπο και να ζητάμε download για να τρέξει το παιχνίδι".

Ελπίζουμε τα περιστατικά αυτά να είναι τυχαία διότι αν πρόκειται στο μέλλον όλα τα games να κυκλοφορούν digital τότε το αποτέλεσμα θα είναι οι μεγάλες εταιρείες να βγάζουν περισσότερα χρήματα και να κλείσουν αντιπροσωπείες και καταστήματα σε πολλές χώρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες κόσμου να μείνουν άνεργοι. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι θα επηρεαστούν και τα gaming sites, τα οποία είναι ήδη επηρεασμένα τα τελευταία χρόνια. Και εννοείται ότι αν σταματήσει τελείως η αγορά των retail games τότε το κόστος των games θα μπορεί να...ανέβει ξανά στα 70 και τα 80 ευρώ.

Τι προτείνετε να κάνουμε για αυτό; Κάποιου είδους cancel σε games που κυκλοφορούν μόνο digital; Μήπως κάποιο...review bombing σε Steam και Metacritic; Πάντως σίγουρα θα πρέπει όλοι να αντιδράσουμε.

[UPDATE: Η Remedy ίσως αλλάξει γνώμη] Μόλις λίγες ώρες μετά την δήλωση της Remedy για digital-only στο Alan Wake και ύστερα από τις αντιδράσεις στα social media, η THQ Nordic "κάρφωσε" την Remedy λέγοντας: "Φτιάξαμε την έκδοση του Alan Wake για PC. Επειδή ΕΝΑΣ άνθρωπος (ή εταιρεία) δεν του αρέσουν τα physical δεν λέει κάτι, γιατί υπάρχουν πολλοί που τους αρέσουν. Σκεφτείτε το. Θέλουμε να το κάνουμε ξανά!".

Η Nordic Games, όπως ήταν γνωστή πριν την εξαγορά της THQ, είχε φτιάξει την boxed έκδοση για PC το 2012, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία στο Xbox 360. Φυσικά το tweet δεν είναι επίσημη πρόταση, αλλά αν η Remedy θέλει...ορίστε ένας εθελοντής.

Διαβάστε περισσότερα για το Alan Wake 2 και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Nemesis11 (Level 9) 25/05/2023 17:35
Τι προτείνετε να κάνουμε για αυτό; Κάποιου είδους cancel σε games που κυκλοφορούν μόνο digital; Μήπως κάποιο...review bombing σε Steam και Metacritic; Πάντως σίγουρα θα πρέπει όλοι να αντιδράσουμε....................

Ναι πρέπει όλοι να αντιδράσουμε. Για αυτό εγώ που αγοράζω αποκλειστικά και μόνο Retail αντίτυπα, ΔΕΝ θα αγοράσω το Alan Wake 2!
Notification