Call of Duty Vanguard: Ειδήσεις και φήμες

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Call of Duty Vanguard: Ειδήσεις και φήμες

Call of Duty Vanguard: Ειδήσεις και φήμες

Δεν θα παρουσιαστεί στην E3 2021. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 5/2/21] Στην ετήσια αναφορά των εσόδων της, η Activision Blizzard ανακοίνωσε εσωτερικά ότι ετοιμάζει ένα νέο Call of Duty μέσα στο 2021. 

Η Αμερικάνικη εταιρεία δεν θα κυκλοφορήσει φέτος τα Diablo 4 και Overwatch 2. Αναμένουμε λοιπόν σύντομα το νέο Call of Duty. Συν τις άλλοις, θα συνεχίσει η υποστήριξη του Call of Duty: Warzone, καθώς εκεί θα προστίθενται μεταξύ άλλων τα όπλα κάθε νέου FPS της σειράς. 

Η Treyarch κυκλοφόρησε το 2018 το Black Ops 4 και το 2020 το Black Ops – Cold War και η Infinity Ward το Modern Warfare του 2019, πράγμα που σημαίνει ότι το επόμενο κεφάλαιο της σειράς ίσως αναπτυχθεί από την Sledgehammer Games η οποία ήταν υπεύθυνη για το Call of Duty: WWII του 2017.

Η εταιρεία ανάπτυξης που θα αναλάβει το νέο Call of Duty δεν ανακοινώθηκε από την Activision οπότε αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο, η Αμερικάνικη εταιρεία δήλωσε εσωτερικά ότι η φετινή έκδοση "θα είναι δυνατή" και βέβαια θα συνδέεται ως προς το online multiplayer και με το Call of Duty: Warzone, όπως έχει γίνει αντίστοιχα με τα Modern Warfare και Black Ops Cold War.

Το Call of Duty θα αποτελέσει υπόδειγμα
Σύμφωνα με την Activision το 2020 ήταν η χρονιά από πλευράς εσόδων για την σειρά Call of Duty, η οποία από το  2003 που κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα έχει συνολικά έσοδα 27 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Αμερικανική εταιρεία δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει περισσότερες remastered εκδόσεις τίτλων.

Η Activision Blizzard δήλωσε επίσης εσωτερικά, ότι η σειρά Call of Duty θα αποτελέσει υπόδειγμα ως προς την ανάπτυξη των άλλων games της εταιρείας.
 

[UPDATE: 26/3/21 – Φήμη: Θα διαδραματίζεται στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο] Το επερχόμενο Call of Duty που θα κυκλοφορήσει το 2021 θα διαδραματίζεται τελικά στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με το Modern Warzone.

Το Modern Warzone αναφέρει πως το νέο FPS της Sledgehammer έχει αυτή τη στιγμή το κωδικό όνομα Vanguard και πως αυτός θα είναι και ο οριστικός τίτλος του παιχνιδιού. Σύμφωνα με το Modern Warzone το επερχόμενο Call of Duty θα λαμβάνει χώρα σε ένα παράλληλο σύμπαν στο οποίο ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος δεν σταμάτησε το 1945 αλλά συνέχισε και στην δεκαετία του 50, αν και άλλα μέσα αναφέρουν πως αυτή η συγκεκριμένη πληροφορία δεν είναι σωστή.

Τα πρώτα τρία games της σειράς Call of Duty διαδραματίζονταν επίσης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η σειρά επέστρεψε στην ίδια χρονική περίοδο με το Call of Duty: WWII του 2017 το οποίο είχε επίσης αναπτύξει η Sledgehammer Games, ενώ τα επόμενα games του franchise ήταν σε πιο μοντέρνες περιόδους όπως το περσινό Call of Duty Black Ops Cold War που ήταν στα 80s. Η Electronic Arts κυκλοφορεί το Battlefield 6 με την βοήθεια της Criterion Games αργότερα μέσα στο έτος για να ανταγωνιστεί με το νέο Call of Duty. Η σειρά Call of Duty έδωσε στην Activision συνολικά έσοδα που αγγίζουν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ιδιαίτερα λόγω των καλών πωλήσεων του Modern Warfare reboot του 2019, αλλά και λόγω του free-to-play Battle Royale Warzone που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020.

[UPDATE 2: 22/4/21 – Η αποκάλυψη του Call of Duty του 2021 μάλλον δεν θα γίνει σύντομα] Οι fans του Call of Duty ανυπομονούν να μάθουν περισσότερα για το νέο παιχνίδι της σειράς όμως ο πρόεδρος της Activision, Robert Kostich, ανέφερε σε μία συνέντευξή του στο VentureBeat ότι νεότερα θα υπάρξουν μάλλον αργότερα από ότι συνηθίζεται.

Μέρος του λόγου για τον οποίο η Activision μάλλον αποφάσισε να ανακοινώσει το νέο Call of Duty αργότερα μέσα στο έτος είναι λόγω των συνεχόμενων updates του Call of Duty: Warzone. Η Season 3 ξεκίνησε σήμερα και η Activision δείχνει να θέλει να προσηλωθεί σε αυτήν. Ο Kostich ανέφερε πως η αποκάλυψη του νέου Call of Duty μπορεί να γίνει σε έναν βαθμό μέσω του Warzone, όπως είχε γίνει πέρυσι και με το Call of Duty: Black Ops Cold War. “Όπως είδατε πέρυσι, κάναμε κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στα πλαίσια της αποκάλυψης του Black Ops μέσω του Warzone. Αυτά είναι πράγματα που θέλουμε να οργανώσουμε και να προσφέρουμε στην κοινότητά μας, αφήνοντάς τους να ανακαλύψουν το Call of Duty μόνοι τους ενώ παίζουν το παιχνίδι” δήλωσε ο Kostich.

Συνέχισε λέγοντας πως “αυτό το κομμάτι ήταν διασκεδαστικό για εμάς και τις ομάδες ανάπτυξής μας. Το marketing του Call of Duty αλλάζει μαζί με το πως βάζουμε την κοινότητα να συμμετέχει και να ανακαλύπτει πράγματα για εμάς. Μπορεί να συμβεί αργότερα αυτό, αλλά είναι μέρος του γενικότερου σχεδίου μας για να φέρουμε την κοινότητα μαζί μας σε ένα διασκεδαστικό ταξίδι”. Ιστορικά η Activision ανακοίνωνε το νέο παιχνίδι Call of Duty τον Απρίλιο ή τον Μάϊο, με επιπλέον αποκαλύψεις να γίνονταν τον Ιούνιο στην E3. Αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια λόγω των αλλαγών στην E3 και άλλων παραγόντων. Η ονομασία του επερχόμενου Call of Duty φημολογείται πως θα είναι Call of Duty: WWII Vanguard.

[UPDATE 3: 5/5/21 - Εταιρεία ανάπτυξης θα είναι η Sledgehammer Games] Η Activision ανακοίνωσε στους επενδυτές της ότι το νέο Call of Duty αναπτύσσεται από την Sledgehammer Games, εταιρεία ανάπτυξης του Call of Duty: WWII. Θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο του 2021.

Το παιχνίδι θα περιλαμβάνει single-player campaign, multiplayer και Co-op, ενώ θα εκμεταλλευτεί και το hardware των νέων κονσολών, όπως τα adaptive triggers του DualSenSe στο PS5 και το Quick Resume του Xbox.

 

Άμεση ήταν η απάντηση της Sledgehammer Games, η οποία έκανε tweet τον Undertaker να σηκώνεται από ένα φέρετρο! Οι developers της γνωρίζαμε ότι υποστηρίζουν το development του Call of Duty: Warzone.

Η σειρά Call of Duty βοήθησε την Activision κατά 72%
Η Activision ανακοίνωσε ότι είχε αύξηση εσόδων και αυτό οφείλεται κατά 72% στη σειρά Call of Duty, τόσο στα PC και τις κονσόλες, όσο και στα κινητά. Το πρώτο τρίμηνο του 2021 η εταιρεία είχε 150 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, ενώ σκοπεύει να προσλάβει 2.000 developers μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Άνοιξε νέα γραφεία στο Τορόντο του Καναδά και σκοπεύει να ανοίξει νέες εταιρείες στην Αυστραλία, την Κίνα και την Πολωνία. 

[UPDATE 4: 9/6/21 – Δεν θα παρουσιαστεί στην E3 2021] Η Activision επιβεβαίωσε ότι το νέο Call of Duty, το οποίο σύμφωνα με φήμες θα λέγεται Call of Duty: Vanguard, δεν θα παρουσιαστεί στην E3 2021.

Επιβεβαιώθηκε όμως ότι στο Call of Duty: Warzone θα κυκλοφορήσει ένας νέος χάρτης, ο οποίος θα διαδραματίζεται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο νέος χάρτης θα είναι μεγαλύτερος από τον Verdansk και θα διαθέτει νέα οχήματα.

Το νέο Call of Duty θα κυκλοφορήσει μέσα στο 4ο τρίμηνο του 2021 για PC και κονσόλες.

Διαβάστε το review του Call of Duty: Black Ops – Cold War και συζητήστε για το νέο Call of Duty στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Frazzle (Level 18) 05/02/2021 18:56
Μου άρεσε πολύ το WW2 (τερμάτισα το campaign αρκετές φορές), οπότε πιστευώ οτι η Sledgehammer θα κάνει εξίσου καλή δουλειά και στον νεό της τίτλο. Για remaster, ελπίζω αυτή τη φορά να δούμε κάτι από εποχές X360 όπως Call of Duty 2 (2005).
#2 Xintzi (Level 18) 05/02/2021 22:12
Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία να δούμε πως θα είναι το συγκεκριμένο και τι αλλαγές θα υπάρξουν πάντως ενδιαφέρουσα η περίπτωση αν το αναπτύξει η Sledgehammer Games αν και θα προτιμούσα να είναι πάλι σε σύγχρονη εποχή ή μελλοντική με next-gen όπλα και gadgets.
#3 BigGreekGamer (Level 31) 06/02/2021 11:25
Aς ελπίζουμε να μην είναι αποτυχία. Η αλήθεια είναι πως η Αctivision μας έχει συνηθίσει σε κυκλοφορίες CoD κάθε χρόνο αλλά δεν έχει και να χάσει κάτι αφού πουλάει πόσα εκατομμύρια. Εγώ άφησα την σειρά στο Modern Warfare του 2019 γιατί και με το Warzone που βγάλανε, όταν θέλω να παίξω κάποιο Call of Duty, αυτό το mode με καλύπτει.
#4 ashbringer (Level 25) 06/02/2021 18:23
Περιμένουμε να δούμε τις remastered εκδόσεις των παιχνιδιών.
Notification