Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Unity Engine

03 Dec 2023 18:19 #273728 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Unity Engine
Η Unity θα απολύσει 265 εργαζόμενους
Ακόμα μία εταιρία που πλήττεται από το κύμα απολύσεων.

Η Unity ανακοίνωσε έναν νέο κύκλο απολύσεων και το κλείσιμο της Weta Digital, μετά την απόφαση της να δώσει ένα τέλος στη συμφωνία που υπήρχε με την Weta FX του Peter Jackson.

Οι απολύσεις θα επηρεάσουν 265 υπαλλήλους, δηλαδή το 3.8 % του συνολικού της εργατικού δυναμικού. Πίσω στον Δεκέμβριο του 2021, η Unity αγόρασε ένα κομμάτι από τις μετοχές της Weta Digital του Peter Jackson. Στη συμφωνία συμπεριλαμβάνονταν τα Weta Digital εργαλεία και η τεχνολογία της εταιρίας σε μία συμφωνία που κόστισε 1.625 δισεκατομμύρια δολάρια. Η υπόλοιπη εταιρία έμεινε υπό την κατοχή του Jackson και άλλαξε όνομα και πλέον ονομάζεται Weta FX, με την εταιρία να διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα εργαλεία της Weta Digital.

Τώρα, η Unity είπε ότι έδωσε ένα τέλος και δεν χρειάζεται πλέον τις υπηρεσίες της εταιρίας, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα το να απολυθούν 265 υπάλληλοι. Η Weta FΧ δήλωσε ότι θα επαναπροσλάβει όσους εργαζόμενους μπορεί από την Weta Digital. Η Unity θα διατηρήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα εργαλεία που έχει αγοράσει. Η Unity σε ανακοίνωση που έβγαλε έλεγε ότι:’’ Η Unity πιστεύει ότι η Weta Digital είναι μία αξιοσημείωτη εταιρία αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε και να εστιάσουμε στα κύρια επιχειρηματικά μας πλάνα.’’

Αυτή η κίνηση ονομάστηκε από την Unity ως ‘’company reset’’, με την εταιρία να εστιάζει πλέον στο βασικό της επιχειρηματικό της πλάνο που δεν είναι άλλο από την ανάπτυξη video games. Η Unity επίσης θα κλείσει 14 γραφεία της που στεγάζονται στο Βερολίνο και την Σιγκαπούρη. Η εταιρία προωθεί την τηλεργασία με την παρουσία των εργαζομένων στο γραφείο πλέον να μην είναι απαραίτητη. Αυτό θα επιτευχθεί με την άρση της απαραίτητης παρουσίας των εργαζομένων στο γραφείο και με την μείωση των ημερών στο γραφείο σε τρείς μέρες την εβδομάδα. Αυτές οι απολύσεις έρχονται σε μία γενικότερα ταραχώδη εποχή για την εταιρία καθώς έχει περάσει μόλις λίγος καιρός από την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα ζητάει χρήματα από τους developers ανά install του κάθε ξεχωριστού game.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jan 2024 10:39 #274602 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Unity Engine
H Unity απολύει 1200 εργαζόμενους, το 25% του προσωπικού της
Το ονομάζει "reset" της εταιρείας.

Οι απολύσεις στη Unity δεν έχουν τελειωμό. Ενώ όπως γνωρίζουμε πραγματοποιήθηκαν 1.000 απολύσεις από το 2022 μέχρι τα τέλη του 2023, πλέον ο κόμπος φτάνει στο χτένι με 1.200 νέες απολύσεις!

Με τον νέο αυτό αριθμό, η Unity θα απολύσει σχεδόν το 25% του εργατικού δυναμικού της (συνεπώς απασχολούσε 4.800 άτομα). 

Η Αμερικάνικη εταιρεία είχε προειδοποιήσει για νέες απολύσεις τον Νοέμβριο, όταν ανακοινώθηκε ότι 265 εργαζόμενοι έχασαν τότε την δουλειά τους. Πλέον, ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από κάθε απαισιόδοξη προσδοκία. Η εταιρεία ονομάζει τον μεγαλύτερο κύκλο απολύσεων της ιστορίας της ως ένα "company reset" καθώς πραγματοποιεί οργανωτικές αλλαγές και εστιάζει στον πυρήνα της επιχείρησης", το να μπορέσει να "βάλει τον εαυτό της μακροπρόθεσμα σε κερδοφόρα ανάπτυξη".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification