Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

PlayStation VR 2: Γενική Συζήτηση

21 Aug 2020 14:39 #237717 by Giorgos Tsolaridis
PlayStation VR 2
Επιβεβαιώθηκε μέσω αγγελίας.


Μια νέα αγγελία της Sony επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός νέου PlayStation VR headset.

Η Αγγελία ζητάει τον επικεφαλής "ενός νέου VR headset project που θα ηγηθεί της ανάπτυξης για το VR της επόμενης γενιάς κονσολών". Συνεπώς κάπως έτσι επιβεβαιώνεται έμμεσα ότι το PlayStation VR 2 θα εμφανιστεί στο PS5. Ακομη, η αγγελία αναφέρει ότι το νέο PS VR headset θα λειτουργεί με "ακτινοβολία θερμότητας" (heat radiation), επομένως πολύ πιθανό να είναι ασύρματο.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Sep 2020 21:35 #239486 by Giorgos Tsolaridis
Οι πατέντες του PlayStation VR 2 που κατοχυρώνει η Sony
Νέα πατέντα για τα χειριστήρια του PlayStation VR 2.


Η νέα πατέντα της Sony για το PlayStation VR 2 δείχνει ότι η Ιαπωνική εταιρεία κατοχύρωσε την πατέντα αυτή την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιαπωνία και ότι ετοιμάζει VR controllers.


Τα νέα χειριστήρια θα υποστηρίζουν inside-out tracking (ενδεχομένως και το PlayStation VR 2), άρα θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την ανάγκη εξωτερικού σένσορα. Αυτό είναι ορατό στους σένσορες στο πίσω μέρος του χειριστηρίου, εκεί όπου βρίσκονται τα triggers.


Τα διαγράμματα της πατέντας δείχνουν έναν σχεδιασμό παρόμοιο με τα χειριστήρια του Valve Index. Υπάρχει αναλογικός μοχλός και διάφορα κουμπιά. Ακόμη, θα δούμε και κάποιου είδους σύστημα ανίχνευσης δαχτύλων, κάτι που έχουμε ξαναδεί και σε παλιότερη πατέντα της Sony.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Nov 2020 22:47 #240722 by Giorgos Tsolaridis
Το PlayStation VR θα λειτουργεί στο PS5
Συμβατό μόνο με τις PS4 εκδόσεις των games.


Μέχρι πρότινος, η Sony δεν είχε επιβεβαιώσει το πως ακριβώς θα δουλεύει το PSVR στο PS5.

Ωστόσο, η Sony είχε επιβεβαιώσει ότι το PSVR θα είναι συμβατό με την καινούργια της κονσόλα. Το Upload VR ανακοίνωσε ότι η Sony επιβεβαίωσε ότι το PSVR θα είναι συμβατό μόνο με τις PS4 εκδόσεις των games και όχι τις PS5. Δηλαδή θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε στο PlayStation 5 σας, αλλά θα πρέπει να έχετε αγοράσει τις PS4 εκδόσεις των games που θέλετε να παίξετε και όχι τις PS5. Για παράδειγμα, το Hitman 3 ή το No Man’s Sky, που θα κυκλοφορήσουν και για το PS5, δεν θα μπορείτε να τα παίξετε με PSVR αν έχετε αγοράσει την PS5 έκδοση, αλλά θα πρέπει να αγοράσετε την PS4 έκδοση. Υπενθυμίζουμε ότι το PS5 υποστηρίζει backwards compatibility, για αυτό και θα μπορείτε να παίξετε τις PS4 εκδόσεις σας στην νέα PS5 κονσόλα σας. Αυτό, διεγείρει ερωτήματα για το πως θα εξελιχθεί το VR στο PS5, αναλογιζόμενοι και το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο VR game για το PS5.

Το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Feb 2021 19:03 #245508 by Giorgos Tsolaridis
Πατέντα της Sony δείχνει ότι θα αλλάζετε τον κόσμο που θα βλέπουν όσοι παίζουν PlayStation VR games
Ακόμα κι αν δεν φορούν headset.


