Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Windows 11

31 Aug 2021 17:46 #255069 by Κώστας Δαλακλίδης
Τα Windows 11 θα είναι διαθέσιμα δωρεάν τον Οκτώβριο

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 11, η επόμενη γενιά του γνωστού λειτουργικού συστήματος , πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις 5 Οκτωβρίου. Το νέο λειτουργικό σύστημα θα είναι διαθέσιμο δωρεάν για όλους τους χρήστες των Windows 10 και θα διανέμεται σιγά σιγά στους πελάτες.

Όπως και με τα Windows 10, η Microsoft θα δώσει προτεραιότητα στις νέες συσκευές σε ότι αφορά τα Windows 11. Αυτό σημαίνει ότι την ημέρα της κυκλοφορίας ενδέχεται να μην μπορείτε να αναβαθμίσετε αμέσως, με τη Microsoft να λέει ότι οι συσκευές της αγοράς θα αναβαθμιστούν στις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Η διαδικασία αναβάθμισης θα γίνει από το Windows Update Assistant, το οποίο θα εντοπίζει συσκευές συμβατές με τα Windows 11 και θα ειδοποιεί τους χρήστες όταν μπορούν να ενημερώσουν.

Ωστόσο, ορισμένες δυνατότητες των Windows 11 δεν θα είναι έτοιμες κατά την κυκλοφορία. Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι η δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών Android στα Windows 11 θα έρθει αργότερα, με τη δυνατότητα να προσφέρεται για πρώτη φορά μέσω Windows Insiders μετά την κυκλοφορία. Τα Windows 11 θα υποστηρίξουν επίσης την λειτουργία Direct Storage, η οποία θα επιτρέπει σε κάποιες κάρτες γραφικών να επικοινωνούν απευθείας με συσκευές αποθήκευσης και να παρακάμπτουν την επικοινωνία CPU για ταχύτερη απόδοση ανάγνωσης. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το Xbox Series X και το PlayStation 5. Η Microsoft θα φέρει αυτή τη λειτουργία και στα Windows 10 στο μέλλον.

Η Microsoft αναθεώρησε τις απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 11 πρόσφατα, ειδικά μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με το PC Health Check που χαρακτηρίζει πολλά σύγχρονα συστήματα ως ασύμβατα. Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με την υποστήριξη TPM 2.0 ή Trusted Platform Module, η οποία συχνά απενεργοποιείται στα περισσότερες σύγχρονες μητρικές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε το BIOS σας για να μπορέσετε να περάσετε τον έλεγχο ή να επενδύσετε σε μια μονάδα για να είστε συμβατοί. Με αυτό κατά νου, η Microsoft επιτρέπει στους χρήστες να αναβαθμίσουν τα Windows 11 χρησιμοποιώντας ένα επίσημο ISO, αλλά λέει ότι αυτές οι εκδόσεις μπορεί να κλειδωθούν από μελλοντικές ενημερώσεις των Windows και ενημερώσεις στον κώδικα ασφαλείας. Απαιτήσεις συστήματος: CPU: 64-bit 1GHz dual-core processor, RAM: 4GB, Χώρος: 64GB, Επιπλέον: TPM 1.2 chip.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Aug 2021 22:53 #255085 by Απόστολος Μητσακούλης

Η Microsoft θέλει να επαναφέρει τον χαρακτήρα Clippy του OfficeΣτο Microsoft 365.

Ο Clippy ήταν ένας χαρακτήρας που έγινε γνωστός από παλιότερες εκδόσεις του Microsoft Office. Είχε κάνει ντεμπούτο στο Office 97.

Η Microsoft τον απέσυρε (ήταν ενοχλητικός και spammer). Ωστόσο, σύμφωνα με ένα νέο tweet θέλει να τον επαναφέρει. Ζήτησε 20.000 likes και έχει λάβει πάνω από 40.000, επομένως η επιστροφή του θα γίνει λογικά στο Microsoft 365, όπως υπόσχεται (ή μάλλον...απειλεί!) η Microsoft.


