Σειρά The Last of Us

NewHot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
3
Σειρά The Last of Us

Σειρά The Last of Us

Νέα στιγμιότυπα από τα γυρίσματα. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 5/3/2020] Ο director του The Last of Us, Neil Druckmann, ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά με θέμα το ομώνυμο παιχνίδι.

Το κανάλι που θα την υποδεχτεί είναι το HBO. Στη σειρά θα συμμετάσχει και ο δημιουργός του Chernobyl, Craig Mazin. Επικεφαλής παραγωγής θα είναι ο Evan Wells, πρόεδρος της εταιρείας ανάπτυξης Naughty Dog. Η Sony θυμίζουμε ότι έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία παραγωγής της ταινίας The Last of Us. 

Ο Craig Mazin δήλωσε τα καλύτερα για τον Neil Druckmann, δείγμα του ότι εκτιμάει την δουλειά του στη βιομηχανία των games. Συγκεκριμένα, είπε ότι ο Druckmann: "Είναι ο καλύτερος αφηγητής ιστοριών στην gaming βιομηχανία και το The Last of Us το καλύτερο δημιούργημά του. Το να έχω την ευκαιρία να μεταφέρω την δουλειά του σε τηλεοπτική σειρά ήταν το όνειρό μου για χρόνια και είναι τιμή μου να συνεργάζομαι μαζί του".

Αντίστοιχα, ο Druckmann δήλωσε: "Από την πρώτη στιγμή που έκατσα να μιλήσω με τον Craig εντυπωσιάστηκα από την προσέγγισή του στην αφήγηση και την αγάπη του για κατανόηση του The Last of Us. Με το Chernobyl, ο Craig και το HBO μας μετέφεραν ένα τεταμένο, θλιβερό, συναισθηματικό αριστούργημα. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ για καλύτερους συνεργάτες για να ζωντανέψω την ιστορία του The Last of Us σε τηλεοπτική σειρά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Sony Pictures, Chris Parnell, η σειρά αυτή δεν θα είναι η τελευταία gaming μεταφορά σε σειρά αλλά "η πρώτη από πολλές άλλες που θα ακολουθήσουν από την PlayStation Productions".

[UPDATE: 9/3/20 - Ίσως περιλαμβάνει και χαρακτήρες από το Part II] Το HBO πρόσφατα ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Sony για την δημιουργία μιας τηλεοπτικής σειράς βασισμένη στο The Last of Us, και τώρα έχουμε κάποιες καινούργιες λεπτομέρειες.

Ο Neil Druckmann, ο οποίος έγραψε το The Last of Us θα γράψει επίσης και το σενάριο για την τηλεοπτική σειρά με τον Craig Mazin της σειράς Chernobyl, έκανε tease σχετικά με τους χαρακτήρες που θα εμφανιστούν στην σειρά The Last of Us. Για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, το HBO δημοσίευσε ένα βίντεο με τους ποιο εικονικούς χαρακτήρες από τις διάφορες σειρές που της ανήκουν. O Druckmann έκανε re-tweet και πρόσθεσε “Και τώρα έχετε και την Ellie, Riley, Tess, Marlene, Maia, X X X X, και μερικούς άλλους ! ,” έγραψε ο Druckmann.

O Druckmann άφησε τέσσερα κενά και όλοι προσπαθούν να μαντέψουν το όνομα. Άλλοι λένε ότι ίσως πρόκειται για την μητέρα της Ellie, την Anna. Όσον αφορά το “μερικούς άλλους”, ίσως είναι κάποιο hint για χαρακτήρες από το επερχόμενο The Last of Us: Part II. Όπως είχε δηλώσει και το HBO, η σειρά θα καλύπτει τα γεγονότα του πρώτου game με “την πιθανότητα να προστεθεί επιπλέον περιεχόμενο βασισμένο στο επερχόμενο sequel.” Η τηλεοπτική σειρά The Last of Us θα περιλαμβάνει επίσης την producer του Game of Thrones, Carolyn Strauss, η οποία έχει κερδίσει πέντε Emmys για το Game of Thrones και Chernobyl, ως executive producer. Ο Evan Wells της Naughty Dog είναι επίσης executive producer.

[UPDATE 2: 8/6/20 - Ο σκηνοθέτης του Chernobyl θα συμμετάσχει στην παραγωγή] Η σειρά The Last of Us του HBO έχει ήδη έναν από τους δημιουργούς του Chernobyl να συμμετέχει στην παραγωγή, ωστόσο και άλλοι παραγωγοί της σειράς ενδιαφέρονται.

Ο δημιουργός του Chernobyl, Craig Mazin, είναι ο κύριος δημιουργός της σειράς The Last of Us και θα συνεργάζεται με τον Neil Druckmann της Naughty Dog. Τώρα φαίνεται πως στην παραγωγή της σειράς The Last of Us θα συμμετάσχει και ο Johan Renck, ο οποίος σκηνοθέτησε όλα τα επεισόδια του Chernobyl. Ο Renck δήλωσε ότι ίσως να μην έχει τόσο μεγάλη συμβολή στην σειρά, όμως δεν διευκρίνισε κάτι.

Ο Renck επίσης δήλωσε ότι κάθε εβδομάδα κάνει συναντήσεις με τους Mazin και Druckmann ώστε να βρουν τον καλύτερο τρόπο να μεταφέρουν αυτούς τους ιδιαίτερους χαρακτήρες στην μικρή οθόνη. Ο Renck έχει τεράστια ιστορία ως σκηνοθέτης τηλεοπτικών σειρών, έχοντας σκηνοθετήσει επεισόδια για τα Breaking Bad, The Walking Dead, Vikings και Bater Motel. 

[UPDATE 3: 31/7/20 – Το story της σειράς θα βασίζεται σε αυτό του παιχνιδιού και θα το εξελίσσει] Ο Craig Mazin, ο δημιουργός της σειράς Chernobyl, έχει αναλάβει όπως είναι γνωστό την τηλεοπτική μεταφορά του Action της Naughty Dog και αναφέρθηκε στο story του, το οποίο θα υπογράψει ο ίδιος ο Neil Druckmann.

Ο Mazin δήλωσε σε podcast του BBC: ''Πιστεύω ότι γενικά οι fans ανησυχούν όταν αυτό που αγαπούν, περνάει σε άλλα χέρια από αυτά που το ανέπτυξαν πρωτίστως, γιατί θεωρούν ότι αυτό θα αλλαχθεί σε ένα βαθμό. Στην δικιά μου περίπτωση όμως, θα συνεργαστώ με τον ίδιο τον δημιουργό του παιχνιδιού και επομένως οι όποιες αλλαγές που θα πραγματοποιήσουμε θα γίνουν με γνώμονα την εξέλιξη του story και όχι την αλλαγή του''.

Ο δημιουργός του Chernobyl τόνισε επίσης και το άγχος του λόγω των αντιδράσεων των fans αναφορικά με το The Last of Us. O Mazin είπε: ''Δημιουργούμε κάτι καινούργιο και ταυτόχρονα επαναπροσδιορίζουμε οτιδήποτε μπορεί να ενταχθεί στην τηλεοπτική μεταφορά που έχουμε κατά νου. Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται. Νομίζω πάντως ότι για κάποιο διάστημα θα κρυφτώ σε καταφύγιο γιατί ποτέ δεν μπορείς να ευχαριστείς τους πάντες''.

[UPDATE 4: 23/10/20 – O Troy Baker θέλει να πεθάνει στη σειρά ως Infected από τα χέρια του Joel] Ο voice actor του Joel στο The Last of Us: Part 2, Troy Baker, δήλωσε ότι θα ήθελε να κάνει μία εμφάνιση στην επερχόμενη σειρά.

Σε πρόσφατο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube, ο Troy Baker αναφέρει ότι δεν υπάρχουν βλέψεις για να μπει στο cast της επερχόμενης σειράς, όμως θα ήθελε να εμφανιστεί ως Infected και να τον τινάξει όποιος καταλήξει να υποδύεται τον Joel. Συγκεκριμένα δήλωσε: " Θέλω να είμαι ένας Infected και να με ανατινάξει ο Joel. Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Ή ο τύπος σαν τον Quint στο Jaws που είναι σε φάση "Πιστεύεις ότι θα βγεις σώος από αυτή τη κατάσταση;"

Το HBO ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει το The Last of Us στους τηλεοπτικούς μας δέκτες τον Μάρτιου που μας πέρασε. Την σειρά θα σκηνοθετήσει ο Craig Mazin που είχε επιμεληθεί επίσης την σκηνοθεσία της μίνι σειράς Chernobyl, ενώ το σενάριο αναλαμβάνει ο Neil Druckmann της Naughty Dog όπως και τα καθήκοντα του executive producer. O Craig Mazin δήλωσε ότι η σειρά έχει σκοπό την επέκταση του κόσμου του The Last of Us και όχι την αλλαγή της ιστορίας που έχουμε δει μέχρι τώρα. Στην σειρά θα υπάρχει επίσης μία φοβερή στιγμή που κόπηκε από τα video games, κάτι που ανεβάζει το ενδιαφέρον.

[UPDATE 5: 14/1/21 - Ο Craig Mazin δήλωσε ότι σύντομα θα έχουμε νέες πληροφορίες] Ο Craug Mazin, σε συνέντευξή του έκανε τις εξής δηλώσεις: "Δημιουργούμε νέα πράγματα και αναδιατυπώνουμε τα ήδη υπάρχοντα σε διαφορετικό format. Ο στόχος δεν είναι να σας κρατήσουμε ερωτευμένους με το The Last of Us, αλλά να σας κάνουμε να το ερωτευθείτε ξανά με διαφορετικό τρόπο. Είναι ένας παθητικός τρόπος να το βιώσετε, αντί του να το παίξετε, όμως έτσι, θα βιώσετε περισσότερα με περισσότερους χαρακτήρες και με ακόμα περισσότερους τρόπους."

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony, Jim Ryan, δήλωσε κατά την διάρκεια της CES 2021 ότι η επερχόμενη ταινία Uncharted και η σειρά The Last of Us θα είναι μονάχα η αρχή της επέκτασης του storytelling της Sony και σε άλλα μέσα και σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό.

[UPDATE 6: 21/3/21 - Θα γίνουν αλλαγές στο σενάριο] Η σειρά The Last of Us, η οποία βασίζεται στην πρώτη έκδοση του παιχνιδιού που είχε κυκλοφορήσει στο PS3, βρίσκεται σε διαδικασία παραγωγής. Ωστόσο, οι fans της σειράς θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για εκπλήξεις.

Ο Neil Druckmann, ο οποίος θα είναι creative director και στη σειρά, δήλωσε ότι θα υπάρχει λιγότερη δράση και περισσότερο δράμα ανάμεσα στους χαρακτήρες. Επίσης, θα υπάρξουν σημεία όπου τα γεγονότα θα είναι τελείως διαφορετικά από αυτά του παιχνιδιού. "Ορισμένα από τα αγαπημένα μου επεισόδια θα διαφέρουν κατά πολύ από την ιστορία και ανυπομονώ να τα δουν οι fans".

[UPDATE 7: 2/4/21 – Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο] Σύμφωνα με το Director’s Guild of Canada και το CBC, τα γυρίσματα της σειράς The Last of Us θα ξεκινήσουν στις 5 Ιουλίου στην πόλη Calgary του Καναδά και θα ολοκληρωθούν στις 8 Ιουνίου του 2022.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι αρκετά μεγάλο για γυρίσματα μίας τηλεοπτικής σεζόν, όμως ίσως περιλαμβάνει και την πιθανότητα να ξαναγίνουν γυρίσματα ή να γίνουν νέα, όταν ολοκληρωθεί η παραγωγή.

[UPDATE 8: 8/7/21 - Η σειρά The Last Of Us του HBO έχει 10 επεισόδια στην 1η σεζόν] Τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς The Last of Us του HBO βρίσκονται σε εξέλιξη στον Καναδά και τώρα ήρθαν στο φως μερικές ακόμα λεπτομέρειες για το project από τον σεναριογράφο Craig Mazin όπου τα αποκάλυψε στο podcast Scriptnotes, επιβεβαιώνοντας επίσης ότι η 1η σεζόν έχει πέντε διαφορετικούς σκηνοθέτες.

Ο Craig Mazin -ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με το HBO για την περίφημη μίνι σειρά Chernobyl- δήλωσε ότι το σενάριο για τα πρώτα τρία έως τέσσερα επεισόδια είναι "κάπως έτοιμο", σύμφωνα με το Collider. Το "The Last of Us" έλαβε εντολή απευθείας για σειρά, πράγμα που σημαίνει ότι το HBO δεν γυρίζει ένα πιλοτικό επεισόδιο και, αντίθετα, ξεκινάει απευθείας τη σειρά. Ο Craig Mazin αναγνώρισε ότι αυτό παρουσιάζει κάποια πιθανά προβλήματα, ένα από τα οποία είναι ότι η ομάδα παραγωγής δεν είναι σε θέση να "ξαναφτιάξει" αυτό που θα μπορούσε διαφορετικά να κάνει αν επρόκειτο για πιλοτικό επεισόδιο.

Ο Craig Mazin δήλωσε ότι: "Υπάρχουν κάποιες προκλήσεις στον προϋπολογισμό αλλά συνολικά ότι τα οικονομικά είναι εκεί που πρέπει να είναι. Έχουμε τον προϋπολογισμό για να φτιάξουμε μια εξαιρετική σειρά και έτσι θα κάνουμε".

[UPDATE 9: 19/7/21 - Τα γυρίσματα ξεκίνησαν] Τα γυρίσματα της σειράς The Last of Us ξεκίνησαν στην πόλη Calgary της Alberta, στον Καναδά.

Η Sue Keenan, εκπρόσωπος της πόλης, δήλωσε ότι είναι τιμή τους που "επιλέχθηκαν για μια σειρά με τόσο εκπληκτικά σενάριο και ειδικά εφέ. Υπάρχει ντόρος γύρω από την πόλη μας". Άλλοι εκπρόσωποι της πόλης τόνισαν ότι για την σειρά θα προσληφθούν εκατοντάδες ντόπιοι και ότι πιθανότερα αποτελεί το μεγαλύτερο γύρισμα που έχει γίνει στον Καναδά, με το μπάτζετ που έχει δαπανηθεί να είναι πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν γνωρίζουμε πάντως ακόμη αν θα έχουμε ένα pre-apocalyptic ή post-apocalyptic σκηνικό. Εν τω μεταξύ, ένα τμήμα της πόλης έχει αλλάξει για τις ανάγκες της σειράς και οι ντόπιοι αναρωτιούνται για τις αλλαγές σκηνικών μπροστά από τα καταστήματα, μπερδεύοντας για παράδειγμα ήδη υπάρχοντα φαρμακεία για καινούργια.

[UPDATE 10: 21/7/21 – Φωτογραφίες από τα γυρίσματα εμφανίστηκαν στο internet] Η χρήστης του Twitter necromonica1, δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες από τα σκηνικά των γυρισμάτων της σειράς The Last of Us.

Στις φωτογραφίες φαίνεται ένας δρόμος ο οποίος έχει διακοσμηθεί ώστε να θυμίζει το Austin στο Texas. Σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν πριν μέρες με τους πρωταγωνιστές, είναι σχεδόν ξεκάθαρο ότι γυρίζεται μία από τις πιο γνωστές σκηνές της σειράς.

 

 

[UPDATE 11: 5/8/21 - Περισσότερες φωτογραφίες από τα γυρίσματα] Έχουν δοθεί στη δημοσιότητα νέες εικόνες από μερικά σκηνικά της τηλεοπτικής σειράς του HBO, The Last of Us, που δείχνει το Calgary να μεταμορφώνεται σε έναν σκουπιδότοπο, μετά την πανδημία.

 

Οι φωτογραφίες λήφθηκαν από το CTV News και κοινοποιήθηκαν στα κοινωνικά μέσα από έναν λογαριασμό θαυμαστών αφιερωμένο στη σειρά The Last of Us. Δεν δίνονται, ωστόσο, πολλές πληροφορίες. Οι φωτογραφίες δείχνουν το επίπεδο ορισμένων από τα σκηνικά που θα προβληθούν στη σειρά. Η σειρά θα βαδίσει στα χνάρια του παιχνιδιού, που εξιστορεί το ταξίδι του Joel (Pedro Pascal) και της Ellie (Bella Ramsey) καθώς προστατεύουν ανθρώπους και άλλα πλάσματα που έχουν πληγεί από την πανδημία. Τα γεγονότα του παιχνιδιού ξεκινούν κοντά στο Austin του Τέξας, προτού μετατοπιστούν στη Βοστώνη και στη συνέχεια σε άλλα μέρη της Αμερικής.

[UPDATE 12: 31/8/21 - Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του πρώτου επεισοδίου] Φαίνεται ότι η παραγωγή από το πρώτο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς του HBO, The Last of Us, ολοκληρώθηκε. Ο σκηνοθέτης Kantemir Balagov έκανε την σχετική ανακοίνωση μέσω Instagram.

Συγκεκριμένα στο post αναφέρει: "Η δουλειά μου εδώ τελείωσε. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για την ευκαιρία. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία με σκαμπανεβάσματα. Στέλνω την αγάπη μου στην ομάδα και ειδικά σε αυτούς τους ανθρώπους", είπε, παραθέτοντας μερικούς συναδέλφους του από την παραγωγή, συμπεριλαμβανομένου και του Neil Druckmann της Naughty Dog.

Το The Last of Us είναι μια σειρά straight-to-series, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να γυριστεί ένα επεισόδιο πιλότος. Έτσι, το επεισόδιο θα είναι έτοιμο για όταν γίνει διαθέσιμη και η υπόλοιπη σειρά. Ο Balagov σκηνοθέτησε την πρεμιέρα της σεζόν, ενώ οι σκηνοθέτες Jasmila Zbanic και Ali Abbasi έχουν επίσης επιλεγεί για να σκηνοθετήσουν κάποια από τα επόμενα επεισόδια στην πρώτη σεζόν.

Η Naughty Dog ίσως ετοιμάζει το The Last of Us 3 ή πιθανώς μια νέα IP, ως επόμενο παιχνίδι. Στο πιο κοντινό μέλλον, η Naughty Dog αναπτύσσει ένα αυτόνομο multiplayer game του Last of Us. Σε άλλες ειδήσεις, ένα πρόσφατο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Naughty Dog εργάζεται επίσης σε ένα remake του Last of Us για το PS5.

[UPDATE 13: 27/9/21 – Η πρώτη εικόνα δόθηκε στην δημοσιότητα] Κατά τη διάρκεια του The Last of Us Day, η Naughty Dog δημοσίευσε το πρώτο στιγμιότυπο από τη σειρά The Last of Us.

Την εικόνα συγκεκριμένα μοιράστηκε με τον κόσμο ο Neil Druckmann και δείχνει τον Joel και την Ellie να κοιτούν ένα πεσμένο αεροπλάνο. Ο Druckmann δήλωσε: "Όταν τους είδα για πρώτη φορά στο γύρισμα ντυμένους ήμουν σε φάση: "Θεέ μου! Είναι ο Joel και η Ellie"." Επίσης είπε ότι ανυπομονεί να δείξει περισσότερα στον κόσμο, από όλα τα projects της Naughty Dog.

Επίσης την ίδια μερα η Naughty Dog επιβεβαίωσε ότι αναπτύσσει το Multiplayer mode του The Last of Us: Part II, όμως ακόμα είναι νωρίς για να αποκαλύψει κάτι: "Συνοπτικά, δουλεύουμε σε αυτό και βλέπουμε τα σχόλια της κοινότητας που θέλουν το multiplayer και να μάθουν περισσότερα. Προς το παρόν θα πούμε μόνο ότι μας αρέσει αυτό που αναπτύσσει η ομάδα και θέλουμε να τους δώσουμε χρόνο για να χτίσουν το φιλόδοξο project τους. Θα αποκαλύψουμε περισσότερα όταν είμαστε έτοιμοι".

[UPDATE 14: 13/10/21 – Νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα] Οι νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς The Last of Us που δόθηκαν στην δημοσιότητα, δείχνουν μεταξύ άλλον τον Pedro Pascal ως Joel.

Στις υπόλοιπες φαίνονται περισσότερο τα σκηνικά.

 

 

[UPDATE 15: 15/10/21 – Νέα βίντεο από τα γυρίσματα] Ο λογαριασμός The Last of Us Updates του Twitter έδωσε στη δημοσιότητα δύο νέα βίντεο από τα γυρίσματα.

Στο πρώτο βλέπουμε τον Joel και την Ellie και την Tess, σχεδόν όπως τους θυμόμαστε από το παιχνίδι, να περπατούν, ενώ ο Joel μένει πίσω για να ελέγξει την περιοχή.

Στο δεύτερο βλέπουμε τους ηθοποιούς, πιθανότατα σε κάποιο διάλλειμα, να χορεύουν.

[UPDATE 16: 18/10/21 – Μερικές ακόμα νέες φωτογραφίες και βίντεο από γυρίσματα] Ο λογαριασμός του Twitter, The Last of Us Updates ανέβασε μερικές ακόμα φωτογραφίες από τα γυρίσματα και βλέπουμε, εκτός από νέα σκηνικά, τους χαρακτήρες εν δράση.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία The Last of Us. Συζητήστε για την σειρά The Last of Us στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 24/10/2020 10:22
Μακάρι να δούμε κάτι ανάλογο της επιτυχίας των δύο παιχνιδιών. Θα ήθελα πολύ να δώ Joel ,Ellie και troy Baker να παίζει οποιοδήποτε ρόλο ας είναι και του μολυσμένου.
#2 BigGreekGamer (Level 31) 24/03/2021 12:46
Αυτό πιστεύω θα κρατήσει το ενδιαφέρον του κόσμου κατά την γνώμη μου. Αν είναι φωτοτυπία από τα games σε σειρά, θα ξέρει ο καθένας τι ακριβώς θα περιμένει.
Notification