Μια νέα πατέντα της Sony δείχνει ότι ακόμα κι αν δεν έχετε PlayStation VR headset, θα μπορείτε να ορίσετε τι θα βλέπουν όσοι φορούν PlayStation VR headset.

Η πατέντα ονομάζεται “Integrating Audience Participation Content into Virtual Reality Content” και κατοχυρώθηκε από την Sony τον Οκτώβριο, αλλά δημοσιεύθηκε στις 28 Ιανουαρίου. Πρακτικά θα προσφέρει multiplayer αλληλεπίδραση μεταξύ των παικτών, ενώ εμφανίζοντας...αντικείμενα σε όσους φορούν PlayStation VR headset, σίγουρα θα μπορείτε να τους τρομάξετε!

Βέβαια οι πατέντες που κατοχυρώνονται μπορεί να αφορούν και λειτουργίες που δεν θα υλοποιηθούν ποτέ.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2021 13:19 - 27 Feb 2021 13:20 #246894 by Giorgos Tsolaridis
PlayStation VR 2 για το PS5
Η Sony το ανακοίνωσε επίσημα.
Η Sony  ανακοίνωσε  ότι αναπτύσσει ένα νέο VR headset, το οποίο είναι σχεδιασμένο για το PS5.Η νέα γενιά των VR headset θα φέρει καλύτερες αναλύσεις, μεγαλύτερο field-of-view, βελτιωμένο tracking και θα συνδέεται με την κονσόλα σας με ένα μόνο καλώδιο. Η Sony δεν ανακοίνωσε το όνομα του επερχόμενου headset, όμως επιβεβαίωσε μέσω ενός blog post ότι δεν θα κυκλοφορήσει φέτος. Η εταιρία επίσης εργάζεται πάνω σε ένα χειριστήριο VR που θα δουλεύει μαζί με το headset.
​​​​​​​Το VR χειριστήριο θα δανειστεί μερικά χαρακτηριστικά από το DualSense, οπότε περιμένουμε να έχει απτική ανάδραση και ακριβείς δονήσεις. Ο Hideaki Nishino της Sony δήλωσε τα εξής: “Θέλαμε να δημοσιεύσουμε αυτή την ενημέρωση στους οπαδούς μας, καθώς η developers ξεκίνησαν να αναπτύσσουν νέους κόσμους για εσάς.”Αν και δεν ανακοινώθηκαν πολλές πληροφορίες σχετικά με το νέο VR headset, πρόσφατες πατέντες που κατοχυρώθηκαν από την Sony υποδεικνύουν ότι το νέο headset θα προσφέρει inside-out tracking, καθώς και βελτιωμένο χειριστήριο.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Mar 2021 10:24 - 10 Mar 2021 10:26 #247524 by Giorgos Tsolaridis
Η Sony ανακοίνωσε έξι games για το PlayStation VR

Όλα τους θα κυκλοφορήσουν εντός της χρονιάς.Η Sony ανακοίνωσε έξι νέα games για το PlayStation VR μέσω της καμπάνιαw της "PSVR Spotlight", στην οποία ανακοίνωνε ένα παιχνίδι ανά μισή ώρα. Όλα τους θα κυκλοφορήσουν το 2021.

Doom 3 VR Edition
Η πρώτη αποκάλυψη ήταν αυτή του Doom 3 VR Edition, που θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαρτίου για το PS4 και θα μπορείτε να το παίξετε και στο PS5. Το παιχνίδι αυτό θα περιλαμβάνει το base game του Doom 3 και τα expansions Resurrection of Evil και The Lost Missions.Δείτε το τρέιλερ:


Song In The Smoke
Ένα νέο παιχνίδι από την 17-bit, το Song In The Smoke προκαλεί τους παίκτες να επιβιώσουν μια σκοτεινή και τρομακτική νύχτα. Θα πρέπει να επιβιώσετε σε έναν σκληρό κόσμο μαζεύοντας προμήθειες και προστατεύοντας τον εαυτό σας από διάφορες απειλές.Δείτε το τρέιλερ:


Fracked
Η Τρίτη αποκάλυψη ήταν αυτή του Fracked, ενός παιχνιδιού που συνδιάζει τρέξιμο, σκι και αναβάσεις. Θα πάρετε τον ρόλο ενός ήρωα που έχει εγκλωβιστεί σε μια εγκατάσταση και θα πρέπει να καταφέρετε να αποδράσετε ζωντανοί.Δείτε το τρέιλερ:


I Expect You To Die 2: The Spy and The Liar
Επόμενο είναι το I Expect You To Die 2: The Spy and The Liar. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς κυκλοφόρησε το 2016 και είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που ένα sequel ήταν αναμενώμενο. Στο sequel, θα πάρετε και πάλι τον ρόλο ενός κατασκόπου που πρέπει να αποτρέψει τα σατανικά σχέδια καταστροφής του κόσμου.Δείτε το τρέιλερ:


Zenith
Ένα VR MMO εμπνευσμένο από το είδος JRPG, το Zenith αναπτύσσεται από την Ramen VR. Το παιχνίδι αποσκοπεί στο να συνδυάσει έναν πολύχρωμο κόσμο με ένα Action Adventure gameplay γεμάτο αδρεναλίνη.Δείτε το τρέιλερ:


After the Fall
Το έκτο και τελευταίο παιχνίδι που ανακοινώθηκε είναι το After The Fall, ένα co-op από την Vertigo Games, δημιουργοί του Arizona Sunshine. Στο παιχνίδι αυτό θα πρέπει να παλέψετε ενάντια σε πλάσματα γνωστά ως "snowbreed" τα οποία είναι ένα είδος ζόμπι που θερίζουν ένα άλλο Los Angeles του 1980 το οποίο είναι εντελώς παγωμένο.Δείτε το τρέιλερ:

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Mar 2021 10:13 - 24 Mar 2021 10:13 #248238 by Giorgos Tsolaridis
PlayStation VR 2 controllers  

Η Sony παρουσίασε τα χειριστήρια του PlayStation VR 2.Η Sony άρχισε να μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες για την επόμενη γενιά των VR συστημάτων. Η Ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε και παρουσίασε σήμερα τα controllers του PSVR 2.0 για το PS5.Ο senior vice president του PlayStation, Hideaki Nishino  ανέφερε σε ένα blog post : "Το νέο VR controller μας βοηθάει στην επίτευξη του στόχου για βαθύτερη αίσθηση της παρουσίας και ισχυρότερο συναίσθημα συγκέντρωσης στις VR εμπειρίες. Θα χτίσει επάνω στις καινοτομίες που εισήγαμε με το DualSense, το οποίο άλλαξε την αίσθηση των games στο PS5, ξεκλειδώνοντας μία νέα προσέγγιση στην αίσθηση της αφής. Πλέον φέρνουμε αυτή την καινοτομία στο VR gaming. Σχεδιάσαμε επίσης το νέο controller με την εργονομία ως προτεραιότητα, ώστε να είναι σωστά ισορροπημένο και άνετο και στα δύο χέρια. Εφαρμόσαμε όσα μάθαμε από τις δοκιμές των παικτών με διάφορα μεγέθη χεριών. Το αποτέλεσμα είναι ένας εμβληματικός σχεδιασμός ο οποίος θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παίζονται τα VR games."
File Attachment:
Το PS5 VR 2.0 controller έχει σφαιρικό σχήμα, το οποίο σύμφωνα με την Sony θα σας επιτρέπει να έχετε πιο φυσικό χειρισμό και απόλυτη ελευθερία κινήσεων χωρίς περιορισμούς. Συμπεριλαμβάνει επίσης μία σειρά από λειτουργίες, όπως τα adaptive triggers, δηλαδή σκανδάλες οι οποίες πιέζονται ευκολότερα ή δυσκολότερα ανάλογα με τις ανάγκες του gameplay. Το PS5 VR 2.0 controller διαθέτει και λειτουργία haptic  feedback , όπως και το DualSense, επιτρέποντας στους παίκτες να αισθανθούν την διαφορά ανάμεσα στα games που παίζουν με διαφορετικά μοτίβο δονήσεων. Ακόμα μία ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι το finger touch detection, μέσω της οποίας το controller εντοπίζει τα δάχτυλά σας χωρίς να χρειαστεί να πατήσετε το πλήκτρο.

Ο Nishino δήλωσε στη συνέχεια: "Είμαστε ενθουσιασμένοι με το controller που δημιουργήσαμε, όμως το ζήτημα είναι το πως θα εκμεταλλευτούν οι εταιρείες ανάπτυξης αυτές τις λειτουργίες, ώστε να σχεδιάσουν τις VR εμπειρίες της επόμενης γενιάς. Τα πρωτότυπα του νέου VR controller θα σταλούν στα χέρια των  developers  σύντομα και ανυπομονούμε να δούμε τις ιδέες που θα υλοποιηθούν και το πως το controller θα βοηθήσει την φαντασία τους να πάρει υπόσταση."
File Attachment:
Λειτουργίες PS5 VR 2.0:
- Adaptive triggers: Κλιμακούμενη αντίσταση στις σκανδάλες.- Haptic Feedback: Διαφορετικά μοτίβο δόνησης συντονισμένα με το gameplay.- Finger touch detection: Εντοπισμός δακτύλων χωρίς την ανάγκη να πατήσετε κάποιο πλήκτρο.- Tracking: Το controller εντοπίζεται από το headset μέσω ενός δακτυλίου εντοπισμού στο κάτω μέρος της συσκευής.- Action buttons / analog sticks: Το αριστερό controller έχει αναλογικό stick και τα κουμπιά Τετράγωνο και Τρίγωνο, L1, L2 και το κουμπί Create. Το δεξί controller έχει ένα αναλογικό stick το "X", τον κύκλο, R1, R2, R και το κουμπί Option.Η Sony δεν έχει παρουσιάσει ακόμα το headset του PSVR 2.0 και δεν υπάρχουν ανακοινώσεις σχετικά με την τιμή του.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 May 2021 10:06 #250885 by Giorgos Tsolaridis
PlayStation VR 2 για το PS5 Φήμη: Το σύστημα θα συμπεριλαμβάνει 4K panel, foveated  rendering , gaze tracking και haptic motor.

 Το PSVR 2 ενδέχεται να αποτελέσει μεγάλη αναβάθμιση αν η νέα φήμη σχετικά με την ενσωμάτωση 4Κ panel, λειτουργίας foveated rendering, gaze tracking και haptic motors.

 Η νέα αναφορά από το UploadVR σχετικά με το PSVR νέας γενιάς κάνει λόγο για ανάλυση 4000x2040. Αυτό σημαίνει ότι αν αληθεύουν οι πληροφορίες το PSVR 2 θα έχει υψηλότερη ανάλυση από το Oculus Quest 2.

  Το UploadVR αναφέρει  επίσης ότι το υπό ανάπτυξη PSVR 2 δεν θα χρειάζεται εξωτερικούς αισθητήρες κάνοντας ευκολότερη την χρήση σε μικρούς χώρους. Η αναφορά υπογραμμίζει το gaze tracking για την χρήση του foveated rendering, κάτι το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει την μεγαλύτερη αναβάθμιση στο σύστημα. H λειτουργία foveated rendering είναι μία νέα VR λειτουργία όπου το λογισμικό εντοπίζει το που κοιτάζετε και δίνει βαρύτητα στο rendering του συγκεκριμένου σημείου, μειώνοντας το rendering workload περιφερειακά, δίνοντας έτσι την δυνατότητα μεγαλύτερου βάθους στο σημείο που κοιτάτε και καλύτερο rendering στο σημείο που εστιάζετε.

 Η εν λόγω λειτουργία θα δώσει την δυνατότητα στις εταιρείες ανάπτυξης να εκμεταλλευτούν την δύναμη του PS5 σε περιοχές που χρειάζεται κάτι που ενδεχομένως θα έχει ως αποτέλεσμα την εισαγωγή εντυπωσιακών visuals και ταχύτατους χρόνους  loading , ακόμα και σε ανάλυση 4000x2040. Το UploadVR σημειώνει επίσης την ύπαρξη USB-C σύνδεσης, κάτι που υπονοεί ότι το σύστημα δεν θα είναι ασύρματο. Η συγκεκριμένη αναφορά δεν αποτελεί επίσημη ανακοίνωση και μέχρι να τοποθετηθεί η Sony με δηλώσεις της οι πληροφορίες παραμένουν φήμες.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Jun 2021 12:33 #252055 by Giorgos Tsolaridis
Τα νέα PlayStation VR games της Sony για το 2021  Οι ανακοινώσεις από το PlayStation VR Showcase.
 Δείτε αναλυτικά τα VR games που ανακοινώθηκαν από τη Sony.
 Sniper Elite VR
Το Sniper Elite VR θα διαδραματίζεται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα προσφέρει μία φρέσκια ματιά στο gameplay της γνωστής σειράς.
 Wanderer
Το Wanderer δημιουργήθηκε από τους M Theory και Oddboy και είναι ένα Adventure με ταξίδια στο χρόνο και αρκετά puzzles και mini games, όπου θα συναντήσετε διάφορες σημαντικές προσωπικότητες της ιστορίας καθώς ταξιδεύετε σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.
 Fracked
Το Fracked είναι ένα action FPS, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης nDreams θα προσφέρει την εμπειρία του να είστε ένας action hero ταινίας.
 After the Fall
Το After the Fall είναι ένα action FPS τεσσάρων ατόμων και διαδραματίζεται σε ένα μεταποκαλυπτικό Los Angeles στην δεκαετία του 80’. 

 Winds and Leaves
Το Winds and Leaves αναπτύσσεται από την Trebuchet και ο σκοπός ως The Gardener θα είναι να φυτεύετε δάση και να επαναφέρετε τη ζωή σε διάφορες περιοχές του κόσμου για να σταματήσετε τον Κατακλυσμό.

  Arashi: Castles of the Sin
Ένα Stealth-Action  Sandbox  το οποίο αναπτύχθηκε από την Endeavor One και δίνει στους παίκτες τον έλεγχο του shinobi Kenshiro, του τελευταίου επιζόντας της οικογένειας Arashi. Με τον λύκο σας, Haru στο πλάι σας, θα πρέπει να επανακτήσετε τα κάστρα της Ιαπωνίας χρησιμοποιώντας τόξο, σπαθί και δημιουργώντας παγίδες. 

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jun 2021 15:55 #252898 by Giorgos Tsolaridis
PlayStation VR 2: Φήμη για περίοδο κυκλοφορίας Μαζί με μία τεχνική λεπτομέρεια.
 Σύμφωνα με  αναφορά του Bloomberg , η Sony σκοπεύει να λανσάρει το PlayStation VR 2 την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2022.

 Η φήμη αναφέρει ότι το VR headset θα έχει OLED panels. Είναι το ίδιου τύπου πάνελ που χρησιμοποιήθηκε για το αρχικό PlayStation VR, αλλά ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές μεταφέρονται σε LCD panel. Ενώ δεν έχουν την ακρίβεια χρωμάτων που έχουν οι τηλεοράσεις OLED, τα LCD πάνελ είναι φθηνότερα και προσφέρουν καλύτερη ποιότητα εικόνας σε υψηλότερα  refresh rates , κάτι απαραίτητο για ένα VR headset.

 Πάντως, ορισμένοι κάτοχοι του αρχικού PlayStation VR, έκαναν παράπονα ότι έβλεπαν επιχρίσματα αντικειμένων κατά την προβολή μαύρων ή σχεδόν μαύρων βίντεο.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification