5 games με υψηλό potential που ακυρώθηκαν

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
5 games με υψηλό potential που ακυρώθηκαν

5 games με υψηλό potential που ακυρώθηκαν

Από την Microsoft στον Kojima.

Η ανάπτυξη παιχνιδιών απαιτεί πολλούς πόρους, χρόνο, δεξιότητες και μερικές φορές πολλά χρήματα για να γίνει πραγματικότητα μια ακόμη ιδέα. Ανάπτυξη είναι μόνο η
αρχή μιας πολύ μακράς διαδικασίας δημιουργίας ενός επιτυχημένου παιχνιδιού. Από την παραγωγή μέχρι το μάρκετινγκ, όλα πρέπει να έχουν ένα σταθερό μπάτζετ για να δημιουργηθεί ένα επιτυχημένο παιχνίδι.

Αλλά μερικές φορές τα games απλώς αποτυγχάνουν, παρά το γεγονός ότι ξοδεύονται χιλιάδες ώρες και εκατομμύρια δολάρια, λόγω πολλών λόγων από εσωτερικές  συγκρούσεις έως νομικά ζητήματα. Και εφόσον μιλάμε πάντα για επιτυχημένα games, νομίζω ότι είναι καιρός να ρίξουμε μια ματιά σε μερικά φιλόδοξα games που δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν.

Έχουμε φτιάξει μια λίστα με τα 5 κορυφαία games υψηλού potential που ακυρώθηκαν.

Doom 4
Το Doom, χωρίς καμία αμφιβολία, είναι ένα από τα πιο εμβληματικά shooters πρώτου προσώπου με έντονο Survival Action gameplay που θυμόμαστε ακόμα μέχρι σήμερα. Το κλασικό FPS έχει λάβει μια σειρά από sequels. Πριν το Doom Eternal και το Doom reboot του 2015, υπήρχε ένα Doom 4 σε ανάπτυξη. 

Η σειρά Doom έχει τεράστιους θαυμαστές, αλλά το ότι το Doom 3 άρχισε να ξεφεύγει από το βασικό, κλασικό gameplay, ήταν μια κίνηδη που δεν άρεσε. Βλέποντας τα αποτελέσματα του Doom 3, οι developers αποφάσισαν να αναπτύξουν το Doom 4, το οποίο υποτίθεται ότι θα συνέχιζε στα χνάρια του Doom 3. Τα σχέδια όμως άλλαξαν στην πορεία και τελικά αποφασίστηκε το soft reboot. Το prototype του Doom αναπτυσσόταν ιδιαίτερα τις χρονιές 2007 - 2013. Πάντως, αν σας δοθεί ποτέ η ευκαιρία να αγοράσετε το Doom 3, θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε.

Star Wars 1313
Το Star Wars 1313 ήταν ίσως ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα games, αλλά ακυρώθηκε, με έναν απ' τους λόγους να είναι η βαθμολογία M (for Mature), η οποία ήταν εντελώς απροσδόκητη από τους fans του Star Wars. Το παιχνίδι πυροδότησε μια σειρά από λογομαχίες στο διαδίκτυο και πολλοί άνθρωποι ήταν απογοητευμένοι λόγω της ακύρωσης.

Με τον Boba Fett, το παιχνίδι φαινόταν φοβερό, αλλά απλά δεν ταίριαζε η βαθμολογία για μεγαλύτερο κοινό και μια σειρά από άλλα ζητήματα, που μπορούσαν να έχουν επιλυθεί. Μετά την απόκτηση του Star Wars από την Disney, το παιχνίδι απλά δεν μπορούσε να συνεχίσει και έπρεπε να ακυρωθεί.

Silent Hills
Το Silent Hill έγινε γνωστό ως ένα από τα απίστευτα Survival Horror games με σκοτεινή και εξίσου συναρπαστική αφήγηση. Δυστυχώς, το Silent Hills της Konami, η επόμενη έκδοση της σειράς που έδειχνε να έχει υψηλό potential, δεν μπόρεσε να βγει στην αγορά λόγω εσωτερικών ζητημάτων μεταξύ Konami και Hideo Kojima, που είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση του παιχνιδιού εξ ολοκλήρου.

Το παιχνίδι ήταν σε ανάπτυξη για αρκετό καιρό με πολλούς θαυμαστές να περιμένουν για να βγει. Κύριος λόγος ήταν το P.T. demo που κατεβάσαμε από το PlayStation Store και πραγματικά νιώσαμε τον τρόπο. Αν και δεν κυκλοφόρησε, το παιχνίδι κατάφερε γίνει δημοφιλές ως ένα από τα games με το υψηλότερο potential που τελικά ακυρώθηκαν.

Prey 2
Η σκέψη να μας απαγάγουν εξωγήινοι έχει σίγουρα περάσει από το μυαλό μας, αλλά το Prey μετέτρεψε αυτή την ιδέα σε ένα συναρπαστικό First-Person Shooter με επιστημονική φαντασία όπου o παίκτης πρέπει να δραπετεύσει από το εξωγήινο πλοίο μετά την απαγωγή του. Το παιχνίδι έτυχε καλής αποδοχής από την κοινότητα του gaming για το μοναδικό gameplay και την ιστορία του και όλοι περίμεναν ένα sequel.

Το sequel ξεκίνησε να αναπτύσσεται και οι προγραμματιστές πέρασαν αρκετό χρόνο στη συνολική διαδικασία ανάπτυξης. Υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις και τελικά ανακοινώθηκε η συγκλονιστική είδηση ​​της ματαίωσης του παιχνιδιού. Ο λόγος ήταν εσωτερική σύγκρουση μεταξύ της εταιρείας ανάπτυξης Human Head Studios και του publisher, Bethesda, που κατέληξαν να καταστρέψουν το παιχνίδι.

Fable Legends
Εάν δεν έχετε ακούσει για αυτό το RPG, δεν σας κατηγορώ γιατί αρκετοί είτε δεν το άκουσαν, είτε το έχουν ξεχάσει. Το Fable Legends ήταν ένα από τα games που ακυρώθηκαν και που είχαν ένα πολύ υψηλό μπάτζετ. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από την Lionhead Studios με τη Microsoft να χειρίζεται το κομμάτι του publisher. Αρχικά φαινόταν εκπληκτικό για free-to-play, αλλά οι developers αποφάσισαν να το επεκτείνουν προσθέτοντας περισσότερους χάρτες.

Ωστόσο, η εισαγωγή νέων περιοχών και περιεχομένου στο παιχνίδι απαιτούσε πολύ χρόνο και χρήματα. Υπήρχαν μερικές πολύ λανθασμένες εκτιμήσεις που απλά δεν μπορούσαν να αγνοηθούν, οι οποίες συσσωρεύτηκαν. Η Microsoft σταμάτησε την ανάπτυξή του για πάντα.

Υπάρχουν πολλά που απαιτούνται για την ανάπτυξη ενός παιχνιδιού και μερικές φορές δεν πάνε όλα σύμφωνα με το σχέδιο. Θα μπορούσαν να υπάρχουν προφυλάξεις και  ορισμένα μέτρα για να αποφευχθούν εξ αρχής τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον, αλλά μερικές φορές... η διακοπή ανάπτυξης είναι αναπόφευκτη.

Μερικά από αυτά τα games αυτά άξιζαν εκατομμύρια δολάρια αλλά οι developers έπρεπε να διακόψουν την ανάπτυξη και να μην δουν καν το φως της ημέρας. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά games που δεν βγαίνουν καν στη δημοσιότητα και πεθαίνουν σε...εμβρυακό στάδιο. Πείτε μας ποιο από αυτά τα games ή κάποια άλλα εκτός λίστας περιμένατε να δείτε.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Kadaz (Level 22) 30/06/2022 11:52
Το silent hill ήταν αυτό που πόνεσε περισσότερο.
Notification