If this gets 20k likes, we’ll replace the paperclip emoji in Microsoft 365 with Clippy. pic.twitter.com/6T8ziboguC

— Microsoft (@Microsoft) July 14, 2021

Ο Clippy αναμένεται ευτυχώς να προστεθεί ως emoji στο Microsoft 365, προηγουμένως γνωστό ως Office 365, μια συνδρομητική cloud υπηρεσία, η οποία έχει τα Word, Excel, Outlook και απευθύνεται περισσότερο σε επαγγελματίες.

Εσείς θέλετε την επιστροφή του Clippy ή σας έσπαγε τα νεύρα; Πείτε μας στα σχόλια.
Και βέβαια μου έσπαγε τα νεύρα. Κάθε λίγο και λιγάκι εμφανιζόταν χωρίς λόγο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Oct 2021 17:05 #256061 by Κώστας Δαλακλίδης
Bug των Windows 11 καθυστερεί την ταχύτητα της σύνδεσης στο Internet σε κάποιες περιπτώσεις

Ένα bug από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας των Windows 11 μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε συσκευές που διαθέτουν τη δικτύωση Killer της Intel. Αναφερόμενο ως ζήτημα συμβατότητας, ορισμένες συσκευές με το δίκτυο Killer ενδέχεται να επηρεάστουν στο User Datagram Protocol (UDP), "υπό ορισμένες συνθήκες", κάτι που μπορεί να σημαίνει απώλεια ταχύτητας ή αποτυχία φόρτωσης σε ορισμένους ιστότοπους, κατά τη διάρκεια του streaming ή του gaming.

Το UDP χρησιμοποιείται για την αποστολή μηνυμάτων σε ένα δίκτυο μαζί με το άλλο πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται συνήθως, το Transmission Control Protocol (TCP). Υπάρχουν ορισμένες θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ του τρόπου με τον οποίο τα δύο πρωτόκολλα παρέχουν πληροφορίες στον ιστό, πράγμα που σημαίνει ότι θα βρείτε ορισμένες διαδικτυακές εφαρμογές να ευνοούν το ένα ή το άλλο ανάλογα με τη χρήση τους. 

Το UDP χρησιμοποιείται συχνά από διακομιστές παιχνιδιών για την αποστολή πακέτων χαμηλής καθυστέρησης και υψηλής ταχύτητας στον ιστό. Χρησιμοποιείται επίσης συνήθως για το streaming. Το TCP τείνει να χρησιμοποιείται ενώ περιηγείστε στον ιστό, παρακολουθείτε βίντεο στο διαδίκτυο και ενώ στέλνετε και λαμβάνετε μηνύματα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις σε αυτούς τους γενικούς κανόνες. Με αυτό κατά νου, ένα σφάλμα ταχύτητας UDP για το δίκτυο Killer θα μπορούσε να είναι τρομερά ενοχλητικό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και επίσης είναι δύσκολο να διαγνωστεί.

Ακολουθεί η περιγραφή που έδωσε η Microsoft για το συγκεκριμένο bug:

"Βρέθηκαν ζητήματα συμβατότητας μεταξύ του λογισμικού δικτύωσης της Intel, Killer και των Windows 11. Οι συσκευές με το επηρεαζόμενο λογισμικό ενδέχεται να επηρεαστούν στο User Datagram Protocol (UDP) υπό ορισμένες συνθήκες. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στην απόδοση και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με το UDP. Για παράδειγμα, ορισμένοι ιστότοποι μπορεί να φορτώνονται πιο αργά από άλλους σε επηρεαζόμενες συσκευές, ενώ τα βίντεο μεταδίδονται πιο αργά, ανάλογα με τη ποιότητα. Τα VPN που βασίζονται σε UDP μπορεί επίσης να είναι πιο αργά".

Μπορείτε να μάθετε εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει το Killer της Intel πηγαίνοντας στη Διαχείριση συσκευών. Απλώς κάντε δεξί κλικ στο λογότυπο των Windows, πατήστε Διαχείριση συσκευών και μεταβείτε στις Συσκευές δικτύου. Οποιοδήποτε NIC με την επωνυμία Killer θα πρέπει να εμφανίζεται. Π.χ. Killer E3000 ή Killer E2600. Εναλλακτικά, μπορείτε πάντα να κατευθυνθείτε στην ιστοσελίδα προδιαγραφών για τη μητρική πλακέτα ή το φορητό υπολογιστή σας για πλήρεις λεπτομέρειες δικτύωσης. Η Intel απέκτησε το Killer όταν αγόρασε τη μητρική του εταιρεία Rivet Networks το 2020.

Το bug λογικά θα διορθωθεί σύντομα. Η Microsoft εργάζεται σε μια επιδιόρθωση που σχεδιάζει να συμπεριλάβει με την επερχόμενη ενημέρωση ασφαλείας στις 12 Οκτωβρίου 2021. Εάν χρησιμοποιείτε το Killer της Intel, αλλά δεν έχετε ακόμη αναβαθμίσει σε Windows 11, σας συνιστούμε να περιμένετε τουλάχιστον την επίσημη επιδιόρθωση πριν το κάνετε. Άλλα προβλήματα από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας των Windows 11 περιλαμβάνουν θέματα συμβατότητας με το Oracle VirtualBox και το πρόγραμμα περιήγησης Cốc Cốc. Υπάρχει επίσης ένα πρόβλημα με το File Explorer που προκαλεί διαρροή μνήμης την οποία οι χρήστες πρέπει να παρακολουθούν στενά.

 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Oct 2021 17:09 #256063 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Windows 11
Windows 11 θα αποκτήσω μόνο όταν αγοράσω καινούργιο PC/Laptop .

 

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Oct 2021 20:09 #256071 by Απόστολος Μητσακούλης
Περισσότερο ταλαιπωρία είναι για την ώρα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Oct 2021 19:58 #256113 by Απόστολος Μητσακούλης
Θα περιμένω πάντος αρκετό καιρό μέχρι να τα βάλω.  

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Oct 2021 20:14 #256115 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Windows 11
Πολύ καλό PC έχεις ! Εμένα και για τα Windows 10 είναι βαρύ !

Βέβαια δεν είναι αρχαίο όπως το desktop μου , του 2006 !

Θα περιμένω πάντος αρκετό καιρό μέχρι να τα βάλω.  

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

The following user(s) said Thank You: Απόστολος Μητσακούλης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Oct 2021 20:44 #256117 by Απόστολος Μητσακούλης
Ευχαριστώ, είναι ενός χρονού το pc γιαυτό μου το σηκώνει. Πρέπει να βγεί όμως το visual studio 2022 πρώτα και να δω αν θα είναι συμβατό με sql servers. Πρός το παρόν έχει θέμα με visual box απ'ότι διαβαζα το οποίο το χρεισιμοποιώ και αυτό. Έχουμε μέλλον. Τα 10άρια με καλύπτουν πλήρος προς το  παρόν.
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Oct 2021 11:14 #256132 by Γιώργος Σκένδρος
Η Microsoft δημοσίευσε τον τρόπο για να παρακάμψετε τις απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 11.Η Microsoft έχει προκαλέσει αρκετή σύγχυση και απογοήτευση με τον όρο της ότι όλα τα μηχανήματα που θέλουν να αναβαθμιστούν στα Windows 11 πρέπει να έχουν υποστήριξη για TPM 2.0. Το σκεπτικό είναι ότι θα βελτιώσει τη συνολική ασφάλεια του τελευταίου λειτουργικού της συστήματος. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και το σχετικά σύγχρονο, ισχυρό υλικό δεν υποστηρίζει την TPM 2.0, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο οι υπολογιστές των τελευταίων δύο ετών πληρούν επίσημα τις ελάχιστες απαιτήσεις για τα Windows 11.H Microsoft ωστόσο αποκάλυψε πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε τα υπάρχοντα μηχανήματα με Windows 10 σε Windows 11 χωρίς να πληροίτε τις πληρείτε τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος. Η εταιρεία περιέγραψε σε αυτή τη σελίδα υποστήριξης τον τρόπο αναβάθμισης σε Windows 11 χωρίς υποστήριξη TPM 2.0. αν και θα εξακολουθείτε να χρειάζεστε υποστήριξη για την TPM 1.2, αλλά αυτή καλύπτει πολλά περισσότερα τσιπ που πηγαίνουν πίσω χρόνια.
 

 Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε ότι είναι ενεργοποιημένη η TPM 1.2 στο BIOS σας είναι να πατήσετε Win+r και να πληκτρολογήσετε tpm.msc και να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη. Η έκδοση της TPM που διαθέτετε εμφανίζεται επίσης στην κάτω δεξιά γωνία. Αν δεν είναι ενεργοποιημένη, μια γρήγορη επίσκεψη στο BIOS θα σας επιτρέψει να το τακτοποιήσετε. Η ίδια η διόρθωση είναι επίσης αρκετά απλή. Απλώς πατήστε Win+r και πληκτρολογήστε regedit για να εμφανιστεί ο επεξεργαστής μητρώου. Μεταβείτε στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στον κύριο πίνακα και δημιουργήστε μια νέα τιμή DWORD (32-bit) με όνομα AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU και ορίστε την τιμή της σε 1. Αυτή η αλλαγή, θα επιτρέψει την εγκατάσταση των Windows 11 δεδομένου ότι πληρούνται οι υπόλοιπες απαιτήσεις υλικού, σε κάθε περίπτωση.Επεξεργαστής: 1 GHz ή ταχύτερα με 2 ή περισσότερους πυρήνες σε συμβατό επεξεργαστή 64-bit ή System on a Chip (SoC)
RAM: 4 GB
Αποθήκευση: 64 GB
Firmware: UEFI, με δυνατότητα ασφαλούς εκκίνησης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Oct 2021 11:55 #256133 by Γιώργος Σκένδρος
Η AMD και η Microsoft ανακοίνωσαν ότι οι συμβατές με τα Windows 11 CPU AMD "ενδέχεται να παρουσιάζουν μειωμένη απόδοση σε ορισμένες εφαρμογές".
  Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επηρεαστούν περισσότεροι από 100 επεξεργαστές AMD. Ένα από τα προβλήματα είναι ότι η μετρούμενη και λειτουργική καθυστέρηση L3 μπορεί σχεδόν να τριπλασιαστεί, γεγονός που μειώνει την απόδοση ορισμένων εφαρμογών που βασίζονται στη μνήμη και τη λανθάνουσα μνήμη cache, όπως τα games. Το άλλο πρόβλημα έγκειται στο ότι η λειτουργία "προτιμώμενου πυρήνα" της AMD δεν λειτουργεί όπως διαφημίζεται. Ο προτιμώμενος πυρήνας αναθέτει τις εφαρμογές στον ταχύτερο πυρήνα του τσιπ. Αυτό, επίσης, μπορεί να προκαλέσει αξιοσημείωτη πτώση των επιδόσεων με τα τσιπ που έχουν ισχύ 65W και άνω, σύμφωνα με ένα  blog post  της AMD.
 H πλήρης συμβουλευτική ανακοίνωση της AMD σχετικά με αυτά τα δύο γνωστά ζητήματα αναφέρει: "Οι εφαρμογές που είναι ευαίσθητες στο χρόνο πρόσβασης στο υποσύστημα μνήμης ενδέχεται να επηρεαστούν. Αναμενόμενη επίπτωση στις επιδόσεις 3-5% στις επηρεαζόμενες εφαρμογές, με πιθανές ακραίες τιμές 10-15% σε games που χρησιμοποιούνται συνήθως για eSports. Οι εφαρμογές που είναι ευαίσθητες στην απόδοση ενός ή μερικών νημάτων της CPU μπορεί να παρουσιάσουν μειωμένη απόδοση".
 Η AMD επιβεβαιώνει ότι επηρεάζεται κάθε CPU Ryzen που υποστηρίζεται από τα Windows 11, καθώς και τα τσιπ EPYC και Anthlon. Η AMD αναφέρει ότι τόσο μια ενημέρωση των Windows όσο και μια ενημέρωση λογισμικού αργότερα αυτό το μήνα θα πρέπει να επιλύσει τα προβλήματα. Τα Windows 11 κυκλοφορούν προς το παρόν ως δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες των Windows 10.
Attachments:
The following user(s) said Thank You: Απόστολος Μητσακούλης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification