Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

SoulCalibur V

25 Jul 2011 23:46 #96674 by eliminator
SoulCalibur V was created by eliminator
Νέο υλικό από το Soul Calibur V



Το φετινό σερί από πετυχημένες κυκλοφορίες παιχνιδιών beat 'em up αναμένεται να κορυφωθεί με το Soul Calibur V τον ερχόμενο Ιανουάριο. Στο πλαίσιο της Comic-Con 2011, η Namco αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα ένα video διάρκειας 18 λεπτών στο οποίο θα αποτυπώνεται μεγάλο μέρος του βελτιωμένου gameplay.

Δείτε στιγμιότυπα από το Soul Calibur V:

[youtube:1hilgrk7]
[/youtube:1hilgrk7]

Πολύ καλό φένεται.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Jul 2011 23:51 #96678 by Γιάννης Παναγιωτίδης
Θα είναι ένα πάρα πολύ καλό fighting game. Αν είναι να αγοράσω fighting και να μην είναι anime, θα πάρω αυτό.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Jul 2011 18:06 #96853 by eliminator
Replied by eliminator on topic SoulCalibur V
Παρουσιάζονται νέοι χαρακτήρες σε δράση



Η Namco Bandai έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο trailer για το Soul Calibur V. Το υλικό προέρχεται από την παρουσίαση της παραγωγής στην Comic Con και σε αυτό μπορείτε να δείτε τους Ivy, Zwei και Natsu.

[youtube:31dka72o]
[/youtube:31dka72o]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Jul 2011 21:20 #96855 by Γιάννης Παναγιωτίδης
Οι πίστες όπως πάντα έχουν ωραίο σχεδιασμό και οι νέοι χαρακτήρες φαίνονται ενδιαφέρον.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Sep 2011 13:55 #98530 by eliminator
Replied by eliminator on topic SoulCalibur V
Κυκλοφόρησε το trailer για το Soul Calibur V

Κατά τη διάρκεια του Tokyo Game Show

Το πρώτο gameplay trailer για το Soul Calibur V δημοσίευσε η Namco Bandai κατά τη διάρκεια του Tokyo Game Show.

Απολαύστε το:

[youtube:3992i6i6]
[/youtube:3992i6i6]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Oct 2011 00:15 #99361 by eliminator
Replied by eliminator on topic SoulCalibur V
Νέο gameplay video
[youtube:1r8mxd67]
[/youtube:1r8mxd67]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Oct 2011 22:05 #100653 by Κωνσταντίνος Αβορίτης
Ο γνωστός πρωταγωνιστής των τελευταίων Assasin's Creed, Ezio κάνει και αυτός την εμφάνισή του στο SCV !

Ιδού και το τρέιλερ που το αποδεικνύει :

[center:2qmjbv38][youtube:2qmjbv38]
[/youtube:2qmjbv38][/center:2qmjbv38]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Oct 2011 23:23 #100753 by Άγγελος Φασούλης


Soulcalibur V

O Ezio στο νέο Soulcalibur και το νέο arcade fight stick της Mad Catz!

Η Namco έδωσε στη δημοσιότητα νέες λεπτομέρειες για το Soulcalibur V. Το δημοφιλές fighting game είχε κυκλοφορήσει τελευταία φορά το καλοκαίρι του 2008, όταν το Soulcalibur IV έκανε ένα επιτυχημένο ντεμπούτο σε PS3 και Xbox 360.

Χαρακτήρες

Ας κάνουμε ανακεφαλαίωση όσον αφορά στους χαρακτήρες που θα περιλαμβάνει η πέμπτη έκδοση, η οποία θα χρονολογείται 17 χρόνια μετά. Πιο αναλυτικά, από τους ήδη γνωστούς χαρακτήρες θα έχουμε τα εξής πρόσωπα: Siegfried Schtauffen, Isabella Valentine, Hildegard von Krone, Maxi, Heishiro Mitsurugi, Nightmare, Tira, Voldo, Astaroth, Raphael Sorel και Dampierre.

Πάμε όμως να δούμε και τους νέους χαρακτήρες. Μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί έξι ονόματα, τα δύο εκ των οποίων είναι...ελληνικά! Πρόκειται για τους: Patroklos Alexandra (γιος της Sophitia που είχε εμφανιστεί στο Soul Calibur IV, Pyrrha Alexandra (κόρη της Sophitia), Yan Leixia (μία 15χρονη Κινέζα), Natso (νεαρή νίντζα), Z.W.E.I. (πολεμιστής που κάνει summon λυκάνθρωπο μέσα στη μάχη) και Viola (υπηρέτρια του Z.W.E.I.).

Guest character θα είναι ο γνωστός σε όλους μας Ezio από την σειρά Assassin's Creed! Θα μπορείτε να τον επιλέξετε κανονικά, τόσο στην έκδοση του PS3 όσο και στου Xbox 360, μετά από συμφωνία ανάμεσα στην Namco Bandai και την Ubisoft. Όσο για τις επιθέσεις του, θα χρησιμοποιεί την λεπίδα του, αλλά και τις δολοφονικές κινήσεις του που έχουμε μάθει από την ομώνυμη σειρά. Το τρέιλερ που ακολουθεί είναι απλά εντυπωσιακό.

[youtube:1ut20gts]
[/youtube:1ut20gts]

Collector's Edition
Για τους φανατικούς της σειράς, θα κυκλοφορήσει και Collector's Edition του Soulcalibur V, η οποία θα περιλαμβάνει:
- Μουσικό CD με το soundtrack
- DVD με making-of videos από τους προγραμματιστές
- Ένα Art Book
- Τα Dark Knight και White Knight armors, τα οποία θα μπορείτε να κατεβάσετε μέσω DLC και να τα χρησιμοποιήσετε στο Character Creation Mode

Arcade Stick
Η Mad Catz, εταιρεία που ειδικεύεται στα arcade controllers των fighting games, ανακοίνωσε το fight stick για το Soulcalibur V. Θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2012 για PS3 και Xbox 360. Πάνω σε αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο παραγωγός του Soulcalibur 5, Hisaharu Tago, ζήτησε από την Mad Catz το χειριστήριο να είναι παρόμοιο με αυτό του Super Street Fighter 4 Chun-Li Tournament Edition. Μήπως...διακρίνουμε κάποιου είδους ζήλια εδώ πέρα;



Πάντως σε θέμα design το fight stick δείχνει εντυπωσιακό. Το χειριστήριο και τα κουμπιά του είναι πιστά αντίγραφα των αντίστοιχων που χρησιμοποιούσε η Namco στα coin-op του Tekken 6. Μάλιστα, χρησιμοποιεί 6 ανοξείδωτες βίδες, άρα είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να ανοίξει με τίποτα (το πολύ πολύ να ανοίξει σε κανένα κεφάλι).

Κυκλοφορία
Το Soulcalibur V θα κυκλοφορήσει στις 3 Φεβρουαρίου του 2012 για PS3 και Xbox 360.

Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Jan 2012 14:14 #103647 by Άγγελος Φασούλης


Soulcalibur V preview

Παίξαμε το νέο fighting game της Namco Bandai που κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα και σας το παρουσιάζουμε.

Τέσσερα χρόνια μετά την τέταρτη έκδοσή του, η οποία έτυχε πολλών θετικών σχολίων, έρχεται η ώρα του Soulcalibur V, το οποίο δηλώνει παρόν με πολλές νέες προσθήκες που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας. Με δεδομένη την επιτυχία της σειράς, το project ήταν υπό ανάπτυξη για αρκετό καιρό απ' την Project Soul, ωστόσο η Namco επέλεξε να μην το ανακοινώσει, παρά μόνο πέρυσι τον Μάιο, σε μία συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Ντουμπάι. Η Ιαπωνική εταιρεία μας απέστειλε το review code του παιχνιδιού μέσα στις γιορτές κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε εκτενέστερα ένα μήνα πριν κυκλοφορήσει.

Νέοι χαρακτήρες
Το Soulcalibur V θα διαθέτει συνολικά 24 χαρακτήρες, εκ των οποίων οι 8 είναι νέοι. Επιπλέον, 3 από αυτούς δεν θα συμπεριλαμβάνονται στην αρχική επιλογή αλλά θα πρέπει να τους ξεκλειδώσετε στην πορεία. Στους 8 νέους της παρέας έχουμε τα εξής πρόσωπα. Καταρχήν ο κύριος πρωταγωνιστής έχει ελληνικό όνομα και πρόκειται για τον Patroklos (γιος της Sophitia που φέτος δεν περιλαμβάνεται στο ρόστερ). Μαζί του θα είναι η αδερφή του Pyrrha, ενώ το ρόστερ συμπληρώνουν η 15χρονη Κινέζα Leixia, η νεαρή νίντζα Natso, ο πολεμιστής Z.W.E.I. που καλεί λυκάνθρωπο μέσα στη μάχη, η Viola (υπηρέτρια του Z.W.E.I.) και τέλος ο νεαρός Xiba, ο οποίος χρησιμοποιεί staff κι έτσι ουσιαστικά αντικαθιστά τον Kilik, ο οποίος φέτος απουσιάζει. Απουσίες σημειώνουν και οι Cassandra, Amy, Zasalamel, Yun-seong, Talim, Taki, Sophitia, Rock, Setsuka, και Seong Mi-Na.



Θα πει κανείς "τόσες γυναίκες που έφυγαν ποιες θα μείνουν;" Με τα νέα δεδομένα, πλέον η "hot bitch" της παρέας είναι η νεοφερμένη Leixia. Και δε πα να 'ναι 15 χρονών, λίγο μας ενδιαφέρει. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει ο όγδοος της παρέας, ο Ezio Auditore, ο οποίος κάνει guest εμφάνιση, χρησιμοποιώντες τις φονικές λεπίδες του, το σπαθί του κι ένα crossbow. Σε σχέση με τους ανταγωνιστές του αποτελεί έναν αρκετά δυνατό χαρακτήρα καθώς επιτυγχάνει χτυπήματα με ισχυρό damage. Άρα, έχετε έναν λόγο παραπάνω να τον προτιμήσετε, σε αντίθεση με άλλους παλιούς ήρωες που έχουν nerfαριστεί, όπως για παράδειγμα ο Yoshimitsu, ο οποίος δείχνει μακριά απ' τον παλιό καλό του εαυτό.

Gameplay
To παιχνίδι περιλαμβάνει τρία επίπεδα δυσκολίας και ένα πλήθος από modes. Το κλασικό Arcade mode έχει μόνο έξι επίπεδα, ενώ το Story mode σας βάζει στη διαδικασία να χειριστείτε τον Πάτροκλο και να ζήσετε τις περιπέτειές του, στην προσπάθειά του να βρει την αδερφή του Pyrrha (την οποία επίσης ελέγχετε). Ανάμεσα στις μάχες, η ιστορία περιγράφεται κυρίως μέσω υδατογραφημάτων, τα οποία αντικαθιστούν με φθηνό τρόπο τα περιστασιακά cutscenes και δεν συντελούν στο να αποδοθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα. Στα υπόλοιπα modes, υπάρχει το Quick Battle, το VS Battle (όπου πολεμάτε με αντίπαλο παίκτη), το Training και το Legendary Souls, ένα bonus mode που ξεκλειδώνει αργότερα αν τερματίσετε το παιχνίδι, καθώς έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας.

[youtube:2voxq0mt]
[/youtube:2voxq0mt]

Για άλλη μια χρονιά υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας του δικού σας χαρακτήρα, μέσω του Creation mode. Παίζοντας και κερδίζοντας αναμετρήσεις σε arcade και story mode, ξεκλειδώνετε achievements/trophies και ταυτόχρονα αποκτάτε αντικείμενα τα οποία εφαρμόζετε στους χαρακτήρες που δημιουργείτε. Σε κάθε ήρωα ορίζετε πλήρως την εμφάνιση και συγκεκριμένα μάτια, μαλλιά, ρούχα, αξεσουάρ, όπλο κτλ. Εδώ το User Interface μπορούμε να πούμε ότι μας δυσκόλεψε και σε συνδυασμό με την έλλειψη ενός σωστού tutorial ειδικών επιθέσεων στο training mode, η τελική γεύση που αφήνει το Soulcalibur V στους αρχάριους χρήστες, είναι ολίγον τι πικρή.

Ο χειρισμός ακολουθεί φέτος διαφορετική προσέγγιση. Σε γενικές γραμμές έχει απλοποιηθεί (εδώ προς όφελος των νέων παικτών), καθώς το τετράγωνο είναι η οριζόντια επίθεση, το Δ η κάθετη, το Ο η κλωτσιά και το Χ ή το L1 η άμυνα. Η καλύτερη τακτική είναι να κρατάτε ασφαλή απόσταση απ' τον εχθρό, καθώς ορισμένα melee χτυπήματα έχουν πραγματικά μεγάλο εύρος. Μπορείτε να ελίσσεστε γύρω απ' τον αντίπαλό σας πατώντας τον αριστερό αναλογικό μοχλό πάνω ή κάτω και να κινείστε με ταχύτητα πατώντας δύο φορές προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ακόμη, το μπλοκάρισμα δεν λειτουργεί στις ισχυρές επιθέσεις, όμως στις αδύναμες σας επιτρέπει πατώντας τον μοχλό δεξιά να κάνετε λαβή στον αντίπαλό σας.

Φέτος, το Soul Gauge και τα Critical Finishes έχουν αφαιρεθεί και πλέον υπάρχει μία στρογγυλή μπάρα που γεμίζει ανάλογα με τα χτυπήματά σας. Μόλις γεμίσει αρκετά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ειδικές επιθέσεις Brave Edge ή Critical Edge, οι οποίες απαιτούν συγκεκριμένη δύναμη και φυσικά προκαλούν μεγαλύτερο damage. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επίθεσης την ώρα που ο εχθρός σας βρίσκεται στον αέρα ή στο έδαφος, άρα οι έμπειροι της σειράς θα έχουν ένα σημαντικό αβαντάζ στα combos. Το armor δεν καταστρέφεται στο βαθμό που το είχαμε συνηθίσει στο SCIV, αλλά το περιβάλλον στις πίστες παίζει ρόλο, καθώς οι ήρωες προσκρούουν σε αντικείμενα ή δέχονται ring out (σ.σ. βγαίνουν εκτός πίστας), άρα χάνουν τον εκάστοτε γύρο. Τέλος, ένα ακόμη στοιχείο που κρατάμε είναι ότι αποκτάτε xp κι ανεβαίνετε level όσο παίζετε, άρα στην τελική έκδοση θα έχετε κι ένα μέτρο σύγκρισης όποτε αναμετριέστε online με άλλους παίκτες.



Γραφικά
Σε γενικές γραμμές, ο σχεδιασμός των χαρακτήρων έχει βελτιωθεί στο Soulcalibur V, αν και ορισμένες φορές τα physics υπερβάλουν, σε βαθμό τέτοιο ώστε να ταιριάζουν περισσότερο σε anime, όπως για παράδειγμα στους γυναικείους χαρακτήρες που "κουνιούνται" λίγο παραπάνω απ' ότι πρέπει, λες κι έχουν ελατήριο. Το bump mapping είναι προσεγμένο στα περιβάλλοντα, αλλά δυστυχώς ανεπαίσθητο στα σώματα των πολεμιστών. Οι μάχες διεξάγονται σε ατμοσφαιρικά περιβάλλοντα, από επαύλεις και κλουβιά, μέχρι ερημικές post-apocalyptic τοποθεσίες.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών δένουν σημαντικά με τους χαρακτήρες που υποδύονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ezio, του οποίου η φωνή ανήκει στον Roger Craig Smith, που είχε αναλάβει το σπικάζ στο Assassin's Creed Revelations και φυσικά στην ταινία μικρού μήκους Assassin's Creed: Embers. Βέβαια, στα cutscenes, το ύφος του σεναρίου κάνει το σπικάζ να μοιάζει ελαφρώς "στημένο". Πάντως, στις γυναίκες, δεν λείπουν οι kinky ατάκες μετά από κάθε νίκη.

Εν αναμονή
Το Soulcalibur V μας έδειξε ένα καλό δείγμα γραφής, τουλάχιστον μέχρι την τελική του έκδοση που θα κυκλοφορήσει στις 3 Φεβρουαρίου για PS3 και Xbox 360. Φυσικά το κατά πόσο θα έχει απήχηση όπως οι προκάτοχοί του, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό απ' την γνώμη των παλιών παικτών της σειράς και από τα online χαρακτηριστικά που θα προσφέρει.


Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Jan 2012 15:39 #103653 by Themis Exarchos
Replied by Themis Exarchos on topic SoulCalibur V
Το topic νομιζω θελει rename σε Soulcalibur (μια λεξη).
Ανυπομονω για αυτο το game ειχα παιξει το 4 και παλιοτερα το 3 σε φιλο. Κριμα που θα εχει λιγοτερα μωρα παντως. :mrgreen:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification