Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

PlayStation VR: Γενική Συζήτηση

21 Jul 2011 13:42 - 20 Nov 2015 19:03 #96333 by Άγγελος Φασούλης


Από τον Αύγουστο του 2011 η Sony ετοίμαζε ένα Virtual Reality headset.
Στις 19 Μαρτίου 2014 ανακοινώνεται και επίσημα το Project Morpheus, ένα virtual reality headset για το PS4, το οποίο αποκαλύφθηκε αρχικά ως Project Moprheus.
Από το Tokyo Game Show 2015 η Sony το ονόμασε και επίσημα PlayStation VR.

Πως το βλέπετε; Θα το δοκιμάσετε;

Μάθετε για την τιμή και τα games του PlayStation VR
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Jul 2011 14:00 #96335 by eliminator
Η πρώτη φωτογραφία είναι σαν τον Doc-oc με headset!
Πολύ καλή ιδέα πάντως, σίγουρα αν βρεθεί σε καλή τιμή θα γίνει ανάρπαστο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Jul 2011 15:15 #96338 by Kostas Milonas
Η πρωτη εικονα δεν είχε αμεση σχεση με το headset. Τώρα όμως διορθώθηκε.

Σιγουρα παντως φαινεται πολυ ενδιαφερον αν υλοποιηθει σωστα!

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Aug 2011 22:39 #97864 by Άγγελος Φασούλης
Το Virtual Reality headset έρχεται τον Νοέμβριο στην Ιαπωνία.

Η Sony ανακοίνωσε την κυκλοφορία του HMD (head-mounted display), ενός σετ virtual reality γυαλιών, με το οποίο θα μπορέσετε να παίξετε τα games εν μέσω...εικονικής πραγματικότητας.

Η είδηση αυτή είχε πρωτοεμφανιστεί τον Ιούλιο και τώρα δείχνει να επιβεβαιώνεται. Η τεχνολογία της συσκευής αυτής λοιπόν, θα σας παρέχει δύο "οθόνες" OLED (μία σε κάθε φακό των γυαλιών για κάθε μάτι) ενώ θα υποστηρίζει 2D ή 3D προβολή.

Το κόστος του HMD θα ανέρχεται στα 60.000 γιεν (542€)! Η Sony προειδοποίησε ότι θα απαγορεύεται η χρήση της σε παιδιά κάτω των 15 ετών, ενώ θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην εκτεταμένη χρήση της. Η συσκευή αισθητικά θυμίζει το Virtual Boy της Nintendo, το οποίο κυκλοφόρησε το 1995 και απέτυχε παταγωδώς να καθιερωθεί στην αγορά.

Η πρώτη απόπειρα για virtual reality games είχε γίνει στα coin-op την δεκαετία του '80. Άραγε έφτασε η στιγμή για το μεγάλο come back;


Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Sep 2011 22:59 #98771 by Άγγελος Φασούλης
HMZ-T1: Ο 3D Visor της Sony

Τα Virtual Reality γυαλια της Sony στο Uncharted 3, το Killzone 3 και το Gran Turismo 5!

Ενώ γνωρίζουμε ότι η Ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζει ένα σετ τεχνολογίας Virtual Reality , μια νέα είδηση ταράζει τα δεδομένα.

Καταρχήν το σετ virtual reality θα ονομάζεται HMZ-T1 και -όπως έχουμε προαναφέρει- θα κοστίζει αρχικά 60.000 γιεν (542€)! Θα περιέχει δύο οθόνες OLED ανάλυσης 720P και ήχο 5.1 virtual surround, ενώ θα σας επιτρέπει να παίξετε τα games σας μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή. Κι όλα αυτά χωρίς καν να γυρίσετε το κανάλι στην τηλεόραση. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι το σετ 3D γυαλιών, το οποίο και θα συνδέεται στο PS3 με HDMI καλώδιο. Πάνω στα γυαλιά θα υπάρχουν ρυθμιστές αλλαγής του volume του ήχου και της οπτικής απόδοσης των οθονών.

Η είδηση ωστόσο είναι ότι τρία από τα πρώτα games που θα υποστηρίζονται είναι το Gran Turismo 5 , το Killzone 3 και το Uncharted 3 , το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου. Παίζοντας τα games αυτά, θα έχετε μια εμπειρία...πρώτου προσώπου. Θα χρησιμοποιείτε ειδικά γάντια με τα οποία θα ελέγχετε τις κινήσεις του χαρακτήρα σας. Πιο συγκεκριμένα, στο GT5 με τα γάντια αυτά θα στρίβετε το τιμόνι με τα χέρια σας. Κάτι ανάλογο του Kinect δηλαδή, αλλά πιο εξελιγμένο, σύμφωνα πάντοτε με την Sony. Τα 3D γυαλιά υπόσχονται ότι θα παράγουν άριστη εικόνα, χωρίς motion blur.

Ημερομηνία κυκλοφορίας για το HMZ-T1 δεν έχει ακόμη καθοριστεί, ωστόσο όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην E3 2012, όπου κι ελπίζουμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες.


Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Nov 2013 18:03 #135015 by Βασίλης Καμακάρης
[UPDATE: 8/12/13] Δύο νέα έγγραφα κατοχύρωσης πατέντας ευρεσιτεχνίας είδαν χθες το φως της δημοσιότητας. Τα είχαν συντάξει οι Simon Benson, senior development manager της Sony Καθώς και ο Ian Bickerstaff, 3D specialist στο στερεοσκοπικό τμήμα της ιαπωνικής εταιρείας.

Δείτε το audio system και το HMD (Head mounted display) αντίστοιχα. Το πρώτο φέρεται ότι θα ειδοποιεί ηχητικά τον κάτοχο του PlayStation 4 για ανάγκες ασφαλείας που αφορούν την πραγματική του ζωή, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση που το παιδί του κλαίει ή αν ένα αντικείμενο έρχεται με μεγάλη ταχύτητα προς το κεφάλι του. Όσο για το HMD, αναφέρει τον εντοπισμό του κεφαλιού του χρήστη και περιέχει πληροφορίες για το image stabilisation.

Οι πατέντες αυτές κατοχυρώθηκαν φέτος τον Μάιο. Το μόνο που απομένει λοιπον είναι μια επίσημη ανακοίνωση από την Sony για το Virtual reality headset.


Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Feb 2014 15:49 #140864 by Κώστας Λάβαρης
Τρεις μήνες μετά από την κυκλοφορία του στην Δύση, η Sony λάνσαρε και εντός συνόρων τη νέα οικιακή κονσόλα της. H χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου υποδέχθηκε τη next-gen κονσόλα της Sony μαζί με αυτούς τους τίτλους: Yakuza Ishin, Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends, Nobunaga's Ambition: Creation, Strider, Killzone: Shadow Fall, Knack, Resogun, Tomb Raider, Call of Duty: Ghosts, Tomb Raider: Definitive Edition, Assassin's Creed IV: Black Flag και NBA 2K14.



Ακόμη σύμφωνα με το TechRadar , η Sony θα παρουσιάσει το νέο Virtual Reality headset της στο Game Developers Conference στις 17 Μαρτίου.



Όπως με το Oculus Rift, έτσι και με το VR Headset, η Sony θέλει να τελειοποιήσει την τεχνολογία του στην αγορά ώστε να μην χρειάζεται κάποια βελτιωμένη επανέκδοσή του στο μέλλον.

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Mar 2014 18:00 #141734 by tony g
Βόμβα μεγατόνων αναμένεται από τη Sony στη GDC 2014 καθώς σύμφωνα με το Edge θα παρουσιαστεί το vr headset της Sony. Kατά τις ίδιες πηγές το headset είναι μακράν καλύτερο από το version 1 του Oculus rift και on par με το version 2 (crystal cove).Παραθέτω link από edge
www.edge-online.com/news/sonys-v ... test-hope/

Επιπλέον απογοητευτικές ήταν οι πωλήσεις του Ps4 στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου δείχνοντας πως οι φίλτατοι Ιάπωνες δεν είναι τα fanboys που όλοι πιστεύουμε και ζητάνε games από τη Sony που μέχρι στιγμής βγαίνουν με το σταγονόμετρο. Παραθέτω link από dualshockers
www.dualshockers.com/2014/03/12/ ... still-low/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Mar 2014 10:26 #142035 by Jester
Project Morpheus

Η εικονική πραγματικότητα είναι εδώ

tzoymtzoym wrote: Βόμβα μεγατόνων αναμένεται από τη Sony στη GDC 2014 καθώς σύμφωνα με το Edge θα παρουσιαστεί το vr headset της Sony.


