Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Ethereum

13 Jul 2017 10:46 #201849 by Παναγιώτης Πολυδεύκης


Όπως και το Bitcoin, το Ethereum, πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Vitalik Buterin, είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα (open source protocol)
Μέσω του Ethereum οι χρήστες μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές τους, αλλά όχι μόνο αυτό.
Το λογισμικό του Buterin που στήθηκε μέσω crowdfunding, επιτρέπει στους προγραμματιστές και τους χρήστες κρυπτονομισμάτων (cryptocurrency) να συνάπτουν συμβόλαια μεταξύ τους.

σκοπός του Ethereum είναι να "παρέχει στις επιχειρήσεις μια πλατφόρμα στην οποία μπορούν να χτιστούν προϊόντα και υπηρεσίες που απλοποιούν διάφορες επιχειρηματικές λειτουργίες και να εξαλείψουν την ανάγκη για τρίτους". Η πλατφόρμα περιέχει το κρυπτονόμισμα Ether που χρησιμοποιείται για τη πληρωμή των υπολογιστικών υπηρεσιών του δικτύου. Έχει επίσης την δική της γλώσσα προγραμματισμού και επιτρέπει στους χρήστες να φτιάξουν εφαρμογές πάνω στο πρωτόκολλο.
Τα συμβόλαια του Ethereum μπορούν να υλοποιηθούν σε διάφορες γλώσσες που μεταγλωττίζονται σε bytecode για την εικονική μηχανή του Ethereum(Ethereum Virtual Machine) πριν εξαπλωθεί στο blockchain. Το εκάστοτε συμβόλαιο εκτελείται σε κάθε πλήρη κόμβο ταυτόχρονα, και με βάση την ομοφωνία των εξόδων τους, αποδίδεται το κατάλληλο αποτέλεσμα.
Τα blockchains είναι εναλλακτικοί σχεδιασμοί που βασίζονται σαν έννοια ή κώδικας στη τεχνολογία Bitcoin. Έχουν ως στόχο την υψηλή απόδοση, την ανωνυμία, την αποθήκευση και τη δημιουργία εφαρμογών που είναι γνωστές ως έξυπνα συμβόλαια (smart contracts – προγράμματα και πρωτόκολλα που διευκολύνουν την αυτοματοποιημένη απόδοση ενός συμβολαίου και εκτελούνται χωρίς καμία διαμεσολάβηση).
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification