• Ειδήσεις
  • Κονσόλες
  • 10 gamers έκαναν και 2η μήνυση στη Microsoft για να την μπλοκάρουν από το να αγοράσει την Activision Blizzard

10 gamers έκαναν και 2η μήνυση στη Microsoft για να την μπλοκάρουν από το να αγοράσει την Activision Blizzard

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
10 gamers έκαναν και 2η μήνυση στη Microsoft για να την μπλοκάρουν από το να αγοράσει την Activision Blizzard

10 gamers έκαναν και 2η μήνυση στη Microsoft για να την μπλοκάρουν από το να αγοράσει την Activision Blizzard

Η Microsoft τους απάντησε. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 22/3/23] Μια μικρή ομάδα από 10 gamers -οι οποίοι παίζουν κυρίως Call of Duty- έκανε μήνυση στη Microsoft για να την μπλοκάρει από το να εξαγοράσει την Activision Blizzard για 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Τελικά απέτυχε.

Η νομική διαδικασία ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους με μήνυση που ισχυριζόταν ότι η εξαγορά της Microsoft θα της έδινε υπερβολική επιρροή στη βιομηχανία των games "για να αποκλείσει τους αντιπάλους, να περιορίσει την παραγωγή, να μειώσει τις επιλογές των καταναλωτών, να αυξήσει τις τιμές και να εμποδίσει περαιτέρω τον ανταγωνισμό".

Αυτή την εβδομάδα, ένας δικαστής απέρριψε τη "αποκαλούμενη αγωγή των παικτών" καθώς "δεν ισχυρίζεται εύλογα ότι η συγχώνευση δημιουργεί μια λογική πιθανότητα μονοπωλιακών επιπτώσεων σε οποιαδήποτε σχετική αγορά".Αν και είναι δύσκολο αυτή η απόφαση να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα της συμφωνίας - η οποία επί του παρόντος βασίζεται στις αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη - αυτό δεν εμπόδισε τον δικαστή να δώσει τη δική του γνώμη για το θέμα.

"Γιατί η Microsoft θα έκανε το Call of Duty αποκλειστικό στις πλατφόρμες της, με αποτέλεσμα να πωλούνται λιγότερα games;" είπε η δικαστής Ζακλίν Σκοτ Κόρλεϋ.

Εν τω μεταξύ την απόφαση έγκρισης της Μ. Βρετανίας θα την μάθουμε τον Απρίλιο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Μάιο.

[UPDATE: 13/4/23 - Νέα μήνυση και η απάντηση της Microsoft] Η ομάδα των gamers επιμένει και έκανε και 2η μήνυση στη Microsoft για να την αποτρέψει από το να εξαγοράσει την Activision Blizzard.

Στην αρχική μήνυση, ο δικαστής της υπόθεσης επέτρεψε νέα αίτηση από την ομάδα των 10 παικτών, κάτι που όντως έγινε. Οι παίκτες κατέθεσαν 73 σελίδες με τα επιχειρήματά τους.

Η Microsoft δήλωσε ότι και η νέα μήνυση των 10 gamers βασίζεται σε "μη υποστηριζόμενους και αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με την επίδραση του ανταγωνισμού μετά την εξαγορά". Η Microsoft δήλωσε ότι με την εξαγορά της εταιρείας θα φέρει τα games της "σε ακόμη περισσότερο κόσμο".

Δείτε την δήλωση της Microsoft για την Sony και το Call of Duty.

Διαβάστε περισσότερα για την εξαγορά της Activision Blizzard και συζητήστε για αυτή στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Nemesis11 (Level 9) 22/03/2023 16:29
ΠΩ πω δηλαδή......... ... :-*
Η απύθμενη χαζoμάρα μερικών ανθρώπων δεν έχει όρια απλά!
Notification