Phil Spencer, Microsoft, όταν ανακοινώθηκε το PS5: "Το Xbox είναι καλύτερο"

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Phil Spencer, Microsoft, όταν ανακοινώθηκε το PS5: "Το Xbox είναι καλύτερο"

Phil Spencer, Microsoft, όταν ανακοινώθηκε το PS5: "Το Xbox είναι καλύτερο"

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του Xbox.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του PlayStation 5 τον Μάρτιο του 2020, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Gaming Phil Spencer έστειλε ένα email στη διεύθυνση της εταιρείας,συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Microsoft Satya Nadella και της οικονομικής διευθύντριας Amy Hood, για να τους ενημερώσει ότι η αποκάλυψη του PS5 δεν του προκάλεσε τόσο άγχος όσο περίμενε. Εκείνη την ημέρα, ο Spencer είπε ότι πίστευε ότι το Xbox Series X|S ήταν σε καλύτερη θέση να πετύχει από το PS5.

Σε ένα email με ημερομηνία 18 Μαρτίου 2020 -- την ίδια ημέρα που η Sony ανακοίνωσε επίσημα το PS5 -- ο Spencer είπε στο Nadella και στην Hood, "Έχουμε καλύτερο προϊόν από τη Sony". Αυτό το email ήρθε στο φως ως μέρος των τεράστιων διαρροών Xbox από την δίκη εξαγοράς της Activision Blizzard που διεξήχθη στην Αμερική.

Ο Phil Spencer είπε: "Όχι μόνο στο hardware, αλλά εξίσου σημαντικό στην πλατφόρμα software και στην υπηρεσία πάνω από το hardware. Έχουμε τα συστατικά ενός νικηφόρου σχεδίου."

Ο Spencer είπε ότι το επίπεδο άγχους του ήταν "υψηλότερο από το κανονικό" το πρωί της εκδήλωσης αποκάλυψης του PS5, αλλά αφού αφιέρωσε χρόνο για να επανεξετάσει την αποκάλυψη του PS5 και να εξετάσει τις προδιαγραφές και την ανταπόκριση της κοινότητας σε αυτό, ο Spencer είπε ότι ήταν σίγουρος ότι το Xbox είχε καλύτερη στρατηγική.

Τούτου λεχθέντος, ο Spencer είπε στο email ότι η Microsoft δεν είχε "κερδίσει τίποτα" ακόμα και είπε ότι θα υπάρξει μια "σκληρή συζήτηση" σχετικά με τις τιμές και άλλους παράγοντες σχετικά με τις κονσόλες Xbox Series X|S. Ο Spencer ολοκλήρωσε το email του λέγοντας: "Αυτή ήταν μια καλή ημέρα για το Xbox".

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραπέμπει επίσης σε μια συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Microsoft που μπορεί να μην πήγε ακριβώς όπως ήθελε ο Spencer. Είχε "αισθανθεί το feedback" από μια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για το πώς ο Spencer θεωρήθηκε "πολύ σίγουρος". Και αναγνώρισε ότι αυτό το email προς τον Nadella και την Hood επιβεβαίωνε την σιγουριά του. Απλά η αποκάλυψη του PS5 δεν προκάλεσε το άγχος που περίμενε.

Στο ίδιο email, ο Spencer συζήτησε πώς το Xbox One απέτυχε να ανταποκριθεί στην επιτυχία του PS4 και είπε ότι ένιωθε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν με αυτή τη νέα γενιά. «Όλοι έχουμε ζήσει με 7 χρόνια έναρξης μιας γενιάς με μειονέκτημα τιμής και απόδοσης όταν συγκρίνουμε το PS4 με το Xbox One», είπε.

Όσον αφορά τις απευθείας πωλήσεις, τα πράγματα δεν λειτούργησαν τελικά όπως θα έπρεπε για τον Spencer, καθώς το PS5 και το Nintendo Switch είναι ξεκάθαροι ηγέτες της αγοράς. Και τα δύο συστήματα ξεπερνούν κατά πολύ το Xbox παγκοσμίως. Ο άσος της Microsoft είναι το Xbox Game Pass αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού το PlayStation βγάζει δισεκατομμύρια περισσότερα από το Xbox από κονσόλες, περιφερειακά, games και υπηρεσίες.

Τελικά αποδείχθηκε ότι το PS5 είχε καλύτερα games όλα αυτά τα χρόνια, καλύτερο χειριστήριο και πιο εύχρηστα μενού. Τις μικροδιαφορές στο hardware ελάχιστοι gamers θα τις παρατηρήσουν.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον στόχο της Microsoft στο να εξαγοράσει την Nintendo και συζητήστε για τα Xbox Series X/S στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Nemesis11 (Level 9) 21/09/2023 16:44
"Τελικά αποδείχθηκε ότι το PS5 είχε καλύτερα games όλα αυτά τα χρόνια, καλύτερο χειριστήριο και πιο εύχρηστα μενού. Τις μικροδιαφορές στο hardware ελάχιστοι gamers θα τις παρατηρήσουν" .........
Που εν τέλει όμως, ακόμα και στο Hardware. Το PS5 όχι μόνο ΔΕΝ υστερεί, αλλά είναι και νεότερο σε πολλά GAMES!!
Notification