Οι developers της Activision Blizzard σε συνεχή απεργία για τις απολύσεις

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Οι developers της Activision Blizzard σε συνεχή απεργία για τις απολύσεις

Οι developers της Activision Blizzard σε συνεχή απεργία για τις απολύσεις

Η διοίκηση δεν θέλει να μιλήσει με τους απεργούς. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 6/12/21] Σε συνέχεια των απολύσεων των 12 Quality Assurance testers που εργάζονταν στη Raven Software για το Call of Duty: Warzone, οι εργαζόμενοι της εταιρείας, θυγατρικής της Activision, αποφάσισαν να κάνουν απεργία σήμερα Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για τις μαζικές απολύσεις των συναδέλφων τους.

Όλα αυτά ενώ οι developers πέρασαν μία περίοδο crunch (εντατικής εργασίας με καθημερινές υπερωρίες) για πέντε εβδομάδες, βοηθώντας στο λανσάρισμα του Call of Duty: Vanguard και με τον νέο χάρτη του Call of Duty: Warzone. Κατά τα άλλα, όσοι εργαζόμενοι κράτησαν την θέση τους, δουλεύουν οκτάωρο με αύξηση στους μισθούς τους και τα σχετικά bonus. Ότι δηλαδή ήθελε η ομάδα QA από την Activision. Οι developers της Raven Software που απεργούν δήλωσαν ότι δεν θα επιστρέψουν στην εργασία τους, αν δεν επιστρέψουν οι 12 QA developers στις θέσεις τους.

Η ABetterABK (A Better Activision, Blizzard και King) υποστήριξε την απεργία μέσω του Twitter. Η ομάδα αυτή ξεκίνησε μετά από αναφορές που έγιναν στην Activision Blizzard για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και σεξισμό, με αποτέλεσμα να υπάρξει μήνυση από την πολιτεία της Καλιφόρνια, αλλά και αίτημα να αποχωρήσει ο CEO Bobby Kotick. Κατά τα άλλα, η Activision ανακοίνωσε ότι πράτει εσωτερική αναδιάρθωση στο προσωπικό της, με 500 προσωρινούς υπαλλήλους να αναμένεται να εργάζονται κάποια στιγμή full time, ενώ παράλληλα δεν ανανέωσε τα συμβόλαια σε 20 εργαζομένους (12 QA +8 ακόμη developers), σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση

[UPDATE: 7/12/21 - Το QA της Blizzard συμμετέχει στην απεργία] Το τμήμα QA της Raven Software απεργεί για δεύτερη ημέρα. Παράλληλα, το τμήμα Quality Assurance της Blizzard αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία, υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα των συναδέλφων στην Raven Software. Οι δύο εταιρείες είναι θυγατρικές της Activision Blizzard.

Οι 12 απολυμένοι developers από το QA της Raven Software αποτελούν το 30% των εργαζόμενων του τμήματος QA της εταιρείας. Ως ένδειξη συμπαράστασης, το τμήμα QA των γραφείων της Blizzard στις πόλεις Texas, Minnesota και California συμμετέχουν επίσης στην απεργία. Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τμήμα Quality Assurance στην Blizzard και στο Call of Duty: Warzone, το οποίο να τεστάρει προβλήματα στο παιχνίδι και να τα αναφέρει στους developers. Τέλος, η Activision δεν θέλησε να τοποθετηθεί στις δηλώσεις για τους εργαζόμενους που έχασαν την θέση τους.

[UPDATE 2: 9/12/21 - Ετοιμάζουν συνδικαλιστικό όργανο] Οι developers της Activision Blizzard ανακοίνωσαν απεργία διαρκείας για τις απολύσεις του τμήματος QA της Raven και ετοιμάζουν συνδικαλιστικό όργανο. Ζητούν επίσης δωρεές για την περίοδο της απεργίας όταν και δεν θα πληρώνονται και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει πάνω από 100.000 δολάρια.

Στόχος της καμπάνιας στο GoFundMe είναι το ένα εκατομμύριο δολάρια. Εν τω μεταξύ, έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα συνδικαλιστικό όργανο, στο οποίο οι εργαζόμενοι καλούνται να συμμετάσχουν.

Η καμπάνια ξεκίνησε από την Jessica Gonzalez, Senior Test Analyst της Blizzard, η οποία παραιτήθηκε πρόσφατα, ενώ δήλωσε: "Έχουμε δει τον CEO Bobby Kotick και το Διοικητικό Συμβούλιο να προστατεύει τους δράστες, οι οποίοι λογοδοτούν μόνο όταν τα γεγονότα έρχονται στι δημοσιότητα από ΜΜΕ. Η Activision έχει προσλάβει το δικηγορικό γραφείο WilmerHale, γνωστό για την κατάρριψη συνδικάτων, για να διαταράξει και να εμποδίσει τις προσπάθειες βελτίωσης των εργαζομένων της. Είδαμε εργαζομένους της Raven Software να παρασύρονται από την υπόσχεση της προαγωγής, αλλά να απολύονται λίγο μετά τη μετεγκατάσταση πέρα από τις ήδη μη εκτιμημένες και σοβαρά υποτιμημένες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων της ABK σε όλη την εταιρεία. Αυτά και πολλά άλλα γεγονότα έχουν προκαλέσει μια συμμαχία εργαζομένων της Activision Blizzard να ξεκινήσει μια στάση εργασίας μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και να δοθεί επιτέλους θέση στην εκπροσώπηση των εργαζομένων εντός της εταιρείας".

Τέλος, ο Geoff Keighley δήλωσε ότι η Activision Blizzard δεν θα αποτελέσει μέρος της αποψινής εκδήλωσης The Game Awards και μάλιστα κάλεσε τους gamers μέσω του Reddit να προτείνουν πως θα μπορούσε το θέμα της εταιρείας να συζητηθεί.

[UPDATE 3: 6/1/22 - Απεργία για τρίτη εβδομάδα] Οι developers του Call of Duty βρίσκονται σε απεργία για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, ζητώντας διάλογο με την Activision Blizzard. Στις 3 Ιανουαρίου έστειλαν επιστολή προς την εταιρεία με τα αιτήματά τους, το οποίο κοινοποίησε η ABetterABK (A Better Activision, Blizzard και King) έστειλε και αυτή αίτημα προς την εταιρεία.

Ανάμεσα στα αιτήματα παραμένει η επαναπρόσληψη του 1/3 της ομάδας Quality Assurance της Raven, που απολύθηκε και που ήταν υπεύθυνο για το Call of Duty: Warzone.

Η Activision δήλωσε: "Η ηγεσία της Raven Software έχει ξεκινήσει διάλογο με το προσωπικό της για να ακούσει τις ανησυχίες της και να εξηγήσει τη συνολική επένδυση της εταιρείας σε αναπτυξιακούς πόρους. Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, αυξάνουμε τη συνολική μας επένδυση σε πόρους ανάπτυξης και λειτουργίας και μετατρέπουμε σχεδόν 500 έκτακτους εργαζομένους σε εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης τα στούντιο μας, η μεγαλύτερη μετατροπή στην ιστορία της Activision. Για τους 12 εργαζόμενους της Raven των οποίων τα συμβόλαια δεν παρατάθηκαν, παρείχαμε μια εκτεταμένη περίοδο ειδοποίησης, συμπεριλάβαμε την πληρωμή για το διάλειμμα των δύο εβδομάδων και θα συνεργαστούμε απευθείας με όσους χρειάζονται βοήθεια για μετεγκατάσταση. Η Raven είναι γεμάτη ανθρώπους αφοσιωμένους στη βελτίωση της κουλτούρας στην Activision και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους υπαλλήλους για να δουλέψουμε μαζί".

[UPDATE 4: 14/1/22 - Η διοίκηση δεν θέλει να μιλήσει με τους απεργούς] Συμπληρώθηκε ένας μήνας από την έναρξη της απεργίας στην Activision Blizzard, με αφορμή τις απολύσεις 12 ατόμων από το τμήμα QA. Παρόλα αυτά, η διοίκηση της εταιρείας αρνείται να μιλήσει με τους απεργούς.

Όλα αυτά σύμφωνα με δύο υπαλλήλους της Raven Software, θυγατρικής της Activision Blizzard (της οποίας οι 12 QA testers απολύθηκαν), οι οποίοι έκαναν την παραπάνω δήλωση δημόσια, αλλά ανώνυμα. Όλα αυτά, όπως αναφέρουν, γίνονται την στιγμή που η εταιρεία δηλώνει δημόσια ότι είναι ειλικρινέστατη και ότι έχει διαδικασίες διαφάνειας απέναντι στους εργαζόμενούς της.

Δείτε τι δήλωσε η διοργανώτρια αρχή της E3 για όσα συμβαίνουν στην Activision Blizzard και συζητήστε για την εταιρεία στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 TheReaper (Level 23) 16/01/2022 14:38
Ήθελα να ξερα πώς δουλεύουν ακόμη οι servers της Blizzard :D
Notification