Έσκασε η βόμβα που είχε προαναγγείλει ο φίλος tzoytzoym στην παραπάνω ανάρτησή του. Τα ξημερώματα η Sony παρουσίασε στην GDC το VR Headset της για το Playstation 4.

Όπως διαβάσαμε στο άρθρο του Γιώργου Λόλα τo όνομα αυτού είναι Project Morpheus κι αυτή τη στιγμή πρόκειται για πρωτότυπο, ωστόσο η Sony σχεδιάζει να τo εξελίξει περεταίρω και να το "ρίξει" στην αγορά. Το Morpheus απαιτεί την ύπαρξη της Playstation Camera για να δημιουργήσει τη VR εμπειρία που υπόσχεται, καθώς η Camera, σε συνδυασμό με τους αισθητήρες που είναι ολοκληρωμένοι στο headset, παρακολουθεί την κίνηση του κεφαλιού του χρήστη. Συνεργάζεται επίσης και με το Playstation Move το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να "αναπαράγει" τις κινήσεις των χεριών του παίχτη, προσομοιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη χρήση όπλων κλπ.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής, το Morpheus φέρεται να χρησιμοποιεί οθόνη 5'' τεχνολογίας LCD, με ανάλυση 1920×1080 (960×1080 για κάθε μάτι), έχει δυνατότητα θέασης πεδίου έως και 90 μοίρες, διαθέτει ενσωματομένο γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο για να παρακολουθεί τις κινήσεις του κεφαλιού και υποδομές σύνδεσης USB και HDMI.

Ο πρόεδρος της Sony Shuhei Yoshida ανέφερε κατά την παρουσίαση ότι "εμείς (σ.σ. η Sony) θεωρούμε ότι η καινοτομία είναι ο τρόπος για να συνεχίσουμε την αποστολή μας, δηλαδή να διευρύνουμε τα όρια του παιχνιδιού" (μτφ.)

Συμμερίζομαι την άποψη του κυρίου Yoshida και συμφωνώ ότι πάντα πρέπει να αναζητούμε νέες ιδέες πέρα από τα γνωστά και ευδιάκριτα όρια. Νομίζω ότι είναι ευχάριστο το γεγονός ότι ένας "μεγάλος παίκτης" του χώρου κάνει τολμηρά βήματα προς μια νέα κατεύθυνση. Το VR φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει μια νέα ιδέα για το μέλλον του gaming αλλά νομίζω ότι έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα.
Κατά τη γνώμη μου κρίσιμες παράμετροι για την εξέλιξη και καθιέρωση αυτής της τεχνολογίας είναι η δυνατότητα μείωσης του όγκου των headsets και η μεγαλύτερη υποστήριξη από τους developers με τίτλους που να εκμεταλλεύονται ουσιαστικά τις δυνατότητες των συσκευών αυτών (όχι απαράδεκτα games όπως αυτά που είδαμε με το Kinect). Ευελπιστώ ότι θα υπάρξει μια ουσιαστική στροφή του industry προς καινοτόμες ιδέες. Μέχρι να τη δω, είμαι λίγο διστακτικός (όσον αφορά τη διάθεση των χρημάτων μου)...

Τempora mutantur et nos mutamur in illis
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Mar 2014 11:40 #142036 by tony g
το hardware είναι sexy. H sony έχει εμπειρία σε οθόνες, ήχο, move και πολλοί αναφέρουν ότι είναι ίσως και καλύτερο από το crystal cove που είναι ήδη φανταστικό. Αν υποστηριχτεί από κατάλληλο software η εταιρεία έχει μια τρανή ευκαιρία να φέρει στην αγορά μια τεχνολογία που οι απαρχές των 90's μαγεύτηκαν από αυτή αλλά σύντομα ξέχασαν λόγω κακού hardware (virtual boy e.t.c). Δε περιμένω να είναι φθηνό και δε θέλω να είναι φθηνό. Η τιμή πρέπει να αντιπροσωπεύει τη ποιότητα που απαιτείται για μια πραγματική vr εμπειρία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification